Sista veckan

Har inte riktigt haft tid att blogga den här veckan. Det har varit fullt upp. I söndags städade jag, mamma och pappa hela dagen och jag bakade även två pinocchiotårtor som jag bjöd mina kollegor på på måndagen.
Efter jobbet på måndagen åkte jag direkt hem och städade och packade det sista. Sen var det tisdag, min sista arbetsdag på DHL innan jag gick på tjänstledighet. Det kändes konstigt, men samtidigt förstår man det nog inte riktigt förrän om ett tag. Men det var ju lite speciellt att lägga undan alla sina saker och krama om kollegorna när jag gick hem.
På tisdag kväll träffades jag, Kristin, Adéle, Thérèse och Sophia på Järnvägs för en "avskedsmiddag". Det var jättemysigt och trevligt. Kul att hinna träffa dom innan flytten. Vi hade "sällskap" av en söt igelkott som gick ute på verandan på Järnvägs. :) Vi satt dock inomhus.
 
På onsdag morgon, klockan 8.00, kom mamma och pappa till mig. Då var det dags för den stora flyttdagen. Vi lastade bil och släpvagn och dammsög/torkade golvet. Omkring 12.00 var vi klar och åkte hem till Tallåsen för lunch och duschning. Sen bar det av mot Stockholm, med en fikapaus i Tönnebro. Klockan 18.00 var vi framme vid lägenheten och jag fick nycklarna, så vi hann lasta ur allt och bära upp i lägenheten. Jocke kom också och hjälpte till som tur var. Tre trappor upp (högst upp såklart) bor jag på, så man var mör i benen efteråt. Vi åkte och lämnade släpvagnen och köpte med oss pizza till Emma och Jocke. Så gott var det!
 
På torsdagen åkte jag, mamma och pappa till lägenheten och monterade ihop säng och hylla. Sen mötte vi Jocke på Bishop Arms för middag. Emma slutade 19.00 så henne hämtade vi upp då. Sen åkte vi till Stadion för konsert med Coldplay. Det var hur bra som helst! Jag har inte lyssnat så värst mycket på dom, men dom har ju väldigt många bra låtar och är framför allt väldigt bra scenartister! Vilken ljusshow dom hade! Helt otroligt att dom har fått till allt. Det var faktiskt en av dom bästa konserterna jag varit på. Kanske den bästa till och med! U2 är den som dom nog får dela förstaplatsen med.
 
I dag tog jag med mamma och pappa och åkte till skolan och tittade lite. Jag ville se var jag ska vara på måndag morgon, så jag inte behöver oroa mig över att inte hitta på måndag. Det var inte så svårt, men det är ju väldigt stort. Fast vi såg ju inte hela området heller. När vi tittat klart så åkte vi till Söder och åt lunch. Sen gick jag och köpte lite bra skolgrejor: kalender, kollegieblock och understrykningspenna. Efter det åkte vi hem till Emma och Jocke. Jocke hade redan kommit hem från jobbet så han fick följa med mig och mamma till IKEA för att köpa lite saker jag behöver till lägenheten. Nu kommer Emma hem när som helst och då ska vi äta nachos. Gott! Ska bli så skönt med en lugn kväll i tv-soffan med godis som jag såg till att vi köpte. :)

Städdag

I dag har jag packat lite mer och börjat med flyttstädningen. Jag blev jättetrött efteråt... I morgon ska mamma och pappa komma hit och hjälpa mig lite. Jag ska även baka eftersom jag tänkte bjuda kollegorna på fika på måndag. Jag hade tänkt förbereda lite i dag, men orkade inte efter städningen.
På måndag är det alltså jobb igen. Tänk att semestern redan är slut. Två veckor går snabbt. :) Men jag ska ju bara jobba två dagar innan jag slutar. Har inte ens tänkt på att jag ska jobba igen och har ingen ångest över det. Inte så konstigt kanske... Men det slog mig i dag att jag bara har en ledig dag till!
På måndag är det en vecka till skolstart! Det känns lite nervöst. Tänk vad tiden går fort! Känns konstigt att jag snart är boende i Stockholm och student. :)

