+7

I morse var det sju plusgrader ute och snön var i stort sett helt borta. Fy vad trist... Nu får snön komma igen snart så man får ha lite julstämning under december.

Tennis!

I kväll orkar jag knappt skriva, men inte av trötthet utan för att jag är helt slut i högerarmen. Vi har spelat tennis med jobbet i kväll och det är ju riktigt kul, men när man är ovan så känns det verkligen i armen efteråt. Man orkar knapp lyfta den. :) Men jag vill gärna spela mer och det var fler som ville det, så vi kanske får ihop ett gäng som kan spela ibland.

Mamma ringde i kväll och hon hade hittat min bikini på badhuset. :) Vilken tur! Men alltså har jag bara mig själv att skylla, så det var ingen som hade snott den. Tyckte att det skulle vara konstigt, men det har nog säkert hänt. Folk gör ju dom mest konstiga sakerna... Glad blev jag i alla fall att den är upphittad!

På jobbet har jag haft en dålig dag igen. Direkt när jag kom till jobbet och skulle börja ta samtal kände jag mig så less. Fyra veckor att stå ut innan julledighet. Om jag inte har bestämt mig innan så är det dags att göra det då, om man ska flytta till våren. Måste försöka att komma ihåg dom här känslorna jag har nu så jag inte tackar nej till skola igen och ångrar mig strax efter.

Jag klarade i alla fall av att gå till jobbet i dag. Kände mig duktig. :) Men när det är snö och julbelysning överallt så är det bara mysigt att gå på morgonen när det är mörkt och ganska lugnt ute.

Klantskalle

Ja, riktigt klantig kände jag mig i går. Fast det var egentligen i onsdags jag var klantig, men upptäckte det inte förrän i går. :)
Kom på när jag åt frukost att jag hade glömt att plocka ur väskan efter att jag och Therese varit och simmat i onsdags. När jag plockade ur den upptäckte jag att min bikini inte låg där. Jag måste ha glömt den på badhuset i onsdags. :( Inte likt mig...även om man kanske kan tro det efter den senaste tidens klantigheter. (Som det här med motorvärmarkabeln som jag körde iväg med och att jag glömde att låsa cykeln en dag.)
Det tog ju så lång tid för mig att hitta en bikini jag verkligen gillade och så glömmer jag den! Men jag funderar på om nån har snott den också faktiskt, men i så fall var det så precis att jag dessutom inte tänkte på att jag inte hade med den hem.
Jag ringde i alla fall till badhuset direkt efter att jag insåg att jag inte hade den och han jag pratade med hittade den inte bland kvarglömda saker. Mamma skulle titta efter den i morgon när hon ska dit och jag kollar på onsdag också. Finns den inte så ska jag fråga dom som jobbade i onsdags om det fanns något kvarglömt. Annars har ju någon tagit den. :/

Det ironiska i det här är ju också att jag frågade Therese om hon hade glömt sin baddräkt i duschrummet, vilket hon hade. Så hennes baddräkt höll jag reda på, men inte min.
Jag önskar att man var duktigare på att tänka tillbaka på saker och komma ihåg detaljer. Det är många tillfällen som man vill kunna göra det. I det här fallet, hade jag bikinin i handen när jag gick till omklädningsrummet? Hängde den kvar på kroken när jag gick ut?


1:a advent

I morse vaknade man till ett vinterlandskap utanför. Mysigt! Perfekt tajmat av vädergudarna till 1:a advent. :) Jag åkte hem till mamma och pappa för att baka lussekatter och pepparkakor. Sen åkte vi ner till köpingen en sväng och gick på julskyltningen. Gick in en sväng på Granngården bland annat, där dom firade Kattens dag med en liten kattutställning. Mysigt att gå runt och titta på alla fina katter. :) Och så hade jag sån tur att jag träffade på en kattpsykolog som dessutom har ett kattpensionat i Bjuråker. Nu vet jag vad jag ska göra med Zelda nästa gång jag ska vara borta längre än en helg. :) Blev väldigt spänd på att prata mer med henne om Zelda.

