Snart dags

I går var jag bara hemma och städade, tvättade, putsade fönster och bytte gardiner. På kvällen tittade jag bland annat på filmen Safe haven och den var riktigt bra. Precis en film i min smak! 
I dag har jag packat och fixat det sista. Det är ganska fulla väskor och jag hoppas att de inte är jättenoga med storlek och vikt på handbagaget för det är lite gränsfall tror jag. Men den ska nog gå igenom. Vad gör man annars liksom? Jag kan ju inte åka hem och byta väska direkt...och inte lämna kvar något... 
I kväll bjöd jag Emma, Jocke och Vilgot på mat. Disa var såklart med men maten står Emma för ett tag till. ;) Roligt nu när Vilgot äter samma mat. Jag älskar verkligen mina syskonbarn så mycket! Världens sötaste, finaste barn! Jag kommer nog att sakna dem och Emma och Jocke lite när jag är borta, även om det brukar hända så mycket när man är bortrest så man inte hinner sakna de där hemma så mycket. Efter maten fick jag hjälp att skjutsa Zelda till Malin, som ska ta hand om henne när jag är borta. 
Nu är det bara det sista småfixet och i morgon förmiddag åker jag hemifrån. Bloggen kommer nog att uppdateras när jag är borta eftersom jag har tillgång till dator och internet. 

Stadsbesök

I dag har jag och Malena varit inne i stan och kikat i affärer. Jag köpte två tröjor, en bh, svettband och en ryggsäck. Jag kände att jag ville köpa en ryggsäck som är bra att ha om man ska vara ute och vandra typ, i lämplig storlek och med några olika fack. Inte för att jag ska vandra nånting snart men jag ville ha en bra väska som handbagage och tänkte att det var lika bra att köpa en sån så har jag i framtiden när jag behöver en bra ryggsäck. Bh:n blev en dyrare historia än jag hade planerat men i dag bestämde jag mig för att sluta snåla och köpa billiga såna, eftersom man har dem nästan varje dag (även om man har några att variera mellan). Jag fick hjälp på Åhléns att hitta en som satt väldigt bra så jag slog till och köpte den trots priset. Jag kom till insikt i dag att det är himla dumt att köpa billigt för att man ska ha till vardags och kosta på mer på lite finare underkläder (eller andra saker), när det faktiskt är vardagsplaggen man använder mest och det därför är viktigast att de sitter bra och som man får mest valuta för pengarna av. Konstigt hur man tänker egentligen. De där dyrare kläderna som man sparar till "speciella tillfällen" ligger ju mest och samlar damm i byrålådan...
 
I alla fall, när vi hade gått på stan gick vi genom Gamla stan och stannade för en fika, blåbärspaj blev det. Sen mötte jag (Hong Kong-)Emmas sambo vid Slussen för att hämta en kamera som jag ska ta med till henne. Efter det gick jag och Malena på Fotografiska. Vårt sista besök som medlem för jag har bestämt mig för att inte betala för ett år till. Det var trevligt. Det var ingen utställning jag fastnade jätttemycket för men de var okej. Det var roligt att se Höstsalongen, där många olika amatörfotografer ställer ut. Det var ju dit jag funderade på att skicka in bilder för att försöka få vara med. Nu fick jag se vilken typ av bilder (väldigt olika i och för sig) som de har valt ut så man kanske kan skicka in några bilder om det blir en ny utställning nästa år. 
 
Efter Fotografiska åkte jag till Emma och Jocke. Jocke var inte hemma i kväll så jag och Emma beställde pizza, nattade barn och satt och pratade en massa. En mycket trevlig dag och kväll. Nu ska jag sova för i morgon är det fullt upp!

Fredagsmys

När man inte har ätit något onyttigt på hela veckan så är det väldigt trevligt med fredagsmys med Idol, choklad och glass. Tänk vad jag har sett fram emot det. :) 
Jobbet har gått bra även om jag hade en liten dipp strax efter lunch.




Ett par timmar

Ja men omkring tre timmars sömn klarar man sig väl på? Det tog ett bra tag att somna efter att jag hade läst några sidor. När jag väl hade lyckats sova en stund vaknade jag mer än en timme före klockan och låg vaken tills den ringde. Det blir intressant att se hur den här dagen blir. 
Jag undrar varför jag inte kan sova. Resfeber kanske? Det närmar sig med stormsteg.

