Färdig!

Ja, nu är jag klar med de uppgifter vi har i skolan, som ska göras till nästa vecka så nu behöver jag inte tänka på plugg förrän efter helgen. :) Vi har en föreläsning i morgon och sen är vi lediga till på tisdag, då vi har sista lektionen i den här kursen. Eftersom vi inte har någon tenta i kursen, utan bedöms utifrån de uppgifter vi gjort under kursens gång, så får vi det lite lugnt ett tag innan nästa kurs drar igång. Skönt! Då kan jag passa på att göra lite annat roligt och att söka jobb. :)

Regnig tisdag

Dagen började med seminarium. Sen hade jag tänkt åka hem, men Camilla var sugen på fika och att gå på stan så jag hängde med. Vi gick till Panduro så jag inhandlade lite prylar till julkort. Efter några fler affärer gick vi till Espresso house och köpte en varsin bagel och delade på en morotsmuffin. Jag tog även en varm choklad med marshmallows. Gott!
Efter fikat åkte jag hem. Gick till en katt- och hundaffär för att köpa kattsand. Som tur var hade dom den sorten jag använder. Det jobbiga är att jag nu inte har någon bil att åka och köpa den med, så jag måste bära hem 10 kg-kartongen. Det blir snabbt tungt! Lite förträning kan man säga, för sen gick jag och tränade. :)
Frågade om betalningen och antagligen har det blivit fel med startavgiften, så jag ska maila den som är ansvarig för autogirobetalningarna och fråga.
Det var skönt att träna i alla fall. Det känns längesen jag körde gymträning nu. Klockan hann bli mycket så jag kom hem strax före sex och ställde mig och lagade middag. Korvstroganoff. Men jag hade ingen tomatpuré hemma visade det sig så jag fick nöja mig med ketchup och det blev ju gott det med. :)
 

Linnea Henriksson

Vilken tjej! En jättebra spelning gjorde hon på Södra teatern, bara lite för kort. :) Man blir så otroligt glad av att se henne! Bra låtar har hon också. Hon är ett riktigt energiknippe och en glädjespridare. :) 
Hon bjöd även upp Orup, som satt i publiken, på scenen för att sjunga "Lyckligare nu" med henne. Kul. :) 
 
 
 
 
 

Speech

Talet gick ganska bra. Bättre än förväntat med tanke på att vi inte gått igenom det tillsammans. Vid tolv när vi slutat åkte jag direkt hem och fixade lunch. Det är så skönt för jag är klar med alla uppgifter till i morgon och jag har inget annat jag kan göra just nu heller till skolan. Så nu har jag diskat och betalat räkningarna. Sen ska jag dammsuga. Om jag hinner ska jag nog sätta mig och pyssla en stund.
I kväll ska jag gå på en spelning tillsammans med Camilla. Det ska bli kul!
 
När jag betalade räkningarna och tittade på kontoutdraget såg jag att det hade dragits alldeles för mycket pengar på mitt autogiro för träningen så jag måste fråga om det nästa gång jag går och tränar. Tur att man tittar på sånt där ibland.
 
I dag insåg jag en sak. Jag ska aldrig mer vara med i undersökningar på internet där man kan vinna något, om man bara svarar på ett antal frågor om vad man gillar mest inom olika ämnen. Även om man klickar i "Nej" på allting när man får frågan om man skulle vilja få ditten och datten för bara si och så mycket pengar, så ringer dom tydligen upp sen. I lördags ringde dom och erbjöd mig rakhyvlar, i dag har två personer ringt och erbjudit mig trosor, gratis såklart. Fast jag måste ju betala frakten... Alla ringer från samma nummer, fast för olika företag.

Mysdag

I dag passade jag på att sova lite extra när man hade tjänat en timme. :) Gick upp och åt frukost och slappade framför TV4:s Nyhetsmorgon. Sen gick jag och körde ett Bodycombat-pass. Skyndade mig hem efteråt och duschade och åkte sen till Emma och Jocke, där även mamma och pappa var. Kul att träffa dom igen. Har nog aldrig gått så lång tid utan att jag träffat mina föräldrar. :) Vi fikade med god tårta och myste med lillgrabben. Han har nog fått sitt namn nu men jag väntar med att skriva det här tills jag vet att hans föräldrar verkligen har bestämt sig. :) 
I morgon ska vi hålla tal på skolan och jag känner mig inte alls förberedd... 