I går var jag hos Therese på dan och fick träffa Ellen och Tilde som jag inte träffat på länge. Så söta dom är, och så lika varandra och lik Therese! Sen åkte jag till Sandra och fick träffa Agni och August också. :) En riktig barnens dag! Alltid lika kul att sitta och prata med Sandra också (mest efter att barnen somnat).

I morgon börjar jag jobba klockan 7.15 och ska försöka att orka gå till jobbet. Tog hem cykeln till Tallåsen för övervintring i dag när det kom snö.


Oldsberg

Kommer ni ihåg Ingvar Oldsbergs gamla program, Oldsberg för närvarande? Jag tyckte det var jätteroligt när jag var mindre, men minns inte så mycket av det. Jag sökte i alla fall på Youtube och hittade det här klippet. Var tvungen att testa och det funkade ju! Funkar det för er andra? Börjar man klura lite på det kanske man kan räkna ut hur det går till, men just nu orkar jag inte det så det känns ganska sjukt att det går. :)



Regn i november

Två dagar kvar till 1:a advent och i morse var det sju plusgrader. I dag tog jag det här kortet med adventsljusstaken och regndroppar på fönstret. Var är snön? Så konstigt att det inte har snöat en enda gång i slutet av november. Man vill ju få lite julstämning.


First aid kit

Sån mysig låt!





1 månad

I dag är det en månad kvar till julafton! Då sitter vi nog vid den här tiden och har öppnat alla julklappar. :) Åh vad jag längtar!
Men som vanligt den här tiden på året börjar man bli orolig för att inte hitta dom perfekta julklapparna. :) Det brukar lösa sig till slut, men det börjar alltid med att jag inte har någon aning om vad jag ska köpa.

Nu är det bara en dag kvar att jobba innan det är helg. Härligt. :) Eventuellt blir det julbak med mamma på söndag och så ska jag hälsa på Therese och träffa hennes söta döttrar, som jag ser alldeles för sällan.

Falling

I morse skulle jag som vanligt cykla till jobbet. Jag cyklar runt hörnet på huset jag bor i och ska upp för det lilla uppförslutet upp på trottoaren. Där glider cykeln iväg under mig och jag ligger helt plötsligt på backen. Det var visst glashalt ute i dag. Tar mig inte helt smidigt upp, med mina hala skor och går med cykeln tillbaka till uppfarten. Parkerar den, skrapar rutorna på bilen och kör iväg till jobbet.
Går försiktigt över vägen in till jobbet, in till köket. Tar upp matlådan ur väskan och känner hur den trycks ihop lite. Jo visst, den gick sönder i fallet. Som tur var hade jag en påse runt den och maten verkade vara kvar i lådan ändå.
Efter att ha hållit utbildning under förmiddagen så var det dags för lunch. Tog upp den trasiga lådan och kunde hälla upp maten på en tallrik. Men lådan var det hål i! Fick även med ett par små plastbitar i maten, så jag åt försiktigt! Fick även lite smörgåstårta på jobbet i dag vilket var bra, för jag blev inte riktigt mätt av lunchen.
Smörgåstårtan fick vi för att fira att vi klarade certifieringen! Härligt! :)

I kväll skulle jag träna, men det blev inställt... Trist. Det är inget mer bodycombat den här terminen. Tror att det kommer bli dåligt med träning tills snön kommer och man kan börja åka skidor. :/


Och förresten...det gick bra när jag cyklade omkull. :) Ett par blåmärken och öm på ett par ställen bara. Men man skulle nog ha cykelhjälm om man ska cykla den här tiden på året.

Dagens citat

Den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut.

What good am I?



Tom Jones - What good am I?

