Bakning

Då har två dagar till gått och det fortsätter att vara mycket på jobbet. I eftermiddags lugnade det ner sig lite. Det känns skönt att det snart är helg igen. 
I kväll gjorde jag ett nytt försök att baka. Det blev blåbärs- och vit chokladmuffins. Riktigt goda blev de! Nu blir det fika till kollegorna imorgon. :)
Bakningen gick såklart mycket bättre än förra veckan eftersom det blev ett lyckat slutresultat, men det gick inte helt smärtfritt. En sats skulle räcka till 20 muffins men det var tydligen beräknat på mindre formar för jag fick bara ihop drygt tolv stycken, vilket inte hade räckt till alla. Det var bara att göra en halv sats till lite snabbt. Lite för snabbt gick det eftersom jag lyckades stöta till koppen med smält smör när jag skulle ta den ur mikron så jag hällde ut smöret inne i mikron. Lite extra städning blev det. :( 
Det positiva med att göra smet i två omgångar var att det blev mer smet att slicka ur bunken. ;)




Work hard, work out

I dag har det varit något lugnare på jobbet än i går tror jag, men fortfarande mycket att göra. Det är definitivt mer på jobbet än vad vi hade förväntat oss under de här veckorna, fast jag tror mest att det beror på att vi är lite underbemannade. Det får gärna bli lite lugnare under de tre veckorna jag har kvar att jobba. 
Efter jobbet i dag gick jag till gymmet. Det har ju blivit lite dåligt med träning nu när det är så varmt. Jag orkar verkligen inte gå ut och springa i den här värmen. Inne på gymmet är det något behagligare fast fortfarande varmt. Jag började med 20 minuters löpning och var dyngsur efteråt kändes det som! Det bara rinner svett om mig och man ser att det är fler än jag som svettas bra i värmen. Sen körde jag lite styrketräning men det blev inte så många övningar. Det räckte med den träning jag fick i alla fall för jag blev helt slut. 

The 80's

I dag har det varit fullt upp på jobbet. Åska i stora delar av landet i helgen betyder mycket att göra för oss. Dagen har i alla fall gått snabbt. 
I kväll blev det lite nostalgi när jag tittade på filmen Girls just want to have fun. Jag tänker framför allt på vår roliga 80-talsfest för några år sedan som var så himla rolig! Jag minns inte att jag såg filmen när den kom men vi tittade på den inför festen för att få inspiration till vår styling. Det är så roligt att titta på gamla filmer ibland och speciellt från 80-talet tycker jag! Jag är väl en äkta 80-talist. :)




En varm helg

I går var jag hos Emma och Jocke hela dagen och hade en jättemysig dag. När jag kom dit blev jag bjuden på pannkakslunch. Mums! Sen satt vi ute på altanen i skuggan hela dagen. Jag läste och blåste såpbubblor med Vilgot bland annat. Vi var ute ända till strax efter tio på kvällen och det var riktigt varmt och skönt. På kvällen satt jag, Emma och Jocke ute och pratade, drack lite vin och åt chips. En riktigt bra sommardag helt enkelt tillsammans med de bästa som finns! 
 
I dag har jag varit hemma hela dagen. Jag har suttit och läst ganska mycket, medan det åskade, blixtrade och regnet öste ner utanför. Ett riktigt ordentligt oväder drog över Stockholm och det blev lite läskigt ett tag. Det var såna höga smällar och det lät som om det var precis ovanför huset. Dessutom har jag knappt sett sånt ösregn tidigare. Det hann tydligen bli lite översvämning på vissa vägar. 
Resten av dagen har jag inte gjort så mycket egentligen. Jag håller på att tvätta nu och har även dammsugit lägenheten. Jag är inte så himla sugen på att städa just nu, med över 30 grader i lägenheten, men det måste ju göras. Någon som har ett bra tips på hur man kyler ner lägenheten, förutom med en fläkt? :) 
 
 
 
 
 

3 weeks to go

Då var denna arbetsvecka över vilket betyder att jag har kommit halvvägs av mina sex veckor som jag jobbar utan någon ledighet. Det betyder i sin tur att det bara är fem veckor kvar tills höstterminen och mitt sista år som student börjar. Tänk, bara fem veckor kvar! Helt otroligt vad snabbt sommaren har gått! Den här sommaren känns nästan som lite slöseri för mig. Förra sommaren tyckte jag att det hände ganska mycket roligt men den här sommaren händer det inte mycket alls vilket känns jättetråkigt. Som tur är så har jag ju en liten resa att se fram emot i början av terminen (plus en till i höst förhoppningsvis). Jag längtar verkligen efter att ha någon att spendera alla dessa fina sommarkvällar med. Att sitta någonstans vid vattnet på en filt och äta och dricka gott. 

