Spelkvällen

Igår var det äntligen dags för våran spelkväll som vi har försökt få ihop länge nu! Det blev mycket trevligt!
Jag bjöd på middag och kvällens meny var Flygande Jakob och till efterrätt mjölkchokladpannacotta.
Efteråt började vi spela tjejspelet Barbro. Jag mindes inte så mycket av det, men vi kom fram till att det var lite segt så efter ett tag bytte vi till Alias Party. Det var mycket roligare! Det får vi ta och spela lite då och då tycker jag. :) Man ska förklara ord, med andra ord. Och i partyversionen ska man ibland göra lite andra saker samtidigt. Bland annat ska man förklara orden med en viss sinnesstämning. Jag fick såklart den, för mig, svåraste sinnesstämningen, "arg"! Det gick inte! Jag kunde inte låta bli att skratta. Sen fick jag även prova på att vara hysterisk. Det gick lite bättre, men det var svårt. :)
Senare gick vi ner mot Järnvägs, och möttes av en jättelång kö! Ungefär som det brukar se ut på juldagen. Jag har nog inte varit med om den kön en vanlig kväll. Vi funderade på att gå till Stadt i stället, men där såg det väldigt folktomt ut, så vi gick tillbaka till Järnvägs igen. Till slut kom vi in, när klockan var 1. Men av dom fem vi var hos mig var det bara jag och Sandra som till slut gick in på Järnvägs.
Precis när vi kom upp för trappan till övervåningen hörde vi Smalare än Thord säga "Tack för i kväll". Det var den spelningen det! Vi hann inte ens se dom! Men vi hann dansa lite i alla fall.

Tack tjejer för en trevlig kväll! Det gör vi om snart. :)


När katten är borta...

Jag häller upp yoghurt. Går och hämtar flingor. Vad hittar jag när jag kommer tillbaka? Jo, en katt som glatt smaskar i sig av yoghurten. Så går det när man tittar bort för länge!
När katten är borta dansar råttorna på bordet, eller när matte är borta dansar katten på bordet. :)

Kvällsstädning

Efter att ha halvlegat i soffan, ganska trött, så fick jag helt plötsligt energi och började städa och fixa lite annat. Så nu är det rent och fint till i morgon när mina kära vänner kommer. :) Men nu måste jag lägga mig så jag orkar med morgondagen.


Lunch

Idag blev det lunch på Finess med Erika. Trevligt och gott. :) Bakad potatis med räkröra blev det för mig. Och så har vi fredagsfika. Fredagar är bra dagar. :)
Ikväll får jag nog försöka att vara lite nyttig, så det blir fruktsallad till "fredagsmyset". I morgon blir det desto mer onyttigt!

Så snygga!

Kan inte låta bli att sitta och beundra mina naglar. :) Jag är så nöjd med dom! Varje gång har jag varit jättenöjd och tyckt att dom har blivit snygga, men det som Adele gjorde den här gången är nog min favorit hittills.
Försökte ta en bild på dom igår, men det blev inte så bra.

Busy busy

Idag har det varit mycket på jobbet. Framför allt på eftermiddagen, då allt rörde ihop sig ett tag.
Efter jobbet åkte jag direkt till Adele och fixade naglarna. Jättesnygga blev dom! Fransk manikyr med mörk skimrande lila och så ceriserosa mönster på dom. Jättenöjd är jag! Och tänk vad långa mina egna naglar är nu!
Ikväll tänkte jag städa lite innan lördag. Men innan jag hade hunnit så långt ringde Erika för att berätta att hon kan vara med på lördag. Det slutade med ett samtal på två timmar och en kvart!!! Mycket trevligt, men så mycket mer hann jag inte den här kvällen då. :) Får ta det i morgon i stället. Förstår inte hur vi kan ha så mycket att prata om när vi pratar i telefon!
Var precis på väg att betala räkningarna när hon ringde, men det får jag också ta i morgon.

Nagelfix

Idag efter jobbet ska jag till min vän Adele och fixa mina naglar. Det är fjärde gången nu och det är alltid lika svårt att veta hur man ska göra.
Man vill ju gärna göra nåt nytt varje gång. Och jag brukar ha en idé om vad jag vill göra när jag går dit, men när hon plockar fram alla saker får jag alltid lika svårt att bestämma mig. Då finns det så mycket fint!
Vi får se vad vi hittar på i kväll. :) Skulle vara kul med lite färg!

OS-guld!

Åh vad roligt med ett till OS-guld! Vad Sverige är bra! Det här är ett bra OS. :)

Beslutsångest...

