Tröttis

Den här veckan har varit tung...jag har varit så otroligt trött. Så går det när man ska ha roligt. :) Ska bli skönt med helg. Får hoppas att mamma och pappa låter mig sova lite. Vi ska ju åka ner till Emma och Jocke och hälsa på. Ska bli så roligt och mysigt! Och jag längtar jättemycket till att träffa Zelda! Har aldrig varit ifrån henne så här länge, nästan två månader. På söndag får hon följa med hem till Ljusdal. Jag vet inte om hon gillar det, för hon har nog haft det himla bra där! Framför allt vill hon väl inte åka bil igen. :)

När arbetsdagen är över i morgon så har ett kvartal gått av det här året. Det känns som att jag kan börja räkna ner lite nu. Efter ännu ett kvartal har jag bara två månader kvar på jobbet, varav 3,5 vecka består av semester. När april har gått så är vi halvvägs till september, räknat från början av året. Jag är så less på jobbet nu så det känns bra att ha något att räkna ner till.

Nej, nu ska jag göra mig klar för sängen, så man kanske somnar någorlunda i god tid.

Måndag

Idag blev det cykelpremiär. Skönt att kunna cykla till jobbet!
På jobbet har vi haft besök av VD:n. Han satt även och medlyssnade med mig i ca 1,5 timme. Det var lite nervöst innan, men det gick bra så fort han hade satt sig bredvid mig. Han är så lättsam och trevlig.
Det var även ett möte efter att jag slutat där han berättade om hur det går för oss på DHL Express.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp i morgon.

Lördag-söndag

Klockan halv sex på lördagen kom jag hem. Skyndade mig att ta en dusch och packa det sista. Sen hämtade jag upp och Kristin och åkte vidare till Erika, där hon och Anna väntade.
Vi satte oss och pratade en stund innan Erika fixade varma mackor. Gott! Sen blev det en massa jobbsnack. :) Det blir ju lätt så när alla jobbar på samma jobb. Man hinner inte prata av sig så mycket där. Vi hann även med att prata om en massa annat. Sen satte vi oss och spelade tv-spel, Mario Cart. Himla roligt! Vet inte hur många timmar det blev till slut. :) Kristin var så himla bra så vi andra bestämde att vi inte skulle lägga oss förrän vi slagit henne! När vi nästan givit upp och var på väg att sova ändå, så tog jag och Kristin en sista "match" och jag lyckades vinna!!
Klockan hann bli nästan fyra (efter tidsomställningen) innan vi alla somnade hemma hos Erika.
Runt tio tror jag vi vaknade. Vi gjorde i ordning en lyxig och god frukost och hann med att sitta och prata lite innan det var dags att åka hem.

  
  


När vi kom till Ljusdal tog jag och Kristin en promenad runt kyrksjön.
Senare åkte jag till mamma och pappa där det var grillpremiär!

En riktigt rolig helg har det varit! Det känns lite nu, när man är ganska trött.

