Mys med familjen

Idag har vi varit i stan. Jag kom in lite senare än de andra och vi (jag) hann bara gå och fika och gå in i ett par affärer innan det var dags att åka hem. Vi gick även förbi NK:s julskyltning som alltid är rolig att se. Jag hittade äntligen en svart klänning. Jag ville hitta något till julfesten med jobbet. 
Sen åkte vi alltså till Emma och Jocke. Ikväll har vi ätit thaimat och sett Så mycket bättre. 
Nu väntar jag på tunnelbanan på centralen och längtar till sängen.

Avklarat

I dag var det dags för min koloskopi. Eftersom det inte var förrän på eftermiddagen hade jag tänkt hinna med att fixa lite grejor hemma innan, men jag orkade inte så jag tog det lugnt och kollade på film i stället. 
Undersökningen gick bra och allt såg bra ut, men de tog även några prover för säkerhets skull och de får jag inte svar på förrän om tre veckor. Det var ingen rolig undersökning. Ibland gjorde det riktigt ont. Ungefär som kraftig kramp i magen eller nåt. En obehaglig smärta. Lite läskigt var det också när jag la handen på magen och kände att det rörde sig där kameran var. Märkligt...
 
Efteråt åkte jag och mötte upp Emma på jobbet och följde med hem till dem. Mamma och pappa kom några timmar senare. Vi åt hemlagad pizza och kollade på Idol. Det var väldigt gott med mat. :) Sist jag åt riktig mat var i tisdags. 
Men hungern var som sagt inte det värsta, det som jag trodde skulle bli väldigt jobbigt. Kroppen vande sig snabbt så jag blev inte så jättehungrig. 
 
Nu ska jag sova...är så trött...

Helt okej

Än så länge går det faktiskt ganska bra att vara utan mat. Och nu är det ju inte jättelångt kvar. Bara till i morgon eftermiddag. Jag har laddat upp med banan och godis till efter undersökningen. :)
Hungern kommer och går men jag har inte blivit så panikhungrig som jag brukar bli i vanliga fall. Det värsta är nog frossan som jag har haft nästan hela dan. Vet inte om det beror på matbrist eller om jag bara är frusen ändå. Sen är nog inte koncentrationen på topp, men det gick ganska bra i skolan i alla fall. 

God morgon

Det bästa med att inte få äta är att man får sova några minuter längre eftersom man inte behöver göra frukost. Men att inte äta frukost är inget jag skulle göra frivilligt, bara för några minuters extra sömn. Trots att jag älskar att sova! Ja ja, hungern går nog snart över...
Nu är jag på väg till Söder för att vara barnvakt åt Vilgot en liten stund, medan Emma och Jocke är och tittar på hans lilla syskon. Det blir en liten morgonpromenad innan skolan.

Jobb

I dag har jag jobbat och jag kände mig lite ringrostig efter att inte ha jobbat på två veckor. Dessutom hade det hänt en del med vissa system så då kände jag mig ännu mer ringrostig. :) Lite nya grejor att lära mig. 
Eftersom jag inte får äta riktig mat i dag så tog jag ingen lunch. Jag åt fil på förmiddagsfikat och kvarg på eftermiddagsfikat och så kvarg till middag. Roligt... Men i morgon blir det värre...

Tisdag

Den här tisdagen startades med att åka till skolan för ett seminarium. Efteråt bestämde jag och Emma oss för att åka till Vasamuseet för att ta en närmare titt igen på utställningen vi skriver om i projektarbetet. Man börjar nästan känna sig som hemma där. ;) När vi var klara åkte jag hem och satte mig och skrev på lite olika saker till skolan. Betade av några saker för att ha det klart. Sen var det dags att gå och träna med Malena. Eftersom vi körde överkropp i söndags, körde vi ben i dag. Vi avslutade med plankan. Vi kör ju en 30 dagars utmaning med plankan och i dag var det dags att öka igen, till tre minuter! 2,5 minut var det innan, vilket är det längsta jag har gjort på plankan. Men jag fixade faktiskt tre minuter, vilket jag inte hade trott att jag skulle göra! 
Konstigt nog har jag svårt att tro att jag är duktig när det gäller träning. När jag presterar bättre än jag tror att jag ska göra så funderar jag på om jag gör något fel. Men jag vet inte vad det skulle vara som jag gör fel egentligen. Det är väl bara att börja tro på sig själv. :) 

Arbete med uppsats

Dagen började lite halvdåligt för jag kände bara att jag inte kom någon vart alls med uppsatsen och gick och funderade på om jag skulle byta ämne. Till slut började jag i alla fall skriva och då gick det lite bättre. Jag känner mig fortfarande inte säker eftersom jag inte kan göra undersökningen så som jag vill, men förhoppningsvis ska jag ändå kunna få ihop något med den inriktningen jag vill. När jag väl hade kommit i gång så satt jag nästan hela eftermiddagen och skrev lite och letade artiklar. 