Det senaste

Tänkte skriva om mina senaste dagar. På dagarna har jag mest hållit på och packa och rensa bland mina saker. Har fått undan ganska mycket nu. Inte så mycket kvar att packa. Nu är det det sista kvar, rensa ur alla skåp och städa ur dom. Så dom sista dagarna får jag leva som en "besökare" med kläderna i väskor och alla hygienartiklar i necessären. :) Eftersom allt måste vara städat när vi åker íväg med sakerna får det ju bli så. Det mesta av städningen ska vara klar då. Det ska i stort sett bara vara golvet kvar när vi har tagit ut alla saker. Det är ju ändå lite skönt att kunna städa lite i taget även om det är jobbigt att flytten blir lite långdragen!
 
I onsdags var jag på kinarestaurangen och åt middag tillsammans med Kristin, Anna och Annas dotter Jennifer. Det var mysigt. :) I går kväll kom mamma hit och hjälpte mig att rensa lite bland saker. Vi åkte och slängde en hel del på återvinningsstationen. Köpte även kebab med bröd och åt till middag. Även i dag kom hon hit, med en kycklingsallad, så fick hon med sig lite fler kartonger som jag ska förvara hos dom så länge eftersom jag inte har något förråd där jag kommer att bo.
Jag träffade Adéle i dag också. Vi gick på Finess och fikade, men båda var så hungriga så vi åt både en macka och en godsak. :) Jag köpte en räkmacka och en chokladboll. Blev så mätt sen! Efteråt gick vi en liten sväng på köpingen också.
 
 
I går var jag hos optikern för ett återbesök. Jag har fått testa en ny lins för mitt vänstra öga, pga att jag fick problem med den förra. Det har även visat sig att jag har fått lite sämre syn på vänster. Hon berättade något som jag inte hört förut, med anledning av min kraftiga närsynthet, som var lite intressant och också bra att veta. Jag var tvungen att läsa på lite sen för att förstå exakt vad hon hade sagt! Tydligen är det så att när man har kraftig närsynthet (över -6 och jag har -11 på höger och ca -9,5 -10 på vänster, lite osäker nu efter att det blivit sämre), löper man större risk att få näthinneavlossning. Hon sa att jag ska uppsöka en optiker akut om jag börjar se blixtar vilket kan vara ett symptom för detta. Om man inte får hjälp direkt kan det leda till blindhet. Nu till det intressanta...risken för detta kan öka vid tunga, hastiga lyft. Det var ju väldigt konstigt att det kan hänga ihop. Men det är ju inte så bra nu när man håller på att flytta!

Utrensning

Efter två lata dagar då jag knappt gjort nånting, förutom en joggingtur i går, så har jag i dag gått igenom förrådet. Det är så mycket saker som man skulle ha gjort sig av med förra gången man flyttade, men antagligen ville vi väl bara få flytten gjord så vi slängde ner allting i påsar och kartonger. Av någon anledning fick jag med mig en massa av Marcus saker när vi flyttade isär. Det bästa jag hittade var min tvärflöjt. :) Har undrat var den tagit vägen och ville ju inte att den skulle ha försvunnit. Hittade även en kartong med saker som jag totalt glömt bort att jag hade. Nu är ju bara frågan vad man ska göra med dom.
Skönt att det är lite mindre saker i förrådet nu i alla fall, men mindre härligt är det ju att många av dom sakerna nu tar upp hela köksbordet och en hel del av golvet i lägenheten! Tills jag kommer på vad jag ska göra med dom... Det tar jag i morgon.

Överraskningen

Min lördag blev inte alls som jag hade tänkt. :) Kristin skulle ju komma hit och vi skulle äta pizza och sen antagligen gå på Stadt.
När jag satt och väntade på Kristin fick jag ett samtal av Niklas. Han sa att Adéle mådde jättedåligt och frågade om jag kunde gå dit en liten stund, tills han kom hem. Det skulle bara ta 15-20 minuter och Kristin hade sms:at och skrivit att hon skulle bli lite sen, så jag tänkte att jag skulle hinna tillbaka innan hon kom. Så jag lämnade dator och stereo igång, slängde på mig sandalerna och struntade i att knyta dom och sprang över till Adéle. Hon bor ju bara typ 100 m från mig. :) Jag ringer på dörren och öppnar direkt och ser henne stå i köket. Första tanken var att det var skönt att se att hon är uppe på benen. Nästa tanke blev...varför har dom så många ballonger i hallen? Ska dom ha nån fest? Och så springer Kristin och Thérèse fram från vardagsrummet! Blev så himla överraskad och glad! Mina fina vänner hade ordnat en fest för mig innan jag flyttar. :) Jag hade verkligen inga misstankar om det här!
 
