Sista pluggandet

Så hur gick tentan i måndags då? Jo, den gick ganska bra. Det kändes lite upp och ner först men efter att de har lagt ut facit så kändes det bättre. Men jag är ändå inte nöjd, för jag ville verkligen ha ett jättebra resultat på just den här tentan, eftersom det hade känts så bra i förväg. Tyvärr har jag ju svårt att vara nöjd med det jag klarade och i stället går jag och grämer mig över missar jag gjorde, som jag borde ha klarat. :/ Jag vet att jag borde släppa det, men det är svårt. Dessutom ändrade jag ganska mycket när jag gick igenom tentan innan jag lämnade in den. Det är ju oftast inte så bra. Nu var det bra ibland och sämre ibland. :) 
 
I går gjorde jag klart vår sista inlämningsuppgift för den här terminen så nu är det bara en tenta kvar på måndag och sen är det sommarlov. Den tentan är väldigt svår att plugga till och jag var inte så nervös inför den först, men efter att ha tittat på gamla tentor i dag så känns det sämre än till någon annan tenta. De verkar otroligt svåra och dessutom tror jag kanske att man kommer att känna lite mer tidspress på den. Det handlar om ordförståelse och jag förstår oftast inte ens hälften av orden! Jag trodde att de skulle ta med ganska lätta ord nu när det är första terminen med engelska. Och som sagt, det är ju nästintill omöjligt att plugga till den. Man borde ha satsat mer på att lära sig lite varje dag, under hela terminen, för nu känns det för sent. Det är bara att hoppas på tur. 

Femkamp!

I tisdags träffades vårt tjejgäng från klassen på Gröna Lund för att köra femkamp. Det började bra för mig med en vinst och eftersom vi var de första som spelade det spelet för dagen så hamnade jag även på Dagens high score. :) Vi varvade med att köra olika femkampsspel och att några åkte någon karusell. Det var väldigt skönt att vara där den dagen, för trots jättefint väder så var det lite folk och alltså korta köer. Efter de fem spelen så hamnade jag nog på en fjärdeplats tror jag, av sju, så det gick inte lika bra på de övriga spelen. 
Vi avslutade med middag. Jag åt nachos. Sen åkte tre av tjejerna hem. Jag stannade kvar med Emma, Camilla och Frida som hade köpt åkband eftersom de ville åka mer än de två åkbiljetterna man fick med femkampshäftet. Jag hade dessutom sån tur att utöver mina två biljetter så fick jag en av den andra Emma som var nöjd med att åka en karusell och två biljetter som Camilla hade hittat på backen. Så jag fick åka fem karuseller i stället för två! Därför kunde jag stanna kvar tills de andra kände sig nöjda så vi åkte hem samtidigt. 
Jätteroligt hade vi denna dag/kväll och det var jättehärligt väder!
 
 
 
 
Här kommer Emma och Camilla flygande :)
 
 

Myshelg med vännen!

Jag har inte hunnit blogga på några dagar nu, men jag tänkte berätta om Kristins och min helg. 
Efter att ha mött Kristin vid tåget och åkt hem til mig för att lämna hennes väska, så bestämde vi oss för att åka till Skansen. På väg dit ringde jag även Lina för att se om de ville träffa oss, om de inte var upptagna med andra planer. Det visade sig att de också var på väg till Skansen så det kunde ju inte ha passat bättre. :) Så vi gick med Lina, Marcus och Jack samt två vänner till dem. Vi började med lunch och åt våffla. Sen gick vi och tittade på djuren. Lina och de andra hade tagit med sig bullar och jordgubbar så vi avslutade med mysig picknick. 
Vi blev kvar ganska länge och åkte direkt hem efteråt. Jag och Kristin gjorde tacos till middag, tittade på film och åt ostkrokar och grönsaker med dip. En väldigt mysig lördag med jättebra väder. 
 
På söndagen såg det ut att bli bra väder också, så jag tog på mig kjol och sandaler för första gången i år. Mitt på dagen åkte vi från Sundbyberg och vädret var bra. När vi kom till stan regnade det! Typiskt! Inget paraply hade vi med oss heller. Vi åkte till ett ställe som heter Fåfängan, som ligger på höjden med utsikt över vattnet. Där hade vi bokat bord för att äta brunch. God mat var det och det hade varit perfekt om det var bra väder så man kunde sitta ute. :) Men en trevlig eftermiddag blev det ju oavsett. Eftersom vi hade blivit lite frusna så åkte vi hem och tog det lugnt ett tag. Sen var det dags att åka till Globen. Där inne träffade vi Therese och ett gäng från Ljusdal. Sen var det dags att inta våra platser, för att se Pink. :) En häftig och bra konsert! Hon är väldigt duktig live tycker jag och gör ju alla möjliga konster medan hon sjunger! 
Efter konserten hade vi bestämt oss för att lyxa till det med taxi hem, för att slippa trängas på en proppfull tunnelbana. Vi bokade taxi och väntade... och väntade... Sen ringde det på min mobil men jag hann inte svara. Ringde dock upp på en gång och pratade med taxichauffören som var på fel ställe och letade oss. Vi la på och väntade... och väntade. Till slut tittade jag på statusen på min bokning (på taxiappen) och det stod att den var avslutad på grund av ingen kundkontakt. :/ Så otroligt dåligt och irriterande! Där hade vi stått i regnet och väntat och frusit helt i onödan! Paraply hade vi inte denna gång heller, eftersom man inte fick ta med sig det in. Som tur var så var mitt trasigt så det gjorde inget att jag fick slänga det. Men efter lång väntan fick vi alltså ta tunnelbanan ändå och komma hem mycket senare än vi borde ha gjort. 
Det blev till att gå och lägga sig direkt eftersom jag skulle upp och skriva tenta dagen efter. 
Efter tentaskrivandet åkte jag hem, där Kristin väntade. Vi åkte in till stan och gick i några affärer, åt yoghurtglass och sen pizza till middag innan det var dags för Kristin att åka hem. 
Det var så roligt att ha henne här och att vi hann få en helg till innan hennes bebis tittar ut! :) 
 
