Ny vecka

Ny vecka, nya tag. Längtar redan till nästa helg. :)
I lördags gick jag och köpte träningskort och lite nya träningskläder. Sen åkte jag till Sandra för att se/prova Mary Kay-produkter. Fanns mycket bra, men jag nöjde mig med att köpa en foundation den här gången.
På kvällen var jag bara hemma och kollade på film.
Söndagen spenderades också hemma. Jag tvättade en del, plockade undan lite, kokade lingonsylt bl.a. Skönt att få lite gjort.
Har en del "projekt" på gång hemma också som jag ska försöka ta tag i.

Nån som har förslag på vad man kan fördriva tiden med när man har lugnt på jobbet? Jag kommer inte på några roliga internetsidor längre...
Igår kväll när jag låg och skulle sova så kom jag förresten på en internetsida som skulle vara så bra. Tänkte att man hade kunnat starta den, men såklart så fanns den ju redan...

Filmkväll

Har hunnit med två filmer ikväll, varav den ena var 2,40 lång. :)
Den första var väldigt långtråkig. Farväl Falkenberg
Den andra var väldigt bra. Avatar

Ska lägga mig och läsa lite innan det är dags att sova. I morgon ska jag till Sandra och få en visning av Mary Kay-produkter. Innan det ska jag gå och köpa ett träningskort, så det blir nån ordning nån gång.
Som uppladdning har jag proppat i mig en massa godis ikväll. :)


Prov

Undrar om man ska göra ett nytt högskoleprov i höst... Det låter åt det hållet. Det kanske är bäst att skriva upp sista anmälningsdagen, så man inte missar det också. :)

Mail sent...

Ja, ni kanske minns att jag skrev för några veckor sedan om kunden som ville ha min mailadress? :) Det har ju tagit lite tid, men nu har jag mailat honom. Får väl se om jag får nåt svar! Jag håller er uppdaterad. :)

I morse var jag hos farbror doktorn. Han är jag inte så bekant med, då jag brukar vara frisk som en nötkärna. :) Men nu har min knöl som jag haft i flera år ovanför skulderbladet blivit inflammerat. Ska äta antibiotika i tio dagar. Nästa torsdag ska dom nog ta bort knölen. Det skulle tydligen bara ta några minuter.
Det kanske är ett lagom stort ingrepp när man ska bekanta sig mer med läkare och knivar! För nån liten kniv antar jag att dom måste använda för att få ut den? Vi får väl se hur det går till. :)

I am not a robot



Marina and the diamonds - I am not a robot

Bra låt... Känner du igen den?


At work

Då har man egentligen slutat jobbet för dagen, men sitter nu kvar och väntar på att vi ska ha månadsmöte. Hade glömt bort att vi skulle ha det idag så det var lite tråkigt att hit i morse och inse att man blir kvar två timmar längre.
Det har varit en lugn dag idag. 
Hade inte så mycket mer att säga just nu...

Here we go again

Då var första jobbdagen efter semestern avklarad. Det kändes som vanligt och man var inne i dom vanliga rutinera så fort man klev innanför dörren. Det brukar kännas mer ovant för mig i början. Fast dom första samtalen kändes iofs lite smått ringrostiga. Men det kan ju också ha att göra med att det var så tidigt på morgonen, eftersom jag började klockan 7.00.
Fick även byta plats på jobbet. Vet inte än vilka jag får som bordsgrannar, förutom en tjej som är väldigt trevlig och pratglad, så det blir nog bra det! Kanske kommer att ha lite fler att prata med nu.

För att prata lite om framtiden också, så fortsätter jag ju att fundera på vad jag vill göra med mitt liv. För att strukturera upp det lite mer och kanske lyckas utesluta vissa yrken och få en klarare bild över vilka som är mer att satsa på så har jag börjat skriva en lista över tänkbara jobb. Just nu är det nog minst 20 yrken på listan, många helt olika från varandra. Det känns inte så konstigt att jag har svårt att bestämma mig.

