Happy friday

I dag hade vi först föreläsning, sen lite lunch och sen en föreläsning om projektarbetet. Inte ofta vi har två lektioner samma dag! Efteråt åkte jag och Camilla till stan. Gick runt och kikade i några affärer. Sen skulle hon med ett tåg så jag gick till Kulturhuset och kikade på en fotoutställning. Sen satte jag mig på biblioteket där och läste lite i boken till denna kurs. Hade fin utsikt över Sergels torg som är så fint nu med renar och granar. :)
Senare var det dags att gå till Bengans skivaffär för att se Takida spela ett par låtar. Kul att se dem så nära och intimt. De var roliga och skämtade lite. Synd bara att inte Sandra var där. Jag ringde upp henne så hon fick höra lite. :) Jag stannade kvar en liten stund och försökte fotografera lite när de signerade skivor, men det var svårt att få bra bilder med mobilen.
Hungrig åkte jag sen hem och köpte med mig thaimat. Nu är det lugn hemmakväll framför tv:n.
 
 

Slapp vecka

På tisdag morgon lämnade vi in vår hemtenta, så nu väntar vi bara på betyget. Vi får vänta i upp till tre veckor. :/ Sen hade vi första föreläsningen på nästa kurs, men läraren var sjuk så vi hade en pensionerad vikare. Men han var rolig. :) Efteråt åkte jag hem och städade, lagade middag och bakade Non Stop-kakor. Mums! Såg även en bra film, The magic of Belle Isle. 
I går var jag ledig. Dagen spenderades med Emma. Vi bakade lussekatter och pepparkakor, drack julmust och lyssnade på julmusik. Utanför snöade det för fullt. :) Jättemysig dag! När bakningen var färdig fortsatte vi i julens tecken och åt risgrynsgröt till middag (med Jocke som hade kommit hem). Jag var kvar där och tittade på Bonde söker fru. Vilgot låg och sov ganska länge i min famn, upp över bröstet mot min axel så vi kramades och det var så mysigt. :) Tills han kräktes. ;) 
I dag blev vårt seminarium inställt eftersom läraren fortfarande är sjuk så jag fick en oplanerad ledig dag till. Började med att sova länge, eftersom jag är så trött hela tiden, delvis för att Zelda är så vild på nätterna just nu. Sen har jag diskat, slagit in alla julklappar som är inhandlade än så länge, ringt några samtal och i kväll tränat Bodycombat. 
 
Julbak. Vi hade ett litet missöde med lussedegen, som jäste över kanten på bunken. :) Just då hade jag fullt upp eftersom Emma satt och ammade. Jag sprang mellan utbakningen av pepparkakorna, ugnen där pepparkakor gräddades och lussedegen för att lyfta upp degen i bunken igen. :)

Jobb!

Ja, då var det klart att jag ska börja jobba på Linas jobb! :) Woohoo! Så skönt att börja tjäna lite pengar. Inte kunde jag väl tro att jag skulle hamna på en kundtjänst igen. Det var ju liksom det jag ville bort ifrån. Men som extrajobb funkar det ju bra. Det är ju i alla fall något jag kan, även om jag inte kan just det här jobbet. Än så länge... Sen blir det nog roligare när det är något nytt, där man inte hunnit höra precis allt gång på gång... Förklarat samma saker tusen gånger. Jag litar ju på Lina också när hon säger att det är roligt. :) Det ska bli spännande! Och lite nervöst såklart... Nu ska man liksom ta det där första samtalet igen...det som man bävar för!

Äntligen

I dag var det bara att läsa igenom tentan, maila den till mig själv, öppna den på den andra datorn som jag kan skriva ut från, fixa till den och så skriva ut. Lite krångligt att skriva på en dator men inte kunna skriva ut. Tydligen finns inga drivrutiner till min skrivare för Mac. :/ Får se om jag hittar nån lösning. När jag var klar gick jag och tränade. Det var på tiden! Skönt att komma iväg och svettas lite. I morgon ska hemtentan lämnas in... Får inte sova för länge, inte missa tunnelbanan, inga förseningar får det vara i tågtrafiken för vi kan bara lämna in den under 25 minuter. Är vi för sena så bedöms den inte. Men jag ska vara där i god tid har jag tänkt. Direkt efteråt börjar nästa kurs. Sista kursen den här terminen, förutom projektarbetet som vi hållit på med hela tiden. Tre veckor kvar i skolan innan jul. :) Härligt!