Lugn träning

I morse sov jag länge. Jag hade ställt klockan på halv elva för säkerhets skull och det var även då jag vaknade. :) Jag hann bara kliva upp och göra mig i ordning och äta frukost nästan innan det var dags att gå och träna med Malena. Jag hade lite ont i halsen när jag vaknade men det gick över när jag hade varit uppe en stund. Vi tog det dock lite lugnt ändå och körde styrketräning i stället för cirkelträning (med lite mer kondition) som vi hade tänkt. Det var längesen vi gjorde bänkpress och det gick inte så bra i dag... Annars gick det helt okej. 
 
När jag kom hem läste jag någon artikel inför uppsatsskrivningen. Jag går och funderar på vilken frågeställning jag ska välja till uppsatsen. Jag har inte riktigt kommit underfund med syftet till det ämne jag har valt. Tänk vad svårt det ska vara med dessa uppsatser... Så lite tid, så mycket frågor... :/

Julbak

Nu har syrran och jag bakat pepparkakor och lussekatter och ligger utslagna i soffan framför Så mycket bättre. Snart blir det provsmakning.



Det blev inga bilder på resultatet. :)

Onyttigt

När jag ändå inte får äta nåt fiberrikt så passar jag på att köpa skräpmat. Dessutom har jag ju en anledning att lämna grönsakerna eftersom jag inte får äta det. :)




Idol

Jag tycker det var fel person som åkte ut i kväll. Jag hade velat se honom i final tillsammans med Erik. Annars måste jag säga att jag gillade de nyskrivna låtarna som de framförde i kväll. Jag tyckte mest om Elins och Jens låt. 

Pepparkaksdeg

Då var degen färdig och matberedaren invigd. Tänk vad skönt att baka när det liksom sköter sig själv. :) 
Den här dagen har inte blivit riktigt som jag hade tänkt. Jag klev upp redan vid åtta och satte mig efter frukost och läste en artikel om att skriva uppsats. Sen började jag skriva lite på mitt pm. Efter att ha skrivit lite så var det redan mitt på dan och jag var jättehungrig efter att ha ätit bara en tallrik fil till frukost. Nu är det en vecka till min koloskopi så jag får inte äta vad jag vill. Jag får inte äta något fiberrikt, vilket är mycket som jag äter nu för tiden. Jag hade inte planerat ordentligt så jag visste inte riktigt vad jag fick äta. Jag gick in på sjukhusets hemsida där de tipsade om saker man kan äta och det visade sig ju vara ganska mycket ändå. Så jag kokade ett ägg till lunch. :) Ha ha, jag hade nästan inget hemma som jag kunde göra i ordning lunch av (som jag fick äta). Jättedumt att börja gå och vara hungrig redan nu. Det räcker väl med de två sista dagarna då jag bara får äta flytande föda. 
Efter att ha suttit och planerat veckans mat och skrivit en handlingslista bestämde jag mig för att ringa till Vasamuseet. Jag behövde veta när de har skolklasser där för guidade visningar (till min uppsats) och tyvärr hade de inte så många klasser inbokade. Efter att ha pratat en stund (efter 20 minuters väntande i kö) så hade vi inte riktigt hittat något jättebra alternativ. Eventuellt fanns det en klass jag kunde följa med. Jag fick maila dem och så skulle de kolla upp det och återkomma. 
 
Musten gick ur mig lite när jag insåg att det kanske blir svårt att hitta en dag som jag kan följa en klass och jag har ju inte jättemycket tid på mig. Så jag ställde mig och bakade i stället. Chokladmuffins. :) Sen har jag inte hunnit med något mer än middag och pepparkaksdegsbakning. Ska sätta mig och söka lite artiklar tills Idol börjar. 

