En liten tös!

Grattis till min fina vän som i dag fick en dotter! Önskar att jag bodde lite närmare så jag kunde träffa er ofta. Nu tar det nog hela tre veckor innan jag får se henne, jag som vill träffa henne direkt!
 
 

Städdag

I går eftermiddag åkte jag till Emma och Jocke. Det bjöds på grillad hamburgare och dessutom klippte Emma mig. Skönt med lite kortare hår igen. :) Jag passade även på att ta hjälp av Jocke att uppdatera min telefon, vilket jag inte har gjort sen jag köpte den för två år sen! Det var flera appar som inte fungerade längre eftersom jag hade en för gammal version på telefonen. Nu fungerar den som den ska igen. :) Bland annat fungerar Blogg-appen så nu kan jag blogga från mobilen igen. Jag har även laddat ner Runkeeper så nu hoppas jag att jag får en nytändning med träningen igen. 
 
I dag har jag en städdag. Men än så länge har jag inte hunnit med så mycket! Jag har använt min nya borste som jag köpte på Järvsö marknad, som är bra att ta bort katthår med. I två timmar har jag stått och borstat av soffan, sängen, klösbrädan där Zelda även kan ligga och lite annat. :) Nu ska jag försöka att hinna med att dammtorka, dammsuga och torka golven och tvätta. Hoppas jag hinner med det så det är klart sen. Jag hade även tänkt putsa fönstren men det får väl vänta...
 
För övrigt så väntar jag med spänning på att få höra att ett nytt liv har kommit till världen, då en av mina absolut närmsta vänner just nu är på BB!!

After work

Efter jobbet i går åkte ett gäng på tio kollegor till Gröna Lund för att ha after work. Vi började med att äta grillbuffé och ta nåt att dricka. Sen startade vi vår femkamp. Vi var uppdelade i två lag med fem personer i varje. Vi körde tre olika grenar innan vi gick och tog en vätskepaus och drack lite på en bar/restaurang. Sen fortsatte vi med de två sista grenarna. 
När resultaten var räknade så förlorade tyvärr vårt lag. Men vi räknade även ihop de individuella poängen och det väldigt roliga och överraskande resultatet där var att jag vann!! Mot nio andra personer! :) Det hade jag aldrig kunnat tro. Det har visat sig att jag tydligen är bra på att slå på saker! Det var mina bästa grenar. :) 
Efter några karusellåk (jag åkte bara en) så gick de flesta av oss vidare till Josefinas. Ett väldigt trevligt ställe med goda drinkar. :) Vi hade en jätterolig kväll och jag var inte hemma förrän vid tvåtiden. 

Movienight

I går efter jobbet träffade jag Malena. Vi gick och åt god pasta och sen gick vi på bio och såg The internship. Den var rolig och bättre än förväntat. 
I dag har jag suttit och lärt mig lite nya saker på jobbet och förhoppningsvis får jag fortsätta i morgon. Efter jobbet i dag tränade jag Bodycombat. Det var på tiden att jag var och tränade där jag har mitt träningskort för det har blivit lite dåligt med det på sista tiden. Men ägaren är helt otrolig, han hälsade på mig med mitt namn när jag kom in trots att han inte har sett mig på flera veckor. Även om han kan ha sett mitt namn bland bokningarna till passet och blivit påmind så tycker jag ändå att det är imponerande att han vet att det är jag. Jag är ju inte en av de mest frekventa besökarna direkt. Han kunde mitt namn nästan direkt efter att jag blivit medlem där så han verkar ha ett väldigt bra namnminne. Det är ju väldigt trevligt och ger ett bra intryck när man kommer dit och blir hälsad på med namnet. :) 

