I´m leaving on a jetplane

Om allt går enligt planerna så lyfter vi precis nu och flyger mot värmen. :)
See you when I get back.

Väntan...

Nu är det bara att vänta på att tåget ska gå... Har gjort klart i princip allt. Bara småsaker kvar som jag gör precis innan jag ska åka.
Ska köpa en kebab med bröd till middag tänkte jag. Men inte förrän om 1,5-2 timmar. Oj vad mycket tid jag fick över.
Har försökt leka med Zelda så mycket som möjligt idag. Något mys har det knappt blivit tal om för hon har nog inte sovit nånting på hela dan. Och jag vet inte om hon känner på sig att jag ska åka för ibland har hon verkat lite arg på mig. :)
Hon har en tova som jag är lite orolig över som jag vill få bort. Vet bara inte hur. Den sitter mellan frambenen och börjar gå upp mot halsen. :/ Usch, det känns inte bra. Hade tänkt försöka klippa lite grann när hon var lugn, men hon är ju som sagt inte lugn nån gång. :) Men jag undrar om hon inte gick och la sig precis...

1 månad

I morgon har jag hållit uppe med godis i en månad. Det känns bra. Tyvärr har jag ju ätit desto mer fikabröd. Men totalt blir det ju ändå mycket mindre än jag skulle ha ätit annars. För då äter jag ju BÅDE godis och fikabröd.
Det syns dessvärre inget på mig, men jag måste nog satsa ännu hårdare och ge det lite mer tid för att se något resultat. Och den sista veckan har jag inte orkat bry mig lika mycket.
Men 1-2 kg har jag iaf gått ner. Det är ju åt rätt håll iaf.
Nästa månad får det nog bli hårdare tag.
Det ska bli intressant att se vad vågen visar efter en vecka med All inclusive. :)


Gomorron!

Apropå mitt inlägg igår om att man börjar bli äldre och kliver upp tidigare.
I morse vaknade jag och kände mig ganska pigg. Kollade på klockan som visade 7.50. Där går faktiskt gränsen! Det var för tidigt att kliva upp, även om det nog hade varit bra att ha så mycket tid som möjligt idag för att fixa klart allt. Men jag somnade om i stället. Vaknade 9.20 igen och då fick det bli dags att gå upp ur sängen.

Denna lördag

Idag har jag packat lite mer. Tror att jag är i stort sett klar nu.
Tog en promenad på eftermiddagen. Vädret såg fint ut inifrån, men det blåste väldigt mycket så det var mindre skönt när man väl var ute. Men ett varv runt Kyrksjön blev det iaf.
Någon städning har det inte blivit, så jag får försöka att hinna med lite i morgon.
Ikväll har jag ätit nachos till middag, kollat på Fångarna på fortet och filmen Shooter.

Morning glory

Idag klev jag upp tidigt, ungefär 9.20. Det känns som att man börjar bli äldre när man vaknar och kliver upp så tidigt. När man inte ligger och sover till typ elva eller tolv så halva dagen går åt till att sova. :)

Idag är planen att fortsätta packa, städa och gå ut och gå, eller åka skidor om det blir lite kallare.

Semester!

Nu har man äntligen ledigt i 1½ vecka! Ska bli så härligt!
Har börjat lägga fram kläder nu. Det blir väl för mycket som vanligt.

Långsamt...

Oj vad dagen går sakta... Två timmar och en kvart kvar...

1 day!

Ja, då var det bara en dag kvar att jobba innan man får semester. Men den här veckan har känts så otroligt lång! Antagligen både för att jag går och räknar ner, och för att jag har haft det tråkigaste passet hela veckan, då jag har slutat 17.00 varje dag.
Efter jobbet idag var det dags att fixa naglarna hos Adéle igen. Dom blev lite mer diskret den här gången. :) Vit fransk manikyr med lite blommor på ett par naglar. Men jättefint blev det!

Börjar bli lite småstressad över att jag inte har börjat packa än. Ska börja i morgon efter jobbet.

Neon trees



Neon trees - Animal

Only 2 days!

Två dagar kvar att jobba. :) Satt och tittade på bilder från hotellet idag. Kan inte förstå att jag kommer att vara där om en vecka!

