Helg

Då var det helg! Skönt! Bara två veckor kvar nu tills jag vet om jag kommit in på skolan.
I dag ska Sandra komma. Får se vad vi hittar på. Eventuellt går vi upp på Järvsöklack, om det inte börjar regna igen.
 
När det gäller träning så har det tyvärr inte blivit någon mer joggingtur den här veckan, sen i tisdags. Tänkte springa i torsdags men jag slutade 19.00 och kände att det blev lite sent. Jag skulle även gå och handla lite efter jobbet. Tänkte i stället springa i går eftersom jag slutade 15.45, men då regnade det. Jag väntade en stund för att se om det blev bättre och när jag precis bestämt mig för att åka iväg, så tittade jag ut och det regnade ännu mer. Dessutom var jag hungrig. Så i helgen ska jag springa. Det blir nog i morgon.
 
Vi hade ganska lugnt i går med bra siffror på jobbet, så jag frågade om jag fick slutade 15.00 i stället och ta ut lite komp, så jag fick ännu mer tid för städning och träning som jag hade planerat. Jag har några timmar att ta ut och det kanske inte kommer så många fler chanser för att ta ut dom nu under sommaren. Nog för att det är bra att få det i pengar sen när jag ska plugga, men när jag ändå har tid så kan det ju vara skönt att sluta lite tidigare.
Tyvärr fick jag inte göra det i går. Dom vågade inte chansa för det var lite för lite folk den timmen. Förstår självklart varför, men det känns bara trist när man i stort sett aldrig frågar annars. Under dom sex åren jag jobbat där kan man nog räkna på en hand hur många gånger jag har frågat om jag får sluta lite tidigare. :/

Peter Pan

Efter jobbet i dag hämtade jag upp Kristin för att åka vidare till Järvsö. Vi gick på Condis och åt god middag, bakad potatis med skagenröra. Sen åkte vi till Stenegård för att se föreställningen Peter Pan på Träteatern. Det var riktigt bra! Duktiga skådespelare/sångare, bra arrangerat och väldigt bra musik. Dom hade fått till det väldigt bra. Jag blev imponerad av många, men framför allt han som spelade Peter Pan. Vilken otrolig röst! Och inte så dum att titta på heller. ;)
Det enda lite negativa var väl att Träteatern gör skäl för sitt namn...lite träsmak får man efter ett tag, trots att man fick låna sittunderlag. :)

Träning

I dag blev det 45 minuters övertid på jobbet. När jag kom hem lagade jag stuvade makaroner, köttbullar och gräddsås.
När jag hade smält maten ett par timmar så åkte jag till Måga för en joggingtur. Var ganska trött eftersom jag hunnit sitta framför tv:n en stund, men jag hade bestämt att jag skulle iväg ändå. Tyvärr glömde jag klockan så jag fick ingen tid i dag, men jag tog mig runt joggandes och det är ju det viktigaste.

Tillbaka

Ja, då var det i dag dags för mig att sitta och prata i telefon igen på jobbet. Det var ovant i början eftersom jag inte tagit ett samtal på snart två månader! Men det gick bra när jag kommit in i det, vilket går ganska snabbt.
Blev bjuden på lunch i dag som ett avslut på utbildningen. Trevligt och god mat, nachos på Finess. :)
Jobbade dessutom över en timme i dag. Det är väl lika bra att kämpa på och jobba in så mycket pengar jag kan dom här sista veckorna innan det är dags att sätta mig i skolbänken och ha betydligt mindre inkomst!

Midsommarhelgen

Jag har haft en jättemysig midsommarhelg. Lugn och skön tillsammans med familjen.
På fredagen åkte jag, Emma och Jocke en sväng till Hembygdsgården där det var midsommarfirande. Vi betalade dock inte in oss så vi åkte ganska snabbt igen och köpte en mjukglass. Sen åkte vi hem till mamma och pappa och fikade. :) Ett tag senare var det dags för middag med sill, ägg, lax, prinskorv och lite annat. Gott! Till efterrätt blev det mammas goda jordgubbstårta. Emma skjutsade hem mig på kvällen, då hon numera håller sig nykter, eftersom hon har en liten bebis i magen. :) Jajamen, jag ska bli moster och som jag längtar!
 
   
 
På lördagen hämtade dom andra upp mig för att åka till Växbo. Vi gick runt och tittade i de olika butikerna och fikade. Vi fotograferade en del också och jag testade att experimentera med slutartiden. :) Vi såg även dom roligaste ankorna med tuppkam!
 