 
Det här möttes jag av när jag klev in genom dörren.
 
Niklas var iväg och hämtade pizza åt oss (inte på väg hem från Arbrå som han sa i telefonen). Dom visste ju t.o.m. vad jag ville ha eftersom Kristin sagt att hon skulle köpa med pizza hem till mig. :) Jättegott bubbel hade dom köpt och även cider till mig. Sen gjorde dom jättegod strawberry daquiri. Dom hade även laddat upp med chips, spel och singstar. Mina vänner känner mig och vet vad jag gillar. :) Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll! Det blev ingen utgång, men kvällen gick så otroligt snabbt så det hade försvunnit alldeles för mycket av den då, så det gjorde inget att vi inte gick ut.
Dom hade även köpt en canvasduk som jag skulle måla med fingerfärg. Jag är ju absolut ingen konstnär, men jag gjorde så gott jag kunde. :) Tanken var att jag ska hänga upp den i lägenheten som ett minne av kvällen.
 
 
 
Tack tjejer för en jättefin kväll som ni hade ordnat så bra! Ni är bäst! :)

Flyttstök

I torsdags bar jag och pappa ut en massa kartonger och grejor och fyllde två bilar. Sen körde vi ner det till Stockholm. Bilresan gick bra. Zelda satt med mig och hon var ganska lugn. Jamade ett tag i början, men sen blev det lite tystare. Vi stannade och fikade i Tönnebro och då fick hon sitta ute med oss, fast i kattburen. Resten av resan var hon nästan helt tyst. Lite för tyst...man blir ju orolig att hon har tuppat av eller nåt. :)
Det gick även bra att köra i Stockholm även om man är lite mer på helspänn då. Nog för att det är E4:an nästan hela vägen, men i Stockholm är det ju inte som att köra E4:an i övrigt. Fler filer och många bilar att hålla reda på, på båda sidorna om en. Avfarter och vägar som delar sig. Det gäller ju att ligga i rätt fil. :) Pappa har kört dit några fler gånger så han fick köra först. Men man är lite stolt när man kör där själv faktiskt, även om det som sagt inte är mitt inne i stan man kör.
Vi kom ner vid 18.50, skönt att slippa den värsta rusningstrafiken. Jag och pappa bar ut sakerna ur bilen och Jocke bar ner det i deras gillestuga. Emma kom hem strax före halv åtta och då hade vi fått ut alla saker. :)
Sen gick vi och åt middag på en pub i närheten av dom och så hann vi umgås en liten stund innan det var dags att lägga sig.
På fredag morgon skulle ju Emma och Jocke till jobbet så jag och pappa åkte hemåt vid tiotiden. Hemresan gick också bra, mestadels i alla fall. ;) Vi stannade i Gävle och åt lunch och hämtade ut biljetter till Lundellkonserten. :) När vi skulle köra ut från Gävle körde pappa ut i en korsning, men jag hann inte med för det kom bilar. Så jag hamnade lite efter honom och fick även stanna vid ett rödljus. När jag sen kom ut på motorvägen innan avfarten mot E4:an tänkte jag försöka hinna ikapp honom lite och körde om en lastbil. Precis där måste avfarten ha varit så jag missade den! Så jag körde ända till Valbo Köpcentrum och vände! :) Inte många tjejer som åker till Valbo och bara kör runt i rondellen och tillbaka. ;)
Trodde kanske att jag skulle hinna ikapp pappa på E4:an, men det gjorde jag inte. Strax efter Tönnebro hade han stannat vid vägkanten och väntade. :) Han hade stått där i en kvart ungefär! Han undrade nog var jag tagit vägen!
När vi kommit hem blev jag bjuden på tacos av mamma och pappa.
 