Ännu mer plugg

Ja, då var ännu en dag avklarad, inomhus framför datorn, skrivandes på hemtentan. Totalt har jag nog suttit minst tio timmar med hemtentan och jag har fått ihop drygt fyra sidor, kanske 4,5. Vi ska skriva max fem sidor så då ligger jag ju bra till, åtminstone längdmässigt. Innehållet vet jag mindre om hur jag ligger till. Mitt mål var att skriva tre sidor eftersom jag inte ens visste hur jag skulle lyckas med det, så det blev förvånansvärt långt.
Jag är nästan klar nu. Det är finslipet kvar. Det blir nån timme i morgon också. 

En månad...

Nu är det en månad kvar till julafton. Åh vad jag längtar! Nu börjar julkänslorna komma. Det är så mysigt ute på stan nu med alla ljus. Julklapparna har jag fixat mycket tidigare än vanligt. Många har jag köpt och annars har jag nog koll på vad jag ska köpa mer. Känns så skönt att slippa stressa! Nu återstår att slå in dem, göra julkort och julbaka. Bakningen blir på onsdag tillsammans med syrran. Mysigt! Det ser jag fram emot! Nästa helg ska jag byta gardiner och ta fram adventsljusstakarna. Tyvärr blir det lite mindre julpynt än vanligt för jag tror att mina julsaker är hemma hos mamma och pappa, men jag ska leta lite och se om jag inte tog hit dem ändå. Hoppas!
 
Sundbyberg

Tentaplugg

I dag sov jag ut ordentligt. Jag har varit så trött i veckan så det var nog behövligt. Sen tog det av någon anledning en stund innan jag kom i gång med pluggandet. Tror klockan var runt ett när jag satte mig och läste lite kurslitteratur. Vid tretiden satte jag mig sen och skrev på hemtentan. Har suttit och skrivit till klockan åtta i kväll, med en middagspaus. Jag har skrivit knappt två sidor och har en hel del kvar fortfarande. Det känns i alla fall lite bättre nu, än vad det gjorde för några dagar sen då jag inte fattade nånting och inte förstog hur jag skulle få ihop nån analys alls. 
Nu är det Så mycket bättre och sen blir det nog nån film som går på tv. I morgon ska jag försöka kliva upp lite tidigare. 
 

Äntligen helg...typ...

Dagen började med seminarium. Sen åkte jag och Emma (i min klass) till Slussen och gick och åt lunch på Café Fåtöljen. Ååå vilken god lunch det var! Bakad potatis med skagenröra. Till det ett jättegott bröd, förvånande jättegott bröd med frön! Och en sallad med en ananasskiva och apelsinklyfta till. Mums! 
Sen var det dags för oss att tillsammans med en annan klasskompis (i vår projektgrupp) åka till Nacka och vår fokusorganisation för att göra en liten intervju och spela in till nästa kurs. Efteråt tog jag en snabb sväng på stan innan jag åkte hem.
Gick även och storhandlade på ICA. Jag hade en värdecheck med 100 kr rabatt om jag handlade för minst 500 kr, så det var mitt mål. Av nån konstig anledning tog jag en korg i stället för vagn, eftersom mina storhandlingar inte brukar vara mycket större än att jag kan ta det i en korg och det blev tungt efter ett tag och jag insåg att jag inte kom upp i 500 kr med det jag hade skrivit på listan, så jag struntade i några saker och gick till kassan. Men det visade sig att jag inte var så långt ifrån 500 ändå... Så jag började fundera, ska jag strunta i det eller springa och hämta nåt mer... Men så sa jag till kassörskan att jag hade den och hon drog den ändå. Snällt. :) 
Jag skaffade även ett ICA-kort. Tänkte att det var lika bra när jag nu skulle handla mer än jag brukar. Lika bra att börja spara poäng direkt! 
 