  
 
På kvällen gick jag, Emma och Jocke ut och åt med ett par av deras vänner. Vi gick på Morrins och det blev en favorit i repris för mig, plankstek med oxfilé! Åt även en Toast Skagen till förrätt. Gott var det!
 
På söndagen träffade jag Malena och hennes pojkvän Martin, som jag träffade för första gången. Vi åkte och fikade på Ljustorget. Trevligt! Jag och Malena planerade lite mer på vår eventuella 30-årspresent till oss själva, ett fallskärmshopp. :) Jag måste bara bestämma om jag ska lägga pengar på det nu när jag ska börja plugga.
Efteråt åkte jag till Måga och tog en springtur och jag sänkte tiden igen, med ytterligare 26 sekunder!
Senare kom Emma och Jocke en sväng för att träffa Zelda en gång till innan de åkte hem och hjälpte mig även att klippa hennes klor.
Sen åkte vi hem till mamma och pappa. Där fick jag en hårklippning av Emma, innan det var dags för middag och därefter hemfärd för de två blivande föräldrarna.

Glass och lek

I dag efter jobbet kom Sandra och barnen och hälsade på. Vi åkte på Brollans och åt hamburgare och glass. Sen åkte vi vidare till folkparken så dom fick leka i deras lekpark. Dom verkade ha roligt. :)
Nu ska jag åka hem till mamma och pappa och invänta Emma och Jocke som är på väg hem!

På jobbet

Ibland undrar jag varför jag anstränger mig så mycket, när det känns som om ingen ser det. Det enda man får höra är om sina svagheter. Jag vet redan vilka dom är och blir less på att höra om dom. Antagligen mest för att jag blir besviken på mig själv. Men jag har gjort så mycket för mitt jobb som inte uppmärksammas ett dugg känns det som. Mina styrkor ligger i sånt som inte kan visas på papper, i siffror. Allt som jag gör utöver mitt dagliga arbete. Tyvärr ser inte cheferna det. Ibland önskar man att dom såg lite mer till helheten. Dom borde dessutom ta reda på lite mer fakta innan dom häver ur sig saker. Jag tänker inte sitta och lyssna, när jag vet hur totalt fel det är. Det accepterar jag inte.

Vissa dagar känns det bättre än andra att jag inte har så länge kvar och i dag är en sån dag.
Jag drömmer om ett mer flexibelt jobb, där jag får ta helt eget ansvar och inte behöver arbeta exakt under den tiden som arbetsgivaren säger, så länge jag gör allt jag ska. Kanske jag till och med startar eget.
Det är mot det jag ska jobba nu och jag börjar med tre års studier.

Wow!

I dag hade jag bestämt mig för att ta en joggingtur igen. Blev väldigt trött efter jobbet men tog mig ändå iväg, vilket känns bra. Blev även väldigt nöjd efteråt.
Första gången jag joggade den här rundan, 2,5 km, gjorde jag det på tiden 19,48. Andra gången blev tiden 19,40. Jag satte mitt första mål på att jogga samma runda under 19 minuter. I dag fick jag tiden 19,08 vilket blev betydligt bättre än jag trodde! Har alltså sänkt mig med 40 sekunder efter bara tre gånger. Det är jag nöjd med. I dag kändes det ju dessutom väldigt tungt och långsamt så jag blev glatt överraskad. :)

Vissa tycker kanske att det är väldigt dåliga tider, men om man aldrig har sprungit tidigare, mer än ett fåtal gånger per år när jag försökt att komma igång, så är jag bara nöjd över att orka jogga hela vägen runt.
Jag tänker inte börja jämföra mig med andra, utan bara med mig själv. Den här gången SKA det gå att hålla i det här och fortsätta förbättra resultaten och orka springa längre.


Sommarpresent

I dag fick vi en sommarpresent från jobbet, den bästa under de år jag har jobbat på DHL. :) En jättefin receptbok som DHL Express har tagit fram med hjälp av anställda som har bidragit med sina favoritrecept. Jättefina bilder, varierande recept och intervjuer med några av de som har recept med i boken. Flera av kollegorna i Ljusdal har recept med och två av dom är porträtterade. Kul!
Det finns många recept jag är sugen på att testa!


