Min eftermiddag

Efter läsningen och lite annat gick jag på Åhléns och köpte en topp, träningsbyxor och en liten bakform. Sen gick jag till Hemköp och handlade lite för att sedan skynda mig hem och slänga ihop en pastasallad och snabbt äta den innan Malena kom till Sumpan. Det var nämligen dags för ett styrketräningspass. Det gick lite segt och jag var inte så laddad men passet blev helt okej ändå. Det märks dock direkt när man har haft en liten paus från träningen. 
Nu ska jag sova! Gillar verkligen inte att gå och lägga mig hungrig men just nu är jag jättehungrig! Hungern kom så sent så det kändes onödigt att äta något. Jag sover bort den istället... 

Heja, heja!

Nu har jag spenderat förmiddagen med att sträckläsa Martina Haags bok Heja, heja! Det var skönt att läsa en kortare och väldigt lättläst bok som omväxling. Kan inte minnas när jag läste en hel bok på en dag, eller bara några timmar. Kan rekommendera att läsa den, inte bara om du vill börja springa men kanske ännu mer då. Den är väldigt rolig och en annorlunda och uppfriskande träningsbok. Lite som att läsa en blogg. 




Skön söndag

I dag har jag bara slappat och njutit av ledighet utan några måsten. Jag startade dagen med att läsa ut min bok, Me before you (Livet efter dig tror jag den heter på svenska men den verkar vara mycket kortare än den engelska versionen). Det var en bra bok och tårarna rann i slutet (utan att avslöja något om slutet, tårarna började rinna innan jag visste hur den slutade). Det är inte ofta jag gråter till böcker...filmer däremot, då kan jag ofta vara riktigt blödig! Resten av dagen har jag som sagt mest slappat. Jag började läsa nästa bok som verkar väldigt lättläst och rolig. Förhoppningsvis får jag lite extra peppning och mer kunskap när det kommer till löpningen. 
Jag har även testat att baka ett paleorecept för första gången. Browniemuffins efter ett recept från Fredrik som var med i Hela Sverige bakar. Jag är ofta lite skeptisk när folk lägger ut nyttiga recept och skriver att det är jättegott och ville prova det här för att kunna avgöra själv och se om det kan bli ett nyttigare alternativ när man är sugen på något gott. De blev goda och kan absolut funka och det positiva var också att det inte är något man stoppar i sig flera stycken av. Jag kände mig nöjd efter en. Men jättegoda skulle jag nog inte säga att de är, men definitivt goda för att vara bakade på dadlar och utan smör eller socker. 
I kväll har jag sett Captain Phillips och den var jättebra och spännande! Även gårdagens film var väldigt bra. 



Bra sololördag

I dag har jag haft en bra dag för mig själv. Dagen började med sovmorgon och sedan några timmar framför datorn för att kolla lite olika saker. På eftermiddagen gick jag ut och sprang drygt fyra km. När jag duschade passade jag på att göra en helkroppspeeling. Efteråt gick jag och hyrde film och bestämde mig för att hyra alla tre filmer som jag har varit mest sugen på att se av de senaste filmerna. Det kostar ju lite mindre per film då och så får man ha dem i en vecka i stället för ett dygn när man hyr på Hemmakväll. När jag betalade visade det sig dessutom att man får ha dem i två veckor nu. Perfekt! 
När jag sedan hade handlat till middagen också så var det dags att börja laga middagen. Jag lyxade till det i dag med oxfilé (som jag hade i frysen), palsternackspuré och sallad. På oxfilén hade jag även lite hemmagjort vitlökssmör. Det var gott även om köttet fick stå lite för länge i ugnen så det var mer well done än medium. Palsternackspuré var ju dessutom jättegott! Jag hade ingen aning om vilken smak jag skulle vänta mig. Jag har bestämt mig för att börja laga mer god mat även om jag äter själv. :) Både för att få testa lite fler rätter och för att unna mig god mat och inte bara göra så enkelt som möjligt. 
I kväll blir det Sommarkrysset, The secret life of Walter Mitty och mörk choklad. Skön dag helt enkelt...




