Dags att sätta igång igen

Efter att ha suttit stilla i soffan större delen av helgen så tog jag mig till slut ut på en joggingrunda i eftermiddags. Det kändes lite tungt efter ett litet uppehåll och efter min förkylning men det gick ändå helt okej till slut. Det gick inte så snabbt men jag tog mig ändå runt båda sjöarna och slutade på strax under fem km. Nu är det dags att ta nya tag, både med träning och kost. Dessutom drar ju skolan igång i morgon. 
 
Om en vecka åker jag och Erika till Kroatien. Det ska bli så härligt! Lite extra semester. :) Om allt går som planerat åker jag dessutom till Hong Kong om en månad! Det känns nästan overkligt. Två resor på så kort tid efter att inte ha varit utomlands på 2,5 år. Jag hade ju även ställt in mig på att inte resa under studietiden så då blir det ännu mer overkligt. :)

Boktips

Hur kunde jag glömma?! På Kolmården köpte vi fyra brickor på chokladhjulet och vann 2 kg Marabou mjölkchoklad! Lycka! Jag och Emma har försökt vinna ett antal gånger i dessa lotterier men aldrig vunnit! 

Jag tänkte berätta om min senaste läsning, som jag blev klar med tidigare i veckan. Gatukatten Bob är en fin historia om hur en man och en katt hittar varandra och får ett väldigt starkt band till varandra. Man får läsa om hur stark kärleken och lojaliteten kan vara mellan en människa och ett djur. Dessutom får man en inblick i hur livet kan vara för någon som kämpar för att ha mat för dagen och tak över huvudet genom att arbeta på gatorna. En man som tidigare varit hemlös och drogmissbrukare och försöker att ta sig ifrån det livet. Det fick i alla fall mig att tänka till lite. Jag försöker att inte dra några slutsatser när jag ser dessa människor ute på stan men det är tyvärr lätt att vara lite fördomsfull i vissa fall.




Kolmården

I går var vi alltså på Kolmården och vi hade en jättebra dag. Eftersom det är sent på säsongen så var det väldigt lite folk där vilket var jätteskönt. Inga köer, ingen trängsel. Vädret var också jättebra för att gå på djurpark med småbarn. Lagom varmt och inte så soligt. Lite duggregn kom det emellanåt men det var så lite så det gjorde inget. Roligaste djuren var aporna och surikaterna. När vi stog och tittade på schimpanserna så blev det lite bråk mellan aporna om maten och de skrek riktigt högt och jagade varandra! Disa låg och sov just då men vaknade som tur var inte. Det var väl ungefär som när jag låg och sov i barnvagnen när jag var liten, igenom hela delfinshowen. :) Surikaterna är ju så himla söta och roliga! Delfinerna är ju också en stor favorit och där skulle jag nog kunna stå och titta länge också bara för att det känns så rofyllt. Det roliga var att Disa verkade tycka om delfinerna också, trots att hon är så liten. Hon såg jätteglad och fascinerad ut, kanske både för vattnet och delfinerna. 
Björnarna var också roliga att titta på och Vilgot verkade också gilla dem. En av ungarna började klättra i ett smalt träd och väldigt snabbt var han högst uppe i toppen och trädet svajade av tyngden. Han satt där en stund innan han snabbt och smidigt klättrade ner igen. Väldigt imponerande att så stora djur kan klättra så bra. 
Det blev många bilder tagna under dagen, hela 391 stycken, som jag sen rensade bort till 301. :) Här kommer en liten bildkavalkad. 
 