Sömnlös

Tänk att jag har haft så svårt att somna kvällarna innan jobb den senaste tiden och jag förstår inte varför. Det är inga problem de andra kvällarna. Nu ringer klockan om fem timmar och det känns inte bra. Det blir nog en jobbig dag imorgon. Trösten är att det är fredag. 
Nu funderar jag på om jag ska prova att läsa mig trött eller om jag ska göra ett nytt försök att somna. Tror jag läser lite eftersom det ändå är ganska spännande i boken och jag vill läsa klart den innan avresa. Jag brukar aldrig göra så utan jag ligger verkligen och blundar tills jag somnar. Tänk om jag inte blir trött av läsningen och slösar bort ännu mer sovtid. Nu har jag slösat lite tid på att blogga istället. :)

Plugg och träning

I dag har jag pluggat igen och försökt få ihop en tidsplan och en budget. Jag kan ha lyckats och har i alla fall "lämnat in" det. Det är inte inskickat än. Man lägger in uppgifterna på ett ställe och skickar sen in allt samtidigt. Jag hade planerat att inte lägga in något förrän jag var klar med allt, ifall jag skulle vilja ändra på något men sen blev det att jag la in det ändå. Jag vill liksom få undan det när jag känner mig klar. Dessutom är det bara jobbigt att gå och fundera för länge innan man lämnar in något för då blir man bara osäker. Jag har ingen aning om jag har gjort rätt, men jag vet inte om det skulle hjälpa att dra ut på det eftersom jag ändå inte vet riktigt hur jag ska göra. 
Det som känns mindre bra är att jag lyckades göra en budget som håller, vilket låter konstigt såklart. Men i uppgiften låter det nästan som om meningen är att man inte ska klara budgeten för att man ska skriva vilka åtgärder som kan göras för att klara den. Det behöver ju inte jag göra nu så då kanske jag har gjort fel. Men oavsett så är jag nöjd med det jag har fått ihop, med tanke på att jag inte vet vad jag håller på med riktigt och hur det är meningen att man ska lösa uppgifterna. Sen så hoppas jag att jag har motiverat mina val tillräckligt bra för att bli godkänd, även om jag har gjort annorlunda än man skulle. Nu har jag tre uppgifter kvar och jag hoppas att jag hinner med dem innan jag åker. Jag tror att jag har gjort de två mest tidskrävande uppgifterna nu. 
Nu ska jag inte tråka ut er med detta mer. :) 
 
I kväll har jag varit och tränat. Jag körde två stycken halvtimmeslånga gruppass. Det första var mest styrka och en del kondition. Det droppade svett av mig ner på golvet! Men jag kunde nog ha tagit lite tyngre vikter för att träna musklerna mer men jag vågade inte när jag inte visste hur passet skulle vara. Jobbigt var det ändå. :) Det andra passet var som ett danspass och där kunde jag inte ta ut mig ordentligt eftersom jag inte kunde stegen. Det var roligt i alla fall för det var så längesen jag körde ett danspass. De hade något typ av event på gymmet i dag så man fick provsmaka några proteinbarer och drycker och så fick man en Gainomax efter träningen. Trevligt. :) 

Tillbaka på gymmet

I går var det dags för jobb igen och i september är jag ju bara imbokad på 7-pass. Det är inte min grej att kliva upp så tidigt! Klockan ringer redan klockan 05.10, trots att jag tar med mig frukost till jobbet för att få sova några minuter extra. Eftersom jag måste snooza i ungefär en halvtimme innan jag verkligen vaknar så måste jag ställa klockan så tidigt. Jobbet gick bra för övrigt. 
I dag har jag varit hemma och pluggat. Den uppgiften jag ska göra nu, som är några praktiska övningar i projektledning, känns inte helt enkel. Vi ska skriva ihop en budget, tidsplan, riskanalys och ett par saker till. Jag har suttit och förberett mig i dag genom att läsa igenom alla dokument och skrivit anteckningar. På torsdag ska jag försöka att få ihop några dokument som jag kan lämna in. Det är däremot svårt att veta om det kommer att gå snabbt eller ta lång tid, eftersom jag aldrig har gjort något liknande. Jag skulle så gärna vilja bli klar med den här delen av kursen innan jag åker men jag vill också hinna med en del andra saker än att plugga i helgen. Det är skönt att jag inte har någon deadline i alla fall utan kan göra allt i min egen takt. 
I eftermiddags var jag till gymmet och körde styrketräning. Eftersom det var tre veckor sen sist gick jag igenom hela kroppen så jag tränade i ungefär en timme och en kvart. En rejäl omgång kändes det som. Hoppas det känns lite i kroppen i morgon så jag har gjort det ordentligt. :) 
I morgon är det jobb igen så det blir till att gå och lägga sig tidigt. 