Rörig dag

I dag har jag haft ännu en rörig dag och det kändes som att jag borde ha struntat i att kliva upp i morse! Det började redan när jag skulle åka till jobbet då jag missade tunnelbanan. När jag för en gång skull lät bli att dubbelkolla tiderna så hade de ändrat till sommartider så jag missade tåget med ca en minut och nästa gick inte förrän om tio minuter. Normalt går de oftare på morgonen. Därför kom jag in till jobbet ganska precis när jag skulle börja. 
Sen har det bara varit strul och krångliga ärenden och struliga system. Jag har knappt hunnit göra nånting känns det som. Det känns som att de bra dagarna är över, nu när jag har börjat ta samtal och dessutom får lite krångligare mail för att de lättare mailen i första hand går till alla nya som börjat inför sommaren. 
 
Till och med på lunchen skulle det strula. Jag gick till thairestaurangen mitt emot jobbet för att handla mat och så accepterades inte köpet. Det visade sig att saker jag hade köpt förra veckan hade dragits från kontot i dag så jag låg på minus. :/ Tur att man lätt kan föra över pengar via mobilen! Jag fick min mat till slut och gud vad god den var! Antagligen den godaste wokad kyckling med grönsaker och cashewnötter som jag ätit. :)
 
Nu ska jag försöka att gå och lägga mig i tid så jag inte är lika trött i morgon och så hoppas jag att det går bättre på jobbet då. 

Midsommar

Från torsdag kväll till söndag har jag varit hemma i Ljusdal med familjen. Emma, Jocke och Vilgot var redan där och såklart också mamma och pappa. 
På fredagen åkte jag till stranden en stund och umgicks lite med Kristin och Johan. Jag tänkte inte på att smörja in mig och brände mig såklart. :/ När jag kom hem fikade vi och lyckades äta upp en hel jordgubbstårta på fem personer! Jag, Emma och Jocke stog nog för en stor del av ätandet. :) Mamma hade ju gjort en så otroligt god tårta!
På kvällen åt vi middag hemma med familjen och mammas och pappas vänner Rut och Conny. Det var jättemycket mat och hur gott som helst. Alla blev proppmätta. Efter att ha smält maten ett tag så åt vi efterrätt, Tina Nordströms goda citronglass. Jag älskar den och tog ganska mycket och fick faktiskt kämpa för att få i mig allt, trots att den är så god! 
 
På lördagen åkte vi till Järvsö marknad en sväng. Jag köpte en borste som ska vara bra att få bort katthår med. På kvällen åkte jag på en fest tillsammans med Adéle. Det var så roligt att få umgås med henne i några timmar. Vi har träffats alldeles för lite under mitt år i Stockholm. I stället för att följa med dem ut på krogen så åkte jag hem med Emma och Jocke, som hade varit ute och ätit. Det var ganska skönt att komma hem i bra tid även om det hade varit roligt att gå ut. Jag har ju inte varit ut i Ljusdal (och knappt ens i Stockholm) sen jag flyttade. :) 
 
Jag klev upp tidigt på söndagen för att åka till Delsbo och umgås med Sandra, Agni och August. Vi var på en lekpark så barnen kunde leka av sig och avslutade med lunch på pizzerian. Sen var det dags att åka hem och packa för att åka tillbaka till Stockholm. Jag slapp åka tåg eftersom Emma, Jocke och Vilgot också skulle hem. :) 
Det var min mysiga midsommarhelg det. :) 
 
 
 
 
 
 

Thirty seconds to Mars

I onsdags efter jobbet mötte jag Malena och Martin inne på stan. Vi tog en promenad till Djurgården och åt middag på en restaurang vid Djurgårdsbron. Sen fortsatte vi till Gröna Lund där vi skulle se Thirty seconds to Mars. Jättebra var de och Jared Leto (sångaren) var rolig och skämtade en del. Jag har inte lyssnat särskilt mycket på dem innan, men de har många bra låtar. 
Jag hade med mig kameran och trots att det var svårt att fotografera med alla människor som stod framför mig så blev det i alla fall några bra bilder. 
 
