Svårt att sova

Förstår inte varför jag inte kan sova lika bra längre. Efter att jag har varit ut kan jag inte sova lika länge på morgonen som jag skulle vilja. Förut kunde man ligga och sova halva dan.
Kvällen efter kan jag inte heller sova, trots att jag är jättetrött.

Med andra ord - trött i dag!

Gårdagen

Hade en väldigt trevlig kväll igår med mina underbara vänner! Maten blev bra och alla verkade bli mätta och belåtna.

Kvällens meny:
Förrätt: Toast med gravad lax, avokado och räkor
Varmrätt: Helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis
Efterrätt: Hasselnötsformar (typ chokladpudding)

Här ser ni min dukning med dom nya löparna jag sydde. Man kan även se mina nya gardiner.
Mitt i all stress på slutet räknade jag lite fel och dukade för en person för mycket. Gjorde även en förrätt och en fördrink för mycket. :)

 

  Finaste vännerna!

Efter att ha suttit och pratat oavbrutet i några timmar begav vi oss mot krogen. Gick först till Stadt och betalade in oss, men vände så fort vi kom in och gick till Järnvägs. Onödiga pengar! På Järnvägs var det mycket roligare, så där blev vi kvar tills dom stängde. Jag och Sandra stog och pratade med ett par gamla vänner till henne från Delsbo rätt länge, innan vi till slut skulle ta oss hem. Med väldigt onda fötter tog det nog 20 minuter eller nåt att gå en sträcka som normalt tar 2-3 minuter. Vi såg nog ut som två gamla tanter som stapplar fram. :)
Vid 4-tiden la vi oss till slut äntligen för att sova!

 Dagen efter...


Lördag!

Äntligen lördag, den 29:e maj! Ikväll blir det middag och fest med tjejerna! Dags att börja fixa allt... Städning och förberedning.
Känns som om jag är uppe för tidigt, så jag kommer att vara trött ikväll, men jag kunde inte somna om och har ju en del att göra så det var lika bra att kliva upp.

"Fiasko"

Tydligen har dom nu hittat en annan syndabock än Anna, för "fiaskot" igår. Bra för Anna, för hon förtjänar inte att anklagas för det, men jag förstår inte varför man alltid ska skylla på nån. Det är väl ingens fel att Anna inte gick vidare? I så fall är det ju svenska folket man ska anklaga. Det var ju vi som röstade henne vidare. Vad har egentligen Christer Björkman med det att göra? Varför ska han avgå för att vi inte gick till final ett år?
I Sverige är det alltid samma sak. Man måste hitta någon som är ansvarig för att det går dåligt. Och det kallas alltid fiasko. Varför är det ett fiasko? Hon gjorde ett jättebra framträdande, men det var väl, enligt Europa, låtar som var bättre. Alla kan ju inte gå vidare.
Det är samma sak inom idrott. Tycker synd om alla idrottsstjärnor, när dom gör en dålig tävling. Då verkar det som att folk glömmer allt bra dom gjort. Alla kan ha en dålig dag. Och ibland är helt enkelt andra bättre.


Friday!

Det verkar bli en lugn dag på jobbet idag också. Har redan gått igenom dom sidorna jag brukar, så nu är frågan vad man ska fördriva tiden med resten av dagen...
Slutar 15.15 idag. Skönt! Då ska det åkas runt på köpingen och fixas lite ärenden och inhandlas allt till i morgon. Sen tänkte jag städa i kväll så det är klart, så slipper jag stressa i morgon. Och så måste jag sy färdigt.
Längtar till i morgon! Hoppas bara att maten blir bra. Tyvärr kan inte Anna och Erika komma, men vi andra ska nog ha roligt ändå! Blir väl utgång sen antar jag.

Stackars Anna

Åh vad tråkigt att Anna inte gick vidare till final! Det känns konstigt att det ska vara en schlagerfinal utan Sverige.
Hon gjorde ett jättebra framträdande i alla fall, så det var synd att det inte gick hem i Europa.