I dag har jag varit och fikat med Kristin. Kul att se henne igen. Fast det var bara drygt en vecka sen så känns det längre. :) Hur ska det gå när jag flyttat och inte får träffa mina vänner på flera veckor?!
I kväll ska hon komma hit så ska vi äta pizza och sen blir det nog utgång på Stadt. Icona Pop spelar där, så det blir nog bra. :)
 
 
 

En bra dag

I dag har det varit en mysig onsdag. Emellanåt i alla fall, för jag har ju inte kommit undan helt från packning. :)
Började dagen med att packa någon mer kartong och att diska lite. Klockan ett cyklade jag iväg till Nore för lite strandhäng. Therese och Sigrid var där med sina småtjejer så jag la mig bredvid dom. Tänk att den 15:e augusti blev min första dag på stranden den här sommaren! Är det inte hemskt?! Trots det kalla vattnet doppade jag mig också och tog till och med några simtag. :) Då kände jag mig duktig. Förstår inte vilken skillnad det kan bli när man blir äldre. Förut var jag i vattnet hela tiden och älskade verkligen att bada. Jag älskar fortfarande att bada, men måste ha varmt vatten för att göra det. Numera är det sällan jag badar i Sverige faktiskt.
Ett par timmar hann jag i alla fall med på stranden och det var skönt.
Sen cyklade jag hem och duschade för att sen åka till Delsbo och möta upp Sandra. Jag skulle hämta en kattbur som jag fått av henne så vi passade på att äta middag ihop. Jag åt kebabtallrik. Till efterrätt köpte vi glass.
Efter det åkte jag direkt till mamma och pappa för att byta bil. Jag och pappa ska åka ner med första flyttlasset i morgon och åker i två bilar, deras två. Så mamma får låna min bil för att ta sig till jobbet. :)
I kväll har jag förberett lite mer inför i morgon. Ser inte direkt fram emot morgondagen, som dessutom ska bli fin enligt väderprognoserna. Bära en massa kartonger och annat och köra till Stockholm, där man ska bära ut allt igen. Bara för att om två veckor bära ut det igen och in till lägenheten! Tänk vilka träningspass vi har framför oss. :)

Tacotisdag

Denna dagen började med att träffa Therese på Coop för att handla lite mat till kvällen. Sen mötte jag Malena för en lunch på Finess. Kul att hinna träffa henne lite.
Sen gjorde jag inte så mycket, trots finvädret, vilket känns lite dumt. Jag gick dock igenom några grejor i förrådet.
I kväll har jag, Therese och fyra andra tjejer (pysselgänget) träffats. Vi gjorde tacos och till efterrätt åt vi en jättegod cheesecake med hallon. Så gott var det och mätt blev jag! Trevligt att hinna träffa dom innan jag flyttar, men vi planerar in en pysseldag ganska snart, så jag ska försöka åka hem då. :) Den här kvällen blev det dock inget pysslande.
 
I morgon ska jag försöka hinna åka till stranden ett par timmar. Har en hel del att fixa här hemma innan vi ska flytta ner det första flyttlasset på torsdag, så jag får se hur länge jag har ro att stanna på stranden. Jag tror hela tiden att jag inte har så mycket kvar att göra, men så kommer jag på flera grejor. Det är inte lätt att flytta långt...

Goda nyheter!

Förresten, när mamma och pappa kom förbi fick jag en glad nyhet som jag hade lyckats missa. Ulf Lundell ska ut på turné i höst! Åh vad glad jag blev! Hade ju faktiskt börjat tro att han kanske hade gjort sin sista konsert.

Middag med min vän

I dag har jag fortsatt med packningen. Har nu snart packat alla kartonger jag har hemma. Det sista får bli i morgon. Sen kanske jag måste köpa några fler kartonger. Tänk vad mycker saker man har.
I kväll har jag bjudit Sandra på middag. Jag gjorde ädelostgratinerad fläskfilé. Det var gott! :) Mamma och pappa kom på oväntat besök precis när vi satt och åt, så jag bjöd in dom på middag också eftersom det ändå fanns så det räckte. Dom hade med sig en tidig 30-årspresent. En resväska, vilket jag verkligen behöver. Dom tyckte att jag kunde få den redan nu, så jag hade lite mer att packa i. :)
Sandra fick även citronfromage med mörk choklad till efterrätt.

