Idol

Det blir nog en spännande Idol-höst. Väldigt starkt startfält tycker jag.

Friday night!

Då var det äntligen helg! Mysbyxor på, thaimat intagen, läsk, naturgodis, grönsaker och dipp inhandlade. I kväll blir det Idol och lite annat. Fick ett stort paket från Panduro i dag. Det blir nog en pysseldag i helgen. :) Var även och storhandlade. Fyllde kylen och frysen med en massa mat. När man har Med mera-kort får man ju tillbaka en del av det man handlar för. 1% upp till 2000 kr. 2000-3000 kr ger 2% tillbaka osv. Betalar man med Med mera-kortet, vilket jag gör, får man dubbelt så mycket tillbaka. Så den här månaden tänkte jag att jag skulle försöka att komma upp till 2000 kr och få mer tillbaka. (En vanlig månad handlar jag för ca 1000 kr). Varför inte handla hem sånt som man ändå behöver så småningom och tjäna mer på det? Hade med mig en inköpslista och gick och plockade i grejor i korgen och försökte överslagsräkna så jag visste var jag hamnade. Målet var att handla för mer än ca 570 kr för att komma över 2000. När jag kommit upp till nånting på 300 kr började jag tappa räkningen lite och så kände jag att jag hade för lite saker kvar att handla, för att det skulle bli tillräckligt mycket, så jag slutade räkna. Gick till kassan med tanken att det skulle bli för lite. Men när alla varor var inslagna hamnade jag på 590 kr! Närmare är nog svårt att komma. :) Kalla mig snål om du vill...jag kallar mig ekonomisk. För övrigt har jag bara handlat så här en gång tidigare, för att komma över 2000, så det är inget jag gör ofta. :)

Vackra hösttorsdag

I dag är det torsdag och det betyder ju att det bara är en dag kvar innan helg! Lika underbart varje gång! Efter jobbet i dag tog jag en promenad i det varma och soliga höstvädret. Jätteskönt. Jag hoppade därför över träningen i kväll. Tyckte att det var lika bra att passa på att vara ute, man vet ju inte hur många såna härliga dagar det är kvar av året. Det känns även skönt att slippa komma hem efter nio och duscha och sen vara tvungen att lägga sig. Det blev ingen promenad i går som jag hade tänkt så det var ju bra att jag kom iväg i dag. Men på inspirationskvällen kom jag i alla fall iväg. Handlade lite nya scrapbooking-grejor så nu är jag sugen på att pyssla. Kanske sätter mig nån dag i helgen och gör några kort. Fick dessutom en glad överraskning i dag, då jag fick ett sms där det stog att jag vunnit tredje pris i tipsrundan dom hade i går på Rena rama verkstan. Åkte dit efter jobbet och hämtade det. Jag fick karameller, tags (som jag faktiskt funderade på att köpa i går!) och ett vykort. Kul! Jag som nästan aldrig vinner!

Nytt inköp

Mina nya höstskor. :)


Tillbaka?

Det har blivit dåligt med bloggande. Har inte orkat... Kan bero lite på mitt sega internet eftersom det inte är löst ännu med Dialect och Telia.
Nu finns blogg.se som app så då kanske det blir några fler kortare inlägg. Ska försöka att uppdatera lite oftare nu. Har tänkt skriva om flera saker men så har det inte blivit av.
Nu har jag fika på jobbet. Slutar 15.30 och tänkte ta en promenad då. Sen ska jag på inspirationskväll på Rena rama verkstan.
Snart slut på fikat... Bjuder på en bild av mina "nya" fina naglar tills jag är tillbaka nästa gång.


Gunilla

Alltså, vad är det för människa som är med i Svenska Hollywoodfruar? Gunilla...vilken häxa. Har stört mig på henne i varje program men i kväll tog hon priset. Hon är ju galen! Stackars den damen hon skrek åt, som hon försökte att få arresterad genom att ljuga för polisen. Samtidigt står hon och säger att det är den andra som ljuger. Tänk att det finns såna människor som hon...

