God morgon

I morse när jag satt på tunnelbanan strax efter klockan sju så fick jag ett leende på läpparna tack vare lokföraren (eller vad det heter på tunnelbanan). Han pratade i högtalarna och önskade oss en god morgon och sa att vi skulle sträcka på oss. Han sa att det inte är många som är vakna så tidigt en fin julimorgon så vi skulle känna oss lite extra speciella. :) Det är alltid roligt när den som kör tåget gör något extra. Vissa förare är ju lite roliga. 
 
På jobbet har det varit otroligt lugnt, både på mail och telefon. Lina kom in en sväng trots att hon har semester så det var roligt att träffa henne lite. En kollega gick även och köpte fika så det har varit en bra och rolig dag på jobbet, trots att det var så lugnt. 
 
Jag räknade ut i dag att jag har varit ledig elva dagar hittills i sommar, efter att jag slutade skolan. Bortsett från helgerna såklart. Det är ju inte så jättemycket egentligen. Jag ska unna mig minst en veckas ledighet i sträck i augusti och kanske till och med två. Sen kan det ju vara så att jag inte har något val eftersom det inte är säkert att det dyker upp något mer jobb. 

Myshelg

Nu är en mysig helg med Sandra tyvärr över. Det har varit jätteroligt att ha henne här. 
I fredags tog vi båten ut till Fjäderholmarna där vi satt och solade på klipporna, promenerade runt ön och tittade på hantverk, båtar och annat och så åt vi glass. Det var en mysig ö på lagom avstånd från stan. Självklart följde kameran med. 
 
Fjäderholmarna
 
 
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till Sundbyberg gick vi och åt middag på kinarestaurangen. Sen gick vi hem till mig och duschade och gjorde oss i ordning eftersom vi tänkte gå ut på kvällen. Vi satt och drack lite och pratade och till slut var det så sent så vi var för trötta för att gå ut! 
 
På lördagen blev det en dag på stan för lite shopping. Jag köpte en mysdress, två tröjor och strumpor. Till lunch blev det pizza på min favoritpizzeria och innan vi åkte hem fikade vi kladdkaka på Café Fåtöljen. 
Väl hemma var det återigen dags för dusch och fixande och lite drickande innan vi åkte till Gröna Lund för att gå på Sommarkrysset. Det var kul att se det live och vi fick en hyfsad plats även om det var lite svårt att se ibland. 
 
 
Efter Sommarkrysset gick vi runt lite på Grönan och åt nachos till sen middag. Senare tog vi båten över till Slussen och tänkte leta upp ett uteställe. Vi började med att gå till Marie Leveau, men de hade semesterstängt! Så vi gick vidare och hamnade till slut på Och himlen därtill, uppe i Skrapan. Sandra var modig och följde med upp trots att hon är höjdrädd och det ligger på 25:e våningen! Efter en god drink så åkte vi hemåt. 
På söndagen hann vi inte göra mer än att göra oss klara här hemma och sen åka för att lämna av Sandra vid bussen. När hon hade åkt, åkte jag till Emma och Jocke. Vi gick till ett badställe där jag tog årets första dopp. När man kommit i (vilket gick bättre än väntat) så var det faktiskt skönt i vattnet. Sen gick vi tillbaka till dem och umgicks, åt glass och sen blodpudding till middag och vattenmelon till efterrätt. 
 
Några väldigt mysiga dagar har det varit! I dag var det jobb som gällde igen. 
 
 

Finbesök!

Nu är äntligen bästa Sandra här! Det är ett efterlängtat besök... :) 
I dag har jag städat, tvättat och bakat. När hon kommit bjöd jag på kycklingpaj till middag. Sen har jag bakat whoopies från en av Leilas böcker. Det kommer nog en bild på dem senare. Vi ska nog snart smaka på dem. Jag hann inte göra klart dem innan hon kom så jag fixade det sista i kväll. 
Nu ser jag fram emot några roliga dagar med bästa vännen! Finväder hoppas vi på också. Det ser lovande ut i alla fall. 

AW!

