Vacation

Nu är halva veckan gjord, men för min del kan man säga att hela veckan är gjord för nu har jag semester i en vecka. :) Skönt! Åker till Köpenhamn i morgon bitti och kommer hem på onsdag.
Kommer nog inte att blogga så mycket. Det kommer att bli en hel del festande eftersom det är en festival där som pågår hela veckan, både dag och natt. Får väl se om jag orkar med dom andras tempo! :) Kommer även att få träna en hel del på min engelska, eftersom det är olika nationaliteter med. Caroline, som jag ska hälsa på, bor med en turkisk tjej som inte pratar svenska eller danska, så det blir engelska även hemma, trots att vi andra är svenskar. Två andra svenskar kommer också att bo där. Men det kommer nog att bli en rolig helg!
Det är lite svårt att packa, för man vet inte vad det blir för väder och dessutom ska man ju vara ute både på dagarna och kvällarna och behöver olika kläduppsättningar. Det känns som att jag packat jättemycket, samtidigt som jag är rädd att ha med för lite kläder. Men det blir nog bra...

I går var jag hos Adele och Niklas och fick höra om deras resa i USA. Så kul att höra vad dom har gjort och få se bilderna. Det blev en lite sen kväll, men det var det ju värt. :) Jag hade ju dessutom bara en arbetsdag kvar.

Men nu ska jag göra klart allt så jag kan gå och lägga mig snart.


Grattis Loreen!

Yes! Tänk att vi vann! Känns helt otroligt, fast inte alls konstigt för Loreen är ju så himla bra! Bra låt och bra show. Men det känns så längesen sist. Äntligen! Efter några dåliga år har vi nu haft två bra år. Sverige är tillbaka. :) Otroligt roligt att Sverige får arrangera Eurovision song contest nästa år. Man kanske skulle satsa på att vara på plats. :) Om man har råd med biljetten som student... Skulle vara häftigt att se det live nån gång.

Nu är det dags att sova, så får man se vad morgondagen bjuder på.

Sverige!

Det ser bra ut än så länge i omröstningen i Eurovision song contest. Tänk om vi vinner!

Tycker att finalen har varit bra med en hel del bra låtar. Favoriterna är Sverige (såklart), Norge, Danmark, Tyskland och Makedonien. Väldigt konstigt att Danmark och Norge just nu är dom enda länderna med noll poäng.
Andra bra låtar var Serbien, Spanien och Azerbadjan.
Turkiet tycker jag hade ett roligt bidrag och Rysslands bidrag är ju för gulligt också. :) Speciellt den minsta tanten är ju så söt!
Nu väntar vi med spänning...

Solsken

Idag gjorde jag i ordning fika och sallad för att cykla till Nore och sola, men när jag började cykla var det lite kyligare i luften än jag trott så jag bestämde mig för att vända. Istället satte jag mig och läste på balkongen. Åt min sommarsallad med jordgubbar, hallon och galiamelon. Härligt!
Zelda var ute från och till och hade det mysigt på balkongen.


Yes!

Jag fick ringa själv till tv-bolaget för att få ordning på det, men då löste det sig iaf så jag kunde kolla på schlagern. Körde en repris med fruktsallad till det.
Vad skönt att Sverige gick vidare! Hon är ju så duktig! Skönt att vi inte behövde vänta till slutet med att få veta. Det känns som att Sverige alltid ropas upp på slutet.
Men nu sitter jag och gäspar stort så nu är det dags att sova. Och i morgon är det fredag! :)

Inga kanaler

Har fortfarande inga kanaler på tv:n. :/ Pratade med hyresvärden igår, men just då hade hon inte tid att ringa och jag misstänker att hon aldrig ringde heller. Så jag får väl göra ett nytt försök i kväll, för jag SKA se schlagersemifinalen.
Missade ju Grey´s anatomy igår men får väl helt enkelt titta på reprisen då...
Fortfarande förkyld också. Och har himla ont i munnen på grund av en blåsa. :/
Nu vill jag att nånting ska gå bra snart! :)

Otur

Den här dagen började inte bra. Först fungerade inte ett program jag skulle visa på utbildningen. Sen lyckades jag slå av en nagel. Aj aj... Inte skönt, även om det gör mer ont efteråt än just när det hände.
Efteråt har i alla fall dagen varit lite bättre. Jag satt t.ex. ute och åt lunch för första gången i år. Det var riktigt skönt väder i dag!
Tyvärr är jag fortfarande förkyld så det får bli en till lugn kväll. Hoppas jag mår bra i helgen så jag kan göra precis vad jag vill. Träna, vara ute och fotografera, ta en fika eller nåt annat i finvädret. Nån som är sugen på picknick kanske?