 
 
Före konserten åkte de Eclipse. :)
 
 
En massa stora ballonger kastades ut från taket som studsade över publiken.
När de började smälla visade det sig att de innehåll lite vatten som regnade över publiken!
 
 
 
 
 
 
 
 

JAAAAAA!!!!

Jag måste börja med att skriva att jag är så glad! Jag klarade nämligen den sista tentan, som jag var så säker på att jag inte hade klarat!! Så otroligt skönt! Det betyder ju dessutom att jag har klarat mina mål under det första läsåret, godkända betyg på första försöket i alla kurser. :) 
 
Ska skriva lite snabbt om min måndag. På jobbet har det varit lite rörigt, eftersom jag har försökt att lära upp en ny kille på mailen, samtidigt som jag har tagit samtal under större delen av dagen. Man blir avbruten titt som tätt och får inget flyt i lärandet. Dessutom är ju jag ganska ny på telefon fortfarande så jag får springa och fråga om hjälp hela tiden. 
 
Efter jobbet åkte jag och Lina hem till henne. Där åt vi middag och sen gick vi ut och tränade. I ungefär 2,5 timme var vi ute och löptränade och styrketränade! Totalt sprang/joggade/gick vi 9,5 km ungefär och vi joggade och sprang mestadels av det. Jag har aldrig sprungit så långt under en träning. 
Först joggade vi till ett utegym där vi körde styrketräning för armarna. Sen körde vi intervallträning och joggade/sprang och gick även lite grann. Sen joggade vi till ett annat utegym där vi körde ben, armar och mage. Och så avslutade vi med att jogga och gå hem till Lina igen. Jätterolig träning, både för att man hade sällskap och för att vi varierade träningen. Lina var dessutom en bra coach och visade hur jag skulle göra ibland och peppade jättebra. 
Det blev ju lite senare än jag hade tänkt så jag kom inte hem förrän vid halv elva tror jag. Tyvärr var ju tvärbanan försenad så istället för att byta till pendeltåg fick jag ta tunnelbanan. På T-centralen fick jag springa allt jag kunde för att hinna med mitt tåg så jag slapp vänta i en kvart på nästa. Som om jag inte hade sprungit tillräckligt i dag. :) Som tur var så hann jag i alla fall med det, men jag kom ju ändå hem senare än jag hade tänkt. Typiskt när man vill hem snabbt. 
 
Nu måste jag duscha och hoppa i säng! Hoppas jag tar mig upp ur sängen i morgon... ;)

Kompismys

I dag har jag, Lina och Jack umgåtts hela dan. Vi träffades vid jobbet ungefär och gick genom Rålambshovsparken och vidare in till stan. Det var roligt att gå lite andra vägar och se nya delar av stan. Man lär sig ju verkligen hur alla stadsdelar hänger ihop och hur långt det är mellan dem. 
Vi gick och åt lunch inne i stan, på Urban Coffee. Senare gick vi till Akademibokhandeln för att köpa några exemplar av boken En man som heter Ove och få dem signerade av Fredrik Backman. Han är verkligen rolig och trevlig och han tar sig tid att prata med alla och skriva något mer än bara sitt namn i böckerna. 
När vi var klara där gick vi och köpte yoghurtglass och en leksaksbil till Jack. 
Jag följde sen med dem hem där det bjöds på god middag och en trevlig kväll tillsammans med hela den fina familjen. 

Fredag!

I dag har det gått lite bättre på jobbet tror jag. Mindre rörigt men fortfarande mycket frågor. 
Jag har ordentlig träningsvärk i låren efter alla benböj i går och ändå gjorde vi några i dag också. :) Rättare sagt 50 st. Jag har nog inte skrivit om det, men vi har ett par hälsoveckor på jobbet så det är därför vi tränar så mycket. Men jag ska försöka att fortsätta att träna lite sen också, alltså på arbetstid. 
Det ser nog lite roligt ut när vi står och gör alla möjliga övningar inne på kontoret. :) Tur att inte så många ser oss där! 
 
