Friday night

Nachos, min favoritlakrits, choklad, Så ska det låta och Baksmällan. En helt ok fredag kväll.
Blev lite mer godis än jag hade tänkt. Tröstätning...
Hoppas alla har haft en trevlig Valborg.

No no no!

Tråkiga nyheter för mig... Semester i augusti. Tre veckors semester utan att ha någon att fira den med. Ååååå vad tråkigt! Vad less jag blev nu!
Vad ska jag och Emma göra på våra semestrar? Man kan ju ligga gärna jobba känns det som och åka nånstans i höst i stället.

Valborg

I dag är det sista april. Tänk att det är maj i morgon! Tiden går så otroligt snabbt! Snart har halva året gått!
Det blir nog en lugn valborg för mig. Alla har ju planer på sitt håll. Det är nackdelen med att vara singel. Såna här kvällar när alla är ute och firar så har man inte alltid någon att fira med själv. Men sista april tycker inte jag är så speciell, så det gör inte så mycket.
Sitter på jobbet och väntar på att få besked om semestern. Dom drar ut på det in i det sista! Det är en lååång väntan...

Yes yes!

Jag tog mig ut på en runda runt kyrksjön, med intervallträning. :) Nu känner jag mig duktig!

Yes!

Jag hittade en bra sida där man kan kolla på olika tv-program på nätet, så nu har jag sett avsnittet av Lost som jag missade igår. :) Tänk vad internet är bra!
Hänger inte riktigt med på allt just nu i Lost, men jag måste ju fortsätta kolla så jag får veta hur allt slutar.

Nu är frågan, ska man ta en tur runt kyrksjön nu?
Känns som att jag blir tröttare på kvällarna nu, när jag har medlyssnare. Det borde inte vara så, men man kanske anstränger hjärnan lite extra.


Ett oväntat...

...men glatt överraskande "samtal". Det var väldigt längesen sist.

Lost :(

Typiskt, igår glömde jag bort att spela in Lost. Eller jag kom på efter att det hade gått ca 10 minuter av avsnittet att jag hade glömt det, och så tänkte jag att det antagligen gick i repris. Chansade och spelade in ett Lost-avsnitt som började på TV400 lite senare, men som jag misstänkte var det ett gammalt avsnitt. Och nu verkar det som om det nya avsnittet inte går i repris. Skulle ha börjat spela in det igår när jag kom på det, så hade jag bara missat 10 minuter i stället för ett helt avsnitt. :(

I valet och kvalet

Sitter här och funderar på om jag ska gå på Body Combat i kväll eller inte. Det här är nog första gången under terminen som jag inte känner så mycket för att gå på det passet. Vet inte varför, men jag kan bara inte peppa mig själv i kväll. Vet ju att jag tycker det är kul när jag är där.
Tror det får bli en lugn kväll, och så tar jag ett intervallpass runt kyrksjön i morgon.

Handledare

Igår började dom nya på jobbet att sitta och medlyssna. Men igår var det bara en timme. Idag har dom suttit med hela eftermiddagen. Svårt att veta om man gör ett bra jobb. Man ska ju inte förklara så mycket just nu, eftersom dom inte haft utbildning i systemen än så länge. Men lite måste man ju ändå förklara så dom förstår vad vi gör. Men man vet inte om man förvirrar mer än att få dom att förstå.
Det blir lite lättare när dom har haft lite mer utbildning.
Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska prata om mellan samtalen heller. Det blir väl också lättare när man kan visa lite mer i systemen och så.
Ja ja, det ska nog gå bra det här. :) Får man hoppas.


Slut för idag

Om fem minuter slutar jag. Då ska jag hem och fortsätta kolla på filmen, som jag faktiskt hann börja se i morse. "Änglar och demoner". Och så får det bli avokadomacka till middag.

Vaken

I morse klev jag upp innan klockan ringde. Känns skönt att ha ganska gott om tid och kunna ta det lite lugnt. Börjar klockan 11.00 i dag. Får se om jag är piggare på jobbet i dag då, om jag är utsövd. Det är som ett pussel att komma på vad man ska göra för att känna sig pigg på jobbet. Jag har fortfarande inte kommit på det. :)

I går kväll hoppade jag över BodyAttack och tog en tur runt Kyrksjön i stället med intervallträning. Det gick väl ganska bra. Tog inte ut mig riktigt, utan ska försöka ta det lugnt i början.

Nu är det dags att göra sig klar, så man inte kommer iväg till jobbet i sista minuten som vanligt. Ska koka mannagrynsgröt till frukost.

