Lång pluggdag

I dag var jag lite väl ambitiös i min planering men jag har i alla fall pluggat en massa. Startade dagen med ett besök på Synoptik för en linskontroll. Dags återigen att testa och se om vi kan hitta linser som fungerar bättre. 
När jag kom hem igen satte jag mig och pluggade nästan på en gång och sen satt jag oavbrutet framför datorn och gjorde ordtester på nätet i minst sex timmar. Man är inte särskilt pigg efteråt kan jag säga! Är lite smånervös inför tentan i morgon för jag känner mig inte riktigt förberedd egentligen. Jag hoppas att det inte är alltför svårt. 
 
Det jag hade tänkt göra men inte hann med var att dammsuga, diska, ta reda på tvätt, ta en promenad och träna. Ja...lite väl ambitiöst kanske. :) Testen tog betydligt längre tid än jag trodde. 

Mitt i veckan

I dag var det återigen dags för en föreläsning. Efteråt åkte jag och Emma till stan en sväng. Vi gick på bokrean på Akademibokhandeln, Lagerhaus och ett par andra affärer. Vi hittade även ett trevligt litet ställe att äta lunch på. De hade jättegoda pizzor gjorda på surdeg. Det blev lite shopping för mig, boken Madeleine, några presentpappersrullar, formar med en tillhörande receptbok för chokladpraliner och en huvudkliare som är så skön att använda. :) 
Sen var det bara att åka hem och plugga. 
 

Träning och plugg

I dag har jag pluggat, tränat och gått en snabbis på bokrean på Åhléns, men det fanns inte så mycket så jag ska gå till en bokhandel i stället. Träningen gick bra i alla fall och det är alltid skönt att träna efter ett för långt uppehåll. 
I kväll har jag tittat på filmen Farväl Bafana. Den handlar om Nelson Mandela och hans många år i fängelset. Jag tyckte den var bra. 

Måndag

I dag hade vi en föreläsning som tyvärr kändes lite onödig. Det var med en gästföreläsare så det var synd. Men man kanske får användning av den så småningom, men det kändes inte riktigt som man hörde något nytt eftersom det handlade om chattspråk och hur människor pratar och växlar mellan språk när de spelar dataspel. 
Efteråt satte jag mig med en tjej för att skriva en paragraf. Vi har inte jobbat ihop förut men det gick jättebra. Vi blev klara ganska snabbt och kom bra överens. Det var också väldigt skönt att jobba ihop med någon som man ser kan skriva, så jag inte behöver sitta och påpeka stavfel och sånt. 
 
Sen åkte jag till Sundbyberg. Började med att gå till Synoptik för att boka tid för en linskontroll och sen gick jag och handlade. I dag fick jag min lön och jag har nog aldrig fått så mycket pengar som jag fick den här månaden, med lönen och studiebidraget tillsammans. :) Knäppt att det händer när man pluggar! 
Väl hemma passade jag på att tvätta ett par maskiner eftersom det var ledigt i tvättstugan. Jag hade lyckats smutsa ner alla mina byxor, utom de som jag har använt i en vecka nu eftersom alla andra låg i tvättkorgen! 
Senare blev jag jättetrött igen, precis som i går eftermiddag. All energi och ork bara försvinner... :/ Därför blev det inte så mycket pluggande som jag hade tänkt. Jag gick igenom några ord bara inför tentan på fredag. Men som tur är så har jag två lediga dagar den här veckan som ska ägnas helt åt att plugga och förhoppningsvis träna. 
Till slut letade jag i alla fall fram lite energi till att laga middag, pasta- och broccoligratäng. 

