Gott nytt år!

I dag hade jag planerat att ta en sista löprunda för året men med halsont fick jag skippa det. I stället blev det en lugn dag med läsning och tv-tittande.
Nu är jag på väg till Malena och Martin för att fira in det nya året. 

Mina nyårslöften för 2014:
• Fortsätta med träningen
• Ha mer kontakt med mina vänner mellan gångerna vi ses, alltså bli bättre på att ringa dem då och då
• Börja dejta!

Och med det önskar jag er ett riktigt gott nytt år!

Julen

Nu är julen över och det känns som vanligt lite tomt och vemodigt... Det har varit en mysig julhelg med familjen. 
När jag kommit till Emma och Jocke på julafton åt vi tomtegröt direkt. Efter Kalle Anka och Kan du vissla Johanna åt vi julmiddag med en massa god mat. Som vanligt orkar man inte äta så mycket som man skulle vilja. Efter maten var det dags för julklappsutdelning och det var en hel del julklappar även i år. Vilgot var helt ointresserad av både julklappar och julgran. :) Många fina julklappar fick jag, som till exempel en fotobok med en massa bra tips, boken "Dödsdömd", dvd-box med serien Brothers and sisters, pengar, presentkort, gardin till köket, ett underställ och två led-ljus. 
På kvällen, eller snarare natten, var syrran så snäll att hon körde hem mig ända till Sundbyberg. Skönt att slippa åka kommunalt en gång och dessutom få hem julklapparna med bil i stället. Jag funderade på att sova över hos dem, men då hade jag ändå behövt åka hem en sväng dan efter till Zelda, så det var lika bra att åka hem och sova. 
På juldagen åkte jag tillbaka. Stackas Vilgot var förkyld och hade feber så han var inte lika pigg som han brukar. Under eftermiddagen och kvällen spelade vi spel och åt rester från julbordet. 
I dag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag tog en lång sovmorgon först vilket var väldigt skönt. I morgon är det jobb som gäller. 
 
 
 
 
 
 
 
Vilgot leker med den fina julklappen från sin mamma och pappa. :)
 
Sen lekte han med frukt i stället!
 
Han fick även provsitta sin potta som han fick i julklapp. 
 
 

Dan före dopparedan

Det var några dagar sen jag skrev och jag har hunnit jobba en dag, fixat med julklappar och varit barnvakt åt Vilgot medan Emma och Jocke julhandlade. 
I går kom mamma och pappa till Stockholm och i kväll kom Jockes mamma. Vi har ätit god middag och umgåtts. Nu är jag på väg hem för att sova, för att bara göra mig i ordning och åka tillbaka i morgon. 

Jag önskar alla en riktigt god jul!

Bakdag

I går var jag till skolan för ett möte med min handledare till uppsatsen. Det gick bra och han sa att jag i princip hade en färdig uppsats. Jag behöver inte skriva så mycket mer utan mest flytta om vissa delar och ändra några rubriker. Skönt...då kan jag ta jullov nu. :) 
Efteråt åkte jag, Emma och Camilla till stan och fikade, som en liten avslutning innan jul. Sen handlade jag dom sista julklapparna, nästan. Jag har bara en kvar. 
 
I dag ska jag passa på att baka. Man vet aldrig när man har tid att baka igen. ;)

Rimstugan

Hi hi, två rim som jag föreslog på Backmans blogg blev använda. :) Roligt! 
 
Tänkte dela med mig av dem här. :) 
 
En person skulle ge sin sambo en "prova på pistolskytte-dag":
Att panga på
gör du då och då
nu ska du få dig ett skjut
precis som en riktig snut
 
 
En person skulle ge sin mamma en tavla som hon gjort själv:
Konstnär eller ej
men ändå gjord av mej
Upp på väggen säg
hej vilken grej!
 
 
Mina egna rim håller jag inne med till efter jul. :)

Rimma på

I dag har jag varit inne i stan igen och fixat ett par julklappar till och dessutom fikat med Emma och Camilla. Sen var jag och tränade med Malena. 
 
