Sovmorgon

I går när jag gick och la mig så dubbelkollade jag som vanligt vilken tid jag började i skolan dagen efter, för att veta vad jag skulle ställa alarmet på. Vi börjar ju vanligtvis nästan alltid klockan 10.00 vilket jag trodde att jag gjorde i dag också. Det visade sig att jag fick en lång sovmorgon, eftersom vi inte började förrän klockan 15.00!
Så i morse hann jag fixa en del innan det var dags att åka till skolan.
Det känns lite som att man börjar släppa det här med skolan lite, trots att det är en månad kvar. Jag insåg i går kväll att jag kanske skulle ha läst något inför i dag men det hade jag glömt. Jag får ta tag i det under veckan, trots att jag har en massa annat att fixa också. Det är bara att försöka hålla i det här med att plugga i några veckor till. :)
 
Nu är det snart bara en dag kvar av min nyttiga månad, som i och för sig var mer nyttig i början än i slutet. I morgon blir det grillfest så jag får se om jag håller i det den sista kvällen eller om jag kanske avslutar månaden några timmar för tidigt. :)

En helg har gått

Jag börjar med att berätta om min fredag, eftersom det har varit fullt upp och jag inte hunnit blogga på några dagar. Jag mötte upp Emma och Vilgot på stan och vi gick och kikade i några affärer. Målet var bland annat att hitta en klänning till dopet till mig, vilket jag inte hade några högre förväntningar på att göra. Men redan i den första affären där vi tittade på kläder så hittade jag en del att prova och hittade faktiskt en klänning som passade bra. Dessutom hittade jag en fin vit blus som jag bestämde mig för att köpa, trots att jag tyckte att den kanske kostade lite mer än vad jag hade velat betala för den. Priset var i och för sig bara 300 kr, men ändå. Väl i kassan visade det sig att jag hade gjort ett riktigt fynd, för den var på rea och kostade bara 50 kr! Yes! Vilken tur att jag köpte den ändå. :)
Jag fyndade även lite mer när jag skulle köpa schampo och balsam. Jag hittade en förpackning med både och, där priset för båda flaskorna var ungefär samma pris som en flaska normalt kostade. Det blir ganska mycket billigare eftersom jag köper frisörprodukter. :)
Efter lite shopping och lunch åkte vi sen hem till Emma och Jocke. Där fick jag bland annat en klippning av Emma. Skönt att bli korthårig igen. :) Vi köpte även hem pizza, vilket jag inte har ätit på ett tag. Jag köpte en barnpizza och så drack jag ett glas coca-cola, trots att jag inte hade tänkt dricka läsk under den här månaden. Jag märker dock att jag börjar släppa lite på gränserna nu när det är så nära! Tyvärr märks det även på vikten. Jag har ju gått ner mycket mindre än jag hade önskat.... Det märks att man får svårare att gå ner i vikt och lättare att gå upp i vikt när man "kommer upp i åren".
Efter att vi tittat på Let´s dance åkte jag i alla fall hem, efter en mysig heldag med syrran och systersonen. :)
 
På lördagen åkte jag och jobbade. Jag jobbade mellan 10.30 och 18.00 och sen åkte jag till stan för att möta upp Camilla. Vi gick runt på Söder en stund och letade en restaurang och gick till slut till en turkisk restaurang. Där åt vi jättegott kycklingspett med ris, potatis och tzatziki. Jättegod mat och bra priser hade de. Efter middagen gick vi på bio och såg Oz - The great and powerful. Det var en fin och mysig film och absolut sevärd.
 
I dag har jag städat lite och sen bjudit Emma och Jocke på middag. Vilgot var ju också med men han fick ju sin middag från Emma. ;) Sen fick jag hjälp av Jocke att klippa Zeldas klor. Efteråt var det dags att skjutsa Zelda till sin kattvakt för en vecka. Malin är snäll och ställer upp och tar hand om henne eftersom jag ska åka bort till helgen. För att få dit henne var jag tvungen att ta hjälp av Emma och Jocke, som åker till Örnsköldsvik i morgon, så därför får Zelda vara hos Malin en hel vecka. Det känns bra att lämna henne där eftersom Malin tycker om katter och ser fram emot att ha en katt i några dagar. :) Efter att ha suttit och pratat en stund med henne så åkte jag hem. Nu tänkte jag titta på film, den sista Twilight-filmen.