Grahamsbullar

½ paket jäst
2 msk margarin
2½ dl mjölk
1 msk sirap
½ tsk salt
2½ dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl

Smula ner jästen i bunken.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken = degspad.
Häll degspadet över jästen. Rör om så det löser sig.
Tillsätt sirap, salt och grahamsmjölet.
Tillsätt hälften av vetemjölet och resten lite i taget.
Arbeta degen kraftigt så den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.
Jäs degen ca 15-20 minuter.
Baka ut till runda eller avlånga bullar och lägg på plåten.
Låt bullarna jäsa i ca 15-20 minuter.
Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter mitt i ugnen.


Pasta- och broccoligratäng

Har tänkt att jag ska försöka äta lite mer järnrik mat, t.ex. broccoli, för att se om man blir lite piggare. Hittade det här receptet idag på www.arla.se som jag gjorde till middag, och det var väldigt gott!

240 g pasta (knappt 5 dl)
250 g broccoli
4 dl Kelda Pastasås Parmesan & Skinka
1½ dl riven ost gratäng

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av vattnet och spola broccolin i kallt vatten. Lägg pasta och broccoli i en smord ugnssäker form. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.


Jag hittade inte pastasåsen Parmesan & skinka och tog i stället Pastasås mild ost. Köpte även en förpackning skinktärningar och strödde över innan jag hade på såsen och osten.

Semesterångest

Det närmar sig ett besked om när vi får semester. Den här veckan har dom sagt att vi ska få veta. Börjar bli orolig att jag inte ska få dom veckor jag vill. I så fall kommer jag helt enkelt inte att ha mycket att göra på min semester. Det skulle vara otroligt tråkigt att inte ha någon att semestra med.
Jag håller tummarna!


Sunday!

En solig söndag i Stockholm har det varit idag. Det tog som vanligt längre tid än planerat för oss att göra oss klara i morse, så när vi väl kom ut i finvädret var det bara att gå raka vägen till Götgatsbacken, där vi hade bestämt att vi skulle möta min söta vän Lina. Har inte träffat henne sen i julas, så det var på tiden! Vi gick och tog en fika vid Medborgarplatsen. Emmas kompis Jenny kom också dit efter ett tag. Vi satt där i nästan två timmar, så vi hann inte gå i några affärer i dag, utan fick gå direkt hem till Emma, innan det var dags att åka till Centralen för hemfärd till Ljusdal.
Detta blev alltså en helt shoppingfri helg i Stockholm. Bra för min plånbok. :) Det är ganska skönt när man inte känner att man måste hinna shoppa, och kan ta det lite lugnt.
Det har varit en väldigt bra helg, som vanligt när jag hälsar på syrran.

Bounce! *****

Bounce gjorde en riktigt bra avslutning av deras karriär! En otroligt bra föreställning där man fick se en massa bra dansare, i alla möjliga olika stilar, och även se vad de har gjort under alla år, sedan starten av Bounce.
Det var många oväntade inslag med, och det var högt tempo hela tiden så tiden gick väldigt snabbt. Dom hade kunnat hålla på mycket längre. Showen var ca två timmar + 25 minuters paus.
Man blir verkligen sugen på att börja dansa själv! Men det är helt otroligt vad vältränade dom är!

 

En dag på stan

När Emma och jag hade gjort oss klara i morse gick vi till Emmas salong och fixade mitt hår. Klippte upp det lite och gjorde blonda slingor, så nu är jag jätteljus! Trodde inte jag skulle känna nån större skillnad, eftersom jag har varit väldigt blond innan, men det känns ovant att vara så här ljus! Jag fick även testa lite av mina egna "frisörkunskaper" och tvätta Emmas hår. :)
Sen åkte vi till Odenplan och åt lunch på en restaurang som heter Blåbär. Mycket god mat var det.
Klockan hade hunnit bli ganska mycket så vi hann inte med så jättemycket, men vi gick in till stan och kollade i lite affärer. Jag var väldigt trött och inte på något större shoppinghumör, och det slutade också med att jag inte handlade nånting.
Nu ska vi göra oss i ordning för kvällen. Om ett par timmar sitter vi på Globen och väntar på att Bounce ska dra igång en av deras sista föreställningar. Det ska bli riktigt kul att se! Jag älskar att se folk som kan dansa och blir alltid sugen på att börja dansa själv!
Senare på kvällen ska vi möta upp några av Emmas vänner. Vi får se var vi hamnar, men förhoppningsvis på ett ställe där vi kan dansa lite själva också.


Oh happy day!

Idag är det ju fredag! Visst är det härligt?!
Började jobba klockan 7.00 i morse. Det var ett tag sen jag hade ett sånt pass, men det går ju faktiskt ganska bra. Det är inte jobbigare att kliva upp då, än om jag börjar 8 eller 9. Konstigt nog... Och inte är jag tröttare under dagen heller. Man kanske borde önska fler såna pass?

