Mysig helg hemma

Det har varit skönt att vara hemma i Ljusdal en helg och fått ta det lite lugnt. Lördagen spenderade jag med familjen. Vi var på köpingen och tittade lite i affärer och jag köpte en tröja. Sen var vi bara hemma och åt god middag och umgicks. På söndagen träffade jag Sandra och barnen och fikade. På kvällen var jag ut och åt med Kristin, Adéle, Therese och Anna och det var jättetrevligt. Roligt att hinna träffa de flesta i helgen och ändå kunna ta det lugnt också. Maten var väldigt god och jag vräkte i mig alldeles för mycket. Kycklingfilé och ribs till varmrätt och en god chokladkaka som slank ner till efterrätt. 
I dag hade jag tänkt hälsa på på DHL när jag för en gångs skull var i Ljusdal på en vardag, men det blev lite andra planer på grund av en ledsen Vilgot som behövde underhållas medan Emma gjorde sig klar. Det får bli en annan gång i stället. 
Nu är jag tillbaka i Stockholm och bilresan gick jättebra. Skönt att åka när det inte är så mycket trafik. 

Äntligen över

I morse var det dags för tentan och det kändes ganska bra. Jag brukar inte våga säga det ifall man har helt fel och det gick jättedåligt men jag hoppas att jag har rätt. I ca 3,5 timme satt jag och man var rätt trött efteråt. Vi hade max fyra timmar på oss. Sen var vi några som åkte till Vapiano och firade med en pizza, men det var inte alla i vårt gäng som orkade.

Nu sitter jag på tåget mot Ljusdal. Det blir skönt med en lugn helg hemma efter några rätt tuffa veckor. Det var dock lite förvirrat innan jag till slut satt på tåget. Enligt SJ-appen var tåget 20 min försenat. När jag kom till Centralen stog det dock att det skulle gå ännu en timme senare. Dessutom stog det att det skulle komma in på spår 17 men avgå från spår 8. Jag bestämde mig för att gå och kolla vid spår 8 men då kom det precis in ett tåg mot Sandviken (dit mitt tåg går, jag byter i Gävle) till spår 6. Det var ju dessutom helt i tid. Det visade sig vara rätt tåg. Tåget skulle ha kommit från Linköping men var försenat så de satte in ett nytt tåg från Stockholm, som tur var! Konduktören kallade precis tåget för 282 del 2. :) Del 1 står i Katrineholm pga nerriven ledning.

Snart dags

I dag är sista dagen innan tentan och jag känner mig redo för den nu. Det känns som att jag har ganska bra koll på det mesta och att jag borde klara tentan. Sen är man ganska beroende av vilka ord och meningar de har valt till tentan och om man förstår dem så man kan aldrig vara helt säker, men om jag tänker igenom mina svar och inte slarvar så borde det gå bra. Jag har suttit och gjort gamla tentor nu och det går ganska bra. Oftast är det slarvfel när något blir fel och det beror mest på att jag har skyndat mig igenom dem för att jag börjar lessna på att göra gamla tentor. Nu när det känns bra så orkar jag inte nöta dem mer. Jag börjar faktiskt känna att jag inte kan plugga så mycket mer. Visst, det finns termer som jag kan träna mer på och jag kan förbereda mig inför vissa frågor redan nu och skriva ihop några exempel som jag kan komma ihåg i morgon, men annars så är jag nog ganska klar. Det känns väldigt skönt och jag hoppas att känslan stämmer. 

Inte så bra

I dag har jag suttit hemma och pluggat inför tentan. Jag har lite svårt att verkligen fokusera och plugga hårt. Det är så många olika saker inför tentan och jag vet inte riktigt vad jag behöver plugga mest på och då blir det inte ordentligt av något känns det som. Det känns som om jag kan det mesta någorlunda men att jag inte är säker på särskilt många saker och då vet jag inte vad jag ska ta tag i. I morgon ska jag göra några gamla tentor och se vad jag klarar sämst och så fokuserar jag på det på torsdag. En av delarna i tentan tycker jag dock är lite svår att verkligen träna på eftersom man ska skriva lite längre svar. Det är inte bara rätt eller fel, svart eller vitt, utan det handlar om att argumentera och ge exempel. Den delen är därför svårast att plugga inför. Jag försöker att lära mig alla termer och så får jag skriva ihop något på tentan. Det känns som att jag har koll på de flesta termerna till den delen. Förhoppningsvis har jag inte missat något som kan dyka upp i tentan. 
 