Frestelser

I går blev det halvdagsjobb och i dag heldagsjobb. Båda dagarna har det bjudits på tårta och i dag var det även en kollega som bjöd på morotskaka, en av de godaste som vissa hade ätit tydligen. Själv vet jag ju inte, eftersom jag inte smakat på något av det som bjudits. Jag har satts på prov några gånger, men när jag väl bestämt mig för något så är jag envis och har faktiskt karaktär. :) Nu är det jag mindre än en vecka kvar så nu är det ju bara att köra på! På lördag blir det också en liten utmaning då jag ska på bio, men jag tänkte faktiskt ta med mig naturgodis och då även lite annat än nötter. Jag var och handlade det i dag och köpte även med mig en melon, för att ha något gott i kväll så jag inte börjar äta på naturgodiset. :) Det är kanske dumt att jag äter naturgodis, för det är väl att fuska kanske eftersom det faktiskt är godis med socker. Men jag känner mig ändå nöjd över att ha klarat den här månaden så bra. Jag har ju faktiskt haft en del frestelser här hemma som jag inte har rört på hela månaden, två sorters muffins och bragokex. Det enda "fusket" under månaden är lite naturgodis en lördag, lakrits och fika förra helgen (som jag hade bestämt redan från början att jag fick äta) och så naturgodis igen på lördag. 
 
I dag fick vi betyget för senaste tentan och det gick över förväntan. Jag fick ett B! :) Då blev jag glad!

Heldag på skolan

I dag mötte jag upp en av mina studiegrupper för att göra två arbeten. Efter tre timmar var vi klara och det var dags för lunch. Sen hade vi ett seminarium och efteråt träffade jag en tjej i en annan studiegrupp för att skriva en annan uppgift.
Väl hemma var det bara att byta om och att skynda sig och äta något (i brist på annat blev det en riskaka, några nävar russin och några körsbärstomater!). Strax efter kom Malena och vi tog en timmes promenad.
I kväll har jag tittat på filmen Gone och den var väldigt bra.

Uppsats inlämnad

I dag hade jag tänkt åka tidigt till skolan för att hinna gå till biblioteket och låna en bok innan föreläsningen. Det blev ganska mycket senare än jag tänkt, men lite tidigare än vanligt, så jag hann med att låna den innan föreläsningen. Det var lika bra att jag inte åkte tidigare för då hade jag ju bara fått sitta och vänta på skolan. :)
Efter skolan åkte jag hem. Jag läste lite i boken jag lånat med mig och hittade i alla fall något som jag kunde använda till uppsatsen. Jag fixade lite med den, förhoppningsvis till det bättre, och har nu lämnat in den. Det blir intressant att se vilken feedback man får. Jag är rädd att jag vet ungefär vad hon kommer att klaga på och jag vet inte riktigt hur jag ska göra det bättre. Men jag ska väl inte ta ut något i förskott, utan vänta och se vad läraren säger. Men en sak upptäckte jag strax efter att jag hade lämnat in uppsatsen, som jag kom på att jag borde ha ändrat på. Varför hittar man alltid några "fel" när det är för sent?!
I dag fick jag även veta att de hade lagt ut facit till tentan så jag rättade min. Jag vet inte hur många poäng man behöver för att bli godkänd, men jag borde ha tillräckligt med poäng.

Lakritsfestivalen

I dag var jag, mamma och Emma på Lakritsfestivalen. Det fanns många olika lakritstillverkare på plats, som bjöd på smakprov och sålde sina godsaker. Man ville smaka på allt men märkte ganska snabbt att man var tvungen att avstå från några smakprov för att orka med! Jag kände efter en stund hur jag blev lite mätt och stinn i magen, men man kunde ju inte låta bli att prova några sorter till ändå. :) Det var svårt att välja vad man skulle köpa med sig hem och det blev en hel del inköp. Jag köpte några olika lakritssorter som jag nu har tänkt spara till maj månad. :) Jag hade väldigt gärna velat köpa med mig choklad också, chokladtryfflar och sånt, som också fanns där men jag kände att det kanske var dumt att ha sånt liggande. Man vill ju inte att det ska hinna bli dåligt innan jag äter det. Jag får gå till en sån butik och köpa nån annan gång istället. :) 
På vägen ut smakade vi marschmallows med vit choklad, som fanns i en chokladfontän vid in- och utgången. Det var helt gudomligt gott! :) Det hade jag kunnat äta mycket mer av, men "som tur var" så var man ju lite mätt. 
 