 
  
 
 
 
 
 
  
  
  
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 

IKEA

I går åkte jag iväg till Barkaby för att gå på IKEA. Jag passade ju på att kolla i Outlet-butikerna också där jag endast köpte en sport-bh. På IKEA blev det några fler inköp än planerat. :) 
I dag tog jag en promenad och gick till Marabouparken, dit jag tänkt gå länge men fortfarande inte kommit iväg till. Det var en fin park. Därifrån gick jag efter kanalen och satte mig sen och läste med utsikt över vattnet. En skön dag. 
Nu måste jag börja göra mig klar, duscha och packa ihop lite saker, eftersom jag ska sova hos Emma och Jocke i kväll. I morgon ska vi nämligen åka till Kolmården och då måste vi åka ganska tidigt. 
 
 
 
 

Ljusdalshelg

Jag har inte riktigt hunnit med att blogga så jag tänkte berätta lite om vad jag har gjort när jag var hemma i Ljusdal. Det blev några väldigt lyckade dagar hemma, då jag både hann ta det lugnt, umgås med familj och vänner. I torsdags kom jag alltså hem och började med att fika. :) Prästen kom också dit och pratade med Emma och Jocke om dopet. På kvällen åkte jag till Sandra och umgicks lite. Vi åkte till pizzerian och åt kebab med bröd och strips. Jag tror inte jag har ätit kebab sen jag flyttade från Ljusdal så det var riktigt gott! 
Fredagen gick åt till att förbereda inför dopet. Jag stog för en del av bakningen och gjorde drömmar och chokladsnurror. Till middag beställde vi pizza. 
På lördagen var det alltså dags för dopet för Disa, min systerdotter och guddotter. :) På förmiddagen var det fullt upp trots att vi trodde att vi hade gott om tid. Jag, Emma, Jocke och barnen åkte lite tidigare till kyrkan och förberedde oss. Jag var lite nervös eftersom jag skulle läsa en dikt. Jag fick inleda dopet med den och det gick bra. Jag höll Disa under hela dopet och hon var så snäll så. Hon blev lite gnällig en liten stund men annars var hon lugn. Vilgot var också väldigt snäll och sa inte ett ljud under dopet. Det var ett väldigt fint dop med en jättebra präst och fin musik. Efteråt åkte vi till Folkets Hus i Tallåsen där vi hade dukat upp med en buffé med en massa god mat. Efter maten blev det presentöppning och sen fika med tårta och kakor. Det var en jättefin dag. 
På söndagen tog vi det mest lugnt. Emma med familj åkte hem till Stockholm på eftermiddagen.
Måndagen började jag med en lång sovmorgon vilket jag tror behövdes. Förutom att det hade blivit lite mindre sömn i några dagar så hade jag även blivit förkyld. Sen satt jag ute på altanen i bikini och läste större delen av dagen. Väldigt skönt, även om det var lite kallt när solen gick i moln. På kvällen gick jag och åt på Järnvägs tillsammans med Erika. Vi åker ju till Kroatien om 1,5 vecka så vi tänkte ses och planera lite. Efter middagen tänkte jag följa med upp till hennes lägenhet, min fina gamla lägenhet som hon tog över, en liten sväng men det råkade bli i några timmar. Klockan ett på natten åkte jag hem! 
På tisdagen åkte jag till Adéle, Niklas och Ella. Jag och Adéle satt och pratade ett tag hemma hos dem innan vi gick och fikade på Finess. Sist jag såg Ella var hon bara ett par veckor gammal och nu är hon snart tre månader så hon hade vuxit mycket! Hon är så fin och det var roligt att träffa dem och få umgås i några timmar. Efter att ha åkt hem och packat så var det dags att åka tillbaka till Ljusdal för en middag med Sandra på Kinarestaurangen. Sen tog jag tåget och åkte hem till Stockholm. 
 
Jag har tyvärr inga bilder från dopet eftersom jag ska få dem av mamma och pappa så här kommer några andra bilder från helgen, framför allt barnbilder. :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubbelspel

Nu är jag strax framme i Ljusdal och på tåget har jag läst ut boken Dubbelspel. Ännu en bok jag kan rekommendera, med många vändningar. Nu ska jag strax hoppa av tåget!