Naglarna, så gula och fina

 

Klicka på bilderna så kanske du ser hur dom ser ut. :)

Det går bra nu...

...eller så inte...

Kanske är dags att inse att man får satsa på Beach 2011?


Har tråkigt...

Det är ganska lugnt på jobbet och lite tråkigt mellan samtalen. Tänkte skriva ett blogginlägg, men kommer inte på nåt att skriva.
Vad ska man fördriva tiden med?

Somriga naglar

I dag började jag jobba klockan 11.00, men ingen sovmorgon blev det ändå, för innan jobbet var jag och fixade naglarna hos Adele. Nu har jag gult med frukter på. Ska försöka fixa en bild sen så jag kan visa. Är nöjd som vanligt iaf. Blev somrigt och fint. :)
Det drog ut lite på tiden, jag har ju beslutsångest som vanligt när jag ska välja hur jag vill ha det. Så klockan stog på 11.00 och x antal sekunder när jag stämplade in mig. Men så ska man ju komma in i datorn och alla system också, så det blev lite sent.

Ingen lunch fick jag med mig heller, för den trodde jag att jag skulle hinna hämta innan jobbet, men jag får köpa en pan-pizza idag så har jag lunchen klar till i morgon i stället.
I kväll ska jag försöka att hinna sy lite mer och sen är det ju semifinal 2 i Eurovision, med Anna! Då får vi hålla tummarna!
Ha en trevlig torsdag, trots det tråkiga vädret! Åtminstone här i Ljusdal är det grått och regnigt...

Lugnt...

Har varit en lugn dag på jobbet. Ganska skönt, men ibland blir det nästan lite för lugnt.
Har fördrivit tiden med att leta aktiviteter för sommaren. Har en hel del jag skulle vilja göra! Jag och Sandra har nu planerat in några saker som vi ska försöka hinna med i sommar. Det blir roligt!

Ikväll efter jobbet hade jag funderat på att köra nån träning, men det är inte så kul när man slutar sent (18). Tror jag i stället ska försöka att sätta mig och sy lite. Har en del saker jag vill få klart till helgen när tjejerna kommer på middag. Få in lite mer sommar i min lägenhet. :)
Sen är det första semifinalen i Eurovision Song Contest i kväll. Det måste man ju se!

Blodomloppet

Igår var vi ett gäng från jobbet som åkte till Hudik för att gå/springa Blodomloppet. Jag funderade på att köra intervaller, men det slutade med att jag gick hela vägen. Hade sällskap av en kollega så jag kände att jag lika gärna kunde gå. Det var ju också mycket folk framför så det hade varit svårt att springa. Man hade fått försöka att sick-sacka mellan människorna.
Vädret höll sig fint och sen fick vi god picknickkorg efter loppet. En trevlig kväll!

Funderar över hur jag ska fortsätta med min träning. Ska försöka att komma igång igen/fortsätta att springa och få upp flåset. Men det finns ju så mycket roligare träningsformer tycker jag! Skulle vilja köpa en ny bättre cykel och börja cykla lite längre sträckor. Skulle även vara kul att köpa inlines. Men det kostar ju en del, och jag är lite osäker på om jag ska lägga pengarna på det. Är rädd att jag inte kommer att utnyttja det tillräckligt, så det är värt pengarna. Vi får se hur det blir, men jag måste försöka bestämma mig snart, så inte sommaren hinner ta slut.

Helgen

Då var helgen över för den här gången och man sitter på jobbet för en ny arbetsvecka. Det blåser nästan storm ute och gick väldigt trögt att cykla. Desto lättare går det nog hem sen, om inte vinden vänder.