Fin söndag

I dag vaknade man upp till jättefint väder, sol med klarblå himmel. Jag klev upp skapligt tidigt, halv tio, och åt frukost. :) Sen satte jag mig och läste lite i en av kursböckerna innan jag gick ut för en promenad. När jag klev ut genom porten så satt det en råtta högst upp på stentrappan! Väldigt förvånad och lite rädd blev jag! Gick snabbt ner för trappan men vände mig sen för att titta lite mer på den och den var faktiskt lite söt. Det trodde jag aldrig att jag skulle tycka om en råtta! Jag kanske tyckte att den var söt för att den skulle försöka att klättra ner för trappan men ramlade ner i stället. Stackaren. :) Innan jag hade fått upp mobilen hade den ramlat ner så jag fick inget bra kort, men en bild blev det i alla fall, som du ser längre ner. Tänk att jag vågade gå så pass nära en råtta! (Fast bilden är ju lite inzoomad)
Efter råttfotograferingen gick jag i alla fall vidare mot en av sjöarna. Det finns sällsynta fåglar vid sjön och när jag kom dit stog de på isen. Det såg ut som om de solade sig. :) Jag tog bara några bilder på lite avstånd då och tänkte ta närmare bilder efter att jag gått runt sjön, men då var alla fåglar i träden eller flygandes i luften. Runt sjön såg jag även en hare och några koltrastar. :) 
Efter promenaden åt jag lite lunch/middag och tog en dusch. Sen blev jag så trött! Men efter att ha slappat en stund tog jag tag i lite mer läsning inför veckan. Ställde mig även och diskade sen. Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag kanske är pigg i morgon. 
 
 
Klicka för större bild på råttan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagen

I går tog jag bussen till Brommablocks, där det finns en massa stora affärer och en galleria. Det tog inte ens tio minuter med bussen så det är ju perfekt om man vill shoppa lite! Jag började med att gå lite i gallerian även om jag inte hade tänkt handla nåt till mig själv, men det var lika bra att passa på när jag var där. :) Jag köpte en tunika/top. Vet inte riktigt vad man kallar dem, men en lite längre genomskinlig top som man kan ha med ett linne under. 
Sen gick jag vidare till den affären som var anledningen till att jag åkte dit, en jättestor djuraffär. Jag köpte på mig några olika leksaker och en tunnel till Zelda. :) 
När jag kom hem gjorde jag inte så mycket. Några timmar senare åkte jag till Centralen för att möta Emma och Vilgot som kom hem från Köpenhamn. Jag följde med dem hem och vi köpte med thaimat på vägen. Vi hann se resultatet av Melodifestivalen. En stund senare skulle Emma åka och hämta Jocke från flygplatsen så hon skjutsade hem mig på vägen. Vilgot var såklart också med för att hämta pappa. :) 

Spontanmiddagsmys

I går jobbade jag igen. Efteråt hade jag bara tänkt vara hemma, men Lina bjöd hem mig på middag eftersom hon och Jack (hennes son) skulle vara ensamma. Hon bjöd på god fajitas till middag. Efter att ha suttit och pratat en stund så var det dags för Jack att sova. När han hade somnat tittade vi på filmen Ted och åt en del godsaker. Filmen var sådär... Lite smårolig ibland men kanske lite för överdriven. Men en jättetrevlig kväll var det. 

Blondinbella

Jag satt och surfade runt på Youtube och råkade hitta en föreläsning med Isabella Löwengrip. Jag tänkte bara titta lite grann för att se vad hon sa. Oftast tycker jag att det är lite jobbigt att lyssna på henne, men jag fastnade och såg hela föreläsningen! Det var intressant och roligt och hon är otroligt duktig på det hon gör. Det är imponerande vad hon har klarat av trots att hon är så ung. Tänk att hon har blivit så pass duktig på att prata inför folk, även om man ibland hör att hon är ung fortfarande. 
  

Harlem shake

Tänk vad många konstiga trender det finns på Youtube. Nu har det kommit något som heter Harlem shake, där en person står och dansar till en låt och så helt plötsligt börjar alla andra också att dansa. Dessutom är de utklädda. Låten är densamma i alla klipp. Det finns verkligen hur många såna klipp som helst. Man kan ju verkligen undra var trenden startar och hur den sedan blir en trend...
 
 

Motivation tack!