Mer pengar in

I dag har jag städat lite mer. Man kan tro att jag borde vara klar men jag har delat upp min storstädning i flera mindre städningar. :) Mitt på dagen åkte jag till stan och tog en långlunch med Emma i min klass. Eftersom hon åker till Hong Kong om några dagar för att plugga under höstterminen så passade vi på att ses en gång till innan hon åker. På eftermiddagen mötte jag en tjej i Sundbyberg för att sälja en bok. När vi möttes så hade hon sett att jag sålde en annan bok som hon behövde också så jag sprang upp till lägenheten och hämtade den. Lika bra att sälja så många jag kan. :) Nu har jag fått in 1000 kr på såld kurslitteratur! 
Nu är det dags att packa eftersom jag åker till Ljusdal i morgon. 

Tisdag

I dag var jag till gymmet igen för att vara med på två 30-minuters lunchpass. I går tränade jag ju armar och axlar eftersom jag visste att jag skulle vara med på ett pass där man tränar rumpa och ben. Det andra passet visste jag inte riktigt vad det var, men det visade sig vara nästan bara axlar, skuldror, armar och bröst! Det var två jobbiga pass som verkligen var hårdträning för vissa kroppsdelar! 
Resten av dagen har jag städat lite, tvättat och fixat olika grejor. 

Måndag

Den första lediga måndagen på ett tag och det var väldigt skönt att vakna utan klocka (trots att jag vaknade redan vid åtta), ligga och läsa i sängen, lyssna på Morgonpasset (det första med ordinarie, bästa programledarna sedan sommaruppehållet) och bara ta det lugnt. Vid lunchtid mötte jag upp några av vännerna från klassen för att äta lunch och uppdatera oss lite efter sommaren. Det var roligt att träffa dem igen. Nu kommer vi ju att läsa olika kurser i höst så vi kommer inte att ses så mycket tyvärr. 
Efter lunchen gick jag och shoppade lite. Jag köpte bland annat ett fat till mina olja/vinäger-flaskor, kokosolja och några böcker. Jag har ju egentligen mer än tillräckligt många olästa böcker hemma men jag kunde inte låta bli att köpa dem när jag fick en gratis om jag köpte fyra stycken. :) Jag vill ju ända läsa dem nån gång. Eftersom jag råkade ha vägarna förbi Stikki Nikki kunde jag inte motstå att gå in och köpa en kula glass. Jag valde en glass med smak av blåbär och lavendel som var väldigt väldigt god!
När jag kom hem bytte jag om till träningskläder och gick till gymmet och gav armar, axlar och mage en omgång. :)






Semester!

Nu har jag till slut fått semester och det känns riktigt skönt. Efter att jag lämnade jobbet i fredags har jag mest varit hemma och tagit det lugnt. Kollat på film, läst, städat, tagit en joggingtur och provtränat lite smått i det nya utegymmet i Sumpan och fixat lite smågrejor här hemma. 

Gott!

Okej, jag tar tillbaka det jag sa. Kakorna blev visst inte så misslyckade. De blev jättegoda! Visserligen ganska kladdiga, men det kanske de ska vara. Inte heller så snygga. Hur skär man i maräng utan att den går sönder?! Går det? Men det är ju smaken som är viktigast. Choklad och maräng, kan det bli bättre? Solbackarutor var det alltså. Jag har tyvärr ingen bild.

En dag!

Nu är det bara en dag kvar att jobba! Otroligt skönt! 
I kväll har jag bakat en till kaka som jag tänkte ta med till jobbet i morgon. Jag har inte provsmakat än men jag är lite rädd att de blev misslyckade. Det återstår att se... Det jag gjorde var i alla fall solbackarutor, efter det här receptet. Det jag tror kan ha blivit fel är att botten inte kändes ordentligt gräddad och verkade gå sönder väldigt lätt. Jag undrar om det kommer att gå att skära bitar av dem. 
 