Efter jobbet köpte jag hem kinamat och Ben & Jerry´s för lite fredagsmys. :) Jag köpte friterad fläskfilé till middag men jag blev tyvärr lite besviken. Jag kommer nog inte att köpa det fler gånger därifrån. Tänk att det är så svårt att hitta god friterad fläskfilé utanför Ljusdal! 
 
I kväll har jag tittat på Searching for Sugar Man. Det var en bra dokumentär tycker jag. Häftigt hur allt gick till med honom. 

Vilken dag!

I dag har jag för första gången suttit och tagit de flesta typer av samtal. Efter någon veckas uppvärmning med en typ av samtal så var det dags att lära sig lite nytt. Och mycket nytt blev det! Det känns som en riktig struldag. Det tar ju ett tag att komma in i det så det blir lite rörigt i huvudet i början. Det svåraste är nog att förklara ärendet när jag ska be om hjälp, eftersom jag inte riktigt förstår allt själv. 
Det blev i alla fall ett skönt avbrott på lunchen när jag var med på ett Crossfit-pass. Det var rätt roligt och ett lagom lunchpass även om det var jobbigt och svettigt. Det blir ju lite stressigt att hinna träna, duscha och äta så jag får se hur jag gör framöver, men jag kan tänka mig att gå på fler pass. 
 
Det var meningen att jag skulle gå en halvtimme tidigare från jobbet i dag (jag började en halvtimme tidigare i morse pga det), men det gick tyvärr inte så bra att komma iväg i tid. Jag skulle möta upp Malena efter jobbet för att visa henne lite inför att hon ska vara kattvakt. Tyvärr fick hon vänta på mig eftersom jag blev sen. Och senare skulle jag bli... När jag kom till tunnelbanan så var det försenat. De hade fått ställa in det ena tåget pga ordningsproblem så det var bara att vänta på nästa tåg. Till slut var jag i alla fall på väg hem, men en station före Sundbyberg var det några i tåget som stoppade det genom att hålla upp dörrarna, eftersom det var ett sjukdomsfall i en av vagnarna. Så då blev vi stående i ca 5-10 minuter. Det verkade i alla fall ha gått bra för sen åkte vi vidare. Jag tror att det var någon som hade svimmat. 
När vi kom till Sundbyberg så utrymde de hela tåget för det var så försenat så att nästa tåg fick ta över passagerarna och det första tåget togs ur trafik. Tur att det inte hände tidigare så jag blev ännu mer sen. 

Lunchträning

I dag har det varit jobb igen och på lunchen körde jag och Lina lite träning ute i Rålisparken. Roligt att träna ute i det fina vädret. :) Vi gjorde sit-ups, armhävningar, squats och "kissande hunden" i tre varv. 
I morgon är det tänkt att jag ska vara med på ett crossfit-pass på lunchen. Vi får se hur det går. :) 
 
I dag fick vi betyget i en till kurs. Det blev ett B vilket känns bra. Läraren hade även skrivit en motivering till betyget och det var roligt att läsa. 
Nu har jag alltså tre B, ett E, ett godkänt betyg (där det inte finns någon skala) och troligtvis ett underkänt betyg. Upp och ner kan man alltså säga! Synd med det låga betyget som drar ner slutbetyget för terminen och den sista tentan som antagligen är underkänd. Jag hade ju önskat att det hade gått bättre egentligen, men samtidigt måste jag ju vara nöjd med tre stycken B i engelska på universitetsnivå. 

Shopping!