Fredagen

I går hade jag en ganska galen dag på jobbet med en massa struliga ärenden. En ganska jobbig dag så det var skönt att gå hem för helg och en ledig vecka. Direkt efter jobbet åkte jag till Malena och Martin som bjöd på grillat och chokladdoppade jordgubbar till efterrätt. Gott! På kvällen tittade vi på Frozen och det var en väldigt fin, rolig och mysig Disneyfilm. :) 

Tjooohooo!!

Efter ett C i slutbetyg för varje termin så har jag äntligen fått ett B! Känns riktigt bra när det kändes som den svåraste och stressigaste terminen och dessutom en engelsk termin. Nu kanske jag vågar mig på att ta examen i engelska. :) 

Trevlig torsdagkväll

I dag har det varit jobb som vanligt och det är nog slutspurten nu innan folk går på semester så det är fullt upp. Efter jobbet gick jag och Malena till Bodyshop för en makeup-träff. Vi blev sminkade och fick lite tips. Jag hade inte tänkt handla något men såklart så fick jag med mig några saker hem och spenderade mycket mer pengar än jag hade tänkt. Men det är ju roligt att få in lite nytt också. 
Efteråt gick vi till O´learys för middag och fotboll. Det gjorde mååånga andra också så de hade lite kaos och vi fick vänta i ca 1 timme och 45 minuter på maten. :( Inte så roligt men det var gott när vi väl fick den. Jag åt pulled pork burger. 
Nu kom jag nyss hem och måste göra mig i ordning för att lägga mig direkt. 

Tallåsen i mitt hjärta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elsabus, BebisElsa - kärt barn har många namn ;)

Den här söta och busiga lilla tjejen fick jag äran att fotografera, tillsammans med hennes vackra mamma. 
 
 
 
 
,
 
 
 
 

Finns det några sötare?

Har ni sett något sötare? Fina fina Disa...
 
 
 
 
Vilgot är det numera full fart på så det är desto svårare att få en bra bild på honom. :) Han tyckte det var väldigt roligt att plocka i och ur min necessär och självklart måste man snurra lite på burkarna. Han snurrar på allt och är hur duktig som helst! Vi andra kan inte alls få till samma snurrar. :) 
 
 
 

Löpning

Efter en lite bättre dag på jobbet i dag så åkte jag hem och bytte om till träningskläder på en gång och gick ut för en joggingrunda. Det var på tiden att jag sprang igen för det har blivit dåligt med det den senaste tiden. Det var ganska jobbigt och kändes att jag inte har sprungit så mycket, men det blev i alla fall nästan fyra km. Nu blir det en lugn kväll med Allsång på Skansen bland annat och så ska jag försöka att lägga mig tidigt eftersom jag har varit så trött på morgnarna. Det blir intressant att se hur Petra Marklund är som programledare. 
Nu ska jag lägga ut några bilder från min vecka hemma i Hälsingland. 

Jobbat

I dag har jag jobbat och det har väl gått både bra och dåligt kan man säga. Jag hade tagit ganska många samtal, betydligt fler än jag hade trott. Däremot har jag varit ganska trött och okoncentrerad. Minnet har ibland varit otroligt kort så medan jag har pratat med kunderna så har jag glömt vad de ringde för! Dessutom har jag snubblat på orden en massa och haft svårt att säga vår hälsningsfras. :) Hoppas det går bättre i morgon för det är så jobbigt att jobba med att prata i telefon när man knappt kan prata! 

Mys

Zelda som aldrig brukar ligga i den här mysiga "påsen" (eller vad man nu ska kalla den) på klösbrädan har nu helt plötsligt lagt sig till rätta i den, efter att ha varit borta en vecka. Mysigt!