Catcall

 
Catcall - The world is ours

Packat

I dag har jag varit lite duktigare. Tror jag har packat fyra flyttkartonger. :) Har bara två kartonger kvar att fylla, sen är det dags att kolla vad som finns i förrådet. Och så får jag väl fixa några fler kartonger tror jag...
Förutom det så har jag inte gjort så mycket i dag. I kväll, när det inte var något att se på tv, så testade jag att spela lite piano. Har inte gjort det på alldeles för länge. Man är lite ringrostig, men mycket sitter i ryggraden. Det man tappar mest när man inte spelar är flytet. Men visst är det vissa ackord som man måste tänka lite extra på, för att få det rätt. Det är synd...jag vill verkligen inte tappa det jag har lärt upp mig under många år, men ändå har jag inte riktigt hittat motivationen till att spela. Många många gånger, speciellt när jag hör vissa typer av låtar eller ser andra spela något instrument, blir jag sugen på att spela, men ändå tar jag mig inte för att göra det. Jag hoppas att jag kommer igång igen.
 
Nu börjar snart avslutningen på OS. Får se om jag orkar se hela. :) Trist att OS är över. Jag, som inte är särskilt sportintresserad i vanliga fall, tycker det är så roligt att titta på OS. Det har ju gått ganska bra för Sverige ändå, men flera gånger har vi ju varit så otroligt nära ännu bättre resultat. Så typiskt! Men jag tycker att vi ska vara nöjda.

Saturday night live

I morse vaknade jag också klockan 8.00, men kände mig för trött för att kliva upp så jag somnade om...en stund tänkte jag. Vaknade av att telefonen ringde, när en person som skulle köpa ett par jeans av mig skulle kolla om hon kunde komma förbi och hämta dom om en stund. Klockan var 11.00, så jag sov visst lite längre än jag trott. :)
Efter att hon varit här så fortsatte jag med packning. När jag tänker efter så har jag inte kommit så långt i dag heller. Men det känns som att jag packar ner mycket ju.
Gick på Systemet en sväng, ifall att det skulle bli någon fest i kväll. Resten av tiden har jag väl tittat på OS och suttit vid datorn antar jag.
I kväll kom Thérèse hit. Vi har suttit och pratat, halvkollat på OS fast vi märkte att vi inte hängt med så bra och ätit godis och popcorn. Myskväll med min vän. :) Längesen vi hade en sån kväll, bara hon och jag, så det var trevligt.

Första lediga dagen

Som vanligt har jag lite svårt att komma igång när jag är ledig. Dagen började ju bra med disken, men sen gick det utför. :) Packade ett par kartonger men sen satt jag i soffan framför tv:n större delen av dagen. Inte riktigt vad jag hade tänkt.
Jag blir så otroligt seg och orkeslös i kroppen när jag är ledig av någon anledning. Vet inte om det beror på att jag äter mindre eller om det är för att jag inte sparkar igång kroppen på samma sätt som när jag jobbar, utan i stället börjar dagen i soffan med frukosten.
Skulle iväg på en joggingtur i dag men kände mig hela tiden för orkeslös. Åt lite mat på eftermiddagen för att förhoppningsvis bli lite piggare. Till slut så bara bestämde jag mig, hoppade upp ur soffan, bytte om och åkte iväg. Åkte först till Therese och hämtade flyttkartonger som jag fick av dom. Det blev för övrigt inget strandhäng eftersom det blev så molnigt.
Joggingturen gick sådär, men ändå lite bättre än jag trodde. Det var i alla fall inte lika jobbigt som senast. Men fortfarande blev det en ganska dålig tid. Tog det lugnt för att inte bli för trött.
I kväll har jag packat en kartong till. Det går sakta men säkert framåt. :) Måste nog snäppa upp hastigheten lite om jag ska bli färdig nån gång!

Morgonstund har blåbär i mun

I dag vaknade jag faktiskt tidigt. Gick och la mig i bra tid i går, för att kunna utnyttja dagen. Vaknade klockan 8.00 och kände mig utvilad. Klev upp efter en stund och klockan 9.00 hade jag diskat undan det som jag inte orkat ta tag i under veckan.
Hade kunnat vara mer effektiv än vad jag har varit, men jag har ju ändå semester. :) Nu har jag ätit frukost och ska göra mig klar för en dag på stranden med Thérèse och barnen. Måste ju utnyttja dom fina dagarna även om det har blivit mer molnigt.
 