Ett brev på posten

I fredags kom då brevet jag har väntat lite på. Fast det kom hem till mig i stället för till mamma och pappa. Brevet kom från Polisen och jag förstog direkt vad det var och kunde inte låta bli att skratta. I brevet fanns en bild på pappas bil med mig i förarsätet och en ruta över pappa, en mindre bild med mitt ansikte uppförstorat och så min bild från körkortet.
Den bilden har jag för övrigt alltid tyckt ser ut som en förbrytarbild, vilket gjorde det hela extra komiskt!
Det stog att dom efter undersökning hade kommit fram till att det var jag som körde och jag var därför skäligen misstänkt för hastighetsöverträdelse. Hi hi, hade väl aldrig trott att jag skulle vara skäligen misstänkt för nåt! JAG liksom! :)
Det var i alla fall inte så farligt som jag trott. 8 km för snabbt, men ändå 1500 kronor i böter. Men jag trodde det skulle bli minst 2000 så det var ändå "bra".

I helgen har jag träffat några av mina goa vänner. Jag, Kristin och Adele gick lite på köpingen i lördags. På kvällen blev det dessutom spontan utgång med Kristin. Kul att sitta bara hon och jag och prata. Järnvägs hade ju kunnat vara bättre dock. Eller...hade det kunnat vara bättre? Vet inte om det kan bli särskilt kul längre. Bara om det är nåt bra band som spelar. Det är vännerna som gör det roligt att gå ut, men det är ju alltid roligast hemma.

På söndagen åkte jag till underbara Sandra. Vi lagade mat och kollade på film.

Prag

Tänkte att det kanske är dags att skriva lite om resan till Prag. Det har ju gått drygt två veckor sen vi kom hem! Har bara inte orkat sätta mig och skriva...
Vi åkte ner till Gräsö på fredag och sov i husvagnen, så vi hade lite kortare väg att köra på morgonen. Klockan sex på lördag morgon åkte vi från Gräsö mot Arlanda. Hela resan ner gick väldigt smidigt och bra. Vi kom till hotellet mitt på dagen. Vi bodde på ett väldigt fint och fräsch hotell som heter Red and blue design hotel. Det regnade när vi landade, men efter att ha installerat oss på rummet hade det slutat när vi skulle ut och äta lunch.
Vi satte oss på en uteservering och beställde in en pasta. Vi satt vid ett ganska litet runt bord. Efter en stund kom ett tyskt lite äldre par och frågade om dom andra stolarna var lediga. När jag svarade ja så satte dom sig vid vårat bord och beställde in en öl och kaffe. Sen satt dom och försökte prata med oss hela tiden och skulle berätta om en massa saker, fast dom inte kunde någon engelska. Och vi kan ju inte tyska så det var inte det lättaste. Efter ett tag började jag irritera mig på dom. När vi sedan tog in notan hade dom slagit ihop våra saker, eftersom det var samma bord. Stackars servitören fick försöka att dela upp den. Dessutom ville tyskarna betala i euro så det blev ännu krångligare. Det kom även en till tysk och trängde sig ner vid vårat bord medans vi försökte lösa allt. Till slut kunde vi äntligen gå därifrån.
Det visade sig även att det var Pride-paraden den dagen. Den svängde av vid vägen ovanför där vi åt lunch så vi missade den. Efter lunchen gick vi runt i stan och tittade. Det blev en ganska kort kväll eftersom vi var trötta efter resandet. Till middag åt vi anka med dumplings (typ potatisbollar) med rödkål. En god tjeckisk rätt.

  Karlsbron by day and by night

På söndagen var det jättefint väder. Vi gick till Petrusparken som låg precis vid hotellet. Det var en jättestor park på en stor kulle typ, där man fick en utsikt över hela stan. Det var en massa vägar som gick åt alla håll och med en massa uppförsbackar. Det blev ordentlig träning för benen när man skulle uppåt först. Det tog i stort sett hela dan att gå igenom hela parken (fast vi missade nog en del också).
På kvällen åt vi pizza till middag. När vi satt och väntade på maten sa vi att det var en sån härlig kväll. Helt plötsligt blir det alldeles mörkt och det börjar ösregna och åska och blixtra. Det blinkade till på himlen nästan hela tiden. Vi klarade oss skapligt när vi gick tillbaka till hotellet, men lite blöta blev vi.