Ikväll skulle jag ha varit iväg och simmat med Therese, men hennes sambo har jour på brandkåren så hon kunde inte åka. Vi får ta det när jag kommer hem. :)

3 days left

Då var det tre arbetsdagar kvar. :)
Telefonmötet idag gick bra, men det visade sig att jag var den som fick prata nästan mest av alla, utom hon som hade hand om hela mötet! Men det gick bra. Jag behövde mest bara säga "Yes", "Ok", "Thank you" och såna kortare fraser. :)

Kvällen har spenderats mycket trevligt med Kristin. Vi började med pizza på Salladsbaren. Sen gick vi till mig och pratade vidare och fikade lite. :) Inte nån värst bra dag inför resan och att man ska visa sig i bikini, men man får unna sig ibland!

4 days to go

Då var den här måndagen snart över. Bara fyra arbetsdagar kvar till semester!
Varje dag resten av veckan ska jag sitta i telefonmöte ca en timme om dan. Det kan hända att jag blir tvungen att prata inför alla. Det känns lite smånervöst, eftersom det är på engelska och man pratar inför folk från hela Europa. Men jag ska inte oroa mig nåt i förväg, för jag kanske bara kan sitta och lyssna också. Får se i morgon.
Det händer mycket på jobbet, titt som tätt dyker det upp nåt nytt att testa, men det är bara roligt.

Söndag

Idag bestämde jag mig för att inviga skidkläderna och ta en runda i spåret. Tyvärr var det lite lite för varmt och snöade, vilket gjorde att jag hade väldigt bakhalt. Då är det inte roligt att åka, så det blev bara 3 km. Men det är ju bättre än ingenting.
Sen hem och duscha och en stund senare kom Emma och Jocke hit. Ännu lite senare kom mamma och pappa hit, och hade med sig mat. :) Pärgröt och fläsk. Var flera år sedan jag åt det och det var riktigt gott!
Nu blir det bara en lugn kväll med uppladdning för en ny arbetsvecka. Sista veckan innan det bär iväg till varmare breddgrader!

Lördag

Dagen började med att jag åkte hem till mamma och pappa. Emma och Jocke var ju också där. Hann med en fika. Emma och Jocke gjorde sig klar för bröllop. Blev lite stressigt mot slutet. Sen skjutsade jag dom till kyrkan. Åkte hem och sen kom mamma och pappa ner på köpingen så gick vi och kollade på skidkläder åt mig. Hittade en dress som jag köpte, så äntligen ska jag känna mig lite snyggare i skidspåret. :) När jag stog och provade kläder och precis hade bestämt mig så ringde Emma. Dom var kvar vid kyrkan och behövde skjuts till Järvsöbaden. Så det blev till att snabbt betala kläderna och sen få skjuts av mamma hem för att hämta bilen och köra dom till Järvsö.
Resten av eftermiddagen och kvällen har jag bara varit hemma och tagit det lugnt.

5 danser jag vill prova

Detta gäller dom danserna som ingår i tiodans, alltså dom som är med i Let´s dance.

¤ Quickstep
¤ Pasodoble
¤ Tango
¤ Jive
¤ Wienervals

Framför allt dom fyra första vill jag prova på. Det ser så roligt ut! Pasodoble och tango är så häftiga danser. :)

Technology cat

Ni har sett bilder när hon ligger på datan. Det gillar hon ju. Hon har även börjat hoppa upp på tv:n, vilket hon inte får. Och så kliver hon gärna in i diskmaskinen när hon får chansen. Där står hon och krafsar på "väggen".
Hon skulle kanske behöva lite egna teknikprylar som är ok att ligga/stå/krafsa på. :)


Äntligen fredag!

Det är så skönt att det är fredag!
Till middag gjorde jag en räkmacka med sallad, skinka, paprika, ägg, räkor, majonnäs och lite riven ost. Gott var det. :)



Lyxade faktiskt till det med Ben & Jerrys ikväll också. Hade tänkt göra fruktsallad, men kände mig inte tillräckligt hungrig för det.

Kul med jobbet!