Till frukost gjorde jag blåbärsgröt. Brukar inte vara så nöjd med den, men i dag blev den riktigt god! Min godaste blåbärsgröt hittills. Ska försöka komma ihåg hur jag gjorde. :)
Historien med mig och blåbärsgröt började hos min dagmamma som gjorde så god gröt! Jag älskade den! Hon använde samma recept som jag gör nu. När jag slutat ha henne som dagmamma brukade hon komma och ge mig gröt när hon hade gjort till hennes barn och senare barnbarn. Jag fick det som blev över och det brukade räcka till minst ett par portioner. Det här gjorde hon länge, ända tills när jag gick på gymnasiet tror jag och kanske till och med senare än så när jag bodde hemma. :) Mamma och pappa umgås ju med henne och hennes man, så därför hade jag den turen att få fortsätta äta hennes gröt nästan upp till vuxen ålder.
För övrigt älskar jag det mesta man kan göra med blåbär och har alltid gjort. :)

Semester!

Nu har jag äntligen fått semester. :) Skönt att vara ledig i ett par veckor. Men det känns knappt som att jag kommer att ha någon sommarsemester egentligen. Kommer ju kanske inte att göra så jättemycket. Dom här två veckorna kommer nog att gå snabbt. Men man får ju sova lite på morgonen, kanske sola lite och göra vad man vill i alla fall.
I dag köpte jag thaimat för att fira in semestern lite. Så himla gott! Panäng brukar jag köpa...jättegott! Det känns som fredag i dag, så jag kommer nog att låtsas som att det är fredag och vara lite onyttig. :) Det blev ingen joggingrunda så jag får ta tag i det i morgon.

Snart så!

Bara en dag kvar att jobba, sen har jag semester.
Men det är svårt att hitta den där semesterkänslan som brukar infinna sig. I dag skrev jag en ganska lång lista på saker att göra inför flytten, under semestern. Jag hoppas att jag får njuta lite av ledigheten också och kanske ligga på stranden nån dag. Ska försöka att vara effektiv dom dagar jag packar och så.
Semestern känns himla kort. Bara två veckor ungefär, då jag både ska hinna packa och städa det mesta i lägenheten och även hinna umgås med lite folk. Sen jobbar jag mina två sista dagar och dagen efter så går flyttlasset. Om TRE veckor! Oj vad snabbt det går.

Inställt :(

Nähä...det blir ingen hoppning på söndag. Tydligen har planet gått sönder och ännu inte blivit godkänt för att flyga med. Så typiskt, nu när man ställt in sig och förberett sig för det.
Frågan är ju också...ska man ta det här som ett tecken? Man ska nog inte det, men tankarna går ju ändå dit... Jag som vill hoppa! Nu när det var bestämt.

Halvvägs

Nu är halva veckan gjord för mig, eftersom jag har semester på fredag. Det betyder fyra arbetsdagar totalt kvar att jobba! Helt otroligt vad snabbt det går!
I dag åkte jag, Kristin och Erika iväg och lunchade på Järnvägspizzerian. Trevligt att kunna göra det alla tre, att vi har en timmes lunch samtidigt. :) Det var nog sista lunchen ute på köpingen innan jag slutar. Åt en calzone, inte ofta jag äter pizza till lunch. Aldrig faktiskt. Så nu är jag fortfarande mätt och skippar middagen.
Tänkte åka iväg och springa efter jobbet men det regnade. När det hade slutat var jag så himla trött. Satt och funderade ett tag på om jag skulle göra det ändå, men jag orkade helt enkelt inte. Och när man känner så tycker jag faktiskt att man får hoppa över träningen. Det gäller att träna när man känner sig laddad för det, men utan att hoppa över för många gånger så man till slut lägger av helt. Nu blir det nog på torsdag i stället.
 
Börjar bli lite nervös inför söndag. Då är det dags för fallskärmshoppet. :) Tänk att den dagen också kom så snabbt!