I kväll äter jag min favoritlakrits Panda Original, men den är tyvärr slut nu. Tittar på X-Factor och filmen Diktatorn. Hade inte tänkt se den filmen först, men efter att ha sett trailern verkade den rolig. Men så här i efterhand visade det sig att jag hade rätt från början, det är inte min typ av humor. 
 
Lite skönt är det med helg, eftersom jag får sova så länge jag vill, men jag ska sitta och skriva hemtentan så det blir ju inte mycket till helg. Den första riktiga plugghelgen! Det kanske är slut på "smekmånaden" nu. ;) 

Dåligt med träning nu

Jag har ju inte tränat på över två veckor nu av olika anledningar. I dag skulle jag äntligen ta mig iväg på ett Bodycombat-pass, men då visar det sig att det inte är något i kväll. :/ Typiskt... Antagligen är det bara inställt i kväll. Jag hoppas det, så de inte har tagit bort det på grund av för få deltagare. 
Men jag såg att det även var en vikarie på passet efter, vilket brukar ledas av samma kille som Bodycombat, så de har nog inte lyckats hitta någon vikarie för det bara. 
 
I dag har det varit föreläsning och sen har jag suttit hemma och pluggat i några timmar. Nu har jag börjat på hemtentan, men jag räknar med att sitta hela helgen också med den. Jag ska verkligen kämpa med den och försöka få ihop något bra, men jag är glad bara jag blir godkänd. Jobba hårt måste jag ändå göra med den, eftersom jag har svårt att förstå det vi läser just nu. Det är svårt att tänka sig i förväg hur många sätt man kan analysera en text på!

En dag på stan

I dag mötte jag upp syrran och Vilgot på stan. Vi skulle julhandla, men det gick tyvärr inte så bra. Ingen julklapp blev inhandlad. Men en mysig och bra dag hade vi i alla fall. :) Vi började med några affärer inne i stan. Gick även förbi julskyltningen på NK. Jättemysig var den med sagotema. Det är alltid roligt att se vad de har hittat på. På H&M hittade jag en jacka som passade bra som vår- och höstjacka. Jag köpte den eftersom jag fick den väldigt billigt. Annars tänkte jag inte lägga så mycket mer pengar på mig själv det här året. Ordinare pris var 499:- och så var det 50%. Det är ju ett bra pris för en jacka, men ännu billigare blev det eftersom jag hade fått ett presentkort på 200:- av pappa, som han dessutom hade fått gratis. Det betyder att jag köpte en jacka för 50:-. :) 
 
 
Sen gick vi genom Gamla stan till Söder. Vi gick och fikade på ett café som en av Emmas kunder äger. Han var jättetrevlig och rolig och vi åt en varsin god toast och sen en chokladcroissant. Emma var snäll och bjöd mig på fikat. :) Efter lite strosande på Söder åkte vi hem, åt varsitt håll. 
Jag kom hem lagom till ett gammalt Grey´s anatomy-avsnitt på 5:an. Ett av de bästa och värsta avsnitten, när en man går runt och skjuter på sjukhuset. Tänk att man sitter och grinar lika mycket som första gången man såg det, trots att man vet vad som händer och vilka som dör/klarar sig! 
 

Måndag

I natt har jag sovit dåligt... Zelda har sprungit runt i lägenheten och härjat. Hade ställt klockan så jag skulle komma upp i bra tid även om dagens seminarium började klockan ett. Låg och drog mig lite längre än jag hade tänkt, trött som jag var, men jag hann i alla fall plugga lite grann innan det var dags att åka.
När jag kom hem från seminariet satte jag mig och pluggade lite mer. Sen har det varit tvättkväll... Jobbigt att springa upp och ner för trapporna så många gånger... Fler blir det ju när tvätten aldrig torkar i torktumlaren. :/
Till middag blev det blodpudding, lingonsylt och rivna morötter. En middag som kostade kanske 3-4 kronor. Perfekt för en student. :)
Det var väl det som har hänt i dag typ... Inget särskilt alltså.