Plugglördag

I dag har jag suttit och pluggat och jag har hunnit med nästan allt jag hade planerat att göra i helgen. Det var inte så mycket som tur var. Jag ska bara skriva ett svar på en fråga och skriva kommentarer på sex andra personers svar så är jag färdig med de fyra första delarna i kursen som jag läser nu. Sen har jag två lite större delar kvar. Jag skulle vilja hinna bli klar med en innan jag åker men jag vet ju inte hur lång tid de tar så vi får se hur det går. Jag läser projektledning och i de fyra första delarna lär man sig hur ett projekt går till typ, från start till avslut med fyra faser. I de två sista delarna ska vi lösa olika uppgifter som man ska kunna som projektledare. Sen är det dags att börja med nästa kurs och det tänkte jag göra på min resa. 
När jag hade pluggat klart för i dag så gick jag ut och sprang. I dag blev det intervallträning igen. Det är så jobbigt men det ska ju vara bra för konditionen och hjärtat så jag vill börja göra det oftare. Helst vill jag springa 2-3 dagar i veckan varav ett intervallpass. Tyvärr får jag ju ofta problem med benhinnorna så fort jag kommer igång och springer några dagar i veckan. Jag känner fortfarande av i ena benet efter veckan innan jag åkte till Kroatien då jag sprang tre gånger (tror jag det var). 
I kväll har jag tittat på filmen Non-Stop och den kan jag absolut rekommendera. Den var väldigt bra och spännande trots att den i princip bara utspelar sig på ett flygplan. Jag gillar verkligen Liam Neeson också. I går kväll tittade jag på The other woman och den var också bra och rätt rolig.

Syskondag

Efter en jobbdag i går så tänkte jag plugga i dag, men det blev bara plugg en liten stund. Sen åkte jag till Emma och mina älskade syskonbarn. Jocke jobbade ju. Vilgot har varit hemma från förskolan i en vecka på grund av öroninflammation så det är ju skönt för Emma att få lite avlastning och hjälp med barnen, nu när Vilgot har varit lite gnällig och mammig. Det var mysigt att få umgås med dem och vi tog en härlig promenad i två timmar. En bra torsdag och jag får kompensera plugget i helgen. I morgon är det dags för jobb igen och sen är det helg! 

Bokat!

I dag har jag suttit hemma och pluggat. Jag satt först och tittade på föreläsningar på nätet och sen var det dags att läsa kurslitteratur. Efter några sidor höll jag på att somna så jag la mig på soffan och sov nån timme. Jag förstår inte varför jag är så trött! Jag brukar aldrig kunna sova på dagarna. När jag hade vaknat till satte jag mig i alla fall och läste lite till. Sen gick jag ut för en joggingrunda. 
 
Nu är nästa resa bokad! Det känns helt overkligt och otroligt att jag snart ska åka iväg igen! Allt känns overkligt, resmålet, att jag ska flyga själv (har bara flygit till Köpenhamn själv tidigare och det är ju inte så långt) och att jag åker på två resor på så kort tid, vilket jag inte heller har gjort någon gång. Om exakt två veckor sitter jag just nu (om det inte blir några förseningar) på Dubais flygplats och väntar på mitt anslutningsflyg som tar mig till Hong Kong! Väl där väntar ju Emma (min klasskompis) på mig så jag kommer ju inte att vara själv på min semester. Jag har inte ens packat upp min väska än och snart ska den packas igen! Iiiiih...lite nervöst känns det att jag ska flyga själv! Nu är det liksom verklighet, när det är bokat och klart.

