2013

Snart går vi in i ett nytt år. Jag vill inte lämna några nyårslöften för det håller sällan ändå. I stället har jag förhoppningar om det nya året. 
År 2013 hoppas jag:
  • att jag klarar alla tentor under året
  • att jag klarar av att jobba så mycket som jag får
  • att jag orkar och hinner träna en hel del
  • på många roliga händelser med goa vänner
  • på många besök från mina vänner hemifrån
  • att jag och mina nära och kära får må bra
  • en rolig sommar (troligtvis i Stockholm)
  • flera bra konserter
  • att jag träffar kärleken
Och mycket mycket mer. :) 

New shoes

Dags att köpa nya skor. Inte konstigt att jag blev blöt om fötterna. :) Det är ju oftast roligt när man får en anledning att köpa nya skor, men det var inte det jag hade tänkt lägga pengar på just nu. Under hösten har ett par skor och två par byxor gått sönder. :/ 
 
 
 

Lenas höjdpunkter 2012

Resan till Vietnam, februari.
Hade inte lagt in så många bilder i bloggen därifrån och jag orkar inte lägga in nya eftersom de ligger på den andra datorn. 
 
 Utsikten från hotellet i Saigon. 
 
Takida, mars. 
 
 

Köpenhamn och festivalen Distortion, juni. 
 
  
 
Mitt första björnmöte, juni. 
 
 
Visfestivalen med Miss Li, juli. 
 
 
Husvagnstripp med Kristin och Erika, juli. 
 
    
 
Överraskningsparty med mina fina vänner som ordnat en avskedskväll, augusti. 
 
 
 
Flytten till Stockholm, augusti. 
 
Började plugga på Stockholms universitet, september.
 
Min 30-årsdag, oktober. 
 
Fick A på min första tenta, oktober. 
 
Blev moster till världens sötaste pojke, oktober!
 
 
 
Konsert med Linnea Henriksson, oktober. 
 

 
Farmor lämnade oss för träffa farfar i himlen, oktober. 
 
Begravning för farmor, november. 
 
 
 
Fick ett extrajobb, november. 
 
Började jobba på mitt nya jobb, december. 
 
Ulf Lundell på Cirkus, december. 
 
Jul i Tallåsen, december. 

Julen i bilder

  
 
  
  
 

Tallåsen i vinterskrud

  
 
  
 
  
Grannens söta hund                                               Hitta bilen! :)
 
 

3D-bio

I kväll kom Malena till mig, så bjöd jag på nachos. Sen tänkte vi gå på bio och satte oss för att boka den. Vi hade tänkt se En oväntad vänskap, men det var fullsatt på alla biosalonger (bortsett från några sporadiska platser så vi inte hade kunnat sitta bredvid varandra). Vi tittade på ett par filmer till som också var ganska fullbokade. Till slut bestämde vi oss för att se Berättelsen om Pi. Eftersom det var svårt att få platser på salongerna inne i stan, bokade vi på bion i Vällingby. Det blev alltså lite "sightseeing" såhär på lördagskvällen eftersom ingen av oss varit i Vällingby tidigare. :) 
Filmen var väldigt bra och fin. Det blev ju inte sämre av att den var i 3D, vilket gjorde den väldigt mäktig och effektfull. Det var första gången jag såg en film i 3D och det var ju jättehäftigt! Förstår inte hur man lyckas göra såna filmer. Hur kan man få något att verka befinna sig en meter ifrån en, fast det är på en filmduk mycket längre bort? Undrar hur man kommer på att det är möjligt och hur det är möjligt! 

Julkilon

Jag är nog en av få tror jag som lyckas gå ner i vikt under julhelgen. :) Det var ju en bra start inför det nya året!
Vi har haft lite mindre julgodis än vanligt under helgen och jag klarar inte av att proppa i mig mer mat än jag orkar, så det är väl det som har bidragit till det antar jag! 