  Jag i Petrusparken och utsikten över Prag

På måndagen var det lite mulet väder. Vi gick på stan och tittade i affärer. Jag blev lite besviken på shoppingen, då det var så mycket damkläder. Jag köpte iaf en tröja och ett par knälånga byxor.

Ungefär samma väder hade vi på tisdagen så även då gick vi på stan. Gick även lite mer i Gamla stan. Det finns otroligt mycket fina hus i Prag. Man vill bara ta en massa kort överallt. Det blev inget shoppande den här dan. Vi letade oss fram till en skogalleria som jag hade läst om. Mycket besviken blev jag när jag inte hittade några skor jag ville prova. Förutom möjligtvis några stövlar som var alldeles för dyra. Jag sprang även på ett DHL-kontor den här dagen så jag gick in och pratade lite med dom. Det var bara två personer som jobbade där. Synd att man inte hittade kundtjänsten. :)
På kvällen gick vi på en fontänföreställning. Den hette Goodbye Queen. Dom spelade låtar av Queen och fontänen sprutade i takt med musiken. Lite häftigt var det. :) Tror det kanske hade varit ännu bättre om man gick lite senare på kvällen när det var mörkare. Mot slutet av föreställningen hade det mörknat lite.

  Ett häftigt hus i Prag och fontänföreställningen

Sen var det onsdag och näst sista dagen. Då var det fina vädret tillbaka. Vi gick upp till slottet och Pragborgen. Otroligt mäktigt slott var det! (Fast jag skulle vilja kalla det kyrka). När vi kom dit var det en massa folk som samlats utanför och då kom jag på att det nog var dags för vaktbyte snart, som jag hade läst om. Vi stannade kvar och tittade, men det var svårt att få en bra plats. Faktiskt kan det vara intressant att se hur vaktbytet går till i olika städer. :) Inte för att jag sett så många, men alla har sina speciella rutiner. Här var det bland annat roligt att se hur dom flyttade folksamlingen fram och tillbaka för att man skulle se så mycket som möjligt, samt när en vakt gick och tog av solglasögonen från vakten som skulle gå av sitt pass, för att sedan sätta på solbrillorna på vakten som bytte av honom.
Sedan gick vi in och tittade i slottet och fortsatte att gå runt i området innanför borgen resten av dagen.

  

Sedan var det våran sista dag i Prag. I stället för att gå in mot nya och gamla staden höll vi oss på den andra sidan om floden, på den sidan där hotellet låg. Vi hade gått en bit där, men eftersom vi hade tid på oss fortsatte vi lite längre. Då upptäckte vi att Staropramens bryggeri låg där. Vi gick dit och tittade och mötte en jättetrevlig tjej utanför som berättade att dom kunde starta en engelsk guidad visning klockan elva (klockan var då elva). Så vi gick in direkt och tog en rundtur. Sedan fick man ju smaka en varsin öl. Pappa fick såklart min också, men jag smakade båda sorterna och dom var helt ok. Personalen där var hur trevliga som helst!

 Staropramens bryggeri


Efteråt fortsatte vi att gå runt i området. Det här var den varmaste dagen och det var riktigt svettigt när man gick i solen. Vi gick till en galleria där vi hade varit tidigare och nu hade jag bestämt mig för att verkligen verkligen leta efter nåt mer att handla. :) Jag hittade en tröja och ett par röda jeans. Lite mer nöjd blev jag då över shoppandet dom här dagarna.
Sen var det alltså dags för hemfärd. Vi åt en jättegod biff stroganoff till middag på flygplatsen och handlade lite på Taxfree. Tyvärr blev flyget över en timme försenat. Mamma fick boka färjan till Gräsö klockan 2.00 (i stället för 23.30 som vi tänkt). Jag körde hem från Arlanda och körde på lite eftersom vi kände oss lite smått stressade trots att vi trodde vi skulle hinna. När vi såg hur många vägarbeten det var efter vägen var det tur att vi körde lite för fort ibland. Tyvärr missade jag att sänka farten vid en fartkamera och helt plötsligt lyste det upp så man nästan blev bländad. En rejäl blixt var det! Än så länge har vi inte fått något brev hem...
Det var otroligt skönt när vi kom fram till husvagnen, där mamma väntade med macka och oboy. :)

Ursäkta detta jättelånga inlägg!


RSS 2.0