Och nu när jag i princip har bestämt mig är det mer bara ångest. Tror jag hoppar över träningen idag. Jag har bestämt mig för att inte strunta i nån träning utan "giltigt skäl", men om jag ska bryta den regeln är det nog idag.
- Trött
- Sen från jobbet (när jag redan slutade ganska sent) och lite stressad, sen "middag" (macka)
- Storslalom damer
- Skidstafett herrar
- Kristin kunde inte heller åka

Flera anledningar till att vara hemma i stället. Och jag har ju varit duktig och gått på varje pass både måndag och onsdag sen jag började. Men det är ju roligt med träningen också och det är ju en anledning till att gå i dag också. :) Men nu är det nog för sent nästan...

Äh, jag tar det lugnt i dag och ska försöka tränga undan ångestkänslorna.

Halva veckan

Ja, då är halva veckan gjord. Jag får gå hem om 1,5 timme och då är det bara att skynda sig att äta nåt och sen är det träning klockan 20.00. Bodycombat! Riktigt roligt! Det är boxing- och karateinspirerat.

Längtar till helgen när vi ska ha spelkväll! Har suttit och planerat lite idag. Hoppas att tjejerna blir nöjda med vad som bjuds på. :) Och den här gången utlovas efterrätt! När man ska på middag hos mig brukar i vanliga fall desserten vara nästan lika självklar som varmrätten, men förra gången hann jag inte göra efterrätten! Tänk vilken besvikelse! ;)

Idag har jag haft många trevliga kunder på jobbet. Tänk vad det kan göra mycket! Vad glad man blir av dom. :) Hade speciellt en kund som var så himla trevlig och rolig. Då blir vem som helst glad! Även om man har haft bara sura kunder tidigare, så blir man på bra humör igen av det.

Jag måste förresten lära mig att svara på kommentarer här på blogg.se. Har inte hittat det än.

Barcelona!

Om ca tre veckor åker vi till Barcelona med familjen! Fattar inte att det är så snart! Ska bli riktigt kul!
Men frågan är vad man ska ha med sig för kläder. Tur att jag har lite tid att fundera över det. :)
Fick låna en bra karta av min förra chef idag, och så har hon gett mig lite tips.
Alla som har varit där tycker att det är en jättefin stad och är bara positiva, så det ska bli kul att se själv.

Skidskytte

Det var spännande i skidskyttestafetten ett bra tag, men nu verkar det tyvärr vara avgjort.
Så synd om Helena som inte hittade tillbaka till sin gamla form lite tidigare i OS. Hon förtjänar en OS-medalj! Får hoppas på nästa OS i stället då...

Review

Idag blir vi granskade här på jobbet av några "höjdare". Så man sitter på helspänn när man har icke jobbrelaterade sidor öppna.
Hoppas vi får godkänt!

Sovplats



Ja, min katt ligger ju gärna på min dator som jag redan har berättat. Så här såg det ut igår. Det resulterade i att min touchscreen och knapparna ("musen") inte fungerade. Så jag fick sitta och försöka ta mig fram med bara tangentbordet. Inte det lättaste, men det gick.
Till slut kunde Jon hjälpa mig att aktivera touchscreenen igen.
Det får nog vara slutvilat där för min katt. :)

Comments

Vad roligt att logga in och se att man har flera kommentarer att läsa. :) Det är alltid roligt med kommentarer!
Idag har det varit rätt mycket på jobbet, så jag har inte hunnit med så mycket annat. Och nu måste jag göra mig klar för träning. BodyAttack! Känner mig inte helt laddad, men man ska inte börja hoppa över nån träning. Då blir det lätt att man fortsätter med det.
Men det hade varit skönt att ligga hemma i soffan och kolla på OS. Men jag hinner iaf se finalerna i skidstafetten, så jag hoppas svenskarna kommer till final.

-28,8

Det stog termometern på hemma i morse. På jobbet var det tydligen -33,4.
En "uppfriskande" promenad till jobbet.
När man går så känns det som om näsan har frysit igen. Ögonfransarna också. Håret som sticker ut under mössan och ögonfransarna är alldeles vita av frost. När man kommer in tinar det, och det börjar rinna i stället.
Men fryser under promenaden gör jag inte. Jag blir faktiskt varm. Bara man klär på sig ordentligt så går det bra.

Men det ska bli skönt med vår...