Familjemys

De senaste dagarna, sen i torsdags, har jag bara umgåtts med familjen och tagit det lugnt. Eftersom det har varit så dåligt väder har vi mest varit hemma. På torsdagen gick vi dock en liten sväng på köpingen. På kvällen gick jag och Jocke på en kort promenad ner till en badplats för att fotografera lite. Bilder kommer, men jag orkar nog inte fixa det i kväll. På midsommarafton kom ett par vänner till mamma och pappa på middag. En trevlig kväll med god mat och dryck.
Det har varit mysigt att få ha några dagar med hela familjen och det är så härligt att vara med Vilgot och Disa. När Disa är glad så skiner hon med hela ansiktet och är bland det sötaste som finns. Jag kan sitta och titta på henne hur länge som helst och hon blir så glad när man sitter och pratar med henne. 
Tågresan hem i dag gick bra och nu har jag fått hem Zelda igen. Hon gick runt i lägenheten en stund innan hon kände sig hemma igen men nu tror jag att hon vet var hon är. :) Jag har dock inte fått gosa något än, men hon mjuknar kanske snart. 




Kompismys

Det har varit två bra dagar nu med mysigt kompishäng. I går var jag på köpingen med Therese. Eftersom det var så kallt så höll vi oss inne på Centrumhuset. Vi satt på Finess i ett par timmar och hann både fika och äta lunch. Efteråt åkte jag förbi DHL och hälsade på mina gamla kollegor. Det var över ett år sen sist och det var roligt att träffa alla. När jag gått igenom lokalerna och pratat med "alla" så åkte jag till Delsbo och väntade några minuter på att Sandra skulle sluta jobba. Kvällen spenderades med att äta pizza och prata nästan oavbrutet med henne. :) 

I dag har jag varit hos Kristin, Johan och Elsa och fikat gofika. Dessutom fotograferade jag dem. Jag kanske lägger ut någon bild en annan dag. I kväll är det bara lugnt hemma med mamma och pappa.

Äntligen kan jag slappna av

Nu är äntligen alla betyg ute och jag klarade alla kurser! Det känns så otroligt skönt! Jag är väldigt nöjd med den här terminen och trots att det har varit den tuffaste med mest att göra så är det min bästa termin. Två A, två B och två C samt ett godkänt (där det inte finns någon skala) känns jättebra. Än så länge har jag klarat mina två främsta mål och det känns hoppfullt inför det sista året. Mina mål under studierna är inga studielån och inga omtentor eller underkända kurser. 

Hemma

I morse satte jag mig på tåget för att åka uppåt landet till Ljusdal. När jag kom fram var det 1,5 timme tills bussen gick till Tallåsen så jag gick och åt en nachotallrik på Finess medan jag väntade. När bussen till slut gick var jag ensam på bussen. Det är lite kontraster mot Stockholm. :) 
När jag kom hem var jag så trött så jag la mig en stund på sängen. Jag hann dock inte sova nåt för jag skulle åka tillbaka till Ljusdal, med bil denna gång. Jag skulle möta två personer och sälja ett par skor och en dator till dem. Bra att få in några hundralappar. :) 
Efteråt åkte jag till Adele och Niklas för att träffa deras två veckor gamla dotter Ella (och såklart även för att träffa dem). Hon var så söt men sov nästan hela tiden. :) 
Nu tar jag det lugnt hemma och ska lägga mig om en stund.
Min klass har i kväll haft en diskussion på Facebook om betygen. Alla undrar vad skolan och lärarna sysslar med. I dag har betyget för uppsatsen kommit (det blev C som jag antog efter att ha hämtat ut den). Vi väntar fortfarande på betyg i tre kurser som inte har publicerats trots att de är klara och antagligen har varit det ett tag. Det som är mest irriterande är att lärarna har lagt ut betygen på ett annat ställe men att inte alla har fått dem! Lägg ut alla eller inga betyg! Det är bara att hoppas, återigen, att vi får betygen i morgon.

Söndagsjobb

I dag blev det alltså jobb igen och det blev längre än jag hade tänkt från början. När jag kom hem kom Emma, Jocke, Vilgot och Disa förbi en sväng. Meningen var att de skulle hjälpa mig att skjutsa Zelda till en familj som ska ta hand om Zelda nästa vecka, men i stället kunde de hämta upp henne. Det är lite nervöst att lämna henne till några som man inte känner och jag undrar hur det går. Jag skrev till dem för en stund sen och tydligen hade hon fräst ganska mycket. Jag hoppas att det går bra och att Zelda lugnar sig och är snäll mot dem. Usch vad konstigt det känns... Som att lämna ifrån sig sitt barn till främlingar ungefär. 