Har haft en bra helg och här kommer en liten sammanfattning.
I lördags gick jag och mamma och köpte tyger till nya gardiner och soffkuddar. Sen gick jag hem och städade lite snabbt för att sen ta cykeln hem till Tallåsen. Hade tänkt sola lite där, men lagom till att jag kom hade solen försvunnit bakom molnen. Vi fikade och så satt jag och läste lite på altanen.
Sen var det bara att ta cykeln hem igen för att duscha och göra sig klar för tjejkväll. Anna och hennes dotter Jennifer kom till mig. Vi gjorde tacos och kollade på film. Mycket trevligt! Jennifer är en härlig och pratglad tjej! Tyvärr blev hon dålig på kvällen, men det blev ändå ganska sent innan dom åkte hem.

I söndags kom mamma till mig och hjälpte till att sy gardiner. Fick även hjälp att putsa fönstren. Vad skulle man göra utan mamma?! Det hade nog inte blivit några gardiner utan henne. :) Sen bjöd jag mamma och pappa på middag. Vi satte även upp en ny rullgardin, som gör det lite mörkare och håller värmen borta lite bättre än den andra. När dom åkt hem sydde jag kuddfodralen. Men det återstår att se om jag gjort rätt, dom är inte helt färdiga än.

Som sagt, nu har en ny vecka börjat. I kväll är det Blodomloppet. Det blir promenad eller intervallträning för min del. Ser även fram emot helgen, då det blir tjejfest!

Dålig...

Jag som kom igång så bra med träningen och nu känner jag mig för trött för att ta en springtur varje dag. Hur svårt ska det vara att hålla i träningen?
Varje gång jag börjar känner jag mig så peppad och tror verkligen att jag ska klara det, men efter ett tag lägger man av igen.
Nu har jag inte gett upp än, men det har blivit dåligt med träning på slutet. Mest bara nån promenad här och där. Det är ju alltid nåt, men det ger ju inte mycket till kondition och hjälper inte jättemycket om man vill gå ner lite i vikt heller, samtidigt som man inte kan hålla sig från fikabrödet man har i frysen.

Innan jobbet

Sitter här och äter frukost. Börjar klockan 11.00 idag. Skönt att hinna ta det lite lugnt före jobbet. Gjorde mannagrynsgröt till frukost, men har insett att jag kanske ska sluta med det, för jag blir helt svettig av att äta varm gröt. Har man stora svettningsproblem då eller? Tur att man inte dricker kaffe.
27 grader inne i lägenheten nu, så det kanske inte är så konstigt att man svettas heller. Man är ju varm hela tiden. Undrar hur Zelda mår med sin päls. Man borde klippa henne lite...
Nej, nu ska jag göra mig klar.
Ha en bra torsdag! Snart är det helg! :)

Dåligt bloggande

Ja, det blir nog lite dåligt uppdaterande av bloggen den här veckan eftersom jag har medlyssnare hela dagarna. Får se om jag bloggar nåt på kvällarna i stället.
Nu är klockan kvart i åtta och jag börjar jobba. Var här i ovanligt god tid idag. Skönt att hinna ta det lite lugnt innan det är dags att börja ta samtal.

Insomnia

Idag är jag väldigt väldigt trött... Trots att jag var trött igår kväll efter att ha sovit för lite natten innan, så kunde jag inte somna. Jag låg och vred och vände på mig i flera timmar innan jag till slut lyckades somna. Och när jag väl somnat så känns det som att jag har sovit väldigt lätt. Så idag är det inte så kul att sitta på jobbet. Tycker det är så jobbigt att sitta i telefon när jag är trött. Svårt att koncentrera sig.
Längtar redan nu tills jag slutar och får gå hem. Får se om jag orkar med en promenad eller springtur ikväll, eller om jag bara är hemma och tar det lugnt.

Seg söndag

Igår hade vi jättekul hos Erika. Åt varma mackor, drack vin och ett par drinkar, åt annat gott, pratade en massa och sjöng Singstar. Hade lite ont i halsen i morse efter att ha sjungit så mycket.
När vi gick och la oss var det på väg att ljusna ute igen och det blev inte så många timmars sömn innan skjutsen kom. När jag kom hem la jag mig några timmar till i min egen säng.
Har inte gjort mycket idag, mest legat i soffan. Varit väldigt trött och seg. Men på eftermiddagen bakade jag iaf banankaka, eftersom jag hade blivit tvungna att slänga bananerna annars. Men nu får det vara färdigbakat på ett tag! Tog mig sen ner till Salladsbaren för att köpa en kebab med bröd.
Men nu är det soffläge ett tag, innan det är dags att inta sängen igen.