Tur

Jag behövde 600 g mjöl till pepparkaksdegen. Ibland har man tur! 5 g kan jag nog klara mig utan. :) Hoppas jag... Orkar inte gå och handla.



Uppsats

Då var hemtentan inlämnad och så är det bara att vänta på resultatet. Nu har vi även börjat med uppsatskursen så vi har 3,5 vecka på oss att skriva klart första utkastet (tror jag). Jag ska sätta mig och skriva ner alla viktiga datum nu och börja planera. Jag är lite nervös över tiden för lärarna sa att det är ett heltidsjobb med uppsatsen och jag är rädd att jag inte hinner jobba de dagarna jag har bokat in på jobbet. Det positiva är i alla fall att mitt ämne blev godkänt så det känns roligt. 
Nu ska jag sätta mig och planera och leta efter tidigare forskning och litteratur. I kväll är det dags för GRIT! 
 
Jag ska försöka att bli bättre på att uppdatera lite och oftare i bloggen så kanske den blir lite roligare att läsa förhoppningsvis. Det känns som att den har varit väldigt tråkig de senaste veckorna när jag nästan bara har pluggat, jobbat och tränat. Vi får se hur det går med uppdateringarna. :) 
 
Förutom att det är mycket i skolan och att tiden gärna får gå långsamt på grund av det, så längtar jag så mycket till jul! Jag kan inte förstå att det bara är en månad kvar ungefär. Det är lite svårt att få någon julkänsla när det aldrig kommer någon snö, men i helgen kanske känslan kommer när det ska julbakas. :) 
Tänk att jag har klarat av halva utbildningen snart... Tiden går nästan för fort ibland!

"Nya" jeans - dagens outfit

I drygt 2,5 år har de legat oanvända i garderoben, mina jeans jag köpte när jag gått ner lite i vikt, strax innan jag åkte utomlands och gick upp det igen. Då bestämde jag att jag inte skulle använda dem förrän jag gått ner igen och de var ju även lite för tajta. :) I dag inviger jag dem äntligen. 



Saknar

Åh vad jag saknar den här lilla killen. Snart har det gått fyra veckor sen jag träffade honom sist och det är nog det längsta jag varit ifrån honom, men i helgen får jag äntligen träffa honom. :)



Promenad

Efter att ha suttit och skrivit på hemtentan under förmiddagen så kände jag att jag inte kom längre, så jag gick ut på en promenad i stället. Det var längesen jag bara promenerade runt och kanske ännu längre sen jag hade med mig kameran, så den fick hänga med. Det är ju inte så jättefint att fotografera nu, när löven har fallit och snön inte har kommit än. Några bilder blev det i alla fall, som vanligt på fåglar. :) 
Jag började med att gå runt den lilla sjön, men avvek efter en stund för att ta lite nya vägar och se delar av Sundbyberg som jag inte har sett än. Jag gick runt i villaområden och tittade på hus. Det känns som alla hus är olika här och många är fina. När jag hade gått runt ett tag och tagit lite olika vägar så kom jag till en sjö och tänkte att jag hade lyckats hitta en annan sjö, men sen såg jag ett hus jag kände igen och insåg att jag hade hamnat på exakt samma ställe som jag avvek från tidigare. :) 
 
När jag kom hem och hade duschat och ätit satte jag mig och läste igenom tentan en gång till och ändrade lite och skrev till lite. Nu är jag klar och hoppas att den är tillräckligt bra. Jag vet inte vad jag skulle kunna göra mer, men samtidigt vet jag inte om jag har tänkt rätt på allt. Det är jättesvårt att gissa hur det kommer att gå. 
 
 
  
 
 
 
 
 

Äntligen kom den

In i det sista fick jag vänta på boken till kursen, men i dag fick jag den till slut. På förmiddagen satt jag och fixade till en av frågorna i hemtentan eftersom jag inte var riktigt nöjd med mitt svar. På eftermiddagen fick jag sms:et om att boken kommit så jag gick och hämtade den och gick sen vidare till gymmet. Jag tränade i ungefär en timme tror jag. Först löpning i 20 minuter, sen lite olika styrkeövningar. Malena kunde inte träna i dag, så jag passade på att gå iväg lite tidigare. Det är lite mindre folk då så det är skönt. 
Klockan hann bli fem innan jag var hemma och duschad och då satte jag mig och läste i boken jag hämtat. Nu har jag läst ett kapitel och ska läsa det andra i morgon. Jag är lite förvirrad över den här frågan och vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag hoppas att jag kommer på nåt när jag läser det andra kapitlet. Nånting får jag väl ihop hoppas jag. Det är bara i morgon kvar att jobba på hemtentan. 

