Jobb och plugg

I går jobbade jag mellan 7 och 16. Det är lite jobbigt att börja så tidigt men det funkar ju när det bara är en dag. :) Skönt när man slutar tidigt sen i alla fall. Efter jobbet gick jag och Malena och tränade. Det blev ett lite kortare pass men ändå bra med lite nya övningar. Efteråt pluggade jag lite innan jag satte mig framför tv:n. 
I dag la de ut facit på den senaste tentan. Jag är lite nervös över betyget och hoppas att jag klarade den. Det kändes ok efter att ha kollat facit men det hänger nog på om jag har förklarat felen tillräckligt tydligt. Jag känner mig fortfarande inte säker. 
Nu ska jag plugga innan jag ska åka till skolan och träffa uppsatsgruppen och ge varandra feedback. Vi tänkte sätta oss ute i solen så det blir härligt. :) 

Helgen

I fredags var jag hos Emma och Jocke hela dagen. Jag var barnvakt åt Vilgot medan de åkte på återbesök med lillan. Sen var jag kvar och umgicks med dem resten av dagen. Vi åt god indisk mat och tittade på Let´s dance bland annat. Jag fick även sitta och mysa en massa med den sötaste bebisen. :) 
I går var jag mest hemma. och jobbade bland annat med uppsatsen. Jag gick en liten sväng i några affärer här i Sundbyberg och köpte några smågrejor. Saknar att gå och shoppa... Jag gjorde även rent "skafferiet" och torkade av hyllorna och försökte att placera allt lite bättre och mer logiskt. Det har blivit att när jag har köpt nya saker så har jag bara ställt det där det funnits plats så det var lite rörigt. Skönt att ha lite ordning. 
I dag har jag också varit hemma och pluggat en del. På eftermiddagen tog jag en joggingrunda och det var varmt! Jag blev även väldigt törstig så det blev inte så långt. 
 
 
 

Dessa underbara kvällar på metron

Att åka tunnelbana en fredag- eller lördagkväll är ingen hit. Folk pratar så de skriker. En pojke i 10-12-årsåldern (med backslick) spottar på golvet i tåget (cool alltså). Var finns respekten?

Update:
En tjej kastar med sitt hår rätt i huvudet på mig. T-banan blir stående i Gamla stan, om jag hörde rätt pga att någon håller upp dörrarna. Det resulterar i att jag får springa till pendeltåget på tre minuter vilket är ungefär minimum tid man kan springa dit på.

Uppsatsskrivande

I går och i dag har jag suttit och jobbat med uppsatsen. Jag känner mig ganska klar men har vissa saker som jag skulle behöva få in men jag vet inte riktigt hur än så länge... Hoppas det löser sig. Det är så himla svårt med dessa teorier som man måste jobba efter när man skriver akademiska uppsatser! 
I dag har jag även tvättat och i kväll var det dags för ett pass GRIT. Det var riktigt jobbigt i dag och kändes nästan som första gången igen. Det var nästan en månad (fyra veckor) sen sist vi var iväg på GRIT pga lite olika saker. Det är verkligen jobbigt när man missar något pass. 
 
Nu sitter jag och kollar på Berg och Meltzer i Amerika och det är verkligen ett härligt program! Det är roligt när man sitter själv framför tv:n och kommer på sig själv med att sitta och le. Det händer ofta när jag tittar på det. :) 