Ny vecka

Efter en väldigt slö lördag då jag bara var hemma hela dagen och hann med att titta på tre filmer så blev det en lite bättre söndag. Tog en joggingtur och åkte sen till Sandra och spenderade några timmar där. Vi gjorde middag och som vanligt blev det både en onyttigare och senare kväll än det borde ha blivit. :) Men trevligt som alltid var det och vi kunde till och med sitta ute på altanen på kvällen. Härligt!
I dag har jag varit ganska trött, men det har gått bra att jobba eftersom jag fortfarande är ute och hjälper de nya, samtidigt som jag försöker att göra en del annat också. Men nu är det sista veckan med detta, sen är det tillbaka till att sitta i telefon. Det känns ju tråkigt, men samtidigt kan jag räkna ner tills jag slutar så då blir det lite lättare.

Kavinsky



Kavinsky - Nightcall

Bra låt från filmen Drive! Filmen är också rätt så bra.

Veckan

Så vad har hänt efter att jag kom hem då?
Efter jobb torsdag och fredag åkte jag till mamma och pappa och åt middag på fredag kväll. Blev kvar där och vi kollade på film bl.a.
På lördag kväll var vi några tjejer som gick på restaurang Morrins här i Ljusdal och åt middag. Alla åt oxfiléplanka och det var riktigt gott! Sen gick vi hem till Adele och festade vidare. Några gick hem efter ett tag och Kristin gick ut. Jag och Adele kände inte för utgång så vi stannade kvar hos henne och pratade till klockan två på natten.

På söndagen följde jag med mamma och pappa till släkten i Duvberg utanför Sveg. Farmor fyllde år dagen efter så vi tänkte fira lite. Det blev tårta först. Senare fick min kusin ett sms från någon i byn, som hade sett björnar. Jag och kusinerna skyndade oss att åka dit för att titta om dom var kvar, vilket dom var! Första gången jag såg björnar i det vilda. Det var tre fjolårsungar som stog på vägen och vi kunde sitta och titta ganska länge innan dom försvann. När vi kommit tillbaka blev det snart god middag.

 
Den här veckan på jobbet har jag sprungit runt och hjälpt de nya och även gjort en del andra saker så jag har blivit trött i både fötter och rygg.
Efter jobbet på måndagen tog jag en springtur i Måga. Det kändes bra att jag orkade jogga hela vägen runt.
På tisdagen hade vi utbildning direkt efter jobbet, på Järnvägs. Vi blev först bjudna på en god buffé. När utbildningen var klar satt vi kvar och drack diverse drycker. En efter en gick hem och till slut var vi sex personer kvar. Vi beställde in lite mer att dricka och till slut stängde Järnvägs. Då cyklade vi hem till Jacke som bjöd på vin. Det blev en senare kväll än vi tänkt och jag kom nog i säng vid ett tror jag. Det blev en lite tung dag för oss dagen efter. :)
Resten av veckan har varit lugn och det blir nog även en lugn helg. Det kan behövas efter dessa två veckor. :)

Köpenhamn

Det var ju en och en halv vecka sen jag kom hem från Köpenhamn, men jag har inte hunnit blogga nåt, så nu tänkte jag berätta lite om mina dagar i den vackra staden.
Jag åkte hemifrån på torsdag morgon med tåget, för att flyga från Arlanda. Resan gick jättebra och smidig. Eftersom Caroline hade fått jobb som hon inte räknat med, så hann hon inte komma och möta mig. Jag tog tåget från Kastrup in till Köpenhamn, där hennes rumskompis Özlam mötte mig. Första gången jag träffade henne, men hon var jättetrevlig. :) Vi pratade en stund när vi kommit hem till deras lägenhet, men la oss sen för att vila lite eftersom vi båda var trötta. Sen var det dags att duscha och göra sig i ordning för kvällens festligheter. Det var en festival som heter Distortion där. På eftermiddagarna och en bit in på kvällen är det dj:s som står ute på gatorna och spelar. Sen vid 22-tiden drar det i gång inne i någon lokal.
Vi gick ut och mötte en massa andra folk som dom känner. Trevligt folk som gjorde att man kände sig välkommen. Dom flesta som Caroline umgås med är från andra länder (Turkiet, Australien, England m.m.) så vi pratade mest engelska.
Festen utomhus var ganska bra på torsdagen, men inomhus var det ganska tråkig musik. Det lät som om dj:n var lat och inte orkade byta låt, så det blev väldigt enformigt. Vi stog och dansade i alla fall, men när Özlam ville åka hem, passade jag på att åka med henne, trött som jag var efter resan.