Konsert

I går åkte jag till Emma och Jocke, dit även pappa hade kommit kvällen innan. Vi gick och fikade, åt god middag och umgicks. Framåt kvällen åkte jag och pappa in till stan och gick på Debaser eftersom Ulf Lundell hade förlängt sin sommarturné och hade en lite mindre spelning där. Eftersom jag missade honom i somras blev jag väldigt glad över att han satte in fler spelningar och att jag dessutom fick möjligheten att gå. Han körde i tre timmar och femton minuter, utan paus förutom typ fem minuter innan extranumren. Konserten var riktigt bra (som vanligt) och han spelade några låtar som man inte hör live så ofta. Efteråt tog vi en öl/cider istället för att trängas i kön till garderoben. När jag skulle åka hem var tunnelbanan mot Centralen försenad så jag missade min sista tunnelbana och fick åka buss istället. :/

I dag tog jag med mig plugget och satte mig vid klipporna efter kanalen och läste. Jag bättrade dessutom på solbrännan lite. :) Härligt att kunna njuta av dessa varma dagar, nu när hösten närmar sig.




Fredag och lördag här hemma

Jag har inte orkat göra så mycket där här två dagarna som jag har varit hemma. Jag borde ha pluggat eftersom jag inte har gjort det i Kroatien, som jag hade tänkt. Jag hade ju även planerat att plugga i går, men det var när jag trodde att jag skulle komma hem i torsdags. 
I dag satte jag mig och började läsa lite kurslitteratur men blev så otroligt trött så jag var tvungen att lägga mig och sova en stund på soffan. Sen har det tyvärr inte blivit något mer pluggande. Till veckan får det bli nya tag! 
I kväll gjorde jag en väldigt god middag till mig själv. Potatisgratäng och oxfilé som (enligt mig) blev perfekt! Det brukar jag inte lyckas med. :) 

Resan till Dubrovnik

Som ni nog vet är jag hemma igen efter några underbara dagar i Kroatien. Jag ska försöka att berätta lite kort om vår resa. 
 
Söndag
Vi åkte alltså i söndags eftermiddag och lämnade Arlanda 45 minuter försenade. Väl framme vid vår lägenhet blev vi glatt överraskade över hur fint det var och hur trevlig vår "hyresvärd" var. Det fanns bland annat AC, Wi-Fi och en stor terass som vi delade med en mamma och dotter som anlände samtidigt som oss och bodde i grannlägenheten. Eftersom vi kom dit så sent på kvällen så gick vi direkt ut och letade upp en restaurang för en sen middag. Jag åt Pasta carbonara som var okej men inte direkt den bästa jag ätit. Efter att ha letat upp en supermarket (efter många om och men) så gick vi hemåt. 
 
Måndag
När vi vaknade till vår första dag i Dubrovnik blev vi lite deppiga eftersom det regnade och åskade. Vi låg och drog oss lite och tog det lugnt men gjorde oss sen i ordning för att gå ut och kika runt lite och förhoppningsvis kunna gå till stranden. När vi var färdiga och gick ut så hade det klarnat upp så vi gick direkt till stranden. :) Det blev en strålande dag ändå och vi solade och badade. Det var riktigt härligt i havet! Senare på eftermiddagen, efter att ha varit och handlat lite, gick vi hemåt och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi åkte till gamla stan och gick runt och kikade och åt middag. Vi avslutade kvällen med att ta något att dricka på en bar som låg på en höjd precis vid vattnet, där det var väldigt vackert med fullmånen. 
 