Misslyckat

I kväll hade jag bestämt mig för att baka fikabröd till mina kollegor och ta med till jobbet i morgon. Jag skulle göra citron- och vit chokladbrownies enligt det här receptet. Men ganska tidigt insåg jag att det inte skulle bli bra. Choklad, smör och socker skar sig så jag hade en klump som "simmade" i en vätska. Jag rörde runt tills det började gå ihop och skulle sen tillsätta ägg. Då skar det sig ännu mer och allt verkade separera sig från varandra. Då bestämde jag mig för att ta elvispen och försöka att vispa ihop det i stället och då började det bli en smet i alla fall. Men den ska egentligen inte vispas utan bara vändas/blandas. Jag chansade och fortsatte i alla fall och en kaka blev det ju till slut. Men den ska vara saftig och kladdig men blev i stället ganska torr. Smaken är det inget fel på men den blev väldigt tråkig. Dessutom blev den lite hård på ytan. Väldigt konstigt alltihop men jag gissar att den blev för varm direkt från början så att den skar sig. Nu vet jag ju till nästa gång, om jag vågar mig på receptet igen. :) Jag har aldrig gjort en smet i kastrull så där, alltså när den är varm, vilket kan ha varit problemet. 
Eftersom resultatet blev som det blev vill jag inte bjuda på det i morgon så det blir tyvärr inget fika för oss. Men som tur är så har de inte väntat sig något fika heller. Nu fick det åka in i frysen i stället för jag vill ju inte slänga ätbara kakor! Jag får väl se om jag tröttnar på dem och slänger till slut för nu får jag ju inte plats med nya, godare kakor i frysen.
Det var nog första gången jag misslyckades så pass mycket med bakning tror jag. Men av misslyckanden lär man sig. :) 
 
Apropå recept så har jag ju glömt att länka till toffifee brownie muffinsarna jag bakade i helgen. Här hittar ni det receptet. 

Tre år...

För exakt tre år sedan, söndagen den 24:e juli 2011, satt jag bänkad framför tv:n hela dagen. Jag tror att solen sken utanför och hade gjort det under helgen men jag hade suttit framför tv:n hela helgen. 
Två dagar tidigare gick jag från jobbet för fyra veckors semester men strax innan jag gick läste vi på nyheterna att det hade skett ett bombattentat i Oslo. En stund senare rapporterades det att några personer hade skjutits ihjäl på ett sommarläger. Under kvällen ökade dödsantalet men ännu visste man inte vidden av det hela. Jag förstog nog inte riktigt hur illa det var förrän på lördag morgon då jag satte på tv:n så fort jag vaknade och dödsantalet hade stigit ännu mer. 
Hela helgen satt jag som i chock, grät om vartannat och bläddrade mellan kanalerna för att förstå vad som hänt, för att höra intervjuer med överlevande, se minnesgudstjänsten och allt annat som sändes. Så otroligt tragiskt, 77 personer döda varav de flesta ungdomar. Det är en av de nyhetshändelser, historiska händelser, som jag kommer att minnas starkast. 

I dag började jag läsa boken som har skrivits av en överlevare och hennes pappa. Det kommer troligtvis bli en känslosam läsning...




Sommarläsning

I går läste jag ut ännu en bok. Jag fortsätter att beta av så många böcker jag hinner i sommar. Denna gång var det Levande begravd och jag tyckte den var bra. Den var spännande från första kapitlet och väldigt bra var att kapitlen var så korta. Det är en kriminaldeckare i en serie om en polis och det här var den första boken. Jag kommer nog att fortsätta läsa de böckerna.




Onsdagsmys

I kväll efter jobbet åkte jag till Emma och Jocke och blev bjuden på jättegod grillad mat. Jag hann leka lite med busiga Vilgot och få njuta av Disas underbara leende. :) Jag och Emma gjorde även klart dopkorten eftersom vi saknade några grejor i söndags när vi gjorde dem. Nu är jag strax hemma och då måste jag tyvärr lägga mig direkt. 