 
 
 
 
 
 

Snart sommarlov

I går hade vi vår sista lektion för det här läsåret! Vi ska bara klara av två tentor så har vi sommarlov sen. :) Konstigt, att det redan har gått ett år! Det har gått så otroligt snabbt och två år till känns som ingenting. En termin till så har man kommit halvvägs. 
Efter skolan i går åkte jag hem och städade. Sen åkte jag till Emma och blev bjuden på god middag och fick gosa lite med Vilgot. Vi tittade på semifinalen av Let´s dance på kvällen och det var rätt personer som gick vidare till finalen.
 
Nu ska jag strax åka och möta Kristin vid bussen. Så roligt att hon kommer hit och vi ska ha en så bra och mysig helg!

Rock of Ages

I dag har jag pluggat lite mer inför tentan, diskat och varit ute och sprungit. Sen mötte jag upp mina klasskompisar Frida och Emma på stan. Vi gick och åt en god hamburgare på ett ställe där man fick komponera ihop den själv, från vilket kött den skulle innehålla till vilka tillbehör man ville ha. Trots det så fick man hamburgaren direkt. :) Jättegott var det i alla fall.
Efter middagen gick vi till Chinateatern där vi såg musikalen Rock of Ages. Vi hade studentrabatt under maj och fick parkettplatser för bara 200 kr. Normalt kostar de 600-700 kr! Vi hamnade på rad tio, precis mitt framför scenen, alltså i mitten av raden. Riktigt bra platser. Det var nog skönt att inte sitta för nära för då hade man kanske fått ont i nacken.
Musikalen var i alla fall jättebra! Bra musik med väldigt bra sångare/skådespelare och väldigt mycket humor. Den är lite annorlunda eftersom de även pratar med publiken ibland och liksom pratar om musikalen som de är med i. Johan Rheborg är med som berättare samtidigt som han även är en karaktär i själva historien och han gör det väldigt bra. Jag fick ont i käkarna efter att ha skrattat så mycket och en hel del var Johans förtjänst, men även de övriga såklart. Peter Magnusson är också med och gör en rolig roll. Det som kanske förvånade mest var att de kan sjunga. :)
 
För övrigt hade jag en bra kändisspottingdag. :) Fyra kändisar inom loppet av ett par timmar! Kanske för att vi var vid Östermalmstorg, där jag inte hänger så mycket annars. Lulu Carter, Per Lernström, Hanna Hedlund och Adde Malmberg. Och såklart alla på scenen. ;)

Mera plugg

I går satt jag hemma och tentapluggade och på eftermiddagen kom Malena förbi för en promenad. Oj vad vi planerar inför sommaren! Vet inte hur vi ska hinna med allt! :)
I dag har jag, Emma och Camilla suttit och pluggat på Kulturhuset.
Det händer ju inte så mycket mer än att plugga just nu, men det blir det snart ändring på för nu har jag några dagar framför mig med roligheter. Tentan är på måndag men det känns ganska bra inför den så jag kommer kanske inte att plugga så mycket mer inför den. Det blir väl lite mer i morgon men sen tror jag det får vara bra. :)

Plugg

I morse åkte jag till Synoptik i Solna för att göra en synundersökning, eftersom jag fortfarande inte har känt mig nöjd sen jag var och kollade ögonen senast. Efter att ha gått i Sundbyberg några gånger så ville jag prova någon annan optiker. Han höll med den förra optikern om att jag såg tillräckligt bra (vilket jag förstog, framför allt eftersom det kändes bra i morse). Däremot förklarade han allt mycket bättre så jag fick sitta och prata lite och bara få lite råd och information. Så i fortsättningen kommer jag att gå dit i stället för det kändes mycket bättre där. 
Direkt efteråt åkte jag till skolan och mötte upp några gruppmedlemmar för att skriva ihop sista uppgiften. På en halvtimme var vi klara så det kändes bra. Sen åkte jag hem och satte mig och pluggade inför tentan. 
 
Annars har det inte hänt så mycket mer i dag...

Schlager

I går kväll var jag alltså hos Malena och Martin. De bjöd på god mat. Grillad flintastek, korv, halloumi, potatissallad och coleslaw. Till efterrätt blev det chokladpudding. Så gott och jag var helt proppmätt efteråt! Men trots det så gick det även ner choklad, ostkrokar och chips under kvällen. Vi tittade på Eurovision song contest och rätt låt vann tycker jag. Det fanns flera bra, men Danmark fick min röst. :) 
Vid halv två kom jag hem till en varm lägenhet, så jag öppnade ett fönster lite innan jag la mig. Vid sjutiden i morse vaknade jag av ett surrande. Jag hade fått in en geting i lägenheten, så det var bara att kliva upp och ta ut den. Sen somnade jag om och sov till elvatiden. 
 