Vi gick sen till Söder där vi efter en stund mötte upp pappa och Jocke som hade varit på stan. Vi hade tänkt äta middag på restaurangen i huset där Emma bodde tidigare, en jättebra grekisk restaurang. Tyvärr hade de fullbokat så vi fick gå vidare. I stället gick vi på Helenes krog och åt god middag. Jag åt biff som var väldigt god, tillsammans med klyftpotatis, beasås och en "Jack Daniels-sås". Eftersom jag ändå hade dispens den här dagen när det gäller min nyttiga månad så passade jag på att ta en cider till maten. Efteråt åkte vi hem till Emma och Jocke och köpte med oss en tårta, eftersom Vilgot fyller sex månader i dag. :) Så jag fortsatte att unna mig och tog både tårta och en kaka! Gott var det i dag, men nu fortsätter jag på den nyttiga linjen och lakritset jag köpte får förbli oöppnat ett tag till. :)
Jag ska försöka att komma ihåg känslan jag hade på eftermiddagen, när jag hade ätit för mycket godis och inte var ett dugg hungrig och bara kände mig stinn i magen. Den känslan är inte rolig och det är så mycket bättre om man kan hålla sig till att bara äta något litet och sen vara nöjd. Då mår man ju mycket bättre i längden. :) 
 
Nu ska det bli skönt att sova och att få lägga sig och vila benen, som värker efter att ha gått och stått i flera timmar i dag. 
 

Uppsats

Ingen rast ingen ro. Efter tenta så är det dags för uppsats. 
I dag har jag suttit och skrivit i några timmar och det har gått skapligt. Jag fick ihop antalet ord jag behöver lämna in i första utkastet. Sen kände jag att jag skulle låta det vara en stund. På söndag fortsätter jag med den och då får man lite nytt perspektiv och kan förbättra den och lägga till det som behövs. När jag ändå hade skrivit så pass mycket så tänkte jag att jag kunde ta det lite lugnt framåt eftermiddagen när jag började känna mig lite trött. Jag har söndag och halva måndag på mig och jag behöver även gå till biblioteket på måndag och titta efter en bok som jag kanske ska använda. Det som jag är ganska säker på att läraren skulle klaga på just nu är att jag har för mycket egna åsikter utan att kunna styrka dem med litteratur. 
Efter en liten paus så satte jag mig och översatte en text från svenska till engelska, som skulle vara gjord till på måndag så nu är det klart. 
 
I kväll gjorde jag en god middag, kycklingwraps. Jag marinerade kycklingbitar som jag sedan stekte. Dessa blandade jag tillsammans med mango, avokado och körsbärstomater. Röran åt jag i tortillabröd med fullkorn och så toppade jag med lite sweet chili sauce. Gott! Det blev mycket mat och jag lyckades äta upp allt utom några kycklingbitar! Sen kände jag mig lite uppblåst i magen en stund! Kvällen består annars av Let´s dance, Skyfall och naturella cashewnötter. :) Jag brukar alltid äta rostade men hittade en lite större påse med naturella i dag som var lite billigare än nötterna brukar vara. De naturella var helt okej, men de har lite mindre smak. 
Skyfall är för övrigt bra men jag har inte sett klart den än. 
 
Jag har faktiskt gått ner lite i vikt den här veckan, men vi får väl se hur det ser ut efter helgen. I morgon har jag min dispensdag under månaden, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Jag, Emma och mamma (och Vilgot) ska på Lakritsfestivalen! Den har jag väntat på i flera månader. Jag kommer nog att vilja smaka på allt! :) Om jag köper med mig något så har jag dock bestämt att jag ska spara det tills den här månaden är slut. Det är ju bara 1,5 vecka kvar så det måste jag klara när jag har klarat hela den här tiden!

