Arbetsveckan avslutad

Då var det helg igen. Tiden går undan och veckorna bara försvinner. Nu är det strax maj redan! Herregud vad det går fort! Fick beskedet på min semesteransökan idag och det blev mitt första val, så den 25 juli startar semestern och pågår fyra veckor i sträck! Härligt! Faktiskt inte långt kvar ju. :)
Idag var det sista utbildningsdagen för gruppen jag haft hand om under åtta veckor. På måndag är det allvar. :) Är stolt över mina "elever"! Har fått lära känna många roliga människor. En gammal bekantskap som jag fått nöjet att lära känna igen. :)
Ska fortsätta att jobba med dom ett tag till, då jag kommer att gå runt och hjälpa dom, samt coacha dom. Det blir kul. Roligt att få hjälpa dom att utvecklas och kunna ge dom tips och så, och inte bara utbilda dom i grunderna och sen bara släppa allt.

Igår kväll var jag på tårtkalas hos min fina vän Sandra som fyllde 30 år! Jättegod tårta hade hon gjort. :) GRATTIS VÄNNEN!!



Someone like you

En sån underbar låt!




Adele - Someone like you

Påskhelgen över

Det har varit skönt med extra lång ledighet, men det är faktiskt rätt roligt att vara tillbaka på jobbet också. Dagen har bara rusat förbi. Blev dessutom bjuden på buffé på kinarestaurangen till lunch. Gott! Och det bästa av allt i dag var ju att Kristin började på jobbet igen! Weee vad kul att ha henne tillbaka! :)

Gårdagen var jättemysig. Kristin och jag hade picknick med godsaker (nyttiga, hör och häpna!). Låg och njöt i solen i några timmar och pratade en massa. :) Sen blev jag bjuden på middag hos mamma och pappa och stannade även kvar och tittade på Körslaget-finalen. Åh vad kul att Järvsö vann!
Det var härligt att umgås med lite folk igen, efter att ha varit själv i några dagar!

Påskdagen

Påsken fortsätter i lugnets tecken för mig. Förkylningen känns bättre i dag, men jag tar det lugnt ett tag ändå så det inte blir värre igen. Har suttit och solat lite till i dag, så jag har fått lite färg i helgen. Läste även ut min bok i dag. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, eller vad den nu heter. :) Tyckte den var rätt så rolig. Författaren har bra fantasi som kommer på en sån historia. Han skriver på ett roligt sätt som känns passande till personerna i boken.

Kommer inte på så mycket mer att skriva om nu. Det händer som sagt inte så mycket den här helgen.

High and low



Tove Styrke - High and low

Filmtips

I kväll har jag sett en film som jag tyckte var väldigt bra. En riktigt mysig film. Letters to Juliet.
Och jag gillar verkligen hon som har huvudrollen, Amanda Seyfried. Hon som fick sitt genombrott i Mamma Mia.

Dessutom var det ju semifinal i Körslaget i kväll och Järvsö gick vidare! Riktigt roligt! :)

Lugn påskhelg

Den här förkylningen vill inte försvinna. Hostan är värst...det är ju så jobbigt! Och så är jag snorig och hes. Men jag har inte känt av någon feber nån gång. Fast det behöver inte betyda att jag inte har haft någon.
Jag har bestämt mig för att det får bli en lugn påskhelg i år. Har ingen lust att trängas med folk på krogen och gå runt och hosta där. Dessutom är det nog inte så bra för min hals om man ska prata med någon där, för man måste ju skrika för att höras.
Så helgen blir som vilken helg som helst, fast dubbelt så lång. :)
Idag är det jättefint väder igen. Man vill ju bara vara ute, men samtidigt känner jag att jag ska vara lite försiktig. Kan ju inte ta en promenad eller så, så det kanske blir en stund på balkongen idag igen.
Men först lite frukost.

Härlig långfredag!

Idag är det så otroligt fint väder så man vill ju inte gärna sitta inne hela dan, så jag sitter en stund och läser på balkongen. Jätteskönt är det. Har tagit på mig bikini och shorts. Kanske inte är det bästa när man är förkyld men jag måste ju få vara ute lite iaf och skulle svettas ihjäl om jag satt fullt påklädd.
Rösten är lite svajig idag, märkte jag nyss när syrran ringde. Dom är på väg till flygplatsen för att åka på en weekend till Sicilien. Hoppas dom får en bra resa.
Nu ska jag sätta mig ute en liten stund till...