Promenad

Åh vad härligt det var med en promenad i det fina höstvädret. Jag har varit ute på alldeles för få promenader sen jag flyttade hit. Det har blivit så för när jag väl har tränat har jag velat träna på World Class nu när jag betalar för det. Men jag måste ju även vara ute i naturen ibland...
Gick till en av sjöarna som man kan promenera runt här i Sundbyberg. Det var en fin väg att gå och man kan nog variera längden på promenaden ganska mycket verkade det som. Det verkar vara ett ganska rikt fågelliv där. :) En massa änder, några svanar och kanadagäss. Det är fint att titta på dem, men jag är ju lite rädd för fåglar också! Speciellt svanarna för man har ju hört att de kan vara ganska aggressiva. Änderna är det igen fara med. :) Förutom fåglar och en massa okända människor mötte jag två gånger en av killarna som söker kärleken i Ensam mamma söker. Hi hi... Kristian som dejtar Jenny. Jag kände mig glad när jag gick där... Det är så härligt att få upptäcka nya platser. Att ta in nya intryck och miljöer.
 
 
Efter promenaden gick jag och köpte pizza på vägen hem. Glömde tyvärr att beställa barnpizza. De har ju så enormt stora pizzor där så jag orkar ju aldrig en vanlig ändå!
I kväll har jag tittat på Så mycket bättre. Som vanligt är det de yngre artisterna som levererar bäst. Och så fick jag höra Dinga linga Lena. Den påminner mig om gymnasietiden för jag brukade få höra den från en klasskompis när han sjöng den för mig. :) Ha ha... Pugh har ju faktiskt en hel del bra låtar, men jag har haft dålig koll på vilka låtar han har gjort.
 
Som tur var gick jag in på helahalsingland.se för att se vad som händer där hemma. Då såg jag att man ställer om klockan i natt. Annars hade jag missat det helt! Man tjänar väl en timme i natt? Då borde jag hinna med träningen i morgon, innan jag åker till Emma och Jocke. :)

Fin lördag

Nu har jag i alla fall fått ihop en debattartikel. Jag är inte helt nöjd och kan nog redan nu tänka mig vad jag får för respons, men som tur är blir vi ju betygsatta på den andra versionen.
Nu (halv fyra) är det nog dags att ta av sig pyjamasen och gå ut på en promenad i finvädret innan det blir mörkt ute...
I kväll börjar äntligen ett av mina favoritprogram, Så mycket bättre. Dessutom har jag inhandlat ostkrokar och så funderar jag på att köpa pizza eftersom jag inte har förberett någon middag. :) En bra kväll när man är solokvist!
 
Längtar till i morgon då jag får träffa min systerson igen och dessutom mamma och pappa. Och Emma och Jocke såklart. :) På bilden har han på sig kläderna han fick av mig. :) Nedanför är en bild på kortet de fick tillsammans med kläderna. Egentillverkat såklart. ;)
 
 

Fredagsmys

I kväll blev det tortillas till middag. Sen har jag tittat på X-Factor och filmen Prometheus. Den var faktiskt ganska bra, även om det inte är min typ av film. Lite coolt att Noomi Rapace är med. :) Till fredagsmyset blev det grönsaker med dip. Jag äter så mycket så jag blir helt proppmätt. Det är ju jättegott men det är lätt att äta för mycket. Men det är ju helt okej ändå när det är grönsaker. :)

Idétorka

Det här med att plugga går inte så bra den här veckan. Både i onsdags och i dag är jag ledig men får inget gjort. Nu är klockan snart fyra och jag har bara gjort klart en sak till nästa vecka. Jag har letat ett ämne till min debattartikel men jag kommer inte på nånting. Måste verkligen komma på nåt så jag kan skriva ihop den i morgon! På söndag är mamma och pappa här för att träffa deras första barnbarn och då vill jag träffa dom, inte sitta och plugga. Jag vill inte heller sitta och stressa ihop något på måndag...

Min torsdag

Lillen mår bra. De ligger kvar en natt till på BB, så han kan sondmatas och komma i kapp viktmässigt. Sen får vi hoppas att han kommer igång med amningen ordentligt.
 
I dag klev jag upp lite tidigare för att ringa till vårt företag men fick inget svar i dag heller, så jag fick sätta mig och leta mer information på hemsidan och skriva lite mer på mitt tal. Åkte till skolan där vi skulle mötas för att gå igenom talet som vi ska hålla tillsammans. Tre av fem var där...såklart... Så vi gick aldrig igenom det. En sms:ade och skulle inte komma alls, den andra sms:ade och skulle komma senare. Hon kom dock ännu senare än vad hon sagt så vi hann inte gå igenom talet eftersom föreläsningen redan hade börjat.
Efter föreläsningen frågade hon om vi skulle stanna kvar och gå igenom det, men vi andra hade ingen lust att vara kvar längre så jag sa att vi får nog hålla talet utan att ha gått igenom det tillsammnas, eftersom det är svårt att få ihop det när inte alla kommer. Vi sa vad vi kände och hade en liten diskussion om kommunikation och tider. Hon hade såklart ursäkter, men nu får vi väl se om det blir någon ändring.
 
Åkte hem och satte mig med lite skolarbete. Senare gick jag på ett pass Bodycombat. Torsdagar är en riktig mat- och bakkväll på tv. Final i Kockarnas kamp och Masterchef USA och så Hela Sverige bakar. Tänk om det kunde finnas lukt- och smaktv!
 
