Nytt år!

I morgon börjar det nya året, med nya möjligheter, precis vad den här bloggen handlade om från början. Jag startade den när jag var less på det mesta och ville förändra mitt liv. Än så länge har inga större förändringar skett, men 2012 kommer att bli året då något stort sker. Med största sannolikhet flyttar jag till Stockholm och börjar studera. Om det inte skulle hända beror det antingen på att jag fått ett jättebra jobb här i Ljusdal (inte så troligt) eller att jag träffat mannen i mitt liv (inte heller så troligt). Jag ser fram emot att börja det nya året och ska försöka att göra det till ett bra år. Det hänger bara på mig själv.

Hur jag firar in det nya året är kanske inte på det sättet jag skulle välja i första hand, men ändock mysigt, tillsammans med mamma och pappa.

Bad!

I morse åkte jag till Delsbo för att bada med Sandra och barnen. Jätteroligt hade vi och efter en stund hade vi hela bassängen för oss själva! Riktigt lyxigt!
Efteråt åkte jag tillbaka till Ljusdal och mötte Adele för att gå och fika. Åt en gudomligt god men mastig nougatkaka! Gick och köpte en såsslev som jag även hade köpt till "paketleken" på jobbet. Köpte den sista dom hade så jag hade tur. :) Köpte även en t-shirt på Fifty-Fifty och avslutade på Systemet och köpte lite vin och cider.

I går var ju Caroline och Malena här. Väldigt trevligt. Åt skräpmat, pratade och spelade spel. Vi började smida några planer också. En 30-årsfest i Köpenhamn, ett fallskärmshopp i sommar som vår 30-årspresent till oss själva och så fick jag även frågan om att följa med i två veckor till Vietnam i februari. Åh vad jag är sugen på det! Måste bara kolla med jobbet om det funkar och så.

Torsdag

I dag har jag i alla fall varit lite mer produktiv. Gjort rent kylskåpet och varit hos Adele och fixat naglarna. Skönt att ha ett rent och fint kylskåp. :)
I kväll kommer Caroline och Malena hit. Kul att träffa dom! Det är ju inte så ofta dom är hemma.

Semester

Sova länge på morgonen, göra ingenting, äta onyttigheter. Det är väl det som är semester, eller hur? :)

Ledighet och beslut

Det känns helt underbart att vara ledig hela den här veckan! Det behöver jag verkligen...ett avbrott från jobbet. I dag har jag inte gjort nånting. Hade tänkt städa, men det blev inte så. Men det var jätteskönt att bara slappa. Dom andra dagarna ska jag försöka hinna umgås med vänner.

Under julhelgen har jag bestämt mig för att stanna i Ljusdal till i höst. När inte kursen jag kommit in på känns helt 100 så är det nog bättre, både för att inte bli avskräckt från pluggandet och för att spara ihop lite mer pengar, i stället för att få ett halvår extra med studielån. Men däremot kommer jag nog att läsa en distanskurs för att komma i gång lite med att plugga.
Det känns som rätt beslut, även om jag är less på jobbet. Men nu går vi snart mot vår och sommar och då blir allt lite lättare. Ska även försöka boka in några roliga saker under våren. En helg i Köpenhamn, ett par helger i Stockholm, en Takida-konsert med Sandra, förhoppningsvis någon mer weekendresa någonstans.
Kan behöva lite hjälp av mina kära vänner för att hitta på saker utanför jobbet så jag inte blir alltför less på allt. Många trevliga middagar och partykvällar, filmkvällar, shoppingturer, pysseldagar, promenader och annat skoj. Även en Halv åtta hos mig hoppas jag på.

Zelda och hennes julklapp

På julaftonsmorgonen fick Zelda en julklapp. Vet inte om hon riktigt har fattat grejen med den än, men som alltid när det kommer nåt nytt in i lägenheten så håller hon på och gnider sig och "myser" med den.

   

Julen

Då var julen över för denna gång. Lika tråkigt varje år...att julen tar slut alltså. :) Har haft en jättemysig julhelg.
På fredag kväll (dan före doppardan) åkte jag hem till mamma och pappa och klädde julgranen. Emma och Jocke kom hem vid niotiden och lite senare kom traditionsenligt mammas och pappas vänner Rut och Conny, för att provsmaka julskinkan. Det har dom gjort i många år nu. Vid tolvslaget åkte jag hem, trött som jag var efter en jobbvecka.
Sen var det julafton och jag åkte hem till mamma och pappa igen. Åt julgröt till frukost. Jocke fick mandeln. :) Sen åkte jag, Emma, Jocke och pappa ut på en sparktur. Det var så härligt väder ute. Strålande sol och några minusgrader. Roligt att åka spark, det var flera år sedan!