Min "lediga" vecka

Den här veckan skulle ju bli min första helt lediga vecka på länge, men så blev det inte. I torsdags jobbade jag. Efter jobbet var jag och Malena på gymmet. I går jobbade jag igen, fast bara halva dagen. Sen åkte jag till Emma och Jocke och fick en hårklippning av Emma. På kvällen var Jocke borta och två barndomsvänner till Emma och mig, som också är systrar, kom dit. Vi åt middag och så klippte Emma de två också. Vi hade lite smått kaos ett tag när det var tre barn som var vakna och behövde uppmärksamhet men det gick bra. 
I dag har jag varit på gymmet igen med Malena. Efteråt gick vi och åt lunch och tittade sen i några affärer innan vi gick tillbaka och tog en fika på samma ställe. Mycket gott. :) I kväll har jag fixat lite här hemma. 
I morgon blir det jobb igen trots att det är söndag, men sen ska jag i alla fall vara helt ledig i en vecka. :)

Tredje gången gillt

I dag var jag på stan för tredje dagen i rad, den här gången utan sällskap. Jag gick och kikade på sånt som jag inte hade hunnit med innan och hittade ett par skor för 149 kr. :) Jag köpte även lite smågrejor men hittade inte allt som jag var ute efter, men nu har jag ändå shoppat en del så nu får det väl vara bra ett tag. 
På eftermiddagen mötte jag Camilla och vi åkte till skolan för att hämta ut våra uppsatser, dels för att se hans kommentarer och dels för att få betyget innan det har lagts ut. Då fick jag i alla fall betyget någon dag tidigare så jag slapp gå och oroa mig. Däremot stog inte slutbetyget med utan bara betyget för uppsatsen och för den muntliga presentationen, var för sig. Jag fick dock C i båda så jag antar att slutbetyget blir C. Det känns skönt att jag inte behöver vara orolig för att bli underkänd. Nu är det bara två betyg kvar och den ena har jag ingen som helst aning om var jag hamnar och den andra hoppas jag med lite tur bli godkänd i. 
 
I kväll har jag varit och hälsat på en familj som ska ta hand om Zelda under nästa vecka. De verkade trevliga och Zelda ska nog ha det bra där. 

Ååååååå vad jobbigt!!

Nu har jag rättat min sista tenta eftersom de la ut facitet i dag. Jag tror att man behöver 65 rätt för att bli godkänd och jag har 64 rätt! Usch vad jobbigt! Jag som ändrade ett ord på slutet, från rätt till fel svar. :( Förhoppningsvis är de snäll och godkänner ett ord som jag skrev i fel form. Det är bara en bokstav fel, men de kanske tycker att jag borde ha kunnat vilken form det skulle skrivas i. Det värsta var att jag egentligen visste det, eller i alla fall tänkte att det borde vara så teoretiskt sett, men jag tyckte det ordet lät så konstigt i den formen så jag valde att inte skriva så. Då är det två riktigt sura poäng som jag missat i så fall. :( Det är bara att hålla tummarna...
 
I dag har jag och syrran varit på stan hela dagen och shoppat. Jag köpte ett par shorts, ett par sköna löst sittande byxor, en topp, ett vätskebälte och strumpor. Roligt att få lite nytt och mysigt med en dag tillsammans med Emma och söta Disa. 
Efteråt var jag och tränade styrketräning med Malena. Det var ett tag sen sist nu så det var skönt att komma iväg samtidigt som det kändes lite jobbigt och varmt. Men det ganska bra i alla fall, trots uppehållet. 

