Jul och nyår

Nu var det längesen jag bloggade så jag tänkte sammanfatta min jul- och nyårshelg. 
Dagen före julafton åkte jag, Jocke och Zelda mot Ljusdal. Vi åkte till kattpensionatet först och lämnade Zelda och sen hem till mamma och pappa, där även Emma och barnen väntade. Precis som det ska vara, enligt vår tradition, så kom ett par vänner till mamma och pappa på kvällen när det var dags att smaka på julskinkan. 
Julaftonen var mysig tillsammans med familjen. I år var det dags att ha en "riktig tomte", alltså någon som var utklädd, för Vilgots skull. Varken Vilgot eller Disa blev rädd vilket var skönt. Jag fick bra julklappar och mycket av det som jag hade önskat mig. På juldagen var vi bara hemma och myste. Eftersom det var mer än 20 minusgrader höll vi oss inomhus. Emma och familjen åkte sedan vidare norrut på annandagen. Jag var mest hemma under dagen, pluggade lite bland annat, och på kvällen träffade jag Malena och Caroline för en spelkväll. På lördagen var jag hos Sandra. Vi pratade en massa, fikade, åt lunch, och så träffade jag barnen och resten av hennes numera utökade familj, som jag inte hade träffat tidigare. Kvällen spenderade jag hemma med mamma och pappa. På söndagen var jag hos Kristin och hade en trevlig pratstund och blev bjuden på jättegod saffranspannacotta. På kvällen var det dags för mig att åka tillbaka till Stockholm. Vi hämtade Zelda och så åkte hon och jag tåg hem. Det var byte i Gävle, där nästa tåg var en halvtimme försenat. Det var lite trist och jag tyckte synd om Zelda som fick sitta instängd ännu längre. Resan gick annars bra och Zelda skötte sig bra. :) 
 
I måndags och tisdags jobbade jag och det var lite lagom mycket att göra, även om jag trodde att det skulle vara lugnare. På måndagen hade vi problem med ventilationen så vi hade jättevarmt inne och ingen luft i rörelse så vi fick gå ut på raster och luncher för att ta luft och för att spara på luften inne hos oss. Så fort man kom in igen kändes det som att gå in i en bastu och man kände hur dåligt luft det var. Men det löste sig på eftermiddagen i alla fall. 
 
I går var det alltså sista dagen på året och det nya året firade jag in med de bästa, det vill säga Emma och hennes familj. Några av deras vänner var också där. Vi startade dagen ganska tidigt och åt lunch. Grabbarna stog för middagen, men jag fixade efterrätten (tillsammans med Jocke). Vi åt en otroligt god trerätters middag. Till förrätt åt vi en jättegod hummersoppa. Varmrätten bestog av en perfekt tillagad torsk, gratinerad blomkålspuré, kammussla och goda tillbehör. Till efterrätt åt vi chokladfondant med vaniljglass och hallon. Chokladfondant sägs ju vara väldigt svårt att få till, men den blev faktiskt perfekt trots att ingen av oss hade gjort det tidigare. Den var gräddad en liten bit in och sedan rann chokladen ut när man skar i den, precis som den ska vara. Väldigt gott var det! 
Vi hade en väldigt trevlig kväll, gott att äta och dricka och roligt sällskap och de sötaste barnen. Stackars Vilgot var rädd för fyrverkerierna. En stund före tolvslaget vaknade han, så han fick vara uppe med oss. En stund efter tolvslaget vaknade Disa så det slutade med att båda barnen var vakna med oss, eftersom ingen av dem kunde somna om. 
Halv tre på natten gick vi därifrån, vi som skulle åka tunnelbana hem. Tyvärr blev det första tåget stående en stund på grund av sjukdomsfall så jag missade nästa tåg och fick vänta en halvtimme på nästa. Klockan fyra var jag hemma, så i morse blev det en ordentlig sovmorgon! I dag hade jag tänkt plugga men det blev inte så. I stället har jag mest suttit framför tv:n. Det är ju så skönt att bara slappa en sån här dag... 
 
Om jag ska sammanfatta året som har gått så har det inte varit mitt bästa år. Det har varit väldigt upp och ner. Året började bra med att jag träffade någon som jag dejtade ett par månader, men som sedan tog slut. Vårterminen var den stressigaste hittills, men gick ändå väldigt bra. I april kom Disa och förgyllde vårt liv, underbara Disa, den sötaste jag vet! Vilgot är såklart också sötast. :) Sommaren var inte särskilt händelserik. Jag jobbade en stor del av sommaren och mådde periodvis ganska dåligt av den stressen som vi hade. Jag spenderade mycket tid hos syrran. I augusti fick jag till slut vara lite ledig och jag var bland annat hemma i Ljusdal, där vi hade dop för Disa. 
I september började höstterminen och mitt sista läsår. Jag hade då valt att läsa distanskurser vilket gjorde det möjligt at resa. Den andra veckan på terminen åkte jag och Erika till Dubrovnik i Kroatien och hade det härligt. Fem dagar blev till sex dagar, när flyget blev inställt. Sedan var jag bara hemma i 2,5 vecka innan jag åkte till Hong Kong och hälsade på Emma, min klasskompis. Där hade vi två spännande veckor med annorlunda upplevelser. Tre dagar var vi även i Peking och promenerade bland annat på Kinesiska muren! 
Efter resorna har det varit mycket i skolan, mest har det varit i december, vilket fortsätter in i januari. Det har även blivit en del jobb. 
 
Nu blickar jag framåt mot 2015, som jag hoppas blir ett mycket bättre år än 2014, som kändes lite som ett mellanår, en transportsträcka mot något bättre. Det enda jag vet är att jag kommer att ta min examen. Sen finns det mycket som jag hoppas av 2015, som jobb och kärlek. Med det säger jag god fortsättning till er och hej då! Nu tänkte jag faktiskt avsluta mitt bloggande, eller ta en paus om jag nu skulle ångra mig någon gång. Skulle jag börja igen så meddelar jag det på Facebook. Tack för mina läsare, ett fåtal men trogna. :) 

RSS 2.0