Igår var vi ju några från jobbet som åkte till vår terminal på Arlanda. Vi åkte härifrån strax efter halv nio. Stannade i Gävlebro och slängde snabbt i oss en lunch eftersom det började bli lite stressigt. Kom till Arlanda några minuter före vi skulle vara där. :) Väldigt punktliga! Träffade dom som skulle ta hand om oss under dagen och fick en liten presentation av dagen och av människorna. Vi fick också presentera oss.
Dom började sedan med en liten tävling mellan våra två avdelningar som åkt ner från Ljusdal. Vi fick tävla i "På spåret". Tyvärr förlorade vi, men alla fick ändå ett pris. 2:orna fick flip flops. :)
Sen fick vi en grundligare presentation av en av avdelningarna som sitter på Arlanda och fick även sitta med och se när dom jobbade. Väldigt intressant var det!
Och så fick vi gå ner till terminalen och se hur allt funkar där med lastning/lossning/sortering av gods. Också väldigt intressant och lärorikt!
Man fick så många intryck från dagen och så mycket ny kunskap så man hoppas bara att allt ska fastna i minnet!
Känner mig också nöjd med mig själv att jag vågade ställa så mycket frågor! Sånt har jag tidigare varit lite feg för. Återigen något som visar att jag tar flera kliv i rätt riktning. Men jag ville ju passa på också att ställa dom frågorna som man undrar över men ingen hos oss riktigt kan svara på.
Klockan åtta på kvällen åkte vi hemåt och strax efter halv tolv var jag hemma, så det blev en sen kväll.

Ikväll har vi haft ännu mer roligt med jobbet. Då åt vi middag på Järnvägs. Det var vi som utbildat den senaste gruppen och dom som var handledare. Jätteroligt och trevligt hade vi. Det blev trerättersmiddag så nu är jag proppmätt!

Känns skönt att det är fredag i morgon och alltså helg snart! Och då kommer syrran och Jocke hem! Vi har setts mycket dom senaste veckorna! Jättehärligt är det! På lördag ska dom på bröllop. Får se vad man själv hittar på.

Skiing!

Äntligen blev det väder för att åka skidor! Det var isigt efter dom senaste dagarnas varmgrader och regn, men det gjorde att det blev bra glid. Och ändå var det inte bakhalt, så det var jättebra skidföre. Åkte slingan på 3 km, och funderade på andra varvet om det skulle få räcka, men bestämde mig för att köra ett till, så totalt blev det 9 km. Det kändes bra. Längsta rundan hittills på säsongen.
Det värsta var väl att det var så mycket folk där. Märkte inte av det så mycket i spåret, men vid starten så var det en massa barn som var där på skidskola. Och så föräldrarna som tittade på. Och jag har lite svårt att veta var det är ok att åka när dom är där, så det är lite jobbigt att åka emellan alla folk. Men som tur var så var jag på slutet av mitt sista varv när dom kom igång och hade små skidtävlingar. :) Annars hade det nog blivit en kortare runda, för jag hade inte velat hamna mitt i små barns tävlingar!

För övrigt fick jag ett erbjudande på jobbet idag, att åka med till vår terminal på Arlanda i morgon. Så klockan 8.00 går minibussen söderut! Ska bli kul att se hur allt är där!

My dear friend

Ikväll har jag haft besök av Therese. Vi träffas alltför sällan på tu man hand. Mycket trevligt var det. Vi har ätit Ben & Jerry´s-glass, pratat om läkare, barn och smidit planer för hur jag ska träffa en kille. :) Med mera, med mera...

Nu ska jag slänga ihop en smoothie till morgondagens frukost, sedan göra mig i ordning och lägga mig. Börjar ju 7.00 i morgon också...

Vår?

Idag har man fått lite vårkänslor när man har tittat ut genom fönstret. Solen sken och det droppade från taket. Härligt, men lite för tidigt.
Om två veckor har vi nog precis landat på Kap Verde! Ska bli riktigt skönt med värme! Men frågan är ju hur det blir att komma hem till vintern igen. Då vill man nog gärna ha vår...

Tidig morgon

Idag började jag jobba klockan 7.00. Samma tid börjar jag tisdag och onsdag. Det blir lite tufft!
Sitter och dricker smoothie till frukost som jag gjorde i ordning igår. Bra att ta med sig såna här tidiga dagar.
Från ca 8.00 och framåt kommer dagen att bestå av utbildning och planering av utbildning. Om ungefär en månad ska jag hålla i en utbildning och det mesta ska jag få sköta själv då, som det verkar. Både när det gäller planering och att hålla i utbildningen. Det känns spännande och lite nervöst. :) Men jag kommer ju att ta hjälp av vår utbildare också. Man vill ju gärna bolla lite med henne och fråga vad hon tycker.

