Let´s dance

I dag har det varit en föreläsning på skolan och sen har jag pluggat lite mer hemma. I kväll är det Let´s dance som gäller. Samtidigt har jag skrivit ett ansökningsbrev för att kunna börja söka praktikplats till hösten. Det börjar verkligen bli dags nu. Tänk att det alltid finns något att göra just nu. Det tar aldrig slut och ändå har jag börjat känna mig lite mer i kapp tidsmässigt. En sak hänger dock över mig och jag kanske borde sätta mig och söka inspiration nu. Om två veckor ska vi ha påbörjat vår uppsats och jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska skriva om. :/ Men det är fredagkväll och jag vill inte sitta med skolgrejor hela kvällen, så jag skjuter upp det lite till tror jag. 

Typiskt

Precis när jag var på väg att byta om till träningskläder fick jag lite konstigt ont i magen. Efter lite funderande bestämde jag mig för att hoppa över träningen, eftersom jag inte visste om det skulle gå över och eftersom Malena inte heller skulle gå. Hade hon gått så hade jag nog gått ändå och chansat på att det skulle gå över. Nu känns det redan lite bättre så jag undrar om jag kanske tog fel beslut, men helt bra är det inte så det kanske var lika bra. Det har blivit lite dåligt med träning nu så snart får det bli nya hårdare tag! Jag ville ju egentligen träna i kväll eftersom det är kvällen före "invägning". Dessutom har jag varit lite onödigt onyttig den här veckan. Men men... Jag ska försöka ta igen det med en löprunda snart. 

Nyfriserad

Det var lite kallare om öronen nu men det känns skönt att vara nyklippt. Jag är som vanligt nöjd med vad syrran har åstadkommit. :)




I´m rich!

Två arbetsdagar i februari. Ser verkligen fram emot min lön i mars. Jag kommer att bli stenrik! 
 
 
 
Bild från Google (www.talkingtransitions.com)

Fotografiska

I dag har jag varit i skolan hela dagen. Det började med en liten kurs i att använda bibliotekets sökmotorer för att hitta artiklar och litteratur till sin uppsats. Sen hade vi två olika föreläsningar. Efteråt mötte jag upp Malena på Söder och vi gick till Akademibokhandeln och tittade på bokrean. Det blev bara ett bokköp för mig och jag blev lite smått besviken på rean. Man kanske ska gå och titta i nån annan affär också. Jag köpte i alla fall Fredrik Backmans senaste bok. Sen gick vi och åt nachotallrik på ett café och efter det var det dags för ett besök på Fotografiska. De flesta utställningarna var utbytta sen vi var där sist så det var roligt. Man undrar hur vissa konstnärer och fotografer kan bli så erkända eftersom man inte alls förstår konsten i det hela. 
Nu är jag trött så det är en lugn kväll som gäller. Nya tag i morgon... Det är bara att fortsätta beta av saker till skolan. 

Vår!

Tänk att det är vår på vissa ställen i landet...i februari! Här har det varit tolv plusgrader i dag så det känns verkligen som vår. Otroligt vad kort vintern verkar bli, men det kan ju fortfarande komma flera bakslag. 
I dag har jag suttit inne och pluggat hela dagen. Även en stund i kväll. Jag hade tänkt ta en joggingtur på eftermiddagen men jag blev så trött så jag la mig och sov en stund på soffan i stället. Sen blev det svårt att ta sig ut...

Då var det över

Den här helgen har varit lugn och skön och fast jag hade tänkt det så har jag inte pluggat nånting. I går var det OS på dagen och på kvällen var jag hos Emma och Jocke på middag och den här gången hade jag sällskap med mig dit. :) En jättetrevlig kväll var det med jättegod mat!
I dag har jag också suttit och kollat på OS. Under hockeyn passade jag på att göra lite annat också, till exempel att baka chokladmuffins. 
Det var ett trist avslut på OS efter alla framgångar. Tråkigt att det inte blev någon medalj på varken tjejernas tremil eller herrarnas femmil. Mest besviken blev jag dock för de alpina herrarna i går som hade så bra läge men inte ens kom i mål på grund av den där dåliga banan. Så otroligt trist att en sån sak ska förstöra för dem. 
Nu när OS är slut så känns det som vanligt lite vemodigt. Jag känner alltid så när något roligt tar slut, som dröjer så länge till nästa gång. För mitt pluggande är det däremot positivt. :)

Jobb

I dag har jag äntligen jobbat lite. Det var ett par veckor sen sist och det blir väldigt lite jobb i februari tyvärr. Det känns bra att i alla fall ha kunnat jobba ihop lite mer pengar till nästa lön. Jobbet har gått ganska bra. Det är mycket att göra just nu och det blev 75 samtal och 20 mail så det känns bra. Men nu är jag lite trött. 
Det har varit en bra dag för Sverige i OS så i kväll blir det till att titta på repriser och att zappa mellan OS och Grammisgalan. :) 

Woohoo!