2nd week

Ja, då var min semester över för denna sommar. Nu är det bara en lördagkväll och en söndag kvar innan man börjar jobba.
Större delen av denna vecka spenderades ju i Uppsala. Kom ner på måndagen. Då tog vi med lite matsäck och åkte till en strand och solade i ett par timmar. Det blev även årets första (och sista?) dopp för mig! Grillade på kvällen och fotograferade min fina gravida kusin.
På tisdagen gick vi på stan en sväng. Sedan hann vi även med att plocka lite blåbär. Ja, hon orkade det trots att hon har tid för barnafödande fyra veckor senare! På kvällen blev det bio. "Knight and day". Den var väldigt bra!
På onsdagen tog vi det bara lugnt, eftersom det regnade. På eftermiddagen åkte vi till Öregrund/Gräsö och hälsade på mamma och pappa. Vi åt på ett väldigt bra ställe där dom hade grillbuffé. Så gott! Man hämtade köttet direkt från grillmästaren, som stog och grillade en massa olika typer av kött. Åt bland annat vildsvin, anka, hjort och gris.
Sista dagen i Uppsala fick gå i turismens tecken. :) Vi var och kollade på Domkyrkan, Slottet och Botaniska trädgården. Hann även gå i några affärer. Sen bar det av hem till Ljusdal igen.

Igår fixade jag naglarna hos Adele. Sen mötte hon och jag upp Kristin för en lunch på Finess. Vi tog även en fika efteråt, och så en sväng på köpingen.
Idag blev det en sväng till på köpingen för mig och Kristin och ikväll blir det spelkväll hos Adele och Niklas.

1st week

Då är första veckan av semestern över. Här är en kort sammanfattning:

Måndagen spenderades hemma, städandes av lägenheten.
På tisdagen träffade jag Kristin. Tog en promenad runt Kyrksjön, köpte med oss fika och gick hem till mig och kollade på film.
På onsdagen skulle jag ta cykeln hem till Tallåsen, men på grund av punktering på ena däcket fick jag ta bilen. Satt och läste på altanen, hjälpte pappa att kratta gården, och hjälpte mamma med hennes nya dator.
I torsdags var det rätt fint väder på förmiddagen, så jag åkte till stranden. Trodde det skulle vara mycket folk där, men det var nästan tomt. Strax efter att jag kommit dit blev det helt molnigt. Låg och läste en stund innan jag åkte hem igen. Spenderade hela eftermiddagen och kvällen framför datorn och fixade med bilder.
På fredagen åkte jag, Sandra och hennes barn till Järvzoo. Hade tur och såg alla djuren, t.o.m. dom som brukar gömma sig rätt bra. Sen åkte vi vidare till Svedbovallen där vi gick och klappade alla djuren som går runt lösa. Efter ett matstopp på Sibylla åkte vi hem till Anna för att klappa ännu fler djur. :) Agni fick även rida! Tror hon var väldigt nöjd med dagen.
Igår tog jag en kort sväng på köpingen, cyklade fram och tillbaka till Tallåsen och på kvällen åkte jag och Caroline till Torön. Tyvärr kom vi inte in, så det var bara att ringa tillbaka våran skjuts efter att ha köat i 1,5-2 timmar.
Idag har jag bara varit hemma. Solat/läst lite på balkongen, bakat, packat m.m.

Dom kommande dagarna kommer jag att spendera hos min kusin och hennes sambo i Uppsala. :)

Semestern har börjat!

Lördagen startade vi med en stor, god frukost! Hotellet bjöd på allt man kunde önska sig på ett frukostbord. Sedan tog vi det lite lugnt på hotellrummet innan det var dags att checka ut. Vi hade tänkt gå en sväng på stan i Sundsvall, men åkte i stället till Hudik, när Sandra skulle hämta sin bil och sedan barnen som varit hos morfar. Vi åkte ut till hans stuga där vi fikade och umgicks lite.
Väl hemma var det bara att göra sig i ordning för lördagskvällen. Jag, Caroline och Malena köpte pizza och förfestade hemma hos Malena, för att sedan fortsätta kvällen på Järnvägs. När vi kom dit var det knappt några folk, men det blev mycket folk till slut, så det var en rolig kväll.