I dag har jag pluggat lite inför tentan. Sen gick jag och körde ett pass Bodycombat. Det blev ett svettigt pass i dag. Redan efter uppvärmningen kände jag mig varmare än vanligt, vilket även instruktören gjorde. Det visade sig att fläkten var avstängd. Hon startade den och vi körde vidare. Efter en halvtimme (halvvägs in i passet) så var vi riktigt svettiga och det visade sig att det inte kom någon luft från fläkten. Till slut fick hon igång den så vi fick lite ny luft under sista halvan, men då var det liksom för sent. :) Men det var skönt när man kände att det fläktade lite ibland. Tur att vi bara var tre stycken som var där i dag, plus instruktören. 
 
I kväll har jag tittat på finalen av Mästarnas mästare. Det var kul att en tjej vann i år! Det spelade egentligen ingen roll vem som vann, men jag hejade ändå lite på Anna, som tyvärr inte vann. Sen har jag tittat på filmen Safe House (som jag köpte i veckan). Den var bra och roligast av allt var ju att både Fares Fares och Joel Kinnaman var med! Kul när svenskar är med i Hollywood-filmer. Det är ju ändå lite häftigt att Fares Fares har gjort en fightingscen mot Denzel Washington. :)
 
Så här svettig blir man efter ett Bodycombat-pass utan ventilation. ;) Till vänster ser ni alltså min mage och till höger ryggen, som är helt dyngsur uppifrån och ner!

Joggingrunda

Då har jag klarat av en liten joggingrunda på cirka 2,5 km. Det känns bra att jag kom iväg och det gick ganska bra trots att jag inte hade ätit så mycket. Åt ett par nävar russin och två kiwi innan jag gick. :) 
Halvvägs runt sjön så låg det en stor svan mitt på vägen och jag stannade och funderade på att vända. Det enda jag inte gillar med sjöarna är att det är så många fåglar där och även stora fåglar. Svanar är ju de värsta också, för man har ju hört att de är elaka. Så jag stog och funderade lite, men efter att två tjejer hade sprungit förbi den och den inte hade brytt sig om dem, så fortsatte jag förbi den. :) 
En sak som skulle kunna slå ner en lite också är när man ser en tjej springa ner till sjöarna samtidigt som mig (fast jag gick ner dit så hon fick lite försprång), se henne tre gånger och komma samtidigt till "målet" (vägen från sjöarna) och då veta att hon har sprungit ett varv runt den lilla sjön och två varv runt den stora, på samma tid som jag har sprungit ett varv runt den stora! Men i stället ska jag känna mig nöjd över mitt eget resultat och tänka att hon antagligen har tränat löpning under en betydligt längre tid än mig! :)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för en kväll hos Malena och Martin.

Motivation

I dag har jag lite svårt att hitta motivationen till att göra något vettigt. Jag började med att testa en gammal tenta och den gick ganska bra så det börjar kännas helt ok inför tentan, eftersom jag inte ens har pluggat något än och gjorde en ganska bra provtenta. Men jag vill ju ändå börja plugga för jag vill göra ett bra resultat. Däremot känns det inte så lockande att sätta sig med grammatikboken... 
Sen var det ju det här med träning också. Har suttit och försökt motivera mig till att gå ut och springa, men har känt mig så trött. Men så kom jag på en sak... Jag satte mig med Youtube och sökte på Bodycombat-klipp för att försöka motivera mig. Först tittade jag på några klipp (där de tränar combat) och sen sökte jag på Bodycombat-låtar. Jag tror faktiskt att det hjälper lite. :) Jag får en bra känsla av att höra låtar som jag kopplar ihop med combat och jag börjar tänka på vilka kombinationer som hör till låten. Jag borde kanske fixa en låtlista med såna låtar. Men så måste jag köpa en sån där iPhone-hållare som man har på armen när man tränar också. Just nu får jag springa utan musik. 
Jag har även lust att träna lite combat här hemma men jag vet inte om jag skulle våga träna ordentligt, av rädsla för att sparka ner något i lägenheten (och att grannarna på andra sidan ska undra vad jag håller på med). 
 
Nu ska jag nog försöka att ta mig ut i alla fall. Problemet är att jag borde äta något, för det har gått några timmar sen frukosten, men jag kan ju inte träna direkt efter att ha ätit heller. :/ Får se hur jag gör med det...

I dag har jag...

- jobbat
- ätit Linas goda muffins
- handlat onyttigheter för alldeles för mycket pengar (dock inte bara till mig själv)
- tittat på Let´s dance
- tittat på filmen Total Recall 
- ätit det övre lagret i en Aladdin-ask
 
I morgon måste jag försöka att hinna med lite träning, för det blir inte en nyttigare kväll i morgon till Eurovision-finalen!