Har sovit ganska dåligt i natt och runt halv fyra var Zelda väldigt vild och hoppade över/på mig om och om igen, så till slut fick jag stänga ute henne från sovrummet, så jag fick sova ett par timmar till. Men hon börjar bli svår att lura ut nu. Hon vet direkt när jag är på väg att ta ut henne, då springer hon in under sängen. Sen försöker jag locka med råttor och ett måttband som jag har som leksak till henne. Hon tycker om att jaga det, men inte när jag försöker att få ut henne ur sovrummet. Det tar längre och längre tid innan hon kommer fram, men har man tålamod så brukar hon till slut springa fram. Men hur kul är det att gå runt i lägenheten och släpa på ett måttband mitt i natten?

Slutar klockan 15.00 idag. Då måste jag nog åka och fixa extranycklar till lägenheten, eftersom den jag fick inte funkade. Så jag hoppas att det är ok för hyresvärden att jag drar av det på hyran. Det borde det ju vara. Jag fixar ju nycklarna, men det är ju ändå dom som ska betala dom i slutändan. Kan väl inte bli enklare för dom än den lösningen?

Sen ska jag kolla så jag har packat allt, försöka att hinna diska och städa lite, köpa/äta en kebab med bröd och sen gå ner till tåget som ska ta mig ner till Stockholm.

Så ser min fredag ut. :)

Krångel

Tänk att det ska vara nåt krångel hela tiden med lägenheten. Nu senast var det att man ville ha en extranÿckel till lägenheten. Det var väl inte så populärt hos hyresvärden, men sen hade dom hittat en extranyckel som dom hade redan. Men så när jag skulle ge den till Marcus i kväll för att han ska ta hand om Zelda i helgen, så känner jag att det är bäst att prova så nyckeln funkar. Guess what? Det gjorde den inte! Det gick inte att låsa/låsa upp med den nyckeln.
Man börjar bli less...

Handledare

Då sitter man här på jobbet igen då. Men helgen närmar sig!
Har ont i ryggen i dag, i vänstra sidan. Måste ha sovit konstigt. Men jag tror faktiskt jag har sovit ganska bra i natt. Det var nog tack vare den avslappnande kvällen på Romerska igår.

I dag har vi haft möte på jobbet med anledning av att vi ska få in praktikanter, som sedan förhoppningsvis blir sommarvikarier. Jag är en av dom som fått förtroendet att vara handledare för dessa praktikanter. Det blir nog roligt. Det är något nytt för mig att vara handledare, så får hoppas att det går bra. När jag började jobba på DHL hade vi inte heller någon speciell handledare, och fick inte träna på det sättet man får göra nu, innan det är dags att sitta och ta samtal själv.
Nästa vecka börjar dom och det ska bli kul att se vilka som börjar. Vi fick höra namnen i dag, och ett fåtal känner jag igen.

Candy by nature

Jag köpte cashewnötter i lösvikt i dag, som jag tänkte ha att småäta på tåget, när jag åker till Stockholm på fredag. Men oj vad dyrt det är ändå med naturgodis! Inte konstigt att det är svårt att vara nyttig.

Lite bilder

Bjuder på lite bilder här. Först på mina nyfixade naglar. Sen på mina bakverk sen i helgen och förra helgen. Bilderna är klickbara om ni vill se dom i större format. :)

 

Vänster och............... höger.


 

Grahamsbullar och......vaniljbullar.


Myskväll på Romerska

Ikväll hade vi ju myskväll på Romerska. Vi var fyra tjejer som var där. Det var en jättetrevlig kväll och riktig vardagslyx!
Vi började med att göra rent ansiktet med ansiktsrengöring (låter logiskt). :) Sen peelade vi ansiktet. Det intogs även lite godis och jordnötter.

 

Sen satte vi oss i jacuzzin och hade det bra. Riktigt härligt! När vi hade badat en stund provade vi även ångbastun.

 

Sen var det dags att lägga ansiktsmask. Då fick vi även en varsin smoothie. Riktigt gott! Vi satt och pratade en stund och åt lite av varje, innan vi satte oss i jacuzzin igen. Sist men inte minst var det dags för kroppspeeling och dusch.

Tack tjejer för en jättetrevlig och härlig kväll! Nu känner man sig fräsch och len. :)


Mitt i veckan

Då var det onsdag, snart lunch, och halva veckan gjord. I morse var det vitt på backen igen, men den snö som kommer nu försvinner ju snabbt också, så det gör ju inte så mycket. Men man vill ju gärna ha lite varmare väder nu.

