Städning

I dag har jag varit hemma och donat. Jag har fått en del saker gjorda som jag har tänkt göra ett tag, men inte riktigt hunnit eller tagit mig tid till. Framför allt har jag städat i köket. Jag gjorde rent kylskåpet och "möblerade om" på köksbänken så det blev lite finare och "renare" (mindre saker). 
Jag har även pluggat lite. Efter att ha testat att göra några gamla tentor för att se vad jag kan redan så återstår det att försöka lära mig så många ord som möjligt inför tentan och sedan hoppas att de återanvänds på den här tentan! Vissa brukar återkomma ibland. 
I kväll skulle jag ha tränat med Malena men hon hade ont i halsen och vågade inte träna. Eftersom jag var inställd på att träna så tänkte jag att jag ändå skulle göra något så jag bokade in mig på ett nytt gruppass som hade premiär i kväll. Det var roligt och jobbigt! Det kändes som om benen fick sig en ordentlig omgång. :) 
Nu ska jag gå och lägga mig eftersom det är jobb som gäller i morgon. 

Lediga dagar

I går, efter att jag hade varit och röstat, så åkte jag till Bromma Blocks för att kika lite i några affärer. Jag köpte ett par baslinnen, flip-flops och ett par träskor med klack. Skorna var jättefina tyckte jag och jag har velat ha skor i den stilen. Nu ska jag bara gå runt med dem hemma för att känna efter om jag kan behålla dem. Risken för onda fötter är väldigt stor när det är trä och jag har ju så lätt att få ont i fötterna ändå. 
I dag har jag haft en väldigt härlig dag. Jag tog en promenad efter kanalen som går förbi Sundbyberg. Av någon anledning har det inte blivit av att jag har gått där tidigare utan jag har ju bara gått runt sjöarna när jag har tagit promenader. Nu blir det ändring på det för det var mycket finare efter kanalen och mycket mindre fåglar. :) Jag hade tänkt gå en liten sväng och sen lägga mig någonstans i solen, men det var så skönt att promenera i finvädret och jag blev bara mer nyfiken på vad som fanns längre bort så jag bara fortsatte att gå. Till slut kom jag fram till Karlbergs slottspark. Jag hade sett det på kartan och tänkt att jag kanske kunde gå dit, men jag trodde att det var lite för långt. Man slutar aldrig förvånas över hur mycket kortare det är mellan olika stadsdelar än man tror. Dessutom insåg jag att jag var väldigt nära jobbet så nu blir det nog promenader hem från jobbet ibland i sommar. :) 
När jag hade gått runt och tittat lite i slottsparken så började jag gå tillbaka. Till slut la jag mig på ett ställe och solade, läste och gjorde en gammal tenta som jag hade skrivit ut och tagit med, för att träna inför nästa veckas tenta. Det känns verkligen som att jag behöver lite tur för att klara den, men jag ska göra mitt bästa för att lära mig så många ord som möjligt av de gamla tentorna i alla fall, eftersom vissa frågor ibland återkommer på flera tentor. 
Dagens promenad blev totalt ganska precis en mil. Härligt. :)
 
 

Avslutad kurs

Då har jag varit och skrivit tenta, en lördag! Lite trist, speciellt eftersom inte tentan är så viktig. Den måste bara göras. Förhoppningsvis gick det tillräckligt bra för att jag inte ska dra ner slutbetyget, som mest baseras på uppgifterna jag skrivit under terminen. Om man inte har missuppfattat frågan eller kursen totalt så borde det gå bra. Det känns i alla fall skönt att ha avslutat ännu en kurs och nu kan jag i princip vara ledig till nästa måndag när vi har den sista tentan.
Nu är jag på väg till Emma, Jocke och mina älskade syskonbarn!