Fönsterputs

Idag har jag äntligen putsat fönstren. Det var ju i det senaste laget. Känns skönt nu när det är gjort. Putsade tom det lilla fönstret som inte går att öppna, så man får hänga ut genom det andra fönstret, på andra våningen. Vågade inte det förra gången. :) Jag är inte höjdrädd men jag är ju ändå lite rädd för att ramla ut, ner på asfalten. Men det gick bra. :) Inte den bästa fönsterputsningen eftersom jag hade svårt att nå, men bättre än innan. Passade på att sätta upp julgardinerna också. Men ljusstakarna får vänta till nästa helg.

För övrigt inser jag att jag skrev fel i en rubrik idag. Det heter ju murderer och inte murder om man menar den som utförde mordet! :) Grymma fisk!


Florence and the machine




Skidor

När jag ser skidåkning på tv längtar jag tills snön kommer så jag kan åka själv.
Tycker att snön får ta och komma ändå nu, så man kan få lite julkänsla. Nästa helg är det ju 1:a advent! Det blir ju mycket mysigare ute när det blir vitt och fint också.


A murder in disguise

Då var det äntligen helg! Vaknade ganska tidigt i morse och kände mig rätt så utvilad. Låg kvar i sängen och spelade lite på mobilen. Har tänkt få lite gjort i helgen, men får se hur mycket det blir. Funderar på att pyssla lite och göra några fler julkort, baka matbröd, städa, tvätta... Ska även hinna med att träffa Sandra.

I går kväll var jag, Kristin och Anna hos Erika. Hon gjorde hemmagjord pizza och sen åt vi en massa godis och chips. En trevlig kväll även om det blev en massa jobbsnack. :)
Men något hemskt hände i början av kvällen. Vi bevittnade ett mord. :/
Erika skulle visa oss hennes fiskbebisar. Små söta fiskar som simmade runt tillsammans med dom större fiskarna. Helt plötsligt ser vi en lite större fisk (fast ändå liten) simma runt med en jätteliten fiskbebis i munnen. Vi försöker att säga åt den att släppa bebisen och knackar på akvariet, men den släpper den inte. Vi kan bara stå och bevittna den tragiska händelsen. Fisken är för liten för att kunna äta upp bebisen. Till slut släpper den bebisen och den ser nästan platt ut och faller mot botten. Han sög livet ur den lille... Stackars fiskbebis... Rest in peace...
Naturen är grym ibland.


Dagens citat

Det bästa sättet att spara tid är att använda den.




Tisdag

I dag har jag varit less på mitt jobb. Mer less än nånsin faktiskt. Det kanske börjar rinna över... Har dessutom haft några kunder som man bara blir irriterad på.

I kväll är Bodycombat-passet inställt så det blir ingen träning. :( Riktigt trist... Ledaren hade tydligen cyklat omkull och med tanke på hennes tidigare ryggproblem var det nog inte det bästa som kunde hända. Hoppas hon blir bra snabbt. Vill träna! Och självklart hoppas jag ju att hon blir bra ändå, för hennes egen skull.

I morse märkte jag att det var halt på vägen. Cyklade till jobbet och när jag skulle bromsa i slutet av en backe, för att cykla till andra sidan, där cykelvägen går, så gled bakdelen av cykeln åt sidan. Det var bara att cykla vidare på bilvägen i stället, för jag hade aldrig kunnat bromsa i tid, innan jag hade glidit förbi cykelvägen.

Måndag

Efter jobbet i dag åkte jag och Kristin på ett afropass. Fy vad tråkigt pass det var! Långtråkigt, knappt jobbigt och framför allt var det inte ens afro, utan salsa! Fast inte med mening, utan det skulle likna ett afropass på något sätt. Vet inte vad ledaren tänkte med det där.
Sen åkte vi hem till mig. När jag skulle sätta i motorvärmarsladden kom jag på att jag aldrig hade tagit ut den någon gång, när vi skulle skynda oss till träningen. Mycket riktigt hade sladden lossnat ur skarvsladden och följt med när jag körde iväg. Så vi fick sätta oss i bilen igen och åka samma väg för att leta efter den. Vi kom hela vägen till parkeringen där vi stått under träningen. Tittade en stund efter den och helt plötsligt får Kristin syn på den! Vilken tur. :)
Så vi åkte tillbaka till mig för lite fika. Hade ju cupcakes kvar så jag bjöd henne så jag slapp äta upp alla själv. :) Vi fick unna oss det efter ett dåligt träningspass! Skönt att få prata av sig lite också, eftersom vi aldrig kan göra det ordentligt på jobbet. Tack vännen!
Det finns en del saker som jag behöver ventilera just nu. När jag kommer igång så kommer allting!