Syskonmys

I dag åkte jag till Emma och Vilgot. Jag blev förvånad när jag klev in genom dörren och såg Vilgot sitta själv i babygymmet. :) Det var första gången jag såg honom sitta själv så stadigt! Tidigare har han bara suttit i några sekunder. :) Jag tog några bilder men orkar tyvärr inte föra över dem till datorn just nu... 
Ganska snart efter att jag kommit dit så gick vi ut på en promenad. Efter att ha gått ett tag så gick vi till Zetas trädgårdar och tittade lite. Sen åt vi jättegod lunch där, ute såklart. :) Efteråt gick vi till Kungens Kurva och IKEA där vi köpte totalt tre saker! Jag köpte en bakform och en tallrik. Det var en tallrik som hade gått sönder så jag köpte en ny. Storhandling i dag alltså. ;) 
Sen tog jag bussen därifrån till Fruängen och tunnelbanan hemåt. När jag kommit hem så hann jag bara sätta mig en liten stund innan det var dags att gå och träna Bodycombat. Jätteroligt som vanligt! Tänk vilken bra träningsform det är. Man får kondition och träning för hela kroppen och så är det jättekul samtidigt! Det värsta är att jag ibland får ont i mina fötter och jag funderar på om det är mina inlägg i skorna som gör det, även om jag har provat ut dem för att jag belastar fötterna fel. 
I kväll är jag lite mör i kroppen... Benen, höfterna och ryggen mest. Jag undrar varför jag så lätt får ont i höfterna. Jag känner mig gammal då. :) 

Filmer

Jag hade tänkt lägga in bilder på filmerna jag köpt i det förra inlägget, men eftersom det bara krånglade och jag inte ville riskera att behöva skriva om allt ännu en gång så får det bli ett eget inlägg. Det var på grund av dessa bilder som mitt första inlägg försvann. :/
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta bilder som fungerar att kopiera in? 
 
Näe, nu ger jag upp. Varför funkar en bild att kopiera in först gången men inte den andra? 
Filmerna jag köpt är i alla fall, tyvärr utan bild: 
- Letters to Juliet
- A little bit of heaven
- The lucky one
- Hachiko
- Extremely loud and incredibly close
- Rock of ages
- Safe house
- The magic of Belle Isle

Bowling!

Åååå vad less jag blir! Jag hade skrivit ett långt inlägg och höll på att lägga in några bilder, och så klickar jag lite fel så jag byter sida och allt försvinner. Inläggen brukar vara kvar när man "oväntat avslutar" bloggen, men inte nu... Lite kortare den här gången då...
 
Innan jag åkte till skolan i dag så bakade jag goda kakor som jag varit sugen på att testa ett tag. Sen hade vi vårt näst sista seminarium. Efter skolan åkte jag hem och diskade och sen kom Malena. Vi mötte upp hennes sambo Martin vid tåget och gick och åt en god middag på Tre bröder. Sen gick vi och bowlade här i Sundbyberg. Det gick bra för oss och jag vet inte om jag har spelat så bra någon gång. Jag fick några strikes och några spares och vann matchen. :) De andra spelade också bra. Malena jobbade sig uppåt och gick från att först ha den sämsta serien till att avsluta med den bästa! Riktigt roligt var det! 
 
När vi väntade på deras tåg så gick vi till Hemmakväll som hade filmoutlet och sålde en massa filmer för 15 kr. Jag kunde ju såklart inte låta bli, utan köpte fem filmer. :) 75 kr är ju väldigt bra för fem filmer! Förra veckan beställde jag dessutom tre filmer som jag fick för ca 120 kr vilket också var bra. Så nu är filmhyllan full! 
 
 

 

 


Kursavslut

I dag hade vi det sista seminariet i en av kurserna. Det var skönt att avsluta den kursen för den har inte varit så jättebra tyvärr. Efter varje kurs får vi göra en utvärdering och jag tror (tyvärr) att den här kursen inte fick så bra omdömen av oss i klassen och man tycker ju lite synd om läraren även om det är till stor del på grund av henne vi känner så. Nu är det bara att vänta på betyget och det är ju uppsatsen som ligger till grund för betyget så det blir intressant. 
 
Seminariet började klockan 13.00 och jag åkte till skolan till 12.00 eftersom jag och en gruppmedlem hade sagt att vi skulle ses och skriva en uppgift. Eftersom jag har lite kontrollbehov brukar jag vilja dubbelkolla med folk så de kommer ihåg att vi ska ses, så jag slipper åka dit i onödan om de har glömt bort det. Den här gången bestämde jag mig för att inte göra det, utan lita på att personen tog ansvar och kom ihåg det själv. Det resulterade i att jag fick sitta i en timme på skolan och vänta till seminariet började, eftersom hon inte ens verkade ha något minne av att vi sagt att vi skulle ses den tiden. Hon nämnde inget om det och jag ville inte säga något. Vi fick sätta oss och skriva uppgiften efter seminariet i stället. 
 
När jag kom hem satte jag mig och åt middag direkt, eftersom jag inte hade ätit något mer än frukost och var jättehungrig. Jag fick lite småbråttom eftersom jag kom hem senare än jag hade tänkt och fick byta om direkt efter middagen eftersom jag och Malena skulle ta en promenad. 
I kväll är det semifinal i Eurovision Song Contest och jag kan inte låta bli att äta lite onyttigheter till det...