I dag har vi haft ett seminarium. Efteråt åkte jag direkt hem och började plugga ord. Nästa fredag har vi tenta! Det har gått så otroligt snabbt. Man trodde man hade jättemycket tid, men snart är det dags för första tentan. I kväll hade jag tänkt gå och träna, men jag orkade inte. Den här veckan har verkligen motivationen, inspirationen och orken varit som bortblåst, både när det gäller skola, träning och matlagning. Jag tror det beror på att jag har varit så trött hela veckan, så i helgen ska jag se till att sova ordentligt så jag får en bättre start inför nästa vecka. 
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta motivationen till träning och nyttigare kost. Det kan gå jättebra en vecka, då jag inte äter några onyttigheter, men veckan efter kan jag börja äta en massa onyttigt igen. Hur svårt ska det vara att hålla i det längre än en vecka, så man verkligen märker någon skillnad?! Näe, det är bara att ta nya tag...

Skola och jobb

I går var det jobb som gällde. Jag var väldigt trött men tog mig igenom dagen. I dag har jag också varit trött så jag ska försöka att lägga mig något tidigare i kväll. 
I dag har vi haft två bra föreläsningar. På den andra föreläsningen var vi bara vår klass och fick diskutera några olika saker emellanåt. Efter en diskussion ville läraren att några av oss skulle berätta vad vi pratat om. Eftersom ingen självmant berättade så pekade han ut några och jag blev en av dem. Det var väl första gången som jag pratade engelska inför alla och det gick bra. Jag blev nervös och tyckte själv att min röst darrade lite, men så blir det även om jag ska prata svenska. Det var inte värre nu för att jag skulle prata engelska, så det gick väl ganska bra ändå. Läraren gick även runt och lyssnade lite när vi satt och diskuterade och ställde sig vid mig och tjejen jag pratade med en gång, så vi pratade med honom om vad vi sagt. Han är för övrigt inte svensk, utan kanske engelsman eller var han nu är ifrån. Men ju mer man pratar engelska desto lättare går det ju. Det är roligt att man liksom slutar tänka på att man faktiskt sitter och pratar och lyssnar på engelska. 
 
I dag slog det mig att det faktiskt är ett privilegium att få gå på föreläsningar gratis flera dagar i veckan. Visst, allt är inte roligt när man sitter och lyssnar på prat om till exempel grammatik, men att få se duktiga föreläsare (samtidigt som man lär sig saker) är ändå något man ska ta vara på och uppskatta. Vi får ju även möjlighet att gå och se gästföreläsare ibland och det är konstigt att inte fler tar vara på den möjligheten.
Vi har jätteduktiga lärare i engelskan, professorer, forskare och allt vad de är, från olika delar av världen. Dessutom har alla humor och kommer med oväntade roliga historier eller kommentarer som får oss att skratta och hålla oss vakna även de mest tröttsamma dagar. :) Alla är också väldigt duktiga på att förklara saker. 
Något som man tänker för lite på här i Sverige är nog också att vi faktiskt har möjligheten att läsa på universitet och få en utbildning gratis. Visst, vi tar studielån som vi behöver betala tillbaka, men lånet är ju bara för att vi ska kunna leva medan vi pluggar. Vi betalar ju inte en klumpsumma för hela utbildningen. Tänk vad många i andra länder som inte har möjlighet att utbilda sig, på grund av att de måste betala stora summor pengar för att få göra det. 
Själv har jag ju som mål att inte ens behöva ta studielån. Jag tror att jag kan klara det om jag orkar fortsätta att jobba hårt under hela tiden och jag hoppas att viljan och orken håller i sig. Klarar jag inte det så är det inte hela världen och jag har ju inte behövt ta lån under hela tiden i alla fall. Jag tror att jag klarar åtminstone de första två åren, om det inte blir alldeles för mycket plugg som gör att jag inte hinner jobba. Vi får se helt enkelt. :) Jag gör mitt bästa! 
 
Oj, vilket långt inlägg... Det var ju inte riktigt meningen. 

Föreläsningar

I dag var det lite tungt att kliva upp, men jag skulle iväg på en föreläsning så det var bara att kämpa på. Efter föreläsningen hade vi 3 timmar och 45 minuter att vänta ut. Vi åt lunch och satt och pratade. Tanken var att vi skulle plugga men så blev det inte! På eftermiddagen gick vi och köpte fika innan det var dags att gå på nästa föreläsning. Den handlade om lite information om vårt program och så kom en gästföreläsare som jobbar med något vi också skulle kunna jobba med efter utbildningen. Hon var jättebra och rolig att lyssna på. 
Det är inte så konstigt att vi inte kan säga exakt vad vi ska jobba med efter studierna, eftersom ingen riktigt vet exakt vad vi kan jobba med, då ingen än så länge har tagit examen från programmet. Vi är bara den andra kullen som läser programmet för det startades förra hösten. Däremot betyder inte det att det kommer att bli svårt att få jobb efteråt utan det finns nog många möjligheter till jobb efter utbildningen. 