Både förra onsdagen och i kväll har det blivit något fel på tv-kanalerna, precis den dagen när det är Grey´s anatomy. Men förra gången ringde jag hyresvärden som ringde tv-bolaget och då fungerade det igen, så jag får väl ringa dom ikväll igen om inte kanalerna kommer tillbaka av sig själv. Men det är ju bara så himla trist att sitta och kolla på tv och så försvinner helt plötsligt bilden. :/

Schlager nr 1

I kväll:
Estelles dop
Schlagerfestivalen, semifinal 1
Fruktsallad
Fortfarande förkyld

Ont

Idag tänkte jag trotsa träningsvärken och ta en till joggingtur, men i stället fick jag ont i halsen. :/ Hoppas att det är bra i morgon igen så jag kan träna då i stället. Att träna med halsont är ju verkligen inte kul.

Annars ser jag fram emot en schlagervecka. :)

Gammal?

Gårdagkvällen var trevlig, åtminstone så länge vi var hemma hos mig. Sen gick vi på Järnvägs och höjde medelåldern lite. :) Det såg ut att vara mest folk i gymnasieåldern ute. Vi stog och dansade lite och var väl kvar i ca 1-1,5 timme. Sen gick vi och köpte mat i stället. Men överhuvudtaget var jag nog inte riktigt upplagd för fest kände jag. Jag var så himla trött och fick dessutom ont i huvudet.

I dag har jag träningsvärk från gårdagens lilla löprunda.


Saturday

Äntligen börjar det bli lite varmare ute verkar det som. Härligt. Det är en sån underbar tid nu, när det börjar grönska och man börjar känna lite goda dofter när man är ute.

Men jag måste verkligen lägga upp mina helger lite bättre. I dag har jag städat inför kvällen när Sandra och Marie kommer hit. Dessutom har jag äntligen sorterat in mina räkningar i pärmen. Jag tänker hela tiden att jag ska vara duktig och göra det direkt när jag betalat dom. Så blir det oftast inte. I stället lägger jag dom i lådan där pärmen ligger och tänker att jag ska göra det sen... Rätt vad det är så sitter jag där med räkningar från ett halvår bakåt som ska sorteras. Det tar ju så mycket längre tid då! Men nu är det i alla fall gjort och återigen tänker jag att jag ska göra det på en gång nästa gång. Får se hur det går.

I alla fall så har nu dagen gått och jag har visserligen fått en del bra saker gjorda. Som vanligt på lördagar har jag ju också hunnit slappa framför datorn. Och nu är klockan fyra och jag hinner inte ta den där promenaden som jag tänkte. :/
Jag måste börja med promenaden så den blir av. Annars fördriver jag tiden alldeles för oeffektivt, eftersom det viktigaste är att hinna med det jag måste göra.


Kollade med Sandra nu och dom dyker upp lite senare än jag tänkt, så nu ska jag åka till elljusspåret och ta en kort joggingtur i alla fall. :)

Morgan och Ola-Conny

Sitter och tittar på Morgan och Ola-Connys otroliga resa, eller vad programmet nu heter. Kollar i brist på annat. Tycker mest att det är pinsamt och dåligt. Morgan följer mest med som ett "mähä" som knappt säger ett ord och Ola-Conny pratar hela tiden trots att han inte kan. Pratar en blandning mellan svenska och engelska och tycker sen att det är konstigt att personen han pratar med inte förstår. Och när han ska översätta och berätta vad någon sagt så säger han raka motsatsen till vad personen egentligen sa.

Nej, tacka vet jag Let´s dance och New girl. :)

Bakdag

I dag har jag bakat hela dagen! Det är min tur att ha med fredagsfika till jobbet i morgon. Eftersom det var ledig dag så passade jag på att prova på att baka biskvier, som jag har varit lite sugen på att testa. Tycker dom blev helt ok för att vara första gången. :) Dom var ganska goda också, även om jag känner nu i efterhand att jag kanske hellre hade varit utan kaffesmaken. Receptet hittade jag på Linneas Skafferi. Jag gjorde dessutom en citronkaka. Hoppas den smakar bra!





Till middag blev det en repris på gårdagen, med med lite variation. En macka med bladspenat, körsbärstomater, avokado och ägg. Smarrigt!





När jag var och handlade senast köpte jag rakblad eftersom jag trodde att dom var slut, för jag hade inte hittat några i badrumsskåpet. Jag passade på att köpa den större förpackningen med åtta stycken. När jag skulle lägga in dom i badrumsskåpet kom jag att tänka på att det inte var så längesen jag hade köpt såna. Tyckte det var konstigt om jag redan hade använt alla. Det visade sig att känslan stämde, för när jag tittade lite extra hittade jag dom. Jag hade sju stycken kvar! Så nu behöver jag inte köpa rakblad på länge!