Tenta

Trött efter en natt med lite dålig sömn så klev jag upp och gjorde mig klar för att åka till skolan. Tentan kändes ganska bra, men det är ändå svårt att säga hur det gick. En av delarna kändes dock inte alls bra. Där har jag absolut ingen aning om hur det gick. Jag kan få några poäng, eller så kan jag ha alla fel känns det som. Men förhoppningsvis gick det bra på de andra delarna så att jag ändå klarar mig. Det är bara att hålla tummarna. 
När jag kom hem satte jag mig och började titta efter kurslitteratur till uppsatsen. Jag blev lite uppgiven för jag hittade inte så mycket, så jag började fundera på om jag skulle skriva om något annat, men inget annat kändes bra heller. Till slut bestämde jag mig för att släppa det för dagen, eftersom jag ändå var för trött och inte kom någonstans. Jag skrev bara upp några punkter som jag kom på att jag kan ha med i uppsatsen (efter att ha bestämt mig för att hålla mig till ämnet jag tänkt från början) och sen ställde jag mig och diskade. 
Lite senare kom Malena förbi och så tog vi en promenad. Skönt att komma ut och jag känner mig nöjd efter tre promenader den här veckan. Hoppas det syns något på vågen också snart. :) 

Dan före dan

I dag har jag faktiskt inte pluggat så mycket, trots att jag har tenta i morgon. Man kan inte tro att det är tenta i morgon, för så här lugn brukar jag inte vara dagen innan. Jag har känt att jag ändå kan så pass mycket så jag borde klara tentan så länge jag tar det lugnt och tänker igenom svaren noga. Jag tror inte att det skulle ge så mycket att sitta och nöta allt i dag också för jag vet inte om jag kommer att lära mig så mycket mer ändå. Om jag inte skulle klara tentan så beror det antagligen på att det kommer frågor på sånt som jag inte har fokuserat på och då skulle det inte hjälpa att sitta och läsa i dag. 
Jag började i alla fall dagen med att repetera och gå igenom mina anteckningar och då kändes det som sagt bra. Jag har även gått och tänkt på termer under dagen och tänkt igenom vad de betyder så att jag vet att jag fortfarande kommer ihåg dem. :) 
Annars har jag tvättat och bakat muffins i dag. Inte vilka muffins som helst, utan nyttiga matmuffins. Tyvärr blev de inte riktigt färdiggräddade. :/ De smakar säkert ganska bra om de blir helt färdiggräddade så jag ska nog ge receptet en chans till. Jag tittade igenom min receptbok med lite nyttigare bakverk/bröd som jag tyvärr inte använt än, men jag hittade många recept som verkade bra så jag ska bli duktigare på att baka nyttigare fikabröd. 
 
På eftermiddagen tog jag en härlig promenad i finvädret. Det var riktigt varmt och skönt i dag, men det blåste ganska mycket. Sen har jag börjat att läsa lite inför uppsatsen som jag ska börja med i morgon efter tentan. 
 
 

Förhör

Dagen började med att jag satt och pluggade. Mitt på dagen åkte jag till Emma och Vilgot. Emma och jag började med att fika (mackor, inte fikabröd!). Sen förhörde hon mig inför tentan. Jag blev kvar längre än jag hade tänkt, ända till kvällen. Emma och Jocke bjöd på middag och sen fick jag natta Vilgot. 
Tanken var från början att vi skulle träffas ute och ta en promenad och sätta oss i någon park, men det var regnväder så det blev en innedag. Snart hoppas jag att jag har lite mer ledig tid så då kan vi kanske njuta av fint vårväder tillsammans. 

Halvvägs

Nu har halva tiden gått sedan jag startade min nyttiga månad och det har gått bra. Inget godis, fikabröd, glass, läsk, chips och liknande. Det enda lite onyttiga jag har ätit är några naturgodisar i lördags. Det känns bra. Jag hade önskat lite mer resultat men jag har ju inte tränat så mycket så jag får väl inte ha så höga krav. Minus cirka 1 kg och cirka 1 cm vid midjan. I dag hade jag ett par jeans på mig som jag inte har använt på länge eftersom de har varit lite trånga och i dag kändes de bra att ha på sig. Nu är det lika lång tid kvar och förhoppningsvis blir det ytterligare resultat innan månaden är över. 

På skolan

I dag hade vi en föreläsning och efteråt satt jag, Emma och Camilla kvar i några timmar och pluggade inför tentan. Det känns helt okej inför tentan och jag tycker att jag kan ganska mycket, men det är ändå svårt att säga hur det kommer att gå. Det finns ju en risk att det kommer frågor på det jag inte kan eller att man bara gör fel trots att man vet hur man ska göra. Jag ska verkligen ta det lugnt och tänka igenom varje svar. Vi har tre timmar på oss så det finns gott om tid. När jag har testat tidigare tentor så har det ju kanske gått på en kvart eller nåt. :) 
 
När jag kom hem var det bara att byta om för då skulle jag och Malena ta en promenad. 
 
