Ett år

I dag är det precis ett år sedan flyttlasset gick från Ljusdal till Sundbyberg. Det var ett av de bästa beslut jag har tagit i mitt liv. :)
Det finns saknade människor där hemma, men mitt liv är ändå bättre nu än för drygt ett år sedan. Jag trivs bra med jobb, skola, nya hemstaden, nya vänner och att ha mer att göra, mer möjligheter. Och kanske bäst av allt, närheten till min syster och hennes familj.

Jobb och träning

Efter en natt med dålig sömn var det inget roligt när klockan ringde 04.50, men upp kom jag och jag var till och med först till jobbet! Det trodde jag aldrig! :) På jobbet har det faktiskt gått jättebra i dag. Jag har tagit många fler samtal än nån gång tidigare, samtidigt som jag har tagit många mail. Skönt med en bra dag. :)
Efter jobbet skyndade jag mig hem och fixade middag till mig och Malena. Sen gick vi och tränade Bodycombat. Det var roligt att ha sällskap. :) Ett tufft men roligt pass kommer nog att resultera i mycket träningsvärk i morgon.
Då ska jag jobba igen. Planen att ta det lugnt innan skolan drar igång gick tyvärr inte så bra att hålla. Det blir antagligen jobb sex dagar av sju, veckan innan skolan börjar! Jobb i morgon, lördag och eventuellt söndag, om vi inte jobbar undan tillräckligt många mail på lördag.
Det är ju roligt att det blir en del jobb och man vill ju jobba in pengar. Jag hade planerat flera saker jag skulle hinna med innan skolan börjar, men det kommer jag inte att hinna med nu. Det var ju inte jätteviktiga saker, men saker som skulle vara skönt att ha gjorda.
På diskbänken börjar det fyllas på med disk. Jag har varit så duktig att hålla undan nu i några veckor, men när det börjar öka och man inte riktigt hinner diska undan så blir det svårare och svårare.

Sumpan

I går jobbade jag, precis som i måndags. I dag har Emma och Vilgot varit hos mig här i Sundbyberg. Vi tog en promenad runt sjöarna och stannade och fikade på ett ställe som ligger vid en av sjöarna. Framåt kvällen kom även Jocke hit och jag bjöd på fläskpannkaka till middag. Sen fick jag hjälp med att bygga ihop den nya klösbrädan. Så nu är den gamla slängd och den nya står och väntar på att Zelda ska börja klättra i den och lägga sig och mysa på den. :) Än så länge har hon tyvärr inte varit så intresserad!
I morgon ska jag jobba igen. Jag fick veta i dag att det fanns ett ledigt pass, som jag tackade ja till att jobba. Jag börjar klockan 7.00 och just nu undrar jag hur jag tänkte när jag tackade ja! Är så trött! Ska göra mig klar och gå och lägga mig nu. Det är bara att tänka på pengarna jag tjänar. :)

Jobb

I dag har jag jobbat igen och det var lite tungt att kliva upp i morse, efter att ha varit ledig och tagit sovmorgon i två veckor. Jag jobbar även i morgon, men sen vet jag inte när det blir nästa gång.
Mer än så har jag nog inte att skriva om i kväll. :)