Jobbigt nu

Just nu är jag inne i en svacka och känner mig extremt less på jobbet. Less på att sitta och svara i telefon hela dagarna. De här två dagarna har vi varit lite underbemannade så det har ringt mer igen. I morgon hoppas jag att det blir lite lugnare. Jag behöver verkligen en lugnare period. Egentligen behöver jag nog vara ledig men jag är ju inbokad i 3,5 vecka till så det är bara att kämpa på. Hade jag vetat i förväg att jag hade känt som jag gör nu så hade jag inte bokat in alla veckor. 
När jag kom hem från jobbet stog termometern på 50 grader ute (i solen) och 32 grader inomhus. Jag trotsade värmen och gick ut för en kortare joggingrunda. Det blev 3,5 km. Jag invigde dessutom mitt vätskebälte. Det kändes som ett bra tillfälle när det var så varmt. Jag tog med mig två små flaskor med vatten (av fyra). Tyvärr visade det sig att en av flaskorna läckte vid korken så jag blev blöt vid ryggslutet, så jag tömde ut den. Eftersom jag sprang så kort så räckte det ju med en flaska men det var gott att få dricka lite under tiden. 

Pysseldag

I dag har jag varit hos Emma och Jocke hela dagen. Jag och Emma har gjort inbjudningskort inför Disas dop. Jag har även hunnit leka lite med Vilgot och myst med Disa. Det var härligt att sitta ute och pyssla för en gång skull. Dagen har även bestått av gott fika och god mat. En bra söndag helt enkelt. :)

Baka liten kaka

I går efter jobbet åkte jag till Emma och Jocke för lite fredagsmys. Vi köpte hämtmat och gosade med barnen. Jag fick min första riktiga puss av Vilgot. :D Om drygt en månad är det dop för Disa och jag har fått äran att bli fadder även till henne vilket känns jätteroligt. :)

I dag vaknade jag till klarblå himmel och jag tänkte hinna sola lite. Jag var dock tvungen att åka in till stan för att köpa hårprodukter först eftersom jag kanske inte skulle hinna göra det innan de var slut annars. Jag gick även till Designtorget som hade flyttrea. Mitt fynd blev en bok med recept på eget smågodis. :) Den hade kostat 75 kr men jag fick den för halva priset. 
När jag kom hem igen var det alldeles molnigt så jag satte mig i soffan och läste en stund. Det började till och med att åska. På eftermiddagen bakade jag toffifee brownie muffins. Jag länkar till receptet när jag sitter vid datorn. Sen läste jag lite mer innan jag till slut tog mig ut för en joggingrunda. Det blev min snabbaste runda och dessutom en av mina längsta! Jag har äntligen lyckats öka farten lite efter att ha hållit samma hastighet hela tiden. 
Efter en dusch var det dags att laga middag och det blev en favorit i repris kan man säga. Oxfilé med palsternackspuré. Till efterrätt fick jag äntligen smaka mina muffins och de var väldigt goda! Det är förresten det första jag bakar från Facebookgruppen Kakburken. 
I kväll har jag tittat på Sommarkrysset och filmen Honungsbiets hemliga liv. En mysig och fin film som man både blir glad och ledsen av. Jag betar av mina egna filmer i sommar när det inte finns så mycket att se på tv och jag inte har någon streamingtjänst. Jag tänkte skaffa det till hösten men jag kanske borde göra det nu i stället. 




Eget hittepå

I dag har det återigen varit en väldigt lugn dag på jobbet. Så kommer det nog att vara i någon vecka. När jag kom hem lagade jag en middag som jag hittade på själv och det blev faktiskt väldigt gott. Jag var sugen på att göra en grönsaksgratäng, dels för att göra något vegetariskt för en gång skull och även något som känns lite nyttigare. Jag letade recept på nätet i dag men hittade inget jag fastnade för så då bestämde jag mig för att göra något eget. 
Jag kommer att lägga ut ett recept senare men jag måste nog göra det en gång till för att se om måtten stämmer och för att göra om det lite. Om jag blir nöjd tänkte jag lägga ut mitt första egna recept på kokaihop.se. :) 
Det jag hade i gratängen var i alla fall skivad sötpotatis, squash, broccoli, tomater och mozarella. Sen gjorde jag en sås av crème fraiche, schalottenlök, grönsaksbuljong, tomatpuré och paprikapulver som jag hällde över. Till sist hade jag riven ost på. Jag måste nog testa att göra såsen av grädde i stället för crème fraiche för den blev så tunn. Jag återkommer med ett riktigt recept. :) 