I dag började inte skolan förrän klockan två så förmiddagen skulle spenderas med att plugga. Tyvärr var det ju både storslalom och skidskytte så koncentrationen var inte på topp!
I kväll kunde inte Malena träna så jag hade tänkt att jag skulle ta en löprunda istället. Under föreläsningen blev jag ganska trött och jag började tveka om löpningen. På väg hem tänkte jag att jag inte ska fundera utan bara göra, så jag bytte om och tog mig ut på en gång. Nu efteråt är jag glad att jag gjorde det! Eftersom jag inte hade sprungit på 2,5 månad så hade jag inga större förhoppningar men när jag väl sprang så kändes det jättebra så jag bestämde mig för att springa på och ta en liten extrarunda. Det slutade med ett extra varv runt sjön och jag klarade mitt första delmål som var 5 km! Mitt senaste rekord var ca 4,2 km och som du ser lite längre ner så blev det mer än en km längre!
Nu ska jag försöka att plugga lite.




Newbie?

Det låter som om någon av mina grannar har bestämt sig för att lära sig ett nytt instrument. Att höra samma strof om och om igen, ibland fel och ibland rätt, är ganska enerverande, särskilt när man ska plugga. 
Nu gick han tydligen över till en ny låt... My heart will go on. 
Jag tror det är en synth han spelar på. Det ljudet borde jag kanske känna igen, men jag har ju oftast pianoljud på min. Han har mer orgelliknande ljud. :) 
Jag antar att min familj har hört liknande klinkande från mig så jag kanske inte ska säga något om hur jobbigt det är. ;)

Check!

Vilket härligt vårväder det är i dag! Önskar att jag hade tid att vara ute...
I dag har jag i alla fall kunnat bocka av ett par halvjobbiga saker på min "lista". (Har ingen fysisk lista men däremot en mental lista) :) 
Dagen började med ett seminarium där jag hade min första muntliga presentation för terminen. Det känns skönt att ha det klart för nu behöver jag inte tänka på det till den här kursen. Vår grupp var först ut så nu kan vi bara sitta och lyssna på de andra under de kommande seminarierna. :) Presentationen gick bra tycker jag även om jag fick hålla mig väldigt mycket till mitt manus och jag kom av mig ett par gånger. 
Efter seminariet åkte jag hem och åt lunch och började plugga lite. Jag hann dock inte med så mycket innan det var dags att åka iväg igen. Det var dags att skrapa bort cellförändringarna. Det gick bra och var inte alls så farligt. Det jobbigaste var nästan att man fick hjärtklappning av bedövningen. 
 
Nu ska jag återgå till skolböckerna igen...

Ibland har man det bra

Tänk vad bra man har det när någon kommer och diskar och lagar mat åt en, då man själv måste sitta och plugga. :)

Valentine

Efter en förmiddag på skolan och lunch med Emma från klassen så hade jag middagsdejt på hemmaplan i går kväll. Vi skulle laga en trerätters men tiden rann iväg och vi blev mätta så vi hoppade över efterrätten. 
Förrätt blev en räkcocktail med bl.a. mango och avokado. Till varmrätt gjorde vi potatisgratäng och helstekt oxfilé. Det blev en väldigt god middag och trevlig kväll.
I dag var det riktigt spännande i damernas stafett och det var roligt att se det live eftersom man inte alltid hinner göra det under OS. Sen har jag försökt att plugga men det har varit lite svårt att motivera sig. Nu tittar jag på Melodifestivalen och ska renskriva mina anteckningar från föreläsningar. Sen tänkte jag börja leta efter intressanta kurser inför hösten. Passar på att göra det jag kan framför tv:n.



Bilderna gör inte maten rättvisa. :)

Respektlöshet

Jag blir så irriterad på folk som inte visar respekt för andra människor. Folk som sitter och pratar under föreläsningar, skrattar antingen åt det som de pratar om eller åt exempelvis läraren, högljutt slår igen sina saker och bänkarna i slutet av föreläsningen när läraren fortfarande pratar, eller börjar applådera föreläsaren innan han/hon är klar. Detta händer titt som tätt på skolan. Man tror ju att det är vuxna människor som pluggar på universitet men ibland börjar man undra. Vad är det som är så bråttom så de inte kan vänta den sista minuten tills föreläsningen är helt avslutad? Även de som alltid kommer sent till lektionerna och därmed också stör både lärare och studenter när de kommer in blir jag irriterad på. Jag har själv varit sen ibland så självklart kan det hända men då är det en tillfällighet, inte en vana. Vissa har för vana att ALLTID vara sena och inte bara med någon minut. 