Hemma igen

Nu är jag hemma i Sundbyberg igen. Vi åkte hem i går kväll. På dagen i går åkte jag och hälsade på på jobbet, där jag inte varit på ungefär fyra månader. Det var roligt att träffa alla (av de som jobbade, många var ju lediga). Sen åkte jag in till köpingen och tittade lite på mellandagsrean, men jag hittade inget intressant. Caroline kom sen och mötte upp mig och så gick vi och fikade. 
Sen åkte jag hem (till mamma och pappa). Efter en stund kom en kattkurator som jag hade kontaktat angående Zelda. Det visade sig att Zelda är en trevlig och bra katt, men som bits och anfaller på grund av att hon är understimulerad, eftersom hon är innekatt. Jag fick många bra tips på hur jag kan göra för att hon ska aktiveras mer. Dessutom lärde jag mig många bra och intressanta saker om katter. :) Det var skönt att höra att Zelda är helt normal och faktiskt en väldigt bra katt och att det finns några naturliga orsaker till hennes beteende. Kattkuratorn tyckte till och med att jag är lyckligt lottad som har en katt som Zelda! 
 
När hon hade åkt åt vi middag och strax efteråt kom Lina och hämtade upp mig. Vi packade in mina saker och körde söderut. Jag tog över körningen några mil norr om Uppsala och körde till Sundbyberg. Det var väldigt lite trafik hela vägen, så det var skönt. 
 
I dag har jag i stort sett suttit i soffan framför tv:n hela dan. Dessutom har jag försökt att göra några av de saker som jag fick tips om för Zelda. Det har varit väldigt skönt med en sån här slappdag. :) 

Kompisdag

I dag har jag åkt runt och träffat mina kära vänner. Startade dagen hos Thérèse, som bjöd på fika och gav mig en 30-årspresent i efterskott. Ett presentkort på LiveIt, för till exempel massage. Underbart! Det ser jag fram emot att utnyttja. :) 
Sen åkte jag vidare och hämtade upp Kristin och Erika. Vi åkte till Anna som bjöd på jullunch. Hon hade dukat upp jättefint och bjöd på en massa god mat. Mycket gott och trevligt! Efter cirka tre timmar där, mycket längre än vi hade tänkt, skjutsade jag hem de andra och åkte till Adéle. Vi satt och pratade en stund innan jag åkte hem för att se om mamma och pappa väntade på mig med middagen. 
En rolig och trevlig dag! Synd att man inte hinner träffas längre bara. 

Julafton

Gårdagen var jättemysig. Vi startade dagen med grötfrukost och gick sen ut på en promenad i det mysiga snövädret. Flingorna föll så lugnt och fint. Vi gick allihop och fotograferade. :) Bilder kommer nog här när jag är hemma i Stockholm igen och har lite mer tid. Sen satte vi oss och tittade på gamla diabilder från när Emma var bebis, för att titta efter likheter med Vilgot. Samtidigt satt jag och Vilgot och flörtade med varandra. :) Han är så söt! Han låg och tittade på mig och log hela tiden, som om han verkligen försökte att charma mig. Det lyckades han med. :) Efter det var det dags för Kalle Anka. Då tog jag Vilgot i min famn där han somnade. I drygt 1,5 timme sov han hos mig och det var så mysigt. 
Senare var det dags för jättegod julmat och så julklappsutdelning och öppning. Många julklappar var det i år igen och bra julklappar var det också. :) Innan vi gick och la oss så avslutade vi dagen med ost och kex. 
 
I dag har jag bara varit hemma och myst. Suttit och läst lite och bara tagit det lugnt. Tog en riktig sovmorgon i morse vilket jag tror behövdes. I kväll blir det en lugn och mysig familjekväll med lite spel. 
 
Det är mycket snö här i Tallåsen. Och ännu mer ska det tydligen bli. :) 

Dan före dopparedan

Men jag börjar med dan före dan före dan före dopparedan. :) Fredag alltså...
Då var det sista jobbdagen innan lite julledigt. Jag jobbade på bra och slog eget rekord i antalet hanterade ärenden. Kände mig nöjd efteråt, men trött. 
Efter jobbet åkte jag till stan och mötte upp mamma och pappa som hade kommit ner till Stockholm tidigare på dan. Vi gick och åt och åkte sen till Cirkus för att gå på konsert med Ulf Lundell. Det var en jättebra konsert som pågick i tre timmar och en kvart ungefär. :) Många bra låtar och flera roliga mellansnack och en avslutning med jultema då han sjöng flera av hans jul- och vinterlåtar. Även tomten kom och var med på ett par låtar. :) Dessutom hade han en stor julgran på scenen under hela konserten. 
 
