Lasse! Och Uffe!

Vi klarade oss undan från regnet igår, och vi bjöds på mycket bra musik. När vi kom dit började Ane Brun spela och hon har ju så mysig musik, och mysig röst. Vi satte oss på en filt i gräset. Efter henne kom Laleh upp på scenen. Hon har ju många väldigt bra låtar, och flera lite annorlunda låtar, som är lite svårare att tycka om. Men det är ju roligt att hon har sin egen stil! Sen var det dags för Lars Winnerbäck att entra scenen. Och han gjorde en riktigt bra konsert! Det var ett bra upplägg och det blev bara bättre och bättre hela tiden. Han slutade på topp!

Idag började jag jobba klockan 7.00 och jag slutar 12.00. Då tar jag, mamma och pappa tåget ner till Stockholm. I kväll är det dags för sommarens första konsert med Ulf Lundell! Vi åker nog till Gröna Lund direkt från stationen och äter inne på Grönan. Sedan möter Emma och antagligen Jocke upp oss. Ser fram emot en trevlig kväll. Vi kanske även hinner med något åk i nån karusell. :) Emma vill nog åka Insane, så jag ska försöka att våga mig på den.

Nu är det bara en vecka kvar, sen har jag semester igen!

Och funderingarna fortsätter... Kanske, kanske inte...

Winnerbäck!

Nu sitter jag på jobbet och har 6 minuter kvar att jobba. Om 6 minuter börjar dom spela på Stenegård. :)
Som tur är så spelar först ett par band som jag inte är så intresserad av att se. Sen blir det Ane Brun, Laleh och Lars Winnerbäck. Blir riktigt kul!
Men tyvärr öser regnet ner just nu. :/ Usch vad trist... Hoppas det klarnar upp under kvällen.

Overtime

Någon gång under eftermiddagen fick jag helt plötsligt för mig att jag slutade 16.15 i dag och inte 16.00, då jag faktiskt slutade. 16.13 tog jag ett sista samtal som drog ut på tiden på grund av en väldigt frågvis kille. Så det slutade med ganska mycket (25-30 minuter) ofrivillig övertid. Det var väl lite typiskt att jag inte kom på tidigare att jag slutade 16.00.

Nu lagas det chili con carne...


Look into the future

Tänk om man kunde se in i framtiden. Då kanske man kunde få lite hjälp med att göra vissa val. Går i valet och kvalet nu över hur jag ska göra. Har verkligen ingen aning och om två dagar ska jag helst ha bestämt mig.
Just nu lutar det lite mer åt det ena hållet, men det kan lika gärna vända igen.

Har ingen bra rubrik

Nu är halva veckan gjord. Skönt! Mer semester närmar sig.
Idag efter jobbet har jag en del att göra. Måste packa ur min väska sen min vecka i Stockholm. Sen ska den packas om direkt, för på fredag bär det ju av till Stockholm igen. Måste packa klart idag, för i morgon hinner jag inte det när jag ska på Winnerbäck. Sen har jag en del annat att fixa också.
Blir kul att åka ner igen, med hela familjen denna gång. Men jag känner mig som en dålig matte när jag är borta så mycket nu. Först hela förra veckan. Sen i helgen, och så nästa helg från fredag morgon till lördag eftermiddag. Och under semestern har jag tänkt vara borta några dagar också. Stackars min lilla sötnos... Och inte vet jag vem som ska vara kattvakt heller. Kristin var så snäll som gjorde det förra veckan, men jag vill ju inte "slita ut" henne. Hon har ju annat att göra än att hälsa på min katt. :)

Sista halvan...