I kväll spelar Ulf Lundell på Skansen och jag önskar att jag var där. Jag har missat alla konserter jag ville se i sommar. Ganska logiskt eftersom jag inte har varit på någon spelning alls i sommar. :( Trist...

Halvvägs

Nu är det bara två dagar kvar att jobba och ledigheten kan verkligen inte komma en dag för tidigt! Det känns otroligt skönt att det närmar sig. Den här veckan har jag varit jättetrött och i dag har jag bara känt för att lägga mig och sova någonstans. Förmiddagen var väldigt jobbig. Jag satt i stolen och blundade mellan samtalen. Jag har varit mycket tröttare än vanligt. Det känns som om den här veckan är den veckan som jag borde ha startat min ledighet egentligen. Men jag kanske bara känner mig extra trött för att jag vet att ledigheten närmar sig. Man brukar ju börja ta semester några dagar innan den börjar. 
Efter jobbet i dag åkte jag till stan för att sälja två böcker till två tjejer. Jag har dessutom sålt en bok som jag ska posta. Jag har därför fått in 650 kr i dag! Perfekt att få in lite extrapengar! När jag kom hem hade jag tänkt gå och träna men som sagt, jag är bara för trött. Jag tror jag får ta tag i träningen ordentligt när jag är ledig. I kväll blev det i stället pannkakor till middag och sen bakade jag daimsnittar som jag ska bjuda kollegorna på. Jag var ju tvungen att provsmaka så jag vet att jag kan bjuda på dem så jag fuskade lite i kväll, trots att jag bara tänkt äta onyttigt en dag i veckan. Goda var de i alla fall! Här hittar ni receptet. :) 

Trevligt med pengar

I dag har det varit fullt upp på jobbet som vanligt och det blev många samtal igen. Men nu är det i alla fall sista veckan och det känns otroligt skönt! 
Efter jobbet gick jag ut och sprang, min första runda utomhus sedan värmeböljan kom till Sverige. Det gick helt okej men kändes lite jobbigt. Det som är roligt är att jag klarar av att hålla ett något högre tempo, men det kan ju också vara därför som jag inte orkar springa riktigt lika långt. I dag blev det 4 km och det känns ändå bra. 
 
Nu när skolstarten närmar sig så börjar det ramla in några mejl från folk som vill köpa kursböcker. Hittills har tre stycken hört av sig och velat köpa en bok var. Det var tur att jag upptäckte att man kan sälja begagnade böcker på bokus.se för det är därifrån svaren har kommit. Jag har böckerna ute på två sidor men bokus är nog lättare att hitta eftersom man ändå går in för att köpa böcker där. Kurslitteratur.se måste man leta upp på ett annat sätt. Det känns bra att få in en del pengar och samtidigt bli av med böcker eftersom jag inte har plats för alla längre. 

Dulce de leche-glass

I går gjorde jag egen glass efter det här recpetet. Den blev inte klar i tid för att jag skulle hinna smaka den i går innan jag åkte till Emma och Jocke, så i kväll var jag tvungen att smaka trots att jag har haft min onyttiga dag för den här veckan. Den är verkligen jättegod och väldigt enkel att göra! Det blir svårt att hålla sig ifrån den under veckorna. :) 




Årets första!