Helg

I går sov jag länge. Klev upp, gjorde mig i ordning och åkte in till stan och mötte Emma, pappa och Vilgot. Vi gick och fikade. En stund senare kom mamma och mötte oss, efter att ha varit på möte/kurs med jobbet. Då åkte vi hem till Emma och Jocke, men Jocke var på annat håll under lördagen. Lite senare gick vi ut och åt middag, sen hem för att titta på Så mycket bättre. 
I dag har jag bara varit hemma. Kollat lite på tv och pluggat. Det är tråkig läsning i den här kursen och jag har haft svårt att hitta motivationen. Nu är det bara en vecka kvar av den. 
Jag räknade ut att det bara är fyra veckor kvar i skolan det här året! Det är ju ingenting! 

Lägenheten

Några av mina vänner har önskat bilder från lägenheten, så här kommer några. Klicka på dem om du vill se dem större.
 
Vardagsrum/sovrum med min "friendwall".
 
Köket och badrummet.

Slapp vecka

Jag har inte skrivit på några dagar nu...det har helt enkelt inte hänt så mycket. Vi var lediga tisdag, onsdag och torsdag. De första två dagarna var jag bara hemma. Pluggade lite och slappade lite för mycket. :) I går (torsdag) åkte jag till Emma och Vilgot (Jocke var ju på jobbet). Vi tog en liten promenad till Fruängen och fikade och handlade. Sen gick vi hem och en stund senare kom Jocke hem. Ännu lite senare kom mamma och pappa. Jag hämtade upp dem vid tunnelbanan medan Emma och Jocke lagade mat och passade Vilgot. Så blev det middag och lite kvällsmys med hela familjen.

I dag har vi haft en föreläsning. Det känns nästan konstigt att åka till skolan när man har varit "ledig" så länge. Dessutom är det ju konstigt att det är helg nu. :) En stund efter att jag kommit hem igen tog jag en promenad runt en av sjöarna i Sundbyberg. Jag hade tänkt plugga men kände att jag behövde komma ut och röra på mig och få lite luft. Tog med mig kameran och fotograferade fåglarna. Efter ett tag blev det lite mörkt så det var lite svårt att få bra bilder, men några fick jag. :) En bild har jag redigerat...gissar att det syns vilken. Tyvärr är den lite suddig men jag tyckte den var lite rolig så den får vara med ändå.


Sundbybergs kyrka
 
Min gata i stan. :) Jag bor i huset till vänster. I huset nedanför har jag min närmsta affär och nedanför det huset ser man tågstationen.

En bra måndag

Den här måndagen började med föreläsning på skolan. Efteråt satt jag kvar och åt lunch. Klockan två tog jag bussen från skolan mot Kungsholmen. Där skulle jag till Linas jobb för en anställningsintervju. Det gick bra och intervjun var ganska kort. Han verkade redan ha bestämt sig... Jag får börja jobba extra där så länge jag blir godkänd för det. De måste kolla mina register för att se att jag är lämplig för att jobba hos dem, eftersom de har så hög säkerhet. Jag skulle bli förvånad om det fanns något som gjorde att jag inte får börja där. Efter intervjun väntade jag in Lina som snart skulle sluta jobba. Då åkte vi mot Liljeholmen eftersom hon och Marcus skulle bjuda på middag. Det bjöds på jättegod lax, broccoli- och blomkålspuré, sparris, suger snaps och vin. Till efterrätt blev det glass med hallon. Förutom oss tre var även en annan vän till dem där, en kille från Ljusdal som jag inte känner sen tidigare. Jättetrevlig var han också, så det var en bra kväll med mycket gott och trevligt folk!

Friend day

I går passade jag på att träffa några vänner. Jag träffade först Kristin och Sophia på köpingen. Vi gick och fikade och blev sittande i omkring tre timmar. Sen åkte jag och Kristin till Erika för att titta på lägenheten, som hon tog över efter mig. Kändes lite konstigt att komma in där, men hon har fått det jättefint! Precis när vi var på väg att åka kom Anna dit så jag hann även träffa henne lite snabbt. Skjutsade hem Kristin och åkte till Adéle. Vi satt och pratade i ca en timme. Därefter åkte jag till Sandra och barnen, där det bjöds på tacos. Gott! Kom dit klockan sex och åkte hem nästan halv två på natten!
När jag körde genom Ljusdal strax innan krogarna skulle stänga insåg jag hur öde det är i Ljusdal! Jag såg två personer ute! Annat är det i Stockholm. :)
En bra dag var det i alla fall. :) Kul att träffa vännerna som man inte sett på ca 2,5 månad.
 