I kväll har jag och Malena tränat på gymmet. Det gick ganska bra, men jag är inne i en period då jag inte riktigt utvecklas och blir bättre. Det står liksom stilla just nu känns det som. Dels tränar vi nog lite för lite och sen så kommer det ju perioder då utvecklingen stannar av lite. Det svåra är att behålla motivationen under såna perioder när man inte ser några förbättringar. Just nu är motivationen inte på topp. Det blir inte bättre av att jag har en period när jag inte kan låta bli sötsaker. Det var längesen jag var inne i en sån period och jag vet inte hur jag ska ta mig ur den! Jag kan bara inte hålla mig! Det är så otroligt onödigt när jag har jobbat i flera månader för att känna mig nöjd och nu bara förstöra det. :( 

Tentavecka

I dag var jag på skolan klockan nio för att ha ett möte med läraren vi har för uppsatsen vi ska skriva i vår. Vi är indelade i grupper så vi var fyra stycken med på mötet vilket var skönt. Moraliskt stöd är alltid bra. :) Det gick bra och vi fick bra feedback från läraren, men jag har nog mer jobb framför mig än vad jag har trott eftersom jag antagligen kommer att behöva läsa ganska många artiklar för att sätta mig in i ämnet. Efter mötet hade vi ett seminarium och sen satt vi ett gäng och pluggade inför tentan. När jag kom hem dammsög jag lägenheten och så handtvättade jag mina halsdukar/scarfar, vilket jag borde ha gjort för längesen. Sånt som måste handtvättas skjuter jag gärna upp. Men nu är alla rena och fina igen. :) Nu är det dags att sova för det blir inga sovmorgnar den här veckan. Sånt har man inte tid med när man har tenta. Ska bli så skönt när den är över!

Helgen

I går var jag hos Emma på dagen för att fira hennes födelsedag. Vi två och Vilgot tog en liten promenad först och hoppade sen på bussen efter vägen och åkte till Älvsjö för att köpa tårta. När vi kom tillbaka hade en massa folk från Jockes släkt kommit på besök för att vara med och fira lite. På kvällen skulle Emma och Jocke på musikal och de fick skjuts in till stan så jag passade på att åka med. Jag åkte hem och hyrde film på kvällen. Jag såg Now you see me och den var bra, annorlunda, rätt häftig och oväntad. 
I dag har jag pluggat lite, men inte så mycket som jag hade tänkt. Tiden har bara försvunnit. Jag tog en joggingrunda också men i dag var det riktigt tungt så jag orkade inte springa särskilt långt. Kanske hade jag laddat upp för dåligt med mat och dessutom klätt mig lite för varmt. Eller så hade jag bara en dålig dag. Men det sägs väl att den enda dåliga träningen är den som inte blir av. ;) 
Nu har jag precis diskat också vilket är otroligt skönt. Jag har hållit efter en del, men besticken hade jag nästan slut på och det är ju det värsta att diska tycker jag. Det är så skönt när det har varit fullt på diskbänken lite för länge och man får undan allting!

Semantik för hela slanten

Dagen började med en workshop i semantik och sen satt jag, Emma, Andrea och Josefin och pluggade hela dagen. Det blev nog ungefär fyra timmar som vi satt och pluggade inför tentan, mest semantik men även syntax och fonetik. Vi hade en väldigt bra pluggdag och fick mycket gjort och lyckades diskutera fram vad en massa termer betyder. Det är många termer som är ganska snarlika i sina betydelser så det är svårt att verkligen hålla isär dem. På tentan handlar det om att definiera många termer och det är inte helt lätt att förklara dem. 
 
Klockan var halv fem när vi åkte från skolan. Innan jag åkte hem stannade jag en snabbis på stan. Nu är det en lugn fredagkväll som gäller. Tänk vad skönt när tentan är över och man kanske kan ha ett liv igen. 