En alldeles särskild påsk

Den här helgen blev inte riktigt som planerat men väldigt mysig på många sätt. Jag åkte till Emma och Jocke i fredags eftermiddag för att umgås med dem och kanske framför allt Vilgot, eftersom han skulle känna sig trygg med mig då jag skulle vara barnvakt när det var dags för syskonet att titta ut i världen. På kvällen när jag var på väg att åka hem så tyckte Emma att det kändes lite annorlunda så för säkerhets skull sov jag kvar, men på morgonen hade inget hänt och allt var som vanligt igen. Vi åkte allihop en sväng till mig för att titta till Zelda. På lördag kvällen gjorde vi en liten påskmiddag med sill, ägg och så grillade kycklingspett med en god matvetesallad. Till efterrätt hade jag gjort påskcupcakes. På lördagen hade vi planerat sen tidigare att jag skulle sova över så det blev en andra natt hos dem. 
På söndag morgon åkte Emma och Jocke in till sjukhuset för en undersökning eftersom Emma misstänkte att vattnet hade gått och det visade sig att hon hade rätt. Däremot kom inte värkarna i gång så de fick åka hem igen. Vi gick och väntade och var ute och lekte med Vilgot. Jocke och jag åkte även en sväng till mig för att Zelda inte skulle vara själv alltför länge. Eftersom vi visste att det var på gång så stannade jag hos dem hela tiden och sov hos dem så att jag skulle vara på plats när det väl hände. Söndag kväll och natt gick och måndagen kom och vi var ute på altanen i det fina vädret. På måndag kväll började det till slut hända något och de åkte in igen och den här gången fick de stanna. I natt kom äntligen en liten tös till världen! Jag tog hand om Vilgot så länge vilket var jättemysigt. Mitt på dagen i dag kom Jocke hem och efter att Vilgot hade sovit och vi ätit lite så åkte vi alla till BB för att få träffa Emma och lilltjejen. Jag är så glad att jag också fick följa med och besöka dem och det var så mysigt att träffa en bebis som bara var 13-14 timmar gammal! Hon var så söt och så liten! Jag är en väldigt stolt "tvåbarnsmoster"! :D
Nu är jag "äntligen" hemma med Zelda. Det har varit jättemysigt att vara med Emma, Jocke och Vilgot hela långa helgen men jag har lite dåligt samvete för att Zelda varit själv så mycket. (Bara för att klargöra så kunde jag ordna någon som tittade till henne i går och i morse så hon har inte varit själv sen i söndags.)
Som så många gånger tidigare så tänker jag ju att det skulle vara så mycket lättare att inte ha en katt som gör att man är lite "fast" och inte kan åka iväg när som helst och hur länge som helst, men det är ju så svårt att tänka på att inte ha henne här också. :/ 
 
Något annat roligt som hände i dag var att vi fick betyget på första tentan och det blev ett A!! Jag blev så glad! Även om jag hoppades lite på det eftersom jag hade sett att två av tre delar gick väldigt bra, så vågade jag inte riktigt tro på det ändå. :) 

Skärtorsdag

I dag har jag suttit hemma och jobbat med uppsatsen igen. Däremot har jag knappt kommit nån vart alls i dag. Jag har mest suttit och ändrat i den texten jag redan hade skrivit och letat lite mer referenser. På förmiddagen kom rörmokaren förbi och sa att de måste stänga av vattnet under påskhelgen för att det fortfarande är en läcka någonstans. Han skulle sätta på vattnet under några timmar i dag för att vi skulle kunna duscha. Efter att jag ätit lunch så gick jag ut för en joggingrunda. Det var några veckor sen sist och det kändes tungt. Först tänkte jag att det var bra om jag tog mig runt den stora sjön, men så bestämde jag mig för att försöka klara 4 km i alla fall, som sen blev 5 km. På ren vilja och på vetskapen av att jag har sprungit så långt förut så fortsatte jag runt den lilla sjön också. Det kändes bra att jag klarade det, även om det inte gick snabbt. 
Det var mysigt att vara ute i dag för det hade slagit ut så mycket, både träd och blommor. Det börjar verkligen bli grönt nu och det är så fint. Det har gått jättesnabbt och det är ju väldigt tidigt i år. 
När jag kom hem hoppade jag in i duschen direkt, lite orolig över att de skulle stänga av vattnet tidigare än de sagt så att jag skulle stå där intvålad och schamponerad men utan vatten. Som tur var så stängdes det av senare än de sagt i stället. Men nu får jag duscha hos syrran i påsk... Det är lite jobbigt att behöva göra allting i köket och att behöva spola toaletten genom att ta en hink med vatten och hälla i. 
 
I kväll lyxade jag till det lite och köpte hem kinamat. Dessutom tänkte jag lyxa till det ännu mer och köpte räkchips. Man fick dock ganska mycket mer än jag hade räknat med och är van vid! Det brukar vara en liten papperspåse men nu fick jag dem i en likadan plastpåse som man får maten i och halva påsen var full med räkchips! Gott var det i alla fall och så har jag en del över. Jag har även kollat på två filmer i kväll. Hansel and Gretel och Promised Land. Både var ganska bra men Promised Land är lite mer i min smak. 

Tjena röris!

Jag börjar bli riktigt tjenis med rörmokaren som anlitas när något behöver fixas här i huset. Han har varit här några gånger nu, fast bara en gång för något i min lägenhet tror jag. Då var det stopp i avloppet i duschen. Sen var det en vattenläcka för ett tag sen så att jag inte fick spola vatten i köket. Nu renoveras badrummet under mig och så hade de upptäckt en vattenläcka hos min närmsta granne men han var inte hemma så de kan inte ta sig in. Därför måste de stänga av vattnet till hans badrum och då stängs det även av hos mig så i kväll och i morgon har jag inget vatten i badrummet. :/ Tur att jag hann duscha efter träningen i alla fall! I morgon ska jag bara vara hemma så då är det inte hela världen att jag inte får duscha. Jag skulle nog inte ha gjort det ändå eftersom jag duschade i kväll. Men jag har otur och drabbas hela tiden när det händer något hos någon granne. 