På lördagen var jag tvungen att ställa klockan trots att jag var ledig. Upp ganska tidigt för att packa och försöka hinna diska lite och slå in ett par julklappar. Hann med det mesta, men fick inte undan riktigt all disk. Sen kom Emma, Jocke och Vilgot och hämtade upp mig och Zelda och så bar det av norrut. Vi stannade för att äta i Gävle och efter att ha hört hela vägen att det var långa köer på E4:an precis norr om Gävle bestämde vi oss för att åka över Ockelbo i stället. Det var nog ett bra beslut. Även om det normalt tar mycket längre tid så tror jag att vi tjänade på det. Vi hade dessutom tur, för hade vi åkt lite senare hade vi hamnat i en jättelång kö där i stället, efter en viltolycka. När vi kom till Bollnäs var det kö en bit också och där visade det sig att en buss stog stilla precis vid trafikljusen. Där gick det i alla fall relativt snabbt att komma iväg. Efter ca 5,5 timmes effektiv körning var vi äntligen framme. 
 
I dag har jag varit hos Sandra i några timmar. Vi har pratat och ätit medan barnen har lekt. Mysigt att hinna umgås lite. Önskar att det blev oftare bara. Sen har vi julpyntat lite mer här hemma och myst med Vilgot. Granen är klädd och julklapparna ligger under granen, vilket den faktiskt var redan när vi kom i går. Vanligtvis klär vi den dagen före julafton. 
Nu inväntar vi främmande, som enligt tradition kommer på kvällen den 23:e december för att provsmaka julskinkan. Det är då julen verkligen börjar för oss! Glögg, vörtbröd, julskinka, julmust och trevligt sällskap och inväntande av tolvslaget när vi kan skåla för julen. 
Nu är det jul, här i vårt hus! Åh vad mysigt det är! :)

Ännu mer jobb

I dag har jag jobbat igen. Det har gått bra i dag också, men på eftermiddagen var vi nog flera som var trötta. Det blev mycket snack och liten verkstad kändes det som, även om vi jobbade samtidigt. Tror det kändes så också för att jag hade en del saker som tog lite längre tid att fixa. Det blev också en hel del godisätande eftersom vi hade fått en korg med godis från något företag. Dessutom fanns det mat över från ett möte som vi fick ta. Jag fyllde min matlåda, så hade jag lunch fixad till i morgon. Perfekt! :) 
När jag kom hem hoppade jag över middagen och satte mig med projektarbetet. Fixade till den så den såg snygg ut, med styckeindelning och så. Till slut läste jag igenom den en sista gång och jag tycker att den blev bra till slut. Nu är den äntligen inskickad! Äntligen kan man få lite jullov! Men i morgon är det jobb igen. 
Nu skulle jag behöva packa men jag vet inte om jag orkar... Undrar om jag ska chansa på att jag hinner på lördag innan vi åker. Har annat att fixa också, men vet inte när det ska hinnas med...

Finally!!

I dag mötte jag upp Camilla klockan halv nio på caféet där hon jobbar. Där satt vi till halv tre och jobbade med projektarbetet. Det var bara vi två, trots att vi är fem i gruppen. Ni kanske förstår att vi börjar bli less på det här grupparbetet? Men vi fick i alla fall klart det, i stort sett. All text är klar. Nu ska jag bara fixa innehållsförteckning och styckeindelning men det får jag fixa i morgon. Dessutom vill jag läsa igenom det en sista gång innan jag skickar in det. Det var otroligt skönt att vi hann klart i dag i alla fall. Det fanns liksom ingen annan möjlighet egentligen eftersom det ska vara inlämnat på fredag och jag vill inte missa fler jobbdagar nu. 
När vi var klara följde jag med Camilla hem och tittade hur hon bodde. Sen skulle vi åt samma håll så vi åkte tillsammans en bit. Jag åkte till Emma och Jocke för att få en hårklippning. Vi började med att fika och sen började Emma att klippa mig. Vi fick ta en liten paus när Vilgot ville äta. När vi var klara blev jag bjuden på middag och sen var det bara att åka hem nästan direkt. Missade tunnelbanan med typ en sekund så jag fick vänta i tio minuter på nästa. Framme vid Centralen sprang jag till nästa tunnelbana och hann ganska precis med den. Tur, för det betydde att jag bara missade några minuter av Grey´s anatomy. :)
På tunnelbanan ringde jag och pratade med Sandra. Vi pratar ju alldeles för sällan så det var roligt att höra hennes röst. :) Snart träffas vi ju också! 