Glad påsk!

Nu är det äntligen långhelg! Förkylningen har blivit ännu lite värre så vi får se hur det blir i helgen. Har inget planerat och det känns ganska skönt att ta det som det kommer.
Tänkte att jag skulle unna mig att vara onyttig i helgen, för det är ju ändå påsk så i dag laddade jag upp med godis, ostkrokar, Ben & Jerrys och påskmust. :) Och dagens middag blev pizza. Tanken är att det här är sista helgen innan jag försöker att gå över till den nyttigare sidan igen. Vi får se hur det går...

I måndags kväll pysslade jag lite och gjorde ett par påskkort som jag skickade till mamma & pappa och Emma & Jocke. Brukar inte skicka påskkort, men det blir ju lite roligare när man gör dom själv.
Delar med mig av dom även här. :) Blev nöjd med dom. När jag satte mig och skulle börja var jag nära att inte ens göra några, för jag visste inte alls hur dom skulle se ut. Men efter lite funderande så tog sig idéerna och till slut blev det bra. :) Det är lite roligt när det växer fram.



En dag

Bara en dag kvar att jobba den här veckan. Det ska bli riktigt skönt med långhelg. Förkylningen har blivit värre dom senaste två dagarna. Får se om det blir jobb i morgon, men det tror jag nog. Jag kanske blir sängliggande i helgen i stället.
Har inga planer inför påsken än så länge. Har du?

Rethosta

I går kväll hade jag väldigt svårt att somna. Låg i ett par timmar och hostade innan jag till slut lyckades somna. Så det var tungt att kliva upp i morse.
På jobbet har jag som tur är inte suttit så mycket i telefon. Jag har hjälpt de nya som har suttit i telefon. Ett par samtal har jag tagit över när de har kört fast och det räckte, för i båda samtalen retade det så mycket i halsen så jag hade svårt att prata och ville bara hosta och tårarna började rinna och näsan började också att rinna. Då är det inte kul att prata med kunder.

I kväll hoppas jag att det går lättare att somna och det börjar bli dags att göra sig i ordning för det.
Känns så skönt att det är en arbetsdag mindre den här och nästa vecka!

Promenad

Har tagit en skön och ganska lugn promenad i vårsolen. Det var kanske inte det bästa för min hals som fortfarande gör ont, men eftersom det inte vill ge med sig så struntade jag i det idag.

Fint ute, sämre inne

Usch, varför förstör man en fin vårdag genom att festa lite för hårt dan innan? Känner mig inte bra och har bara suttit i soffan hela dan. Varför kan jag inte hålla mig till lagom mängder på firmafesterna, när det oftast går bra annars?
Snart är det i alla fall dags att hoppa in i duschen och försöka piggna till för jag blev precis bjuden på middag hos mamma och pappa. Premiärgrillning. Det kan jag ju inte missa!

After work

I kväll har det varit After work och det har varit roligt, precis som alla andra firmafester. Jag var otroligt trött på eftermiddagen, men när jag kom tillbaka till jobbet efter en dusch och lite sminkning så var jag lite piggare. Trodde inte jag skulle orka så länge, men som vanligt var jag kvar tilll sista gänget åkte. Innan vi drog oss hemåt fick jag prova att åka en segway av min chefs pojkvän. Det var faktiskt jätteroligt, och inte så svårt som jag hade trott, trots onykterhet. :) Fast lite vingligt var det, precis som cykelturen hem.

Nu ska jag strax lägga mig och sova. Så skönt att sova ut i morgon!


Studera?

I morgon är det sista dagen att anmäla sig till högskola och eftersom det är After work på jobbet så kommer jag inte att hinna kolla nånting då, så i kväll satte jag mig för att leta efter utbildningar. Och jag hittade utbildningar som jag inte har upptäckt förut, och jag kanske har hittat precis rätt utbildning för mig! Det känns verkligen som att det kan vara rätt inriktning. Information och kommunikation, att uttrycka sig i skrift. Det kanske är därför jag inte har börjat plugga än (omedvetet), för att jag har väntat på att hitta rätt.
Kanske det bästa av allt är att utbildningarna är i Stockholm. :)
Men om jag börjar i höst återstår att se, både eftersom jag inte vet om jag kommer in och på grund av hur planerna ser ut på jobbet under hösten. Men nu kanske jag i alla fall vet vad jag ska sikta in mig på. Men jag hoppas att det inte är svårt att komma in på. Får se när antagningsbeskedet kommer. Annars kanske det får bli ännu ett högskoleprov till hösten.