Härlig lördag!

I morse såg det inte ut att vara så fint väder, men det började att spricka upp och nu är det klarblå himmel och ca 23 grader i skuggan! Riktig sommarvärme!
Gick en liten sväng på köpingen idag och hittade en present, som jag var ute efter. Köpte även en "present" åt mig själv. :) Innan jag gick hemifrån tänkte jag att "Äntligen får jag ta fram min nya sommarjacka!". Tog av gammal vana på mig ett par jeans och en t-shirt. Klev glatt utanför dörren och slogs av en värme jag inte hade väntat mig! Visserligen hade jag tittat på termometern, men kunde ändå inte föreställa mig att det skulle vara så här varmt. Jackan var lite överflödig. :) Men den fick sitta på, eftersom jag snabbt hade börjat svettas och inte ville gå och skylta med svettfläckar. :)
Hade sen tänkt vara duktig och träna, kanske en springtur i Måga. Men det kändes helt enkelt för varmt så i stället tog jag på mig bikinin och satte mig på balkongen. Och där sitter jag än...
Satte mig och läste lite, men det går lite segt att läsa för jag tyckte att Zelda också skulle få vara med ute, och eftersom jag inte vet vart hennes koppel är så får jag sitta på helspänn så hon inte hoppar upp/över balkongräcket. Nog för att hon bara hamnar på ett tak precis under balkongen, men därifrån kan hon ju hoppa vidare ner och springa iväg.
Och jag vet alltför väl hur snabbt det kan gå när hon ser något att jaga, efter att hon ramlade ner från balkongen en gång i Ämbarbo. Usch vad rädd jag blev!
Och apropå Ämbarbo, nu när sommaren kommer saknar jag den balkongen lite. Större, mer skymd balkong, med sol hela dagen!

Ikväll ska jag och Anna till Erika och äta varma mackor (kanske på altanen när det är så skönt väder?). Sen ska det drickas lite vin och sjungas Singstar! Det blir roligt!

Fredagsbakning

Idag har det varit lugnt på jobbet. Det är ju klämdag så många är lediga vilket gör att inte lika många har paket att skicka. Hade medlyssnare idag, en tjej som jag från och med idag är handledare åt. Fast dom har bara en vecka kvar av utbildningen så det blir ju inte så länge. :) Det är ju lite synd att det är så lugnt när dom ska sitta med för att lära sig. Men det blir nog bättre till veckan.

Efter jobbet köpte jag med mig thaimat hem, kycklingspett med jordnötssås. Gott, men såsen gillade jag inte riktigt. Sen kollade jag på filmen "The reader" och den kan jag absolut rekommendera. När den var slut slängde jag ihop Nonstop-kakor, eftersom jag inte hann baka igår. Nu blir det lite "fredagsmys". Får se om man hittar nån film att kolla på.


Ledig dag

Skönt med en ledig dag mitt i veckan. Men av nån anledning går dagarna så snabbt! Man har så mycket planer för dagen, men hinner knappt med nånting. Efter lite städning och diskning tog jag en runda runt Kyrksjön. Men efter ungefär halva sträckan hade jag så ont i smalbenen så jag klarade inte av att springa mer, så det fick bli promenad resten av vägen.
Efter en dusch och handling på Prix var det dags att börja med middagen och sen blir det inte mycket gjort efter det. Var tar dagarna vägen?!
Hade tänkt baka idag (igen), men det hanns inte med. Får bli till helgen i stället.

Ring ring!

Trodde vi skulle få en lugn eftermiddag idag, men det har ringt för fullt hela dan! Ska bli riktigt skönt att gå hem om 10 minuter och veta att man får vara hemma i morgon. :)
Jag började skriva detta inlägg när det var en halvtimme kvar, sen ändrade jag till 20 minuter, 10 minuter och nu är det 6 minuter kvar... Mycket att göra här!