Fredag-lördag

Efter jobbet i fredags åkte jag till Sandra. Vi och barnen åt tacos. Sen kom Mattias och hämtade barnen och vi styrde Volvon mot Sundsvall. När vi kom fram körde vi en sväng förbi Stadt för att se om det var någon kö, vilket det inte var. Något vi däremot såg var Takidas turnébuss och någon (Sandra) blev väldigt exalterad. :) Vi körde vidare mot vandrarhemmet där vi skulle bo och checkade in runt åtta-tiden. Bytte om, sminkade oss och gjorde oss klara för kvällen. Vi gick mot Stadt och blev förvånade över hur nära vi bodde! Där kom vi in direkt, för det visade sig att själva insläppet till konserten var inne på Stadt och inte utanför. Men det var ingen kö så vi satte oss och tog en cider/öl.
Dom skulle börja släppa in halv elva och vid tio gick vi och ställde oss i kön, som bestod av ca tio pers. Vi bestämde oss för att gå på toaletten en i taget så vi inte förlorade våran plats och jag började. När Sandra sen var iväg så hörde jag att dom började prata om att släppa in tidigare för kön blockerade för servitriserna. Hjärtat började dunka, "Sandra måste hinna tillbaka!". "Vad gör jag om dom släpper in och Sandra inte är tillbaka?" Velade fram och tillbaka och skickade till slut ett sms om att hon skulle skynda sig. Hon hann som tur var tillbaka och hade inte heller sett mitt sms, vilket kanske var lika bra. :) Strax efter började dom släppa in och vi hamnade längst fram, till vänster om scenen så vi hade ena gitarristen rakt framför oss. Sandra var besviken över att inte hamna i mitten, men det blev bättre ändå där vi stog, för scenen var liten och man såg sångaren bra ändå. Dessutom fanns en liten plattform ut från scenen precis framför oss, där dom ibland ställde sig, vilket innebar att vi hade sångaren och gitarristen max en meter ifrån oss. :)
Konserten var jättebra. Den höll på i knappt 1,5 timme. Dom är verkligen bra liveartister som ger allt! Jag gillar dom mer och mer för varje gång. :) Det bästa enligt mig var min favoritlåt "You learn".
Efter att dom spelat klart var vi kvar på Stadt till dom stängde. Takida efterfestade där, men på ett avstängt område där bara inbjudna gäster fick vara. Vi funderade på hur man skulle göra för att få vara med, men såg sen att dom hade lappar som det stog Guest på. Typiskt. :) Vi fick bara sitta och titta på dom!
Fast när dom stängde kom Takida ut och Sandra lyckades få en kram av sångaren! :)

   


Ca klockan tre gick vi och la oss och vaknade klockan åtta. Klev upp nio och gjorde oss klara och städade lite i rummet. Sen åkte vi till Birsta och IKEA. Åt frukostbuffé på IKEA och sen blev det shopping! Ska försöka lägga ut bilder på det jag handlade om jag hinner. Det blev i alla fall några tröjor, pysselgrejor på Panduro och lite smått och gott på IKEA.
Efter tre på eftermiddagen åkte vi hemåt...

Sundsvall

Idag shoppas det för fulla muggar!


Dinosaur



Linnea Olsson - Dinosaur

Nästan helg igen!

Torsdag kväll och vi närmar oss helgen. Jag längtar verkligen till den här helgen! Den kommer att bli toppenbra tror jag!
I kväll packar jag två väskor. Helgen kommer att se ut så här i korthet:
Fredag - Sandra och jag, Sundsvall, Takida
Lördag - IKEA, hem och hämta nästa väska, Anna, Kristin och jag till Erika, gott att äta, spel, vin, övernattning
Söndag - lyxfrukost med tjejerna

Zelda!

Om drygt en vecka får jag äntligen träffa Zelda, min söta lilla katt! Nästan två månader har det då gått. Har aldrig varit ifrån henne så länge. Längtar efter henne!


Coola naglar!

Idag har Adele fixat mina naglar. Snygga tycker jag!


Tallriksmodellen


Healthy dinner

Vad sägs om den här middagstallriken?! Gott va? Fjärilskotlett, bulgur, sallad och matyoghurt. Nu gör jag ett nytt försök att äta lite nyttigare. Fast jag ska till Adele och fika om en stund men jag har åtminstone tagit en promenad idag. Det ska jag också försöka att komma igång med nu.

Det funkar himla dåligt att blogga från mobilen ibland när man har bilder med, så den får läggas upp i ett eget inlägg.


The cop


Det händer grejer i Ljusdal!

Igår kväll hörde jag helt plötsligt sirener och det börjar blinka på väggen. Jag tittar ut och ser en polisbil med blåljus som har stoppat en bil. Detta händer ju inte så ofta i Ljusdal så man blir ju nyfiken! Efter att ha sett slutscenariot tror jag att tidningsrubriken kommer att lyda ungefär som följer. "Äldre man stoppad för olovlig körning".
Han fick i alla fall inte köra vidare utan den ena polismannen körde åt honom. :)


Pyssel

I dag har pysselgänget haft en pysseldag. Trevligt att träffa tjejerna och få lite saker gjorda som man inte tar tag i annars. I dag har jag passat på att börja göra i ordning ett fotoalbum med bilder från en resa jag och Emma gjorde för snart fyra år sen. Det var verkligen på tiden!
Vi åt även god böngroddspaj och rabarber-/jordgubbspaj.
I kväll är det lugnt. Är chaufför åt mamma och pappa. Känns skönt med en lugn kväll eftersom det inte kommer att bli så lugnt några helger framöver.