I dag fick vi betyg på en skrivuppgift som handlade om att skriva ett formellt brev, ett svar på ett klagomålsbrev (på engelska). Eftersom jag har skrivit en del liknande mail så ville jag ju gärna att det skulle gå bra, men läraren berättade på hans senaste lektion att de flesta hade fått ett sämre betyg än på sin förra uppgift och att det är svårare än man tror att skriva ett sådant brev, så jag hade förberett mig på ett ganska dåligt betyg. Som tur var så hade jag dock fått ett B, vilket var bättre än på den förra uppgiften! Skönt, för då har jag kanske gjort det bra även på jobbet när jag skrivit sådana mail. Jag kanske hade kunnat få ett ännu bättre betyg om han hade förstått vad jag hade gjort när det gällde en sak som han påpekade. Jag mailade honom för jag kände att jag ville förklara hur jag hade tänkt. 
 
I dag åkte även vårjackan (premiär med jackan jag köpte i vintras) och sneakers på för första gången i år! Dåligt väder, men bra temperatur. I morgon hoppas jag på sol! 

Combat!

I dag har jag pluggat lite grann men inte så mycket som jag borde ha gjort. På eftermiddagen gick jag på ett pass Bodycombat. Det var en vikarie i dag igen. En kille som pratade engelska så det blev mitt första engelsktalande pass! :) Han var riktigt bra och körde hårt själv och peppade oss andra. Dessutom rättade han oss när vi gjorde "fel" för att vi ska få de bästa resultaten, vilket var väldigt bra. Det var inte så att han pekade ut oss utan bara påpekade när han såg något, hur vi ska göra istället. Det var nog det tuffaste passet jag nånsin har varit med på tror jag! Men väldigt roligt var det. Jag tror att ledaren är den killen som har torsdagspassen så jag måste nog börja gå på dem! Förra terminen gick jag bara på torsdagar och den här terminen bara på söndagar, eftersom tiderna ändrades. Jag ska dock försöka att ta mig iväg på torsdagarna också. Två såna pass i veckan ger bra träning! 

Barnvakt

I går under dagen satt jag och pluggade på engelskans historia inför tentan. Framåt kvällen, efter min tortillasmiddag, åkte jag till stan till en restaurang där Emma, Jocke och Jockes syskon/plastsyskon med respektive satt och åt. Vilgot var såklart med och jag var där för att hämta upp honom. Med Vilgot i barnvagnen tog jag tunnelbanan och åkte hem till Emma och Jocke. Väl hemma bytte jag blöja på Vilgot och gjorde sen i ordning gröt. Han åt jätteduktigt tills gröten tog slut. Trots att han var ganska trött så satt han och var så glad.
Efter kvällsmaten så var det dags för honom att sova. Han grät ingenting och jag kunde lägga honom i sängen nästan direkt, men han låg vaken ett tag och tittade och vred på sig. Till slut så somnade han i alla fall. Jag satte mig och tittade på tv och åt naturgodis. Jag unnade mig dessutom några av mina favoriter i stället för att bara äta nötter. Det tyckte jag att jag var värd efter att inte ha ätit något onyttigt på nästan två veckor. Det är ju ändå bättre än att äta godis och jag äter ju betydligt mindre av dem än om jag skulle ha köpt vanligt godis. :) 
Efter att ha sovit kanske en timme så vaknade Vilgot till och grät lite så jag tog upp honom i famnen och vaggade honom en stund, tills han somnade i min famn och jag kunde lägga ner honom i sängen igen. Omkring en timme senare kom föräldrarna hem efter en trevlig kväll på Friends arena. Deras första kväll utan Vilgot och allt gick ju så bra. :) Det kan ju inte gå annat än bra när man har världens snällaste och gladaste lilla kille att ta hand om! 
 
Emma skjutsade senare upp mig till tunnelbanan och på T-centralen när jag skulle byta tåg så hade jag en väldig tur. Jag funderade på att springa till pendeltåget, men hade bara fyra minuter på mig och orkade inte chansa, så jag gick lugnt ner till tunnelbanan. Den skulle inte gå förrän om tolv minuter stod det. När jag kom ner till där tåget går ifrån så hade precis ett tåg kommit och jag antog att det var det andra tåget än det jag kan åka, så jag tog det lugnt. Men när jag kom fram och såg vad det stod på tavlan så såg jag att det stod Hjulsta (min linje) så jag skyndade mig att hoppa på. Lite osäker på om det verkligen var rätt så satte jag mig i alla fall. Eftersom de går till samma stationer i början så är det ju inte hela världen om man hoppar på fel tåg för man har några stationer på sig att byta, men det visade sig vara rätt ändå. Skönt att jag slapp vänta i tolv minuter och att jag struntade i att springa till pendeltåget! 