Uppsatsen inlämnad

I dag har jag mest suttit och pluggat, fast det känns inte som att jag har gjort så jättemycket egentligen. Jag har i alla fall gjort klart uppsatsen och lämnat in den, så nu är det bara att hoppas på ett bra betyg. Ja, först och främst hoppas på att bli godkänd men jag vill gärna ha ett bra betyg också och inte bara bli godkänd. Men jag kommer att vara nöjd över att bli godkänd, oavsett betyg. 
 
I kväll gjorde jag stekt torsk med äggsås till middag. Jag brukar inte lyckas så bra med det. Antingen har jag för mycket vitpeppar på fisken eller i såsen, eller så steker jag fisken för länge så den blir torr. I dag tyckte jag ändå att jag lyckades ganska bra. Medan jag kokade potatis och ägg så bakade jag även ett nyttigt filmjölksbröd. Det är väldigt bra med dessa nyttiga bröd som man gör i brödformar, för då är det bara att blanda ingredienserna och hälla det i formen och sen ställa in det i ugnen. Snabbt och enkelt! Däremot lyckades jag återigen grädda brödet lite för kort tid så det blev degigt. Jag förstår inte att det ska vara så svårt! Det känns färdigt när jag kollar det med en potatissticka, så hur ska man då veta om det är färdigt? Det luktade väldigt gott efter bakningen och det smakade ganska bra, så om jag lyckas grädda det ordentligt borde det vara ett gott bröd.

SATC och cykling

Det var kanske inte så konstigt att jag inte kom ihåg så mycket av den andra Sex and the city-filmen, för jag hade inte ens öppnat min film. :) Då kanske jag bara har sett den en gång innan. Jag tror att jag såg den på bio. Men filmerna är riktigt bra och härliga! Jag blir lite sugen på att köpa boxen med hela serien. 
 
 
Jag är sugen på att köpa en cykel och satt och tittade lite på cykelvägar nu. Det skulle vara roligt att kunna ta mig runt på ett lite snabbare sätt än att promenera och utan att åka tunnelbana, så man kan se sig omkring i Stockholm. Buss är ju bra också förstås, men med cykel kan man ta det i sin egen takt och på de vägar man vill. Och så kan man enkelt stanna och fotografera var man vill. Problemet är att jag är rädd att jag inte ska våga cykla här! 
En bra sak med Stockholm är att det är ganska lätt att ta reda på hur man ska ta sig mellan olika ställen. Med kollektivtrafik kan man enkelt hitta bussar och tåg med SL:s app eller hemsida och så finns det en hemsida för att hitta den bästa cykelvägen. :)

Söndag

Dagen började med lite slötittande på Nyhetsmorgon och sedan reprisen av Let´s dance. Efteråt fixade jag lunch och tittade lite på en gammal tenta för att se vad det är att plugga på inför tentan om två veckor. Det är ganska mycket så jag hoppas att det går bra! Sen gick jag och tränade ett pass Bodycombat. 
Efter en dusch och middag så satte jag mig och fixade lite på uppsatsen. Jag tror inte jag behöver göra så jättemånga ändringar för det lät på lärarens feedback som att den var ganska bra från början. Jag ska försöka förbättra den lite mer i morgon. 
I kväll blir det Mästarnas mästare och sen tänkte jag titta på den andra Sex and the city-filmen. I går kväll tittade jag på den första. Jag insåg att det var ganska längesen jag såg dem, så det var ganska mycket jag hade glömt bort. Sen tycker jag att det är lätt att förväxla tv-serien och filmerna, så vissa saker som jag tror ska vara med i filmerna är ju med i de sista avsnitten av serien. Om det nu inte dyker upp i den andra filmen. :)

Elliphant

I går jobbade jag och efter jobbet åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning. Lite senare kom Camilla till mig och så gick vi och handlade mat på Hemköp. Vi åt grillad kyckling, potatissallad och sallad och det kändes väldigt somrigt. Rosévin till det gjorde det ännu somrigare. :) Synd bara att man inte har någon balkong att avnjuta det på. Jag köpte även hem nyheten Singoalla päronglass och det slutade med att vi åt nästan hela förpackningen! Det var väldigt gott!
Senare på kvällen åkte vi till Söder och gick på Debaser. Där mötte vi upp ett par kompisar till Camilla. Debaser var väldigt trevligt och kändes som ett bra uteställe. Dessutom har de ju ofta livemusik där och många gånger med väldigt bra artister. Det var också därför vi var där i går kväll. Elliphant spelade där och jag gillar verkligen hennes musik. Hon var väldigt bra och en så cool tjej! Och inte nog med att jag fick se henne, utan jag fick även se någon annan jag gillar, nämligen Erik Hassle som var där som gäst. :)  
När hon spelat klart (strax före ett) så stannade jag ett tag till. När de andra sen tänkte åka vidare nånstans så åkte jag hem. 
 
I dag har jag jobbat i några timmar. Det var dock väldigt lugnt så efter ett tag fanns det inget mer att göra så det blev en lite kortare arbetsdag än jag hade tänkt. I kväll blir det en lugn hemmakväll med godis. 
 
