Blinka lilla stjärna där

Har försökt att laga min julstjärna ikväll. Suttit med pincett för att försöka byta ut lamporna, vilket inte var så lätt. Efter ett tag kom jag i alla fall på hur man fick ut dom. Sen skulle jag få in den nya och det var nog ännu trixigare. Och vissa lampor kommer man ju inte åt alls. Så än lyser den inte.
Men skam den som ger sig. :) Nu har jag mailat tillverkaren och frågat hur man ska göra! Och får jag inget svar från dom kanske jag tar med den till Kardemumma och frågor, eftersom jag köpte den av dom.
Tänk att man tillverkar såna saker som knappt går att fixa när dom slutar fungera! Och så skickar dom ändå med två extralampor i förpackningen. Men det tyder ju på att det går om man är envis!

Kall morgon

I morse visade termometern -18, så det fick bli premiär av täckbyxor och vinterkängorna. När det var dags att gå till jobbet upptäckte jag att skorna inte stog där jag trodde, utan jag hade tagit ner dom till förrådet. Så det var bara att skynda sig ner dit och ta på dom.

Har sovit lite dåligt i natt, som vanligt på söndagar. Men Zelda har skött sig exemplariskt under nätterna den senaste tiden. :) Har inte vaknat många gånger av att hon röjer runt. Hon sysselsätter sig själv och nästan varje morgon ligger hon i sängen och väntar på att jag ska vakna. Sötisen...
Måste hitta en bra lösning för henne inför min och syrrans utlandsresa. Om två månader åker vi!!


1:a advent

Idag åkte resten av julen fram. Adventsljusstakarna står och lyser i fönstren. Tyvärr lyser inte min fina julstjärna. :( Någon lampa måste ha gått sönder i den och det är inte lätt att byta ut lamporna då det är jättesmå lampor som sitter inlindade i nåt slags plastnät... Dålig förklaring kanske... Pappa dömde ut den direkt och sa att det inte går att byta, men skam den som ger sig! Jag ska göra ett försök!

Idag åkte jag hem till Tallåsen för att umgås med mamma och pappa och morbror med fru, som var på besök i helgen. Kom hem till ett tomt hus och antog att dom var ute på en promenad. Väntade ett tag på att dom skulle komma hem så vi kunde fika, men efter ca en timme kom jag på att dom kanske var på julskyltningen. Efter ytterligare en timme nästan kom dom hem och det var som jag misstänkte. Dom hade tydligen ringt mig för att fråga om jag ville med, men jag hade inte hört något. Jag hade inget missat samtal och inget meddelande. Provade att starta om mobilen och då kom det fram. Typiskt! :/ Jag måste köpa en ny mobil! Har sagt det länge, men nu börjar det verkligen bli dags!

Pysseldag

Har haft en mysig dag tillsammans med Adele. Fick ihop några julkort, men inte alls så många som jag tänkt. Men jag kanske hinner göra några fler nån annan dag.
Blev bjuden på både gott fika och god mat av snälla Adele och Niklas.
Tack så mycket för idag! :)

Pyssel

Idag blir det pyssel med Adele. Vi ska göra julkort. Det blir roligt att skicka såna som man gjort själv.

Dear John

Kan verkligen rekommendera filmen Dear John. Jättebra men sorglig!
Känner du för att gråta lite så kan den passa bra. :)

Såg idag att jag har hyrt 290 filmer på lovefilm.se. Det är några stycken. Men så visade det sig att jag har hyrt film där i närmare fem år också. Det var längre än jag trodde. Men vill du se mycket film så kan jag absolut rekommendera den sidan.


Linnea!

Idols största personlighet och en av mina favoriter åkte ur i kväll. :( Trist... Men med fyra bra idoler kvar måste ju någon av dom bästa åka ur. Även om jag gillar Minnah så hoppades jag att det skulle bli hon.




Fredagsmys...