  

Sen blev det fika och så dusch och iordningfixande. Så var klockan tre och det var dags för Kalle och hans vänner. :) Efteråt bestämde jag mig för att göra en sista julklapp så jag stängde in mig en stund. Jag stämplade en text på en canvastavla som Emma och Jocke fick. Hade tänkt göra den tidigare, men inte hittat någon text jag fastnade för, men på julaftonsmorgon när jag vaknade så ångrade jag att jag inte gjort den. Googlade och hittade en text jag gillade så jag bestämde mig för att göra den ändå. :) Texten jag skrev var "Det här köket är kryddat med kärlek".
Hann med att göra tavlan innan middagen. Efter all god mat blev det julklappsutdelning. Fick många bra julklappar och jag tror även att dom julklapparna jag hade köpt uppskattades. Några höjdpunkter bland julklapparna var biljetter till Coldplays konsert som Emma och Jocke hade köpt till både dom själva, mig och mamma och pappa. Vi ska ha en mysig helg tillsammans i Stockholm i augusti! Längtar redan! Andra höjdpunkter var två nya kuddar, ett kamerastativ, pengar och bakgrejor. Efter julklappsöppnandet tittade vi på Sällskapsresan på chartersemester.

  

Sov i Tallåsen och gick upp och åt grötfrukost. Denna gången fick Emma mandeln, så vi kanske har ett bröllop att vänta nästa år? ;) Hi hi... Efter frukosten åkte jag, Emma och Jocke till mig och lekte lite med Zelda. Tillbaka i Tallåsen spelade vi spel innan middagen. Halv åtta bestämde jag mig till slut för att gå ut på krogen så jag åkte hem och skyndade mig och gjorde mig i ordning. Gick förbi Adele och Niklas en sväng som hade fest. Sen mötte jag upp Thomas, Jonas och Micke i kön till Stadt. Var tänkt att jag skulle gå till Thomas innan, men jag hann inte dit innan dom gick och började köa. :) Mycket folk ute, men mest yngre okänt folk. Men jag hade roligt ändå, trots att jag var nästan nykter! Dansade loss med grabbarna. Gick hem halv två och det var nog tur att jag gick tidigare. Annars vet jag inte om jag tagit mig hem. Det var glashalt ute och när jag lagt mig hörde jag hur det stormade ute. Hade svårt att sova. Kändes nästan som om sängen gungade ibland!
Åkte hem till Tallåsen igen nästan på en gång när jag vaknat för att hinna umgås med Emma och Jocke innan dom skulle åka hem. Helt otroligt vad stormen kan ställa till med. Har aldrig varit med om något liknande här, och ändå var det nog inte värst här omkring.
När jag kom fram så spelade vi Monopol och det gjorde vi ända tills vi skulle äta middag. Vi hann inte riktigt klart, men vi utsedde mig till klar vinnare! Det gick bra för mig. :)

Nu kändes det som om det blev en onödigt lång redogörelse igen! Men det var min julhelg det. :)


Dessa kunder...men nu är det julledigt!

I dessa tider kan kunder verkligen få en på det sämsta möjliga humöret trots att man går hem och har julafton och några dagars ledighet som väntar. Folk blir verkligen tokiga av att inte få sina julklappar i tid, trots att dom själva beställt dom två dagar i förväg. Och det är alltid transportbolagets fel, trots att felet egentligen ligger hos företaget dom beställt från. Personer som inte fått julklapparna i tid ser det som den största katastrofen dom kan vara med om. Dom kan vara värre än företag som förlorar tusentals kronor på att inte få sitt paket i tid. Själv väntar jag också på en julklapp som inte kommit i tid. Den var restnoterad hos dom jag beställde i från. Jag kanske skulle ha ringt och skällt lite på dom? Men nej, dom hade nog inte kunnat få fram den tidigare ändå. Den skickades med Posten i går, men har inte kommit än. Ringer jag och skäller på dom? Nej, för dom kan inte köra hit det snabbare ändå... Pappsen får helt enkelt den julklappen lite senare i stället. Han blir nog glad ändå. Det är ju inte så att det är nu eller aldrig på julafton. Han FÅR den ju faktiskt nån gång. Men det verkar många inte fatta heller. Ja ja, nu har jag avreagerat mig lite mer...har ju redan gjort det med mina kollegor också. :) Kan bara säga att dom här dagarna antagligen är den värsta tiden att jobba på en kundtjänst. Men nu är jag ledig i över en vecka!! Åh vad jag ska njuta! Och sova! :) Och fundera.... GOD JUL allihop!

Vacker dag

I dag var det så här fint utanför fönstret på jobbet.