Sov lääänge på söndagen och tog det bara lugnt. Åkte sedan hem till mamma och pappa för god middag och tvätt av bilen.

Idag har jag storstädat och tvättat lite här hemma, så slipper jag tänka på det under min semester. Nu hoppas jag bara att jag kan utnyttja semestern och hitta på nåt roligt under dagarna och inte bara vara hemma och slösa bort dagarna på att göra ingenting.

Friday night live!

I fredags när jag hade slutat jobba så bar det alltså av för mig och Sandra till Sundsvall. Vi checkade in på hotellet och fixade till oss lite. Planen var sen att gå till arenan och äta middag där, eftersom dom hade serveringar på området. Vi hade sittplatser så vi behövde ju inte inta våra platser förrän strax innan det började. Men när vi kom in var det nästan tomt framför scenen. Det var bara första raden som hade intagits av några hängivna Lundell- eller Takidafans. Så vi bestämde oss för att stå i stället. Det var ju lika bra att passa på när det fanns plats så nära scenen. Så till middag åt vi en korv med bröd, utan något att skölja ner den med. :) När vi skulle stå i ca fem timmar ville vi inte riskera att behöva lämna våra platser för att besöka en av bajamajorna! Efter den stora middagen ställde vi oss mitt framför scenen, på andra raden.
Först ut på scenen var Ulf Lundell och hans fantastiska musiker! Som vanligt en jättebra konsert, men lite kortare än vanligt, eftersom han var tvungen att lämna plats för nästa band. Men två timmar fick vi i alla fall av honom! Det tråkiga var att alla som stog i mitten längst fram var tjejer som väntade på Takida, så dom var inte alltför entusiastiska över Lundell.
Efter ca en timmes paus, då allt på scenen skulle bytas ut, var det dags för Takida. Publiken blev yngre, platsen att stå på minskade och tjejerna längst fram vaknade till liv. När det hoppades var det bara att hoppa med, för att inte få sina tår söndertrampade. Men dom lugnade ner sig efter ett tag så det gick bra, även om man inte kunde röra sig så jättemycket.
Det var i alla fall två jättebra konserter och en lyckad kväll!

   

You´ve got mail

Hi hi...fick ett roligt samtal på jobbet idag. En kille som hade bott här i Ljusdal förut. Han undrade hur gammal jag var och om jag var singel. Innan vi avslutade ville han ha min mailadress. Men där var jag lite tveksam, så jag fick hans mailadress i stället. Och han ville väldigt gärna att jag skulle skriva. :) Har inte bestämt än hur jag ska göra!
Man måste ju låta oerhört trevlig på telefon då, eller? ;)

The final countdown

Nu är det nedräkning till semestern. Bara två dagar kvar att jobba! :) Jag har verkligen inte fått någon semesterkänsla som man brukar få. Det är nog för att semestern är så kort för mig i sommar, och att jag inte har något särskilt inplanerat. Men det ska bli skönt med ledighet i alla fall.
Längtar till i morgon då jag och Sandra åker till Sundsvall. Då blir det konsert med både Ulf Lundell och Takida! Så himla kul ska det bli! Sen blir det övernattning på hotell. Vilket lyx! Speciellt för en tvåbarnsmamma som Sandra. :) Det kan behövas lite egentid ibland då. Eller kompistid kanske man ska kalla det.

Igår såg jag en jättebra film som jag köpte i Stockholm. Honungsbiets hemliga liv. Och det är ingen dokumentärfilm om bin, utan det är en dramafilm med bl.a. Dakota Fanning, Queen Latifah och Alicia Keys. Den kan jag absolut rekommendera.