Uppdatering:
Det ringde så mycket så jag erbjöd mig att jobba över lite, för att få ner kön. Nu tror jag att jag kan gå hem snart och jag börjar bli hungrig... Blev inte mycket till lunch idag heller för jag glömde att fixa matlåda igår och hade en Varma koppen med mig bara.

Träning

Igår blev det tyvärr ingen träning för min del. Slutade ju klockan 19.00, men blev kvar ca en kvart längre på grund av en kund som vägrade ge sig. Jag hade tänkt hinna äta en banan innan jag slutade, så jag kunde springa direkt efter jobbet, men det ringde på så mycket så jag hann inte. När jag kom hem var jag tvungen att äta och sen blev det för sent att träna, eftersom man även vill smälta maten lite innan man springer. Så jag får satsa på Bodycombat i kväll istället.

Kortvecka

Skönt att man har en ledig dag mitt i veckan. Sånt behövs ibland. Idag jobbar jag sent, 11-19. Sen har man gjort halva veckan. :)
Ska försöka ta mig ut på en löprunda i kväll. I morgon blir det nog ett pass Bodycombat. Det var ju fyra veckor sen sist. Det var meningen att vi skulle ha Singstar-kväll i morgon, men Erika har blivit sjuk så vi får skjuta på det lite.

Jag går runt och funderar på allt jag vill/ska baka nu för tiden. Förstår inte vad det är med mig, men jag är sugen på att baka hela tiden. :) Kanske bakar nånting på torsdag när jag är ledig, men problemet är ju vart jag ska göra av allt. Hm...jag får nog bjuda in till ett fikaparty nån gång. :) En brunch kanske. Fast då ska det väl vara lite mer mat än fikabröd.

Min helg

Igår gick jag en sväng på köpingen och skulle handla lite diverse saker, men kom hem tomhänt. Sen började jag förbereda lite för att sy två löpare, men jag hann inte så långt. På eftermiddagen åkte jag till Sandra. Åt middag med hennes familj. Jag köpte med mig maten så lagade Sandra till den. :)
Efter maten åkte jag, Sandra och Agni till macken och skulle köpa glass. Det blev dock två chokladkakor i stället, av den större varianten. Tur att vi var flera som skulle dela på dom! Köpte bl.a. en ny sort med Polka. Riktigt god var den!
Efter att ha ätit en hel del choklad bestämde vi oss för att ta en liten promenad. Fint väder så det var en härlig kvällspromenad. Sen satt vi och kollade lite på tv och hade det mysigt i soffan, jag, Agni och Sandra.
Jag fick även en ny bästa vän igår. :) Agni frågade mig: "Lena, visst är vi bästa vänner?" :) Gullungen! Men hennes mamma är fortfarande också min bästa vän!

Idag tog jag en cykeltur. Började med att cykla upp för Kolsvedjaberget. När jag kom upp var jag väldigt skakig i benen. :) Satt och tittade på utsikten och vilade i 20 minuter innan det var dags för nerfärden. Fortsatte sedan att cykla runt Kaven, så det blev en mils cykling.

  

När jag kom hem stog bakning på schemat. Testade att hitta på ett eget recept, och det gick ganska ok. Smakade ganska bra. Med några ändringar nästa gång så blir det nog ännu bättre. :)

Sen provade jag att göra spenatsoppa till middag idag. Det smakade varken äckligt eller speciellt gott. Det gick att äta. :)



Hade tänkt ta ett intervallpass i kväll, men cyklingen får räcka för idag.

Hoppas ni haft en bra helg!

Springtime

I morse när jag cyklade till jobbet såg det ut som om vissa träd började slå ut. Hoppas! Vill att det ska bli grönt och fint! Men det gäller att hänga med nu i maj, för när det väl börjar grönska så går det snabbt! Helt plötsligt inser man att alla träd är gröna och fina, och man undrar när det hände!

