A-ha

Just nu är en av medlemmarna i A-ha med på Skavlan. Jag kom inte ihåg det själv, men förra helgen påminde Caroline mig om att jag har träffat en av dem, och jag tror faktiskt att det är han som är med i kväll. :) Jag önskar att jag hade lika bra minne som henne om sånt som hänt för ganska längesen. 
Jag har inget minne av händelsen, men ändå känns det som att jag känner igen det och att jag känner igen honom. Jag tror det var på Järnvägs, men jag har ingen aning om hur det kom sig att jag pratade med honom! Det hade varit roligt om man kom ihåg det...

Nyårslöftet

Tänk vad ett litet nyårslöfte kan göra och inte kunde man väl ana att det skulle ge resultat så snabbt...

Cognitive linguistics

I dag har jag startat en till kurs, vilket var den andra kursen jag valt själv. Efter att ha suttit och läst i boken på förmiddagen och känt att den var lite tungläst så var jag lite tveksam över mitt val men efter seminariet känns det bättre. Det är ett intressant (men svårt/komplext) ämne som handlar om hur hjärnan fungerar för att lära sig saker omedvetet, som tex sitt förstaspråk. Läraren var rolig och jag hoppas det blir en rolig kurs.
En rolig sak är att vi har en kändis med i den här kursen. Förra året var det Anna Bergendahl och nu är det Anna Järvinen. :)

Nu är jag på väg för ännu en middag och filmkväll. 

Ny kursstart

I dag startade en ny kurs och vi hade en föreläsning i syntax. Vi har samma lärare som förra året och han är väldigt bra och pedagogisk så det är bra att vi har honom igen. Föreläsningen började inte förrän klockan två så jag hann göra lite här hemma innan jag åkte. 
Efteråt köpte jag de två sista böckerna till denna termin och åkte sen hemåt. Jag gick och storhandlade på Hemköp. Jag hade fått en rabattcheck där jag fick 100 kr rabatt om jag handlade för minst 500 kr så det var målet med handlingen. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad över min förmåga att överslagsräkna för slutsumman blev 505 kr! :) 
En stund senare fick jag besök och vi lagade en god pastasås till middag och kollade på filmen Argo. Mysig tisdagskväll...

Skolstart

Och så var det måndag i dag och första dagen på vårterminen. Dags att plugga engelska igen och dags att ställa in sig på att prata engelska hela tiden på lektionerna. :) I dag hade vi ett seminarium för en av de kurser jag har valt själv och jag tror att den kan bli intressant. Läraren verkade bra och gruppen som läser kursen verkade också bra. Knappt hälften av gruppen är tjejer från min klass och resten läser andra program. 
Vi blev indelade i mindre grupper för att göra vissa arbeten tillsammans. Framför allt handlar det om att vi ska hitta en varsin artikel om ett specifikt ämne som vi ska presentera framför klassen. Presentationen gör vi tillsammans i gruppen, men varje person ska presentera en varsin artikel. Vid muntliga presentationer är det skönt att ha en bra klass. :) Dessutom är vår grupp först att göra presentationen vilket är skönt för då behöver man inte gå och tänka på det sen. 
Det känns bra att vara i gång med skolan igen och komma in i rutinerna. Framför allt betyder det ju att man är steget närmare att ha ännu en termin avklarad. ;) 
 
Jag måste även berätta att vi har fått betyget på uppsatsen och jag blev väldigt glad över att få ett B! :) Det känns jätteskönt. 

Söndag

På söndagen åkte jag in till stan och därifrån fick jag sällskap på en långpromenad runt Djurgården. Vi var ute och gick i lite drygt två timmar och jag hade med mig kameran och fotade lite. Det var ganska fint väder men lite blåsigt. Det var skönt och välbehövligt med en promenad och frisk luft. Sen åkte vi hem till honom för att laga mat och umgås. En väldigt trevlig dag och här kommer några bilder från dagen. Det hade blivit väldigt märkliga isformationer som jag aldrig har sett tidigare och stenarna var helt täckta med tjock is. Dessutom var det alldeles spegelblank och lite mystisk is på ett ställe, men det var otroligt fint. Du kan se allt detta på bilderna. :) 
 