I kväll kom även första snön här i Stockholm! Många, stora snöflingor! :) Jag som sa till ledaren på träningen att det snöar hemma där jag kommer ifrån, när han sa att det blivit så kallt. Och så började det snöa när jag kommit hem!
 
I morgon måste det bli en riktig pluggdag, fast vi är ledig från skolan. Har en del att göra till nästa vecka. Måste komma på ett ämne till en debattartikel. Nu får man för att man inte hänger med i nyheter, politik och debatter! Någon som har nåt förslag? :)

Fikadejt

I morse tog jag lite sovmorgon och låg i sängen till kvart i tio. Det kunde behövas efter i natt. Den här lilla sötnosen var inte så oskyldig som hon ser ut på bilden. Oj vad hon härjade runt. Sprang i sängen, lekte med mina fötter och väckte mig om och om igen.
 
 
Jag var ju ledig i dag och skulle plugga hela dagen, men hade lite svårt att komma i gång. Jag behövde ringa till kontaktpersonen på företaget vi jobbar med i projektet, men så närmade det sig lunchtid så jag väntade med att ringa. Jag satt och letade lite debattartiklar så länge, för att förbereda mig inför debattartikeln jag ska skriva. När jag väl ringde mitt samtal fick jag inget svar. Försökte två gånger till utan resultat. Så nu har jag fortfarande inte skrivit mitt tal som vi ska gå igenom i gruppen i morgon. Måste nog gå upp tidigt i morgon och ringa då och försöka få ihop min del av talet innan vi ska ses. De andra fick det lite lättare eftersom de kunde hitta all sin information på hemsidan.
 
När jag till slut hade kommit igång med nästa skolgrej ringde min kusin. Hon var i Stockholm på jobb i dag och vi skulle åka till Emma och Jocke när hon var klar. Hon blev klar tidigare så jag åkte till stan och mötte henne. Vi gick och fikade. Sen hörde Emma av sig. Dom var på återbesök på sjukhuset i dag för att se så lillen växer som han ska. Tyvärr får han inte i sig tillräckligt med mat så han var lite för liten och sjukhuset ville ha kvar dem över natten. Så jag och Frida satt kvar på fiket ett dag och promenerade sen från Söder, genom Gamla stan, till Centralen där vi åkte åt varsitt håll. Jättekul att träffa henne för det var så längesen! Men synd att hon inte fick träffa lillkillen. Jag hoppas han mår bra och att amningen kommer i gång ordentligt.

Tisdagstrött

Vaknade i morse och var jättetrött. Pallrade mig till slut upp och gjorde mig i ordning. I dag var första dagen som jag kunde åka tunnelbana hela vägen (fast med ett byte), för nu är den blå linjen i gång igen efter tre månaders arbete efter banan. Men jag vet inte riktigt om jag kommer att åka tunnelbana eller pendeltåg, för det går snabbare med pendeln. Jag varierar nog lite...
Väl på skolan skulle vi i projektgruppen sätta oss och jobba på vårt tal vi ska hålla på måndag. Det gick bra för oss som var där, men en dök såklart inte upp. Jag börjar bli riktigt irriterad nu... Det är inte okej när en person alltid kommer jättemycket för sent (vi pratar timmar, inte minuter), om hon ens dyker upp. Trött och grinig var jag kanske inte det roligaste sällskapet, men jag lättade upp efter ett tag. :)
När vi var klar åt vi lunch innan det var dags för seminarium. Precis när vi hade slutat ringde en kille från UPS och frågade om jag var hemma. Han hade försökt leverera mitt paket två dagar, trots att jag hade ringt och bett dem komma i morgon. Han skulle försöka att komma lite senare om han hann med.
Väl i Sundbyberg, efter att ha åkt en hel annan väg med buss och sen väntat på ett försenat pendeltåg, pga en olycka som gjorde att tunnelbanan inte gick hela vägen, ringde han igen när jag precis skulle gå in genom dörren. Han kunde komma om några minuter, så jag hade tur och fick min dator redan i dag! Då behöver jag ju inte sitta hemma hela dagen i morgon heller, om jag vill göra något, som att träna. Jag måste verkligen träna! En vecka sen sist...

Första träffen

I dag höll jag mitt andra tal på skolan. Det skulle vi lära oss utantill och det hade jag gjort, men jag tappade bort mig ett par gånger. Det blir ju lätt så när man är lite nervös. Men jag hade mitt manus liggande bredvid mig så jag kunde titta på det för att komma på vad jag skulle säga. .
Direkt när vi slutade åkte jag till Emma och Jocke som hade kommit hem från BB med deras lille bebis. :) Han var så liten och söt! Jag bara satt och beundrade honom. Det är så mysigt.
 

En underbar dag!