Fick i dag svar på en ansökan jag skickat iväg för en vecka sen. Som jag misstänkte fick jag ett negativt besked. Känns inte så jobbigt eftersom jag hade väntat mig det svaret.

Pyssel

Jag hade en mysig dag med tjejerna. Vi satt och pysslade med lite olika saker. Jag gjorde julkort. Fick ihop tre stycken. Ungefär ett kort i timmen. :) Ha ha... Det går långsamt att ta fram inspirationen.
Vi fikade i två omgångar också. Alla hade med sig gott fika.
Efteråt åkte jag till mamma och pappa och åt middag och "firade" pappa på fars dag. Vi firar inte dom dagarna så mycket, men jag hade iaf med mig en varsin cupcake. :)
I morgon är det jobb igen och det känns sådär... Hade varit roligare om jag skulle ha utbildning. Tycker inte att det är så kul att sitta i telefon längre. Dessutom är jag inne i en lite tröttare period så det är tungt på morgnarna.

Cupcakes

I kväll har jag bakat cupcakes, till morgondagens pysseldag med några tjejer. Ska bli jättetrevligt och mysigt att sitta och pyssla, umgås och fika! Har insett att man nog kommer att fika lite för mycket i morgon, eftersom vi har sagt att alla ska ta med sig något. Usch, skulle verkligen behöva dra ner på sånt ett tag inför julen.
Cupcakesen blev väl rätt så fina för att vara första gången. :) Goda var dom iaf! Var ju tvungen att provsmaka en i kväll. Men det är också det enda jag har ätit efter middagen i kväll. Bra av mig på en lördagkväll! (Ok, jag åt även upp lite glasyr som blev över och självklart skrapade jag ur och åt kaksmeten ur bunken. Det hör ju liksom till när man bakar.)
Kommer nog att lägga ut fler bilder i bloggen nu. Det blir ju roligare när man kan ta fina bilder. Om jag skulle redigera dom lite i datorn kanske dom skulle bli ännu bättre, men det får bli nästa steg.


Photoshoot

I dag tog jag med mig kameran på en cykeltur för att fotografera lite i det dimmiga, frostiga höstvädret. Du ser några bilder nedanför.
Framåt kvällen när det hade blivit mörkt tog jag och Therese en promenad. Tänkte gå runt kyrksjön men det var så halt så vi tog en annan väg. Men det blev nog nästan lika långt ändå till slut. :)
I kväll har det varit lugnt. Tittade på Så mycket bättre. Tycker att dom gjorde bra ifrån sig. Lena Ph överraskade i kväll. Eva Dahlgren var jättebra och Laleh var som vanligt bra också. Och Mikael Wiehe, vilken skön människa. :) Har inte sett så mycket av honom tidigare. Man blir ju bara glad av honom. :)

  

   


Idol

Tänkte bara skriva lite om Idol. Tycker att det är rätt personer som är kvar efter kvällens program. Det är absolut dom duktigaste som är kvar. Men även om Amanda P är duktig så är det nånting som gör att jag har svårt för henne. Kanske är det fler med mig som känner samma sak eftersom hon har hängt löst tre veckor i rad. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men tror att det har med hennes scenspråk och sångsätt att göra. Det är något som inte känns riktigt naturligt, enligt mig. Hon är säkert sig själv, men ändå känner jag så.
Däremot tycker jag att Amanda F är jättebra! Henne gillar jag verkligen.
Tittade lite på Idol extra på TV11 nu och dom stog med en massa småtjejer som grinade för att André hade åkt ut. Det känns så löjligt så man bara kan skratta åt det. Hur man kan bli så förstörd för att någon åker ur Idol.