The tree of life

I går tittade jag på en av dom tråkigaste filmerna jag sett. The tree of life med Brad Pitt och Sean Penn. Förstog inte mycket av filmen och spolade mig genom den första timmen, lagom snabbt så jag hann se vad som hände. Den rekommenderar jag att ni inte ser. :) Mycket konstigt och långsam...

I dag när jag kom hem från jobbet märkte jag att en julklapp saknades på pallen i hallen, där jag lagt den för att komma ihåg att ta med den till jobbet på fredag, då vi ska ha "paketlek". Den låg i en liten påse och Zelda hade dragit iväg med den! Ut på klappjakt i lägenheten! Som tur var hittade jag den på golvet vid tv:n. Hon hade ju kunnat gömma den för mig! Buskatten! Så söt. :)

Gotye



Gotye feat. Kimbra - Somebody that I used to know


Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
I told myself that you were right for me,
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember
You can get addicted to a certain kind'a sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
I don't even need your love, but you treat me like a stranger
And that feels so rough

No, you didn't have to stoop so low
Have your friends collect you records
And then change your number
Guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believin it was always something that I'd done

But I don't wanna' live that way,
reading into every word you say
You said that you could let it go,
and I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know-oh-oh
but you didn't have cut me out
Make out like it never happened and that we were nothing (oh)
I don't even need your love, but you treat me like a stranger and that feels so rough

Sista veckan!

I går blev det pizza, precis som planerat, men jag åkte till Sandra och fick sällskap. :) Alltid lika trevligt! Blev kvar där längre än jag hade tänkt, som vanligt. Vi satt och pratade och pratade. Och åt pizza däremellan. :) Det jobbigaste var att det vräkte ner snö när jag åkte hem. Men det gick bra. Körde i kapp plogbilen precis innan Ljusdal så det var nog därför vägen var ganska bra att köra. Var ganska trött i dag eftersom jag la mig lite sent i går och inte hade sovit så jättemycket resten av helgen heller. Men jag har suttit med mail i dag så det har gått bra. I kväll var jag på bio med Therese. Sherlock Holmes 2. Den var bra och framför allt väldigt snyggt gjord. Fyra dagar kvar att jobba nu innan jul! Längtar!

Julfest

I går var det julfest med jobbet. Vi började med lite förfest på jobbet för att sen ta bussen till Järvsö och Kramsta gästgiveri för att äta julbord. Vi skålade i champagne för ett bra år och satte oss sedan för att äta. Det var god mat men tyvärr blev jag mätt väldigt snabbt och orkade inte äta mycket alls. Kanske berodde det på att jag var duktig och åt lunch. Efter maten blev det lite mingel innan bussen gick mot Ljusdal. Där gick vi hem till Thomas en sväng för lite "mellanfest". Vi dansade och sjöng och hade trevligt. Sen fortsatte vi kvällen på Stadt där Engmans kapell spelade. Längst framme vid scenen hittade jag min bästa Sandra! Så kul att träffa henne ute på krogen i Ljusdal utan att vi gått ut tillsammans. :) Det är ju inte så ofta. Det blev dans hela kvällen trots att fötterna värkte. Det blev annars en lugn kväll för mig och väldigt billig. Helt gratis faktiskt! Gratis dryck vid förfesten, köpte inget mer än det som jobbet bjöd på vid julbordet, hade tur och gick in gratis på Stadt och köpte inget där inne. Ville helt enkelt inte bli dålig som sist jag festade. Det kändes väldigt vemodigt när jag tänkte på att det kanske var mitt sista julbord med DHL. Just nu är klockan snart halv tre och jag sitter i nattlinne och morgonrock. :) Ska strax duscha och sen slå in julklapparna. Sen tänkte jag beställa pizza. Har sett fram emot det i flera dagar! Nu är julbordet över och jag släpper allt som har med vikt att göra tills nästa år. :) Efter att ha ätit mycket sallad och försökt dra ner på kolhydrater i några veckor (som för övrigt inte har hjälpt särskilt mycket) så blir det gott med pizza!

Jobbfix

I dag har jag suttit större delen av dagen och fixat med systemet som jag hade möte om i går. Har lärt mig lite nya administrativa saker där och fått fixa till sånt som inte var så bra. När jag såg hur mycket det var undrar jag varför ingen har kollat igenom det tidigare. Skönt att få det gjort. :) Men jag trodde ett tag att jag hade ställt till det ordentligt för DHL, men det var inga större problem att lösa som tur var. Det blev bara lite extrajobb för mig, då jag trodde att jag var klar. :) Jag frågade innan hur jag skulle göra, men den som visade mig tänkte nog inte på att berätta hur allt är uppbyggt och jag är ju en sån som testar mig fram. Det var en lite dålig kombination i det här fallet. :) Men nu vet jag precis hur det funkar till nån annan gång! Om det blir någon mer gång vill säga... I dag är jag bara hemma och tar det lugnt framför tv:n. Laddar inför julbordet i morgon. Trevlig helg alla! Bara en vecka till jul! :)