...för mig själv... Längtar efter att fredagsmysa med någon...
Nachos ¤ Tända ljus ¤ Mörk choklad ¤ Julmust ¤ Mosad avokado med nachochips ¤ Jättebra film "Dear John" ¤ Idol... med underbara Olle. Tänk om man finge träffa honom. :)

Tankeläsning

Ibland önskar jag att jag kunde läsa tankar... Tänk vad mycket lättare det skulle kunna bli. Vad många funderingar och analyseringar man skulle kunna bespara sig.
Fast vad jobbigt det blir om man inte "hör" det man vill höra... Men då vet man ju iaf, så behöver man inte lägga mer energi på det.

Helg!

Mysbyxor på
Spotify igång
Ändan i soffan

Nu är det helg!

Nachos
Film
Idol

Uppe med tuppen

Sitter nu på jobbet. Började 7.00 idag. Helt otroligt, men jag gick till jobbet idag också! Har nu gått hela denna vecka. Helt oväntat att jag skulle börja gå just den här veckan, efter helgen i Aronsborg. Hade tänkt gå bara i måndags när jag började 10.45, men sen var det bara att fortsätta. Och nu får man ställa in sig på att gå resten av vintern...

Nu är det bara fyra veckor kvar till julafton! Åh vad jag längtar! Ska bli så mysigt! Från 1:a advent och framåt är en riktigt mysig period...

Utbildade

I morgon är det sista dagen på utbildningen för den nya gruppen på jobbet, efter åtta veckor! Så nu ska dom vara fullfjädrade agenter. :) Dom sista två veckorna har det varit betydligt mindre utbildning och mest medlyssning, samt att sitta själv och ta samtal. Dom sista två dagarna nu handlar det mest om coachning för oss utbildare, att finnas till hands vid frågor.
Har varit åtta roliga veckor på jobbet! Men många gånger tröttsamma också. Det tar mycket energi från en. Jag tror och hoppas att vi har gjort ett bra jobb och jag hoppas att det kommer att gå bra för dom.

Tjänsten jag sökte har jag inte hört något mer om än, men jag tror inte att jag får den, och det gör inte så jättemycket. Men jag är jättenyfiken på vem som får tjänsten!

Nyttigt!

Promenerade till jobbet även i dag och sedan hem från jobbet. Tidigare i veckan har jag ju haft tur och få skjuts hem.
Gick direkt och handlade. Denna månad har blivit lite av en "rensa frysen-månad" så nu är det dags att fylla upp den igen, så det blev lite mer inhandlat än jag planerat. Hade skrivit en matlista på jobbet och lagt den i väskan. Väl på affären stog jag och letade i väskan utan att hitta den, men jag kom ihåg allt ändå. Precis när jag klev innanför dörren hemma kom jag på att jag flyttat lappen till jackfickan. :)

 

Här ser ni mina nyinköpta jullyktor. Och när man tittar på min välfyllda fruktskål kan man tro att det är en riktig hälsoguru som bor här! Nu kan man bara undra hur jag ska hinna äta upp allt innan det blir dåligt.


Onsdagkväll

Jorå, en del julsaker fick plockas fram lite tidigare i år. Har satt upp julgardinerna (i kök/vardagsrum) och tagit fram juldukar och ett par julljuslyktor. Gardinerna till sovrummet ska jag försöka sy upp under veckan. Köpte dom redan till förra året, men dom ligger kvar i förpackningen. :)
Får se om jag tar fram adventsljusstakar och julstjärnan i morgon eller till helgen...

I kväll gick jag iväg på träning och trodde jag skulle få träna mitt favoritpass Bodycombat, men dom hade ersatt det med Bodyattack i stället på grund av sjukdom. Fick testa att träna för en (för mig) ny ledare och hon var riktigt bra! Höll igång hela tiden och peppade! Otroligt att man kan ha sån energi genom hela passet! Men det var det jobbigaste passet jag tränat på länge!
Så nu har jag unnat mig ett par kakor till kvällsfikat. :) Har varit duktig och hållit mig från dom i en och en halv vecka. Det är bra för att vara mig, när det finns fikabröd i frysen! Och det finns det ju nästan alltid hemma hos mig, eftersom jag gillar att baka. :)

En till rolig sak som hänt i kväll var att jag fick veta att Lundell ska ut på turné i vår! Åh vad glad jag blev! Man vet ju aldrig om den senaste turnén var den sista. :) Så nu är det bara att vänta på att biljetterna släpps.