Tenta och träning

I dag hade jag tenta och förhoppningsvis klarade jag den, men jag känner mig inte säker. Tentan bestog av två delar och vi skulle välja en av dem. Jag hade svårt att bestämma mig och det tog nog en timme innan jag hade bestämt mig helt. Folk hade börjat lämna in sin tenta när jag fortfarande inte hade bestämt mig. Jag började med att göra lite grann på båda delarna innan jag till slut valde vad jag skulle satsa på. Jag hoppas verkligen att jag valde rätt del. Egentligen gillar jag inte att ha valmöjligheter utan det bästa skulle vara att man får göra båda delarna. Då behöver man inte ha ångest över om man valde rätt. Det jag bestämde mig för till slut var i alla fall att leta fel och rätta dem samt förklara varför de är fel. 
 
Efter tentan åkte jag, Emma, Emma, Camilla, Frida och Josefin och åt lunch på Vårgårda. De har så goda hamburgare! Sen gick vi och köpte frozen yoghurt och satte oss i Kungsträdgården där träden har börjat blomma. Det är inte full blom än men fint är det. Det var härligt väder men inte lika varmt som förra året när vi åkte dit då träden blommade, för det var inte förrän i maj. 
 
När vi hade suttit där och pratat ett tag åkte jag hem och tog tag i disken. Sen var det dags för mig och Malena att gå och träna. Vi körde ett lite kortare pass i dag och för min del var det ett ganska dåligt pass. Jag orkade ingenting kändes det som. Jag var jättesvag i armarna och orkade mycket mindre än jag brukar. Jag blir så less när det går dåligt och när det känns som att utvecklingen går bakåt. Jag vet inte vad jag ska göra när det inte händer något. 

De senaste dagarna

Nu har det gått några dagar sen sist och jag har jobbat i två dagar och pluggat lite i helgen. För lite egentligen. Jag har så svårt att hitta motivationen just nu och vill bara att terminen ska vara över. I morgon har vi tenta i översättning och jag känner mig inte förberedd. Jag har pluggat väldigt lite inför den och lever på hoppet att jag har tillräckligt mycket kunskap sen tidigare. Hoppas att det går bra... Lite nervöst är det. Det gäller nog att verkligen vara noggrann. Planen är att skriva mitt svar, sitta och vänta en stund och liksom släppa det och sen läsa igenom det för att se om texten flyter på och om allt låter rätt. Det är planen om jag bestämmer mig för att köra på översättning. Ett annat alternativ är att hitta fel i texter och då blir väl planen lite annorlunda men fortfarande måste jag vara noggrann och läsa igenom texterna ordentligt. Just nu vet jag inte alls vilken del jag kommer att göra. Jag bestämmer mig när jag har läst igenom texterna. 
 
Annat som har hänt är att jag och Malena körde styrketräning på gymmet i söndags. Bland annat tränade vi marklyft för första gången och det är svårare än det ser ut. I dag har jag jättemycket träningsvärk i ryggen! Det är en ovan känsla och den värsta kroppsdelen att ha träningsvärk i enligt mig. Dessutom slog jag personligt rekord i plankan och stog i fyra minuter! Det kändes bra. :) 
På söndag eftermiddag bakade jag non stop-kakor och det är ju så gott! Lite farligt att ha hemma för någon som den senaste tiden har varit väldigt sötsugen. 
 
I dag hade jag ett seminarium på förmiddagen. Sen gick jag till biblioteket och lånade några böcker som jag hoppas kunna använda mig av till uppsatsen. Den är jag lite stressad över eftersom jag inte ens har börjat än! Det blir till att sitta och skriva på den resten av den här veckan (förutom i morgon) och nästa vecka. 

Vårstädning

I dag har jag städat hela dagen och det behövdes verkligen. Jag har putsat fönstren, dammtorkat överallt (till och med lister, dörrar och element), dammsugit, torkat golvet och lite annat. Det är så skönt nu när det är färdigt. Jag hade inte ens insett hur dammigt det var på vissa ställe. Tiden går så fort så man tänker inte på hur lång tid det har gått sen sist man gjorde en sån ordentlig städning. Dessutom tittar man ju inte så ofta på vissa ställen. :) 
 
Nu ska jag jobba i två dagar. Sen vågar jag nog inte boka in något mer jobb förrän uppsatsen är mer eller mindre klar. Insåg efter att jag bokat in dessa dagar att jag måste plugga i helgen för att hinna klart med vissa saker inför måndag. 