 
Tisdag
På tisdagen vaknade vi till sol och gick direkt till stranden. Efter att ha legat och njutit på solstolen hela dagen, med ännu ett dopp i havet, gick vi hemåt och satt en stund på terassen och tog det lugnt. Därifrån såg vi ett åskväder över bergen. Som tur var kom det aldrig nära oss. Framåt kvällen åkte vi in till stan och började med att gå till linbanan som går upp på berget där man får en jättefin utsikt över Dubrovnik och flera öar. Där såg vi en otroligt vacker solnedgång. Jag som älskar solnedgångar blir så lycklig när jag får se en sån solnedgång över havet. Det är ju så sällan man har chansen. Tur att det var bra väder, även om det var lite disigt. När vi hade sett solnedgången och gick mot restaurangen som finns där uppe så såg vi en jätteliten kattunge, mer eller mindre nyfödd som fortfarande inte hade öppnat ögonen, som låg och jamade på en stentrappa. Jag förstår inte hur den har hamnat där men hemskt var det och det skar i hjärtat. Vi stog där en stund tillsammans med några andra som också hade sett den. Den vinglade omkring lite och var på väg mot trappavsatsen en gång så jag lyfte in den. Jag kunde inte lämna den, förrän en kille kom och tog upp den och klappade den så den blev lugn. Sen såg vi att han och hans tjej gick runt med den och funderade på vad de skulle göra och letade efter mamman. Jag och Erika har "bestämt" och intalat oss att det gick bra med den. Usch vad hemskt det är att se övergivna kattungar. :( 
Vi hade tänkt äta där uppe men det var en dyr restaurang och dessutom kö så vi åkte ner till gamla stan i stället. 
När vi skulle åka hem på kvällen tog vi som vanligt bussen. Vi visste om två bussar som vi kunde åka så vi hoppade på den första av dem som kom. Fullproppat med folk var det, precis som varje kväll och vi såg knappt ut. Efter en stund upptäckte jag dock att det var båtar utanför, vilket det inte är efter vägen mellan oss och gamla stan! Jag säger till Erika att vi är vid en hamn och att vi måste åka med fel buss! Vi börjar fundera på vad vi ska göra. Jag säger att bussen antagligen går runt, så att om vi stannar kvar så kommer vi till slut hem, men vi vet ju inte hur lång tid det tar. Sen råkar jag titta ut genom fönstret och ser en gata som går nedanför oss! Bussen svänger av åt motsatt håll från oss så vi hoppar av vid den första busshållsplatsen. Vilken tur att jag lyckades se den gatan så att vi kunde promenera hem! Vi hade alltså hoppat på en buss som vi hade fått veta att vi kunde åka med, som dessutom går förbi vår lägenhet på väg till stan, men sen tar den tydligen en annan väg tillbaka. 
 
 
Onsdag
Vår sista hela dag (trodde vi) hade vi återigen strålande sol och låg på stranden hela dagen. När vi kom hem och skulle duscha hade vi inget varmvatten så det blev en snabbdusch! Vi gjorde oss i ordning för kvällen och åkte in till stan igen. Den här dagen hade vi bestämt oss för att gå runt muren. Även om jag har gjort det en gång tidigare så är det roligt att göra det igen. Det är fin utsikt över alla hustaken. Det var ett japanskt par med två små barn som gick runt där och släppte iväg barnen som sprang där på muren. Vi blev jättenervösa eftersom det på vissa ställen är en ganska låg mur som de skulle kunna klättra över! Ibland lät de också barnen ligga på muren och titta ner, och även om de höll i dem så tyckte jag att det såg väldigt farligt ut! Vi såg även ett annat par som satt på muren, med benen utåt. Jag förstår inte att man får för sig att göra det! 
När vi hade gått runt så gick vi och åt middag på en ganska fin restaurang, där vi även tog en varsin cocktail kvällen innan. Jag hade bestämt mig för att äta fisk, eftersom vi ändå var i Kroatien! Jag tog "dagens fisk" som var havsbrax (fast jag visste inte då vad det var eftersom jag inte visste vad sea bream var på svenska) och det var helt okej men inte riktigt vad jag hade hoppats på. Dels fick jag äta väldigt försiktigt eftersom det var ben i fisken och tillbehören hade kunnat vara roligare. Aubergine, paprika och två små skivor potatis. Jag slog på stort och tog efterrätt eftersom det var sista kvällen och den var god! :) Efter middagen tog vi en sista promenad i gamla stan och tittade i affärer. 
 