I kväll är vi några tjejer som ska ha mysig tjejkväll på Romerska Bad & Relax här i Ljusdal. Vi ska dricka smoothies, äta nötter, frukt och godis, bada jacuzzi och ångbastu. Härligt!

Benjamin Button

Ikväll blev det alltså en liten filmkväll, med den 2,5 timme långa filmen om Benjamin Button. Den var väldigt bra faktiskt. Jag tycker den var väldigt välgjord.
Nu är det dags att göra sig i ordning för en god natts sömn, förhoppningsvis. :)

En kvart...

...kvar att jobba. Skönt. :) Har varit väldigt trött i dag, så jag borde försöka lägga mig tidigt ikväll.
När jag kommer hem från jobbet ska jag göra fläskpannkaka till middag. Sen ska jag kolla på "Benjamin Buttons otroliga liv". Hoppas den är bra. Har hört flera som sagt att den inte är så bra. Eftersom filmen är så lång så hinner jag tyvärr inte med nån promenad heller. Typiskt. ;)

Den här veckan är ingen bra vecka för min Beach-satsning. Började bra förra veckan, men så missar jag båda träningspassen den här veckan, och har inte heller orkat ta mig ut på promenader. Och tyvärr är det lätt att man slarvar även med den andra delen, när man inte tränar. Då har jag lättare att tillåta mig själv att äta onyttigheter. Även om det borde vara tvärtom.

I helgen åker jag till Stockholm. Det ser jag fram emot!

"Frukt i stora lass"

Nu är mina naglar fina igen! Så skönt att äntligen få dom fixade och jag är jättenöjd! Har kortat ner dom ganska mycket och det känns som en bra längd på dom nu. Men snart har dom ju vuxit ut igen!
Får se om det kommer en bild på dom nån dag.

Ikväll har jag ätit en massa frukt! Gjorde fruktsallad som fick bli både middag och kvällsfika, så snart har jag ätit en banan, en apelsin, ett äpple och ett päron. Och så en del russin. Tyvärr blev det ingen träning eller promenad i kväll. Får försöka ta igen det i morgon.

Nails

Det var ju meningen att jag skulle till Adele och fixa naglarna i lördags, men det blev ändrat till i dag i stället. Och nu har jag verkligen väntat in i det sista! I lördags kväll lossnade gelén från en av naglarna. Gelén är ju det som används i stället för nagellack, som gör att nageln blir starkare. Som tur var gick inte nageln av, utan gelén hade släppt så pass mycket från nageln, så det bara flög iväg, när jag kom åt mina byxor! Så nu har jag en ofixad nagel och nio naglar med "jätteutväxt" och lite fransk manikyr med den häftiga dekorationen som Adele gjorde senast.
Ska bli skönt med fina naglar igen. :) Det blir kanske nåt vårfint den här gången.

På jobbet ringer det på ganska bra i dag. Till och från i alla fall. Det kommer lite lugna perioder ibland. Dom flesta samtalen handlar om askan som orskar flygstopp. Alla undrar om våra flyg kommer att kunna avgå, och om deras sändningar kommer att kunna komma fram. Tyvärr vet man inte så mycket, så något riktigt besked kan man inte ge kunderna. Det är mest bara att vänta och se hur askan sprids vidare med vinden, och vilka flygplatser som är öppna.

Tjejkväll

Igår kom alltså Sandra och hälsade på, men hon hade även med sig sin dotter Agni. Det var meningen att hon skulle komma själv, men när Sandra hade berättat att hon skulle åka till mig hade Agni snabbt klätt på sig ytterkläderna och sprungit ut och satt sig i bilen. Vem kan säga till en treåring då att hon inte får följa med? Det är klart att hon skulle med för en liten tjejkväll. Vi har ju dessutom lovat henne det förut.
Så vi började med att åka och äta pizza. Sen när vi kom tillbaka till mig så bakade jag klart vaniljbullarna, som jag inte hann göra färdigt innan dom kom. Då hade degen fått jäsa ordentligt. :) Fick även lite hjälp av Agni.
Sen försökte jag och Sandra att prata lite, Agni är ganska duktig på att roa sig själv. Men hon ville ju även att jag skulle leka lite med henne. Men här finns det ju inte så mycket leksaker. :) Vi spelade lite piano och Agni hittade en massa av mina gamla smycken som hon provade. Hon lekte även lite med Zelda. Men man är lite nervös eftersom Zelda inte är den barnvänligaste katten, men det gick bra. Och så fikade vi ju också. Nybakta vaniljbullar och snoddas. :)

När dom hade åkt hem såg jag på msn att Therese satt hemma själv, så då tog jag cykeln och åkte till henne. Gratulerade henne på födelsedagen i efterskott och så blev det en del tjejsnack och vi började även smida lite planer. :) Men mer än så avslöjar jag inte... Jag hade inte tänkt vara där så länge, eftersom jag kände mig lite trött, men tiden bara rann iväg och klockan var nästan halv två när jag åkte hem.