Gömstället är hittat

Idag skulle jag ta fram en papperspåse som jag hade bakom insamlingarna med papper, plast och metall. Och vad är det som börjar krypa lite när jag lyfter på den, om inte spindeln från igår?! Usch, snabbt fram med dammsugaren för att suga upp den. Det är ju det enda sättet jag vågar ta bort en så pass stor spindel. Lite orolig är man ju att den ska krypa ur igen, men jag gick runt och letade upp en massa katthår som jag kunde suga upp efteråt så den får lite mer att kämpa mot. :)

Spindel!

Usch, i morse hade jag en stor spindel i min lägenhet. :/ Jag såg den först när jag var på väg från badrummet till sovrummet för att ta på mig kläder. Den var precis vid golvlisten och så började den krypa precis när jag gick över den. Sen var den borta när jag kom ut från sovrummet igen och jag gick och tittade efter den. Man vill ju gärna ha koll på var den är. Jag såg den inget mer, förrän jag skulle gå till jobbet. När jag sträckte mig efter väskan såg jag att den satt på pallen där väskan låg, precis under handtagen. Jag vill ju gärna få bort den så jag inte behövde oroa mig när jag kom hem, men feg (och seg) som jag är så hann den krypa in mellan pallen och väggen så jag inte fick tag på den, så det var bara att gå till jobbet (något försenad pga spindeln).
Fy, jag hatar verkligen spindlar!
Så nu undrar jag var den har tagit vägen. Gömmer den sig någonstans, hittade den ut eller har Zelda tagit den?
Nu kommer jag nog att vara lite nojig ett tag. Det brukar kunna ta några dagar innan jag går runt helt fritt utan att fundera över den och titta överallt där man sätter fötterna.

Nu väntar jag på att Sophia ska komma och fika lite. Trevligt med lite sällskap. :)

Deklaration

Äntligen kom min deklaration! Jag har fått vänta länge. Jag blev glatt överraskad när jag öppnade den. :) Jag fick betydligt mer än jag hade trott. Det ser bra ut inför min planerade semester.

Idag har jag känt mig lite hängig. Jag hoppas att jag inte blir sjuk. Det passar inte just nu.

Söndag med vänner

Det har varit en mysig söndag idag. Började med en lugn morgon (som vanligt på helgerna). Sen kom Lina och Marcus och hälsade på. Det var kul att träffa dom en stund och prata av sig lite. :) Lina är så fin med sin gravidmage!
När dom åkt så tog jag cykeln till Therese och Erik, för att träffa lilla Tilde som kom till världen för drygt två veckor sen. Och självklart för att träffa resten av familjen också. :) Tilde var så liten och söt!! Och storasyster Ellen är ju så go också. :) Har ju tyvärr inte träffat henne så jättemycket, men det ska jag försöka att ändra på. Men blyg var hon inte, hon ville att vi skulle leka direkt. :)
Blev även bjuden på jättegod mat som Erik lagat. Vilket lyx och slippa göra mat själv. :)

  

BFF

Nu åker jag till Sandra. Varför sitta här och deppa när jag kan umgås med min bästis som jag alltid blir glad av att träffa?

Svacka

Idag har jag känt mig lite nere. Jag tror jag har hamnat i en liten svacka då jag inte har någon energi till att göra något. Jag har flera saker som jag har tänkt göra dom senaste två veckorna ungefär, men jag tar aldrig tag i det. Trots att det är saker som jag tycker är ganska roligt. Jag har bara ingen lust till nånting.
Känner att jag måste planera in lite saker några helger framöver, så jag har nåt att se fram emot. I kväll var det meningen att jag och Anna skulle till Erika, men vi sköt upp det eftersom Anna blev sjuk. Det var synd... Jag såg fram emot det, men när vi ställde in det så kände jag att jag bara ville vara hemma. Samtidigt som jag kände att jag ville göra något. Det kanske låter konstigt. Eventuellt ska jag hälsa på Sandra i helgen och jag hade kunnat åka dit idag, men inte ens det orkade jag. Jag älskar ju att umgås med henne och jag älskar hennes barn! Förstår inte varför jag inte kände för att åka dit. Får se om jag rycker upp mig och åker dit i kväll, om hon inte ska göra något annat.