I dag har jag inte brytt mig ett dugg om träning och viktnedgång. I stället har jag fikat två gånger. Det får man en dag som denna, när jag har blivit moster! :)
Efter att ha ätit frukost och tagit det lugnt en stund (efter en natts sömn kan ju det behövas ;) ) så ställde jag mig och diskade. Då fick jag ett meddelande från Emma, att dom var på väg in till BB. Jag gick runt med ett leende på läpparna och fick ny energi.
Jag har strukit lite, satt upp sista gardinen, fållat upp en linnehandduk som jag köpte i somras och även sytt på nya "handtag/öglor" (kommer inte på vad det heter) på ett par handdukar, vilket jag har tänkt göra lääänge. Det var nog första gången jag satte mig vid symaskinen utan mammas hjälp. :)
 
Jag har även suttit och läst igenom mitt tal inför måndag några gånger. Jag är riktigt nervös över att behöva lära mig det utantill. I morgon blir det till att nöta, nöta, nöta... Och kanske träna. :) Jag ville inte gå och träna när jag väntade på att få höra från Emma.
 
Jag är i alla fall så glad över den lille pojken som kom till världen i dag! Längtar tills jag får träffa honom! Så fort föräldrarna är hemma vill jag åka dit. :) Blev så glad när Emma ringde, när allt var klart och dom hade landat lite, över att höra att allt gått bra och att jag är moster! Tänk att min syster är mamma! Hon kommer bli den bästa mamman och Joakim den bästa pappan!

Fredag!

Skönt med fredag. :) Hade ställt klockan på åtta i morse för att komma upp i tid, även om vi började ett. Men jag var så trött så drygt en timme senare klev jag upp, när jag kom på att det faktiskt kunde komma en leverans till mig. Jag ville inte stå i pyjamas när han kom, i fall han skulle komma tidigt! Gjorde mig i ordning, åt frukost och satte mig sen och pluggade. Vi har så många olika saker igång samtidigt nu, så det blir lätt att man gör lite på varje i stället för att verkligen fokusera på en sak i taget. I dag har jag jobbat med att få klart en del saker till nästa vecka.
Dagens lektion gav mig egentligen inte så jättemycket, förutom information om vad som ska finnas med i ett PM till vårt projektarbete. Vi skulle sitta och diskutera olika punkter i gruppen, men det mesta hade vi redan pratat om.
 
När jag kom hem tittade jag hur det gick med min leverans, och som jag misstänkte hade den inte kunnat levereras på grund av att kuriren saknade en portkod. :) Jag ringde till UPS som ska leverera datorn och ordnade ny leverans. Lite roligt att ringa när man för det första har full koll på vad de behöver och för det andra kan jämföra deras samtal med DHL:s. :) Hon var trevlig och hjälpsam, men de verkar inte ha samma krav som "oss". Jag vet aldrig om jag ska prata som om jag fortfarande jobbar där, eller som att det är mitt gamla jobb. Det känns ju som oss och vi fortfarande. Jag är ju fortfarande anställd i alla fall.
Jag upptäckte att jag var ledig på onsdag också så då ska jag få min dator, för dom kunde ju inte säga någon tid för leveransen, bara lägga in ett önskemål. :) Jag känner igen det där! Hur många gånger har man inte sagt det?!
 
Nu ska jag göra varma mackor och sen blir det fredagsmys med film, tv och naturgodis.

Torsdag

I dag hade vi föreläsning klockan 10.00 och vi som var ut igår var lite trötta, även om det inte blev en jättesen kväll. Hjärnan var inte riktigt med när vi fick någon övning att göra. :)
Efter föreläsningen hade vi i projektgruppen ett litet planeringsmöte. Jag och Camilla gick sen och hämtade våra tentor så vi fick se vad vi hade rätt och fel på. Dessutom fanns det en lista med hur många som fått varje betyg och det var visst bara sju stycken som fick A. Det kändes ju bra. :) Men jag kan tillägga att om jag hade haft ett poäng mindre hade jag fått B, så det var precis på gränsen! Egentligen har ju inte betygen någon betydelse, eftersom det bara gäller att vara godkänd, men det är ju ändå roligt när det går bra!
Jag åkte sen hem och fixade lunch och satte mig vid datorn för att plugga. Nu har jag skrivit mitt nästa tal, men jag undrar verkligen hur jag ska lära mig det utantill, eftersom vi inte får ha något manus! Det är lite nervöst... Jag får nöta in det i helgen.
Det blir tyvärr ingen träning i kväll för jag ville bli klar med talet först och när jag var klar insåg jag att det skulle bli middag lite nära inpå träningen, så det får bli i morgon eller på lördag.
 
Vi går i väntans tider nu. Jag blir moster när som helst, för nu är det på övertid. Vi längtar och hoppas han kommer snart! Undrar hur jag ska hinna plugga då, jag kommer ju att vilja vara där hela tiden. ;)

Första tentaresultatet!