Grey´s

Trodde nästan att jag skulle missa Grey´s anatomy i dag. När jag satt och tittade på tv så försvann helt plötsligt bilden och det stog att kanalen inte ingick i abonnemanget. Så stog det på alla kanaler. Jag väntade ca 1,5 timme, men sen ringde jag hyresvärden och frågade om dom hade samma problem. Dom hade inte märkt något, men det var samma fel hos dom, så dom skulle ringa och kolla. Strax efter kom det igång igen. Tur! :) Men det går ju i repris också, men jag hade sett fram emot att se det i kväll.

När jag väntade på att det skulle komma igång så satte jag mig och tittade på TV4 play i stället. Kollade på ett avsnitt av På bar gärning. Jag har bara sett två avsnitt men det är intressant. Det handlar om att se vilka som säger ifrån när dom ser någon bete sig illa eller så. Dom iscensätter olika scenarion och filmar det, för att se hur många som ingriper. Det är hemskt att inte fler gör det i vissa lägen. I det senaste avsnittet handlade det bland annat om barn som mobbar och det var bara två som ingrep på något sätt.

När jag var på Prix i dag så gick jag förbi en ny Marabou chokladkaka och ni kanske vet att jag är svag för nyheter. :) Jag blir ju alltid så sugen på att testa dom! Så självklart köpte jag med mig den hem, Marabou Jordgubb. Mums! I och för sig tror jag det är ungefär som den som kom förra året som hette Sommar. :)

Utbildningar

Det händer en hel del på jobbet just nu. Medan vi håller på att köra utbildningen med den nya gruppen så har det nu kommit fram att de behöver ta in ett par personer till, så på måndag börjar vi med en till utbildning parallellt med den första. Dessutom har jag i dag kört lite utbildning med två av de nya, som har jobbat där förut och därför lär sig allt lite snabbare. Så nu är dom i stort sett klara att sitta i telefon och vi fortsätter utbilda de andra.

I dag fick jag dessutom "gästspela" lite på en utbildning som Anna höll för alla chefer. Men inte som utbildare utan "elev". Man skulle vara två och två och dom var ojämna par, så jag fick hoppa in. :) Lite kul faktiskt...

I kväll hade jag eventuellt tänkt ta en liten löprunda, men nu tror jag inte det blir så faktiskt. Är ju så himla trött jämt så jag inte orkar nånting. :/ Ska i alla fall sätta mig och leta recept inför fredagsfikat som jag ska göra. Tror jag ska prova på något nytt och lite mer avancerat, eftersom jag har hela torsdagen på mig att baka. :) Så skönt med ännu en röd dag mitt i veckan!


En vecka

Det har blivit dåligt med bloggande den här veckan så jag tänkte berätta lite om vad som hänt.
På jobbet har jag och Alexandra hållit utbildning hela veckan och det känns som att det går bra. Men jag har varit väldigt trött hela veckan, så jag har tyvärr inte orkat med några promenader. Inte blev det någon simning i onsdags heller.
På torsdagen skulle jag och Kristin ta en promenad, men vi bestämde oss för att gå på tjejkvällen som dom hade på köpingen i stället. Vi började med att äta på Järnvägspizzerian. Det blev en kebabtallrik för mig. Sen gick vi och tittade i ett par affärer, som var öppna till klockan 21.00 denna kväll. Jag köpte ett par klockor, eftersom min gamla inte gick att laga. Dom kostade bara 98 kr så jag passade på att köpa två i olika färger så man kan byta lite. :) Jag köpte även en mascara och just den här kvällen fick man en sminkborste på köpet. Vi tittade även på modevisningen dom hade. Sen blev det Let´s dance och New girl.
På jobbet fick vi en Manchester United-tröja, eftersom vi är sponsorer för dom.

 

I går var jag en kort sväng på köpingen igen. Jag var på Synoptik för att göra en synundersökning och som tur var hade det inte skett någon förändring. :) Sen gick jag till Wahlins och kikade lite, men sen gick jag hem igen. Var så himla trött igår också och hade ingen energi alls till att göra något. Jag blev bjuden på middag hos mamma och pappa så jag åkte dit och var där på kvällen.

I dag tog jag cykeln till Måga och tog en promenad med mamma och pappa. 5,7 km blev det. Oj vad annorlunda det är att gå där nu, efter stormen i vintras. Det är så mycket skog som är borta!
När jag kommit hem och duschat så var jag sugen på att baka. Gjorde Prästgårdsnötter (tror jag det hette), men det gick inte så bra. Gjorde först små kakor som jag tänkte testa att sätta ihop två och två, med choklad mellan. Det gick helt ok, men sen skulle jag göra några lite större som jag tänkte låta vara som dom är, men degen bara smulade sönder, så efter att jag gjort några stycken slängde jag resten av degen. Men dom smakar nog gott i alla fall. :) Sen gjorde jag chokladmuffins. Dom kan man ju alltid lita på! Det är svårt att misslyckas med dom. :) Båda recepten som jag använde finns i Sju sorters kakor.