Work work

Ännu en jobbdag avklarad och i dag har det äntligen gått bra igen! Det känns som att jag har gjort mycket. Jag hade ett par riktigt struliga ärenden men annars har det flytit på ganska bra och systemen har fungerat bättre. 
I kväll är det tvättning som gäller. Upp och ner, upp och ner för alla fyra trapporna. 
 
Nu är det mindre än en vecka kvar till julafton!! Åh vad jag längtar! Har tyvärr haft mycket mindre julstämning inför julen i år. Har ju knappt några julsaker hemma eftersom det mesta är hos mamma och pappa. Ingen adventsljusstake att tända adventsljusen i. Har lyssnat mindre än vanligt på julmusik. Varför vet jag inte. Men jag har ju i och för sig varit både på julkonsert och julmarknad och även julbakat så lite julstämning har jag ju fått.  
Julen kommer att vara över alldeles för snabbt, precis som vanligt. Det sämsta med julen är att den är för kort. :) 
 
 
 
En väldigt fin version av O helga natt...

Plugg hela dan

I dag kom Camilla och Emma hem till mig eftersom vi skulle jobba med projektarbetet. Emma kände av sin kattallergi så vi gick till ett café här i Sundbyberg och satt där hela dagen och pluggade. Köpte god lunch och fikade lite pepparkakor som de faktiskt bjöd på. Vi kom ganska långt på arbetet, men är inte klara så det blir ännu en dag med detta. Trist eftersom jag förlorar en jobbdag, men så går det när vi inte har gjort arbetet tidigare. 

Jobb

I dag har jag jobbat några timmar, tills det inte fanns något kvar som jag kunde göra. Jag blir fortfarande lite frustrerad över att inte kunna hjälpa till så mycket som jag vill, även om det inte beror på mig utan att det strular lite och att systemen går segt. Tydligen brukar det vara så vid den här tiden på året. 
 
Sen har jag inte hunnit göra så mycket mer i dag. Jag ska städa lite nu. Kommer inte att hinna göra det senare i veckan och dessutom kommer två klasskompisar hit i morgon för att jobba på projektarbetet och då är det ju roligt om det inte är jättestökigt. :) 

Julmarknad på Skansen

I dag mötte jag upp Camilla från min klass, hennes tyska rumskompis och rumskompisens tyska vän som var på besök. Vi träffades vid Skansen för att gå på julmarknad. Vi började med att gå och titta på djuren för att sen gå vidare till marknaden. När vi kom fram till marknaden var jag och Camilla så frusna så vi gick inte så länge. Jag har fortfarande inte lärt mig att det är kallare i Stockholm än i Ljusdal, nollgradigt här kan vara mycket kallare eftersom det blåser mer, så jag tog på mig lite för tunna kläder. Det var mysigt att gå lite på marknaden eftersom jag har velat göra det så länge, men den var inte så speciell som jag hade väntat mig. Vädret gjorde det ju inte bättre, när det blåste och snöade. 
I stället åkte vi in till stan och gick och fikade för att bli lite varma. Sen skulle hon med ett tåg, så jag tog en sväng själv på stan för att handla den sista julklappen. Nu är det färdigt! :) Men det var inte så mysigt att gå på stan för vädret hade blivit sämre. Dessutom var det väldigt slaskigt efter vägarna så jag blev blöt om fötterna, för det gick igenom skorna. 
När jag var klar åkte jag hem och köpte med mig en pizza från frysdisken. :) I kväll har jag lämnat in sista tentan för terminen. Hoppas jag blir godkänd! Är lite nervös att jag har lagt ner för lite tid, eller att jag har varit för trött när jag skrivit den och framför allt när jag gått igenom den. Samtidigt vet jag inte om jag hade fått till den bättre ändå. 
 