Jag brukar aldrig rimma på julklapparna eftersom jag inte kommer på några rim, men i år har jag hittat på ett par stycken. Dessutom hjälpte jag till med några rim på Fredrik Backmans blogg. :) Han rimmar till så många han hinner med som önskar ett rim och samtidigt skänker pengar till välgörenhet, men eftersom han inte hinner rimma till alla så får läsarna hjälpa till om de kan. :) 

Jul?

Nio plusgrader och regn på kvällen den 16:e december. Det känns verkligen inte som att det är julafton om en vecka och det verkar inte som att vi får en vit jul i Stockholm i år. :/

Stadshäng

Hela dagen har spenderats på stan. Jag och Camilla har gått och handlat julklappar och jag har i alla fall kommit en bit på väg nu. Vid halv sex mötte jag Malena och en kompis till henne. Vi gick först och åt och sen gick vi till Fotografiska. En rolig dag men nu är det skönt att slappa i soffan. :)

Håkan!

Efter att ha städat och fixat lite med uppsatsen i går så åkte jag till stan där jag träffade Camilla för att först äta middag. Vi gick till bästa grekiska restaurangen, Maestro. Sen gick vi till Hovet för att se underbara Håkan Hellström. En otroligt bra konsert! Publiken höll på att lyfta taket kändes det som och Håkan verkade bli väldigt rörd. Så glad var han att han körde en extralåt när det egentligen skulle vara slut, så bandet fortsatte spela medan man började plocka av allt från scenen! 
Efter konserten åkte vi till Söder för att ta en drink och Camilla visste ett ställe med väldigt goda drinkar, så det blev två. :) Sen åkte vi till mig eftersom hon skulle sova här. 
 
I dag har jag suttit med uppsatsen hela dagen och nu är den inlämnad. Jag vet en del saker som jag behöver fixa, men det är bara ett första utkast som är inlämnat nu. I kväll har jag fixat klart de sista julkorten. Allt är klart i sista minuten, men jag har i alla fall klarat alla deadlines. :) 
 
 
 

Sova...

Jobbet gick bra trots tröttheten i dag. I kväll har jag suttit framför tv:n och gjort julkort. I fem timmar har jag hållit på och då har jag inte gjort alla i kväll och är inte heller helt klar. Man kan ju undra varför jag bestämmer mig för att skicka fler kort än vanligt när jag har mindre tid än vanligt! Men jag ska nog hinna bli klar i tid. :) 
Nu är det dags att sova för nu har jag två dagar med uppsatsskrivande framför mig. :/

Trött

På väg till jobbet efter alldeles för lite sömn. Det känns som jag knappt sovit. Det sades att stormen Ivar inte drabbade Stockholm men det kändes/lät som att den var här i natt. Men det var säkert mycket värre norrut så här kanske det bara var en "vanlig" storm.
Jag önskar att dagen redan var över..

GRIT

I dag var det dags för ett pass GRIT igen och som vanligt var det riktigt jobbigt. Efter att passet har ändrats om lite så är det nog ännu tuffare nu. Jag hade inte den bästa uppladdningen med fest i går och (som vanligt när jag bara är hemma) lite för lite mat under dagen i dag, men det gick bra ändå. I kväll ska jag försöka att lägga mig tidigt eftersom jag ska jobba i morgon och börjar ganska tidigt. 