Nu är snart denna semestervecka över. Trist, men jag har inte så mycket ångest över det, eftersom jag har haft bara en vecka och eftersom jag bara jobbar två veckor nu. Men vi har haft en jättemysig vecka!
Ska berätta lite kort om den sista halvan av veckan.
På onsdagen var vi först och gjorde några ärenden. Sen la vi oss på en filt i en park nära Emma och solade lite. Men som vanligt när vi ska sola så försvann den bakom molnen. På kvällen träffade vi två av Emmas kompisar på en uteservering och åt mat och drack vin, drink och cider. Mycket trevligt! Jag och Emma gick hem efter vattnet och det var jättevarmt och skönt trots att det var sent på kvällen.
På torsdagen klev vi upp tidigt igen, för att åka och hyra bil och sedan köra mot Kolmårdens djurpark. Hade en jättemysig dag där. Vi började med att köra igenom safariparken och sedan hade vi bokat platser till delfinföreställningen så vi fick gå nästan direkt dit. Vi fick gå förbi hela kön och sätta oss på en läktare som bara var avsatt för dom som förbokat, så vi hade gott om plats medan folk fick sitta och trängas på de andra läktarna. :)
Sedan gick vi fram och tillbaka i parken för att försöka se allting, och vi lyckades nog se det mesta.
Igår tog vi en dag på stan och jag hittade både skor och bikini som jag var ute efter. Sedan försökte vi städa undan lite hemma och packa, innan Emmas kompis Jenny kom hit. Då gick vi till Trädgården, som är ett uteställe som ligger under en järnvägsbro. Riktigt häftigt och mysigt ställe!
Idag åker vi hem till Ljusdal. Då får vi äntligen mysa med Zelda. :) Tack så mycket Kristin för att du har tagit hand om henne! Vi ska även åka hem till mamma och pappa och äta och umgås.

Det här var våran semester det!


Konsertsommaren 2010

Jag trodde det skulle bli dåligt med konserter i sommar, och jag var till en början rädd för att inte kunna se Ulf Lundell nån gång. Men i stället kommer jag att se Lundell två gånger, Takida två gånger, samt Lars Winnerbäck, med även Laleh, Ane Brun, Dundertåget och Love Antell.
Kul!

Två semesterdagar

Nu har mina två första dagar av semestern gått. Vi har haft det jättemysigt och härligt!
Igår turistade vi i Stockholm och åkte till slottet på Drottningholm. Efter att ha strosat runt där ett tag och ätit en ganska dyr lunch åkte vi in till stan igen. Vi gick till Kungsträdgården och drack en cider/öl och sedan åkte vi en sightseeing-båt. En mysig båttur där man fick lära sig lite mer om Stockholm och dess historia. Bland annat fick vi veta att Grand Hotel var det första hotellet som bytte lakan efter varje gäst. :) Trevligt trevligt!
På väg hem köpte vi Ben & Jerry´s-glass i Gamla stan. Som jag väntat på det! Bra att kunna köpa det i kulor, så man får flera smaker. :)

Idag klev vi upp tidigt och tog båten ut till Finnhamn i Stockholms skärgård. En mysig ö, tre timmars båtresa bort. Vi låg och solade och läste på klipporna. Till en början var det fint väder, men när vi satt och åt lunch kom molnen och sen tittade bara solen fram korta stunder då och då. Men det var varmt ändå, så det var skönt.
När vi kom tillbaka till stan köpte vi med oss McDonalds-mat hem, för en lite sen middag.

I´m here!

Nu är jag framme i Stockholm och vi har ätit en underbart god middag på den grekiska restaurangen nedanför Emmas lägenhet.
Souvlaki med tzatsiki åt jag. Får man inte åka till Grekland, tar man Grekland hit i stället. :)

Ready to go!

Ja, då var jag klar med allt jag skulle göra innan jag åker. Skönt att ha det städat och fint här när jag åker, och framför allt när jag kommer hem igen.
Förhoppningsvis har jag fått med mig allt jag behöver också, plus lite till. Väskan är onödigt tung så det är väl konstigt om nåt är kvarglömt.

Funderade på om jag skulle hinna se ett avsnitt av Lost innan jag åker, men det blir lite knappt om tiden så jag struntar i det. Det hade blivit stressigt när jag ska gå ner till stationen.
Så nu har jag en halvtimme till godo i stället. Ska lägga mig och mysa lite med Zelda tror jag. Hon blir ju själv nu i flera dagar. Känns lite jobbigt att lämna henne, men hon klarar sig nog. Jag litar på att Kristin gör ett bra jobb som kattvakt. :) Det finns måttband och råttor som man kan roa henne lite med.

Min helg

Måste börja med en liten förklaring till det förra inlägget. När en katt skriver en rubrik och lyckas få upp den på förhandsgranskning...då måste man ju faktiskt publicera det också. :)