Kaknästornet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag & lördag

Den här helgen har det varit fullt upp mest hela tiden så jag har inte hunnit blogga nånting. 
I fredags åkte jag in till stan och lunchade med syrran. Sen gick jag och handlade lite. Jag köpte Håkan Hellströms senaste skiva, ett träningslinne på rea, papper till skrivaren och tandborstar. :) Sen åkte jag hem och fixade i ordning mig för kvällen. Caroline var i Stockholm över helgen så hon, jag, Malena, Malin och Tomas (som Caroline bodde hos i helgen) träffades inne i stan. Vi gick först till ett ställe som heter Storstad för något att dricka. Sen gick vi vidare till restaurangen Aqui Tapas & Bar för att äta middag, tapas såklart. :) Det var jättegod mat och ett väldigt trevligt ställe. Det spelades sydamerikansk musik av två killar och ibland även en av servitörerna (som jag tror kan ha varit ägaren). Efter ett tag delades det ut mexikanska hattar, maracas och tamburiner till gästerna och vi fick spela med. :) Jätteroligt var det och alla gäster var glada! Det kändes som jag tänker mig att det brukar vara på restauranger i Sydamerika. Några av gästerna fyllde år och hela restaurangen sjöng för dem. :) 
När vi hade ätit klart gick vi vidare till en bar. Vi skulle gå till Kåken som visade sig vara ett ställe innanför en annan restaurang/bar, men man var tvungen att stå med på gästlista för att komma in så vi fick stanna i den andra baren. Efter en stund åkte vi till Marie Leveau för en drink. Klockan två kände jag mig nöjd och åkte hem.
 
På lördagen låg jag och drog mig länge i sängen och förflyttade mig sen till soffan. :) Till slut tog jag tag i att byta gardiner, eftersom jag fortfarande inte hade hunnit ta ner julgardinerna. Sen var det dags att göra sig i ordning för fest nummer två. Då träffades vi först hos Tomas. Efter ett tag gick vi till en indisk restaurang precis nedanför där han bor, där vi åt en god middag. Sen fortsatte vi med förfestandet hos Tomas innan vi gick vidare till Ljunggrens. När de stängde klockan ett åkte jag hem för att försöka få en god natts sömn. :) 
 
Det var ett par roliga dagar och det är alltid kul att vara samlade, jag, Malena och Caroline. Det händer inte så ofta. Däremot känner jag att man inte är van vid två dagars festande längre!
 

Ledig torsdag

I dag har jag varit ledig och förberett mig lite inför skolstarten på måndag genom att läsa igenom kursplanerna till de olika kurserna, kollat vilken litteratur som ska köpas och att skriva in schemat i min kalender. Även om schemat finns på nätet är det lättare att ha koll på dagarna om jag har det uppskrivet också. Dessutom måste jag hålla reda på två olika scheman annars och då kanske man missar nån lektion. Första halvan av terminen verkar bli ganska intensiv så jag är rädd att jag kanske inte kommer att hinna jobba så mycket. Det verkar som om vi kommer att ha fem salstentor under terminen vilket är ganska mycket. Dessutom är det en del skrivuppgifter under kursernas gång som ska lämnas in. Jag har även för mig att jag har läst att vi ska skriva en uppsats, men jag har inte sett något om det nu så jag vet inte längre. 
 
På eftermiddagen åkte jag till Brommaplan för att jag hade fått en tid för att ta några prover eftersom det visade sig efter ett cellprov jag tog i höstas att jag har vissa cellförändringar. Förhoppningsvis är det bara något som kan skrapas bort och att det är bra sen. Jag börjar bli trött på att behöva ta prover och att de visar sig inte vara helt okej, eftersom jag alltid förväntar mig att allt ska vara bra. 
 
I kväll var det dags för ett pass GRIT Strength. Det gick ganska bra och jag tror att jag ska ta lite tyngre vikter nästa gång. Det känns egentligen knäppt att man ökar vikterna trots att man blir så slut, men jag vet ju att det här passet ska vara så uttömmande det bara kan och jag känner att jag inte är så totalt utpumpad nu som jag var i början när jag tränade GRIT, så jag borde ha lite mer att ge. Usch...det kommer att bli riktigt riktigt jobbigt nästa vecka!!

Halva veckan

Då var halva veckan över och jag har jobbat två dagar. I måndags kväll var jag ute och åt på Vapiano och hade en trevlig kväll. Annars har det inte hänt något mer. Jag skulle ha tränat i går men det blev inte så. Malena mådde inte så bra och orkade inte träna och jag kom iväg lite sent från jobbet och kände att jag inte orkade gå och träna då. 
I morgon är jag ledig och det blir skönt med sovmorgon. Snart drar skolan i gång också, bara några dagar kvar. Det blir skönt att komma igång igen och det är bara att hoppas att det går bra den här terminen också. 