Lite onyttig...

Idag har inte varit en lika bra dag för mitt nya nyttiga liv. Blev ingen träning för det var så himla tråkigt väder. Sen bakade jag chokladmuffins och så testade jag att baka jordgubbsmuffins utan recept. Dom blev väl sådär. Dom smakar bra, men blev lite konstiga på nåt sätt. :) Jag kanske ska sluta hitta på egna recept! Åtminstone innan jag har läst på om vad alla ingredienser gör mer exakt! Man har ju inte tänkt på vad ingredienserna har för effekt när man bara följer recept. :)
Sen gjorde jag jättegod middag och den var nyttigare, för receptet tog jag ur min GI-bok. Pastasås med kräftsjärtar bl.a. Väldigt nöjd med den!

Katt stängde ute ägarna

Det här skulle säkert Zelda kunna lyckas med också. :) Tur att man inte röker!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8414743.ab

This day

Vaknade ganska tidigt i morse, kvart över nio. Det var kallt ute, vilket jag redan hade misstänkt, så planen var att bara ta det lugnt idag och inte göra några måsten. Men så började jag plocka undan julen och tvätta. Sen bara fortsatte jag att städa och plocka. Så jag har sysselsatt mig större delen av dagen.
Men nu blir det lugna puckar resten av dagen! Kolla på film och sånt...

Duktigt!

Den här kvällen har bestått av allt jag skrev tidigare, utom Ben & Jerry´s! Känner mig väldgt duktig! En sen middag gjorde att jag har varit mätt hela kvällen, så jag har inte ätit något mer. Fast förut hade det inte hindrat mig från att äta lite glass. Sånt går ju alltid ner ändå. :) Men ett knep att hålla sig från onyttigheter i tv-soffan, förutom att vara mätt, är att vara upptagen med annat. T.ex. att sitta med datorn i knät en stor del av kvällen. :)
Nu ska jag lägga mig och läsa.

Friday!

Drygt en timme kvar att jobba... Känns lite segt nu, eftersom jag skulle ha slutat klockan 17.00, men jag bytte pass med en tjej som ville ha ett lite tidigare pass, så nu jobbar jag till 18.00 i stället.
Ikväll blir det tortillas till middag. Sen Let´s Dance och så unnar jag mig lite Ben & Jerry´s igen. :) Har ju varit så duktig hela veckan!

Tjugondedag Knut

Idag är det tjugondedag Knut
Då ska julen ut
Men jag väntar ett par dagar till
Då jag dra ut på julen vill

Pratar i nattmössan

Idag har jag varit så trött och vimsig. Haft svårt att koncentrera mig på vad kunderna sagt, frågat dem samma sak flera gånger och när jag skulle förklara nånting för en kollega så har jag knappt fått fram det jag ville säga. :)
Kan varken prata eller tänka!

Och ingen skidåkning idag heller... Nu är det för kallt igen.

Åh vad jag längtar till helgen! Ska bli så skönt. Ska bara ta det lugnt och så förhoppningsvis åka lite skidor.

Som sagt...

Tre minusgrader när jag kom hem. Lagom temperatur för skidåkning. Men det fick bli vilodag idag. Hoppas att vädret håller i sig till i morgon.

Bad news

Ikväll fick jag mycket tråkiga nyheter. Ulf Lundells turné är inställd! Han som aldrig ställer in! Anledningen är sjukdom. Får hoppas att det inte är allvarligt. Man blir ju orolig när det gäller hela turnén och att den ställs in så långt i förväg. Usch vad trist... :(

Promenad

För varmt idag också, så det fick bli en promenad idag igen. Känner mig duktig som har varit ute och gått tre dagar i rad nu.
Inser ju också att det är bäst att träna själv. Många säger ju att det är lättare om man är två, för då kan man peppa varann, men för mig är det nog tvärtom. När jag väl bestämmer mig så tar jag mig ju ut och tränar, men om jag skulle ha en träningskompis som känner för att hoppa över träningen nån dag så blir det oftast så att jag också gör det. Och när jag är själv kan jag träna när jag vill, vad jag vill och i det tempot jag vill.