Bergianska trädgården

I dag har varit en härlig dag. Jag åkte till skolan och mötte upp Emma från min klass. Efter att jag hade lämnat in min uppsats köpte vi lunch och satte oss ute på gräset och åt och pratade. Vi diskuterade bland annat uppsatserna och då blev jag lite nervös... Jag kände att jag kanske har missat en del viktiga saker så jag blev lite orolig. Jag hoppas bara att jag blir godkänd. 
När hon skulle åka iväg så stannade jag kvar på Frescati-området och gick till Bergianska trädgården och strosade runt och fotograferade. Det var mysigt att gå omkring där med solen som strålade mot mig. När jag var på väg till tunnelbanan bestämde jag mig i stället för att följa en annan väg och se var den gick. Jag kom till en mysig stig i skogen och efter en stund kom jag fram till några andra universitetsbyggnader. Därifrån kom jag ut till vägen så då tog jag bussen i stället och åkte till Fridhemsplan där jag bytte till t-banan. 
Kvällen har jag spenderat hemma med lite av varje. Bland annat ett trevligt samtal med Sandra, min saknade vän...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det verkade som om jag hamnade mitt i någon parningslek. Dessa fåglar gick två och två och helt plötsligt började de jaga bort de andra paren och "skrek" åt varandra. 

Spridda skurar

I dag har jag jobbat och det har gått bra. Jag började redan klockan sju så det var lite tungt att kliva upp i morse men det går lite lättare när det är ljust ute i alla fall. Efter jobbet mötte jag upp Malena i Sundbyberg. Vi satt hemma hos mig och pratade lite innan det var dags att gå och träna ett pass GRIT. Lite mindre glatt överraskade blev vi när vi kom dit och det visade sig vara GRIT Cardio (mer kondition) i stället för GRIT Strength (mer styrka) som vi brukar träna. Det var ett riktigt jobbigt pass och det var nog längesen jag var så svettig! 
 
I dag fick jag betygen på de sista uppgifterna i en av kurserna jag har läst den här terminen. Slutbetyget i den kursen kommer att baseras på alla de uppgifterna och det blir intressant att se vad det blir med tanke på hur spridda betygen är. Läraren har lite speciella betygsättningar också med + och -. Jag gissar på ett C i slutbetyg eftersom deltagandet i seminarierna också spelar in. Annars ser det ju nästan ut som att det skulle kunna bli B. Det har gått förvånansvärt bra i den här kursen med tanke på att jag knappt har förstått någonting och vid varje uppgift har suttit och varit förvirrad över frågorna och känt att jag knappt vet vad jag sysslar med när jag skriver mina svar. De sista två betygen blev jag mest förvånad över eftersom jag inte trodde att de var bra. Läraren verkade inte riktigt hålla med mig i allt jag skrev, men ändå skrev han att det var jättebra svar. 
De betygen jag har fått är (i ordning från första till sista uppgiften):
D++
B
B+ 
A--
C++
C++
A-
A--
 
Definitivt de konstigaste betygen jag har fått nån gång!

Välkommen överraskning

I tre dagar har jag mest suttit hemma och pluggat och det är äntligen sista veckan som jag måste sitta och plugga. Även om jag har en tenta kvar så blir det inte så mycket pluggande inför den. 
Gårdagen startade med att jag fick börja om på en uppgift som jag påbörjade i måndags, eftersom Zelda lyckades markera texten och radera det jag hade skrivit. Tur att jag inte hade kommit så långt... På förmiddagen var jag på Synoptik för att göra en linskontroll. Det verkar som om synen har förändrats lite så jag ska få prova nya styrkor. Jag förstog inte exakt hur det hade förändrats men jag tror att brytningsfelet hade gått tillbaka lite och att jag var lite mer närsynt, men jag är inte helt säker. Jag hoppas det blir bättre med de nya linserna i alla fall. 
I går kväll körde jag och Malena ett benpass på gymmet och det kändes som ett bra pass. 
I dag har jag skrivit klart uppsatsen och förberett portfolion som jag ska lämna in. Det känns skönt att ha allt klart nu. Sen är det bara en lite nervös väntan på betygen. 
På eftermiddagen gick jag till Myrornas och skänkte några par skor och till H&M och lämnade in kläder. Med posten i dag fick jag lönespecifikationen och det blev en väldigt glad överraskning när jag såg att jag får semesterersättning för ett år! Det hade jag inte alls räknat med och det var väldigt välkommet nu när jag har jobbat så lite den här terminen. 