I dag har vi inte hunnit göra så mycket innan det var dags att åka mot Stockholm igen.

Sov gott farmor

I torsdags var jag hemma och städade, packade och pluggade. Sen åkte jag till Emma och Jocke. När Jocke kom hem från jobbet satte vi oss i bilen för att åka norrut, mot Ljusdal.
På fredagen var det dags för oss att ta farväl av farmor, så då åkte vi vidare tillsammans med mamma och pappa till Sveg. Begravningen var fin men såklart sorglig. Efteråt gick vi till minneslunden och tände två ljus för farmor och farfar.
 
 
 
Vi åkte därefter till släkten (farbror med familj) och fikade. Senare åt vi en jättegod middag. Potatisgratäng, chorizo, ribs, kycklingklubbor, såser, laxtårta med mera. Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans. Det är roligt när alla är samlade trots omständigheterna, för det är inte så ofta vi kan ses allihop tillsammans.
 

 
 
 
 

Bowling

Efter dagens föreläsning, första för den här kursen, åkte vi åtta tjejer från klassen till Sickla för att bowla. Det var jättekul men det gick inte så bra för mig. :) Det märks att man inte har spelat på länge, flera år... Men jag kom i alla fall trea av fyra på vår bana. 
Efteråt åkte vi till Gamla stan och satte oss på Vapiano. Några av oss åt middag. Jag köpte en pizza och till efterrätt blev det chokladkaka. Vi satt och pratade i några timmar. Jättetrevligt var det! Roligt att lära känna några fler lite bättre. 

Sista seminariet

Nu har jag fått en ny tid för intervjun, så på måndag ska jag dit. :) 
I dag hade vi sista seminariet på kursen. Vi fick börja med att läsa igenom en låttext, som vi sen skulle skriva om i en ny genre. Jag skulle skriva den som en raptext och det var inte helt lätt på ungefär fem minuter. :) Jag har inte direkt jättestort "rapordförråd"! Andra genrer var t.ex. psalmtext, nyhetsartikel och politiskt tal. 
Sen gick vi igenom våra debattartiklar. Jag fick ganska mycket respons (kritik) av mina tre klasskamrater i responsgruppen, men ganska positiv respons av läraren. 
Efteråt satte vi oss i projektgruppen och skrev ihop vårt PM. Det är kanske inte helt färdigt, men vi kom ganska långt i alla fall. 
När jag kom hem tittade jag på film. The lucky one, den var jättebra. Jag älskar ju fina kärlekshistorier. :) 
I morgon startar nästa kurs. Lite synd, för den kursen vi har haft nu har varit rolig. 

Sista lediga dagen

Ja, då var det snart dags för allvaret igen. I dag var den sista lediga dagen som jag verkligen kan vara ledig. Jag startade dagen med ännu en sovmorgon och lite tv-tittande när jag åt frukost. Sen diskade jag... Varför ska det vara så svårt att diska undan allt direkt när man använt något, så det inte blir fulla diskbänken varje gång? 
På eftermiddagen gick jag och körde ett gym-pass. 
Dessutom sökte jag extrajobb på samma företag som Lina jobbar på och jag har redan blivit kallad till intervju. :) Hoppas jag får börja jobba där! Tyvärr hade jag fått tid för intervju när jag inte kan komma, så jag hoppas han hittar någon tid nästa vecka i stället som passar. 