I går eftermiddag åkte jag till Emma och Jocke för en grillkväll med dem och en av Jockes vänner med familj. Vi åt jättegod mat och hade det trevligt. Det var även fullt upp att hålla koll på barnen, trots att de var fyra och vi vuxna var fem. :) Det är så roligt när det är flera barn med för det är ett sånt kaos men på ett härligt och roligt sätt. När alla barn är i sitt esse så kan jag inte låta bli att skratta åt alltihop! 
Jag sov över hos dem i natt eftersom vi tänkte åka till stranden i dag och planerade att åka ganska tidigt. Det tog lite längre tid än väntat innan vi kom iväg men till slut parkerade vi oss vid en badstrand. Jag, Jocke och Vilgot gick och badade direkt och det blev faktiskt mitt första dopp för i år (trots att Emma inte tog något kort när jag var helt i, men jag lovar att jag badade en stund)! Helt otroligt att jag inte har badat på vad som känns som den varmaste sommaren på väldigt länge, men så blir det när man jobbar hela tiden och inte har tagit sig iväg till en strand på helgerna heller. Det var mycket skönare än jag kunde ana i vattnet. Det var längesen jag tyckte att vattnet var så varmt här i Sverige. Strandvistelsen blev tyvärr inte så lång. Kort sagt gjorde envisa getingar och trötta, griniga barn så att vi åkte hem i stället och åt lunch. Efter att vi hade umgåtts lite och Emma hade putsat lite på mitt hår (snabbklippning) så åkte jag hem till Zelda. 
I eftermiddag/kväll har jag varit så himla trött av någon anledning. Jag hade tänkt träna men orkade inte. Jag orkade inte ens laga mat trots att jag bara tänkte slänga ihop en sallad. 
Nu är det snart dags att göra sig klar inför en ny arbetsvecka och äntligen den sista för den här sommaren! Jag vet inte om jag nånsin har längtat så mycket efter att bli ledig! 
 
 
 
 
 
 

Workout thursday

I dag efter jobbet var planen att gå till gymmet men jag var så hungrig när jag kom hem så jag var tvungen att äta. Vanligtvis skulle det betyda att jag satte mig i soffan och blev kvar där resten av kvällen. Men inte i dag! Jag satte mig i soffan och tittade på tv en stund och sen gick jag till gymmet för ett kvällspass. :) Det var första gången jag var där så pass sent och det var ganska skönt eftersom det inte var så mycket folk. För övrigt verkar det som om ingen annan vill springa på löpband just nu för jag är alltid själv där. :) Det brukar annars vara ganska fullt. I dag blev det lite kort löpning och sen överkropp. 

Yummie!

Det här var riktigt gott! Mangoglass med bananchokladsås. 

Glass:
Skala och skär mango i mindre bitar och frys in (eller köp färdigfryst mango).
Mixa den frysta mangon med lite flytande honung tills den får glasskonsistens.

Sås:
Frys in en skivad banan. 
Ta fram och låt tina något, i några minuter (eller ta fram ur frysen innan den har frusit helt).
Mixa med stavmixer. 
Tillsätt lite flytande honung och cirka en matsked kakao (smaka dig fram till hur mycket chokladsmak du vill ha) och mixa ihop till en sås/kräm.

Ät och njut!





Nervöst

Tänk att jag har sån prestationsångest i det mesta jag gör. Förstår inte att det ska kännas så nervöst bara att lägga upp ett recept. Även om jag tyckte om det så börjar jag liksom tvivla på om det var så himla gott när jag vet att folk faktiskt kanske testar det. Samtidigt vill jag ju att det ska provas av andra. Det är väl så att man inte vill att någon ska tycka att de har lagt ner tid och pengar på något som de blir missnöjda över, om det visar sig vara på grund av mig. :) Så himla onödigt att oroa sig över en sån liten grej egentligen. 
 
I dag gjorde jag också ett eget påhitt till middagen. Jag gjorde fisk (alaskan polock tror jag kanske det heter) i ugn. Jag saltade och pepprade fisken. Över den hällde jag sedan en sås som bestog av crème fraiche, schalottenlök, salt, peppar och körvel. Det var första gången jag använde körvel så det var lite intressant men det blev ganska gott tycker jag. Jag åt potatis till det. 
 
Nu är halva veckan gjord. Bara två dagar till helg och sju arbetsdagar till ledighet! 
För övrigt har jag bestämt mig för att försöka hålla mig till onyttigheter max en dag i veckan fram till Kroatienresan. Så fort jag bestämmer mig för ett uppehåll så går jag och längtar efter godsaker och tänker på vad jag vill äta till helgen. Vet inte hur jag ska kunna välja bland allt jag är sugen på. ;) I kväll ska jag prova något gott och nyttigt och om det blir bra berättar jag sen. :) Jag har gjort båda delarna var för sig och tyckt om det och tänkte nu testa att kombinera dem.