Den här dagen började jag med att titta på film. Sen pluggade jag lite men fick av någon anledning inte så mycket gjort som det känns. Vet inte riktigt var tiden tog vägen. På eftermiddagen gick jag och tränade, dock lite senare än jag hade tänkt. Körde först ett hårt pass på löpbandet, 30 minuter. Förra gången valde jag level 3 på Fatburner-programmet och 20 minuter och tänkte att jag nog kunde köra lite hårdare nästa gång. Så i dag tog jag level 5 (av 20) och 30 minuter och löpbandet satte igång med en väldans fart! Det var tydligen en väldigt stor skillnad på hastighet mellan 3 och 5. :) Så jag fick sänka farten, men efter den starten var jag trött redan från början! Så det blev tufft att jogga i 30 minuter. Jag gjorde det med tre små pauser. Efteråt rann svetten ordentligt!
Sen körde jag ett par styrkeövningar, men insåg att klockan började bli mycket så jag var tvungen att avsluta och hoppa över dom andra övningarna.
Gick hem och duschade och gjorde mig i ordning. Skulle ha varit inne i stan 17.15 för att möta upp några stycken, men hann inte det. Gick ner till stationen för att ta tåget som skulle vara framme 17.47 i stället, men väl nere inser jag att jag glömt SL-kortet, så det var bara att springa upp och hämta det och ta nästa tåg, så strax efter 18 kom jag till slut in. Där mötte jag upp Malena. Dom andra hade vi missat. :) Vi gick och åt på tacobar och sen vidare till Fotografiska för att titta på utställningar. När vi kom dit hade dom andra hunnit gå så vi hamnade lite efter kan man säga. :)
Omkring åtta var vi klar där och Malena åkte hem. Jag gick vidare till Marie Leveau och mötte upp dom andra. Tre tjejer i klassen och två andra. På kvällen hade dom upptäckt att vi hade fått tentaresultatet och vi hade alla klarat oss och kunde fira det tillsammans. Jag fick dessutom högsta betyg, A! Det var verkligen mer än jag hade hoppats på! Så häftigt eftersom dom sa under första veckan att det var riktigt bra och svårt att få A.
En trevlig kväll har det varit.
 
Det känns dock lite konstigt att gå ut och fira något en dag som denna, då vi i går fick det tråkiga beskedet att farmor gått bort... Fina farmor. Hoppas att hon har fått träffa farfar nu...
 
Nu måste jag sova för i morgon är det föreläsning. Jag går också och väntar på min dator som ska komma med en konkurrent och jag hoppas att jag är hemma när den kommer, men det är nog tveksamt. Typiskt att den inte kom i dag när jag var ledig. Om jag inte är hemma kanske jag måste vänta till nästa fredag, för det är vår nästa lediga dag. :/

En bra tisdag!

Dagen började med seminarium klockan elva. Vi kritiserade varandras första texter och jag fick en del bra kritik så jag kan göra om den till det bättre. Jag har redan skrivit om den och tror att den är så gott som klar.
Efter seminariet åkte jag, Emma, Camilla och en till tjej från klassen in till stan och åt lunch. Åt en jättegod kyckling/curry-macka. Tror det var dinkelbröd och det är ju så gott.
Sen åkte jag hem och skrev om min text och lite annat. Strax före sex mötte jag Malena inne i stan. Vi skulle gå och äta på Jensens Böefhus (hur får man egentligen till ett dansk/norskt ö?). Hon bjöd på middag eftersom jag fyllt 30 år. Jättegod mat och jättetrevlig kväll.
På vägen hem pratade jag med Lina och tack vare henne kanske jag har fått mitt första fotojobb. :) Det skulle vara jättekul! Men lite nervöst såklart, om det inte skulle bli bra. Om ni vill tipsa om mig så tar jag tacksamt emot fler jobb! :)
 
Nu hade jag tänkt titta på film men jag måste nog titta på Hollywoodfruarna först och se hur Gunilla behandlar den stackars tjejen som tog jobb där och den nya fruns låt om Gunilla. :)
 
Dom senaste dagarna har jag känt att jag kanske har börjat hitta tillbaka till mig själv igen. Jag har känt mig gladare och mer pratsam, som är den jag brukar vara, efter att en ganska lång tid ha känt mig tråkig och tystlåten. Hoppas det håller i sig. :)