Elliphant
 
 
 
 

Städdag

I dag har jag städat, tvättat och diskat. Sen har jag fått några saker gjorda som jag har skjutit upp ett bra tag, som till exempel att sätta upp en tavla. 
Jag hade tänkt träna Bodycombat i kväll, men när jag gick in för att titta så det var ett pass i dag så visade det sig att de hade lagt passet tidigare, så det hade redan varit! Men det var redan klockan 11.00 så även om jag hade kollat i går så hade jag nog inte gått för det är i det tidigaste laget för mig. Men det var väldigt synd...
Jag skulle även ha börjat kolla på uppsatsen i dag, inför vår andra inlämning på tisdag, men det blev inte av... Nu vet jag vad jag har att göra på söndag. :/ 
Det är helt otroligt att vi är så nära slutet på den här terminen! Om 2,5 vecka har vi näst sista tentan och sista tentan har vi en vecka senare. Sen är vi helt klara. Det börjar bli dags att plugga inför tentan nu... 

Effektiv dag

I dag har jag varit effektiv och hunnit med ganska mycket. I morse klev jag upp i ganska bra tid och började med att äta frukost. Medan jag kokade ägg så skalade jag och tärnade potatis. Efter frukosten hackade jag lök och fixade lite annat. Sen gick jag faktiskt ut och tog en liten joggingrunda. Jag gick ner till den mindre sjön och joggade runt. Det blev inte så långt, men bättre än inget. :) Drygt tio minuters joggingtur blev det. Det tråkiga var att jag inte orkade mer sen. Det känns trist att jag verkar ha tappat kondition under året trots mitt gymkort. Men så blir det ju såklart om man inte tränar tillräckligt regelbundet. På löpbandet brukar jag jogga under lite längre tid, dock inte så mycket, så eventuellt joggade jag lite snabbare i dag. 
När jag kom hem igen så ställde jag mig och gjorde i ordning linssoppa, med potatisen och löken jag skurit upp tidigare. Sen tog jag en dusch och gjorde mig i ordning medan soppan kokade. När jag var klar satte jag mig och åt soppa till lunch, men jag fick stressa i mig den lite eftersom jag började bli ilte sen. När jag var klar var det bara att springa ner till tåget. Ett par minuter innan klockan ett, när vårt seminarium började, klev jag in i lektionssalen. :) En väl planerad förmiddag skulle man kunna säga! 
 
Efter seminariet åkte jag och tre tjejer i klassen till stan. Vi köpte brownie med mjukglass som var otroligt god, men mäktig eftersom det var en stor brownie och ganska mycket glass. Jag åt upp drygt hälften innan jag var tvungen att slänga resten eftersom jag inte orkade mer. Jag hade säkert kunnat "tvinga i mig" allt bara för att det var så gott, men jag vet ju också hur jag antagligen skulle ha mått efteråt. Medan vi åt det så gick vi till Kungsträdgården där körsbärsträden blommar för fullt. Det är så fint där! Och det var så mycket folk som ville hänga där, och som ville köpa glass för köerna var långa till alla glasskiosker. Vi satte oss där en stund och pratade innan jag var tvungen att åka hem. 
Väl hemma var det bara att byta om till träningskläder igen för en promenad med Malena. I dag blev det en långpromenad runt båda sjöarna, så vi var ute i cirka en timme och 20 minuter tror jag. 
Sen har jag bara suttit framför tv:n och ätit soppa till middag. 
 
 
 På Stockholms universitet blommar det också och studenterna har intagit gräsmattorna. 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Emma, Camilla och Emma
 

Muntlig presentation

I dag skulle jag inte vara på skolan förrän klockan ett så innan jag åkte bakade jag gi-scones. De var ganska goda och framför allt är de ju nyttiga. :) Lite annat hann jag väl också med, fast inte så mycket som jag hade tänkt eftersom jag tog alldeles för lång tid på mig att fundera på vad jag skulle ha på mig. Helt plötsligt kunde man ta fram lite mer somriga kläder och det var ju ett tag sen nu. Det var riktigt härligt väder och kändes verkligen som sommar i dag. Varmt och soligt! Jag åkte till skolan lite tidigare och satte mig ute och väntade på de andra. När de kommit så gick vi till ett grupprum och förberedde vårt tal. Från rummet genom fönstret såg jag en kille som såg bra ut och han satt och tittade rätt mycket in mot oss. :) Ibland önskar jag att jag var modigare och vågade gå fram till någon och fråga om han vill gå på dejt! Men det är jag tyvärr alldeles för feg för, så jag satt bara och tittade lite och sen gick vi när vi var klara...
När vi var klara hade vi en timme tills lektionen började så vi satte oss ute i solen. Jag hade med mig några jordgubbar som jag åt som lite mellanmål. Gott! 
På seminariet var vi tio grupper som skulle göra en varsin presentation och vi fick göra vår presentation näst sist. Jag blir ju nästan alltid bland de sista när det är dags för tal! När det till slut var vår tur så gick det i alla fall bra. Jag blev så förvånad, för jag var faktiskt inte särskilt nervös. Jätteskönt! Det gick även bra trots att det var på engelska. Skönt att ha det gjort. Nu har vi bara en uppgift kvar som ska göras. 
 
Vi slutade ju inte förrän klockan 17.00 så efter skolan var det bara att åka hem och äta. Sen har det inte blivit något mer gjort i dag. Jag skulle ha tagit en joggingrunda, men tyvärr blev det inte av. :/ Varför ska det vara så svårt?! 