Plugg å plugg

I går hade vi en sen föreläsning som inte började förrän 15.00, så då hann jag plugga lite innan jag åkte till skolan. Efter föreläsningen åkte jag till Emma och Jocke. Vi åt först middag och sen var det dags för mig att vara med och ge Vilgot mat och att natta honom, för att förbereda mig för att vara barnvakt. Jag gjorde gröt till honom och han åt duktigt, men det är svårt att få i honom den. Inte för att han inte vill äta, utan för att han inte har fått in det där med att gapa ännu. :) Men till slut så hade han fått i sig all gröt. Sen bytte jag blöja på honom och fick ge honom lite ersättning innan han skulle sova. När jag skulle lägga honom så var han ledsen ett tag så jag stog och vaggade honom och sjöng för honom. Efter några försök så somnade han. Jag tyckte det gick bra och jag känner mig redo för att vara barnvakt. I morgon blir det upp till bevis när jag ska fixa allting själv. :) 
 
I dag har jag bara varit hemma och pluggat. Efter att ha pluggat i några timmar, med några små pauser, så testade jag en gammal tenta igen och det gick bättre än förra gången, men det är så många olika termer som man ska lära sig och jag förstår inte hur man ska lära sig allt. Återigen känner jag att även om jag lär mig mycket om de olika delarna så kan man ha otur och få frågor på något annat eftersom det är några få frågor per del. :/ 
I kväll hade jag tänkt unna mig lite gott i form av tortillas till middag och naturgodis till kvällen, men jag blev så trött på eftermiddag och orkade inte göra mig i ordning för att gå till affären. I stället blev det makaroner och korv till middag och så tänkte jag unna mig smörgåsrån med ost till kvällsfikat. :) Det andra får vänta till i morgon. 

Tentaplugget börjar

I dag har vi haft en föreläsning och sen åkte jag hem och började förbereda mig för tentaplugg. Om en vecka har vi tenta. Jag började med att testa att göra en gammal tenta och det gick jättedåligt. Till och med det som jag trodde att jag kunde hade jag fel på. :/ Det kändes ju mindre bra... Jag har dock förhoppningar om att jag ska lära mig tillräckligt mycket för att klara tentan. Problemet är att tentan inte är så stor, men att det är många olika delar och några få frågor per del, vilket gör att man behöver kunna alla delar för att känna sig någorlunda lugn. Man kan inte fokusera på ett par delar och lära sig det perfekt, för då riskerar man ju att inte bli godkänd. 
En annan sak som har rört till det lite är att vi har haft föreläsningar inför den här tentan under hela terminen. Några saker som vi hade föreläsning om i början av terminen har man hunnit glömma bort. Nu ska jag fokusera på en del per dag och förhoppningsvis lära mig tillräckligt mycket tills nästa torsdag då det är dags. 
 
I dag tog jag och Malena en promenad igen efter att hon hade slutat jobba. Skönt att komma ut lite och roligt med sällskap. 

Skola och jobb

Precis när jag var på väg till skolan i dag så hörde de av sig från jobbet och frågade om jag kunde jobba i dag. Så efter en föreläsning åkte jag till jobbet. Med endast en banan i magen förutom frukost så jobbade jag i några timmar och tog även mina första samtal. Det här är det första jobbet som jag inte har varit nervös inför det första samtalet så det var bara att ta tag i det. Några samtal blev det och det gick väl lite sisådär. Jag hade gärna fått några lätta samtal att öva med, men så blir det ju nästan aldrig! Det känns så ovant att sitta på ett jobb där man inte kan det mesta som ett rinnande vatten. :) Där man i stället är osäker på det mesta (eftersom samtalen handlar om andra saker än det jag gjort sedan jag började jobba där). Men nu är det i alla fall gjort och det kan bara gå bättre. Tyvärr kommer jag inte att kunna jobba på ett par veckor, så det blir väl som nytt igen nästa gång! 