30-års-inflyttningsfest

Gårdagen började med att jag tittade på OS. Det var triathlon och det blev ju väldigt spännande! Det slutade med ett silver för Sverige.
Sen tog jag och Kristin en sväng på köpingen. Efteråt åkte jag iväg för en joggingtur. Det var nog den jobbigaste hittills. Det gick riktigt tungt och jag funderade på att ta den kortare rundan, men jag bestämde mig för att försöka klara 3,5 km ändå. Jag joggade hela vägen, men jag var otroligt törstig och trött. Drack upp allt vatten i flaskan när jag kom fram. :) Men det var skönt att få det gjort, för jag visste att jag inte skulle ha joggat i dag.
När jag kom hem var jag tvungen att sitta och vila en liten stund innan jag hoppade in i duschen, trots att jag hade lite bråttom. Skulle ju göra mig i ordning för fest.
Precis när jag var klar för att cykla iväg kom ösregnet och det började åska. :( Väntade på att det skulle lugna ner sig lite och åkte sen iväg, först till Kristin och Johan. Därifrån cyklade vi tillsammans hem till Therese och Erik där det var inflyttningsfest och även 30-årsfest för Therese som fyllde i våras.
Dom hade gjort jättegod potatissallad, sallad, såser och bröd och så grillade vi kött. På grund av regnet så såg det ut så här när grabbarna skötte grillningen. Parasoll över grillen. :)
 
 
 
 
Jättegod mat var det och senare åt vi även jättegod tårta!
Lagom till att Therese Alshammar skulle simma OS-final bänkade tjejerna sig framför tv:n. :)
 
 
Planen var att vi skulle spela kubb, men regnet gjorde ju att vi fick skjuta lite på det. Men på kvällen, när det hade blivit mörkt, var det några som kom på att vi skulle spela ändå, så det blev mörkerkubb. Det var väldigt roligt! Vi fick lysa upp kubbarna med mobilerna för att se var vi skulle kasta. :)
 
 
 
Jättetrevlig och rolig kväll hade vi.
 
I dag har jag bara suttit framför tv:n. Men nu ska jag dammsuga och sen åka till Sandra och umgås lite med henne och barnen.
I morgon har jag sovmorgon. Det känns skönt. :)

Härliga fredag!

Skönt med fredag igen. Nu är det helg och sen bara fyra arbetsdagar till semester! Hade sovmorgon i dag och jobbade 11-19. Skönt med sovmorgon även om man hellre slutar tidigt en fredag. Jag har känt mig lite piggare på morgnarna den sista tiden. Kanske det är tack vare träningen?
 
I går kväll var det så otroligt fint ute. Jag satt och tittade på tv och kollade ut genom fönstret och såg att hela himlen var upplys och alldeles orange, typ som att den brann. Jag var bara tvungen att åka en sväng med bilen och ta med kameran. Jag åkte iväg som jag var, i myskläder och med nytvättat, ofixat hår. Såg nog inte riktigt klok ut egentligen. :) Åkte först bort mot bron över Ljusnan. Parkerade bilen en bit bort och gick ut på bron och tog några bilder.
 
 
 
Sen tog jag bilen och åkte vidare mot Lillhaga och Borr. Stannade på första bästa ställe där man kunde parkera bilen och gick ner på en liten badplats och tog några fler bilder.
 
 
 
Åkte vidare och försökte att hitta något ställe där man kunde fortsätta fotografera, men en solnedgång går ju snabbt så det blev svårare och svårare. Fick vända och tänkte åka hem, men jag testade att åka bort till kyrkan också. Tog några fler bilder mot solnedgången, det lilla som var kvar innan den gick ner. Testade även att fotografera bron trots mörkret. Provade mig fram med inställningarna på kameran.
 
 
 
Kul att åka iväg sådär spontant och "jaga" fina motiv. Har velat göra det många gånger, men så blir det inte av, men i går kunde jag inte låta bli med det skenet som var på himlen.
Jag hoppades bara att bensinen skulle räcka. :) Jag avslutade med att åka och tanka.