Igår var jag i Delsbo hela dagen. Sandra, Agni, Sandras svägerska med man, och Agnis kusiner var på stranden så jag åkte dit också. Försökte att sola lite, men återigen fick jag ingen färg. Jag är lite för duktig att smörja in mig tror jag. :) Sen åkte vi hem till Sandra och duschade. Vi hade sån tur så vi blev bjudna på jättegod middag hos Sandras svåger. Jag åt grillat vildsvin för första gången. Riktigt gott! Jag, Sandra och barnen åkte hem medan de andra var kvar där, eftersom de skulle ut på Bjuråkersstämman. Båda barnen somnade rätt tidigt så vi fick en lugn kväll. :) Nu har vi även bokat biljetter till att se Takida och Ulf Lundell i Sundsvall! Kan det bli bättre än att våra favoriter spelar på samma ställe, samma kväll!?
Jag hade tänkt åka hem ganska tidigt eftersom jag skulle upp idag och packa och städa, men vi fastnade framför filmen Handen som gungar vaggan och det var så längesen jag såg den, så jag ville se klart hela. Jag kom inte hem förrän kvart i ett ungefär. Och det var en nervös hemfärd, för trots att jag visste att det var lite bensin kvar så hoppade jag över att tanka. Det har aldrig varit så skönt att vara hemma. :) Dum idé att chansa när man ska åka mitt i natten efter en skogsväg. Min bensinmätare är ju lite missvisande, eftersom den kan vara längst ner på rött, för att sedan gå upp ovanför det röda strecket. Svårt att veta hur mycket bensin man har kvar.

I dag består min dag som sagt av packning och städning. Som vanligt packar man för mycket. Jag ska fortsätta med det nu. I eftermiddag bär det av mot Stockholm! Skoj skoj!


'䨨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Hälsning från Zelda. :)

Semester

Då har man fått semester då! Riktigt skönt!
Fast man är inte lika exalterad över det, som man brukar vara, eftersom man vet hur snabbt en vecka går. Man sitter snart på jobbet igen. Men det ska bli skönt med en veckas ledigt, och roligt att vara i Stockholm en vecka.
Hoppas vi lyckas ta vara på tiden på allra bästa sätt!

Mysig kväll

Igår hade jag och Kristin en riktigt härlig kväll. Vi cyklade ner till bryggan vid Kyrksjön och satt och åt mjukglass och jordgubbar. Mums! Vi satt och pratade bort några timmar. Alltid lika kul att ses! Vi har ju alltid så mycket att prata om!

Nu är det bara fredag kvar och sen får jag en veckas semester! Skönt! Jobbar 11-19 i morgon. Skönt med sovmorgon men ganska trist att jobba kväll sista dan innan man blir ledig. Men men...har ju inget för mig i morgon kväll ändå tror jag.

Hur kan det komma sig?

Hur kan det komma sig att man vaknar tidigt på morgonen, ligger och vrider och vänder sig och kan inte somna om. Sen ringer klockan...då somnar man helt plötsligt på en gång! Man har inga problem att somna om dom kommande gångerna man snoozat heller. Och så kommer man knappt upp ur sängen.
Varför verkar kroppen vara inställd på att somna när alarmet ringer?


Citat direkt från Hollywood

"Man har ingen respekt för tjejer som sitter hemma i träningskläder. Dom har ingen respekt för sig själv. Man förstår att män är otrogna. Om tjejer sitter hemma i träningskläder, vad har dom att älska då?"
Citat från en dansk hollywoodfru. Dom är så kloka, dom där hollywoodfruarna...
När ska dom här dumma kommentarerna ta slut egentligen? Men man kan ändå inte låta bli att titta, för att se vad dom har att säga!

The future...

Idag kom beskedet från högskolorna. Jag har ju sökt till logopedprogrammet flera gånger nu, men den här gången visade det sig att jag inte hade behörighet till det längre. Dom har lagt till ett ämne som man måste ha. Men det kändes inte så jobbigt att få det beskedet, eftersom jag har börjat tveka på om jag vill läsa till logoped. Jag har ju sån beslutsångest över vad jag vill göra.
Jag kom in på en Medieutbildning - Rörlig bild. Det är ju nånting jag gärna skulle vilja jobba med. Tyvärr är utbildningen i Falun och det känns inte så lockande. Min första tanke var att jag inte skulle börja. Det har jag varit inne på hela tiden. Men ändå så började jag fundera nu...
Det jag är mest orolig över om jag skulle hoppa på en sån utbildning, är att alla som går där har hållit på mycket med sånt tidigare, både som hobby och kanske även pluggat/jobbat med det. Jag höll ju på med rörlig bild på gymnasiet, men har inte jobbat nånting med den digitala tekniken (usch vad gammal man låter!). Nog för att jag brukar ha ganska lätt för att lära mig den tekniska biten. Sen gäller det att vara kreativ också. Ska man få jobb i den branschen måste man ju vara väldigt duktig.
Det är inte lätt det här med framtid och karriär! Jag får fundera vidare...