Mapei

Bra låt. :) 
  

Kompislunch

I morse hann jag läsa lite kurslitteratur och skriva lite på en av frågorna på hemtentan, men jag hann inte med så mycket för sen skulle jag träffa Emma och Camilla för en lunch. Vi gick till vår favoritpizzeria. Efteråt gick jag och Camilla till en liten kryddbutik där jag inte kunde låta bli att köpa lite finare bakingredienser. Jag köpte även pepparkakskrydda så i år ska jag göra egen pepparkaksdeg. :) 
När jag kom hem satte jag mig och läste igenom hemtentan för att se vad jag behöver ändra på och om jag behöver lägga till något. Det ska jag fixa i morgon. Jag är inte särskilt nöjd med tentan, men jag är inte riktigt i form för att skriva bättre känner jag. Den här gången blir jag nöjd med att vara godkänd. 

Spadag

När jag fyllde 30 år så fick jag ett presentkort från Liveit av Therese. Det kunde användas till en massage eller till en dag på spa. Jag frågade Emma om hon ville följa med på spa och det ville hon, så i dag utnyttjade jag min present och hade en avslappnande, skön dag med min fina syster. 
Vi hade tänkt gå till Clarion Hotel nära T-Centralen och hade ringt dit för att boka, men man behövde inte boka utan det var "först till kvarn" kan man säga. I går såg jag på deras hemsida att deras pool var avstängd, så vi bestämde oss för att åka till Clarion vid Skanstull i stället. När vi kom dit i dag visade det sig att man behövde boka i förväg där, men som tur var så tog de in oss ändå.
Det var en härlig och mysig dag. Vi badade några gånger och man kunde både vara inomhus och simma ut till utomhuspoolen, där man har utsikt över en park. Det var jätteskönt väder för det, med kanske tio plusgrader och sol. Lite småkyligt i luften, varmt i vattnet och solen som värmde lite. Sen bastade vi i både vanlig bastu och ångbastu. Dessutom åt vi frukt och lunch som ingick. Väldigt härligt att slappa i den lugna miljön och att umgås bara syrran och jag. 
 
När jag kom hem fortsatte jag att bara ta det lugnt...
 
Bild från Clarion Hotels spa, lånad från whatsupsthlm.se

Helg

I går satt jag hemma hela dagen och jobbade med hemtentan. Det är inte så jättemycket kvar nu, men en fråga har jag inte börjat på. Tyvärr har jag inte fått boken som den frågan gäller än. Jag ringde i går för att kolla vad som hänt med min beställning och det har blivit något fel så den har inte skickats. De ska skicka den på måndag så har jag förhoppningsvis den på tisdag. Det betyder att jag bara har onsdagen på mig att fixa den frågan sen. Lite jobbigt att det blev så sent, men jag hoppas det löser sig. 
 
I dag har jag och Malena varit och tränat. Det kändes som ett väldigt bra pass i dag. Vi satte upp fem stationer med olika övningar som vi körde fyra varv av. Varje övning gjorde vi i en minut och så vilade vi 30 sekunder mellan varje. Att göra armhävningar i en minut är verkligen jobbigt! :) 
Efter det intervallpasset körde vi lite extra styrketräning innan vi gick och bastade. Det är skönt att träna på helgen för det är så lite folk där och dessutom har man mycket mer tid på sig. 

Ännu en dag på hemmaplan

I morse vaknade jag klockan sju, men jag hade ställt klockan på åtta. Jag hade svårt att somna om så jag bestämde mig för att det var lika bra att börja vakna till i stället för att vänta på att klockan skulle ringa. Då är man ju alltid jättetrött helt plötsligt! Jag tände lampan och låg och läste ut min bok, som jag bara hade ett kapitel kvar av. 
Dagen har spenderats i soffan med att läsa och skriva på hemtentan. På eftermiddagen blev jag jättetrött men det var bara att ladda för träning ändå. Malena följde först med mig och hämtade min matberedare och var snäll och hjälpte till att bära, vi tog ett varsitt handtag. :) Nu ser jag fram emot att baka! Sen var det dags för ett pass GRIT! Jobbigt som vanligt, men roligt! 
I kväll var det final av Hela Sverige bakar och jag tyckte rätt person vann. Tänk om man kunde vara med där nån gång... Jag skulle dock behöva baka mycket oftare och träna mycket mer på att göra snygga, avancerade bakverk. Kanske nån gång i framtiden. :) 