Ikväll blir det promenad med Kristin. Trevligt! Var ett tag sen vi pratade känns det som. :)

No combat

Ikväll tog man cykeln upp till Gärdeåsen för ett pass Bodycombat. Men så var det inställt. Typiskt. :/ Nu är det bara tre pass kvar av terminen och nästa vecka missar jag det antagligen, så jag har bara två pass kvar. Och det är tre veckor nu som jag inte har tränat Bodycombat.

Intervaller

Direkt när jag kom hem från jobbet så bytte jag om och tog mig ut på en runda med intervallträning runt Kyrksjön igen. Känns skönt.
Men sen jag började springa så har jag gått runt med stela vader och smalben konstant.

Waiting

Väntar på att klockan ska slå 18.30 och jag får ta bilen hem. Ja, jag tog bilen i dag, eftersom det var en massa snö ute. Kände inte för att cykla då. :) Men nu är snön borta så i morgon är det cykel som gäller igen.

När jag skulle logga in på blogg.se nu så visade dom på startsidan ett inlägg från en annan bloggare, där hon skriver att Polly har kommit med en Summer Edition. Jahapp...nåt nytt som man måste prova, nu när man försöker att hålla igen. Min största svaghet är alla nyheter! Jag bara måste smaka! :) Kanske blir till helgen, om den har kommit till Ljusdal då.

Funderar på att köra intervallträning runt Kyrksjön i kväll igen. Men trist när man kommer hem ganska sent. Får se hur det blir. Om jag känner att jag orkar innan jag äter. För äter jag först så blir det nog ingen träning.

Let it snow...

I morse var det inte så roligt att kliva upp och se att det är alldeles vitt ute. Det snöar mycket fortfarande. :( Men så fort det slutar snöa så försvinner det nog snabbt, men just nu är det alldeles vitt på backen. Jag vill ju ha sommar nu!

Ändrade planer

Har börjat fundera på vad jag ska göra på semestern, eftersom dom tidigare planerna gick i stöpet.
Det blir ingen utlandsresa som det var tänkt, men förhoppningsvis blir det en vecka i november i stället, så då har man ju nånting att se fram emot i så fall.
Kommer nog att spendera många dagar med Sandra och hennes härliga barn. Sol, bad och roliga utflykter är min förhoppning!
Sen blir det nog några dagar på Gräsö i husvagnen, med mamma och pappa.
Emma och jag hade ju tänkt vara några dagar här hemma och i Stockholm också, men det blir väl tyvärr inte så. Inte så vi kan hitta på saker på dagarna tillsammans i alla fall. Hoppas det blir lite av det ändå. Nån motorcykeltur får vi försöka ta oss ut på.
Förhoppningsvis kommer jag även att kunna gå på Ulf Lundell på Gröna Lund, trots att jag jobbar den dan. Frågade idag om jag kunde sluta några timmar tidigare och ta ut lite komp, och dom ska försöka ordna det. Vill ju inte missa den konserten! I så fall skulle det vara första turnén som jag inte ser honom på säkert 10 år.

Ja, vi får väl se vad som händer i sommar, men det blir nog bra trots allt. Man får göra det bästa av det helt enkelt.

Hoffmaestro



Highway Man



Young Dad

Michael Jacksons bästa låt?

Har varit lite dålig på att lägga in låtar i min blogg. Ska försöka börja med det nu.
Älskar den här låten! Enligt mig är det nog Michael Jacksons bästa låt!
Beat it!



Vilken är din favorit av Michaels alla hitlåtar?

Varje lördag...

Hur kommer det sig att man är lika seg varje lördag? Om jag inte har nåt planerat hamnar jag framför tv:n och där sitter jag halva dan...ibland hela dan... Tänker att jag ska få nånting gjort men tiden bara går och jag orkar inte ta mig för nånting. (Säger man så?)
Tänkte ta en runda runt sjön, städa, tvätta... Får se hur mycket jag får gjort.

RSS 2.0