Sökt skola

Nu har jag sökt till utbildningen jag vill gå. Folk frågar vad jag ska plugga och när jag säger arbetslivskommunikation frågar dom vad det innebär. Tänkte därför lägga in kursbeskrivningen från skolans hemsida. 

Kandidatprogrammet i arbetslivskommunikation (Professional Language Programme) innehåller kurser i svenska och engelska med fokus på ett flerspråkigt arbetsliv och egen kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Ett nytt arbetsområde har växt fram sedan arbetslivet i Sverige blivit alltmer flerspråkigt. Många företag har i dag engelska som företagsspråk, men svenska används ofta parallellt. Samtidigt har allt fler anställda andra modersmål än svenska eller engelska. Den här mångspråkiga situationen kräver språkspecialister som kan lösa kommunikationsproblem, bedöma språkkompetenser och utbilda i språk- och kommunikationsfrågor. Den som gått detta program kan också arbeta som egenföretagare inom affärskommunikation/Business Communication, utbildningssamordnare, personalrekryterare eller inom översättningsbranschen. Behovet på arbetsmarknaden är alltså stort.

Först läser du lika mycket engelska som svenska i två år, med inslag av andraspråksanvändning, flerspråkighet och Business Communication. Därefter kan du göra praktik på en arbetsplats i Sverige eller utomlands under en halv termin. Återstående kurser, varav ett examensarbete, ger kandidatexamen med huvudområde svenska eller engelska.


Målet med utbildningen: 

Programmet är avsett för den som vill arbeta med språkfrågor som t.ex. utbildningssamordnare inom

yrkesfortbildning, personalrekryterare eller kommunikationsexpert inom internationella och flerspråkiga

företag eller egenföretagare inom affärskommunikation/Business Communication. Utöver de i

Högskoleförordningen fastställda examensmålen för filosofie kandidatexamen gäller följande mål för

detta utbildningsprogram:

Kunskap och förståelse

Efter utbildningen ska studenterna kunna tillämpa kunskaper om och resonera kring

- språkbruk i arbetslivet

- kommunikation och flerspråkighet i arbetslivet

- språkvetenskaplig teori och metod

- svenska och engelska språkets byggnad (fonologi, morfologi, syntax, semantik)

- teorier och metoder för analys av texter och samtal.

Färdighet och förmåga

Efter utbildningen ska studenterna kunna

- analysera och lösa kommunikativa och språkliga problem på en arbetsplats

- formulera språkkompetenskrav för arbetsplatser

- uttrycka sig effektivt och situationsanpassat på svenska och engelska

- producera texter och muntliga presentationer inom arbetslivets genrer

- bedöma språkfärdighet hos individer

- möta förändringar i arbetslivet.

Värderingsförmåga och förhållningssätt

Efter utbildningen ska studenterna kunna

- diskutera och förhålla sig till olika teorier om och synsätt på språkbruk i arbetslivet.


Vinprovning

Ikväll har vi haft vinprovning på jobbet. Åtta rödviner fick vi prova, vissa bättre än andra. Det var intressant och roligt. Sen fortsatte vi kvällen, men i ett lugnare tempo än vanligt. Det blev biljardturnering och jag vann en match! Var även nära att vinna två. :) Spelade bättre än nånsin tidigare faktiskt! Fast sen finns det ju många som är bättre än mig... :) En rolig kväll har det varit!


Halvvägs till helg

Nu är onsdagen avklarad och det närmar sig helg igen. Jag har varit ganska trött i veckan, precis som jag förstog att jag skulle vara. Har ju inte heller lyckats lägga mig tidigt nån kväll.

I dag när jag kom hem och skulle öppna brevlådan för att se om jag fått nån post så har låset fastnat. För andra gången... Det går helt enkelt inte att vrida om nyckeln tillräckligt. När ska mina hyresvärdar förstå att kvalitet kostar lite mer? Jag får se när jag lyckas få upp låset. Mina hyresvärdar är dessutom på semester i en vecka till så dom kan inte heller hjälpa mig.