Dagarna tre

De tre senaste dagarna har jag mest bara varit hemma. Både varit produktiv och hunnit ta det lugnt. I lördags satt jag och pluggade så jag blev klar med tisdagens uppgift. På kvällen var det meningen att jag och Lina skulle gå ut, men hon blev sjuk så det blev en lugn kväll.
På söndagen vaknade jag i tid för att hinna äta frukost och låta den sjunka lite, så jag kunde gå och träna Bodycombat. Jag tycker att det kan vara lite jobbigt att träna så tidigt på dagen (12.00) men det gick bra. Fast jobbigt var det ju! Samma ledare som på torsdagen (då hon vikarierade) och hon är riktigt bra. Mycket benträning är det och det behöver jag. Men värst är att jag får ont i fötterna. Det börjar liksom värka i fötterna när jag har haft tyngden på dem ett tag. Tror det beror på att mina fötter inte är vana vid inläggen som jag har i inneskorna, eftersom jag inte har tränat inomhus på ett tag. Jag glömmer alltid att flytta sulorna till andra skor.
Efter träningen var jag hemma och fixade i lägenheten. Satte upp tavlor och försökte få klart med sista piffet. Det som är kvar att göra nu måste jag få hjälp med av någon med en bra borr. :)
I dag har jag varit ledig från skolan och varit hemma och pluggat hela dagen. Nu är jag nästan klar tror jag med nästa veckas skrivuppgift, fast jag måste gå igenom den igen och kanske ändra lite.
Skönt att känna att man ligger bra till tidsmässigt. Jag måste dock börja med nästa veckas taluppgift också, men det gör jag nog på onsdag när jag är ledig igen.

Äntligen beställt!

Jag hade planerat att köpa en dator direkt när jag började plugga, men det har inte blivit av på grund av beslutsångest över vilken jag skulle ha. Men nu är den äntligen beställd! Nu är det bara att vänta på min fina Macbook Pro. :)

The speech

I dag var det alltså dags att hålla mitt första tal på skolan. Jag var lite lagom nervös innan, men när det var min tur att gå upp så blev jag mer nervös. Och självklart fick jag vänta nästan till sist också, jag som hade velat ha det överstökat. Men det gick väl ganska bra ändå och mina klasskamrater märkte inte av min nervositet, precis som jag inte märkte av deras. Efteråt fick vi feedback från vår responsgrupp (tre stycken i klassen) och läraren. Vi fick även en lapp från varje person i klassen (i vår seminariegrupp som är kanske 15 pers) med det som de tyckte var mest positivt med talet.
Förresten handlade mitt tal om frakter. :)
Det som jag nästan tycker var svårast var att ge respons på andras tal. Det är inte något jag känner att jag har kunskapen för, men det är bara att försöka.
Nästa tal är jag lite nervös inför också, för då ska vi inte ha något manus utan vi måste memorera det. Än så länge har jag ingen aning om vad jag ska tala om heller.
 
Efter seminariet köpte vi lite lunch på skolan och satt och planerade lite till projektarbetet, men jag tycker inte att vi kom så långt i planeringen.
Sen åkte jag i alla fall hem och tvättade. I kväll är det bara en lugn tv-kväll. Ulf Lundell är med på Skavlan. :) Tänka sig, han som inte gör så många intervjuer.

Bodycombat!

När jag kommit hem efter föreläsningen i dag åt jag middag och en stund senare gick jag iväg till World Class för att köra ett pass Bodycombat. Det var en annan ledare i dag och hon var riktigt bra. Passet var tufft och lite svårare rent tekniskt. Många olika övningar med lite snabbare byten. Det var också mycket benträning. Svetten rann men roligt var det! Skönt att jag tog mig iväg, för det var nära att jag inte gjorde det faktiskt.
Nu är det bara att ladda inför talet i morgon. Kommer att vara nervös då men jag hoppas att det går bra.

Till skolan

Då var det dags att göra sig klar för att åka till skolan snart. Känns konstigt att åka så sent, klockan två, men vi börjar inte förrän tre i dag. Jag har kollat flera gånger på schemat för att vara säker, bara för att det känns så sent. :)
Känner mig klar inför talet i morgon nu så det är skönt. Men jag kommer att vara nervös i morgon... Även om jag har fått lite vana att stå och prata inför folk så är det nervöst när det är nytt folk eller något nytt man ska prata om.

30-årsdagen!

Denna onsdag var dagen då jag fick en 3:a först i min ålder. :) Tänka sig, 30 år!
Trots att jag inte behövde åka till skolan i dag, ställde jag klockan på 8.00 för att komma upp i tid. På förmiddagen satt jag och skrev mitt tal till på fredag. Vi ska prata i 2-3 minuter och först blev det för långt. Till slut tror jag att det blev ok.
Sen ställde jag mig och bakade muffins. Med Posten fick jag i dag några kort (fler än jag hade väntat mig) och även en avi att jag hade ett paket att hämta ut. :) Efter bakningen gick jag och hämtade paketet, som var från min Smålands-släkt. :) Ett fint kit för kropp och läppar från Mary Kay. Härligt!
När jag kommit hem blev det lite städning, diskning och fix och så var det dags att göra middag. Emma och Jocke skulle komma hit. Jag bjöd på torsk i ugn, som blev jättegod faktiskt! Receptet hittar du hos Linnéas Skafferi. Dom hade med sig en liten tårta (stubbe) och jag gjorde cupcakes så det blev två efterrätter. :) Väldigt mätta blev vi! Men är det födelsedag så är det! Fick presenter av dom också. En eltandborste som jag hade önskat mig och ett Mary Kay-kit för händerna. Tänk vad fin jag kommer att vara nu! Lena ska var len även efter 30. :)
En mysig kväll har vi haft och vem vet, det kanske var den sista gången jag träffade dom innan dom blir föräldrar och jag blir moster! :)
 