Lång dag

I dag har jag jobbat och det har varit fullt upp. Jag tror att jag har slagit personligt rekord i antal samtal. :) Jag jobbade även över i två timmar så det blev tio timmars arbete plus en timmes lunch. 
I dag fick jag kallelsen till koloskopin så nu har jag ungefär två veckor på mig att gruva mig...

Träning

I dag har jag bara suttit och läst hela dan. Jag behöver läsa en bok inför tentan och som tur är så är det en liten och lättläst bok så jag har läst nästan hela. Jag har i och för sig hoppat över vissa delar som känns mindre viktiga. 
Till middag gjorde jag en kycklingpaj och i kväll blev det styrketräning med Malena. Det är så roligt att man märker resultat ganska snabbt, i form av att man kan öka vikterna. Även om det inte syns än så märker man i alla fall att man blir starkare. :)

Hemmadag

I dag har jag varit hemma och pluggat. Jag började med hemtentan och satte mig och skrev på en av frågorna. Vi har fem frågor som vi ska skriva om. Jag märkte att det inte var en bra dag för att skriva. Jag kunde inte alls formulera mig bra och akademiskt, så jag tänkte att det var bättre att sätta mig och läsa i stället. Ändå hann jag inte läsa så mycket för jag började att skriva ner lite på några andra frågor medan jag läste. Det känns bra att ha påbörjat tentan i alla fall, men vissa frågor känns ganska svåra och kommer nog att kräva en hel del tid för att läsa och komma på vad jag ska skriva. 
 
På eftermiddagen gick jag ut för en joggingrunda, eller snarare ett intervallpass. Jag joggade först 1 km som uppvärmning. Sen sprang jag tio intervaller två gånger (eller nio den första gången), där jag sprang 30 sekunder och gick i 15 sekunder. Det var jobbigt. :) Jag körde lite kort styrketräning efteråt men jag har svårt att motivera mig till det när jag är hemma och oftast känns det jobbigare. Det blev plankan, några armhävningar och sitta 90 grader mot en vägg som jag i dag klarade i 90 sekunder. :) 

Söndag

I dag blev det en ordentlig sovmorgon igen. Ibland vaknar jag ganska tidigt när jag inte ställer klockan, men just nu är jag inne i en period då jag vaknar sent i stället. I dag vaknade jag vid halv elva. :) 
Jag gjorde inte så mycket under de första vakna timmarna men på eftermiddagen åkte jag till stan för att träffa Therese och Erik som var nere på en Stockholmsweekend. Vi gick och åt en lätt middag. Roligt att hinna träffa dem en stund. 
När jag kom hem satte jag mig och läste ett tag. 
I morgon är det dags att ta tag i hemtentan. Vi har 1,5 vecka på oss men det är ganska mycket att läsa till tentan. Det skulle även vara bra om jag blev klar tidigt så jag kunde börja med uppsatsen. 

Städning

Jag satte igång med städningen direkt och började med att dammsuga och torka golvet, vilket var det jag hade tänkt göra. Men när jag väl kommit igång så fortsatte jag med att rensa avloppet i duschen och göra rent toan, både insidan och utsidan. Sen gjorde jag ren alla mina lite finare skor med rengöringen jag köpte för skor i går. 
Skönt att ha det gjort nu för då behöver jag inte tänka på det i morgon eller ett tag framöver. Annars hade jag ju tänkt städa i morgon, men nu kan jag göra andra saker i stället. :) 