I dag har vi haft otroligt lugnt på jobbet. Det har knappt kommit in några mail. På förmiddagen ringde det en del, men eftermiddagen var väldigt lugn även på telefonen. 
Efter jobbet träffade jag min klasskompis Emma (den andra Emma, inte hon som jag träffade i går). Vi satte oss och tog något gott att dricka i Kungsträdgården. Sen gick vi vidare till Vigårda (igen, jag var ju där i går också) och åt god hamburgare och satt och pratade. Det var en jättetrevlig kväll med skönt sommarväder. 

Elsa!

Jag tänkte att jag skulle lägga ut några bilder på lilla Elsa. Här är även presenterna hon fick. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina familjen Edlund/Bladin

Gott

I dag har jag jobbat och det har varit ganska lugnt även om det ringde på ganska bra på förmiddagen. Efter jobbet åkte jag till stan och träffade Emma och Camilla från klassen. Vi gick och åt hamburgare på Vigårda. Sen skulle vi ha gått på Allsång på Skansen, men jag och Camilla kände inte riktigt för det eftersom det var så kallt och blåsigt och dessutom inte så jättebra artister på Skansen. Emma åkte till Skansen för att möta upp hennes kompisar som redan var där. Jag och Camilla gick till Gamla stan och köpte Ben & Jerry´s. :) 
Kul att träffa dem nu när det har gått ett tag sen sist. Vi har inte setts sen skolan slutade för terminen. 

Ben & Jerry´s

I sommar har jag saknat Ben & Jerry´s glassbarer som tidigare har funnits på några ställen här i Stockholm. När jag gick in på deras hemsida verkade de flesta vara borttagna. Men när jag och Malena gick genom Gamla stan (efter att vi redan köpt glass) förra fredagen så såg jag att Ben & Jerry´s i Gamla stan visst finns kvar. I dag såg jag på en blogg att den på Gröna Lund också finns kvar! Hur har jag missat den varje gång jag har varit där?! :) Tydligen ligger den precis på det stället där jag inte gått något. Så nu blir det några besök på dessa barer innan sommaren är slut och de stänger! 

Myshelg i Hälsingland

I fredags efter jobbet tog jag tåget mot Ljusdal. När jag kom fram fick jag en glad överraskning, när Emma och Jocke hämtade mig. :) De hade sagt att de skulle åka tillbaka till Stockholm på fredagen, men hade sen bestämt sig för att stanna en natt till. Det var roligt att jag hann träffa dem och Vilgot innan de åkte tillbaka, eftersom jag inte hade träffat dem på drygt två veckor. 
 
På lördagen umgicks jag först med dem innan de skulle börja åka hemåt. Vi var bland annat lite nostalgiska eftersom pappa hade tagit ner några gamla kartonger från vinden. Det fanns gamla spel, böcker, skolarbeten och leksaker där. Det är så roligt att se vad man har haft och påminnas om saker man glömt bort. Emma hittade gamla dagböcker som verkade väldigt roliga att läsa. :) 
När Emma, Jocke och Vilgot hade åkt tog jag en liten sväng på köpingen och gick snabbt igenom ett par affärer. Det enda jag köpte var en ny pump till min diskmedelsflaska och två duschkrämer på Dollarstore. :) Sen åkte jag till Kristin för att träffa henne och lilla Elsa, tre veckor gammal. Hon var så söt och så liten. :) Man blir lika förvånad varje gång över hur små de är när man träffar en nyfödd. När de har blivit lite större glömmer man snabbt bort hur små de har varit. :) Jag och Kristin satt och pratade och fikade tills det var middagsdags. Då åkte jag hem och åt med mamma och pappa. Vi tittade sen på Sommarkväll och Kalenderflickorna
 