Trailer tuesday

Dagen började med huvudvärk och ett 20 minuter försenat tåg. Kom till lektionssalen precis när vi började, som tur var hade inte läraren kommit än. Jag satte mig bredvid en kinesisk tjej som är med i samma projektgrupp som mig. Hon hade med sig en present till mig eftersom jag berättade förra veckan att jag fyller 30 på onsdag! Det var verkligen oväntat och jättegulligt av henne! Jag fick en kinesisk plånbok.
På seminariet parades vi ihop två och två för att intervjua varandra. Vi fick några saker som vi skulle ta reda på om den andra. Efteråt fick vi tio minuter på oss att skriva en trailer för ett påhittat tv-program som skulle handla om personen vi intervjuat. Vi skulle även ha ett namn för programmet, samt vilken kanal det skulle gå på. Trailern skulle vara 60-90 sekunder långt. Precis när vi fick uppgiften kändes det ganska svårt, men jag lyckades få ihop nånting i alla fall. Sen fick vi även läsa upp trailern för de andra. Lite nervös blev jag. Läraren gav mig i alla fall positiv feedback efteråt.
 
Efter skolan åkte jag direkt hem och gjorde lite lunch. Sen satte jag mig och läste kurslitteratur och vid halv fyra gick jag till Synoptik för att hämta mina nya linser. Jag bytte in mina gamla linser som jag fick problem med, och fick faktiskt tillbaka lite pengar i stället för att behöva betala! Därifrån gick jag direkt till World Class för en timmes gymträning. Det märktes att jag var där lite senare i dag, för det var mer folk. Mest stora biffiga killar, men även "vanliga" människor. :) Det kändes skönt att jag kom iväg för innan jag gick hemifrån var jag så trött.

Bakdag

I dag var jag ledig från skolan, men ställde ändå klockan för att komma upp i tid. Klockan tio åkte jag till Emma för att ha en riktig bakstuga! Eftersom hon får barn vilken dag som helst så tänkte vi fylla deras frys med fikabröd, till alla besök som kommer för att titta på bebisen. :)
Vi bakade kanelbullar, snoddas (även kallade kärleksmums och en massa andra namn), chokladbollar och chokladmuffins. Hela dan stog vi och bakade. När Jocke kommit hem så åt vi en enkel middag i form av risgrynsgröt och mackor och sen provsmakade vi lite av fikabrödet.
Jättemysig dag har det varit!
 

Söndag

I dag åkte jag in till stan för att träffa Thérèse och hennes kompis Camilla som har varit här i helgen för att gå på musikal. Vi gick och åt lunch och gick sen runt på stan. En stund innan det var dags för dem att sätta sig på bussen hemåt, gick vi även och fikade. Det var roligt att få träffa Thérèse.
Jag har inte hunnit göra något annat i dag. Borde kanske plugga lite nu.

Myslördag

I går hade jag en jättehärlig och mysig dag tillsammans med Lina och lille Jack. Vi började med att promenera runt i Rålambshovsparken och jag gick och fotograferade, mest på Jack för han var ju ett så gulligt motiv. :) Efter att ha gått en liten stund gick vi förbi ett ställe där scouter stog och sålde fika, toast och våfflor. Jag köpte en våffla. Gott!
Sen gick vi vidare, Lina och Jack lekte lite i löven och matade ankor (fast Jack åt brödet istället för att slänga det till ankorna). Efter att ha varit ute i två timmar åkte vi till Liljeholmen. Där gick vi och handlade mat. På vägen hem till deras lägenhet stannade vi i en lekpark en stund. Senare lagade Lina jättegod mat. Ris, kyckling och sallad. Vi drack lite vin och satt och pratade. När Jack hade somnat pratade vi lite till och tittade på film, What to expect when you´re expecting. Den var bra!
Klockan hann bli nästan ett på natten innan jag åkte hem. En mycket trevlig dag! Så kul att träffa Lina igen, för det var alldeles för längesen sist och Jack har hunnit växa mycket sen jag såg honom senast. Men nu blir det oftare när jag bor här. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var är den här lilla busungen på väg nu?! Lägg märke till hans söta gå-/springstil med händerna på låren. :) Fick tyvärr ingen bild på det framifrån.
 
Det blev ett gäng bilder, men det var ju så svårt att välja ut bara några stycken.

Fredag!

Nu var det helg igen. Skönt. Men som student är man ju inte ledig på samma sätt, för det finns ju alltid nånting att göra. Men jag ska vara mestadels ledig tror jag.