Ensam är stark! :)

I morgon blir det för övrigt en vilodag eftersom jag jobbar till 18.00. Då är det säkert perfekt skidväder! På torsdag hoppas jag på att kunna åka skidor.

Träning

Har precis kollat på vårens schema på Gymmix, och nej, det blir ingen träning där i vår. Mitt favoritpass är borttaget så det är ingen idé att jag köper kort. Det blir antagligen för dåligt använt. Får i stället försöka att hålla i skidåkningen och kanske försöka hitta någon annan träning också.
Och apropå skidåkningen. Kom hem från jobbet idag och det var fortfarande plusgrader. Funderar på att ta en promenad idag också istället då. Men nu ska jag fixa mat först.

På jobbet var jag förresten med på mitt första telefonmöte. Fast det var bara att sitta och lyssna och försöka höra vad dom sa, vilket inte alltid var det lättaste. Det tar nog några gånger innan man vågar säga nåt, med tanke på att folk från hela Europa är med och lyssnar. :) Snart är det dags att börja planera för vårens utbildningar också. Kul!

Tillägg

Måste ju lägga till en sak till föregående lista som jag glömde bort.
Att skriva sms kan vara förenat med ett litet anfall från Zelda. :)

Ikväll har jag bjudit Emma, Jocke, mamma och pappa på mat. Det verkade som att dom var nöjda. :) Jag provade ett nytt recept med kycklingfilé. Kul att jag hann träffa syrran och Jocke lite. Men om två veckor kommer dom hem igen. Och om tre åker jag och syrran på semester!

Nu har jag även fått hjälp med att hitta ett bra abonnemang, så nu ska jag nog byta mobilabonnemang och köpa en iPhone! Verkligen på tiden att köpa en ny och att jag har en modern mobil! :)

Har ju tänkt satsa riktigt nu på att sluta äta godis ett tag. Helst vill jag hålla uppe ett år, men jag tar det månad för månad. Men så har jag ju kommit på ett litet problem. När jag åker utomlands vill jag ju gå på Taxfree. Jag brukar alltid köpa en Toblerone vit och en förpackning av min favoritlakrits. Hur ska jag nu kunna hålla mig från att göra det?! Lakritsen kan jag nog skippa, men att få äta av den där stora goda tobleronen! Hm...

10 saker man bör undvika...

...hemma hos mig, om man inte vill bli anfallen av en katt :)

¤ klia sig
¤ hänga ut med armen, från t.ex. soffan
¤ gosa med katten för länge eller vid fel tillfälle
¤ busa med händerna, hämta en leksak istället! Råttor finns det gott om...
¤ öppna luckan till dvd:n och sträcka sig ner för att byta skiva (konstigt, men sant), kan även vara att sträcka ner handen till golvet av annan anledning
¤ vicka på tårna eller sitta och röra på nån annan kroppsdel
¤ ibland kan det räcka med att gå runt barbent...försök då att ha katten framför dig
¤ håll inte i henne för länge så hon blir sur
¤ reta inte upp henne på annat sätt, då får du skylla dig själv
¤ ibland kan man helt enkelt inte undvika ett anfall, det kan räcka med att bara vara...

Vill ju självklart inte skrämma upp framtida gäster, men det kan vara bra att veta. :) Behöver du göra nåt av ovanstående, så kan det vara en bra idé att ha koll på var Zelda är. Ligger hon och sover så kan du vara lugn. Ska tillägga också att det är bättre nu än vad det har varit... Anfallen är lite mer sällsynta.
Och hon kan faktiskt vara riktigt gosig och mysig! Och att hon är charmig går ju inte att ta ifrån henne...