Bra helg

I går åkte jag till Kungens Kurva där jag mötte upp familjen för en lunch. Sen åkte mamma och pappa norrut till husvagnen. Jag stannade kvar hos Emma och Jocke och vi grillade hamburgare till middag. På kvällen åt vi godis och tittade på Baksmällan III. 
I dag gick jag och Malena till gymmet och körde ett bra träningspass. Sen åkte vi till stan och åt god pizza på en av mina favoritpizzerior med pizzor gjorda på surdeg. Efteråt tog vi ett besök på Fotografiska där de hade samlat flera konstiga och speciella utställningar på samma gång. Vi avslutade dagen med fika på Café Fåtöljen. Jag åt deras jättegoda, kladdiga kladdkaka. Mums! Men sen var man mätt. :) 

Tenta

Då var ännu en tenta avklarad och ännu en kurs avslutad (om man klarade den vill säga). Det känns skönt att vara ett steg närmare sommarlov. Tentan kändes helt okej. Jag tror inte jag hade kunnat göra bättre ifrån mig men sen är det bara att vänta och se om man har förstått frågorna och förklarat tillräckligt bra och korrekt. 
Efter tentan åkte jag till stan och mötte upp hela familjen (Emma med familj och mamma och pappa). Efter en liten stund på stan åkte vi till Emma och Jocke och åt god viltgryta och så jordgubbar till efterrätt. Nu är jag på väg hem. Det är så härligt ute nu när det är ljusare, varmare och en massa goda dofter!

Fika och GRIT!

Under förmiddagen i dag fortsatte jag att förbereda svar på tentafrågorna, vilket jag även satt och pysslade med hela dagen i går. Mitt på dagen åkte jag till stan och mötte upp Andrea, Camilla och Fanny på Espresso House. Vi satt och diskuterade frågorna och fikade. Jag åt deras otroligt goda muffin med blåbär och vitchoklad med smuldeg på toppen. Den kan jag verkligen rekommendera! 
Vi blev kvar längre än jag trott så när jag kom tillbaka till Sumpan hann jag bara gå förbi Hemköp för att handla lite grejor innan det var dags att förbereda sig för träningen. På väg hem råkade jag se att Malena var inne i en annan butik i samma hus som Hemköp så jag inväntade henne innan vi gick hem till mig tills det var dags att gå till gymmet. I kväll var det dags för ett pass GRIT igen och det var riktigt jobbigt. Ett av de jobbigaste GRIT-passen, eller det jobbigaste till och med enligt instruktören. Dessutom höjde jag och Malena vikterna lite så det var tungt! 
Nu ska jag strax gå och lägga mig. Tentan börjar inte förrän klockan ett i morgon men jag måste försöka att komma upp tidigt och hinna plugga lite mer inför den. Usch, jag känner att jag inte har hunnit förbereda mig ordentligt, men förhoppningsvis kan man komma på lite bra saker att skriva. 