Tack för mig den här onsdagskvällen...


Julpynt

Alla, eller iaf många, verkar tjuvstarta med julpyntning. Jag brukar alltid vänta till 1:a advent. Men nu börjar jag fundera på om man ska börja lite tidigare... Mysigt med ljusstakar och julgardiner ju. :) Får se...

Snart stundar advent...

Idag började jag jobba 7.30. Känner mig lite duktig, då jag gick till jobbet. Har gått alla dagar denna vecka. Känns bra att jag börjat med det och kan lämna bilen hemma. Förra året kunde jag cykla fram till 14:e december innan snön kom. I år blev det ungefär en månad tidigare. Men men, det är ju mysigt med snö också. :) Man får ju lite mer julkänslor vid advent då.
Tänk att det är 1:a advent på söndag! Helt otroligt! :) Snart är detta året slut... Känns som att man har en del att göra under dom kommande helgerna. Det är ju fortfarande många julklappar kvar att inhandla.
I helgen blir det julkortstillverkning och julpyntning.
Nästa helg vill jag nog åka till Hudik och titta efter julklappar. Någon som vill med?
Helgen efter är det 3:e advent, då får det nog bli julshopping i Ljusdal.
Sen är det helgen före julafton och julbord med jobbet.
Härliga december! :)

Ultrarapid

Dagen går i ultrarapid. Man känner sig seg i kropp och knopp. Man kopplar inte lika snabbt som annars. :) Tur att jag hade sovmorgon, men det betyder ju också att jag har två timmar kvar att jobba.
Det verkar som om hela gänget som var med i helgen går i samma takt som mig.
Ultrarapid är för övrigt ett konstigt ord. Låter som att det går jättesnabbt, men egentligen innebär det precis det motsatta.

Utbildningshelg

Har haft en intensiv men rolig helg med många trevliga kollegor. Både hemifrån och nya bekantskaper.
En välplanerad och fullspäckad utbildning har vi haft. På lördagkvällen var det fest. Mycket trevligt och roligt! Jag och några grabbar blev kvar sist och jag la mig vid fyra på natten. Sov fyra timmar och skulle sen upp för mer utbildning. Har inte varit jättepigg idag. :) Ikväll blir det till att lägga sig tidigt. Men som tur är så har jag sovmorgon imorgon! Väldigt välbehövligt och bra tajmat att ha det just i morgon.

Värme!

När jag kom hem från jobbet idag hade dom fixat mina element, så nu är alla tre varma! Temperaturen är på väg uppåt. :)

Utbildning i helgen

Är så trött så jag skulle kunna lägga mig och somna direkt som det känns, men 17.30 avgår bussen söderut. Blir nog en rolig helg, men man kommer inte att vara speciellt utvilad. Vissa ska nog sitta och festa lite ikväll, men det orkar jag nog inte. Framför allt kommer jag inte att orka med morgondagen i så fall. Så det får nog bli en ganska tidig kväll. Imorgon ska man vara klar och ta bussen för att byta hotell kl 7.45. Då ska man ju hinna äta hotellfrukost också. Sen är det utbildning hela dan och fest på kvällen.
Återkommer efter helgen.


Kvällsfika

Tänkte att jag skulle ge te en chans till kvällsfikat, eftersom det inte är så nyttigt att dricka oboy nästan varje kväll. Men näe...jag tycker fortfarande inte att det är speciellt gott att dricka te. Kaffe är värre, men te smakar ju inte så mycket. Fortsätter nog med min oboy. Det är mycket godare! :) Jag blir nog aldrig vuxen när det gäller fika.

Jobb bara jobb

Idag har det varit utbildning hela dagen. Sen var det intervju. Det känns inte som att jag kommer att få jobbet, men det är helt ok isf. Jag har ju försökt och har lite mer erfarenhet om det skulle komma någon ny tjänst som jag vill söka.
Imorgon eftermiddag bär det av mot Aronsborg i Bålsta med jobbet. Det är utbildning i helgen och fest på lördag kväll. Hoppas det blir roligt. Vi är ca 40 st som åker från Ljusdal och så är det en massa folk från andra kontor där också.