I städartagen

Idag har städning stått på schemat. Tar det sista i veckan, så det är skinande rent i helgen när det är spelkväll med tjejerna.
Ikväll blev det glass och OS. Synd att det inte blev några medaljer.
Trodde att jag började jobba 8.45 i morgon, men det visade sig att jag börjar 7.45. Tråkigt när man får en timme mindre. Så nu är det bäst att göra sig klar för sängen.

Nyss så lyckades min söta katt stänga av min dator. Hon har hittat en ny favoritplats att ligga på, ovanpå tangentbordet på min laptop. Inte det bästa stället. Men det brukar resultera i att hon lyckas med en massa saker, som jag inte ens visste att man kan göra. Och hon både stänger och öppnar olika fönster och ändrar inställningar. Hon har ändrat språk på datorn, och textstorlek på internet bland annat.
Hon är en "periodkatt" och brukar byta favoritställe lite då och då, så jag hoppas det här med datorn går över snart. :)

Det som göms i snö...



Längtar till våren när min cykel har töat fram och vägarna är snöfria och torra,
så jag kan börja cykla...

1-årskalas!

Idag har jag varit hos min bästa vän Sandra och firat hennes gulliga son som fyllde 1 år! Han är ett sånt charmtroll!
Jag blev kvar där hela kvällen och kollade på Melodifestivalen och satt och pratade. Och myste med hennes goa treåriga dotter, som till slut somnade mot mig. Det gick från 100 till 0 på en gång. Hon har energi den tjejen!

Love actually

Igår hade jag mysig filmkväll med min underbara vän Kristin. Först gjorde vi god middag. Kristin visade mig hur man gör enchiladas och det var riktigt gott! Självklart kunde vi inte hålla oss från godishyllan på affären, så det följde med ett par påsar hem till filmen. Trots att vi båda har börjat träna nu och vill bli lite nyttigare. :)
Så dumlekolor och kinapuffar satt vi (mest jag måste jag erkänna) och molade i oss under kvällen. Får försöka vara lite nyttigare i helgen i stället då. :)
Kristin hade ju inte sett en av mina favoritfilmer, Love actually, och med två grabbar i hennes hushåll är det svårt att få med nån som vill titta med henne. :) Och för mig var det också roligt att se den, för det var rätt längesen sist.
Och så fick jag veta att hon inte har sett Mamma Mia heller (av samma anledning som innan), så det får bli en ny filmkväll snart!
Jag har aldrig haft en sån film som man ser om och om igen, som man kanske har sett 10-20 gånger minst. 
Dirty Dancing och Pretty Woman är ju klassiska såna filmer. Men nu kan jag nog ha hittat "min film" - Mamma Mia. Den känns det som att jag kan se en massa gånger utan att tröttna.

"Mardröm"

I natt drömde jag att jag hade blivit antagen till universitetet i Uppsala. Jag hade flyttat ner alla mina saker till mitt nya boende. En dag kom jag på att jag skulle kolla vilken dag det var upprop. Tror det var en torsdag och jag var ganska säker på att uppropet var måndagen efter.
Jag tog fram brevet och såg att uppropet hade varit på tisdagen före! Jag fick panik! Missar man uppropet förlorar man ju sin plats. Jag började fundera på hur jag skulle förklara för mamma och pappa, som precis hjälpt mig att flytta alla saker nästan 30 mil och att bära allt upp och ner för trappor, att vi måste flytta hem allt igen.
Jag tänkte att jag skulle ringa till skolan och fråga om min plats fanns kvar, men jag hann aldrig se hur det gick innan jag vaknade. Skönt att vakna i sin säng här hemma och inte i Uppsala. :)

Nu ska jag gå in och ställa mig i bostadskö i Uppsala, som min vän som pluggar där tyckte att jag skulle göra. Om man kommer in nästa år till exempel. Bra att jag blev påmind med drömmen.


Nytt år, ny blogg

Då startar jag min nya blogg.
Året har börjat med en del nya eller nygamla vanor. Har börjat träna efter ett par års uppehåll, förutom promenader och annan vardagsmotion. Nu har jag börjat på gymnastikföreningen här på orten och det är jättekul att ha kommit i gång med det igen. Försöker även att äta lite nyttigare, även om det går lite upp och ner med det. Det är ju så gott med onyttigheter. :)

På jobbet är det helt nya arbetsuppgifter efter nyår. Roligt att prova på något nytt och nu när man kommit in i det lite så känns det bra. Första dagen var bara kaos. :)

I bloggen kommer jag att skriva om min vardag helt enkelt. Jobbet, fritiden, musik, bakning, resor och andra saker som innefattar mitt liv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0