Så lite men ändå så mycket

När man kollar schemat nu så ser det ut som att man nästan är klar med skolan för den här terminen. Åtta dagar har jag i skolan under resten av terminen och av dessa åtta dagar så är fyra av dem tentor! Tänk att det kan ta så tvärslut helt plötsligt, från att ha lektioner 3-4 dagar i veckan till att ha max två och oftast en, ibland ingen på hela veckan. Det är så lätt att börja ta det för lugnt nu, bara för att man har så många lediga dagar, men det är fortfarande en uppsats som ska skrivas, fyra tentor som ska klaras av, ett antal andra uppgifter som ska skrivas så det är fortfarande en hel del att göra. Det har varit skönt att koppla bort skolan lite efter tentan, bortsett från de lektioner jag har haft, men det är också svårare att komma igång igen. Men nu är det inte långt kvar till "sommarlov" så det är bara att köra på! Men jag kan fortfarande inte fatta att jag bara behöver åka till skolan åtta gånger till fram till 2:a juni (om jag klarar alla tentor vill säga). 
 
I kväll har jag och Malena varit och tränat på gymmet. Det var skönt att komma iväg eftersom vi inte har tränat på nästan två veckor. Nu hoppas jag att jag är helt frisk till på torsdag så jag kan träna GRIT. Det är "lite" jobbigare än styrketräning så hade det varit i dag så hade jag nog inte orkat köra ett pass GRIT. 

Helgen

Jag hade en mysig lördag hos Emma, Jocke och Vilgot. Vi lekte, fikade och umgicks. På kvällen kom ett par vänner till Jocke och så grillade vi. Det blev senare än jag hade tänkt och jag var inte hemma förrän vid halv två på natten. 
På söndag vaknade jag och var sämre i förkylningen igen. Jag hade lite feber och sov mig igenom hela dagen. Till slut tog jag mig upp för att äta lite och så satt jag framför tv:n resten av kvällen. Det måste ha varit minst fem år och säkert ännu längre sen jag hade feber som jag vet om och jag kan inte minnas att jag blivit så däckad av feber tidigare. Det kanske tar hårdare på en när man blir lite äldre?! :) Jag hade tänkt passa på att läsa lite till skolan men inte ens det orkade jag med.
I dag har jag mått bättre igen och inte haft någon feber, men jag har varit trött och seg. Jag har i alla fall pluggat lite i dag. 

Det ser bra ut

Nyss upptäckte jag att de hade lagt ut facit på tentan så jag satte mig och rättade det jag kunde för att se hur jag ligger till. Det verkar ha gått bra faktiskt. På två av delarna hade jag alla rätt, eller åtminstone nästan alla rätt. På vissa frågor är jag inte helt hundra på vad jag har svarat men jag tror att jag har svarat rätt. Den sista delen går inte riktigt att rätta för det är längre svar som kan ge upp till fem poäng och där beror det helt på hur läraren vill att man ska skriva, eller hur bra man har förklarat något med sina max 150 ord som man hade per fråga. Men jag tror i alla fall att jag är rätt ute på flera av frågorna så jag borde klara även den delen. Sen hänger det på den delen vilket betyg det blir. 
I dag ska jag nog åka till Emma och Jocke och umgås. Förhoppningsvis vara ute i det fina vädret. Dessutom ska vi ha grillpremiär! Jag måste bara kolla så det går bra att jag kommer trots att jag är lite förkyld. 

Jobb

I dag har jag äntligen jobbat. Det var en hel månad sen sist. Jag började redan klockan sju och var där i bra tid, vilket var tur för jag hade kunnat bli sen. I går kväll när jag ställde klockan ställde jag den nämligen en timme för sent. Som tur var kom jag på det innan jag somnade och kunde ställa den rätt. Jag tänkte nog rätt men med tanke på att jag oftast har börjat tidigast klockan tio den här terminen antar jag att det kändes alldeles för tidigt att ställa den på något som börjar med 05. :)
Dagen har gått bra. Det jobbigaste är att ha lite hosta och "kill" i halsen när man sitter i telefon.
I morgon börjar jag sju igen så det blir till att somna tidigt.

Baka bröd

I dag mådde jag bättre så jag åkte till skolan för att gå på seminariet. Det är lika bra att vara där så slipper man göra någon extra uppgift för att man missade det. När jag kom hem bakade jag grahamsbullar. Sen har jag inte hunnit med så mycket mer.

Sjukling

I morse blev det en lång och välbehövlig sovmorgon. Resten av dagen har jag legat i soffan eftersom jag är förkyld. Ont i kroppen, frusen och allmänt seg. Jag har iaf passat på att läsa en artikel till skolan så jag har gjort nån nytta.
Imorgon har jag ett seminarium som jag får se om jag går på. Det viktigaste är att jag är frisk på torsdag för då är jag äntligen inbokad på jobb. Jag behöver verkligen jobba in lite pengar. Jag fick inte så många dagar inbokad i april trots att jag äntligen har lite tid att jobba.

RSS 2.0