Sunday bloody sunday

Idag när jag vaknade var det finväder, så jag gick ner på Prix och handlade solskyddskrämer. Sen tog jag cykeln till Nore och la mig på stranden och solade. Det var soligt och fint ett tag, men sen kom molnen och det blev helt mulet. Men det var fortfarande varmt, så jag låg kvar hela eftermiddagen. Hann läsa en bra bit i min bok. Det var skönt, men tyvärr fick jag inte så mycket färg tror jag, eftersom solen inte var framme så jättelänge.

Ikväll har det ösregnat, åskat och blixtrat här. Kanalerna slutade funka på tv:n så jag antar att parabolen har slagits ut av åskan. Drog ur tv:n och allt, och satte mig och läste i stället. Läste ut boken i kväll. Jag som tänkte igår kväll att jag nog inte skulle hinna läsa ut den innan semestern. :)

I morgon är det jobbdags igen. Jobbar den här veckan och sen har jag en veckas semester! Ska bli skönt, men jag önskar att det hade varit längre än en vecka...


Härlig onsdag!

Igår hade jag en av dom bästa onsdagarna på länge! Började jobba klockan 7.00. Efter ungefär en timme kom frågan från cheferna om det var någon som var intresserad att sluta tidigare om det var lugnt. Jag hamnade först på listan över intresserade. Det slutade med att jag fick sluta klockan 13.00 i stället för 15.15. Riktigt skönt och det kunde ju inte komma mer passande, eftersom syrran var här!
Vi åkte till Nore och låg och solade i kanske 2,5 timmar. Första strandbesöket i år! Jättehärligt! Men vattnet var alldeles för kallt så något badande blev det inte. Vattnet nådde kanske till knäna när det fick räcka.

Sen åkte vi och köpte jordgubbar från Tallåsen och åkte hem och smaskade i oss. :) Efter en dusch så klippte Emma mig. Och så gjorde vi oss i ordning och gick ner på Järnvägs. Där åt vi en trerätters middag och drack ett par cider/öl. Mycket gott! Vi åt vitlöksbröd med tzatsiki till förrätt. Till varmrätt åt jag grillad lammytterfilé med potatisgratäng och till efterrätt blev det en jättegod vitchokladcreme med sommarfrukter.
Riktigt lyxig onsdag!!

   

I morse släppte jag av Emma vid tåget innan jag skulle börja jobba. Så nu har hon åkt hem. :( Tråkigt. Det har varit så mysigt att ha henne här några dagar! I morgon åker hon till Grekland och kommer garanterat att få en underbar vecka! Men lite avundsjuk är man allt. :) Nästa söndag ses vi igen, syrran och jag! Känns bra att det inte är så långt till nästa gång.

Idag fick vi ett mail om att vi inte får vara inne på privata internetsidor på jobbet, så det kommer nog inte att bli så mycket bloggande på dagarna då.


Spättor

Igår efter jobbet lånade jag och Emma pappas motorcykel och tog en tur. Planen var att åka och äta på Avholmsberget, utanför Bjuråker. Vi skulle tanka innan vi åkte och stannade till på första macken, men det gick inte att stoppa in kortet. Så vi åkte vidare mot köpingen och tänkte tanka där i stället. Men där var det lika dött i maskinerna. Efter att ha stått där en stund så kom en person förbi och berättade att det var strömavbrott i hela Ljusdal. För att göra en historia lite kortare så slutade det med att vi kom iväg ungefär en timme senare än vi hade tänkt. Vi hann därför inte åka till Avholmsberget innan dom stängde restaurangen.
Vi åkte i stället till grillen i Delsbo och åt korv/hamburgare med mos. Inte lika lyxigt som vi hade tänkt. :)

 

Efter maten åkte vi och hälsade på Sandra med familj. Agni var ett energiknippe som vanligt. :) Vi fick träffa deras gulliga kanin Våfflan också. :) Hur söt som helst!
Agni fick även provsitta "motorpeden". Det är en tuff brud det där... :)

 


Måndag igen...

Då var en mysig helg till ända...
I lördags åkte jag ju till Hudik och hämtade Emma. Vi passade på att gå en sväng på stan och gick och åt lunch. När vi sen kom hem till mig var vi så trötta och slöa så vi satt ett par timmar i soffan och bara latade oss. Till slut gick vi ner till Gamla stan och satte oss på uteserveringen och åt pizza. Gott! När vi ätit färdigt strosade vi lugnt genom köpingen. Sen gick vi hem och kollade på film hos mig, i en otroligt varm lägenhet! Det var 29 grader inne på kvällen.