Joggingrunda

Efter att jag hade sålt mina inlines åkte jag till Måga för en joggingtur. I dag åkte jag till och med fast det regnade. :) Men när jag väl sprang så kom det bara några droppar så det var ju tur att jag åkte. Och det kändes ganska bra i dag. Redan innan start tänkte jag att jag skulle sänka min tid i dag, för det kändes som att jag hade ganska bra energi. Under rundan så tyckte jag också att jag höll ett ganska bra tempo. Sänkte tiden gjorde jag, men inte riktigt så mycket som jag hoppades. Men nio sekunder bättre än min bästa tid åtminstone.
Men det är konstigt för många gånger har jag känt mig väldigt seg och långsam och ändå sänkt tiden och när jag känner mig pigg så blir det ändå inte så mycket snabbare. Det visar ju att det är väldigt svårt att bara gå på känslan. Tur att man har en klocka med tidtagning.
 
Men varför ska jag inte kunna hålla mig från onyttigheter? Det kan gå jättebra i en vecka ungefär, då jag kan hålla mig från sånt trots att det finns hemma. Men så veckan efter kan jag bara inte låta bli att äta nåt gott. Hur ska jag då lyckas gå ner i vikt? Det är ju bra att man har börjat träna, för då kanske man inte går upp i alla fall, men om jag bara kunde hålla mig i någon månad så kanske det skulle räcka för att ligga på en bra nivå.

Försäljning

Jag har försökt att sälja några loppissaker på en köp- och säljsida på Facebook. Tidigare har jag inte fått något sålt, men i går la jag ut tre saker och fick sälja allt. :) Anna och Sandra köpte två av grejerna. Sen var det en som var intresserad av mina inlines så i dag kom dom och provade dom och det ledde till försäljning. Men det fattas väl bara annat när jag säljer inlines+knäskydd för 50 kr! Det kändes väldigt billigt, men samtidigt har dom ju ett antal år på nacken också. Tänkte att det var bättre att få dom såld i alla fall, så jag blev av med dom.
 
Men jag får alltid lite småångest när jag säljer nåt. Både för att jag undrar om jag ska ångra mig och för att jag tänker att jag tar för lågt pris. Men loppis ska ju vara billigt. Och saker tappar ju väldigt mycket i värde.
Nu i efterhand undrar jag om jag hade kunnat ta det dubbla priset för inlinesen, men det känns ju lite bättre när det var en liten kille som hade sparat ihop pengar själv till att köpa inlines. Nu kanske han till och med har råd med något mer. :) Armbågsskydd till exempel!

Mitt i veckan

Nu är det snart helg igen och i morgon har jag en vecka kvart till semester. :)
I dag jobbade jag över en halvtimme. Passar på att försöka jobba ihop så mycket pengar som möjligt nu.
Efter jobbet åkte jag till Granngården för att köpa kattsand. Jag hittade den här!
 
 
Jag var ju helt enkelt tvungen att köpa den då. :) Det var ju precis den sanden jag använder. En liten transportskada gör ju inget och "vi" har ju tejpat ihop den fint!
 
Sen åkte jag på Coop. Har varit så godissugen i dag, så i dag orkade jag inte stå emot trots att jag vill vara nyttig. Men det är ingen bra kombination att gå och handla när man är både hungrig och godissugen. Den chokladbiten jag hade tänkt köpa blev i stället en 200 g Marabou Jordgubb, en Ben & Jerrys och ett paket med kakor som jag varit sugen att testa. Mjölkchokladkakor. Dom smakar som kexchoklad. Chokladen är slut. En kaka har jag smakat, men glassen är i alla fall oöppnad. :)
Tur att jag ska springa i morgon.
På affären höll jag dessutom på att bli först påsprungen och sen påkörd (på parkeringen) av en C-kändis. Robinson-Marre tror jag hon kallas. :) Hon måste ha haft bråttom. Precis när jag gick bakom bilen började hon backa med sin sportbil!
 
 
Jag tycker så synd om Sarah Sjöström som inte riktigt fått till det i OS. Hon är ju ofta så nära. Hoppas det går bra i hennes nästa distans (heter det distans i simning?). Men kul att vi har fått ett silver i alla fall! Ridsport är underskattat. Kul att det går bra för dom som kanske inte får så mycket uppmärksamhet annars. Fälttävlan är ju roligt att titta på tycker jag.

RSS 2.0