Här kommer några bilder från dagen. 
 
Vad ren och fin jag blir nu...
 
Ready for take-off!
 
 
Stockholm by night in december.

Julfest

I går var det jobb hela dagen och sen stannade vi kvar på jobbet för julbord och julfest. Det var jättetrevligt. God mat och trevliga människor. Vid halv elva åkte jag hem, eftersom jag skulle försöka att komma upp i skapligt god tid i dag för att skriva tenta. I ungefär sju timmar har jag suttit och läst kurslitteratur och skrivit på tentan. Jag är nog i stort sett klar, men jag ska gå igenom den i morgon för att se om jag ska ändra nånting eller lägga till något. 
 
I går fick jag även betyget på den förra hemtentan och det blev ett D. Skönt att vara godkänd, för den kursen tyckte jag var svår. 

Jobb

Ja, då har man klarat av ännu en arbetsdag. Skulle jobba 8-17 men det blev till 17.45 istället för att jag skulle försöka att bli klar med några kunder. Det känns inte som att jag har fått så mycket gjort i dag tyvärr, eftersom det har varit sega system och strulat en massa. Inte bara för mig, utan det har varit strul för flera. Hoppas på en bättre dag i morgon, för nu ligger vi lite efter med mailen. Det har kommit in mer än vad vi hunnit göra oss av med. 

Varför bry sig om småsaker?

Alltså, det är så mycket som jag inte förstår mig på riktigt just nu. 
För det första, vad är det för snack om att hästar är frukt som så många skriver om på Facebook? Är jag dum som inte förstår nåt roligt skämt? Jag fattar verkligen inte det roliga. Tidigare har det varit häst-hamburgare och nu är det häst-frukt. Vadå? 
 
För det andra, vad är det för fel på folk som anmäler hit och dit? Har dom inget bättre för sig? Var är Sverige på väg? Mot USA, där man kan stämma företag för minsta lilla? Varför kan vi inte bara sluta bry oss om hur saker kan uppfattas? Folk kan hitta något sexistiskt, rasisiskt, könsdiskriminerande o.s.v. i precis vad som helst nu. Jag orkar verkligen inte med allt det där. Barn får inte klä ut sig till pepparkakor (ursäkta, har ni sett en vit pepparkaka nån gång?), en kvinna får inte gå och handla på en affär medan mannen står vid verktygshyllan och "leker" (Coop-reklamen), man får inte nämna anden i glaset i julkalendern. I julkalendern hade det tydligen också varit någon sexistisk anspelning. Har inte sett dessa två klipp så jag kan inte uttala mig riktigt om det. 
Hur kan man hålla på att anmäla såna saker, när det finns många tusentals klipp på Youtube där barnen sitter och bläddrar mellan klipp och vad som helst kan dyka upp. När nästan alla tv-program (jag vet att jag överdriver lite när jag säger nästan alla) nu för tiden pratar om sex. Det finns så mycket sex och våld överallt så varför bry sig så mycket om småsaker? Jag fattar det bara inte... 
Anden i glaset till exempel lekte vi när vi var små, men det hade jag nog inte sett på tv vad jag minns. Såna saker får man reda på ändå. 
 