Helgen

I fredags förmiddag hämtade Emma och Vilgot upp mig och så bar det av norrut. Vi stannade och åt lunch i Gävlebro och kom fram till Tallåsen omkring kvart i fem. På kvällen blev det nachos till middag och så tittade vi på På spåret och Skavlan. Och mös med Vilgot såklart. :) 
På lördagen åkte vi till köpingen. Jag träffade Adele och vi gick och kikade i några affärer. Jag köpte bara en bok. :) Vi avslutade med en fika på Finess. 
Sen åkte jag hem och bakade en kladdkaka, duschade och gjorde mig i ordning. Precis när jag var klar kom Therese och hämtade upp mig. Vi hämtade sen Kristin och åkte vidare till Anna där vi åt god middag med några smårätter till förrätt och fläskfile till varmrätt och min kladdkaka till efterrätt. Vi hade en jättetrevlig kväll. 
I går (söndag) tog hela familjen (jag, Emma, Vilgot, mamma och pappa) en sparktur. Vilgot låg i sparklådan som jag och Emma låg i när vi var små. Det var mysigt att vara ute och åka spark och fotografera. När vi kommit hem kom Kristin förbi och hälsade på. Vi satt först och pratade och sen fick hon en ny frisyr av Emma. :) Jättesnygg blev hon! Efter klippningen åt vi god middag och sen var det bara att packa bilen och åka mot Stockholm. Vi hade tänkt åka omkring 16-17-tiden men kom iväg 18.30 ungefär, så det blev lite sent, men jag kom hem 22.45 så det var ju en okej tid ändå. 
Bilder från helgen kanske kommer någon annan dag. 
 

Alla hjärtans dag

Jag borde egentligen gå och lägga mig nu, men jag skriver ett snabbt inlägg om min alla hjärtans dag. 
Jag har jobbat under dagen och det har gått bra i dag. Jag slog personligt rekord i antalet ärenden. :) Efter jobbet åkte jag till Söder och träffade min klasskompis Camilla. Vi gick och åt middag på Chill och gick sen på bio. Vi såg Beautiful creatures och den var bra. :) 
När vi sen skulle ta tunnelbanan hemåt så kom vi till perrongen som var helt fylld med folk. En kvinna berättade att det inte kom några tåg. Hon hade stått där i 20 minuter utan att något tåg hade kommit och sa att det hade hänt någon olycka. Så vi tog bussen till Centralen i stället. Camilla frågade busschauffören om bussen åkte förbi Fridhemsplan vilket han inte gjorde och han sa att det var bättre att ta tunnelbanan om hon skulle åka dit. När vi berättade om olyckan frågade han om det var samma som i eftermiddags, men det verkar inte vara samma eftersom det står på Aftonbladet att det här har hänt på kvällen. Så frågan är då om det har varit två olyckor och om det i så fall är personer som har hoppat framför tåget. Det verkar oftast vara såna olyckor som händer efter tunnelbanan och en dag som alla hjärtans dag kanske människor blir ännu mer deprimerade. Usch vad hemskt i så fall. :/ 
 
Och en annan tragisk händelse i dag var ju dödsskjutningen hos sprinterlöparen som springer med protes, där hans flickvän dog. Det verkar ju som om det var han som sköt henne. Oavsett vad som har hänt är det ju tragiskt, men ännu värre blir det om det stämmer som han har sagt, att han trodde att hon var en inkräktare. 
 
Nog med tråkigheter. Jag har i alla fall haft en bra alla hjärtans dag, trots att jag är singel. ;) I morgon åker jag, Emma och Vilgot till Ljusdal! Nu måste jag sova för jag måste upp i bra tid i morgon för att hinna packa klart och diska. 