Helgen

Gårdagen spenderades först hemma i tv-soffan framför reprisen av X-Factor, sen en sväng på stan och så hos Emma, Jocke och Vilgot på eftermiddagen/kvällen. 
I dag har jag och Lina gått på stan, tillsammans med lilla Jack som fick åka i vagnen. Jag hittade ett par svarta jeansleggings som jag köpte, eftersom mina tidigare hade fått ett hål i skrevet så jag fick slänga dem. Jag hittade även en present till pappa och en liten julklapp. Vi avslutade med en god lunch. Jag var riktigt sugen på att smaka deras bakverk också, men jag hoppade över det. Ibland är det bra att ha låg inkomst...man tänker en extra gång innan man handlar onödiga saker. Som när jag var på Hemköp i eftermiddags, då jag höll i en mörk choklad men bestämde mig för att lägga tillbaka den. :) 

Jobbjakt och middag

I dag var jag alltså ute på jobbjakt. Jag har nu lämnat mitt cv till sex butiker i Sundbyberg, plus en ansökan man skulle göra via företagets hemsida. Ska även besöka några butiker inne i stan tror jag, för man vet ju inte var det dyker upp något extrajobb. 
 
I kväll har jag, syster med familj och vår kusin Kristin med familj varit ute och ätit. Vi gick på Jensens Bøefhus och blev tyvärr inte nöjda. Allt verkade strula med vårt bord. När vi hade beställt maten väntade vi...och väntade...och väntade... Efter cirka 40 minuter skulle jag tro, kom förrätten och barnens mat. Förutom Olivias mat, ett av barnen alltså. Jag hade inte beställt någon förrätt så vi fick sitta och titta på när de andra åt. När servitrisen kom och hämtade tallrikarna frågade vi efter Olivias mat. Hon gick och frågade köket och kom tillbaka och sa att den snart skulle komma. Efter en stund kom hon återigen och sa att den strax var klar och att de skulle bjuda på en glass till efterrätt. Till slut fick hon den i alla fall. 
Ungefär 1,5 timme tror jag efter att vi gjorde beställningen kom varmrätten. En köttbit var kall som vi skickade tillbaka. Två köttbitar skulle vara medium, men en var blodig och en närmare välstekt. En av oss hade bett om grönsaker i stället för potatis, vilket hon fick, men tydligen ingick inte sås när man valde bort potatisen. Vilket skämt! Varför skulle man inte vilja ha sås bara för att man ber om grönsaker i stället för potatis? Hon fick i alla fall sås efter att ha bett om det. 
Gissa vad som också kom tillsammans med varmrätterna?! En till av Olivias mat! Ha ha...först fick hon ingen, sen fick hon två! 
Efterrätterna fick vi i alla fall lite snabbare och den var det inget fel på. Väldigt god cheescake åt jag. Men någon dricks fick dom inte från oss den här kvällen. Dom fick också veta att vi var missnöjda. 
Utöver alla dessa missöden så var det en trevlig kväll. Kul att träffa släkten som man inte träffar så ofta. 
Min söta systerson skötte sig utmärkt på sitt första restaurangbesök. Förresten har han nu fått sitt namn. Vilgot heter han, den sötaste lilla killen. :) 

Ready for some jobhunting!

 

Workout!

Dagen har bestått av en föreläsning och inte så mycket mer. Pannkaka till middag, vilket kanske inte är den bästa uppladdningen inför träning, men det gick bra. Pannkaka har blivit en betydligt vanligare middag hos mig nu...perfekt när man är en fattig student. :) Kanske inte det nyttigaste dock...
Jag hade bokat in mig på ett pass Bodycombat i kväll. När jag kom dit frågade ledaren om jag inte skulle testa Bodybalance också direkt efteråt, som han också leder. Jag tänkte "Okej, varför inte". Så det blev dubbelpass, alltså två timmar i dag. Men bodybalance är ju ett lugnt pass som liknar yoga och pilates så det är ju inte så jobbigt rent konditionsmässigt. Men jag vet inte om det är min typ av träning faktiskt. Jag gillar lite mer fart och fläkt där man verkligen blir trött. Sen passar det kanske inte mig eftersom jag får ont lite här och där. Då menar jag inte i musklerna för att jag tränar dom, för det är ju bra smärta, men jag belastar nog kroppen fel på det hårda underlaget när jag ska försöka göra olika övningar. Handlederna, fötterna, knäna. Svanskotan av situpsen och ryggen och svanskotan av avslappningen. Det låter ju himla konstigt att man får ont av avslappningen i slutet, men det är helt enkelt inte skönt för min kropp att ligga på den tunna mattan på golvet.

RSS 2.0