Danish

I dag har jag suttit större delen av dagen och lyssnat på danska. Vi hade möte med ett företag som levererar ett system vi använder och det är ett danskt företag. Det gick ganska bra tycker jag. Förstog inte riktigt allt, men rätt så mycket. Eventuellt ska jag prata med honom i telefon på måndag, om en sak jag frågade om. Det känns lite värre för det blir lite tydligare om jag inte förstår. :) Blev dessutom bjuden på lunch av jobbet och är fortfarande mätt, så det blir ingen middag i kväll! Efter jobbet åkte jag och köpte dom sista julklapparna. Skönt att ha det klart. :) Nu ska dom bara slås in. Fast jag väntar fortfarande på några saker som jag har beställt också, så alla klappar har jag inte hemma än. Nu är det bara en dag kvar till helg och då är det julfest/julbord med jobbet! Det ser jag fram emot!

The rose

Jag fick ihop den och det tog bara två dagar! :) Men det är inget pussel man lägger flera gånger för det är nog svårt att ta isär den. Men nu får den pryda mitt skrivbord på jobbet. :)


Pussel!

Idag vann jag i en julkalendersdragning vi har på jobbet. En person vinner för varje dag i december och får välja ett paket. I mitt fanns ett 3D-pussel som ska bli en ros. Väldigt svårt men jag har kommit en bit på väg. Satt och pusslade mellan samtalen idag. :) Syns kanske dåligt på bilden men dessa bitar ska alltså bli en ros. :)


Pyssel

I dag ska jag baka till morgondagens pysseldag med tjejerna. Tänkte göra en pepparkakscheescake och mariannetryffel. Cheescaken har jag aldrig gjort så det blir spännande. Tryffeln gjorde jag förra året och den var sååå god! Är bara tvungen att göra den i år igen. :) Ska pyssla lite i dag också tänkte jag. Men klockan rinner ju iväg snabbare än man tror så får se hur mycket jag hinner. Men har många julkort kvar att göra så det är nog bäst att jag sätter mig med det redan i dag. I går var det Idol-final och jag är jätteglad att Amanda vann! Det förtjänade hon! Har hållit på henne hela tiden. Det kändes lite vemodigt att det var sista säsongen. Undrar vad som kommer i stället?

Busväder

Ska strax ut och gå i det här busvädret till jobbet. Börjar 7.00 idag, men snart är det helg!


Antagen

I dag fick jag antagningsbeskedet till kurserna jag sökt. Antagen på två kurser, en heltid och en deltid. Det känns ju inte så lyckat att flytta för en kurs på deltid, så då återstår en kurs. Retorik. När jag läser kursbeskrivningen låter det ju så svårt så då börjar jag få kalla fötter... Usch, hur ska jag bestämma mig? Egentligen skulle jag vilja åka utomlands och jobba/plugga eller nåt annat tills att utbildningen i höst börjar. Eller åka och volontärarbeta, men då kostar det ju pengar och det jag har sparat ihop har jag ju tänkt använda för att minska studieskulderna.
Det återstår att se vad jag bestämmer mig för...


What´s new?

Ja, då har det gått några dagar sen sist.
I fredags efter jobbet fixade jag tacos till mig, Kristin och Sophia och vi hade en trevlig kväll med en massa snack. :)
På lördagen åkte jag, Sandra och hennes kompis Marie till Hudik för att julshoppa. Förutom ett par vinterskor till mig själv blev det några julklappar så nu har jag i alla fall börjat med klappinköpen. Men det är några kvar att fixa. Hoppas jag hittar något bra.
Efter shoppandet åkte jag hem och duschade och fixade till mig för att sen åka till Sandra. Vi tre tjejer som var och shoppade träffades där för att förfesta lite och sen åka till Svanbacken i Bjuråker där det var vad dom kallade Ladies night. En trevlig kväll men tyvärr blev jag supertrött mot slutet. När vi skulle hem till Sandra för att sova hade vi ingen skjuts och hade problem med att hitta någon som skulle åt samma håll som vi. Till slut frågade vi en tjej som var där och hämtade ett annat gäng om hon kunde hämta oss sen, vilket hon skulle göra. Vi var dock inte helt säkra på att hon skulle komma så vi började gå i mörkret. :) Efter att ha gått ett tag så kom hon efter vägen och stannade och plockade upp oss. :)

Annars har det inte hänt så mycket. Längtar tills det blir helg igen.

RSS 2.0