Hemma

Då var jag tillbaka i Stockholm igen. Helgen hemma i Ljusdal har varit mysig och bra. 
I går åkte jag och Sandra till Hudik för lite shopping. Jag köpte två linnen, en tröja, en "tubtop" (sån över bysten att ha under lite genomskinliga kläder) och ett halsband. Efter en macka till lunch följde jag med Sandra till hennes bror för att gratta brorsdottern som fyllt år. Där bjöds det på fika men jag stog faktiskt över och drack bara lite saft. :) Jag kände mig väldigt duktig! 
Efter en snabb vända hemma så skjutsade jag mamma och pappa till bekanta som de var bjudna på middag hos och åkte sen vidare till Sandra som bjöd mig på middag. Sen satt vi bara och pratade i några timmar och åt grönsaker med dip. Inget godis den här gången eftersom jag inte äter det under april. :) En mysig och efterlängtad dag med Sandra, som jag inte träffat sen i julas! 
 
I dag har jag inte gjort så mycket mer än att umgås lite med mamma och pappa. Jag har även renskrivit lite anteckningar från föreläsningar och skrivit ut, samt hjälpt mamma och pappa att fixa Skype, så de ska kunna titta på Vilgot när de pratar med Emma. :) 
Efter en tidig middag var det bara att sätta sig på tåget och åka hemåt. Inga förseningar som tur var. Nu är det snart dags att förbereda sig inför en skolvecka igen efter två veckors påsklov. 

Hemma

I går kom jag alltså hem till Ljusdal och mamma och pappa. I dag har jag varit på mitt gamla jobb och hälsat på. Jag blev kvar där mycket längre än jag hade tänkt. :) Efter att ha pratat med "alla" och gått igenom mina saker och slängt det mesta så hade det gått tre timmar. Det var jätteroligt att träffa mina gamla kollegor, men saknade ju Kristin och Anna på sina platser! En var sjuk och den andra var ledig. Det fanns även några fler som jag saknade på plats som hade varit roliga att träffa. Efteråt åkte jag en sväng på Dollarstore (och lyckades gå ut därifrån utan att köpa något godis!) och Johanna där jag hittade två toppar som jag köpte för ett tillgodokvitto jag hade. När jag kom hem satte jag mig en stund i solen på altanen tillsammans med pappa. Jättehärligt var det att för första gången i år sitta och njuta av solstrålarna. :) 

Promenix

I dag har jag pluggat och städat lite. Tyvärr fungerar inte min tidsplan riktigt. Det jag hade tänkt hinna med i går med pluggandet har jag hunnit med på två dagar, vilket gör att allt jag skulle ha gjort i dag inte är gjort ännu. Vi får se vad jag hinner med helt enkelt...
I eftermiddags när Malena hade slutat jobba kom hon förbi mig och så tog vi en promenad i det fina vädret. Nu får vi ju även längre kvällar och det är riktigt skönt. :) Vi ska försöka att ta åtminstone en promenad i veckan. Kul att ha sällskap runt sjön. :) 
I morgon blir det hemresa till Ljusdal över helgen. Kul att träffa några där hemma! 

No sugar

Då var två dagar utan sötsaker avklarade. Bara fyra veckor kvar! Jag försöker att undvika det mesta med socker och även lite annat, som till exempel bröd och framför allt vitt bröd. Därför kände jag mig duktig i dag när vi hade kvällsmöte på jobbet. Det bjöds på sallad och vitt bröd. Vanligtvis skulle jag ha tagit minst två skivor bröd eftersom det är så gott, men jag tog inget bröd. Dessutom drack jag kolsyrat vatten i stället för läsk. 
Förutom mötet har jag bara varit hemma och pluggat i dag. 

1:a april

I dag var det sista helgdagen för denna påsk, men jag valde att åka och jobba i stället för att slappa. Jag hade i och för sig tänkt börja lite tidigare än jag gjorde, men lite måste man väl få sova. :) 10.15 var jag på plats och började jobba och jag körde på utan lunch till 17.40. Jag var dessutom ensam inne på vår avdelning så det var bara att jobba på och lyssna lite på radion. Jag hade med mig mat men kände mig inte så hungrig förrän precis på slutet, så jag tog med mig maten hem igen. Det är konstigt att man blir så mycket hungrigare när man jobbar en vardag. Undrar om det beror på att man äter frukost lite tidigare och dessutom inte hinner äta lika mycket. 
 
Eftersom jag inte har träffat på så många människor i dag så har jag i alla fall klarat mig från att bli lurad. :) Är det någon av er som har blivit lurad, eller lurat någon? 

RSS 2.0