Helg med tjejdag

I helgen var jag som sagt hemma i Ljusdal. Lördagen spenderades med ett gäng glada tjejer och det var en jätterolig dag. Vi startade vår dag klockan tolv när vi åkte mot Delsbo. Därifrån skulle vi cykla iväg på tre dressiner klockan ett. Vi var åtta tjejer som cyklade iväg med en massa packning. Det bar iväg med en väldig fart. Efter en stund stannade vi för en vätskekontroll för att sedan cykla vidare mot en fin liten badplats. Där dukade vi upp med en massa matsäck. Ostar, kex, chokladdoppade jordgubbar, melon, mango och vin. Efter en stund så började det regna och några tjejer började bygga upp en liten koja med ett träd. När de var klara hade det nästan slutat regna och det slutade med att vi satt kvar på filtarna ändå, eftersom åtta tjejer ändå inte fick plats i den lilla kojan! 
Efter omkring en timme var det dags att cykla tillbaka till Delsbo för att lämna tillbaka dressinerna. Av någon anledning gick tillbakaresan mycket snabbare, vi cyklade på som bara den! När vi såg stationen och hade kanske 20 minuter kvar innan de skulle lämnas tillbaka så bestämde vi oss för att stanna på en vätskekontroll, för att utnyttja tiden som vi betalat för. Där stog vi vid någons trädgård och drack vin. :)
När vi var tillbaka klockan fem så åkte vi mot Ljusdal där det var dags för kvällens fest. Vi dukade upp med goda pajer och annat smått och gott och hade en trevlig middag. Till efterrätt blev det maräng- och gräddtårta samt vit chokladkladdkaka (en favorit som jag brukar göra). På kvällen hade vi lite livemusik eftersom två av tjejerna spelar gitarr och sjunger och det var så mysigt. Kvällen avslutades redan vid tolv eftersom vi var ganska trötta efter dagens bravader. 
 
På söndagen var jag bara hemma och tog det lugnt. Jag och mamma tittade på dopet och sen satt vi ute och solade lite. Vi kan inte ha suttit i mer än en timme och ändå hann jag få färg. :) På kvällen åkte jag buss tillbaka till Stockholm och hade sällskap av en före detta kollega. 
 
I dag har jag varit på stan med Emma (från min klass). Vi gick och kikade i några affärer och fikade. 
 
 

Resa!

Nu är den första av höstens två resor inbokad! Det blir en kortare tripp till Dubrovnik, Kroatien tillsammans med Erika. :) Ska bli så roligt, dels att få åka tillbaka till vackra Dubrovnik och dels att spendera några dagar med Erika som jag har träffat alldeles för lite sedan jag flyttade. Det blir en fem dagar lång resa vilket kan bli lite lagom eftersom det är precis vid skolstarten. 
 
Nu har jag nyss kommit hem från en helg i Ljusdal och när jag kollade mejlen så hade en lärare skrivit att vi hade fått betygen i kursen. Han hade skrivit betyget och ett omdömde direkt till var och en, innan det kommer ut på "betygsidan". Otroligt nog så lyckades jag få ett B i en kurs som jag knappt förstod med omdömet att mina prestationer under kursen och i uppgifterna var "overall brilliant". Jag förstår knappt hur det gick till. :)
 
I morgon ska jag berätta mer om min helg. 
 

On the road

Nu sitter jag på bussen på väg hem för en helg hemma i Hälsingland. Imorgon blir det roligheter med ett gäng tjejer. :) Det är ovant att åka buss hem och jag gillar tåg bättre men det går bra ändå. Jag vågade inte chansa på att åka tåg den här gången eftersom det är problem mellan Stockholm och Uppsala. 
Jag har suttit och läst lite i min engelska bok. I det första kapitlet som jag läser efter tentan hittar jag två (kanske tre) ord som jag är ganska säker var med på tentan där man ska fylla i orden själv. Jag skrev antingen fel eller inget svar på de frågorna. :( Typiskt att jag inte läste det före tentan. Jag kanske inte hade kunnat det ändå men chansen hade varit lite större iaf. 
Trots att det är röd dag och jag vet att betygen inte kommer ut idag kan jag inte låta bli att kolla. Jag vill bara veta. Det är en så dryg väntan på betygen och ännu värre att vänta på fyra, varav två som man är orolig att få underkänt på.

Nu är det semester!