I dag har jag, Emma och Vilgot varit ute på stan och jag shoppade loss ordentligt. :) Det blev ett par träningsbyxor, två träningslinnen, en sport-bh, en bikini, en hållare till telefonen att ha på armen när jag springer och ett paraply. Dessutom tecknade jag ett linsabonnemang på Synoptik och då fick jag ett par solbrillor gratis. Äntligen har jag ett par fina, bra och förhoppningsvis sköna solglasögon, i stället för billiga osköna sådana! :) 
 
Nu är det bäst att jag kommer igång med träningen när jag har lagt ner en massa pengar på träningskläder! :) 
 
 
 

Lugn och skön söndag

I dag har jag varit hos Emma, Jocke och Vilgot och bara umgåtts. Jocke och hans pappa håller på att snickra ihop en altan, så medan de jobbade så gjorde jag, Emma och Vilgot annat. Vi tog en promenad till Fruängen och handlade och annars har vi inte gjort så mycket mer än att leka och gosa med Vilgot. Emma gjorde god middag till oss allihop. En rolig sak som hände i kväll var att det kom ett rådjur och gick förbi utanför deras fönster. Det gick ner på en av grannarnas gårdar bland annat. :) Gulligt! 
Nu ska jag sova. 

3 Doors Down

I går efter jobbet åkte jag in till stan och mötte upp Malena och Martin. Vi började med middag på Jensen´s Boefhus. Efter förra gångens misslyckade besök gav jag dem en chans till och det gick väl sådär. Maten var god, men jag bad om medium på min köttbit men den var lite väl blodig för att vara medium, eftersom det rann ut från den när jag skar i den. Som tur är så har jag inga större problem med att äta det ändå, så jag sa aldrig till om det. 
 
Efter middagen tog vi en promenad till Gröna Lund. Precis lagom till att kvällens konsert drog i gång så kom vi dit. 3 Doors Down stog på scenen och de var jättebra. Tyvärr känner man inte till så jättemånga låtar, men några stycken har man hört mycket. Eftersom vi kom dit så pass sent, när det redan var väldigt mycket folk, så stod vi på sidan av scenen. Man såg ju inte så jättebra, eftersom det alltid är folk som är längre än en själv som står framför. :) Men jag kunde titta mellan dem. 
Eftersom det var så härligt väder ute, varmt och klarblå himmel, så åkte vi inte hem direkt efter konserten, utan stannade till på en uteservering efter Strandvägen och tog oss något att dricka. En trevlig och härlig kväll i ett vackert, somrigt Stockholm. Jag skulle kunna promenera runt med kameran hur länge som helst såna dagar. I går hade jag dock inte kameran med mig så det fick bli några bilder med mobilen. 
Nu på förmiddagen har jag tittat på en film som jag kan rekommendera. Den var jättemysig och fin. The odd life of Timothy Green.
Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Malena och Martin för att titta på prinsessbröllop och sedan lyssna in mig på Thirty seconds to Mars, inför nästa Grönan-konsert. 
 
 
 

Betyg

I går och i dag har jag jobbat. Ja, nu är det ju liksom dags att jobba, när man har fått sommarlov. :) Jag har tagit samtal knappt halva dagen i går och större delen i dag. Man lär sig mycket nytt när man tar samtal och det blir ju mycket frågor, men det har gått skapligt bra ändå tycker jag. Det svåra är att kombinera mail med telefoni, när man är lite ny på telefonin. Det kan bli lite rörigt i huvudet. :) Men det är nog bra att man har vana av det, även om det är på en annan arbetsplats. 
 
I dag fick vi betyget på vår näst sista tenta, alltså den som kändes bra. Det blev ett B. Jag är jättenöjd, även om jag gärna hade fått ett A. Jag förstog att det inte skulle bli ett A, men jag tror att jag hade kunnat klara att få ett A på den här tentan om jag hade varit på topp. Med lite för lite sömn och plugg senast fyra dagar innan så är jag nöjd. 
Mindre nöjd är jag med det E jag fick på min uppsats. :/ Jag hade hoppats på ett högre betyg och trodde att jag låg bättre till efter hennes feedback. Det är synd att inte läraren berättar om man ligger på gränsen till att bli godkänd. Då hade jag kanske lagt ner mer tid på mitt andra utkast. 
Nu är det bara en nervös väntan på att se om jag klarade den sista tentan och en mindre nervös väntan på ett annat betyg.