Rolig kväll

Jag hade en väldigt rolig och trevlig kväll i går med mina kära kollegor! En massa nya ansikten var det också eftersom vi var flera avdelningar på plats och de flesta utanför våra väggar har jag aldrig sett. Det var roligt att få ett ansikte på de som man har mailat eller pratat med och de flesta såg såklart inte alls ut som man trodde! 
Det åts, minglades och dansades hela kvällen. Omkring ett på natten tänkte de som var kvar åka vidare till ett annat ställe. Jag var på väg att följa med men så bestämde sig jag och en kollega att vi inte orkade följa med dit, så vi gjorde sällskap till Centralen i stället.
Jag tog det lugnt mot tunnelbanan och hade inte en tanke på att det kunde vara så att tunnelbanan skulle sluta gå. På väg ner mot tågen tittade jag på mobilen när min nästa tunnelbana skulle gå. 00.52 skulle den gå och just då var klockan på mobilen 00.52 så jag insåg att jag inte skulle hinna med den. Så det var bara att åka upp igen och ta bussen. Problemet var att jag inte visste var bussen gick ifrån. Jag gick efter vägen åt ena hållet, sen tillbaka och så över på andra sidan vägen och neråt efter vägen igen. Och så ser jag en buss som står ganska långt bort men jag ser inte vad det står på den, men eftersom klockan var samma tid som när bussen skulle gå så tänkte jag att jag inte skulle hinna med den även om det var min buss. Så jag promenerar vidare mot den...efter en stund inser jag att jag kanske ändå kan ha tur att hinna med den eftersom den står kvar så jag börjar småspringa (med klackar och mycket ömma fötter). Sen ser jag att bussen inte står vid hållplatsen utan vid ett rödljus, men jag går vidare mot den och tittar mot busschauffören. Och så nickar han mot mig liksom för att fråga om jag ska med och jag nickar tillbaka och springer dit. Tänk vilken tur att det var en så snäll chaufför! Hade han inte plockat upp mig skulle jag få vänta en halvtimme på nästa buss. 
Så skönt att sätta sig i bussen och det gick ganska snabbt att åka till Sundbyberg faktiskt. Väldigt skönt var det att ta av sig skor och att lägga sig i sängen... Mina tår var till och med bortdomnade och är det även i dag! Det märks att jag aldrig går i klackar längre! 
 
En bra grej som hände i går kväll var ju också att min chef (eller chefs chefs chef) presenterade mig för företagets kommunikatör. :) Det är ju ungefär det jobbet jag vill ha efter utbildningen så det var kul att få prata lite med henne. Dessutom bad hon mig att höra av mig till henne för att boka in ett möte så vi kan prata mer. :) 
 
Nu måste jag verkligen sätta igång med uppsatsplugg.

Julfest

Efter en dag på skolan med muntlig redovisning av projektarbetet (som för övrigt gick bra) är jag nu på väg till julfest med jobbet. Det blir nog roligt! 
Dagen till ära har jag rött läppstift. Jag brukar alltid tvätta bort det så fort jag testar att ha rött läppstift eftersom jag aldrig tycker att jag passar i det, men idag ger jag det en chans. :)




Nobel

I dag hade vi ett seminarium på skolan som handlade om nästa höst och den praktik som vi har möjlighet att göra om vi vill. Det är bra att få lite mer information redan nu även om det känns konstigt att redan börja tänka på nästa höst. 
När jag kom hem hann jag inte göra så mycket för nu är Malena hemma i Sverige igen (efter semester i Jordanien som jag eventuellt inte har skrivit) så det var dags för styrketräning. Vi hade mycket att prata om så vi var lite dåliga på att hålla räkningen på det vi gjorde. :) 
I kväll tittar jag lite på Nobelfesten eftersom min kusin är där och dessutom har arbetat med blomsterarrangemangen. :) 
Annars tittar/lyssnar jag så mycket jag hinner på Musikhjälpen. Det känns som dålig tajming att det går den här veckan när jag ska jobba med uppsatsen!

Vasa och kusinträff

I går åkte jag återigen till Vasamuseet för att spela in ett par guidade visningar. Det var proppfullt på spårvagnen till Djurgården eftersom det är julmarknad på Skansen. På Vasamuseet gick jag alltså med på två visningar och det visade sig vara intressant att gå på flera stycken, eftersom de inte säger samma sak. :) Så nu har jag gått med på tre guidade turer och lärt mig en massa om Vasaskeppet och historia runt den tiden! Jag som inte ens är historieintresserad har ändå tyckt att det har varit roligt. :) 
Efteråt åkte jag hem och skrev ner lite grann av det jag kommit fram till, för att inte glömma bort det. Sen slog jag in de julklappar jag har köpt än så länge för att ta med hem till Emma och Jocke, där vi ska fira jul. Det är lika bra att ta med några i taget så det blir mindre att bära på tåget. :) 
På Centralen mötte jag min kusin som åkt hit från Uppsala. Jättekul att träffa henne! Det var nog ungefär ett år sen sist tror jag. I Fruängen väntade Emma och vår andra kusin, så vi fick skjuts därifrån. 
Under kvällen åt vi tacos och pratade en massa och hade det jättetrevligt. Det är väldigt sällan vi kan träffas alla fyra sådär. Vi är väl de kusiner som alltid har haft mest gemensamt och umgåtts mest eftersom vi är jämngamla (jag med den ena systern och Emma med den andra). 
 