Måndag

I dag åkte jag till skolan för terminens sista föreläsning! Nu har vi bara seminarier kvar, fem stycken. :)
Efter föreläsningen åt vi lunch på skolan och förberedde vårt tal inför i morgon. Vi är fyra stycken som ska göra en presentation tillsammans. När vi var klara stannade jag och en tjej kvar på skolan och satte oss ute på gräset och pratade. Det var ju så fint väder i dag! Och varmt och skönt ute. :) Riktigt härligt!
När jag kom hem satte jag mig och skrev in min del av talet på datorn och skrev ut det, eftersom jag bara hade skrivit det på mobilen när jag satt på tåget i fredags. Sen åkte jag till Malin för att hämta Zelda. Emma och Jocke kom dit för att hjälpa mig att skjutsa hem oss. Zelda har nog haft det jättebra hos Malin och när hon kom hem gick hon runt i lägenheten som hon gör när hon kommer till ett nytt ställe, så hon hade nog gjort sig ganska hemmastadd där. :)
I kväll åt jag kvarg med färska bär till kvällsfikat. Första färska bären för året, eftersom de alltid är så dyra innan sommaren. I dag hade de extrapris så jag passade på att köpa jordgubbar och hallon. Gott!
 
Jag längtar verkligen till sommaren nu, även om jag kommer att jobba väldigt mycket. Men några lediga veckor har jag så det blir nog jättebra! Ska bli så roligt att vara i Stockholm hela sommaren och förhoppningsvis hitta på en massa saker. Jag ska verkligen försöka att vara duktig på att ta mig ut och göra en massa, både själv och med andra. Det är så härligt nu när det har blivit varmt ute när det är folk som sitter och njuter överallt. Dessutom har träden börjat grönska så vilken dag som helst kommer det att vara alldeles grönt och fint ute! Det var bara över helgen som träden började grönska så det var en av de första sakerna jag såg när vi kom till Stockholm i går kväll. :)

Min dikt till dopet

Du vackra barn, där i din mammas famn
Så överöst av kärlek från hon som gav dig livet
Hon som gör allt för dig, nu och för alltid
Som älskar dig mer än livet självt
Min syster, din mor, som gav oss dig, min systerson, min gudson

Du älskade barn, där i din pappas famn
Så full av beundran och glädje när du ser din far
Han som ser på dig med stolthet, värme och kärlek
Som finns med dig genom livet och lär dig allt han kan
Han som med tillit lät mig bli din gudmor

Du underbara barn, som vilar i min famn
Så vacker, så glad och tillitsfull
Så oskyldig och oförstörd, som ännu inte mött livets faror och sorgsenheter
Jag kommer alltid att finnas med dig
Min dörr står alltid öppen för dig
Jag älskar dig och du har alltid en plats i mitt hjärta, lilla vackra barn

Dophelg

I fredags efter skolan åkte jag alltså hem till Ljusdal. På kvällen var det lite som behövde fixas inför morgondagen, som till exempel att skriva ut en bild till framsidan på fotoalbumet jag hade köpt till Vilgot, slå in presenten och skriva kortet som jag hade gjort. Dessutom skulle jag göra en logga till ett "hittepå-företag" inför vårt tal som vi ska hålla på skolan i morgon. Till slut kunde jag ta det lite lugnt i soffan en stund.
På lördagen efter att ha gjort oss i ordning åkte jag, mamma och pappa vid tiotiden mot Härnösand där dopet skulle vara. När vi kom fram började vi med att gå och äta en macka på ett fik. Sen gick vi till vandrarhemmet där mamma och pappa skulle bo. Vi bytte om till finkläderna och jag sminkade mig. Sen var det dags att gå till kyrkan och jag var lite nervös. :) Jag letade upp Emma, Jocke och Vilgot som höll på att göra sig klara och ta på Vilgot dopklänningen. Sen var det dags att sätta igång. Jag fick bära fram Vilgot i kyrkan och höll honom i början. Det blir ganska tungt att hålla honom på det sättet jag gjorde, sittande i min famn så han tittar framåt och alla kan se honom, så efter en stund fick Jocke ta över.
Dopet var jättefint och Vilgot var glad och följde med hela tiden på allt som hände. Två jättefina låtar som Emma och Jocke valt framfördes av en tjej som sjöng och en kille som kompade på gitarr. De var jätteduktiga! Prästen glömde bort att jag skulle läsa en dikt, så när han började avsluta påminde Jocke honom så jag fick avsluta dopet med dikten. Jag fick väldigt bra respons och alla verkade tycka att jag hade skrivit en fin dikt som passade bra in på Vilgot och hans föräldrar. Det var även några stycken som fick lite tårar i ögonen och det är nog ett bra betyg. :)
 
Efter dopet blev det fotografering och sen gick vi till en restaurang mitt emot kyrkan där vi åt god middag. En egen liten meny hade gjorts i ordning till oss för att göra det lättare för köket, så vi hade en fiskrätt och en kötträtt att välja mellan. Jag åt kalvfilé med en potatiskaka, blomkålspuré och bearnaisesmör. Till efterrätt blev det jordgubbstårta. Jättegod middag med trevliga människor. Roligt att träffa Jockes släkt också. Efter middagen var det dags för presentöppning och de fick många fina presenter. Sen åkte jag, mamma, pappa, Emma, Jocke och Vilgot hem till Jockes mamma (som såklart också var med!) där vi satt och pratade och drack lite vin. På kvällen åkte mamma och pappa till vandrarhemmet och själv skulle jag sova hos Vilgots farmor, där även Emma med familj bodde. :) När de andra gått och lagt sig så satt jag, Emma och Jocke uppe och tittade på tv och åt en otroligt god kaka som Jockes mamma hade bakat! Helt underbar kaka som jag hade kunnat äta upp hela av kändes det som. :) Kanske måste be om receptet... ;)
 
På söndagen gjorde vi oss i ordning och åt lite frukost och så. Vid lunchtid åkte vi (min familj, Emmas familj och Jockes mamma) till en restaurang och åt lunch innan det var dags för oss att åka mot Stockholm. Hemresan gick bra och vi kom hem tidigare än väntat.
En mycket bra och mysig helg har det varit!
 