Stadsvandring

I dag var det sista dagen jag åkte till skolan på ett tag. Tentan gick sådär...har ingen aning om jag klarar den eller inte. Jag hoppas att det gick bra och att jag chansade bra på det jag inte kunde, vilket var väldigt mycket! Efteråt åkte jag, Emma, Camilla och Frida till stan och åt lunch på Kulturhusets takterass. Sen tog jag och Frida en promenad runt i stan för att fotografera. Vi började med att gå i Gamla stan och sen gick vi efter vattnet till Östermalm. Roligt att ha sällskap när man går runt och fotograferar, men jag känner att jag har mycket att lära när det gäller stadsfotografering. Byggnader tycker jag är bland de svåraste motiven. De som kan det tar så otroligt snygga bilder med snygga vinklar, men jag har jättesvårt att hitta dem. Men övning ger förhoppningsvis färdighet. :) I dag har jag dessutom fotat det mesta med manuella inställningar och manuell fokus. Roligt att träna på det men svårt att få till rätt inställningar. Jag tycker också att det är svårt att se när man har som mest skärpa. Det jag inte får till som jag vill är dock skärpedjupet. Jag vill ha suddig bakgrund och även kunna få bara en liten del av ett hus t.ex. i fokus. Men det kanske beror på objektivet också och inte bara på mitt okunnande. :) För en gångs skull har jag bara använt det "vanliga" objektivet, i stället för teleobjektivet som jag tycker att jag lättare får till snygga bilder med. 
Här kommer ett gäng bilder från dagen. Några är lite redigerade, andra inte. De små bilderna kan klickas på för att se större. 
 
 
 
 
  
 
 
 
     
   
 
 
Ett par studentflak åkte förbi så vi passade på att fotografera dem. :)
Även om de blev suddiga så gillar jag dem, eftersom man ser glädjen i bilderna. 
 
 

Helgen

I fredags åkte jag till Emma mitt på dagen. Jag skulle vara barnvakt åt Vilgot en liten stund medan hon åkte iväg på en grej. Sen var det tänkt att jag skulle på after work med jobbet på kvällen, men mamma och pappa skulle komma lagom till middagstid så jag ville stanna kvar och träffa dem lite. Det stod grillat på menyn så jag ville ju gärna äta middag med dem. :) När vi hade ätit färdigt så började Let´s dance-finalen och då blev jag ju kvar och såg det också. :) När det var klart åkte jag hem. 
På lördagen mötte jag upp allihop inne på stan, tillsammans med min moster som hade kommit med tåget på förmiddagen. Vi gick och åt lunch och gick och kikade i nån affär, innan vi åkte hem till Emma och Jocke. Mamma och moster åkte nästan direkt iväg igen för en kusinträff. Vi andra åt jättegod grillad mat igen och till efterrätt gjorde vi chokladfondue. Den blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, eftersom chokladen blev för lös, men det var gott ändå. :) 
På väg hem träffade jag en tjej från Järvsö som hade flyttat till Sundbyberg samma dag. :) Roligt och oväntat när man träffar på nån på tunnelbanan!
I dag har jag varit hemma och städat och tvättat lite. Dessutom har jag varit och tränat Bodycombat, helt själv med instruktören. :) Jag fick välja om vi skulle köra trots att jag var själv, men jag tyckte det var lika bra. Det är ju ganska bra också, för man kan ju få lite extra hjälp med tekniken. Riktigt jobbigt och svettigt var det i dag, både för mig och instruktören. Det måste ha varit värmen utomhus. 
I morgon är det tenta och det känns inte ett dugg bra. Om jag klarar den så handlar det bara om tur med vilka ord som kommer på tentan. 

RSS 2.0