Jag skulle gärna komma med några exempel på var vi kan vara på väg, vad som kan komma härnäst, men jag är för trött för att komma på några. Men om det ska fortsätta så kommer man snart att få tänka på varenda sak man säger, så man inte råkar anspela på något "dåligt". Är det inte bättre att vara som vanligt och inte anmärka på varenda sak som kan missuppfattas? Är det inte då man visar att alla är lika värda och visar för barnen att det inte är skillnad på folk bara för att de har olika hudfärg? Ju mer man påpekar ojämlikheter eller rasistiska anspelningar, desto värre tycker jag att man gör det. Till viss mån såklart. Nu pratar jag bara om såna saker som jag inte ens har en tanke på att det skulle anspela på något. Sen tycker jag såklart att det är fel att kvinnor och män har olika lön för lika arbete eller att folk kallar någon neger eller behandlar folk olika för att de är mörkhyade, homosexuella eller något annat. Men fokusera på det viktiga då. Med allt våld och alla hemskheter som händer här i världen nu, så borde man inte förstora upp småsaker. Ja, ni förstår hoppas jag. 
Det här blev mycket längre än jag hade tänkt! Var bara tvungen att skriva av mig.

Lång dag

Klockan åtta möttes vi i projektgruppen upp på skolan för att sätta igång med arbetet. Vi satt och jobbade med det oavbrutet (förutom när vi hade ett kort möte med vår handledare) till halv ett, då vi gick och köpte lunch. Sen vidare på ett seminarium (det sista för kursen). Det gick mest ut på att vi skulle sitta och jobba med vår samtalsanalys och ställa de frågor vi hade. Eftersom vi inte hade några frågor kom vi överens med läraren att vi kunde gå och jobba vidare med arbetet. Tillbaka till datasalen runt kvart över ett för att skriva vidare. Vid halv fem gav vi upp. Mitt huvud var inte alls med då längre. Jag klarade inte av att skriva något mer, jag kunde inte komma på några bra formuleringar. Målet var att bli klar, men det blev vi inte. Inte ens i närheten. Så det blir till att träffas igen för att fortsätta. :/ Längtar tills vi är färdiga så vi inte behöver jobba mer i gruppen. Tyvärr jobbar jag inte alls bra tillsammans med en person i gruppen. Vi förstår inte varandra, vi har nästan aldrig samma åsikter och jag blir mest bara irriterad. Inte ofta jag har så svårt att prata med och förstå någon. 
Nu ska jag bara slappa i ett par timmar innan jag ska sova. I morgon är det jobb så jag måste lägga mig i bra tid. 

Plugg

Gårdagen spenderades hemma framför datorn med att plugga. I dag har jag varit till skolan för en lektion och sen hemma och fixat lite. Diskat, dammsugit, satt upp julgardinerna, gått iväg med återvinning. Jag har även gjort julkolan som jag och Emma inte hann göra i fredags. Jag trodde jag hade misslyckats eftersom det lyckades bränna fast lite i botten och sen lossnade en del av det brända och hamnade i smeten. Jag har inte blivit vän med spisen här än! Jag chansade i alla fall och hällde upp kolan och det visade sig att den blev jättegod! Farligt god... Det blir svårt att hålla sig från att gå till kylen och "nalla" lite. 
 
I kväll ska jag sitta framför tv:n och försöka göra några julkort. 
 
Nu är det två veckor till julafton! Längtar! I morgon är det förresten vår sista dag på skolan för det här året. Tiden har gått så otroligt snabbt! Fattar inte att en termin är gjord snart! 

Julbak och jobb

Efter seminariet i går åkte jag direkt till Emma och Jocke. Vi åkte och handlade, köpte med oss thaimat på vägen hem och efter maten gjorde jag och Emma lite julgodis. En lite annorlunda knäck som var god, lite nyttigare men som inte smakade som riktig knäck. Men den gick ju jättebra att äta ändå. :) Det kanske är bra att göra en nyttigare knäck för till jul blir det ju klassisk onyttig knäck. :) Sen gjorde vi en av mina favoriter som jag upptäckte för ett par år sedan, Mariannetryffel. Det gick inte riktigt lika bra att göra dem som det brukar för Marianne-godisarna ville inte riktigt smälta, men till slut så fick jag nog till dem ändå. Goda blev de i alla fall. :) Sen tittade vi på X Factor-finalen. Kul att Awa vann! Hon är ju så duktig! Hon har varit en av mina favoriter hela tiden. Jag kom hem vid tolvtiden och la mig för att sova direkt. 
 