Torsdag
Vår sista dag var det regnigt i Dubrovnik. Vi hade inte så mycket tid till att göra något så det gjorde inte så mycket. Vi gick i några affärer precis bredvid där vi bodde och gick sen till ett snabbmatställe (typ Sibylla) och åt en tidig lunch. Strax före klockan tolv fick vi skjuts av vår hyresvärd till ett hotell där vår transferbuss skulle hämta oss. I bilen frågade vi grannarna om de hade haft problem med varmvattnet. Då visade det sig att det fanns en knapp bredvid lysknappen till badrummet, där man stängde av varmvattnet! Så det var alltså vårt eget fel att vi inte hade varmvatten! Typiskt! :) 
På flygplatsen gick vi i Taxfree-butiken och inväntade att få boarda flyget. Allt gick smidigt och vi satte oss på planet i god tid och trodde att vi skulle komma iväg tidigt. Efter att ha väntat en stund ropade kaptenen ut i högtalarna att det var för låg nivå av en vätska till hydrauliken och de behövde kontrollera att det inte var en läcka någonstans. Där satt vi i drygt en timme och väntade och blev uppdaterade då och då att man försökte få tag på en tekniker. Till slut hade de bestämt att vi skulle få gå av planet och vänta. Vi var jättehungriga och köpte en stor baguette. När vi hade väntat i ungefär 1,5 timme till ropade de ut att flyget var instället och att vi skulle få åka till ett hotell. Det var bara att hämta ut bagaget och sätta sig på en buss igen. Hotellet låg ganska nära, nere vid en hamn. 
Eftersom vi kom dit redan vid sju så gick vi ut och tittade lite. Vi satte oss på en bar vid havet för att ta något att dricka, innan vi skulle gå tillbaka till hotellet för att äta middag som vi blev bjudna på. Vi var ju inte hungriga efter vår baguette så vi tänkte vänta lite med den. När det är dags att betala för drinken får vi veta att de inte tar kort och vi hade ju gjort av med alla kontanter på flygplatsen! Vi fick därför ta en promenad efter vattnet in till centrum i den där byn för att ta ut pengar. Det tog 10-15 minuter att gå dit och vi köpte med oss lite chips och dryck från en supermarket som vi kunde ta på hotellrummet sen. 
Lagom till att vi var framme vid baren igen för att betala hade det blåst upp till storm nästan och dessutom börjat regna. Precis när vi kom fram började det ösa ner och dessutom åska! Så vi satte oss och tog något mer att dricka i väntan på att det skulle lugna sig. När regnet hade minskat lite så sprang vi hem till hotellet och var ändå jätteblöta när vi kom fram! Då hade de dessutom slutat servera middag så vi hann inte med vår gratis mat. :( Så vi satt på rummet och åt och drack det vi hade köpt med oss. 
Även om det var lite smådrygt att vi inte kom iväg så var det ju trevligt med en till kväll och att se ett till ställe. Dessutom borde vi få tillbaka en del pengar på försäkringen! :) 
 
Fredag
Redan klockan 7.00 gick bussen från hotellet mot flygplatsen så vi var trötta när vi klev upp. Jag skyndade mig att slänga i mig lite frukost som vi också blev bjudna på. På flygplatsen fick vi checka in igen och det var lite strul som det verkade eftersom vissa behövde bokas om till nya anslutningsflyg. Klockan 8.00, precis som det var sagt, landade ett nytt flyg från Stockholm med en tekniker ombord. Teknikern stannade kvar med vårt ordinarie flygplan och vi fick resa hem med det nya planet. Den här gången gick allt bra och vi kom iväg i tid. Vi var trötta och det var skönt att komma hem. 

Snart på väg

Både i går och i dag har jag vaknat jättetidigt och jag förstår inte varför jag ska behöva vakna så tidigt när jag är ledig. Okej...jättetidigt kanske är att ta i, för halv åtta är nog inte så tidigt för vissa. :) Trots att jag har känt mig trött så har jag inte kunnat somna om så i dag klev jag upp tidigare än jag hade tänkt, men det är ju skönt att ha gott om tid på sig innan man ska ut och resa. Det jobbiga är ju att tröttheten kommer senare på dagen så nu känner jag mig jättetrött... Nu står väskorna i hallen och jag ska strax gå ner till tvärbanan. Det är så skönt att bo där jag bor, jag kan bara åka till Solna som tar några minuter, och sen åka raka vägen till Arlanda med pendeltåget. Mycket billigare än Arlanda Express dessutom. 
Jag hoppas att det håller i sig, där där med att jag vaknar tidigt för jag vill komma upp tidigt åtminstone en dag för att gå ut och fotografera, eller ta en joggingtur. Dessutom skulle jag verkligen vilja se soluppgången, men det kanske är att önska för mycket. Jag har kollat och solen går upp ungefär 6.20 där nu. Jag kanske får nöja mig med solnedgången. ;) 
Nej, nu ska jag göra mig klar! Ha en bra vecka här hemma så återkommer jag på torsdag. :)