Lite tid

Idag har det varit en lugn dag på jobbet. Det känns fortfarande skönt att det har lugnat ner sig men det blir kanske långtråkigt efter ett tag. 
Efter jobbet gick jag till gymmet, själv denna gång eftersom Malenas och mina jobbtider inte passar så bra ihop. Jag började med att springa på löpbandet och körde sen mest överkropp. 
Kvällarna blir så otroligt korta när man jobbar, tränar och behöver ganska mycket sömn för att orka med allt. Innan jag har tränat, duschat och fixat något att äta så är klockan åtta och då har jag ett par timmar att varva ner på innan jag måste sova. :( Men så kanske man har något mer man borde göra också men det får oftast stå åt sidan just nu. Jag ser fram emot att komma in i mina vanliga rutiner igen, utan heltidsjobb, även om det här egentligen är mer rutinmässigt. 
Nej, nu måste jag sova!

Tackat ja

Nu har jag svarat på mitt antagningsbesked till höstens kurser och jag valde mitt fjärde val i stället för andravalet. Däremot undrar jag hur den andra halvan av terminen ska gå. Jag kommer att läsa fyra kurser samtidigt då! Första halvan läser jag bara en kurs på kvartsfart och andra halvan fortsätter den kursen och så startar två halvfartskurser och den sista månaden blir det dessutom en helfartskurs. Herregud! Det blir till att försöka jobba mycket i början av terminen för sen kanske jag inte hinner jobba nånting. Typiskt att kurserna jag blev intresserade av gick så dumt. Det hade varit skönt att i alla fall bli klar med en kurs under första halvan. Men det är bara att hoppas att det går...

Värme

Nu har jag lunch och sitter ute och läser och hoppas att solen ska värma mig för vi har så kallt inne på jobbet idag. 




Härlig helg

I går var jag hos Emma och Jocke hela dagen och det var roligt att träffa dem eftersom de har varit på semester i ett par veckor. Jag lekte med Vilgot och pratade med Disa och njöt av hennes söta leende. Hon skiner upp så fort någon sitter och pratar med henne och hon är nog det sötaste jag vet! Vilgot är såklart också sötast. :) Emmas kompis Jenny kom också dit på eftermiddagen och på kvällen bjöds det på god grillad mat. Till efterrätt hade Jocke gjort rabarberkräm som vi åt med vaniljglass. Allting var jättegott. 
 
I dag har jag och Malena umgåtts. Vi började med att träna och gick sen och åt lunch. Efteråt åkte vi till Fotografiska och trängdes med turisterna. Det var tre utställningar där nu och alla hade fina bilder men två av dem förstog jag inte riktigt meningen med. Den tredje var däremot jättefin och bra. Otroligt fina bilder med ett bra budskap. När vi gått igenom alla utställningar gick vi en kort stund på stan och så köpte vi Ben & Jerry´s-glass. Älskar att man kan köpa det som kulglass! När jag kom hem hade jag tänkte sätta mig och läsa och slappa men i stället tog jag tag i städning så att jag slipper tänka på det under veckan. Nu är det snart dags att sova så jag hinner nog inte läsa nånting. :(
 
Här kommer ett par bilder på Vilgot från i går. Tyvärr blev det inga bilder på Disa den här gången. 
 
 
 

Antagningsbesked

Just det, i dag kom antagningsbeskedet för hösten ut. Jag kom in på alla mina första val så det kändes bra. Jag är antagen på fyra kurser och ska välja tre av dem. Jag har börjat fundera på att tacka ja till mitt fjärde val som var en reservkurs jag la till, i stället för att välja mitt andra val. Nu i efterhand tror jag kanske att den är bättre. Jag ska läsa lite mer om dem igen och fundera lite innan jag tackar ja...

Finally friday

I dag har det varit något lugnare på jobbet men själv har jag suttit med några lite struliga ärenden hela dagen och har ändå haft mycket att göra. Jag trodde att jag skulle kunna gå lite tidigare men jag blev som vanligt kvar till och med lite längre än jag skulle. Lunchen åt jag ute i Rålisparken igen och den här gången satt jag och läste också. Härligt att få njuta av solen en stund i alla fall, när man ska jobba större delen av sommaren. 
 