I morse ringde klockan för då skulle jag åka och jobba. Ovant att jobba på en lördag, men ganska roligt ändå. :) Rätt så lugnt och skönt på jobbet. Vi var 5-6 stycken som jobbade. Jag satt vid en (för mig) ny dator så det tog ett tag innan jag hade kommit igång eftersom det är så mycket som måste installeras och fixas när man inte loggat in på datorn tidigare. Det kändes först som att det gick jättesegt och jag tänkte att jag inte skulle bidra med så mycket, men sen kom jag igång och fick upp ett ganska bra tempo tyckte jag, för att vara så ny, så jag gick hem och kände mig nöjd efter sju timmars jobb (utan lunch). :) När jag gick från jobbet var jag hungrig, så det var lite surt att komma till tunnelbanan och precis se mitt tåg åka iväg så jag fick vänta nio minuter till nästa. 
 
I kväll är det en lugn hemmakväll framför Så mycket bättre och The dark knight rises. 

Less

I dag hade vi seminarium klockan ett. Jag hann med att plugga en del innan jag åkte till skolan. Har inte gjort så mycket annat i dag. Skulle träna i kväll men jag började fixa några saker och tiden rann iväg. Gjorde middag mycket senare än jag hade tänkt så jag kom inte iväg på träningen. 
 
Jag börjar bli väldigt less på delar av vår projektgrupp nu. Längtar tills vi är klara med arbetet. Vi tre som allihop är less får styra upp allt för att något ska hända överhuvudtaget. Det ska bli väldigt intressant att se vad slutresultatet blir. Jag har tyvärr inte så höga förhoppningar. Jag ville verkligen att det skulle bli bra men nu orkar jag snart inte bry mig. Bara vi blir godkända i kursen är jag nöjd. Men jag hoppas att det blir tillräckligt bra så att företaget vi jobbar med blir nöjda, för jag vill verkligen inte att de ska känna att vi har slösat bort deras tid. 

Andra dagen

I dag var det dags för min andra dag på jobbet. Den här gången kom jag i bra tid eftersom jag gick rätt. :) Trots snökaos och en massa problem med bussar och tåg här i Stockholm i dag klarar jag mig bra eftersom min tunnelbana går under jord hela vägen. 
Fram till lunch satt en tjej med mig för att se så jag gjorde rätt och efter lunch satt jag helt själv. :) 
Sen åkte jag hem i snöyran. Jag hade inte planerat någon middag så det fick bli pannkakor i dag. I morgon måste jag försöka att hinna plugga lite innan jag ska åka till skolan. 
I dag har vi även fått betyget i den andra kursen, äntligen! Det blev ett C. När jag har gissat för mig själv vad det skulle bli så har jag tänkt C så det var ju en bra gissning. :) 

My new job!

I dag började jag jobba på extrajobbet. :) Dagen började inte så bra, eftersom jag lyckades gå upp i fel uppgång från tunnelbanan så jag inte alls visste hur jag skulle gå. Efter att ha irrat runt ett tag hittade jag till slut rätt och då var jag sen! Precis klockan 9.00 klev jag in och anmälde mig i receptionen, exakt den tiden jag skulle vara där. :) Inte en bra början att nästan vara sen på sin första dag. Annars har dagen gått bra. Det har varit roligt och jag har lärt mig en hel del. Trevligt folk jobbar där och det är en skön och lättsam stämning. I början satt jag med en kille som visade mig hur man gjorde några saker. Sen bytte vi plats och jag satt vid datorn resten av dagen, med han bakom mig som såg till att jag gjorde rätt. Men jag tror det gick ganska bra. :) 
 
Klockan 17.00 gick jag därifrån. På väg till tunnelbanan ringde jag Camilla, som hade försökt ringa mig tidigare. Jag trodde hon ringt om skolan, men det visade sig att hon hade biljetter över till en julkonsert på grund av att hennes föräldrar, som skulle ha varit med, inte hade lyckats ta sig hit med tåget. Som tur var, så var konserten på Kungsholmen, nära Fridhemsplan, där jag var när jag ringde henne. :) I stället för att åka hem gick jag därför på ett bagel-ställe och köpte en bagel till middag. Sen mötte hon upp mig och så gick vi till kyrkan där konserten var, med bröderna Rongedahl och en stor kör. :) Den var bra med många fina jullåtar. Efter knappt en timme var den slut så då kom man hem i bra tid ändå (den började redan 18.00). 
 