Inköp

Då var jag hemma från köpingen. Och helt oplanerat blev jag ett par skor rikare. :) Festskor till sommaren, precis vad jag har varit ute efter. Så det var ju bra.

  

Här är mitt senaste inköp. :) Det är upplagt för många kvällar med ont i fötterna, men huvudsaken att man är snygg, eller hur? ;)


Lördag!

Idag kommer Sandra! Det blir roligt. :)
Ska snart gå en sväng på köpingen. Sen ska jag göra ett nytt försök med vaniljbullarna, så jag och Sandra har lite fika.
Fint väder är det också.
Härlig lördag!

Volcano

Tänk vad naturen är mäktig! Vad små vi människor är egentligen. Naturen kan styra oss hur den vill. :) Nu är helt plötsligt all flygtrafik inställd i hela norra Europa p.g.a. ett vulkanutbrott på Island. Att det kan ha såna effekter! Helt otroligt egentligen. Vilket stort område som påverkas av en händelse som inträffar flera hundra mil bort.
Här på jobbet märker vi av det här, eftersom våra flyg inte kan lyfta. Det innebär ju en del förseningar för oss och våra kunder.

Men tänk om det här, och alla andra naturkatastrofer som inträffar runt om i världen, är ett sätt för vår planet, eller för en högre makt, att säga att vi inte kan fortsätta att behandla planeten som vi gör. Att slå tillbaka mot all miljöförstöring.
Tänk...p.g.a det här vulkanutbrottet kan tusentals flygplan inte lyfta. Tänk vad mycket koldioxid dom planen hade släppt ut om flygtrafiken hade kunnat rulla på som vanligt. Det är ju något som kan ses som positivt med det hela.
Hoppas att folk är lite mer miljömedvetna nu för tiden. Då kanske det till slut minskar med naturkatastrofer också. Just nu känns det som att det bara ökar.

Fredag!

Härliga fredag! Underbart!
Idag skulle jag ha jobbat till kl. 17.00, men ställer upp och jobbar över till 18.00. Bra med lite extrapengar. Snart lunch. Återigen kycklingsallad.
Igår hade vi en trevlig middag på Stadt med vårt team på jobbet. Mycket god mat också!

Torsdag...

...vilket innebär att det snart är helg igen! Alltid lika underbart! :)
Lunch om ca en timme, då blir det kycklingsallad som jag slängde ihop igår. Ikväll ska vi ut och äta med jobbet. Det blir trevligt! Ska äta kyckling då också. Kom på det efter att jag hade gjort matlådor till idag och i morgon med kycklingsallad. Blir mycket kyckling nu då, men det är ju gott så det går bra ändå.
I helgen ska jag fixa mina naglar och sen kommer förhoppningsvis min bästaste Sandra och hälsar på. Hoppas! Det blir nog en bra helg.
Har varit duktig att hålla mig från onyttigheter den här veckan. Köpte mörk choklad igår som jag åt några bitar av, men det är ju skapligt nyttigt ändå. I morgon blir det fredagsfika så då får jag unna mig. Sen blir det nog fika och kanske nåt mer onyttigt om Sandra kommer. Vi får se. :)

Bake a cake

Jag är sugen på att baka tårtor! Synd att det inte kommer några tillfällen framöver då man har anledning att baka tårta. Får nog bjuda hem lite vänner på fika, eller middag, snart och baka en tårta. :) Och jobbet skulle nog uppskatta en tårta också, men får väl se hur det blir med det.
Skulle vilja prova att göra lite mer "professionella" tårtor och nu hittade jag en jättebra sida med tips och där man kan köpa sånt som behövs till den typen av tårtor.
En barndomsvän brukar lägga ut bilder på Facebook på hennes tårtor och hon är så himla duktig! Önskar att jag kunde göra såna tårtor. Har aldrig ens provat och skulle ju vilja börja öva, men då måste man ju ha tillfällen att baka till också.

I need a vacation

Semester vore inte helt fel nu. Men man får vänta ett tag till. Hoppas vi får besked snart om när vi får semester.
Satt och kollade lite på resor tidigare i dag. Kan inte hålla mig, även om jag inte vet om det blir någon resa än, eftersom jag inte vet när jag har semester. Kollade bl.a. på Portugal och Italien. Det skulle kunna vara några alternativ. Och Grekland är ett stående alternativ varje år. :) Utforska några nya grekiska öar.
Hoppas det blir en resa även i år! Kanske charter denna gång, så allt är ordnat. Annars brukar vi ju plocka ihop våra resor själv och boka flyg och hotell var för sig, och sen ta oss fram själva, och resa runt lite. Kan vara skönt att stanna på samma ställe också.
Längtar...och hoppas...