När jag kom hem efter jobbet bytte jag om och gick ut och sprang. Jag kände mig duktig som tog mig iväg trots att det var fredag. :) Jag sprang fem km och slog min snabbaste tid. Jag tror att jag kan ha fått upp farten lite mer i alla fall även om jag fortfarande springer långsamt. Jag är lite nervös över att få problem med benhinnorna igen för jag kände av det efter den senaste rundan och hade alltså lite ont när jag gick ut i dag och även om det kändes okej under tiden jag sprang så kändes det mer efteråt. Jag ska försöka att stretcha ordentligt både före och efter så är det bara att hoppas på det bästa.
Efter löprundan blev det tortillas till middag. Sen har jag suttit och vräkt i mig choklad så det var tur att jag tog den där rundan! Jag har testat den nya chokladen Bubbly caramel och den var god! Lätt att äta för mycket av den... Jag ska nog göra mig klar och lägga mig i sängen och läsa nu så att jag inte äter mer. :) 

Finväder

Nu är det verkligen sommar! Vilken värme! I dag på lunchen satt jag, Lina och Christian ute i Rålisparken och åt lunch och njöt av vädret. Jättehärligt! Det blir nog fler såna luncher. 
När jag kom hem från jobbet bytte jag direkt om till träningskläder och gick ut för en joggingrunda. Det var varmt men gick helt okej. Det blev en lite kortare runda men det kändes som att det räckte. Jag joggade något snabbare än vanligt i alla fall. 
Nu är det dags att göra sig i ordning för sängen. Kvällarna blir så otroligt korta när jag slutar klockan sex och ännu kortare känns den ju när jag tränar efteråt. Jag åt middag efter klockan åtta. 

After work

I dag var det återigen dags för jobb och det kändes lite småtungt måste jag erkänna. Både att gå tillbaka från lite ledighet och att ha sex hela veckor framför sig. Det låter ju dumt att säga att sex veckors heltidsarbete känns långt eftersom man har jobbat heltid i flera års tid innan, men det blir en annan sak nu när man pluggar. Jobbet gick ändå helt okej, men det kändes inte som att jag hade någon värst bra dag. 
Efter jobbet åkte jag till stan och mötte upp min klasskompis Emma. Vi åkte till Djurgårdsbron och åt pizza på en restaurang som ligger där vid vattnet. Efter att ha suttit där och pratat ett tag så promenerade vi mot stan och köpte mjukglass efter vägen. Det var årets första mjukglass för min del så det var gott. :)
Nu ska jag göra mig i ordning för att gå och lägga mig...

Gårdagen

I går satt jag och läste ut boken som jag började på i tisdags. Det var längesen jag läste två böcker på en vecka. Visserligen var båda två ganska korta och lättlästa men det känns bra ändå. :) Boken var bra, intressant, rolig och fascinerande. Det är spännande att läsa om liv som är så olikt en annans..,
På eftermiddagen tog jag en joggingrunda och det gick förvånansvärt bra så det blev drygt fem km. Tyvärr har jag fått ont i mitt högerknä två av de tre senaste gångerna som jag har sprungit. Jag hoppas att det inte blir värre...




Bakning

Efter att ha gjort några ärenden på förmiddagen i dag hade jag tänkt gå och lägga mig och sola, men det var stora moln på himlen så jag bestämde mig för att baka istället. Sen blev det ändå finväder men det vara bara att köra på. 
Det blev klickkakor med russin och choklad samt lite nyttigare godis. Jag gjorde praliner med mörk choklad med tre enkla fyllningar. Riven mandelmassa, jordnötssmör, samt hackade hasselnötter och lite jordnötssmör. Till middag blev det kycklingpaj. 




Brödbak

Lite bakning hann jag med efter solningen. Det blev nyttigt matbröd som jag oftast bakar när det är dags att fylla frysen med bröd. I kväll har jag annars inte gjort så mycket. Jag tittade på 12 years a slave som var väldigt bra. 

När jag gick till platsen där jag numera går för att sola invigde jag mina nya flip-flops. Det dröjde inte länge förrän jag hade väldigt ont mellan tårna men jag tänkte att jag skulle härda ut hela vägen så jag fortsatte att gå lugnt med dem. När jag kom fram hade jag ett uppfläkt sår mellan tårna på ena foten och en blåsa på andra foten. Som tur var hade jag med andra skor för säkerhets skull som jag tog på mig när jag skulle gå hem. 
Jag förstår inte vad det är för fel på mina fötter, eller hur alla andra verkar kunna gå obekymrat i både flip-flops och ballerinaskor. Jag har köpt många ballerinaskor men fått skavsår av allihop. Ett par flip-flops har jag kunnat använda och gått länge i men de gick ju sönder till slut. Mina fötter verkar vara gjorda för vinter... Sommarskor tycker de då inte om! Jag vill ju kunna använda mina flip-flops som jag köpte men jag kan inte förstå hur jag ska lyckas gå in dem och vänja fötterna vid dem. :(




Solen är här!