På tåget

Nu är jag på väg till Stockholm igen efter en mysig helg hemma i Ljusdal. När jag kom fram på lördag förmiddag gick jag direkt och fikade med Sophia. Vi satt tills de stängde klockan tre. Då åkte jag hem och hann umgås en stund med mamma och pappa, fram till att vi hade ätit middag. Då åkte jag hem till Sandra, som även hade barnen den här helgen. Jag har inte träffat dem sen i somras så det var ett kärt återseende kan man säga. :) De kämpade båda två om att få min uppmärksamhet och hade många önskemål om vad vi skulle göra. Men det var bara roligt. När de hade somnat satt jag och Sandra och skvallrade en massa. Omkring halv ett åkte jag till slut hem. 
På söndagen efter frukosten åkte jag till Kristin och hämtade upp Adele på vägen som följde med dit. Vi hade en trevlig eftermiddag och pratade och fikade. Vid middagstid åkte jag hem för att hinna umgås lite med mamma och pappa under kvällen. 




Roligt skämt

Sitter och lyssnar på Morgonpasset och känner mig lite dum när jag sitter och storflinar för att de är så roliga.

Här kommer en rolig gåta som jag nyss hörde (typiskt göteborgsskämt):
- Hur kommer man lättast in i svampskogen?
- Man kan ta rälsbussen (läs: man kantarellsbussen)


Edit: nytt roligt skämt:
-Vilken krydda blir gladast över ett besök?
- Kummin (kum in!)

På väg

I dag var jag uppe med tuppen trots att det är lördag. Nu sitter jag på tåget som precis ska avgå norrut. Trött men glad över att åka hem och träffa mina vänner (och självklart mamma och pappa men de träffar jag ju oftare). Det var 3,5 månad sen jag var hemma senast vilket är för länge! 
På Centralen såg jag ett gäng P3-profiler på väg till Göteborg för P3 Guld-galan: Martina Thun, Kakan, Linnea från PP3 och någon som jag inte kände igen. När man ser dem som man lyssnar på varje morgon känns det som om man vill hälsa. :) Det känns som om man känner dem! Det var roligt att se dem i alla fall.





Fredag

I dag har jag jobbat igen och det har varit fullt upp även i dag. Jag köpte med mig "självplocksallad" från Hemköp till middag och var hungrig och skulle sätta mig och äta direkt när jag kom hem. Jag började spola vatten för att det skulle bli kallt och så börjar det låta i rören. Jag börjar fundera på om det har blivit något fel när rörmokaren har varit här i dag och fixat vattenläckan och häller snabbt upp vatten i glaset innan jag stänger av kranen. Strax efter ringer det på dörren och det visar sig vara rörmokaren. Han är inte färdig! Jag som trodde det skulle bli klart under dagen när jag jobbade. Stackaren hade kämpat med att få ur vatten ur diskhon i lägenheten under mig och så börjar jag spola vatten så det fylls upp igen! Så nu får jag fortfarande inte spola vatten i köket. Tycker lite synd om rörmokaren som får jobba med det här hela fredagskvällen. Han kom upp igen för en stund sedan och meddelade att han inte var klar och att stoppet (eller vad det nu var) har flyttat sig en våning ner. Jag får väl se om jag kommer att hinna diska i dag. Annars får disken stå över hela helgen eftersom jag åker till Ljusdal tidigt i morgon bitti. Det är inte så mycket, men tillräckligt för att jag skulle vilja få undan det. 