3 konserter i 1

I går var dagen jag väntat på länge. Dagen då jag skulle få se tre bra artister under en kväll, bland annat någon jag väntat länge på att få se.
Men innan det var dags för det så träffade jag Camilla för att gå och fika. Sen promenerade vi runt lite på Söder och Gamla stan. Efter det åkte jag och träffade Emma och Joakim för att gå och äta god grekisk mat. Sen promenerade vi till Globenområdet, där den nya Tele2-arenan skulle invigas.
Först spelade en (för mig) okänd artist som heter Zhala. Därefter var det dags för den jag väntat så länge på, Robyn! Efter henne klev Lars Winnerbäck upp på scenen och de som fick avsluta kvällen var Kent.
Tyvärr var kvällens upplevelse inte så bra som jag hade trott och hoppats på. Artisterna var jättebra och gjorde bra ifrån sig, men dåligt ljud och till viss del även ljus drog ner allt.
Det lät som att det ekade mellan väggarna så man hörde liksom instrumenten två gånger, vilket gjorde att det lät som om de spelade i otakt. Så fort det blev lite mer ljud och många instrument samtidigt så blev allt en enda gröt. När de pratade hörde man inte heller vad de sa. Otroligt tråkigt.
Ljuset var visserligen snyggt med alla effekter med strålkastarna, men ofta såg man inte var på scenen som artisten befann sig eftersom det inte var något ljus på denne. Det var alldeles för fokuserat på att ha snygga ljuseffekter. Riktigt tråkigt var det. Men det var ändå roligt att se både Robyn och Kent som jag aldrig sett förut, men jag längtar redan tills nästa gång jag får se Robyn, förhoppningsvis med bättre ljud för det var tyvärr hennes låtar som lät absolut sämst på grund av att det är många olika ljud i låtarna.
 
I dag har jag varit inne i stan med Malena. Vi har strosat runt, fikat och ätit glass. Vi gick även några nya vägar och hittade det ena och det andra efter vägen. :) Roligt att upptäcka nya gator.
Till middag gjorde jag i dag egna köttbullar. Det var faktiskt första gången jag gjorde det! Jag blev ganska nöjd även om de kanske blev lite överstekta.

Fönsterputsning

Precis som de senaste dagarna startade jag denna fredag med att göra havregrynsgröt till frukost och sedan sätta mig och läsa. På eftermiddagen, precis när jag var på väg att gå och handla, kom jag på att jag skulle duscha av mina blommor som var lite dammiga. När jag ändå hade tagit bort blommorna från fönstren bestämde jag mig för att passa på och putsa fönstren när jag kommit hem från handlingen. Och så passade jag på att byta till höstgardiner. Och så fortsatte jag med att dammtorka lite. Framåt kvällen insåg jag att jag måste putsa utsidan på köksfönstret igen, för när solen sken på fönstret såg jag att det inte blev så bra gjort. I dag har jag även gjort Tina Nordströms goda citronglass och då insåg jag hur enkelt det var! Jag som har haft lemoncurd hemma länge för att jag skulle göra den. Däremot testade jag att göra den på turkisk yoghurt i stället för grädde, så jag får se hur den blev. Receptet finns på recept.nu. Utomhus var det verkligen höst i luften, trots att det var varmt ute. Men luften är mycket friskare nu. Ganska härligt faktiskt att hösten är på väg.

Träningsstart

De senaste två dagarna har jag mest bara varit hemma och slappat. Jag har suttit och läst ganska mycket. Jag är vanligtvis dålig på att sätta mig och läsa "bara sådär", men om jag läser en bra bok så går det ju betydligt bättre. När jag dessutom inte har något särskilt att göra annars så finns ju tiden till det också. Det känns bra att läsa på dagarna nu innan skolan börjar, så jag vänjer mig lite vid det. 
 
I går tog jag och Malena en promenad efter att hon slutat jobba. I dag har jag tränat ett pass Bodycombat, för nu har ledaren slut på semester. :) Skönt att röra på sig och svettas, efter att inte ha tränat på ett tag. Nu ska jag försöka att komma igång ordentligt och dessutom äta lite bättre, så hoppas jag på lite resultat. 

Syskondagar

Både i går och i dag har jag umgåtts med Emma och Vilgot. I går var vi inne på stan i några timmar. Jag köpte en tröja och så åt vi lunch och fikade. Vi delade på den största kanelbullen jag nånsin har sett. Till och med en halv bulle var svår att få i sig. Men gott var det! 
I dag promenerade vi till IKEA (igen) och så till Arken Zoo. Jag köpte en ny klösbräda till Zelda, en sån där stor med hyllor och grejor. Den var mycket billigare än vad de brukar vara och kostade bara 700 kr. Emma får dock hämta den eftersom vi inte hade bilen med oss. 
Sen promenerade vi runt länge medan Vilgot sov i vagnen. 