Vinter

Idag har det sett ut som ett julkort utanför jobbet. Så otroligt fint! Helt vita frostiga träd och strålande sol. Älskar såna vinterdagar! Och det känns otroligt att vi har en sån dag redan i november. Just nu verkar det som om vintern har kommit för att stanna och det hoppas jag. Har i så fall aldrig varit med om att vintern kommit så plötsligt! Inte som jag minns... Och det var längesen vintern kom så tidigt.
Nästa helg är det första advent. Ska bli så mysigt att sätta upp ljusstakar och julgardiner! Längtar! Det känns som att det är fullt upp varje helg fram till jul. Tyckte jag var ute i god tid med att börja planera julklappar, men nu känns det som om det kommer att bli i sista minuten ändå.

Intervju

Idag har vi kört igång med lite mer utbildning för alla på avdelningen. Det bestämdes igår eftermiddag så det blev ganska oplanerat, men det har gått bra. Imorgon fortsätter vi. Efter ett antal utbildningar i morgon ska jag på anställningsintervju med min chef. Får se hur det går. Svårt att veta vad det kommer för frågor när hon redan känner mig.

Mitt i veckan

Idag är det onsdag och tanken var att jag skulle träna Bodycombat. Men av olika anledningar bestämde jag mig för att hoppa över träningen idag.
- Fick ont i huvudet på eftermiddagen
- Kom hem till en 16,6 grader varm (kall) lägenhet och gick till hyresvärden för att be dom kolla elementen. Skulle sen prova att lufta dom, så det blev senare middag än jag tänkt
- Tänkte försöka förbereda mig lite inför intervju imorgon. Blir nog inte så mycket förberedelser ändå.
- Måste tvätta

Sen visade det sig att Bodycombaten var inställd, så det var ju lika bra då.

Morgonpasset

I morse låg jag som vanligt och halvlyssnade på Morgonpasset i P3, medan jag låg och drog mig. Jag somnar ju om stup i kvarten (eller minuten) så jag hör radion bara då och då. Så i morse då somnade jag som vanligt om. När jag vaknade till en gång insåg jag att jag drömt samtidigt som jag hörde dom på radion. Jag är inte säker, men jag tror att det jag hörde var på radion på riktigt, men så la jag till bilder till det i drömmen. :)
Någon som vet om dom strax före sju pratade med en svensk tjej som bodde i Kina? Annars var det dröm alltihop. :)

Ljusparty

Ikväll bjöd Adéle med mig på ljusparty hos en kompis till henne. Det var trevligt och man luktade på en mängd med dofter. Beställde några ljus som kan lysa upp i vintermörkret. :) Tänk vad gott det ska dofta när man kommer hem till mig. ;)

Eftersom jag inte hann äta middag innan jag skulle dit så blir det sen "middag" nu med pizzasallad och en majskolv. :)

Rolig helg!

I helgen har min älskade syster varit hemma, tillsammans med hennes fina pojkvän. Alltid lika mysigt att umgås med henne/dom. På lördagen tog vi en sväng på köpingen och Adéle var så snäll och fixade Emmas naglar. Jättefina blev dom! Åkte hem till mor och far och åt middag, sen tillbaka till min lägenhet för lite partaj! Adéle och Niklas, Kristin och Johan, Sandra och lite senare Karl-Johan som är en kompis till A&N kom förbi. Och så Emma och Jocke då. Det blev en riktigt trevlig och rolig fest! Längesen jag skrattade så mycket tror jag! Är så glad för dom vänner jag har! Helt underbara, och dom roligaste vännerna man kan ha!
Emma och jag bjöd även på lite fuldans innan det var dags att bege sig mot Järnvägs. Ni som inte vet vad jag pratar om kan gå in på http://fuldans.se/?v=necwovtdcc
Riktigt roligt! Och en härlig låt!
På Järnvägs var det också jättekul. Inte så mycket folk, men vi hade roligt ändå och stog och dansade nästan hela kvällen.