Men anledningen till att jag har känt så här i dag tror jag är att jag har känt att jag verkligen saknar att ha någon. Någon som drar iväg mig på saker. Någon som är självklar att göra allt tillsammans med. Att hitta på saker med andra, och på tu man hand. Någon som alltid finns där, när alla andra är upptagna med sina egna liv.
Och så började jag tänka på våren och sommaren, som jag har sett fram emot så mycket. Men i dag längtade jag inte till det. Jag insåg att det med stor chans blir som så många tidigare somrar. När jag tänker att jag ska göra så mycket och vara ute och njuta av årstiden, men jag i stället sitter inne och inte vet vad jag ska göra. Just för att jag inte har den personen som tar med mig ut i världen, och upplever allt tillsammans med mig. Jag tänker att jag ska hitta på saker själv i stället, därav mina semesterplaner, men i Ljusdal är det inte så lätt att ta sig iväg på saker ensam. Utbudet är inte tillräckligt stort.

Ibland känns det nästan som att jag lever för jobbet just nu. Jag är väldigt kluven över den närmsta framtiden. Det händer nya saker på jobbet mest hela tiden känns det som, och jag vill inte gå miste om dom erfarenheterna jag kan få. Samtidigt kommer jag ingen vart med mitt övriga liv när jag håller mig kvar vid det jag har just nu.

Nej, jag ska väl ta och hoppa in i duschen nu och gå och handla mat, så får jag se om jag hittar på nåt sen.

Sötis!

Måste bara visa. :) Zelda är så söt när hon gömmer sig under soffan. Helt plötsligt sticker en tass ut och jagar min fot eller måttbandet som jag brukar använda när jag leker med henne. :)


Fredag igen!

Veckorna bara svischar förbi, nu är det fredag igen! Äntligen helg! Tänk att det kan vara så skönt med fredagar, vecka efter vecka. :)
I morse vaknade man till detta...

Inte riktigt det man vill just nu. När jag klev upp var det nån snöflinga i luften. Efter kanske tio minuter i badrummet vräkte det ner... Men som tur är så försvinner det snabbt också, eftersom det ändå är ganska varmt på dagarna.


Hur många lingon?

I kväll har jag varit på bio med Kristin. Vi såg filmen om Glada Hudik-teatern, Hur många lingon finns det i världen?
Det var en riktigt rolig och härlig film! På slutet kunde jag inte sluta le. :) Många skratt blev det under hela filmen.

Nu har vi tagit oss igenom över halva veckan igen! Tänk vad tiden går snabbt! När jag cyklade hem från bion slog det mig att det inte var mörkt än, trots att klockan närmade sig 21.00! Åh vad härligt när det blir ljusare, varmare och mer och mer bart på marken. Längtar till sommaren! Snön har försvunnit riktigt snabbt! Det är inte mycket kvar nu. :) När som helst kan vi nog få en liten "värmebölja" då vi kan gå utan jacka. Brukar ju oftast komma nån sån liten period under april.

Promenad

På jobbet blev utbildningen lite flummig idag. Det berodde nog på en blandning av sega system och en trött och lite smått oförberedd utbildare. :) Men det gick väl ok ändå. Det som känns skönast är att jag inte skäms eller blir nervös när jag säger fel eller blir osäker på det jag utbildar i. Då märker jag hur pass bekväm jag blivit med att stå framför folk. I skolan var ju det värsta som kunde hända att man sa fel eller nåt.

Efter jobbet blev det en skön promenad med Kristin. Nu måste jag försöka att ta några promenader i veckan! Var skönt att prata av sig lite och när jag berättade om mina semesterplaner så blev jag så peppad! Jag vill verkligen göra detta nu!

Movienight

I kväll har jag sett två bra filmer.
- Eat pray love
- The greatest

Ville bara säga det, om det är nån som vill ha nåt tips. :)

Lundell

Sitter och lyssnar på Ulf Lundell och tänkte dela med mig av några av dom bästa låtarna jag har lyssnat på idag. :) Ursäkta lite dålig kvalitet... Dom här finns bara i liveversioner på Youtube.
Blir så sugen på att gå på konsert när jag ser live-klipp. Hoppas han åker på turné i sommar! Efter den inställda vårturnén har man inte hört något om hur det är med honom.