Presentation

I dag var det alltså dags för den muntliga presentationen av uppsatsen och jag hann med att fixa till min powerpoint innan lektionen började. Vi visste inte innan i vilken ordning vi skulle gå upp och prata och jag väntade och väntade... Som vanligt kom jag bland de sista, jag var näst näst sist. Själva presentationen gick ganska bra, men däremot kände jag medan jag satt och tittade på de andra att jag kanske har fokuserat på lite fel saker så jag är osäker på vad läraren tyckte. Men det är skönt att ha det gjort nu. 
Efteråt satte vi oss några stycken och åt lunch. Sen åkte jag, Camilla och Andrea in till stan och satte oss på Espresso House för att plugga inför tentan. Jag kände mig duktig som inte köpte något fikabröd där. :) Efter alldeles för mycket onödigt så har jag en lite nyttigare vecka nu. Men på torsdag ska vi tillbaka till Espresso House och då tänker jag hugga in på något gott! 
I kväll var det återigen dags för styrketräning med Malena och det gick ganska bra i dag. Efter en liten dipp så kändes det bättre igen. Skönt! 

Måndag

I dag har jag varvat mellan att läsa igenom presentationen till i morgon och att förbereda svar till fredagens tenta. Däremot har motivationen inte varit på topp så det har väl blivit en del pauser med surfande och sånt. Det är tre veckor kvar till sommarlov och jag längtar verkligen till det nu. 
Till lunch gjorde jag bananpannkaka med jordgubbar. Mums! På eftermiddagen, efter att ha dragit ut på det in i det sista, så tog jag en joggingtur runt sjöarna, båda två den här gången. :) Efter att ha sprungit lite kortare de senaste gångerna så var det skönt att orka runt båda. 
Nu är det lite tv-tittande innan jag ska sova. Jag måste upp tidigt i morgon för jag insåg, efter att ha skrivit med några andra i klassen om våra presentationer, att jag behöver lägga till en sida på min powerpoint så jag ska försöka att åka in tidigare till skolan. Presentationerna börjar redan klockan nio så det blir till att gå upp tidigt. Hoppas att det går bra. Jag känner att jag inte har förberett mig så jättemycket och jag kommer verkligen att behöva manuset. Ska bli så skönt att ha det gjort!

Eurovision

Vi hade en mysig kväll i går och åt god middag, pulled pork i tortillabröd med guacamole och coleslaw. Sen tittade vi på schlagerfinalen och åt godis. Jag tyckte att det fanns många bra låtar i år och mina favoriter hamnade i topp. Jag hejade på Nederländerna men det var roligt att Österrike vann också. I stället för att åka hem i natt så sov jag över hos Emma och Jocke. Jocke sov med Vilgot i gästrummet, barnens farmor som har varit här i helgen sov i en extrasäng i Vilgots rum, jag sov bredvid Emma i deras säng och Disa sov i vaggan bredvid. :) Det blir lite hur som helst nu med två småbarn som har lite olika rutiner på natten! I morse låg Disa mellan oss i sängen och det var mysigt att få ligga och gosa lite med henne och bara titta på sötisen. Jag var kvar en stund på förmiddagen och åkte hem mitt på dagen för att plugga. 
Nu har jag lämnat in uppgiften som jag har hållit på med de senaste dagarna och det känns något bättre nu än vad det gjorde i går. Jag hoppas att den är tillräckligt bra. Sen har jag börjat förbereda lite svar på frågorna vi har fått till tentan på fredag. 

Marginaler

I dag är verkligen marginalernas dag. Texten som jag skrev i går som var för lång, drygt 100 ord för lång, har jag nu kortat ner. Nu är jag tre ord ifrån max! :) Däremot känns det inte helt bra för jag vet inte om jag har gjort uppgiften riktigt rätt. :/ Samtidigt skulle jag nog behöva börja om och leta andra artiklar för att få till den på rätt sätt och det finns det inte tid för. Och presentationen är fortfarande några sekunder ifrån sex minuter så där ligger jag bra till tror jag. Jag måste dock verkligen öva på den, för min engelska låter inte särskilt bra när jag läser igenom den och jag måste försöka att kunna den någorlunda utantill. Det är något jag verkligen inte gillar när jag ska hålla mig till en utsatt tid. Om man börjar prata fritt så är det så lätt att det blir för långt eller för kort (oftast för långt tror jag). 
 