Tentatankar

I morse vaknade jag tidigt av att man plogade utanför. Kollade inte på klockan men gissar att den var 5-5.30. Jag kunde inte somna om och låg och tänkte på allt vi ska kunna till tentan. Syntax-träd, fonetiska tecken och annat. Inte det roligaste att fundera över. Det positiva var att det kändes ganska bra inför tentan eftersom jag kunde en massa regler vid den tiden på morgonen, helt nyvaken. Jag borde klara tentan eftersom jag har en vecka på mig att plugga mer. Jag ska gå igenom fler gamla tentor så jag ser om jag verkligen kan det jag tror att jag kan och så att jag ser vad jag behöver öva mer på. Nu är jag strax framme på skolan. Vi ska sitta och plugga semantik tillsammans.

Heldag på skolan

Strax efter tio i morse var jag på skolan för att tentaplugga tillsammans med några av vännerna i klassen. Det gick ganska bra även om det blir lite snack om annat också, men vi lyckades nog klura ut några termer som vi hade svårt med. Klockan två var det dags för ett tre timmar långt seminarium. Jag var rädd för att ha svårt att hålla mig vaken men det gick faktiskt bra och jag kände mig inte trött nån gång. Däremot hade jag svårt att koncentrera mig på att lyssna, men det brukar jag ha med den läraren. Vi fick även betyg på två inlämningsuppgifter i dag och jag blir alldeles chockad när jag får bra betyg på något som jag känner att jag knappt förstår. När jag sitter och skriver svar på frågorna har jag ingen aning om jag är rätt ute. 
 
Efter skolan gick jag förbi Åhlens innan jag åkte hem eftersom de hade klubbkväll med erbjudanden och dubbla klubbpoäng och sånt. Tyvärr hittade jag inget att handla...

Fika

I dag hade vi första föreläsningen klockan tolv så innan det hann jag plugga lite och fixa lunch som jag tog med till skolan. Föreläsningen var bara en timme och sen åt vi lunch tillsammans. När nästa föreläsning närmade sig började vi diskutera om vi verkligen skulle gå på den eller inte. Den kändes lite smått onödig. Till slut bestämde sig alla att strunta i den och så åkte vi och fikade i stället. :) Tanken var en kort fika på stan innan vi skulle åka hem och plugga. Det slutade med att jag och Emma satt kvar i nästan två timmar och pratade, så när jag väl var hemma hann jag bara byta om för att gå och träna. Men det var trevligt att ta en fika och prata och det slutade med ett samtal om kärlek och livsfrågor. :) 
Malena och jag körde mest ben i dag eftersom vi mest har tränat överkropp den senaste tiden. Det gick helt ok i dag. Efteråt satte jag mig för att plugga men efter att ha läst en stund så insåg jag att det inte var någon mening att fortsätta läsa en artikel som jag inte förstår något av. Förhoppningsvis förstår jag ämnet bättre i morgon på seminariet. 
I morgon börjar även tentaplugget. Det börjar verkligen bli dags nu! Det känns som att jag ligger efter eftersom jag inte har läst allt, men det ska nog gå bra bara jag sätter i gång. 

Längtar

Åh vad jag längtar efter en massa saker nu...
  • Att den här terminen ska vara över
  • Att vara klar med skolan
  • Att resa
  • Att shoppa
  • Att träffa den rätta
  • Att det ska bli sommar

"Yo bitches"

Söndag och måndag har tillbringats mestadels i soffan med en massa plugg. Jag försöker att få undan allt till den här och nästa vecka så jag kan fokusera enbart på tentan sen. Jag ligger ganska bra till känns det som. Skönt att beta av den ena saken efter den andra. Just nu sitter och jag letar lite material till min uppsats. Jag tänkte undersöka texterna i hip-hop-låtar för att se hur man rappar om kvinnor och män samt hur man rappar om tabubelagda ämnen. Utifrån vad jag har hittat handlar nästan allt om sex så det blir väl det min uppsats handlar om också. Det enda jag funderar på nu är hur jag ska våga ha en muntlig redovisning och stå och prata om bitches, hoes, niggas och en massa grova sexuella ord! När man verkligen läser texterna till de här låtarna undrar man hur de kan få vara så otroligt grova. Ingen annan skulle ju kunna stå och prata på det där sättet utan att få en massa skit för det. 
 