Städdag

I dag hade vi en föreläsning, som tyvärr kändes lite onödig. Återigen var det repetition av sånt som vi redan gått igenom. 
Efteråt åkte jag direkt hem. Eftermiddagen har ägnats åt att tvätta och städa. Jag har dammtorkat, gjort rent badrummet, dammsugit och torkat golvet. Skönt att ha gjort en storstädning. 
I kväll har jag börjat packa eftersom jag, Emma och Vilgot åker till Ljusdal i helgen!

Fettisdag

I dag, på fettisdag, har jag jobbat. Det har gått bra och vi blev även bjudna på semlor. Det fanns både klassiska semlor och semlor med vaniljfyllning i stället för mandelmassa. Jag valde den sistnämnda eftersom jag åt en klassisk i går och även hade en i kylskåpet som väntade på mig till kvällsfikat i dag. Jag tänkte att det var roligt att testa något annat och den var jättegod. 
Annars har det nog inte hänt något särskilt i dag. 

Shopping

Dagen började med föreläsningar i ett par timmar. Sen var det dags att göra den sista delen av testet vi gjorde förra veckan, i studien om människors språkinlärning. Det var samma test som vi gjorde då, efter att vi hade fått chansen att lära oss olika ord, så det var väl helt enkelt för att se hur mycket vi kom ihåg efter en vecka. För att jag deltog fick jag en biocheck så det var ju bra. :) 
Sen var det tänkt att jag skulle åka hem och plugga och tvätta, men Emma ringde och frågade om jag ville möta henne på stan för en fika och det lät ju mycket roligare. :) Så vi gick till hennes kunds café och fikade. Jag åt toast eftersom jag inte hade ätit någon lunch och var dessutom duktig och stog över kakan som jag var så sugen på, en av mina favoriter! Efteråt gick vi och kikade i några affärer. Jag gick runt med mina trasiga skor och blev blöt om fötterna i snöslasket, så jag gick in i en skoaffär för att se om jag hittade några nya skor. Jag hittade ett par som var fina och på rea, men de kostade ändå 800 kr. Jag behövde ju verkligen nya skor och gillade dem, så Emma pushade mig lite till att köpa dem. :) Det borde ju vara bra kvalitet på dem eftersom de kostade en del. Så det blev ett köp och jag tog på mig dem direkt och bad killen på skoaffären att slänga mina gamla. :) 
När vi var klara med det vi skulle göra så tog jag bussen till Fridhemsplan för att ta tunnelbanan hemåt därifrån. Där gick jag förbi en Pocket Shop och gick in och kikade efter en engelsk bok. Jag har tänkt läsa en bok på engelska efter den jag läser just nu, för att få in engelskan ännu mer. Det är ju bra att vänja sig vid att läsa engelska och även att lära sig några nya ord eftersom vi totalt har två tentor i ordförståelse den här terminen och jag tror även någon mer sådan tenta nästa vårtermin. Så det fick bli The best of me. 
Det blev en mycket roligare eftermiddag än jag hade planerat. :) 
 
 

Lördagen

I går var det dags för mig att åka och jobba igen. Jag jobbade 10.00-17.15 och sen åkte jag hem och duschade, åt middag och tittade på Melodifestivalen. Therese och Erik var i Stockholm i helgen och skulle höra av sig efter att de hade ätit middag, så skulle vi ses inne på stan. Innan deras middag var avklarad så hann jag se hela Melodifestivalen. :) Precis när resultatet hade redogjorts ringde Therese. Jag tog tunnelbanan till Gamla stan och mötte upp dem på Vapiano där vi satt och pratade i ett par timmar. En cider blev det för mig, så det blev en billig kväll. :) Det var jättekul att hinna träffa dem en sväng!
 
I dag är planen att plugga, städa och träna. 

Sett & hört på tunnelbanan

I dag på tunnelbanan:
 
Två tjejer bredvid mig:
1 : Har du brutit nåt ben nån gång? 
2 : Näe
1 : Jag fattar inte grejen med att bryta ett ben. Bryta ett ben liksom. 
 