På söndagen var jag hos Kristin igen, för att fotografera Elsa. Hon var vaken hela tiden och stog ut länge med att bli fotograferad. Jag provade mig fram med olika inställningar på kameran med blandade resultat. Några bra bilder blev det i alla fall. Det var första gången jag fotograferade en så liten bebis (mer än att bara ta några vanliga kort där man sitter och håller i bebisen t.ex.) så det var roligt, men det är svårt när hon inte kan göra så mycket än. Det blir säkert bättre nästa gång. :) Både för att Elsa är större och för att jag förhoppningsvis lärt mig lite mer med kameran. Varje fotografering gör ju att jag utvecklas och kommer på något nytt. (Hoppas jag.) Jag längtar verkligen till att gå en fotokurs. 
På söndag kväll åkte jag och Thérèse till Kick Saloon och åt middag. Vi åt jättegod mat, men blev sen "utslängda" eftersom de stängde redan klockan nio. Då hade vi precis ätit upp efterrätten nästan. Vi åkte hem till henne och pratade vidare. Det var jätteroligt att få umgås bara hon och jag och hinna prata lite. Det kändes längesen som vi gjorde det. 
 
Nu har jag kommit tillbaka till Stockholm och Zelda. Jag åkte redan kvart i tio i morse. Det var skönt att komma hem mitt på dagen så man hinner göra något och inte bara gå och lägga sig direkt. Jag funderar på att baka lite. 
 
 

Halva veckan

Den här veckan är det jobb som gäller varje dag. Efter jobbet i måndags tog jag och Malena en promenad. I går efter jobbet gick jag och några kollegor på after work. Vi satt på ett ställe vid vattnet och drack lite gott. Sen blev det en sen middag som intogs vid niotiden. Det blev inte jättesent, men ändå senare än vanligt när jag jobbar så det var lite tungt att kliva upp i morse. 
I dag skulle jag städa efter jobbet och jag började lite smått, men sen blev det inte så mycket gjort. Så i morgon ska jag försöka att hinna både städa och packa, eftersom jag åker hem till Ljusdal i helgen. 

Lugn helg

I går åkte jag till Emma och Jocke för att vattna deras blommor. Även den dagen hade jag tur med vädret och hann njuta av solen i några timmar på deras altan. Jag tänkte även läsa ut min bok men hann inte helt klart eftersom jag fick ont i magen och kände att jag inte ville sitta i solen mer utan åka hem i stället. På kvällen var jag bara hemma och tittade på film. 
 
I dag startade jag dagen med att läsa klart boken. Sen har jag varit till Bromma Blocks för att shoppa lite. Jag köpte olja- och vinägerflaskor, en liten pajform, ett träningsgummiband och lite annat smått och gott. Det har blivit en del shopping under sommaren. Jag tror att jag har tagit igen för allt jag inte har shoppat under året! :) Men i dag var det mesta på rea i alla fall. Det var rea överallt i gallerian! Jag gick inte in i några klädaffärer eftersom jag kände att jag var tvungen att försöka hålla mig till det jag redan planerat att köpa. 
 
Efteråt började jag läsa En man som heter Ove. I kväll ska jag pyssla lite framför tv:n. 

Trevlig fredagskväll

Efter en bra dag på jobbet med roliga kollegor så mötte jag upp Malena. Vi gick först och åt god pizza för att sedan åka vidare till Fotografiska och gå på fotoutställningar. Det var bra utställningar. Efteråt gick vi mot Gamla stan och köpte glass. Det var ju så fint väder och varmt och skönt ute. Vi hittade ett ställe med en massa olika smaker så jag kunde inte låta bli att köpa tre kulor. Jag vill gärna gå dit fler gånger och prova fler smaker! När vi gick vidare såg jag sen en Ben & Jerry´s glassbar! Jag som trodde den hade stängt igen! Åh vad glad jag blev! Måste gå dit snart och köpa Ben & Jerry´s i kulglass. :) Efter glassätandet åkte vi i alla fall hemåt. 
 
 
Dagens citat (när vi satt och pratade om böcker): 
Malena: Vet du vilken bok du måste läsa när du har läst ut den du håller på med nu?
Jag: Näe, men först ska jag i alla fall läsa En man som heter Ove. 
Malena: Ja, men det är ju den du måste läsa!
 
(Förhoppningsvis hinner jag börja på den i helgen...längtar!)

"Småprat"

På jobbet har det gått ganska bra i dag och efter jobbet tog jag mig iväg på ett pass Bodycombat. Det var jätteroligt och det känns bra att jag kom iväg. Nu är ledaren borta i fyra veckor så det är ju lite trist. Vi får se om det kommer att vara Bodycombat-pass ändå med någon annan ledare. 
 