 

Imorgon är en annan dag

Igår var det -19 och idag +1,5. Inte bra! Jag ville ju åka skidor idag. Istället tar jag en promenad. Och hoppas på bättre tur i morgon efter jobbet.
Det är ju så att vallan jag har på skidorna fungerar för mellan -2 och -8 grader ungefär. Och tills jag har lärt mig att valla själv funkar det bäst att ha samma valla hela tiden och åka när det passar med temperaturen. Kanske låter knäppt för vissa, men så känner jag iaf. Och det blir ju en liten sporre också, för när det är rätt antal minusgrader så vill jag ju passa på att åka och då tar jag mig ju iväg. Hade jag kunnat valla om dom själv så kanske jag hade skjutit på det lättare, och så ska jag ju orka valla först innan jag kan åka. Så jag kanske till och med hade åkt mindre då!
Folk har pratat om vallningstejp. Ska kolla upp det. Men när man är uppväxt med bra vallade skidor så blir man ju lite kinkig och vill inte åka på vad som helst. :) Skulle t.ex. aldrig köpa vallningsfria skidor. Har svårt att tro att det blir lika bra före med dom. Och har man ofta bakhalt eller inget glid så lessnar man...

Sandra!

Nu är jag hemma igen efter en kväll hos min bästa vän! Hennes barn var ju också där så det var inte en lugn stund. :) Fullt upp ända till kvällen. Ett par timmar fick vi till slut sitta och prata ostört.
Vi åt tacogratäng till middag. Senare ställde Sandra fram en skål med godis. Och jag tog inte en enda! Det ni! :) Däremot ställde hon fram chips och dip efteråt och då åt jag desto mer.
MEN, jag har inte ätit en godis sedan 1:a januari! Ok...det är bara 8:e nu, men ändå! Om det är godisbitar i fikabröd eller glass så räknas det inte. :)
Ska försöka bli bättre på att inte äta fikabröd på kvällarna också så kommer nog det här bli bra. :)

...

Kliver upp ur sängen, tittar ut och tycker att vädret ser fint ut, går fram till termometern som visar -19. Ingen skidåkning idag då. Typiskt. :(
Så då ska jag ta städningen idag istället och hoppas att det är mildare väder i morgon. Sen åker jag till Sandra och umgås med henne och barnen resten av dagen.

Härlig fredag

Hade ju i och för sig varit mycket härligare om jag hade varit ledig. Satt på jobbet och tittade ut på det fina vädret. Klarblå himmel och bara några minusgrader. Perfekt skiddag! Synd att den dagen inte var igår, men jag hoppas att det blir en lika fin dag i morgon istället.
Ikväll har Let´s dance dragit igång. Roligt! Ska även se Stekta gröna tomater. Jättelängesen jag såg den och så blev jag sugen på att se den för några veckor sen, så jag tog hem den från Lovefilm. Det enda jag minns av den är att jag tyckte den var bra och att en person fastnar med skon i järnvägsspåret! Inte mycket jag minns alltså. :)
Ska nog lyxa till det med lite Ben & Jerry´s-glass ikväll också. Fish food, min favorit! Har haft den oöppnad i frysen en vecka. Det är väl bra gjort?! Och inte har jag ätit nåt godis på en vecka heller. Dock lite fikabröd, så man kan väl inte vara så stolt ändå. :)

Såg precis att programmet Masterchef Sverige ska börja på onsdag. Kul! Har precis börjat följa Masterchef USA också. Har insett att jag gillar att titta på kockprogram. Man kanske skulle satsa på en karriär som kock. :) Eller konditor...

Lilla katt

Idag har jag rensat undan lite i garderoben, men innan jag började lägga ner dom i lådan så var det nån annan som skulle ner i den.



Hon är ju för söt... Men jag blir bra less på henne ibland! Önskar att hon kunde förstå att hon inte är kattunge längre och att hon kunde lära sig var hon inte får vara!
Funderar ju lite då och då på om det är värt att ha henne kvar. Men så kan jag ju inte låta bli att tycka om henne! Har ändå så svårt att tänka mig att inte ha henne här. Men det skulle vara skönt att få en paus ibland. :) Och det skulle ju vara lättare när man ska resa bort om någon annan kunde ha henne.

Äntligen!

Har äntligen lyckats bränna över bilder och filmer till en skiva som jag kan titta på på dvd:n. Efter ca 1,5 år med den här datorn så var det på tiden. Tyvärr blev det inte riktigt som jag vill. Dom hamnade i lite oordning och menyn blev konstig. Nu har jag lite problem när jag ska göra nästa skiva. Det verkar som om jag bara kan lägga in 99 filer och jag har ju betydligt fler bilder i vissa mappar och utrymmet finns ju. Men det där programmet jag bränner i tillåter tydligen bara 99 st... Så där tog det stopp igen.