 
En man strax bakom mig pratar i telefonen (troligen med en äldre person) och berättar om någon som är ute och reser och att han kan följa personen via Facebook:
Jag vet inte om du känner till något som heter Facebook... (konversationen fortsätter med att han förklarar vad Facebook är, att man kan skriva till varandra och lägga ut bilder m.m. Jag lyssnar inte så noga).
Senare: Man måste ha en dator för att se det. 
 
 
Två kändisar har jag sett på tunnelbanan i dag. Skådisen som spelar Linnea i filmen Sommaren med Göran och dansaren Mario, som till exempel dansade bakom David Lindgren i lördagens delfinal i Melodifestivalen. :) 
 

Mycket att göra

Efter dagens föreläsningar åkte jag hem och pluggade. Vår första tenta, som vi har om drygt tre veckor, handlar om att lära sig akademiska engelska ord. Det är 570 ordfamiljer, vilket blir cirka 3000 ord totalt efter böjningar av orden. Vi har listor med ordfamiljerna och exempel på meningar med orden, men översättningar till svenska har vi inte fått. I dag har jag börjat skriva upp vad orden betyder och har gjort den första listan. Nu har jag sex listor kvar. Jag är inte riktigt säker på hur jag ska gå tillväga för att lära mig så många ord som möjligt. 
 
Jag tror att det kommer att vara ganska mycket den här terminen. Vi blev nog lite bortskämda under den första terminen, så nu känns det som att det är jättemycket. Dessutom läser vi alla delkurser samtidigt vilket gör att det känns mer. Vi har haft flera kursstarter under de två första veckorna nu. Varje kurs och varje lärare har ju sina uppgifter och sina texter att läsa och så ska det göras samtidigt. 
Den här terminen ska vi bland annat göra fyra tentor, en uppsats och ett gäng skrivuppgifter till våra seminarier. Dessutom några gruppdiskussioner och en massa läsning. Och säkert något mer som jag inte vet just nu. Det hade nog känts helt okej om jag inte hade jobbat, men nu ska jag försöka att få ihop det med jobbet. Det ska nog gå, men så här i början känns det mycket. 

Mayday mayday

På en av dagens föreläsningar fick vi se detta klipp. Jätteroligt tycker jag. :) 
 
 

Föreläsningar och bakning

I går hade vi en föreläsning. Efteråt hade vi möjlighet att göra ett test för en studie där de undersöker inlärning av språk (eller något liknande). Jag och Camilla valde att stanna kvar och göra det. Vi fick först ett antal svåra engelska ord som vi inte kunde (det var meningen att vi inte skulle kunna dem). Vi fick svara på vilka vi kände igen och inte. Sen fick vi läsa en engelsk text som förklarade några ord och se en kort föreläsning på svenska som förklarade några andra ord. Efter det fick vi göra ett nytt lite längre test där vi skulle försöka att komma ihåg orden vi lärt oss. Det var 15 förklaringar och fyra ord att välja mellan till varje förklaring. Det var väldigt svårt och de orden jag tyckte jag lärde mig i texten glömde jag snabbt bort. Det tog mindre än en timme att göra och var lite roligt och så fick vi en macka som belöning. :) Nästa vecka kan vi göra ett till litet test på typ tio minuter och om man har gjort båda testen så får man en biobiljett, eller bokcheck. 
 
I dag har vi haft vårt första seminarium. Innan det skulle vi ha en timmes kursinformation för vår klass, men det tog 15-20 minuter och var bara information som vi redan hade kunnat hitta själv på vårt intranät, så det var ju lite onödigt. Seminariumet var bra och läraren verkade jättebra. En lugn, trevlig och pedagogisk tjej från USA. Vi blev indelade i samtalsgrupper som ska träffas inför varje seminarium. Först fick vi göra grupperna själva, men hon märkte nog att vi bildade grupper med de vi redan känner, så hon ändrade sig och skapade grupperna åt oss. Så nu lär man känna några nya människor. Det är ju bra. :) Vi är fyra stycken i gruppen och de andra verkar trevliga. 
 