Tidigt i morse vaknade jag och hade jätteont i magen. Det har hänt några gånger förut men det är länge mellan gångerna. Jag klev upp och tog Samarin och la mig och somnade om efter en stund. När jag vaknade nästa gång så var det bättre men jag kände fortfarande av det. Det blev i alla fall bättre sen när jag var på jobbet. 
 
Folk lägger ut bilder på sina nyplockade hjortron och jag blir avundsjuk! Jag vill också plocka hjortron! I höst vill jag även åka och plocka blåbär och lingon nånstans...
 
Nu är det alltså slut på hyrfilm från Lovefilm, efter 7,5 år och 458 hyrda filmer. Roligt att kunna se sånt. :) Jag är en trogen kund till dem som varit medlem så länge! 
 
Nu ska det bli skönt med helg, efter en arbetsdag till!

Bättre dag

I dag har det gått bättre på jobbet. Det har flytit på relativt bra och jag har fått mer gjort. :) Det känns skönt att få någon sån dag ibland... 
 
I kväll har jag sett den svenska filmen Försvunnen. Den var bra, bättre än förväntat. Det var min sista film från Lovefilm för nu stänger de ner tyvärr. Efter att ha hyrt film via dem i flera år och varit jättenöjd så känns det lite tråkigt att inte kunna få hem film i brevlådan och att vara lite nyfiken på vilken den nästa filmen man ska se blir. Nu går jag väl över till Netflix istället, men först blir det en paus från filmtittandet i några månader eftersom jag måste byta internetabonnemang för att kunna streama flera filmer i månaden så jag måste vänta tills min uppsägningstid går ut på det gamla abonnemanget. Det kanske är lika bra med en paus. Då kanske man får lite mer tid över till annat, som träning till exempel. ;) 

Jobb

Den här veckan är det jobb som gäller igen. I går gick väl ganska bra men i dag har jag suttit nästan hela dan och strulat med en och samma kund. Det känns så jobbigt när jag har såna dagar för det känns som att jag inte gör nånting, trots att jag gör mitt bästa. Jag är alltid lite rädd att någon ska komma och säga att jag gör för lite. Det sitter väl i sedan mitt förra jobb där man ofta kunde få höra att man presterade för dåligt, tog för lite samtal. Det är svårt att vänja sig vid att jag har ett jobb där det ibland tar väldigt lång tid att lösa en sak, vilket gör att man inte hinner med så mycket under en dag trots att man sitter och jobbar hela tiden. Jag tar ju nästan aldrig någon rast ens så jag jobbar ju verkligen hela tiden förutom på lunchen, men jag vill kunna se i slutet av dan att jag har tagit många mail och samtal. Just nu när det är många nya så försöker jag dessutom att ta lite krångligare mail och lämna de lättare åt de nya och då blir det ännu svårare att se resultat i siffror. 
Det är bara att ta nya tag i morgon och hoppas på en bättre dag. 

Sol!

I dag åkte jag till Emma och Jocke för att vattna deras blommor, eftersom de är på semester. Jag passade på att låna deras altan och sola i några timmar. Jag läste, lyssnade på dagens sommarpratare, åt melon och glass och drack citronvatten. En härlig dag. :) Jag hoppas att jag fick lite färg också, trots att jag smörjde in mig. ;) 
 
 

Shopping

I dag åkte jag in till stan för att handla lite. Jag hittade det mesta som jag skulle ha. Jag köpte bland annat en kalender till kommande läsår, en bh, strumpor, en tunn jacka och ett par skor. Skorna fyndade jag för 100 kr! Jag behövde lite somrigare skor än mina sneakers och eftersom det är nästan omöjligt för mig att hitta ballerinaskor så fick de här duga. Det ser ut som seglarskor men man behöver väl inte segla för det. :) Jag gillade dem i alla fall. 
 