På söndagen vaknade vi ganska tidigt och hade tänkt ta med oss en fruktig, somrig frukost till Norebadet och passa på att sola ett par timmar på förmiddagen. Tyvärr var det alldeles mulet när vi klev upp så vi fick ändra planerna lite. Vi tog bilen och åkte och fotograferade på ett par ställen, för att sen åka och köpa mjukglass. Den första i år för mig. :)
På eftermiddagen åkte jag och Sandra mot Bollnäs för att se Takida! Efter vägen kom det en rejäl regnskur, så man knappt såg vägen. Vi blev lite oroliga över hur det skulle bli. Vi stannade till på Max och åt och då började regnet att avta. När vi åkte vidare hade det slutat regna och det såg hoppfullt ut. När vi kom fram till Freluga Trädgårdsscen var vi först på plats och stog först i kön! Solen tittade fram mer och mer och det slutade med att vi fick riktigt fint väder.
Freluga Trädgårdsscen var ett riktigt mysigt ställe och dom som har det var jättetrevliga. Dit ska jag åka fler gånger! När vi till slut fick gå in så tog vi våra stolar och satte oss längst framme vid scenen. (Man har med sig egna stolar att sitta på, och kan även ta med matsäck. Riktigt mysigt och hemtrevligt!)
Konserten var riktigt bra, men lite för kort. Ca en timme och en kvart spelade dom. Dom hade gärna fått spela längre! Efteråt satt vi kvar ett tag för att få en glimt av dom och kanske några bra bilder. Det slutade med att Sandra fick en bild på henne och sångaren, samt henne och en av gitarristerna. Lyckan var gjord! :D
Det var skönt att komma hem i bra tid sen, jag var hemma redan klockan 21.00 och hann umgås ett par timmar med Emma innan det var dags för sängen.

Jag lägger kanske ut lite bilder från konserten senare. Nu ska jag snart åka och luncha på Finess med syster. :)

Fredag kväll

Det blev en lugn hemmakväll denna fredag. Tittat på Så som i himmelen och ätit godis. Längesen jag såg den filmen, så den var riktigt bra nu igen! :)
Hämtade ju min cykel efter jobbet så nu har jag nya fina däck. Får ta en runda snart och testa dom lite mer.

I morgon åker jag till Hudik och hämtar Emma vid bussen. Vi tar nog en titt i några affärer innan vi åker hem. Skulle vara skönt att hinna åka till stranden nån timme också, men vi får se hur det blir.
Ska bli så mysigt att ha henne här! Vill hinna med så mycket som möjligt, men tyvärr är det ju en del annat som tar upp en massa tid så vi inte kan umgås så mycket som man skulle vilja. Först och främst att jag jobbar. Och på söndag åker jag och Sandra till Bollnäs för att gå på Takida. Då går större delen av dagen till det. Det ska ju bli jättekul att åka och se dom, men det är synd att det krockar med den helgen som Emma är här. Men vi får utnyttja kvällarna i stället.


Fredag!

Underbart med fredag! Och soligt och fint är det. :)
Igår lämnade jag in cykeln och jag skulle få hämta den idag, så det var ju bra. Får två nya bra däck. Passar på att byta båda eftersom mina gamla däck är så slitna och spruckna. Dom skulle rulla mycket lättare, så nu kommer jag att svischa förbi alla. ;)
Båda gångerna som jag har lämnat in cykeln så har jag kommit på när jag gått därifrån att dom varken har mitt namn eller telefonnummer. Så är det när man bor på en liten ort. :) Man bara lämnar in den och litar på att dom vet vem man är när man ska hämta den igen.
Igår kväll slängde jag ihop en dajmkaka som jag ska bjuda kollegorna på. Hoppas den blev bra.

Lång dag...

Den här dagen har känts ganska lång. Började jobba 8.15 och slutar 17.00. Jobbade in en halvtimme på lunchen. Jag skulle ha haft en timmes lunch.
Nu känner jag mig så trött... Orkar knappt prata längre. Hoppas inte kunderna hör det bara. :) Man ska ju sitta och prata i telefon i 1,5 timme till.
Idag blev vi bjudna på jättegod lunch av jobbet.
När jag slutar ska jag gå ner med min cykel och lämna in den för däckbyte. Hoppas det inte tar alltför lång tid att få tillbaka den.

RSS 2.0