Till middag lagade jag i dag en tortellinigratäng. Jättegott var det. Men jag var visst lite tankspridd. När jag skulle ta en köttbuljong så var det ju meningen att jag skulle öppna den, släppa ner buljongtärningen i maten och sen gå till sopkorgen och slänga omslagspapperet. I stället öppnar jag förpackningen, går till sopkorgen och släpper ner buljongtärningen! Som tur var hade jag en till hemma. :)

Jag hade tänkt baka dumlekakor i dag men känner att jag inte riktigt hinner eller orkar så jag får se om jag hinner göra dom samtidigt som jag bakar fredagsfikat i morgon.

Hemma hos...

Åkte till Sandra ikväll. Det blir grönsaker med dip och filmen The next three days. Antagligen en alldeles för sen kväll igen.


Melodifestival och kinamat

Idag har jag haft en mysig dag med bästa vännerna. Jag och Kristin var på köpingen. Vi blev klara snabbt med vårat ärende och avslutade med fika på Finess.
Sen kom Sandra och vi två beställde kinamat. Vi lyxade till det med trerätters. Räkchips och pekingsoppa, fyra små rätter och friterade bananer med glass. Vi invigde mina ätpinnar från Vietnam och det gick ganska bra, även om vi gick över till vanliga bestick efter ett tag. :)
Vi hade även köpt hem grönsaker och dip men orkade inget mer efter maten.
Vi kollade på Melodifestivalen och rätt låt vann! Sen tittade vi på Jägarna 2. Den var bra! Vi var väldigt inne i den och tyckte att vi hade kunnat leda utredningen istället för poliserna som inte fattade nånting. ;)
En rolig kväll, som vanligt när jag är med Sandra. Vi skrattar mest hela tiden. :)
En sen kväll även ikväll... Inte för att det gör nåt när man är med vänner.
God natt!


Tjejsnack och middag

Kom hem för en stund sen efter en kväll hos Sophia, tillsammans med Kristin. Vi blev bjudna på jättegod trerätters middag med älgstek till varmrätt. Mums! Vi fick till och med en varsin matlåda med oss! Lyx! Sen satt vi och pratade oavbrutet i några timmar. :) Vi insåg när vi åkte hem att vi hade varit där lika länge som en arbetsdag ungefär, 7,5 timmar! Vi pratade bland annat om spöken och övernaturliga saker. Nu är jag lite hispig och reagerar på varenda ljud! Dumt att skrämma upp sig själv. :) Det är så spännande och intressant att höra såna historier, men jag skulle nog bli livrädd om jag var med om något själv! Och annars då, sen sist... Minns inte när jag skrev senast. Förra helgen tog jag det bara lugnt och var hemma. Var förkyld så jag ville inte vara ute och anstränga mig så mycket. Skönt med en lugn helg. I onsdags var jag och Therese iväg och simmade. Annars har det inte hänt så mycket. Men nu är det dags att försöka sova!

Till sommaren...

I dag har jag längtat till att flytta till Stockholm. Det har varit fint väder och det har känts som vår. Eftersom jag är förkyld ville jag inte anstränga mig så mycket så jag har suttit på balkongen och läst. Dagar då jag inte har så mycket att göra när det är fint väder ute, då kommer längtan till Stockholm lite extra. Jag har ju förhoppningen om att jag kommer att vara lite mer sysselsatt där. Att det kommer att finnas lite mer att göra. I kväll råkade jag hamna på ett avsnitt av Den stora matresan med Per Morberg. Då längtar jag till sommaren och blir sugen på att åka på bilsemester runt om i Sverige.

Baktävling

Jag har länge tänkt att det skulle vara roligt om det fanns en baktävling på tv också och inte bara matlagningstävlingar. Jag har också tänkt att det skulle vara roligt att söka till en sån tävling. Nu har det kommit ett sånt program på Sjuan och man kan söka till det nu. :) Men jag känner att jag inte är tillräckligt duktig för att vara med. Jag tror att man ska kunna grunderna bättre och kunna göra vissa baskakor utan recept. Det är där mina kunskaper brister. Jag måste ha recept. Jag kan inte ens göra en sockerkaka utan recept. Men kanske nästa gång, om det blir fler säsonger. :) Jag får väl träna lite tills dess.

RSS 2.0