 
 
 

Skärgårdstur

I dag har jag, Malena, Martin, Malenas mamma och moster varit ute och åkt båt. Vi åkte på en guidad skärgårdstur och åt även lunch på båten. Jättemysigt var det och självklart var kameran med. :) 
Efter båtturen gick jag, Malena och Martin till Gröna Lund och körde femkamp, som blev en niokamp! Efter nio olika grenar stog Martin som segrare räknat på antal vinster och jag räknat på poäng. 
När jag kom hem var jag så trött så jag la mig på soffan och sov en liten stund. Det händer verkligen inte ofta att jag kan sova middag! Förstår inte varför jag är så trött... I tisdags och torsdags trodde jag att det berodde på att jag bara var hemma och blev slö av att sova länge och sen inte komma igång på en gång. Men i dag borde jag inte behöva vara så trött. Ska lägga mig nu och så får vi se hur det blir i morgon. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trosa

I går åkte jag, Emma, Jocke och Vilgot på en mysig dagsutflykt till Trosa. En mysig liten stad med många caféer och restauranger. Vi promenerade runt på olika gator och efter kanalen och stannade för att äta något emellanåt. Först lite gott fika, sen en lunch med god räksallad och till sist glass. 
När vi kommit hem igen hade jag turen att få rå om Vilgot lite medan Emma och Jocke packade inför deras semester. Jag fick ge honom mat, leka med honom och sen ge honom gröt innan han skulle sova. Mysigt att få en stund med honom nu när jag inte kommer att träffa honom på drygt två veckor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommartankar

Nu när det är sommar så kommer en massa olika tankar och känslor. Sommaren medför fler dagar med roliga aktiviteter med familj och vänner, men det ger också mer känslor på tråkiga dagar som den här. Eller så är det bara i dag... I dag har jag inte haft någon energi alls och därför inte gjort någonting. Jag hade tänkt baka men orkade inte ens ta mig till affären. Det positiva med det var väl att jag inte äter en massa onyttigheter, för det finns en risk att jag hade köpt med mig något mer hem. 
Det var dock inte såna här dagar jag hade tänkt mig när jag bestämde mig för att vara ledig den här veckan. Då hade jag ju lika gärna kunnat jobba. På torsdag är nästa dag då jag inte har planer med några andra. Då måste jag försöka att göra något. Det blir nog antingen att gå på stan eller att lägga mig och sola nånstans, beroende på vädret. Jag kan i alla fall inte sitta hemma en dag till. Det känns som att man slösar bort den korta sommaren!
 
Sommaren får mig att längta till en massa saker. Reslusten som jag har gömt undan pga studierna är svårare att hålla igen. Jag försöker att stilla den genom att upptäcka nya ställen i Sverige. Sigtuna i går, Trosa i morgon. Men nästa sommar kommer jag nog kanske att unna mig en liten resa om det går lika bra med ekonomin under kommande år, som det har gjort det här året. 
Längtan efter att ha någon att dela sommaren och framtiden med blir också starkare nu. Man känner sig mer ensam på sommaren tror jag. På vintern sitter de flesta ändå hemma precis som jag, men på sommaren vet man att folk är ute och gör roliga saker tillsammans. Reser, gör utflykter, äter utemiddagar, tar en drink på en uteservering, promenerar i solnedgången, åker till stranden... Listan kan göras lång. Allt det man själv vill göra med någon. Men jag är glad att jag bor i Stockholm för det händer ändå mer här.

Sigtuna

I går hade jag en mysig dag tillsammans med Malena och Martin. Vi åkte till Sigtuna som var en mysig liten stad. Vi promenerade efter vattnet och vidare till några ruiner och så genom den medeltida staden. Vi tog även en god fika. Jättefint väder hade vi också. Jag köpte dessutom äntligen ett smyckesskrin, som jag har velat ha länge. 
När vi kände oss nöjda där så åkte vi hem till Malena och Martin. Vi åkte och handlade kött och potatissallad och åt grillat till middag. Vi tittade på en dålig film som heter About Adam och spelade sällskapsspel. En jättetrevlig dag och kväll. 
 
 
 
 
Sigtunastiftelsen
 
 
S:t Lars ruin
 
 
 
S:t Olofs ruin
 
 
 
 
Mitt nya smyckesskrin
 
 
 

RSS 2.0