Annars mår jag väl bättre i dag. Jag är lite nedstämd men mår ändå hyfsat bra så jag antar att det inte var rätt helt enkelt. Det är bara att ta nya tag och gå vidare. 

I needed this

Efter en dålig start på dagen behövde jag en dos av denna glada, busiga killes härliga humör.





...

Jag borde kanske ha fattat. Varningssignalerna fanns där, men man vill ju inte se dem så man blundar och hoppas. 

De där fyrverkerierna

Fyrverkerierna som jag vaknade av för nån natt sen har jag funderat lite på till och från. Jag har undrat om de var på riktigt eller om jag drömde. Eftersom jag klev upp och gick på toaletten och sen tittade på klockan och undrade varför man sköt fyrverkerier klockan 02.20 kändes det på riktigt. Men i morse slog det mig att jag nog såg dem tydligare än jag borde ha gjort eftersom jag antagligen inte hann ta på mig glasögonen. Så det kanske var en dröm ändå... Ofta är det en väldigt fin gräns mellan dröm och verklighet för mig så jag har svårt att skilja på dem. Jag känner mig vaken ibland när jag drömmer. Men det konstiga är ju också att i så fall vakna av en dröm. Och när jag hade vaknat och gick på toaletten så tänkte jag ju på de där fyrverkerierna. Kanske hade jag tagit på mig glasögonen. Ibland är jag väldigt snabb med det när jag tvärvaknar av något. 
Slutsats: har fortfarande ingen aning om det verkligen hände. 
Ursäkta svamlet denna morgon. Nu funderar jag på att kliva upp och plugga. Jag vaknade redan halv åtta...

Fireworks

I natt klockan 2.20 vaknade jag av fyrverkerier. På riktigt alltså. Jag vaknade av smällarna och tittade ut genom fönstret och såg dem. Förstår inte varför det skjuts fyrverkerier vid den tiden en torsdag natt. 
Nu ska jag nog strax kliva upp, INNAN klockan ringer! Jag vaknade en timme före klockan ringer och har legat och dragit mig ett tag. Det blir lättare att vakna nu när det är sol och ljust ute på morgonen, speciellt när jag inte har något för fönstren. Jag hoppas att jag inte blir trött senare idag nu när jag har sovit en timme mindre än vad jag vill göra.

Bara att plugga på

Det var några dagar sen jag skrev men dagarna har mest handlat om att plugga. Pluggade på söndagen innan jag åkte till syrran för att äta middag med familjen så jag hann träffa mamma och pappa lite mer i helgen. Satt hemma och pluggade hela dagen på måndagen och på tisdag förmiddag. Sen var det en ganska tråkig föreläsning och efteråt gick jag och Malena och tränade styrketräning. I dag har jag också pluggat hemma men hade ett seminarium på eftermiddagen. Jag var så trött så jag trodde jag skulle somna på stolen. Förstår inte att man blir trött så fort man sätter sig i lektionssalen. Jag var ju inte trött innan. 
I morgon är det en heldag på skolan som gäller och på kvällen blir det GRIT vilket antagligen kommer att bli väldigt jobbigt eftersom jag har missat två gånger i rad nu!

Mello

Nu är jag snart hemma efter en kväll som har spenderats med mamma, pappa och Vilgot. Vi har bland annat tittat på Melodifestivalen. Jag hoppades att Helena Paparizou skulle vinna men jag tyckte nog att det var näst bästa låten som vann. 