Lenas grönsaksgratäng

Här kommer mitt recept på grönsaksgratängen. Testa gärna att göra det och kom med feedback sen. :) Jag själv tycker om det men jag vill ju veta om andra också tycker att det är ett bra recept. Jag vill både veta vad ni tyckte om själva rätten och hur receptet var (lättläst, rörigt o.s.v.). Något som kan förbättras? Något ni saknade? 
 
 
Ingredienser:
1 sötpotatis
1 squash
1 broccolibukett
250 g mozarella
2 stora tomater
4-5 dl crème fraiche
1 schalottenlök
1 ägg
1 grönsaksbuljong
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1-2 dl riven ost
salt
peppar
 
 
1. Skär squash i skivor och lägg i lättsaltat vatten
2. Skala sötpotatisen och skär i skivor. Lägg i saltat vatten och koka upp. Låt koka i cirka två minuter så de börjar mjukna lite
 
 
 
3. Skär broccolin i mindre bitar medan sötpotatisen kokar upp
4. Ta ur sötpotatisen ur vattnet och lägg på papper så det suger upp en del av vattnet
5. Lägg broccolin i vattnet och låt koka i någon minut
6. Låt broccolin ligga i ett durkslag
7. Skölj squashskivorna och lägg på papper
8. Lägg sötpotatisen i botten på en ugnsform
9. Lägg squashskivorna över sötpotatisen
 
 
10. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över squashskivorna
11. Skär mozarellan i skivor och lägg över tomaterna
12. Lägg broccolin över mozarellan
 
 
Såsen:
13. Häll crème fraiche och hackad schalottenlök i en kastrull och koka upp
14. Lägg i buljongtärningen och rör om tills den smälter
15. Tillsätt tomatpuré, paprikakrydda, salt och peppar. Smaka av och krydda eventuellt mer efter tycke och smak
16. Ta kastrullen från spisen. Knäck i ägget och blanda snabbt ihop såsen. Häll den sedan direkt över grönsakerna
17. Strö den rivna osten över så den täcker gratängen
18. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 30 minuter
 
 
 
Alternativ:
Om man inte vill att den ska vara vegetarisk går det ju bra att lägga i t.ex. bacon eller kyckling i gratängen, eller servera på sidan om. Jag tycker dock att den här mättar väldigt bra för att vara enbart grönsaker, antagligen tack vare all ost. 

Fullt upp hela dagen lång

I dag känner jag mig väldigt duktig måste jag faktiskt säga. Jag har varit igång precis hela dagen! Det har varit jättemycket att göra på jobbet. Vi har fått in fler samtal i dag, när det borde vara semestertider, än vad vi får en vanlig dag när det inte är sommar. Jag har tagit över 100 samtal vilket aldrig har hänt tidigare på det här jobbet. Jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig för annars vet jag inte om jag kommer att orka. I morse kände jag att det var på väg att bli en dålig dag då minsta lilla motgång får mig att sitta med gråten i halsen. Det är inte likt mig men har hänt några gånger nu. Det gick som tur var över efter en stund. 
 