I kväll har jag även tittat på en film som heter "The grace card". Den var bra och jag grät. :) Har jag skrivit om filmen "A little bit of heaven" med Kate Hudson? Oj vad jag grät när jag såg den!

Ja ja, nu ska jag strax lägga mig tror jag. Så trött...


Heeelg!!

Åh vad skönt det känns med helg! Det har varit en trött vecka.
I veckan har vi blivit granskade på jobbet, för att förhoppningsvis bli en certifierad kundtjänst. Det betyder att vi kan det vi ska, och jobbar som vi ska. Därför har det varit lite spänt. Jag personligen har sluppit bli granskad så det var skönt. Men jag kände mig ganska lugn inför det. Tror att jag kan det mesta som jag ska kunna och känner mig skapligt säker på mitt jobb. Många har sagt att dom kommer att få en blackout om någon sätter sig med dom och ställer frågor, men jag tror att jag hade kommit ihåg saker ändå. Hade jag missat något så hade det nog varit för att jag helt enkelt inte kunde det. Men man vet ju aldrig...kanske hade blivit jättenervös. :)

I dag lyxade jag till det med en halvtimmes massage på jobbet. Jätteskönt! Tror att jag skulle behöva gå på massag oftare.

I går gjorde jag dagens goda gärning. :) När jag skulle gå och lägga mig såg jag att frisersalongen på andra sidan vägen hade glömt levande ljus tända. Jag ringde Erika som känner några på salongen och frågade om hon kunde sms:a eller ringa dom och säga att det var tända ljus kvarglömda. Fick svar från Erika att dom skulle gå dit och släcka dom. Tur att jag var uppe lite längre än jag hade tänkt, för annars hade dom nog varit kvar där när jag la mig. Usch, tänk om det hade tagit eld någonstans. :/ Det är ju folk som bor i huset också.

Önskar att man gjorde en god gärning lite oftare. Göra något litet, men uppskattat, för en främling. Självklart för sina vänner också, men dom gör man nog något för lite då och då ändå. :) Tänker ofta på filmen Pay it forward (Skicka vidare). När man ska göra en god gärning för tre personer. Sedan gör dom en god gärning för tre personer var osv. Vilken fin tanke!

Nu ska jag laga middag. Tortillas blir det i kväll. Äter nästan alltid någon typ av tacos på fredagar. :) Men man tröttnar ju aldrig på det!

Trevlig helg på er!

Rihanna



Rihanna - California king bed

Vackert

I eftermiddag när jag stog och höll utbildning så var det otroligt vackert utanför fönstret. Jag ville bara gå ut och testa kameran. :) Vacker solnedgång och dimma. Jättefint var det. Har inte provat kameran så mycket i helgen. Det var så tråkigt väder. Men jag ska ta med den ut nån dag. I dag har jag skickat iväg en ansökan. Har inte några större förhoppningar, men vi får se. Börjar bli lite less på att ge så mycket till jobbet och få så lite tillbaka. Förstår inte varför man inte använder sin arbetskraft där den gör bäst jobb.