 
 
 
 
 

Effektiv dag

I dag har jag varit ganska effektiv. Jag började med att göra mig i ordning och åka in till stan. Först åkte jag till Kungsholmen och hämtade mina skor som jag lämnat in för omklackning. Sen åkte jag vidare till stan för att köpa doppresent. Jag fixade det i den första affären jag gick in i. :) Så efter att ha funderat en stund och sen valt present åkte jag hem igen. En snabb vända till stan alltså. :) 
Väl hemma packade jag och fixade lite. Sen diskade jag och så satte jag mig och tittade på film och åt middag. Efteråt gick jag och tränade ett pass Bodycombat. Ett jätteroligt pass med den duktiga engelsktalande instruktören. Han är verkligen bra! Han körde ett pass som kom för ett par år sedan, så jag hade tränat det innan och kände igen flera av låtarna. Det var ett roligt pass som ger mycket benträning. Jag gillar när det är mycket sparkar och ben och mindre boxning och slag. 
I kväll är det Let´s dance så det fick bli lite gott fika till kvällen. 
 
Nu kommer jag nog inte att blogga under helgen för i morgon åker jag hem till Tallåsen och på lördag åker vi vidare till Härnösand för dop. Jag ska ju vara med och bära fram Vilgot och sen läsa en dikt som jag skrivit själv, så det är lite nervöst. :) Eftersom vi blir kvar i Härnösand till på söndag, då vi åker till Stockholm så blir det som sagt inget bloggande. 

Jobb och partaj

I går jobbade jag och började en halvtimme tidigare än jag är van vid, så det var lite ovant att kliva upp så tidigt. Dagen gick väl lite upp och ner kan man säga. På förmiddagen tog jag samtal och det gick helt okej. För första gången klarade jag några samtal utan att fråga någon. Till och med det första samtalet på dagen klarade jag av, trots att jag trodde att jag glömt hur jag skulle göra. Strax före lunch fick jag en uppgift som tog ganska lång tid att reda ut exakt vad jag skulle göra, eftersom ingen riktigt visste. Det slutade med att jag fick ringa tjejen som påbörjat det i förra veckan för att fråga vad jag skulle göra. Sen satt jag med det hela eftermiddagen och blev klar  strax efter att jag skulle sluta, så jag jobbade över lite. 
Sen åkte jag hemåt och gick förbi Systembolaget. Tro det eller ej, men det var första gången jag var in på Systembolaget i Sundbyberg! Jag har inte haft anledning att handla på Systemet så många gånger sen jag flyttade hit. Jag gick även in på ICA för att köpa kött och marinad. Där hittade jag även min favoritfrukt från Vietnam! Det är inte ofta man ser såna i Sverige. Jag tror till och med att det var första gången jag såg dem. Tyvärr är de ju väldigt dyra, men jag var ändå tvungen att köpa några. Jag köpte tre stycken och de kostade totalt lite mer än 30 kr! Jag smakade en i går och den var god. :) Det värsta med att köpa dem är ju att man inte vet om de kommer att vara fina. De två sista tänkte jag äta i kväll. 
När jag väl kommit hem tog jag en dusch och fixade i ordning mig lite. Sen åkte jag till Malin, som just nu är kattvakt åt Zelda, där det hade grillats kött så det var bara att sätta mig och äta när jag kom dit. :) De hade gjort en god pastasallad och grillat gott kött. När vi hade ätit och suttit och pratat lite så öppnades dörrarna mellan Malins och hennes grannes lägenhet där det också var fest, så vi kunde gå mellan lägenheterna. :) Jag hade en trevlig kväll med roligt folk, lite dans och många skratt. Alla som var hos grannen var gamla reseledare och de kan ju det där med att festa och underhålla. :) 
Jag är alltid lite nervös över att gå till en fest där jag knappt känner någon eftersom man aldrig vet hur det blir, om man känner sig lite ensam och "dum", eller om det är lätt att prata med människorna, men det slutade med en rolig kväll som tur var. :) Omkring halv två tror jag klockan var när jag kom hem. 
 
I dag blev det sovmorgon. :) Sen har jag suttit och pluggat i några timmar, men jag har läst lite halvdant eftersom mycket kändes lite smått onödigt. Jag förstog inte riktigt vad texterna hade med uppgiften att göra. Sen har jag fixat med lite av varje. Dessutom har jag ätit en Magnumglass. Nu är det ju ny månad. ;) Magnum crème brulée var god. Till middagen blev det pannkaka så lite onyttigt har det blivit. Det sämsta med dagen är att jag inte har varit ute i finvädret något. :/

RSS 2.0