I did it!

I natt har jag sovit ganska dåligt och vaknat flera gånger. Kan inte skylla på Zelda den här gången, eftersom jag hade stängt dörren till sovrummet (med henne utanför alltså). När jag vaknade under natten tänkte jag att jag nog skulle hoppa över promenaden, just eftersom jag sovit dåligt. När klockan väl ringde låg jag och drog mig en stund, men till slut bestämde jag mig för att gå upp och ta den där promenaden.

Kom iväg 20 minuter senare än jag hade tänkt, så det kändes lite stressigt men jag trodde att jag skulle hinna ändå. Hade en del klädproblem, och gick även och bytte om i sista stund, när jag precis var på väg att gå. Trodde att jag kanske hade klätt mig för varmt, men det visade sig att det nog hade varit bra om jag hade behållit dom kläderna på. Lite småkallt var det eftersom det blåste ganska mycket, men samtidigt blev jag ju lite svettig också. Svårt att veta. Solen skiner men samtidigt har inte värmen kommit riktigt än.

Kom hem i ganska bra tid och duschade. Sen hann jag med att koka ägg också, så frukosten bestod av yoghurt, macka och ägg.
Var ute i ganska god tid, men återigen ställde kläderna till det och precis när jag skulle cykla till jobbet bestämde jag mig för att byta byxor. Och så skulle man ju fundera på vilken jacka och vilka skor man skulle ta också. Så jag kom till jobbet ganska precis i tid. Och cyklingen var lite jobbig, eftersom det var sån motvind.
Det är en svår tid nu, när det gäller kläder.
Jag känner mig i alla fall väldigt nöjd med att jag hann med en promenad före jobbet. Och bäst av allt är att jag kan sätta mig i soffan med gott samvete ikväll när jag kommer hem.
Tyckte även att det skulle bli intressant att se om jag känner mig piggare på jobbet efter den här starten på dagen, men det tror jag inte jag gör faktiskt. Sitter och gäspar idag också. Det är nog för att jag sov dåligt...

Workout

Ikväll blev det ett pass BodyAttack. Har missat fyra gånger i rad så det var lite ovant och jobbigt! Men skönt efteråt.
I morgon har jag planer på att gå upp och ta en promenad runt kyrksjön innan jobbet. Får se hur det går. För dom flesta kanske det låter som en lätt match, eftersom jag börjar kl. 11.00 i morgon, men för mig är det ändå en utmaning! Jag räknar med att jag ska gå ungefär 8.15 då. Herregud, när man kan sova mer än en timme till! Vi får se hur det går. :) Ska försöka lägga mig om en stund så jag både hinner läsa lite och ändå sova minst åtta timmar.
Återkommer i morgon med resultatet. Om tröttheten tar över, eller om jag tar mig upp.

Tröööööött

Herregud, förstår inte varför jag är så trött nu för tiden. Det är så jobbigt att kliva upp på morgonen, och sen sitter jag och gäspar hela tiden på jobbet. Dom flesta blir ju piggare på våren. Tydligen gäller inte det mig...
Och min kära katt verkar känna på sig när jag ska upp och jobba, för då blir hon extra busig, så jag inte får sova. I natt stängde jag ute henne från sovrummet, men det resulterar ju i att jag får gå upp två gånger på natten. Först för att få ut henne ur sovrummet, och sen några timmar senare när jag ska hämta in henne igen, när hon står och krafsar på dörren. Det är ju nästan som att ha en bebis. :)
Men varför är det lättare att kliva upp mitt i natten, än på morgonen när man måste upp för att hinna till jobbet? Antagligen för att man vet att man får lägga sig och somna om igen.
I morgon har jag sovmorgon igen. Skönt! Måste försöka lägga mig ganska tidigt ikväll så jag får sova länge. Så får vi se om det hjälper, eller om jag är lika trött ändå.

Produktiv helg

Då var den här helgen strax över. Har fått en hel del gjort, men nu är jag trött! Idag har jag tagit en promenad och provade även att ta några löpsteg. Sen har jag tvättat två maskiner och bakat. Gjorde grahamsbullar och snoddas. Skulle även göra vaniljbullar men tror jag misslyckades med degen så jag slängde den. Så nu har jag vaniljkräm i kylskåpet som jag inte vet vad jag ska göra med. Vet inte hur länge det håller heller.
Sen gjorde jag lämmfärsgratäng till middag och den blev helt ok.
Nu är det bara att börja längta till nästa helg. :)

Fyra veckor över...