It´s raining men

Näe, några män regnar det tyvärr inte här, men det har öst ner under eftermiddagen. Jag hade sån tur så det var uppehåll precis när jag cyklade hem från jobbet.

Tänkte i alla fall bjuda på några män här. :)

  

 


Beslut

Beslutet är taget, tyvärr inte frivilligt. Eftersom jag hade svårt att bestämma mig ville jag vänta in i det sista med att tacka ja, om jag till slut skulle bestämma mig för att inte börja. Jag hade för mig att sista svarsdag var den sista juli, så i lördags gick jag in för att kolla det och eventuellt tacka ja så jag fick mer tid på mig att fundera. Men då var sista svarsdagen passerad, så det var väl 30:e juli då antar jag som man skulle ha svarat.
Så några studier blir det inte i höst för mig. Men det kanske var meningen. :) Nu får jag se vad jag hittar på. Nånting nytt skulle vara roligt.


Den bästa!

Då var den här helgen över och jag tänkte summera den.
När vi kom ner till Stockholm åkte vi direkt till Gröna Lund för att leta upp ett bra matställe att äta på innan konserten. Det var kö/fullt på dom flesta ställena, men på Tyrol fick vi ett bord ganska snabbt. Åt en jättestor schnitzel!
Sen gick vi och tog en bra plats framför scenen. Inte längst fram, men ganska nära scenen. När Emma och Jocke kom till Grönan efter att Emma slutat jobba så gick jag för att möta dom. Under tiden hann det fyllas på med folk så när vi skulle hitta tillbaka var det bara att försöka tränga sig förbi alla. Några sura miner och kommentarer fick vi. Men vi lyckades hitta mamma och pappa mitt i vimlet!
Konserten var jättebra! Fullt ös i 2,5 timme! Det enda jag saknade var "Hon gör mig galen". Min favoritlåt på konserterna, som han alltid brukar spela. Den brukar låta olika varje år, så det är alltid lika spännande att se hur han arrangerat den. Men den här gången kom den aldrig. Men en otroligt bra konsert var det ändå! Och vi hade tur som stog så långt fram, för vi hörde sen att det var drygt 22.000 personer där! Den tredje största konserten nånsin på Grönan! Bara Bob Marley och Lady Gaga har lockat dit en större publik!
Efter konserten åkte vi in till stan och satte oss på en pub och drack några öl/cider. Kvällen fick dock ett snöpligt slut. Vi hade låst in våra väskor på T-Centralen eftersom vi åkte direkt till Grönan. När vi skulle hämta ut dom och åka hem till Emma så var hela Centralhallen låst! Vi gick runt hela Centralen men hittade ingen väg in, så vi fick åka hem utan dom. Mamma och pappa åkte in på morgonen efter och hämtade dom.

Resten av helgen spenderades strosande på stan. Det blev lite shopping. Igår gick vi på några fotoutställningar på Kulturhuset. På lördag kväll så åt vi en underbart god middag på en bra restaurang som vi blivit rekommenderade. Jag åt lammrostbiff på spett med potatisgratäng, fårostmousse och grönsaksragu. Kunde inte sluta äta! Det godaste jag ätit på länge!

När vi var på väg mot stan på lördagen hamnade vi mitt bland en massa folk. Då kom jag på att det var Pride-paraden, så vi stannade och kollade på den. Roligt att se! Tänk vad mycket speciellt folk det finns! Men inte kunde jag tänka mig att paraden skulle kunna vara så lång! Det tog över en timme innan alla hade gått förbi! Det var tydligen ca 40.000 personer med i paraden!
Tyvärr hade jag lagt ur kameran ur väskan på morgonen, eftersom jag inte trodde att jag skulle behöva den när vi skulle gå på stan. Hade varit kul att ha lite bilder från paraden.

Det var min helg det och nu har jag bara en vecka kvar till semester!

RSS 2.0