Helg

Den här helgen har jag spenderat mestadels hemma. Jag har gjort lite av varje och ingenting. :) 
I går kväll blev jag bjuden på god middag hos Emma och Jocke. Trevligt med sällskap på en lördagkväll. 
Ja, det finns väl inte så mycket mer att berätta om den här helgen. 

Hemmafix

I dag har jag bara varit hemma och donat. Tänk att det aldrig tar slut på saker att fixa och dona med. :) 
Bland annat har jag gått igenom två förvaringslådor där jag trodde att jag mest hade gamla kort, vilket jag också hade i den ena. I den andra lådan fanns en massa annat. Gamla papper från långt tillbaka, som jag inte förstår varför jag har sparat. Papper från mitt gamla fack bland annat. Gamla CV:n och papper om olika lediga jobb också. Det var verkligen på tiden att gå igenom lådorna. Jag gick från två fulla lådor till två halvtomma lådor. :) Skönt!
I lådan med kort fanns det födelsedagskort, julkort och vykort från folk som varit ute och rest. Det gick ända tillbaka till när jag gick på gymnasiet! Mer än tio år gamla kort. :) Både egna och andras expojkvänner har dykt upp i brev och kort. 
Nu har jag slängt det mesta och ska sluta spara på alla kort jag får. 
 

IKEA

I dag har jag återigen umgåtts med Emma och Vilgot. Vi tog en promenad till IKEA i Kungens Kurva och handlade lite. Jag köpte bland annat stolsdynor så nu kan jag sitta och skriva hemtentor och uppsatser utan att få ont i rumpan. :) 
Sen har vi mest bara varit hemma hos dem och inte gjort något särskilt. 

Mosters gounge

I dag åkte jag till Emma och Vilgot för att vara barnvakt en stund medan Emma hade en del att fixa. Mysigt med lite egentid med gullungen. :) Vi lekte och Vilgot kröp runt lite på golvet. 
När Emma var klar så tänkte vi ta en promenad och gå och fika nånstans. Men innan vi hann ut, som tur var, så började det åska och spöregna så vi fikade hemma hos dem i stället. Sen var vi bara hemma och umgicks. 
I kväll träffade jag Camilla och en kompis till henne inne i stan. Det är Kulturfestival i några dagar och i kväll spelade Mando Diao. Förutom att man får lyssna på bra musik så är det även gratis. :) Mando Diao var jättebra live. De är otroligt samspelta och rösterna går ihop så bra. 

Mer shopping

I dag mötte jag upp Emma och Vilgot i Hornstull. Vi började med lite fika och tog sen en liten promenad till Långholmen. Sen gick vi och kikade i den nya gallerian innan vi avslutade med en god salladslunch. 
Dessa byxor blev dagens inköp.
  
Byxa i superstretch

Byxa i superstretch - från H&M

http://www.hm.com/se/s/05FBO2

Ett par 5-ficksbyxor i superstretch. Byxorna har normalhög midja och smal passform.