Om sommaren

 


Jolly Roger




S:t Monica




Folket bygger landet

När den sista låten filmades var jag där live. :)


Semesterplaner

En seg lördag utan speciellt mycket aktiviteter. :) Tänk att tiden kan gå så fort när man knappt gör nånting! När man t.ex. sitter vid datan.
Har iaf diskat undan det mesta. Men inte mycket mer än det. Men det är ju ganska skönt också. Ska försöka att inte känna att jag "måste" göra något. 
Har åtminstone inte bara suttit med facebook och bloggar när jag suttit vid datorn. Jag har suttit och planerat inför sommaren. Sökt resor, hotell och allt möjligt. Jag hoppas verkligen på att kunna göra det jag planerar.

Jag och Sandra ska ta en "bästis-weekend" i London och det ser jag verkligen fram emot! Har kollat på flyg och hotell.
Sen har jag även kollat upp lite mer om Schweiz. Det skulle vara häftigt att resa runt där lite faktiskt. Jag hoppas att jag kommer att lära känna nån på vägen, eftersom jag antar att jag åker själv. Har tänkt försöka besöka ett par av dom större städerna och så en ort där man kan prova på lite olika "naturäventyr". Skärmflygning vill jag definitivt testa! Jag kanske är snäll mot min familj och mina vänner och hoppar över fallskärmshoppning. :) Så då tar jag det näst bästa. Tänk att göra det i den naturen, med Alperna som vy! Sen kanske det blir lite vandring, cykling, ridning. Vi får se. :) Och så åker jag nog tåg mellan platserna.
Det skulle vara lite trist om det inte blir av, nu när jag har kollat upp en hel del om det, och när jag har skrivit om det här. Men i första hand blir det ju London-resan och det går ju en del pengar både där och om jag åker till Schweiz.
Så nu försöker jag att spara så mycket som möjligt.
Men en sak som jag nog måste göra om jag ska klara av lite fysiskt krävande naturupplevelser, är ju att börja träna!!

Fredag den 1:a april

Jag börjar omkring klockan 2.00 natten den 1:a april. Jag vaknar med jätteont i magen. Väldigt ovanligt för mig. Jag ligger och vrider och vänder på mig och vet inte hur jag ska ligga för att det ska kännas bättre. Till slut går jag upp på toaletten för att se om det kan hjälpa, vilket det inte gör, så jag går vidare till köket och hämtar Samarin. Efter ett glas så känns det redan bättre. Tur att jag hade köpt hem det. Det var inte så längesen och innan hade jag aldrig det hemma, eftersom jag inte klarade av att dricka det.
Lyckades somna om, men undrade hur jag skulle må på morgonen, om det skulle bli något jobb. Men när jag vaknade kände jag ingenting så jag gick till jobbet. Till och från har jag känt mig lite halvkass i magen, men inte illamående eller så, så jag tyckte inte det var någon fara att vara kvar. Det där magontet var något helt annat än magsjuka. Hoppas att det inte kommer tillbaka.

Jobbet har gått bra, det har varit utbildning hela dagen. Jag fick även bevis på uppskattning för att jag ställt upp mycket, kanske framför allt den här veckan. Det kändes bra. Man blir lite extra glad då.
Hade planerat ett litet aprilskämt för utbildningsgruppen, men fegade ur. Jag var lite rädd för att få "fel" reaktioner som skulle göra dom besvikna när dom fick veta att det var ett aprilskämt. :)

I kväll är det Så ska det låta, Skavlan och Big Brother. Måste säga att gårdagens BB-avsnitt var riktigt roligt! Big Brother är som bäst när dom skojar med deltagarna. :) Det var skräcktema och det var roligt att se alla "macho" män skrika av rädsla!
När jag ser folk musicera, som tex i Så ska det låta, blir jag så sugen på att spela själv. Förstår inte varför jag aldrig gör det när jag tycker det är så roligt. Att man har en hobby som man inte tar sig tid för. Jag vill ju inte att alla års pianospelande ska vara förgäves...
I helgen tänkte jag bara ta det lugnt och göra det jag känner för. Baka, pyssla, läsa, spela piano, titta på film eller vad det nu blir. Men jag måste nog börja med att diska. Just nu kan man inte se att jag städade i flera timmar förra helgen! Den här veckan har jag inte orkat hålla efter nånting på kvällarna.

RSS 2.0