Just nu går jag och funderar över höstterminen. Till veckan ska vi lämna in vad vi vill göra och frågan är: praktisera eller inte praktisera? Jag har hela tiden varit säker på att jag vill praktisera men jag har hittat flera kurser som låter intressanta och givande så nu funderar jag på om jag ska satsa på att plugga hela hösten istället. Svårt val... :/

Vår i stan

I dag har jag varit inne i stan en sväng och jag hade med mig kameran och fotograferade lite. Jag har haft en idé till ett fotoprojekt men snabbt insåg jag att det inte skulle gå att ta de bilderna i dag för det var så mycket folk på stan. Tanken var att jag skulle lämna in några bilder till Fotografiska eftersom de har en utställning till hösten där amatörfotografer har chans att vara med. Man får lämna in några bidrag och så väljer en jury ut vilka bilder som får vara med på utställningen. Jag har inte haft några större förhoppningar om att komma med men tänkte att det skulle vara roligt att ta chansen i alla fall. Men i dag kände jag att jag inte har tillräckligt bra bilder att lämna in så jag får nog hoppa över det. I morgon är sista inlämningsdag så jag har ingen mer tid att ta nya bilder heller. Förhoppningsvis kommer det fler gånger. 
Jag tänkte ändå lägga ut några av bilderna jag tog i dag och alla är redigerade för en gångs skull. :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paralympics

Sitter och tittar lite på Paralympics medan jag äter frukost och jag blir så imponerad av dem! Tänk att köra skidskytte eller störtlopp och vara helt blind! De har någon som åker framför dem och berättar när de ska svänga typ, men att slänga sig ut för en backe och inte se något är ju otroligt modigt. 

Heldag med plugg

I dag har jag varit i skolan hela dagen. Det började med en workshop i phonology och sen satt vårt gäng och pluggade tillsammans i några timmar. Om tre veckor har vi tenta och det är väldigt mycket att lära sig och jag behöver nog plugga mycket för att känna att jag kan det jag behöver kunna. 
Efteråt har jag bara varit hemma och slappat i soffan. Jag har gjort fruktsallad och sitter och slökollar på Let´s dance. Blev väldigt trött efter den här dagen så jag kommer nog att somna ganska tidigt. 

Hej framtiden

Ikväll har jag varit på stand up, för första gången vad jag minns. Det var Jesper Rönndahls föreställning Hej framtiden. Nog för att jag visste att han var rolig men att han var SÅ rolig visste jag inte! Jag satt och skrattade hela tiden! 





Barnvakt

I natt har jag sovit hos syrrans familj. Redan omkring kl 6.30 blev jag väckt av Emma och Vilgot. Då var det strax dags för mig att vara barnvakt eftersom Emma och Jocke skulle åka på ultraljud. Det var mysigt att ta hand om Vilgot en stund. Vi har lekt en massa. :) Nu är jag strax hemma och ska sätta mig och plugga.






Måndag

Lördagkvällen blev väldigt rolig och alla nya människor jag träffade var jättetrevliga. Det bjöds på jättegod mat, pulled pork i tortillabröd med hemlagad coleslaw och avokadoröra. Söndagen spenderades i sängen halva dagen och sen i soffan mestadels. Några timmar för lite sömn gjorde att man var väldigt seg. På kvällen blev det pizza till middag och film i soffan. 
 
I dag har det varit ett seminarium i skolan. Dagen började inte så bra eftersom tunnelbanan som jag skulle ta mot universitetet var inställd. När nästa tåg kom var det fullt så jag fick inte plats. Därför fick jag vänta i 15 minuter i stället för det som skulle ha varit fem minuter på Centralen och så blev jag sen till seminariet. Inte så mycket men med några minuter och det är aldrig roligt att kliva in när lektionen har börjat. Ännu sämre kändes det eftersom jag visste att lektionen skulle börja med en presentation av några i klassen. Som tur var kom jag in precis innan de drog igång. Efter skolan har jag varit hemma och pluggat och städat lite. 
 
Nu väntar sängen på mig eftersom jag ska jobba i morgon och jag har en del sömn att ta igen. 

Lördagsträning

Eftersom det inte har blivit nån träning den här veckan bestämde jag mig för att gå ut och springa trots att jag inte gillar att träna tidigt på dagen. Det gick bra ändå och jag slog nya rekord. 
Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen blir det till att skynda mig att göra mig klar inför kvällen som bjuder på middag/fest med en massa nya bekantskaper.

Jag var förresten på Systemet idag och när killen i kassan frågade efter leg så sa mannen bakom mig i kön: "Du måste ju vara minst 30 i alla fall". Till skillnad mot många andra blev jag glad över det. :) 




RSS 2.0