H;amp;Mwww.hm.com

Röjardag

Den här lediga måndagen startade jag med att vakna redan 8.40 och ligga kvar i sängen i 1,5 timme för att äntligen läsa ut boken En man som heter Ove. Om du inte har läst den tycker jag verkligen att du ska göra det. 
Att jag vaknade så pass tidigt berodde på att jag la mig ganska tidigt i går kväll. Konstigt nog är det lättare att komma i säng tidigt när jag är ledig dagen efter (om jag inte fastnar framför en film, då jag kan vara uppe halva natten). Det kanske beror på att när man jobbar så måste man hinna med mer saker på kvällarna, medan om man är ledig kan man passa på att göra det dagen efter. I dag har jag i alla fall rensat lite i garderoben och fått ihop en halv påse med kläder som ska skänkas bort, till H&M där det går till återvinning. Jag har även slängt en del. Min handväska som jag har använt i flera år har jag nu slängt eftersom den var så sliten. Men det är lite jobbigt, jag har så svårt att slänga saker. Jag har även rensat bland lite andra saker och fixat och donat. Skönt att få det gjort. Om du har trasiga, skitiga kläder eller bara sånt som inte används så tycker jag absolut att du ska fundera på att lämna det till H&M. Där kan man lämna kläder i vilket skick och vilket märke som helst och på ett eller annat sätt används det igen.

Helg på Gräsö

I fredags efter jobbet hämtade Emma, Jocke och Vilgot upp mig i Sundbyberg och så åkte vi norrut, till Öregrund och Gräsö. Där väntade mamma och pappa på oss i husvagnen. Vi åt god middag som mamma hade lagat och satt och pratade och umgicks i förtältet under kvällen, med lite vin och annat gott. Sen var det dags att sova och mamma och pappa la sig i sina sängar, Emma, Jocke och Vilgot låg i den uppbäddade sängen längst fram och jag la mig på golvet. :) Lite trångt och hårt var det, men det gick ganska bra att sova där. 
 
På lördagen tog vi färjan över till Öregrund där det var något som kallas badortsdagarna. Det var marknad, veteranbilsuppvisning och lite annat. Vi gick runt och kikade lite, köpte godisremmar och tog sen en varsin korv och så mjukglass på det. :) Sen bestämde vi oss för att åka tillbaka till husvagnen och tur var väl det, för det var riktigt mörka moln som började närma sig och man hörde hur det mullrade. Vi hann hem innan regnet. Jag och Emma skulle gå på toaletten när vi kom hem och på den korta stunden hann det börja ösregna så vi fick springa tillbaka till husvagnen och blev alldeles blöta och skitiga. 
Vi satte oss i förtältet och väntade på att det skulle dra förbi. När vädret blivit bättre igen gick jag och Jocke för att bada. Jocke badade och jag doppade mig till knäna. :) Det var jättekallt! Mitt mål var mest att göra ren benen efter den blöta springturen. 
När det var dags för middag åt vi grillat. Gott! På kvällen satt vi och drack vin, åt ost och kex och spelade Yatzy. 
 
Vi hade tänkt spela minigolf på lördagen men hann inte med det, så planen var att göra det på söndagen. Men mitt på dagen började nästa oväder som höll i sig mycket längre. Regnet öste ner och det mullrade, small och blixtrade hela tiden. Ett tag var nog åskvädret väldigt nära. Så vi satt i förtältet och spelade Yatzy igen, denna gång "rakyatzy", alltså uppifrån och ner på protokollet. 
Sen åkte vi in till Öregrund för att äta middag innan det var dags för oss att åka tillbaka till Stockholm. 
På vägen hem hade vi oväder runt oss nästan hela vägen och i Uppsala började det ösa ner så kraftigt så vi var tvungna att stanna vid vägkanten tills det lugnade ner sig, eftersom man inte såg någonting. Som tur var så kom skuren precis innan vi hade svängt av mot E4:an. 
En mysig familjehelg och jag gillar att få lite campingliv. :) 
 
 
Mor och dotter
 Far och dotter
 Öregrund
 Gamla brandbilar
 Veteranbilar
 
När vi kommit över till Gräsö såg det ut så här när man tittade mot Öregrund,
 Ovädret jagade oss
Grillmiddag
 Yatzy
 Ute öste regnet ner
 Far och son
 Jocke lyckades med konststycket att kasta tärningen så den hamnade stående på ena hörnet!
(Tyvärr lyckades jag inte få skärpan riktigt rätt, så lite suddig tärning...)
 Rakyatzy

Nostalgi

Två låtar som jag tyckte var väldigt bra när jag var mindre. :) 
 
 
 

Första gången?