Sovmorgon!

Hade tänkt kliva upp i ganska bra tid i morse, men så vaknade jag klockan 12! Antar att jag behövde den sömnen då. :)
Började dagen med en rejäl frukost. Ägg med kaviar, mannagrynsgröt med äppelmos och så macka med apelsinmarmelad. :)
Planen var ju skidåkning idag, men snön yr utanför fönstret så man blir inte så sugen på det...
Tror att jag kanske blir inne idag. Funderar på att baka nåt. Och så ska jag rensa ur garderoberna.
Skulle vilja börja lägga fram kläderna jag ska ha när vi åker utomlands men det är väl lite tidigt för det...3½ vecka kvar. :) Får hålla mig ett par veckor till!

Nina Kinert

Längesen jag la ut en låt tror jag, så här kommer en...



Nina Kinert - Play the world

Kissie

Tittar på Filip och Fredriks årskrönika. Bloggaren Kissie var med. Förlåt, men såg hon inte ut som nån seriefigur? Min första tanke var tomtarna i Trolltyg i tomteskogen, men vet inte om det var dom hon var lik... Herregud vad hon har förstört sig. Hon hade ju kunnat vara söt utan alla operationer.
Vill ni se en bild på hur hon såg ut kan ni gå in på www.kanal5.se. Just nu finns det i alla fall en bild på startsidan. Annars kan ni ju söka fram sidan för programmet. :) Ser du nån likhet med nån?

Fredag mitt i veckan

Lite fredagskänsla i dag, eftersom man är ledig i morgon. Så skönt att få vara ledig mitt i veckan!
Funderade på att åka skidor ikväll eftersom det var så bra temperatur, men kände för att ta det lugnt i soffan i stället. Hoppas att temperaturen håller i sig till i morgon så kan jag ta en lite längre tur då istället. Annars har jag inget planerat till i morgon.

Brandmän!

Sitter och tittar på "112 - På liv och död". Ser en snygg brandman, som dessutom lagar mat. Vilken drömman! ;)

Körkort

Idag fick jag hämta ut mitt nya körkort. Det gick snabbt! Man kanske skulle ha gått och tagit nya kort ändå. :) Det blev ju inte den bästa bilden direkt. Och den ska man gå och visa för folk i tio år... Helt sjukt när man tänker på att jag är 38 när jag ska skaffa nytt körkort nästa gång! Herregud! Undrar hur ens liv ser ut då...
Giltigt till 2021...låter ju jättelångt borta!

Oväntat

Även denna söndag hade jag svårt att somna. Förstår inte vad som har hänt! Det var flera år sen sist jag hade såna problem. Kanske beror det på att jag sover för länge på söndag morgon. Men jag känner mig ju trött på kvällen! Och ändå ligger jag och vrider och vänder på mig.

Ikväll när jag höll på att laga mat fick jag oväntat besök. Men det visade sig att han gått fel... Jahapp. Inget Gevalia hade jag att bjuda på heller. Tänkte efteråt att man kanske skulle ha bjudit in honom på middag. ;)
Det nya året handlar om att ta vara på chanser och vara lite mer öppensinnig.

Längdskidor

I dag blev det årets första skidtur. Tyvärr inte alls så lång som jag hade tänkt. Blev bara 5 km. :/ Hade tänkt åka minst dubbelt så långt. Men jag blev så slut. Hade ingen ork alls. Och mot slutet kände jag en tendens till den astmaanfallsliknande känslan jag får ibland, vanligtvis när jag springer. Nån enstaka gång ibland får jag det även när jag åker skidor, men det var längesen sist. Då får jag svårt att andas. Ville inte påbörja ett till varv om det skulle bli värre. Väldigt synd eftersom det var fina nypreparerade spår.

Och så kommer man hem och slår på tv:n och ser alla duktiga längdskidåkare på tv:n. Tänk om man kunde ha samma tempo som dom! Och om man kunde ta kurvorna lika smidigt och enkelt som dom. :) Själv står man på vingliga ben om spåret tar slut längst ner i backen.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag nog kura ner mig i soffan med en bok. Senare blir det nog The holiday. Längesen jag såg den.


