Hoppfullt

Har idag pratat med Telia igen och det lät på den killen som att sånt här brukar lösa sig. Han hade varit med om samma sak flera gånger förut med samma företag. Tror att dom vill behålla sitt rykte, så jag tror att dom kommer att hjälpa till om inte Dialect går med på att jag skickar tillbaka datorn och dom meddelar Telia att dom inte ska ta betalt. Fortsättning följer....


Den här veckan har träningen satt igång. Var och tränade Afro i måndags och det var ganska roligt. Jag kan ha haft ett tillräckligt långt uppehåll från det för att tycka att det är kul igen, så jag ska nog fortsätta gå på det.
Igår testade jag Bodystep. Det var säkert nästan 15 år sen jag tränade det sist. Det var svårare att hänga med än jag trodde det skulle vara. Man måste nog vänja sig vid att träna med brädan och med en lite annan rytm i träningen än man är van vid. Har nog aldrig haft så dålig koordination som jag hade på det passet! Men det ska nog gå bättre och bättre. Bra träning var det i alla fall. Har nog aldrig varit så svettig! Svettades på ställen jag nog aldrig svettats på! :)

Dialect

Dom flesta som läser min blogg har nog redan hört om det här nu, eller läst på Facebook. Men om det är fler som läser så vill jag bara säga en sak. Tacka aldrig ja till ett erbjudande från Dialect! Jag har blivit helt lurad av dom, och när jag googlat om det ser jag att jag inte är ensam.
Jag tog ett erbjudande med dessa villkor:
- Förläng din bindningstid hos Telia för bredband i tre år. Det går bra att byta abonnemang inom Telia under dessa tre år.
- Ha kvar samma abonnemang som nu för samma pris, även om priset höjs.
- Få ett bättre modem.
- Få en minidator, mus och miniväska för endast fraktkostnaden.

Ok, jag tog det. Dock ångrade jag mig och ringde upp innan ångerrätten gått ut. Pratade med en trevlig kille som förklarade att det var ett av deras bästa erbjudanden och att jag borde ta det. Han berättade det mesta om datorn och jag tyckte ändå att det lät bra, så jag tog det ändå.

Kort därefter hade jag helt plötsligt surfat för mer än jag får under en månad för den hastigheten. Konstigt tänkte jag, för det har aldrig hänt. Men ok, jag väntar och ser hur det blir nästa månad. Samma sak då, innan ens halva månaden hade gått. Tänkte att nånting måste ha hänt när jag tog det där erbjudandet.
Även denna månad surfade jag för mycket så hastigheten sänktes. Igår kom fakturan från Telia. Där ser jag att jag har ett helt annat abonnemang. Dessutom finns det en höjd månadsavgift för tre månader på fakturan. Ringer upp Telia och får veta att den kostnaden gäller en dator som jag köpt. Att jag ska betala 150 kr/månad i tre år! Berättar att jag inte skulle behöva betala för den, mer än fraktkostnaden. Hon säger att det är ren smörja och att jag ska ringa dom som kontaktat mig, alltså Dialect.

Idag ringde jag dit och när dom lyssnar på mitt avtal säger dom att man berättat att det är en kostnad på 150 kr i månaden för köpt produkt. Dom ska skicka mig det avtalet.
I efterhand nu när jag funderat över detta får jag i bakhuvudet ett minne av att jag frågade efter inspelningen om den kostnaden och att han sa att det gällde mitt abonnemang men att det inte skulle bli någon skillnad på priset jag betalade nu.

Så nu får man se hur detta går. Ska bestrida det så långt jag kan om dom inte går med på att häva detta. Jag VET att detta inte var vad dom sa från början.
Av vilken anledning skulle någon tacka ja till att köpa en dator (för dyrare pris än i affär) och samtidigt binda upp sig i tre år? Vad är det för ett erbjudande?

Två veckor

Oj vad längesen jag skrev nu. Har ju haft semester, vilket märks även på bloggen. :)
Tänkte berätta lite om vad jag gjort under de första två veckorna.

Semestern firades in på Järnvägs på söndagen tillsammans med Anna. En mycket trevlig kväll. :)
Under första veckan var jag ett par gånger på Nore och solade. Tog dessutom årets första dopp! Faktiskt skönt. :)
På onsdagkvällen var jag och Adele på räkfrossa på Järnvägs. Sedan fortsatte vi kvällen på Golfrestaurangen där Yellow Mike spelade. Mycket trevlig och härlig sommarkväll!

På fredagen åt jag och Adele lunch på Kinarestaurangen. Sen åkte vi och Kenneth och spelade minigolf. Därefter blev det lite inhandling inför kvällen. Då var vi hos Adele och Niklas och grillade korv, spelade kubb, sällskapsspel och Singstar. Jag kom hem vid tre på natten. Jättetrevlig kväll, men mindre rolig morgon då jag skulle åka till Hudik med Kristin. Tanken var att jag skulle köra, men vi fick ta bussen i stället. Det kändes säkrare. :) Shoppade lite grann där.

På söndag morgon åkte jag till Stockholm. Gick upp onödigt tidigt eftersom tåget blev två timmar försenat. Det positiva var att jag fick tillbaka hela kostnaden för biljetten. Söndagen blev lugn tillsammans med Emma och Jocke, som hade kommit hem från Kroatien på natten.
På måndagen åkte jag hem till Lina och Marcus. Jättefin lägenhet hade dom. Fick mysa lite med söta Jack. :) Vi åkte sen in till Gamla stan och strosade runt innan vi åt en god lunch på Vapiano.
Även på tisdagen träffade jag Lina. Då åkte vi till Djurgården och besökte Aquaria där man fick se alla möjliga konstiga fiskar. Åt en god lunch även då. På kvällen gick jag, Emma och Jocke och åt middag på Koh Pangang. Mysigt ställe som föreställer Thailand, med allt vad det innebär. Ibland blir det mörkt och så har dom ljudeffekter med åska och regn och lampor som blinkar. :) Jättegod mat, men stark!
På onsdagen var det dags att åka hem. Hann med en lunch med Emma innan jag åkte.

I torsdags låg jag på stranden igen och tog ännu ett dopp.
I fredags åkte jag till Delsbo och mötte upp Sandra och Agni. Vi hade bestämt oss för att cykla dressin. Jättemysigt var det. :) 110 kg tung är den inte så lätt att lyfta, men det måste göras då man ska vända och när man får möte. Ibland är det bra att vara två tjejer (eller tre om man räknar med Agni), för så fort vi fick möte så ville alla karlar hjälpa till att lyfta så vi behövde oftast inte göra så mycket. :) Men när det var dags för matsäck och sedan vända tillbaka mot Delsbo hade vi ingen hjälp så det var bara att använda alla krafter man hade, men vi klarade det! När vi skulle cykla tillbaka insåg vi att vi låg lite dåligt till med tiden och att vi inte skulle hinna tillbaka till den tiden vi hyrt den. Det var bara att cykla allt vad man orkade! Vi var rätt möra i kroppen när vi kom fram! Blev bjuden på middag hos Sandra sen och blev kvar hela kvällen.

Igår kväll var det födelsedagsfest hos Erika med tjejerna. Jättetrevlig kväll!

Idag har jag varit på bio med Sandra och hennes familj. Vi såg Bilar 2. Jag vann ju en biobiljett på jobbet som snart skulle gå ut, så jag passade på att gå med dom.

Nu är det två veckor kvar av semestern och jag hoppas att det inte går så snabbt...


RSS 2.0