Stockholm del två

Insåg att jag inte skrivit om dom sista två dagarna i Stockholm. På tisdagen träffade jag först Emma och Charlotte för en lunch. Senare skulle Lina och Jack komma och möta mig i stan, men tyvärr kunde dom inte på grund av en oväntad och tråkig händelse. Så jag gick själv och fördrev tiden i stan. Avslutade med att gå och köpa kameran, åkte till Emma och Jocke och lämnade av den, för att sen åka tillbaka till stan och möta upp Jocke. Vi gick och tog en öl/cider medans vi väntade på att Emma skulle sluta jobba. Sen mötte vi henne och gick på Subway och åt en snabb middag för att sedan åka vidare till Globen och hålla tummarna att Rihanna skulle kliva upp på scenen. Och det gjorde hon med besked. Vilken tjej! Hon är en jätteduktig liveartist. Hennes röst är helt otrolig och framför allt dom lugna låtarna var helt underbara. Det var en sexig show hon bjöd på, tillsammans med duktiga musiker och dansare. Många klädbyten och olika rekvisita. Hon har många bra låtar som man nästan glömt bort. Till och med avslutningslåten Umbrella var bra, trots att man tidigare tröttnat på den. :) Tycker synd om dom som hade biljetter till måndagens och onsdagens konserter, som blev inställda. På onsdagen gick jag och Emma och åt lunch. Sen promenerade jag från Söder, genom Gamla stan in till stan och hann gå i några affärer och handla lite innan tåget gick hemåt.

Äntligen

Äntligen helg! Fast jag har ju bara jobbat två dagar, så jag ska inte klaga. :) Äntligen har jag fått tillbaka mitt gamla abonnemang på bredbandet så nu kan jag surfa snabbare och behöver inte oroa mig över att surfa för mycket så det blir långsammare. Äntligen har jag ju en systemkamera och i helgen ska jag testa den. Emma och Jocke kommer hem i helgen och har med sig kameran och min väska som jag lämnade i Stockholm så jag slapp ta det på tåget. Det blir tyvärr inget "Halv åtta hos mig" i november. Vi skjuter på det till efter jul så hoppas jag att alla kan vara med då. Längtan efter julen växer alltmer, ju närmare vi kommer. Det är ju så mysigt. Men det är konstigt att det fortfarande inte snöat nåt här än. Även om jag gillar vintern så får den gärna vänta lite till, så länge den har kommit till december.

Stockholm

Nu är jag i Stockholm. Kom hit i lördags förmiddag. Jag och Emma gick på stan när jag kom dit och så gick vi till salongen och Emma klippte mig. Ny frisyr igen nu. :) Sen hade vi en lugn och mysig lördagkväll. Åt thaimat och godis och tittade på Så mycket bättre. I går fick jag åka och titta på Emma och Jockes nyinköpta hus. :) Dock inte invändigt. Men det såg fint ut utifrån. I går åkte jag hem till Lina, Marcus och Jack. Jack är så söt och charmig! :) En sån snäll och glad pojke. :) Lina bjöd på god lunch. Sen tog vi en härlig höstpromenad och gick sen i några affärer. En kjol inhandlades. Mysigt att få umgås med Lina och Jack. Detsamma ska jag göra i eftermiddag en stund. Ska åka in till stan om ett tag och så möter dom upp mig senare. I dag ska jag gå och köpa en systemkamera! Wiihoo!! Var och tittade på kamera i lördags och affären jag var på hade ett jättebra erbjudande. Tyvärr fanns inte kameran i lager just då, men dom skulle få in kameror i dag så därför ska jag köpa den i dag. I kväll blir det förhoppningsvis Rihanna på Globen, vilket är anledningen till att jag är i Stockholm dom här dagarna. I går ställdes hennes konsert in, på grund av sjukdom, så vi håller tummarna!

Samtalet

I dag fick jag det telefonsamtal som jag väntat på i ett par månader, från Telia. Nu har jag äntligen fått en lösning på mitt ärende. Om du inte vet vad jag pratar om så kan du läsa om vad som hänt här: http://itsanewyear.blogg.se/2011/august/dialect.html Eftersom jag har hört det inspelade avtalet trodde jag ju inte att jag skulle få rätt och få skicka tillbaka datorn utan att betala något för den. Därför är jag nöjd med den lösning jag fick. Jag får betala datorn i en klumpsumma på 2000 kr (jag bad själv om att få betala av den direkt i stället för att ha den på avbetalning). Dom tar även bort min bindningstid. Det känns skönt att ha det klart och slippa fundera mer över det.

RSS 2.0