Efter jobbet gick jag och handlade till middagen och när jag kom hem bytte jag direkt om till träningskläder och gick till gymmet. Trots att jag slutade klockan fem så var klockan halv sju innan jag kom dit. Jag började med tio minuters snabbare löpning och körde sen ett benpass. Dessutom nådde jag ett personligt mål som jag har haft och klarade att göra 20 "riktiga" armhävningar, utan att behöva vila eller gå ner på knä. Det kändes riktigt bra! För elva månader sedan kämpade jag med att klara tre stycken. Sen har jag tänkt att "tänk när jag klarar 20". Man blir så glad av att uppnå sina mål och se att man blir starkare. 
När jag kom hem ställde jag mig direkt och fixade middagen. Jag gjorde min grönsaksgratäng igen och testade att göra om lite i receptet för att se hur det blev. Nu är jag nog redo att lägga ut receptet så ni får testa. :) Men det får bli i morgon. När maten stog i ugnen tog jag en dusch. Klockan nio satte jag mig till slut och åt middag! 
Det blev lite dumt planerat när jag både tränade och lagade mat samma dag. Samtidigt kan jag vara helt ledig i morgon kväll och sätta mig i soffan direkt när jag kommer hem. :) Det är ju positivt i alla fall. Förutom att jag måste diska... 
Jag längtar ändå tills jag har en man här hemma som kan ha maten på bordet när jag kommer hem från träningen. ;) 

Pride!

I går var det Prideparaden och jag mötte upp Lina och Jack för att se den tillsammans. Tanken var att vi skulle ha picknick i Humlegården innan och vi hade tagit med oss sallad, melon, jordgubbar, fikabröd, vin och cider. Tyvärr kom vi ut lite för sent så vi insåg att det var bäst att inta en plats på trottoaren. Vi dukade upp på en filt men hann bara äta sallad och några jordgubbar och nån melonskiva. Sen var det dags att ställa sig. Paraden höll på i nästan 2,5 timme! Den var bra men det blir lite långdraget när de stannar upp och när det blir luckor mellan ekipagen. 
Direkt när den var slut åkte jag till Emma och Jocke för att bli bjuden på god grillad mat. Tänk vilken tur jag har som får komma dit så ofta och äta grillat. Efter maten åkte Jocke till stan för att träffa några kompisar. Jag och Emma hade en trevlig kväll med vin, chips och tjejsnack. 
När jag åkte hem och satt på pendeltåget mellan Centralen och Sundbyberg hoppade det på två familjer som satte sig på sätena runt omkring mig och de var så otroligt jobbiga. Vissa familjer skulle jag aldrig gifta in mig i! De hade köpt med sig McDonaldsmat som de satt och åt. Det går inte att förklara här men sättet de höll på och hur de hördes över hela vagnen antagligen. Eftersom jag bara skulle åka två stationer tänkte jag att jag kunde sitta kvar men i Karlberg spillde de ut en mugg med kaffe på golvet. När det började rinna mot mina fötter och kassar så gick jag och ställde mig vid dörren. I Sundbyberg hoppade en kille av samtidigt som mig men han bytte bara vagn och det känns troligt att det berodde på dem. :)




Bokläsning

Nu var även denna bok färdigläst. Om du, precis som jag gillar att läsa om verkliga, tragiska händelser kan jag rekommendera den. Man får följa allt under den hemska kvällen och tiden efteråt ur både Siris och hennes pappas perspektiv och till viss del andra ungdomars också. De har fått ihop alla händelser på ett bra sätt och man får en bra bild av hur det var för de som var där. Den är såklart hemsk att läsa men man får en större förståelse för hur det var den kvällen och hur det är att leva vidare efteråt. 




Finfredag

Då var ännu en jobbvecka över och jag kan börja räkna ner mot ledighet. Dagen har varit lite upp och ner. Började ganska stressigt och avslutades lugnt. Jag jobbade över en halvtimme och självklart fick jag ett samtal ett par minuter innan jag slutade som resulterade i att jag blev kvar ytterligare tio minuter för att lämna över det till kollegorna som jobbar kväll. Min vanliga otur. 
Mina muffins blev i alla fall populära och det är definitivt ett recept jag kommer att spara och ha som grundrecept. Jag lägger ut det på bloggen nån dag. 
Min vanliga fredagsmiddag tacos byttes idag ut mot hemlagad pizza, om man kan kalla den hemlagad med färdigköpt pizzadeg och tomatsås. :) 




RSS 2.0