Bakning byttes ut mot solning. Jag måste ta vara på de få soltimmar jag verkar få den här sommaren. :)





Torsdagsfix

I dag har jag tvättat, dammsugit, bytt sängkläder, läst i min bok och tränat med Malena. Skönt att få sånt gjort. Dessutom har jag satt in foton i fotoalbum. Jag har beställt bilder i omgångar men inte satt in dem i några album och i dag insåg jag att jag faktiskt har ett helt oanvänt fotoalbum hemma så jag började sätta in bilderna. Tyvärr insåg jag att jag nog har missat att beställa bilder från ett par år och det känns dumt att hoppa två år framåt helt plötsligt så nu funderar jag på att beställa bilder från den tiden också, så de hamnar i rätt ordning. 
Utmaningen blir när jag ska försöka att skriva något till bilderna, som ibland är mer än fem år gamla. 
 
Nu när jag har fixat städningen och tvättningen så har jag tre lediga dagar att spendera precis hur jag känner för just då. :) I morgon väntar en bakdag. Det återstår att se om jag hinner och orkar baka allt som jag har planerat. 

Västerås

I dag har jag varit på en till dagsutflykt, denna gång för att hälsa på klasskompisen Emma. Jag åkte först till Köping där hon bor. Vi gick hem till henne så jag fick se hur hon bor och efter en stund gick vi och åt lunch. Sen tog vi bussen till Västerås och gick runt i några affärer. Jag hittade en långklänning, på Indiska av alla ställen. Där brukar jag aldrig hitta kläder. Förutom shopping åt vi god glass. Sen tog jag tåget hem igen. Det bästa är att tågen söderut stannar i Sundbyberg. Tänk om norrgående tåg också kunde göra det. :) Det var i alla fall en trevlig dag och roligt att se nya städer. 





Baka!

Just nu blir jag överöst av bilder på goda bakverk, både i bakgrupper på Facebook och på Pinterest. Alltså, hur mycket gott kan det finnas här i världen egentligen!? Hur ska man hinna prova allt?! Jag vill verkligen smaka på allt! Tänk om man hade tid att baka hela dagarna. Det känns som att jag måste öppna ett café någon gång, men det går inte riktigt ihop med min utbildning. :) Om jag hade ett café skulle jag försöka att byta ut sortimentet varje månad, eller vad som nu är rimligt, så man fick sälja/provbaka/provsmaka en massa olika godsaker. Då borde folk även vilja komma tillbaka ofta och se vad som finns den gången. :) 

Uppsala

Nu är jag hemma igen efter en trevlig dag i Uppsala. Det var roligt att träffa min kusin och hennes familj, varav en nykomling på drygt tre månader som jag inte hade träffat ännu. Det går alldeles för lång tid mellan gångerna vi ses. När jag kom fram bjöd hon på god hemmagjord pizza till lunch. Sen gick vi mot stan till Uppsala museum och gick på en fotoutställning av Mattias Klum med många fina bilder. När vi kommit hem till dem igen ordnade kusinens sambo god middag, potatis och köttbullar. Det var väl ungefär det vi hann med i dag. :) 

På tåget

Efter många om och men så sitter jag nu på tåget mot Uppsala för att hälsa på min kusin och kusinbarnen. Det är dock 25 minuter kvar innan vi lämnar Stockholm. 
Det var en lite strulig morgon. Jag blev lite sen och var osäker på om jag skulle hinna med tåget jag tänkte ta, men tänkte chansa och hoppade på pendeltåget i Sundbyberg. De ropade strax efteråt ut i högtalarna att det skett en olycka längre fram och att vi skulle bli stående. Istället för att gå till tunnelbanan satt jag kvar eftersom jag nu skulle missa tåget oavsett. Någon minut senare säger de att tåget kommer att vända tillbaka mot Bålsta så det var bara att ta t-banan ändå. Väl framme på Centralen är det första jag hör att tåget jag skulle ha åkt med var inställt, pga samma olycka. Jaha, då hade det inte hjälpt om jag åkte in i tid ändå. Efter lite letande efter nånstans att köpa biljett så får jag till slut tag på en och sitter nu alltså på tåget och hoppas att jag kommer iväg. :) Hade jag vetat det här så hade jag kunnat sova en timme längre...

RSS 2.0