Stress

Efter ett seminarium på en timme är jag nu på väg hem. Egentligen har vi en föreläsning senare idag men för en gångs skull hoppar jag över den. Jag har helt enkelt inte tid. Just nu tror jag att jag är inne i den stressigaste perioden hittills under min studietid. Alla lärare prackar på oss uppgifter och eftersom alla kurser har dragit igång blir det mycket. Idag fick vi veta att vi ska skriva en uppsats som vi ska göra en mindre forskning till. 
Jag längtar till april då jag tror att det lugnar ner sig lite!
Idag ska jag köpa med mig lite godis och sätta mig och plugga. Vet knappt var jag ska börja men det får väl bli det viktigaste först och sen jobba sig neråt.

Det är inte helt lätt att få ihop mitt liv just nu med skola, jobb, träning, dejting och att försöka hålla hemmet någorlunda städat. Tyvärr är det jobbet som får stå åt sidan vilket är synd för plånboken. Förhoppningsvis hinner jag ta igen det senare.

Busy tuesday

I dag har jag varit i skolan nästan hela dagen. Vi började med ett två timmar långt seminarium klockan tio. Sen var det två timmars lunch och till sist en två timmars föreläsning. Under föreläsningen var det svårt att hålla sig vaken. 
När jag kom hem hade Malena redan kommit till Sundbyberg så det var bara att byta om och gå till gymmet. Nu ska jag försöka att orka plugga lite till...

Moulin Noir

Oj vilken rolig måndag det här blev. Planen var att sitta och plugga hela dan och bara ta det lugnt på kvällen, men på förmiddagen hörde Lina av sig och sa att jag skulle följa med henne på en galapremiär och det kan man ju inte säga nej till! Det är ju inte varje dag man går på premiär direkt, det var ju första gången för mig. :)  
Först var det mingel och bubbel på Hotel Hilton (där även föreställningen var). Efter ett tag var det dags att gå och ta plats i salongen och Lina tyckte att vi skulle sitta längst fram, i mitten. Själv tyckte jag att vi satt lite farligt till där eftersom jag kände på mig att det kunde vara en föreställning där de tog hjälp av publiken ibland. Så rätt jag hade också! Det hann inte gå lång tid innan det var dags för dem att ta upp två stycken från publiken. Jag tänkte att om jag får gå upp måste Lina ta kort med min mobil. Men så tar de upp både mig och Lina! De ville ha ett kärlekspar på scenen och tydligen såg vi väldigt kärleksfulla ut! Ha ha... En kvinnlig fakir la sig på en spikmatta (alltså inte en sån man själv kan ha hemma för att ligga på ibland, utan en sån med riktiga långa spikar) och vi fick ställa oss på en stol på varsin sida om henne. Sen la de en liten träskiva ovanpå hennes mage och så skulle jag och Lina ställa oss på den! Då ångrade jag att jag tog skor med klackar i kväll! Det var trångt och vingligt men upp kom vi! Där skulle vi kyssas så det blev en liten puss. :) 
Det var ändå roligt att få vara med där uppe, även om jag känner mig lite bortkommen i såna sammanhang där jag inte har nån aning om vad jag ska göra! Många skratt blev det, både på scenen och i publiken. Det var alltså en kvinnlig fakir som bland annat åt krossat glas från en glödlampa, stoppade in svärd (tre stycken samtidigt vid ett tillfälle), en lång ballong och en galge som hon töjde ut i halsen. Sen var det en akrobat som gjorde alla möjliga konster uppe i luften, en trollkarl och en tjej som visste hur hon skulle hantera en piska! 
 
 
Det här var några av de personer som såg mig och Lina pussas för första gången. ;)
Anna Book, Marie Robertson, Josefin Johansson, Ann Westin

   


Mys

Nu sitter jag på tåget på väg hem efter en mysig eftermiddag/kväll med Emma och Vilgot. Innan jag mötte upp dem pluggade jag och tittade när Kalla tog silver. Sen gick vi först lite på stan innan vi åkte hem till dem. Ikväll har vi ätit thaimat och godis framför Melodifestivalen och QX-galan. Det var roligt att umgås med dem nu när det hade gått tre veckor sen sist.