I dag hände något på jobbet som jag tror är första gången för mig, trots alla år som jag jobbat inom kundtjänst. Det som hände var att jag inte kunde hålla mig för skratt när jag svarade. Jag trodde att jag hade skärpt till mig och slutat skratta när jag tryckte på Svara-knappen, men då började jag skratta igen när jag skulle säga min hälsningsfras. Jag fick snabbt försöka skärpa mig igen och svara. :) Som tur var så var det en tekniker som ringde och inte en kund. 
 
Anledningen till detta skratt? Jag brukar antingen lägga headsetet på bordet eller ha det hängande runt halsen. När det ringde den här gången så började jag leta efter headsetet på bordet och undrade högt var det hade tagit vägen. Då påpekade min bordsgranne att jag hade det på mig, runt halsen. :) Det kanske inte var så roligt egentligen, fast det kändes väldigt lustigt då och det kan också vara så att trötthet gjorde det ännu svårare att hålla sig. 
 
Jag tycker i alla fall att det är bra gjort att det aldrig har hänt förut, vilket jag tror, efter kanske åtta år med telefonjobb. Jag brukar alltid klara av att sluta skratta direkt när ett samtal kommer, eftersom jag vill vara professionell på jobbet. :) 

Snart slut

Den här veckan har det mest bara varit jobb. I tisdags efter jobbet tog jag och Malena en promenad. 
I dag städar och packar jag för i morgon efter jobbet åker jag, Emma, Jocke och Vilgot och hälsar på mamma och pappa i husvagnen på Gräsö. Där ska vi tränga ihop oss över helgen. :) Det ska bli jättemysigt! 
 
Nu jobbar jag bara en dag till och sen blir det antagligen två veckors ledighet. Det ska bli riktigt skönt! Det känns som att det behövs nu. 

Pride 2013!

I går var jag, Malena och Martin och tittade på Prideparaden. Vi fick bra platser längst fram och jag fotograferade en hel del. Efteråt gick vi och åt pasta. På kvällen var jag hemma hos Emma och Jocke. En härlig dag, årets varmaste!
Här kommer bilder från i går. De flesta är redigerade lite, eller åtminstone beskurna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thunder

Här kommer några bilder jag tog i onsdags när det var ett sånt åskväder här i Stockholm. 
 
Original
 
Redigerad
 
Original
 
Redigerad
 
Något redigerad för att få fram blixten bättre
 
Den här sista bilden är häftig eftersom det verkligen syns hur mycket en blixt kan lysa upp himlen. 
 

Blixtar och dunder

I går kväll när jag precis satt mig i sängen för att lägga mig, såg jag att det var ett rejält åskväder ute. Jag kunde inte hålla mig utan klev upp igen och tog fram kameran, bordsstativet och ett gäng böcker för att ställa kameran på, så den kom upp lite över fönsterkanten. Och så började jag fotografera. Jag höll in knappen så den knäppte hela tiden, tills det blixtrade. Sen rensade jag alla svarta kort, vilket ibland var många. :) Och så fortsatte jag om och om igen. Ibland testade jag att invänta blixten och tajma det och på det sättet fick jag faktiskt den bästa bilden.
Efter en stund la jag bort allt igen och la mig i sängen. Då kom världens blixt och jag hoppade snabbt upp igen! Fram med kameran men den här gången fick det bli på fri hand. Till slut verkade det värsta ha dragit förbi och jag la mig igen. Jag som skulle somna tidigt, men så blev det inte.
Bilder kommer till helgen.

Nu är jag hemma hos Emma och Jocke och är barnvakt åt Vilgot. Mysigt. :) De är ute och äter på tu man hand för första gången sen Vilgot föddes. Han sover nu så jag slötittar lite på tv.