Mässa

Idag klev jag upp tidigt trots att det var en ledig lördag. Jag och Lina skulle på mässa i Älvsjö och åkte tidigt för att undvika den värsta trängseln. Det var både matmässa och hälsomässa och vi började med den "godaste". :)
Redan när vi hade gått kanske en tredjedel av matmässan hade vi hunnit handla en del så det verkade bli en dyr dag, men sen lugnade det ner sig med shopping. :) Vi provsmakade på en massa gott och var med i ett gäng tävlingar så nu hoppas jag på vinst! ;)
På hälsomässan blev det inget handlande men det var ändå trevligt att gå runt och titta i montrarna. 
Det bästa med att åka tidigt, förutom att det är mindre folk, är att man kommer hem tidigt och har en stor del av dagen kvar. Jag ska försöka att orka städa innan jag slår mig ner i soffan med en bok eller film. :)
Här ser ni en del som jag handlade idag. Det andra kan jag inte visa eftersom det antagligen blir julklappar. :) Det som är till vänster (soppa och kryddor) var sånt som man fick. Karamellsåsen var gudomligt god! :)




Shopping

I dag hade vi seminarium på skolan och efter en liten lunch åkte vi sedan till Vasamuseet för att träffa våra kontaktpersoner. Återigen fick vi jättetrevligt bemötande och vi gick runt tillsammans med dem på utställningen vi ska analysera till projektarbetet. Vi fick mycket bra information från dem. Sen tänkte jag och Emma gå med på en guidad visning men vi lyckades missa den. Jag åkte i stället in till stan och gick i några affärer. Jag köpte bland annat skokräm, muffinsformar, ett par träningsbyxor, ett träningslinne och en luvtröja. 
 
I kväll har jag gjort en nyttig äppelpaj till fredagsmyset, som jag åt med vaniljkvarg. Godare pajer har jag väl ätit men den var okej. :) 

Veckan

Den här veckan blir det mest bara jobb, plugg och träning. I går jobbade jag, i dag hade vi seminarium och sen tränade jag och Malena på gymmet. I morgon blir det jobb igen och på torsdag är jag "ledig" och kommer att plugga och sen träna GRIT. På fredag är det skola igen och eventuellt ett möte på Vasamuseet efteråt. 
En ganska tråkig vecka alltså så jag tror jag hoppar över att blogga under veckan och sammanfattar den så här i stället. :) Min blogg känns ganska enformig just nu!

Styrketräning

I morse blev det en rejäl sovmorgon då jag vaknade halv elva. :) Men jag somnade ganska sent också. Jag hann inte göra så mycket på förmiddagen, innan det var dags att möta upp Malena för att gå och träna på gymmet. Vi körde styrketräning för hela kroppen. Efteråt bastade vi. 
När jag kom hem satte jag mig och läste lite till skolan och sen har jag slappat i soffan. 

Nöjd

I dag har jag suttit hemma och pluggat. På eftermiddagen gick jag ut för en joggingrunda och det gick bättre än väntat. Sist sprang jag 3,5 km och jag trodde inte att jag skulle klara lika långt, eftersom jag har haft ett uppehåll sen jag fick benhinneinflammation. När jag hade sprungit en stund insåg jag att jag hade glömt att sätta igång audio cues på Runkeeper, alltså rösten som säger lite då och då hur långt och hur länge man har sprungit. Jag har stängt av den till när jag har sprungit med löpgruppen. Men jag fortsatte i alla fall och tänkte att jag får fixa det till nästa gång. Men det visade sig vara ganska bra att inte ha den igång, åtminstone den här gången. Eftersom jag inte visste hur långt jag hade sprungit så sprang jag lite extra för att vara säker på att inte springa för kort, typ mindre än 3 km. :) Till slut bestämde jag mig för att springa ända hem, trots att jag inte trodde jag skulle orka det. Men det gjorde jag och jag blev väldigt glad över det när jag tittade hur långt jag hade sprungit. Ganska precis 4 km blev det (4,02 km)! Så långt har jag aldrig sprungit förut och jag blev väldigt nöjd. Det är som en ny milstolpe så fort man når en ny hel km. 
En annan orsak (mer än vilja) till att jag orkade springa längre i dag kan ju vara mina nya skor. :) Däremot fick jag ont i fötterna och benen i början, men det kanske bara beror på ovana. 
 
Nu ska jag plugga lite till och sen blir det filmkväll och såklart också Så mycket bättre. 

Vasaskeppet

När jag var och fotograferade skyltarna på Vasamuseet i måndags så passade jag såklart på att fotografera skeppet, nu när jag hade med mig min kamera. Det är däremot svårt att få till bra bilder på skeppet, dels eftersom det är ganska mörkt där inne så jag måste ha ganska lång slutartid, dels för att skeppet är så stort och omöjligt att få med på en bild! Här kommer några bilder, de flesta redigerade. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0