I veckan jag har också haft nån fotosession med Zelda. :)
Här är några av bilderna...

  




Pyssel

I dag träffades pysselgänget för att vara lite kreativa. Jag gjorde kort. Det blev bara två stycken. Jag tror vi spenderade mest tid i köket med att äta och prata. Först åt vi en god köttfärspaj. Sen satt vi kvar och pratade, tills det var dags för efterrätten som vi intog utomhus. Ananaspaj med vaniljglass. Mums!

När jag kom hem kände jag mig så mätt så jag tänkte att jag inte orkar någon middag. Då tog jag fram godispåsen med det som var kvar sen i går. Himla dumt egentligen. Varför spara till nästa helg? I stället tänker jag att jag äter upp det där, så jag kan försöka vara nyttig till veckan. Får se hur det går. Jag kör nån typ av varannan-vecka-metod tror jag. Men den fungerar inte så bra kan jag upplysa er om. Det händer inte mycket på vågen då... Men det konstiga är ju ändå att den veckan jag inte åt något onyttigt typ så vägde jag mer efteråt, än när jag bara lever som vanligt och äter nåt om jag känner för det.

Men jag måste i alla fall försöka komma igång med träningen. Skulle vilja testa lite löpträning igen och köra typ backträning, intervallträning och sånt.

Slappardag

I dag har jag bara tagit det lugnt. Legat framför tv:n och sånt. Har varit lite seg sen gårdagen. Jag träffade mamma och pappa på Gamla stan och åt pizza till middag. Gott! På vägen hem gick jag på Prix och handlade, bland annat godis och cola. Det finns ju inget bättre dagen efter fest. :)

Annars har jag som sagt mest hållit mig i soffan. Men jag var tvungen att ta reda på lite jord från golvet, efter att Zelda vält lådan med sitt kattgräs.


Middag med kollegor

I går hade vi middag med teamet på jobbet. Vi var uppdelade i en förrätts-, en varmrätts- och en efterrättsgrupp. Vi som gjorde efterrätten träffades redan i torsdags kväll och gjorde i ordning den, eftersom den skulle stelna. Alla grupper (14 pers.) träffades sedan i går kväll hemma hos vår chef.
Kvällens meny såg ut som följer.

Förrätt:
Krustad med räkröra



Varmrätt:
Kyckling med potatis, sallad och tzatziki



Efterrätt:
Tobleronepannacotta med rårörda hallon



Jättegod middag i trevligt sällskap! Vi hade en jätterolig kväll och det togs mycket kort. :) Drygt 160 bilder hade jag på min kamera från kvällen.
Eftersom jag inte vet vilka som tycker att det är ok att jag lägger ut bilder på dem, så bjuder jag bara på en bild på mig, Malin och Micke. Jag tror att dom godkänner det. :)


Dagen

I dag kom dessa två skivor med Posten. :) Det kanske även går att se på bilden lite hur mina naglar ser ut efter att jag gjorde om dom hos Adele.



Annat som har hänt i dag är att nya utbildningsgruppen började. Jag var inte med så mycket i dag eftersom jag gick på en egen utbildning under förmiddagen. Jag var där och presenterade mig själv och fick även en presentation av dom nya. Sen blev vi bjudna på lunch.
Efter jobbet hämtade jag min cykel som var fixad efter punkteringen. Sen tog jag och Kristin en promenad runt sjön. Skönt nu när det börjar bli varmare och det är ljust ute på kvällen!

Produktiv

I dag har jag varit duktig och städat. Köket fick sig en omgång bland annat. Sen bakade jag hallongömmor. Hade även tänkt göra chokladbollar, men i stället slängde jag den havregryn jag hade. Bäst före-datumet var i juli 2009. :) Nog för att sånt håller mycket längre, men det kändes lite i det längsta laget. Det märks att jag använder havregryn väldigt sällan! Havregrynsgröt är ingen favorit. :) 



Efteråt hade jag tänkt ta en promenad, men jag var så trött i benen! Dessutom var klockan ganska mycket så det började bli dags att laga middag. Så tyvärr har jag inte varit ute i finvädret nånting i dag. Jag hoppas det blir bra väder i helgen, för då har jag inga måsten utan kan göra precis vad jag känner för. :)
Till middag blev det kycklingwok.


RSS 2.0