I dag har jag tittat på Så mycket bättre eftersom jag missade det i går. Sen har jag förberett mig inför den muntliga presentationen vi ska ha på onsdag. Nu ska jag börja jobba med inspelningarna. Det är mycket att göra på kort tid nu...

Lång fredag

Efter att ha spenderat några timmar på skolan med seminarium, planering inför muntlig presentation och bokletning på biblioteket så åkte jag direkt därifrån och mötte upp Emma när hon slutade jobba för att följa med henne hem. Planen var att äta middag och umgås med två av våra kusiner som skulle hälsa på, men på grund av inställda tåg blev det inte så. Förhoppningsvis har den ena kusinen precis kommit till Emma med bil (från Småland). Den andra kusinen stannade hemma i Uppsala. Den lilla kusinträffen får vi ha imorgon istället. 
Jag och Emma köpte pizza och såg Idolfinalen. Nu är jag hemma och det är dags att sova. God natt!

Snö!

I dag snöade det förresten! Första snön den här hösten/vintern. :) Den fick man vänta länge på... Det snöade ganska mycket, men under kort tid och i plusgrader så det försvann ju direkt. Nu hoppas jag att det blir snö som lägger sig snart, så det blir en vit jul. Herregud, det är mindre än tre veckor kvar till jul! Jag behöver fixa julklappar och annat... 

GRIT

Efter att ha suttit inomhus i två dagar och pluggat så tog jag mig iväg för att träna. Jag hade gått och velat under dagen men kände att det vore dumt att hoppa över träningen. Jag är glad att jag gick, även om det inte gick så bra i dag. Antagligen hade jag ätit för lite i dag, eller så är det bara uppehållet som gjorde det tyngre. Jag tog samma vikter som sist men kände direkt att det skulle bli riktigt jobbigt. Jag fick kämpa för att orka med övningarna. Dessutom hade de gjort om passet lite, så det är mer konditionskrävande, vilket gjorde det ännu tyngre. Men roligt var det ändå. :) 

Skola

I dag har jag varit i skolan i några timmar och jobbat med projektarbetet. När jag kom hem gick jag ut för en joggingrunda. Jag hade ju inte sprungit på ett par veckor eller nåt, så jag trodde inte det skulle gå så bra, men jag klarade faktiskt lite längre än tidigare. :) 
I kväll har jag tvättat och tittat på film. I morgon blir det jobb med uppsatsen hela dan. Jag hade ju tänkt sitta lite med det i kväll också, men det blev inte så... 

Releaseparty

Efter att ha varit hemma under dagen i går och bland annat tagit fram lite julgrejor så mötte jag mamma och pappa i stan. Vi gick och åt middag och sen vidare till Berns där det var releaseparty för Ulf Lundells nya skiva. Den enda spelningen han gör i höst/vinter. Han körde i 2,5 timmar och som vanligt var det en jättebra konsert. Med biljetten fick man dessutom ett signerat ex av hans nya skiva. :) 
 
När jag skulle hem var det förseningar på min tunnelbanelinje. Tåget "kom" några minuter för sent men då åkte det bara förbi, helt nedsläckt, så jag fick vänta på nästa tåg. 
 
I dag har jag och mina två vänner i projektgruppen varit på Vasamuseet. Först gick vi med på en guidad visning som jag spelade in till uppsatsen. Sen gick vi och åt lunch och efteråt skulle jag gå med på nästa visning och spela in även den, men då var det ingen som skulle gå så jag får åka dit nån annan dag igen. 
 
 

RSS 2.0