Dom där fyra härliga kortveckorna jag nyss hade framför mig, med Barcelonaresan och påsken, är redan över... Tänk vad tiden går fort...
Nu vill jag börja nedräkning och planering till semestern, men jag vet ju inte när jag har semester än. Hoppas vi får veta snart.
Har du något planerat till semestern?


Städning

I morse fick jag sova ut ordentligt. Riktigt skönt! Tror jag behövde det. :) Zelda har varit busig alla nätter den här veckan, så jag har sovit lite dåligt, men i natt var hon lugn. Och som tur var kom inte solen fram förrän mitt på dagen, så jag slapp ha den lysande på mig. Då är det inte heller så lätt att sova, eftersom det blir så otroligt varmt.
Klev upp 11.50 och gjorde frukost. Tänkte slänga in en tvätt i tvättmaskinen också, men grannarna tvättade. :/ Förut har det aldrig varit upptaget när jag tänkt tvätta, men sen det flyttade in ett par i huset så tvättar dom alltid när jag är i stort behov av att tvätta. Typiskt... Får hoppas att jag kan tvätta en maskin i morgon.
Under eftermiddagen har jag städat lägenheten. Dammsugit och torkat golvet. Flyttat undan allt jag kan flytta på, så det blev ordentligt gjort. En liten vårstädning. Fönstren får vänta till i morgon, eller tills jag har nya gardiner att sätta upp.
Känns bra att man fått en del gjort idag i alla fall, men synd på det fina vädret att man inte varit ute nåt.
Nu är det middagsdags. Strips och hamburgare får det bli.

Jobb

Det har hållit sig skapligt lugnt här i dag, så det är skönt. Man kan behöva lite lugnare dagar ibland.
Hade även möte med min chef i ca 1,5 timme, så där gick det ju en del tid också. Har pratat om hur det går och vilka mål jag har inför framtiden och så. Och det låter positivt tycker jag.
Nu är det bara drygt tre timmar kvar till man får ta helg. Härligt!

Friday!

Äntligen fredag! Längtar som vanligt tills jag slutar jobba. Jag älskar fredagkvällar!
Hoppas på en lite lugnare dag på jobbet idag. Hela veckan har det ringt mycket. Det har börjat lite lugnare i alla fall nu på morgonen, så det är bara att hoppas att det håller i sig.

Helgplaner

Då var det torsdag och helgen närmar sig. Skönt! Idag jobbar jag till 19.00. Skönt med sovmorgon, men jag var trött ändå. :) Men jag hann i alla fall göra mannagrynsgröt till frukost.
I helgen tänkte jag ha bakstuga hemma. Jag ska göra nåt matbröd och kanske vaniljbullar och nån sort småkakor eller långpannekaka.
Sen ska jag försöka vårstäda. Borde putsa fönstren. Men jag ska leta efter några nya gardiner först. Antingen färdiga panelgardiner, eller tyg så jag kan sy egna. Nu vill jag ju ha in lite ljusare färger i stället för mina svarta gardiner med höstlöv på. :)

Nostalgi

Det här var längesen! Men vilka meningslösa skämt egentligen. :) Men det är väl det som är roligt!




Film

Sitter och kollar lite efter nya filmer på lovefilm.se där jag hyr film. Hittade en som låter bra, men frågan är om man klarar av att se denna? Det låter som att det är stor gråtvarning på den!

Hachiko - En vän för livet
När akita-valpen Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden medmat och varma ord.

Det är för övrigt Richard Gere som spelar i den, och Lasse Hallström som har regisserat.

En dag på jobbet

Trött är jag i dag, men snart är i alla fall dagen slut. En kvart kvar att jobba. Sen ska jag fixa lite mat och ikväll blir det promenad med Kristin. Härligt väder ute och det är ju alltid roligt att gå och prata av sig lite. :) Diskutera helgen och så.

Det blev ingen träning igår, för det blev lite stressigt eftersom jag skulle skjutsa Emma till tåget och sen hinna handla. Men i morgon drar vi i gång på allvar igen! Ska försöka att ta mig ut och prova en liten löptur snart också. Lite intervallträning. Ska göra ett allvarligt försök att börja springa. Klarar jag det inte den här gången är jag nog helt enkelt inte gjord för löpning.

Idag har det ringt mycket här på jobbet så jag har nog slagit mitt personliga rekord i antal samtal, sen årsskiftet. Det är ju bra.
Nu är det hemgång!