Rolig fredag

I dag har det varit en rolig dag på skolan. Först hade vi en workshop i syntax och jag fick lite klarhet i hur vissa saker fungerar i alla fall, även om det krävs en hel del plugg innan tentan sen. Det är mycket krångligare än förra året. Lärarens son (i femårsåldern) var med i salen i dag vilket gjorde workshopen ännu roligare. Första halvan satt han snällt och åt godis och tittade på något på en liten minidator eller nåt. Han satt med hörlurar på sig och nån gång började han sjunga lite. :) Efter pausen hade han kanske ätit för mycket godis för då var han lite busigare. Busade med sin pappa och satt och gjorde grimaser mot oss studenter. En gång satt han under bordet med sin minidator och helt plötsligt hörde man ett "rytande". Han glömde återigen bort omvärlden och var helt inne i sitt eget! Ha ha, han var så gullig. :) 
 
Efter lunchen hade vi ett roligt seminarium enbart för vår klass som handlade om kreativt skrivande. Vi fick skriva lite olika berättelser. Först fick vi en mening av läraren som vi sedan skulle fortsätta på och skriva ett stycke. Sen fick vi en annan uppgift. Då skulle vi sitta och skriva oavbrutet i kanske tio minuter eller nåt. Varje minut fick vi ett ord av läraren som vi skulle få med i berättelsen, innan nästa ord kom. Det blev en väldigt rolig historia. :) Vi fick även några andra uppgifter. Lektionen gick snabbt och vi drog till och med över på tiden, men det var nog en av de första gångerna som ingen sa något eller började plocka ihop sina saker eller så. Läraren var också väldigt bra. Det var första gången vi hade honom men jag hoppas det blir fler gånger. 
 
När jag kom hem satte jag och mig och läste en liten stund innan OS-invigningen började. I kväll blir det en lugn fredagkväll framför tv:n. 

Pluggförsök

Den här veckan består mest av pluggande. I måndags på hemmaplan, i tisdags på skolan, i dag hemma igen och i morgon på skolan. I går jobbade jag däremot. Det var två veckor sen sist och det tog som vanligt en liten stund att få upp farten när man inte har jobbat på ett tag. Nu kommer det nog tyvärr gå ganska långt mellan gångerna under de kommande veckorna eftersom vi har så många föreläsningar/seminarier i skolan. 
Efter jobbet i går åkte jag hem och strax efter mig kom han som jag nu har dejtat i en månad. Han lagade en jättegod jordärtskockssoppa till middag. Dejtandet går för övrigt bra och jag trivs väldigt bra i hans sällskap. :) 
 
Jag har varit ganska trött på sista tiden (som en effekt av att träffa någon och sova lite mindre än normalt) och både i måndags och i dag när jag har suttit hemma och läst har jag varit tvungen att sova en liten stund på soffan under dagen. I dag tyckte jag inte ens att jag var särskilt trött men på eftermiddagen blev det lite jobbigt att hålla ögonen öppna ändå. Nu känns det väldigt jobbigt att behöva göra sig i ordning för att gå och träna GRIT snart. Lite nyvaken känner jag mig inte som starkast direkt!

Syntax

Det här skulle nog kunna se ganska krångligt ut. Det är lite krångligt också...






Rekord

De senaste dagarna har bestått av bakning, plugg och mysiga kvällar med middagssällskap. I dag har jag varit i skolan i några timmar för ett par föreläsningar. Trött som jag var så var det lite jobbigt att sitta och lyssna i flera timmar, men jag höll mig vaken i alla fall. :) 
När vi skulle åka hem var det stopp efter röda linjen så vi kunde inte ta oss från skolan med tunnelbanan. Vi fick ta Roslagsbanan en station för att byta till buss och sen gröna linjen innan jag till slut hoppade på blå linjen hemåt. Eftersom jag var lite sen hem hann jag bara byta om till träningskläder för att gå och köra gym med Malena. Det blev ett lite kortare pass än vanligt så vi körde armar i dag. Jag nådde mitt första delmål i bänkpress i dag. Det låter kanske lite, men jag blev nöjd över att klara tio gånger tre repetitioner utan några extravikter. Nu närmar det sig att jag kan lägga på lite vikter. :) 

Shoppingförbud?

I dag har jag och Malena varit i Barkarby för att gå i outletbutikerna. Det var ju lite farligt för plånboken att gå där! Det gick en del pengar vilket jag kanske inte riktigt hade råd med egentligen, men det var bra grejor i alla fall. Jag köpte bland annat en Nike-väska, en träningströja och träningsskor. Mest sånt jag behövde, men det drar ju snabbt iväg när man köper såna saker som kostar lite mer. Men allt var till bra pris ändå. Nu tror jag att jag får sätta in ett shoppingförbud för ett par månader framåt! 
 
Efter shoppingen åkte vi hem till mig och tittade på filmen Side effects. Den var ganska bra men spårade ur lite på slutet. :) 

RSS 2.0