På väg hem hade jag några minuter över på stationen innan tåget gick, så jag gick och kollade var jag skulle gå för att komma rätt när jag ska till jobbet. Nu vet jag till i morgon. :) Då jobbar jag 8-17. Äntligen ska jag börja tjäna lite pengar!

Ny vecka, nya möjligheter

I morse ringde alarmet klockan 8.00 för att jag skulle försöka att hinna få en del gjort innan skolan. När man inte har någon tid man måste passa är det tyvärr svårt att motivera sig att kliva upp när man känner sig trött, så 1,5 timme låg jag och snoozade. :) Det enda jag hann med var att göra mig i ordning och gå och handla. Sen var det dags att åka till skolan och möta upp några från projektgruppen för att planera hur vi ska skriva rapporten. Efteråt var det föreläsning. Ännu en ny lärare (den tredje efter tre lektioner på den här kursen), vilket kommer att vara vår lärare på resten av kursen eftersom den ordinarie läraren fortfarande är sjuk. Hon var väldigt bra och rolig att lyssna på. Vi har haft väldig tur med lärarna hittills tycker jag. Alla har varit bra under terminen. 
 
Efter föreläsningen åkte jag hem, åt en macka och en morot för att sen gå och träna. Sen hem och laga middag, chili con carne. 
Det blir intressant att se hur det kommer att gå att kombinera skola, jobb och träning nu. 

Partaj

I går åkte jag till Emma och Jocke för att fotografera dem och Vilgot till tidningen. Vilgot var vaken fram till precis innan vi skulle sätta igång då han tvärslocknade. Vi tog några bilder när han sov, men vi ville ju att man skulle se hans fina ögon på bilden. Vilgots "snälla" föräldrar försökte att väcka honom, vilket inte var det lättaste. Till slut lurade dem honom att det var dags för blöjbyte och efter en stund vaknade han till, men då var han ju inte så glad i stället! Vi gjorde ett nytt försök, men då grät han på de flesta bilderna. Så då fick han lite mat och efter det så gick det bra! Han var både vaken och glad! 
Jag kunde inte stanna kvar så länge, så jag åkte hem när vi fotograferat klart. Då var det dags att göra sig i ordning för lite party. Malin (från Ljusdal) hade inflyttningsfest. Det var en jättetrevlig kväll och hon hade hittat en jättefin lägenhet. 
 
I dag har jag plockat fram adventsljusstakarna till fönstren och de få julsakerna jag har. Tyvärr är de flesta sakerna hemma hos mamma och pappa. 

Jul jul strålande jul

Åh vad jag längtar till julen! Nu är det 1:a decmber och det är en så mysig månad. Samtidigt som man knappt kan vänta tills det blir den 24:e så vill man inte att det ska gå för snabbt heller för då är det över så snart. 
Det är så mysigt att gå runt i Stockholm nu, med alla ljus som är uppsatta överallt. Det finns så mycket mer att titta på här än i Ljusdal. :) Efter varje gata inne i stan så är det olika ljusdekorationer. Jag vill bara gå och fotografera överallt. Förutom sommaren så är det här kanske den bästa tiden i Stockholm. :) Trots att det inte blir vinter på samma sätt som hemma. Nu har vi ju i alla fall snö här, men det är ju lite slaskigt efter vägarna. Hemma har det i alla fall kommit en massa snö har jag sett på alla bilder hemifrån. Mysigt! 
 
Förresten så har jag bott i Stockholm i tre månader nu. I torsdags var det exakt tre månader sedan flyttlasset gick söderut. Vad snabbt tiden går! 
 
På tisdag ska jag börja på mitt nya jobb. :) Insåg i morse att jag måste komma ihåg att fixa matlåda. Det har jag kommit ifrån lite nu, eftersom jag oftast äter lunch hemma och kan fixa något när det är dags att äta, eller köper lunch ute. 

RSS 2.0