Märklig dag

Ja, den här dagen har varit lite märklig måste jag säga. Såna där små konstiga eller roliga händelser som jag ska försöka att återberätta så gott jag kan. 
Jag åker alltså till jobbet i dag, efter att ha frågat chefen om det fanns något jobb (som jag skrev i mitt förra inlägg). När jag kommer dit får jag veta att två kollegor är hemma för magsjuka. Då kändes det lite som att man skulle ha stannat hemma, men förhoppningsvis klarar man sig. 
Dagen på jobbet flöt på ganska bra och det fanns en hel del att göra. När jag kommit hem skulle Malena komma förbi eftersom vi skulle gå och träna. Jag går på toaletten och kollar sen på mobilen och ser att hon har skrivit att hon skulle vänta på mig nere vid dörren. Men jag är ju redan hemma! Svarar henne just det, och väntar och tänker att hon säkert har gått nånstans innan hon gick till mig. Kanske tio minuter senare kommer hon upp och det visar sig att hon har stått där nere och väntat och mitt meddelande tog lite tid på sig att komma fram. Jag måste ha kommit hem strax innan hon kom hit. 
Vi går till gymmet, låser in våra saker i skåpen i omklädningsrummet. Men Malena låser inte bara in väskan med saker, utan även nycklarna till hänglåset! De som står i receptionen får komma och klippa upp hennes hänglås med en stor bultsax eller vad det heter! (Sorry Malena, det måste ju faktiskt berättas när jag skriver om den här dagen!)
Träningen går ganska bra och jag kör på lite hårdare än vanligt tror jag. 
När jag kommer hem och ska duscha tar jag av mig strumporna och ser att det är blod på ena strumpan. Jag skar mig när jag rakade benen i går och hade ett plåster över såret. Jag funderar på hur strumpan har blivit blodig när det inte syns något på plåstret. Men så inser jag att plåstret har flyttat sig uppåt av svetten så det sitter nån cm ovanför såret! Och tydligen har det alltså börjat blöda lite igen från såret. 
Jag duschar och hör att jag får ett meddelande på telefonen. När jag klätt på mig går jag och kollar mobilen och det visar sig att killen jag hyr lägenheten av har försökt att ringa och sen sms:at att jag ska ringa upp honom. Jag ringer upp direkt och får veta att det har varit en vattenläcka mellan min lägenhet och lägenheten under mig, så när jag spolar vatten i köket så bubblar det upp hos grannen. Jag får därför inte spola vatten i köket förrän i morgon eftermiddag. För att jag ska ha en chans att komma ihåg det så har jag nu satt en plastpåse över kranen! 
 
Det var min torsdag det. 

Gårdagen

I går fixade jag klart ändringarna i uppsatsen och skickade in den. Trots att vi har till på fredag på oss att skicka in den så kände jag att det var lika bra att skicka in den när jag kände mig klar. Det hade inte gett så mycket att sitta och gruva sig och läsa igenom den fler gånger. 
På kvällen hade jag en middagsgäst och vi satt och pratade under kvällen och hade det trevligt och letade musik på Spotify. 
Det blev inte så jättesent, men tillräckligt sent för att vara trött i morse när jag skulle kliva upp för att åka till jobbet. Jag hade nämligen skrivit till chefen i går eftermiddag och frågat om det fanns jobb. Som tur var så fanns det jobb för jag behöver några fler dagar känner jag. Men lite mindre sömn kan man offra ibland... :) 
Den här torsdagen får ett eget inlägg...

Ventilering

I dag var det alltså dags för den dagen som man har väntat på och gruvat sig för under hela terminen och framför allt de senaste två månaderna - det var dags för uppsatsventilering. Jag var lite nervös i början av dagen men sen gick det bra, både att opponera och bli opponerad på. De frågor som jag fick kunde jag svara på och jag fick inte så jättemycket kritik för min uppsats. Det är bara några mindre saker som jag ska ändra på. Det är så skönt att det är klart nu och höstterminen är i princip avklarad. Jag är bara nyfiken på vilket betyg jag får för uppsatsen, men det får jag ju vänta några veckor på. 
Nästan direkt efter att jag kommit hem gick jag och tränade på gymmet med Malena. Vi körde mest ben i dag, men jag kände inte att det gick så bra för mig egentligen. Men man har väl såna dagar ibland också... 

Registrering

I dag har jag suttit och förberett mig lite mer inför opponeringen i morgon. Sen gick jag och tog ett blodprov och bokade tid för återbesök hos läkaren för att få provsvaren efter koloskopin. Jag har skjutit lite på det vid jul och nyår. Sen åkte jag till skolan för att träffa gänget från klassen och för att registrera mig till engelskakursen i vår. 
Nu är det bara att invänta morgondagen och få ventileringen överstökad. Längtar tills allt är klart! 

En bra helg

Efter att ha spenderat lördagen med att städa fick jag sedan besök på kvällen. Vi lagade mat och drack vin och hade det trevligt. Vi åt fläskfilé med lingonsylt till middag och efterrätten blev lakritspannacotta med hallon. Smarrigt. :) Fast jag kan ändå inte riktigt bestämma mig för om jag gillar att använda lakritspulvret eller inte. Det är ju gott, men det är också en speciell lakritssmak. 
I dag har jag och Malena tränat och vi körde igenom hela kroppen så det kändes som ett bra pass. Sen har jag suttit och planerat inför opponeringen. Det känns helt ok ändå, men man är ju även nervös för vilka frågor man själv kommer att få. Det kan man ju inte riktigt förbereda sig på. 
 