Påsken

Ja, då är påsken snart över för i år, och livet återgår till det vanliga. Snart är vardagen i gång igen.
Påsken har varit mysig och vi har fått umgåtts hela familjen. Emma kom ju hem på torsdag kväll och på fredag morgon åkte vi till Frösön där vi har våran morbror och hans fru. Vi åt, fikade och drack hela fredagen kändes det som, och hade det mycket trevligt! Det är alltid roligt att umgås med morbror!
På lördagen tog vi en sväng på stan, men det blev inga inköp för min del. Sen åkte vi tillbaka för en god lunch innan det var dags att åka hem till Ljusdal igen. Emma och jag skulle ju ut på kvällen.
Det var bara att åka direkt hem till mig och duscha och göra sig i ordning. Sen kom Emmas kompis Linda och hennes pojkvän hit, så satt vi och pratade och hade det trevligt. Nån gång runt 23-tiden gick vi ner till Järnvägs och vi hade en väldig tur och tajming. När vi kom var det inte alls lång kö, men sen small det till precis efter oss, så mina kära vänner som var på väg ner och kom kanske 5 minuter efter oss, kom inte in på Järnvägs. :/ Tråkigt! Jag som ville träffa dom inne! Men vi hade en rolig kväll i alla fall.

På söndagen var vi bara hemma i Tallåsen. Emma och jag åkte dit nästan direkt när vi vaknat, vid 12.30 tror jag det var. :) Då blev det sillunch/"-frukost". Mycket gott! Sen satt vi och solade på altanen...härligt! Och så blev det grillad fläskfilé till middag. Grillpremiären! Mums! På kvällen hade jag, Emma och mamma tjejkväll och kollade på två filmer, medans pappa var på "pubkväll" med ett par grabbar. :) Vi kollade bl.a. på Mammut. Den var riktigt bra!

Nu sitter jag och väntar på att Emma och Linda ska klippa färdigt varandra (dom är frisörer båda två). Då ska jag hämta upp Emma och så åker vi till Tallåsen. Sen är det snart dags för Emma att åka tillbaka till Stockholm. :( Tråkigt... Jag ska försöka ta mig iväg på träning ikväll. Nu är det nya tag som gäller, inför Beach 2010!

Det var min helg det. Hoppas ni haft en bra påsk!

April april!

Jag skulle ju inte gå på något skämt idag hade jag tänkt, men jag var visst lättlurad och gick på syrrans skämt. Fick ett sms där hon skrev att hon missat sitt tåg med en minut och blivit ombokad på ett annat och att hon skulle komma vid 1, via Hudik. Jag svarade att jag ville hämta henne i Hudik, samtidigt som det kändes onödigt att åka fram och tillbaka, men jag behövde visst inte hämta henne. April april!

Lost

Igår började sista säsongen av Lost. Spelade in det eftersom det går så sent, så jag ska kolla på det i kväll.
Roligt att det har dragit i gång igen, men det känns ganska skönt att det är sista säsongen. Hoppas man får veta allt man har undrat över. Jobbigt om det återstår en massa frågetecken efter sista avsnittet. :)

Påskkärringar

Kom på att jag glömde att berätta en sak om träningen igår. När vi precis hade börjat ser jag att ledarna börjar skratta lite. Kollar bakåt, och ser att två tjejer som leder andra pass kommer in utklädda till påskkärringar! Så dom tränade hela passet som påskkärringar. :)


Skärtorsdag

Skärtorsdag, 1:a april. Undrar om man blir lurad idag?
Skönt att det är sista arbetsdagen på veckan! Tänk om alla veckor kunde vara så här, fyra dagar jobb, tre dagar ledigt. Fast nu blir det ju till och med fyra dagar ledigt.
Ikväll kommer syrran hem och i morgon åker vi till Frösön och hälsar på morbror. Skoj skoj!

I går var det träning, Bodycombat. Och det var riktigt jobbigt. Kände att jag hade ätit för dåligt, så jag var alldeles svag. Blev trött i benen jättesnabbt, och ett tag kände jag mig nästan svimfärdig. Men efter lite mer vatten blev det bättre. När vi hade kört Moi Tai visste jag att jag skulle klara resten av passet. Svimmar jag inte av det, så svimmar jag inte alls. :) Det är riktigt roligt, men jobbigt! Men jag blir alltid glad när det kommer, och så peppad! Tar verkligen i med allt jag har känns det som.
Kom precis på att jag ska gå in och kolla på lite klipp på Youtube, och se hur Moi tai ser ut på riktigt. Ska försöka komma ihåg det hemma sen. På jobbet kan man inte kolla.

Oj vad lugnt det har börjat på jobbet. Man blir nästan orolig att det är nåt fel på telefon! Men det drar nog igång kl 8. Före det brukar det vara lugnt, och jag började ju 7.30 idag.

Glad påsk på er!

RSS 2.0