  

  

På dom två sista bilderna ser ni min nya frisyr. :) Min duktiga syster har gjort mig så snygg i håret!


Så snygga!

I onsdags var jag hos Adéle och fixade mina naglar. Hade bestämt mig redan innan vilken färg jag skulle välja. Såg den när Adéle stog på Trendmässan i Ljusdal för några veckor sedan och fastnade direkt för den. Älskar den här färgen! Skimrande lila, lite metallic. Skulle gärna ha den fler gånger.
Så här ser dom ut nu.


Trevlig torsdag

Idag blev det Sibylla-lunch med Adele. Ikväll var det filmkväll med Kristin. Vi såg bästa filmen Mamma Mia och åt pizza och godis.  
Mycket trevlig torsdag. Men lite väl onyttig. :)
Nu borde det räcka med onyttigheter på några veckor. Kommer det att göra det? Tveksamt... Har ju dessutom två godispåsar som inte är slut än! Hade ju tänkt skicka med dom med Kristin, men glömde bort det... Nu kanske du tänker att jag "glömde". :) Men det är faktiskt sant att jag glömde, på riktigt!

Sökt

Ja, då var ansökan inlämnad. Det var lika bra. Skrev ihop ett cv lite snabbt här på jobbet idag. Hoppas det duger. :)
Men jag känner mig lite osäker på om jag tog rätt beslut eller inte. Men det är ju långt ifrån säkert att jag får det, och jag kanske inte måste ta det heller. Fast det är svårt att tacka nej till en tjänst man sökt, när det är på samma arbetsplats där man sitter nu. Men det är bara att vänta och se...

Träna mera!

Jag vill verkligen komma i form, men har så svårt att hitta den rätta motivationen. I stället rör jag för lite på mig och äter för mycket onyttigt. Till resan i februari skulle jag vilja gå ner några kilon, men det tror jag inte kommer att hända. Jag vet att man inte ska tänka så, men jag är bara realistisk!
Jag vill hitta någon träning som jag tycker är riktigt rolig, och helst något jag kan träna när jag vill. Det är ganska roligt att träna på gymnastikföreningen där jag går nu, men det roligaste passet som jag blir mest peppad av är Bodycombat och det går ju bara att träna en gång i veckan.
I vinter vill jag försöka att åka mer skidor än förra året. Har också funderat på gymmet här i Ljusdal, men känner jag mig själv rätt tappar jag lusten efter ett tag.
Spela tennis skulle jag också kunna tänka mig, men då måste man ha någon att spela med...

Är det någon som har något tips på något roligt man kan träna i Ljusdal?

Ny utmaning?

Funderar på om jag ska gå vidare till nästa utmaning på jobbet. Har till på torsdag på mig att bestämma mig. Det är inte säkert att jag får chansen, men ska jag lämna in en ansökan?
Min första tanke var att söka, men ju mer jag funderar desto mer osäker blir jag. Har jag det som krävs? Klarar jag av dom uppgifterna det innebär?
Tankarna går ju också till det jag fått göra nu, att hålla i utbildningar. Om jag skulle få chansen att fortsätta med det är frågan vad jag helst vill. Tycker det är jättekul med utbildningarna.
Återkommer och berättar vad jag bestämmer mig för.

Oförskämd, jag?

Idag hade jag en arg kund, engelsktalande australiensare. Och för första gången någonsin har jag fått höra att jag var oförskämd! Undrar om det berodde på honom eller mig? :)
Han ville inte lyssna på det jag sa och tog åt sig på ett sätt jag aldrig varit med om. Och med hans australienska dialekt var det svårt att höra vad han sa och så ska jag försöka att berätta hur det är till en person som inte lyssnar utan bara säger emot. På engelska.
Svårt samtal...
Annars har väl dagen varit bra, fast den har känts lite väl lång. I morgon är det fredag! Härligt!

Helgen i Stockholm var förresten bra. Fick umgås med syrran, blev fin i håret och fick träffa söta lilla Agust, min kusins bebis!

RSS 2.0