Nu ska jag plugga lite till innan jag ska göra mig i ordning och åka till syrran med familj för lite schlagermys. Ser inte fram emot hemfärden i natt...dessa helgtunnelbanor...

Word

I dag har jag upptäckt att det är svårt att säga words många gånger (inte på rad, men många gånger i en och samma text). Det låter lätt som worlds i stället. Det blir intressant att se hur det går i min presentation på tisdag. Det roliga är att jag har skrivit ihop en presentation rakt av utan att provläsa den. När jag var klar och skulle läsa den för första gången så trodde jag att den skulle vara alldeles för lång, men jag hamnade nästan exakt på sex minuter, vilket är så lång som presentationen ska vara! Konstigt! Men jag ska finslipa den och kommer kanske ändå att ta bort lite, för jag tror att jag läste ganska snabbt. Det blir ju till att läsa den ett antal gånger så man får prova sig fram och se hur man ligger till med tiden. 

Pluggdagar

I går och i dag har jag bara varit hemma och pluggat. I dag var det lite sämre fokus än i går, men jag har fått en uppgift nästan färdig. Jag har tyvärr skrivit för långt så jag måste försöka att korta ner den lite. :/ Det kan vara svårare än man tror... I helgen blir det fortsatt plugg då jag ska skriva ihop min muntliga presentation och börja förbereda svar på frågor till en tenta. Vi har fått frågorna, men vi har fått 14 stycken och bara 4 kommer på tentan. 
I går var det även GRIT på kvällen och det var riktigt jobbigt, framför allt konditionsmässigt men självklart styrkemässigt också. 

En bra onsdag

Det har varit en ganska bra dag i dag. Förmiddagen spenderades med att leta artiklar vilket jag är ganska trött på. Förstår inte att det ska vara så svårt. Efter lite lunch åkte jag till skolan för det allra sista seminariet den här terminen, om man inte räknar uppsatspresentationen som ett seminarium. :) Det är så skönt att få avsluta en kurs, även om den inte är helt avslutad ännu. En uppgift och en tenta är kvar. När vi var på väg från skolan fick vi höra att betyget på vår andra tenta var ute. Alla skyndade sig att logga in för att titta och jag blev otroligt förvånad och glad när jag såg mitt betyg. Jag som har varit lite nervös för det här betyget och gått och funderat på om jag valde rätt del att göra på tentan, men det behöver jag inte längre fundera på för jag fick ett A! :) Tror inte att jag har blivit så glad över ett betyg nån gång faktiskt, för tidigare när jag har fått bra betyg så har jag ändå känt att det kan ha gått bra. 
När jag kom hem bytte jag direkt om till träningskläder för att gå ut och springa. Jag var inte så jättepeppad och kände att ett snabbt pass skulle vara bra i dag, så jag körde intervallträning. Först joggade jag i tio minuter och sen körde jag tio intervaller, 40x20 (springa snabbt i 40 sek, gå i 20 sek). Det var så jobbigt så jag orkade inte fler än tio. Innan jag gick från sjön gick jag och utforskade en backe som jag har funderat lite på var den leder. Den verkade gå till hyreshus så jag gick inte hela vägen, men backen kan bli bra för lite backträning som jag har tänkt köra nån gång. 
 
I kväll har jag suttit framför tv:n och även fortsatt att leta artiklar. När jag tror att jag har hittat de jag ska använda för en uppgift som vi ska göra, så börjar jag tveka och känna att de kanske inte är så bra eller tillräckligt mycket om samma ämne, så då letar jag vidare. Jag har ändrat ämne flera gånger och oftast hittar jag två bra artiklar men så har jag problem med den tredje. Jag vet inte om jag tänker för mycket och är alldeles för noggrann. Men nu har jag äntligen skrivit ut tre artiklar som jag ska använda, även om jag i stället känner mig osäker på om själva ämnet i sig är godkänt men jag kan inte se varför det inte skulle vara det egentligen. 