Snart dags för avresa

Nu är det inte långt kvar tills jag är på (förhoppningsvis) varmare breddgrader. Det ska bli riktigt härligt att komma iväg några dagar! 
I går var det jobb som gällde igen och efteråt gick jag och växlade pengar. Kvällen spenderades hemma med packning, tv-tittande, godisätande (jag hittade AKO-kola på Hemköp!!) och tacomiddag (såklart, det var ju fredag). I dag har jag städat lite, pluggat lite, pratat med Emma i Hong Kong och planerat lite. Framåt eftermiddag gick jag ut och körde ett intervallpass och det är ju helt otroligt jobbigt! Efter tre intervaller börjar man känna sig jättetrött och då var det sjutton intervaller kvar! Jag körde 10+10 intervaller, sprang i 30 sekunder och gick i 15 sekunder, med en minuts vila efter de första tio. Riktigt jobbigt men effektivt! Sen skulle Emma och familjen komma till Sumpan så vi tänkte gå till lekparken vid sjöarna. Därför stannade jag kvar och väntade på dem och körde lite övningar i utegymmet så länge. Efter att Vilgot hade fått leka av sig lite gick vi hem till mig och så fixade jag middag till oss. I kväll fixar jag det sista inför resan. Som tur är har jag en stund i morgon förmiddag då jag hinner med en del. Hoppas allt viktigt är nerpackat nu! 

Torsdag

I dag har jag pluggat lite, tvättat, diskat, mött upp en tjej för att sälja en kursbok, börjat packa inför resan och varit ute och sprungit. Lite av varje helt enkelt. :) Efter ganska mycket träning de senaste dagarna känner jag mig väldigt mör i kroppen och har ont lite överallt. Jag har fortfarande träningsvärk i benen och rumpan från måndagens träning och nu även i överkroppen efter gårdagen. Jag hade egentligen inte tänkt springa i dag. Första planen var att gå på ett lunchpass på gymmet men så var det ju så fint väder så jag ville vara ute i stället. Så då tänkte jag ta en promenad men så hittade jag ingen bra tid för det eftersom jag hade tvättid och sen skulle möta hon som köpte boken på eftermiddagen. Till slut bestämde jag mig för att ta en joggingrunda direkt efter att jag hade träffat henne. Jag skulle ha sprungit i morgon efter jobbet men nu slipper jag det. :) 

Tillbaka på jobbet

I dag var det dags att jobba igen. Jag började klockan sju och det var tungt när klockan ringde 05.15. Efter att ha vänt lite på dygnet under ledigheten så var det jobbigt att kliva upp så tidigt. Jobbet har gått okej, men jag har inte fått jättemycket gjort på grund av diverse strul med datorn och så. Det var skapligt lugnt på telefonin, jämfört med i somras, vilket var skönt. Efter jobbet gick jag och Malena och tränade på gymmet. 

Plugget är igång

Nu har jag satt igång med att plugga igen. Eftersom jag läser distanskurser behöver jag inte åka till skolan så jag har suttit hemma och läst och tittat på inspelade föreläsningar. Det är lite annorlunda men ganska skönt. Jag kommer att läsa ungefär två kurser samtidigt under terminen. Jag har börjat med en av kurserna de här två dagarna. Den är uppdelad i fyra lite mindre delar och två lite större. Jag har gjort klart första delen nu vilket är jätteskönt. 
Förutom pluggandet var jag och tog cellprov i går. På eftermiddagen gick jag och Malena och tränade på gymmet. Roligt att träffa henne eftersom vi inte har setts på 1,5 månad eller nåt.
I dag har jag bakat maränger, både vanliga och lakrits. Himla gott! :) Sen var jag till tandläkaren. Bra uppladdning att göra maränger som mest består av socker. ;) Det var ganska längesen jag var till tandläkaren och första gången i Stockholm. Jag blev glatt överraskad när jag kom dit. Jag fick både en kvinnlig tandläkare och sköterska och de var jättetrevliga, roliga och snälla. Tandläkaren kändes jätteduktig för det gjorde inte alls ont. :) Många "gräver och skrapar" så mycket så man tror att tänderna ska lossna. Jag fick väldigt mycket beröm för mina tänder, flera gånger fick jag höra hur otroligt fina tänder jag har! Trevligt att höra att min noggranna tandborstning ger resultat! :) Besöket där påminde mig om när jag gjorde koloskopin i vintras. Kvinnliga sköterskor som skämtar, pratar en massa och får en att bli lite mer avslappnad. Jag undrar om det är något "stockholmskt" eller om jag bara har haft tur. :)
Efteråt åkte jag i alla fall in till stan för att köpa en bok till den andra kursen.





RSS 2.0