Nyårsdagen

Då var första dagen på året över.
Har haft en trevlig kväll med Caroline och Malena, då vi har uppdaterat oss lite om vad som händer i våra liv. Spelade även några omgångar av mitt nya spel som jag fick i julklapp.
Har suttit och ätit alldeles för mycket chips och fortsätter att äta nu trots att jag är mätt. Ska nog slänga resten så slipper jag äta mer i morgon. :)
Nu ska ju min satsning på Beach 2011 börja! Och det är om drygt fyra veckor!

Lenas årskrönika

Istället för att lista månad för månad så tänkte jag dela med mig av höjdpunkterna under året.

¤ Barcelona med familjen i mars. Underbar stad dit jag vill åka tillbaka, kanske under 2011!
¤ Bounce i Globen i april, deras sista konsert.
¤ Stockholm en vecka i juli, med bl.a. en dag på Kolmården
¤ Takida på Freluga Trädgårdsscen i juli
¤ Ulf Lundell på Gröna Lund i juli
¤ Ulf Lundell/Takida i Sundsvall i augusti
¤ Ett besök hos kusinen i Uppsala i augusti
¤ Stockholm/Uppsala i oktober

Höjdpunkter för nära och kära:
¤ Emma träffar Jocke <3
¤ Kristins födelsedagsfest som vi fick vara med på och överraska henne ordentligt! Mycket rolig kväll!
¤ Två av mina kusiner får barn
¤ Marcus friar till Lina
¤ Anna får göra sin operation
¤ Therese väntar sitt andra barn

Jobbmässigt började året i kaos med helt nya arbetsuppgifter. Men vi klarade av det!
Och så var det utbildningarna jag fick hålla som var lite av en höjdpunkt för mig på jobbet. :)

Kanske har glömt nån stor händelse, men då får det vara så. :)

Vad är det största som hänt dig under 2010?


Mysstart

Börjar året med att sitta inne och kura i soffan framför en film. Hade tänkt åka skidor, men hoppas istället att det är bra temperatur i morgon så jag kan åka då.
Ikväll blir det en lugn kväll med Caroline och Malena. Kanske spela lite spel och sitta och surra om allt möjligt.

Nu är en sak inbokad till slutet av 2011! 1:a november för att vara mer exakt. Då ska vi se Rihanna i Globen! Det är ju mycket man inte vet så långt fram, men jag hoppas att inget står i vägen.


Förtydligande

Vill bara påpeka en sak, nu när jag läste mitt senaste inlägg igen. Mina förhoppningar av året har jag inte skrivit i någon särskild ordning.
Jag vill ju t.ex. mycket hellre att min familj och mina vänner är lyckliga än att jag får fler läsare av min blogg. :)

Nu är vårat lilla nyårsfirande slut. En trevlig och stillsam kväll har det varit. Zelda var lite skraj när dom sköt raketer utanför. Stackars liten... Och det känns ju inte så roligt att veta att hon har varit ensam varje nyår tidigare. Men hon hämtar sig snabbt iaf. Tror mest att hon undrar vad som pågår, mer än att hon är rädd egentligen.
Nu är jag trött så jag tror jag går och lägger mig, en timme in på det nya året. Eller så tittar jag klart på filmen på 1:an... Får se om jag orkar...

2011!

GOTT NYTT ÅR!!

Provar att skriva ett förinställt inlägg eller vad det heter.

Kommer inte att ge några nyårslöften i år. Har bara några förhoppningar av 2011.

¤ Att hitta en träningsform jag verkligen gillar och håller i gång med

¤ Att äta bättre

¤ Att träffa en trevlig man :)

¤ Att ta ett steg till i karriären, antingen på DHL eller genom att börja plugga

¤ Många roliga fester och andra aktiviteter med mina härliga vänner

¤ Flera resor, både inom Sverige och utomlands

¤ Att jag börjar spela piano och gitarr igen

¤ Att jag kan spara mer pengar än tidigare

¤ Fler läsare av min blogg

¤ Att min familj och mina vänner får vara lyckliga och må bra

RSS 2.0