Jag känner mig hoppfull och glad efter den här helgen. Hoppas att känslan stämmer...

Fredag

Idag har jag jobbat och det har varit fullt upp. Direkt efter jobbet åkte jag hem till syrran. Vilgot hade blivit så stor trots att det bara var två veckor sen jag såg honom. :) Det blev en mysig kväll med familjen och god pizza till middag. 

Ännu ett GRIT-pass

Den här dagen har varit ganska lugn. Den startade med en sovmorgon och sen har jag städat och fixat lite här hemma. Förstår inte varför det alltid finns nånting att dona med här hemma, i en så liten lägenhet. :) Jag har även lämnat in uppsatsen inför ventileringen. Tänk att terminen är över om en vecka. Nu är det bara lite nervöst inför ventileringen men sen är man förhoppningsvis relativt färdig. 
I kväll var det återigen dags för GRIT och det var som vanligt väldigt jobbigt. Malena var inte med i dag så jag fick inte den vanliga pausen efteråt medan hon duschar utan jag gick hem direkt. Det tog lite längre tid än vanligt. :) 

Hundraåringen

I dag har jag varit hemma och fixat och donat lite och suttit och läst. På kvällen var jag inne i stan och åt middag och gick sen på bio och såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den var riktigt rolig och det var nog längesen jag skrattade så mycket! De hade verkligen fått till historien bra på film och hade verkligen rätt skådisar också. Efter bion hann vi med att gå och ta något att dricka innan det var dags att åka hem. 

Uppsats

I går och i dag har jag jobbat lite mer med uppsatsen och nu är den inlämnad för bedömning innan nästa inlämning. I kväll blev det träning med Malena igen och vi körde ett benpass. Det gick helt ok trots att jag redan hade träningsvärk i benen. :) 
Det var väl bara det jag hade att säga i dag. :) 

Årets första träning

I dag var det dags att inta World Class igen för ett pass GRIT. Vi tränar ju vanligtvis GRIT på torsdagar med en kille som instruktör så i dag skulle vi testa att träna för tjejen som har det på söndagar i stället. Hon visade sig vara tuff! Till att börja med sa hon åt oss att ta tyngre vikter än vi la på (som jag brukar köra med), så det var bara att lyda. Under passet kom hon till mig och rättade till tekniken flera gånger och körde verkligen med mig! Sen sa hon att jag hade för lätta vikter och att det var anledningen till att jag inte fick till tekniken. Jag använde tydligen benen för lite (trots att jag tycker jag gör det) så hon hämtade ett par vikter till och la på, men bara för en övning som skulle hjälpa mig att få till rätt teknik. Då blev det tungt! Mina armar blev helt slut under passet och när vi var klara så kändes det rejält i benen också. Riktigt jobbigt! 
Jag skulle ha tvättat efter träningen, men jag ändrade tiden till i morgon för jag kände att jag inte orkade springa i trappor. :) 
 
Tidigare i dag satte jag mig och jobbade lite med uppsatsen. Jag kanske har släppt tanken på den lite för mycket under jul och nyår. :) Nu är det två dagars arbete innan den ska lämnas in. 

Ont

Tänk att man kan få så ont i kroppen av att sitta still. Jag tror det märks att jag inte har tränat på ett par veckor och att jag har suttit stilla alldeles för mycket under dessa veckor. Jag vet inte hur jag ska sitta eller ligga och håller på och vrider på mig i soffan hela tiden, för det värker i rygg, höfter och ben. :/ Det blir bra att träna i morgon! Nu är det dags att köra i gång igen äntligen! Än så länge går det ju även att springa ute eftersom snön aldrig tycks komma, så jag ska försöka hinna med en löprunda nån dag också. 

It´s a date

Det blev ingen träning i torsdags tyvärr. Jag kände mig lite för förkyld. Jobbet har gått ganska bra de här två dagarna, men i går var det mycket strul för mig. Några kunder som var lite missnöjda som jag fick försöka att hjälpa. Som tur är så får man inte så många såna kunder på det här jobbet. 
I dag har jag varit inne i stan och fikat och pratat med en ny bekantskap. ;) 

Löften

Efter ett härligt samtal med en saknad och efterlängtad vän kan man nu säga att jag har påbörjat två av tre löften. Och jag har inte tränat i dag. ;) 
I morgon blir det förhoppningsvis träning om halsontet är borta. I dag har jag annars tagit det lugnt och suttit och läst en del. 

RSS 2.0