Efter två struliga och stressiga dagar på jobbet så är det äntligen dags att vara ledig i två hela veckor! Det blir riktigt härligt! 
I dag ringde det mycket hela dagen trots att det var dag före helgdag. I slutet av dagen satt jag med flera ärenden som inte var klara så jag blev kvar mycket längre än tänkt. Dessutom fick jag ett ärende av en kollega efter att jag hade slutat som jag trodde skulle gå snabbt, men även det blev lite struligare än väntat. Ca en timme och 20 minuter efter att jag skulle ha slutat så kom jag till slut iväg från jobbet. Efter jobbet skulle jag ha tränat med Malena men hon hade migrän, så då hade jag tänkt ta en joggingrunda i stället men jag var alldeles för trött och hade dessutom ont i ögonen så jag var tvungen att ta ut linserna. Nu har det blivit dåligt med träning. Nästa vecka är det nya tag som gäller! Då är jag ledig och borde inte ha någon anledning att inte hinna träna. 
 
Just nu lutar det lite åt att det kanske blir två utlandsresor för mig till hösten, vilket var väldigt oväntat. :) En resa är i stort sett bestämd men nu kanske det blir en till. Det skulle vara så roligt!

Sista tentan är över

I går kväll var det dags för den sista tentan den här terminen. Engelsk ordförståelse, den svåraste tentan. Eftersom tentan var så sent så gick jag, Emma och Camilla till TGI Friday´s och åt tidig middag först. Jag åt en väldigt god hamburgare. Sen åkte vi till skolan och klockan 18.00 var det tentadags! Det kändes sådär för mig. Det var många ord som jag inte kunde. 
Efteråt samlades några ur klassen på ängen på skolan och drack lite gott för att fira in sommarlovet. Sen åkte vi vidare till Söder och gick på Snaps för att fira vidare. Det blev inte en så sen kväll för mig vilket var skönt. De flesta hade dessutom redan avvikit när jag åkte. 
I dag har jag njutit av ledighet. Först med lite sovmorgon och sen har jag tittat på filmen Mig äger ingen. Jag har även varit till optikern för ett återbesök och vi har kommit fram till att jag antagligen borde använda terminalglasögon på jobbet (tillsammans med linserna). 
Eftersom jag är så nyfiken och inte orkar vänta på att betyget kommer ut så har jag googlat på orden i tentan i dag och försökt rätta min tenta. Jag tror att gränsen för att bli godkänd är 65 rätt. Jag har fått ihop 60 rätt och så är det några ord som jag är osäker på. Jag vet inte om de orden är tillräckligt många för att jag ska bli godkänd. Det kan vara så att jag precis blir underkänd. Det är bara att hålla tummarna. Det värsta är om det bara handlar om något poäng eftersom jag ändrade ett svar ganska sent, från rätt till fel svar. :( Det är ju även några andra ord där man har valt mellan två alternativ och valt fel. Usch, nu är det bara att vänta...

Veckan som gått

Det har inte blivit mycket bloggande den här veckan. På onsdagen och fredagen jobbade jag. I torsdags eftermiddag gick jag ut för att lägga mig och sola och plugga. Jag trotsade blåsten och la mig ett par timmar i gräset på det stället jag hittade efter kanalen. Det var skönt så länge solen var framme och jag låg ner men i skugga eller när jag satte mig upp och kände blåsten så var det inte lika skönt. 
I går hade jag en heldag tillsammans med Lina. Vi gick först på en vernissage som en av våra konstnärliga kollegor hade och hon visade upp jättefina tavlor. Efteråt gick vi till Gamla stan och köpte glass och fortsatte sen till stan och gick i ett par affärer. Jag hade planerat att åka hem sen men jag följde med hem till henne i stället. Vi åt hemmagjord pizza och kvällen slutade med att vi gick ut. Det var en väldigt trevlig dag och kväll. 
I morse var jag trött och sov ganska länge. På eftermiddagen åkte jag till Emma och Jocke. Jag blev bjuden på god mat och fick leka och mysa med syskonbarnen. :) 
Nu ska jag göra mig klar för att sova. Efter gårdagskvällen känns det bäst att försöka ta igen lite sömn och i morgon vill jag vara pigg när det är dags för den sista tentan för terminen!

RSS 2.0