Gott gotti gott gott

I dag har jag varit på skolan nästan hela dan. Jag åkte dit på förmiddagen för att göra i ordning min powerpoint-presentation till den muntliga redovisningen av uppsatsen. Sen hämtade jag ut min tenta (den första vi hade den här terminen) så att jag kunde se hur det gick på de olika delarna. Totalt var jag sex poäng ifrån full pott (av 100) vilket kändes jättebra. Nu går jag bara och väntar på betyget på den andra tentan, vilket känns betydligt mer nervöst. 
I väntan på det första seminariet satte jag mig och åt lunch och efter en stund kom Emma och gjorde mig sällskap. På eftermiddagen hade jag två seminarier direkt efter varandra. Det var det sista seminariet i en av kurserna vilket var skönt. Det har varit den krångligaste kursen den här terminen. Det var dessutom min grupps tur att hålla i en diskussion i klassen, där vi hade förberett frågor. Det kändes bra och jag tog chansen att prata ganska mycket och ta lite initiativ, vilket kanske förvånade de andra eftersom jag har varit tyst under hela terminen. :) Men det blev lite lättare eftersom vi bara hann med att diskutera mina frågor för att de drog igång en sån lång diskussion i klassen. 
 
När jag kom hem lagade jag en enkel och snabb middag som blev väldigt god. Jag stekte några skivor fläskytterfilé. När de var klara tog jag ur dem ur stekpannan och hällde i matlagningsgrädde, en köttbuljongtärning, mango chutney (vet inte hur mycket men ett par skedar kanske) och salt. Den fick koka upp och stå och puttra en stund. Köttet och såsen serverade jag med ris. Det blev en riktigt god sås tyckte jag. Skönt med något så enkelt och gott. Såsen kan man nog antingen sila eller hälla upp som den är. Jag hoppade över att sila den. 
 
Nu är det semifinal i Eurovision song contest! Heja Sanna!

Disa

Den här dagen har återigen bestått av plugg och träning. Styrketräningen gick ganska bra i dag och det behövde jag. :) 
Här kommer några bilder på min fina systerdotter som numera går under namnet Disa. 
 
 
 
Det är skönt att sova på mammas bröst...
 
 

Rensning

Idag har jag haft en riktig rensardag. Jag har rensat bland mina kläder och valt ut en del som ska bort. Sen har jag rensat bland mina skor. Vissa ska slängas, vissa skänks bort och vissa ska säljas. Och så har jag rensat bland alla mina papper med recept. Mycket har jag visserligen sparat men en del har jag iaf slängt. Dessutom har jag skrivit in några i min receptbok som man fyller i själv. Förutom allt det har jag även planterat om blommor och fixat med lite annat. Så skönt att få bort en del grejor. Jag känner verkligen att jag behöver lite förnyelse, på flera plan.

Senaste dagarna

Då var det dags för en liten uppdatering igen. I onsdags var jag hemma och pluggade. På kvällen körde jag ett styrketräningspass på gymmet tillsammmans med Malena. Efteråt bakade jag dumlegrottor. 
Torsdagen var också en plugg- och bakdag. Den här gången bakade jag nutellabullar. Det blev lite kaos i köket kan man säga. Det var för lite av allt. För lite bakyta, för lite plåtar (varav en också är för liten för ugnen), för lite fyllning, för lite nutella... Efter att ha använt första fyllningen jag gjorde fick jag blanda ny med den sista nutellan. När den tog slut fick jag improvisera och snabbt blanda en mandelmassa/kanel-fyllning, som det också blev för lite av så jag var tvungen att snabbt blanda mer. Vilken tur att jag halverade receptet! Några bullar blev även lite brända och fyllningen rann ut. Nu har jag förhoppningsvis lärt mig något till nästa gång. :)
Igår jobbade jag och på kvällen var jag hos Emma och Jocke dit även mamma och pappa hade kommit. Nu är jag på väg dit igen. 



RSS 2.0