När jag kom hem ställde jag mig och bakade, trots att jag borde ha pluggat. Jag trodde inte att vi hade något att läsa till i morgon, men fick veta i dag att vi hade en hel del, men jag bestämde mig för att gå på mina tidigare planer. Jag bakar väldigt sällan matbröd men har länge tänkt testa att baka ett hälsobröd från min DHL-kokbok. Jag är alltid lite skeptisk mot mörkt bröd och bröd med frön och sånt i, men det var faktiskt jättegott! Tyvärr blev det inte riktigt färdiggräddat, men nästan, och det blev ju gott ändå. :) Det blev två limpor så den andra är förhoppningsvis bättre. Till middag gjorde jag linssoppa. Det var faktiskt första gången nånsin som jag gjorde soppa från grunden! Jag lyckades först koka bort all vätska och det hade också bränt lite i botten. Jag skyller på spisen igen... Men jag hällde på vatten och kokade upp igen och då blev den bra. :) 
 
 
I går var jag och handlade till bakningen och matlagningen. Jag köpte också hem en massa frukt så jag kan göra fruktsallad. En massa nyttigheter blev det, men det är inte billigt att vara nyttig. :/ 
 
 

Bra dagar

Nu har det varit tyst i bloggen några dagar. Jag har helt enkelt inte hunnit skriva något. 
I torsdags jobbade jag och direkt efteråt åkte jag till Söder för att träffa min barndomsvän Camilla. Vi har bara träffats tre gånger (tror jag) i vuxen ålder och sist var för tre år sedan, så det var på tiden att träffas. Vi bodde på samma gata i Tallåsen när vi var små men sedan flyttade de därifrån. Vi brevväxlade efteråt, hur länge minns jag inte, men sedan tappade vi kontakten. Emma var kompis med Camillas storasyster Charlotte och samma sak hände med dem. Men för några år sedan tog Emma kontakt med Charlotte eftersom det visade sig att de båda bodde i Stockholm. Jag tror de räknade ut att de inte hade setts på 17 år men efter att ha träffats igen blev de jättebra vänner, så genom dem har jag och Camilla också träffats igen. Camilla bor också i Stockholm. :) 
Vi gick till en bar och tog ett par glas vin och satt och pratade oavbrutet i några timmar, innan jag var tvungen att åka hem eftersom jag skulle jobba dagen efter. Det var en jättetrevlig kväll! 
 
På fredagen var det som sagt dags för ännu en jobbdag. Efter jobbet åkte jag hem en sväng och duschade och fixade till mig lite. Sen åkte jag till Söder för att möta upp Emma och Camilla (klasskompisarna, krångligt när folk heter samma sak!). Vi skulle gå och äta och gick först till Bishop Arms, men där var det fullt och 1,5 timmes väntetid så vi gick vidare och hamnade på Helenes krog. Där åt vi jättegod mat och satt och pratade till 23-tiden. Maten kom snabbt och var väldigt god och personalen verkade trevlig, så dit kan jag tänka mig att gå fler gånger. Jag åt babyback ribs till varmrätt och marängswiss till efterrätt. Ännu en trevlig kväll!
 
I går mötte jag Emma, Jocke, Vilgot, mamma och pappa på stan. Vi gick runt och kikade och avslutade med fika. Jag köpte två par trosor på Björn Borg. Tyvärr hittade jag inga skor, som jag verkligen behöver nu. Sulan är helt trasig på min sko... Sedan åkte vi i alla fall hem till Emma och Jocke. Där fixade Jocke jättegod mat, grekisk pytt. Sen tittade vi på Melodifestivalen. Det var ju inte särskilt bra låtar i den här delfinalen. Den enda som var bra var Cookies N´ Beans, fast det är ju ingen vinnarlåt som kan ta hem Eurovision. När det var slut åt vi efterrätten, hallonpannacottatårta. Jättegott! Sen var det dags för mig att åka hem. 
 
I dag ska jag plugga, städa, diska och ta en promenad. Jag hoppas jag hinner med allt. Jag skulle vilja träna Bodycombat, men jag har ont i halsen och har haft det sen i tisdags, så jag får nog nöja mig med promenaden. Det är ju jättefint väder så det blir ju också bra. Nu måste jag nog sätta igång, om jag ska hinna göra det jag ska. 
 
Maten jag åt i fredags. Mums!

RSS 2.0