I dag hade vi en tidig föreläsning igen. Jobbigt med tre tidiga morgnar under samma vecka. :) Vi ska nu börja skriva texter och även tal som ska redovisas muntligt. Det första talet vi ska hålla är ett kort förklaringstal, vi ska alltså förklara något som vi kan. :) Jag har börjat att spåna lite, men inte bestämt nåt än.

Efter föreläsningen åkte jag och Camilla till Söder och strosade lite. Vi gick och fikade och planerade inför eftermiddagens möte och senare åt vi även lunch på en tacobar.
På eftermiddagen åkte vi till vår organisation vi ska jobba med i projektarbetet för att diskutera lite inför det. Vi fick lite material att jobba med och fick veta lite om vad de har tänkt.

Sen åkte jag hem och var ganska trött så jag satte mig och kollade på film, The Avengers. Den var bra. Sen blev det en lugn fredagkväll.

I morgon hoppas jag på fint höstväder, så kanske jag ska ut och fotografera lite! Fick även veta att Emma är intresserad så vi kanske går ut tillsammans och fotar lite nån dag. :)


Shopping

I morse hade vi föreläsning som började redan 8.15 så det blev ännu en tidig morgon. Vi började med en ny delkurs i dag som handlar om att skriva och tala. Vi ska skriva några olika typer av texter och i grupper ska vi sedan läsa varandras texter och ge respons på dem. Den andra delen av kursen handlar om att skriva tal och redovisa dem muntligt. Även på talen ska vi ge respons till varandra. En spännande kurs, men även lite utmanande.
Jag måste lära mig att jag inte är ledig bara för att jag har en dag utan föreläsning och att kurserna drar i gång direkt. Det är lätt att tro att man kan ta det lite lugnt i början. :)
 
Efter föreläsningen i dag gick jag en kort sväng på stan. Jag köpte fyra tröjor. Egentligen känns det lite dumt att gå och shoppa när man har sån liten inkomst, men jag kände att jag behövde några höstiga baströjor.
 
 
Mina inköp, alla från H&M.
 
När jag kommit hem dammsög jag lägenheten, läste lite i en kursbok, åt lunch (ärtsoppa och macka), gick till Synoptik för att kolla mina senaste linser som jag provat. Direkt därifrån gick jag till World Class och tränade. Skönt! Nu har jag ju inte tränat på en vecka så det var på tiden. Körde samma övningar som med personliga tränaren plus 20 minuter på löpbandet. Första gången jag stog på ett löpband!
 
I kväll funderar jag på att möta upp Emma och Camilla (från skolan) och Emmas kompis på Söder, för att fira vår första tenta. :) Måste bestämma mig typ nu eftersom jag vill fixa till mig lite också.

Tentan

Klockan åtta i morse var det dags att skriva tentan. Det kändes bra och jag har förhoppningar att jag klarade den, även om jag inte kan vara helt säker. Om tre veckor ska vi tydligen få veta hur det gick, så det blir en ganska lång väntan.
Jag blev klar tidigare än jag trott, klockan halv elva. Jag ringde Emma och frågade vad hon gjorde. Hon var bara hemma så jag åkte direkt dit. Vi tog en promenad och var ute i hela 1 timme och 50 minuter! Jätteskönt att vara ute så länge och det var en fin väg att gå, runt en sjö. Det är så fint med höstens färger nu också.
Jag hade tänkt åka hem i god tid, så jag hann träna när jag kom till Sundbyberg, men efter promenaden var jag lite småseg i benen och så var det så mysigt att sitta kvar och umgås med Emma. Jag blev kvar ända till middagen och blev bjuden på lax. :) Vilken tur jag har!
På väg hem, när jag kom med tunnelbanan till T-Centralen hade jag fyra minuter på mig att ta mig till pendeltåget. På tre minuter lyckades jag springandes ta mig dit i tid, så jag slapp vänta en kvart på nästa tåg. :)

I morgon kör vi (jag)!!

Både i går och i dag har jag bara varit hemma och pluggat. I dag skulle vi ha haft en föreläsning, men den blev inställd så då fick vi ännu en ledig dag innan tentan. Men jag har nog faktiskt inte pluggat så jättemycket mer än vad jag hade gjort om vi hade haft föreläsningen. Jag känner mig ganska förberedd inför tentan och vill inte sitta och läsa alldeles för mycket nu. Jag är rädd att jag blandar ihop allt. :) Men jag är ändå nervös inför uppsatsdelen, för den är så svår att förbereda sig till när man inte vet vad den ska handla om. Det andra kan jag nog ganska bra, men jag måste verkligen tänka efter ordentligt så jag inte gör slarvfel.
Vi får se hur det går helt enkelt...
 
Efter tentan har jag planerat att gå och träna, för nu har jag inte tränat på en vecka! Nu är det dags att komma igång på allvar!

RSS 2.0