På fredagen sov vi länge (som alla kommande dagar också). När vi vaknat satt vi i lägenheten och slappade tills det var dags att göra sig klar för nästa fest. Det var tråkigt väder och den här kvällen blev det regnigt. Innan vi gick ut drack vi turkiskt kaffe. Till och med jag drack en liten kopp, men bara av en anledning. Vi skulle bli spådda i kaffesump. :) Men faktiskt smakade turkiskt kaffe liiite bättre än vanligt kaffe.
Özlam spådde oss vilket var roligt. Hon frågade om det skulle ske någon stor förändring i mitt liv snart, t.ex. nytt jobb. Jag berättade om skolan och hon sa att det skulle vara positiva förändringar så det låter ju bra. :)
Sen gick vi som sagt ut och dansade oss varma till musiken och drack några jägershots för att bli varma. Till slut, när vi alla var ganska frusna, var det dags att ta oss in. Vi fick gå en bit dit och det började regna ganska mycket. Det fanns flera olika byggnader att vara i och vi gick först in på ett ställe. Men sen skulle vi vidare och vi sprang dit i regnet och leran. Man var inte särskilt fin när man kom in. :) Där höll vi oss hela kvällen sen och dansade så länge så jag fick ont i ryggen och benen! Men en rolig kväll var det, trots vädret.

Lördagen var också lugn på dagen för att vila upp oss. Vi åt en rejäl frukost. Özlam gjorde pannkakor och vi hade melon, jordgubbar, bröd och allt möjligt annat. Jättegott!
Den här dagen åkte vi hemifrån lite tidigare, fast klockan var nog ändå runt fem tror jag. Då åkte vi till en kompis till dom som hade förfest. Jättetrevligt hade vi där, så vi blev kvar ganska länge. Till slut åkte vi till området där Distortion var och den här gången var det utomhus hela kvällen, även om det fanns tält att gå in i. Det fanns en del riktigt bra inslag. Bland annat en blåsorkester som helt plötsligt kom in och spelade mitt bland alla människor och dom gav verkligen allt! Riktigt bra!

På söndagen var vi uppe lite tidigare, eftersom Distortion var på dagen. Vi åkte in till en park där det spelades musik och satt där några timmar. Mysigt, men det hade varit ännu bättre om det var varmt. Vi köpte fish´n chips och det var riktigt gott!
Nu kommer det äntligen lite bilder eftersom jag hade med mig kameran. På kvällarna knäppte jag bara med mobilen och dom bilderna är inte inlagda i datorn än.

  

När vi kände att det blev lite för kallt gick vi hem och hyrde film efter vägen. Så det blev en lugn kväll med Mission Impossible 4 (bra film), choklad och chips.

På måndagen var Caroline tvungen att jobba igen, så jag gick på stan i några timmar. Köpte bara två toppar. Sen mötte hon upp mig och vi gick och åt pizza. Efteråt skulle vi hem till några av Carolines kompisar. Dom hade som tradition att träffas varje måndag och titta på en serie som jag inte minns namnet på nu och det var säsongsavslutning. Det jag inte riktigt hade tänkt mig var att vi skulle äta där! Dom bjöd på middag så det blev en andra middag för oss! Typ en timme efter att man vräkt i sig en pizza! Men det blev en liten portion. :)

På tisdagen var Caroline ledig så då gick vi runt i Köpenhamn. Vi gick ner mot hamnen och gick förbi Lilla sjöjungfrun och åt årets första mjukglass. Vi gick vidare mot slottet och sen efter hamnen, vidare mot Nyhavn där vi satte oss och vilade och drack någon cider.

 

 

Efter att ha gått runt lite mer så bestämde vi oss för att gå på bio. Vi gick och köpte biljetter och sen åt vi middag på en hamburgerrestaurang. Jättegott var det! Kan rekommendera Halifax om ni är i Köpenhamn. :) Sen blev det Men in black 3. Den var riktigt bra tycker jag. Efter bion åkte vi hem och jag packade. Umgicks lite mer på kvällen innan det var dags att sova. På morgonen efter skulle vi upp tidigt eftersom jag skulle åka hem med tåget.
Hemresan gick också bra utan några förseningar. Mysigt var det att komma hem till Zelda. :)

RSS 2.0