Ändrade planer

I dag skulle jag först åka till skolan för att hämta ut en bok på bibliteket. Sen skulle jag hem och plugga och ta en joggingtur någon gång under dagen. Dessutom tänkte jag hinna med att baka kakor som jag tänkte ta med till jobbet. 
Strax efter att jag hade klivit upp och börjat göra mig i ordning fick jag ett sms från jobbet. De var i akut behov av folk så jag bestämde jag mig för att jobba trots att jag skulle behöva komma igång med hemtentan. Däremot var jag tvungen att hämta ut boken eftersom den var undanlagd till mig och jag inte hade hunnit hämta ut den i tid om jag inte hade åkt dit i dag. Därför åkte jag till skolan innan jag åkte till jobbet. När jag ändå skulle dit kollade jag, utan någon större förhoppning, om någon av mina böcker hade blivit såld och det var faktiskt en som var såld! Det gick snabbt! Så då fick jag hämta ut lite pengar också. :) 
På jobbet var det ganska mycket att göra eftersom många var borta så dagen har gått undan. När jag kom hem ställde jag mig och bakade kakorna före middagen. Jag gjorde dessa kakor och de blev goda men jag blev ändå lite besviken. Jag trodde de skulle vara ännu godare. Jag tyckte att det mest var den vita chokladen som gjorde den god, själva chokladkakan var inte så speciell. Synd, för hennes kakor som jag testat innan har varit jättegoda. 
Nu är det final i Hela Sverige bakar. Jag vet inte vem jag tycker ska vinna riktigt, jag har ingen särskilt favorit bland de tre finalisterna. 

Fin tanke

I dag har jag alltså jobbat och det har varit en bra dag på jobbet faktiskt. Jag har känt mig glad och lite mer pratsam än jag ofta är när jag jobbar. Även med kunderna/teknikerna i telefon har jag känt mig glad och skämtsam. Det är skönt att känna så eftersom mitt humör och mina känslor går lite upp och ner. Många gånger tycker jag inte att jag känner igen mig själv riktigt. Ibland undrar jag var min glädje har tagit vägen. Jag tror inte att det märks så mycket utåt eftersom de känslorna oftast kommer när jag är själv. Jag känner mig ibland väldigt ensam. Därför var det en väldigt härlig överraskning jag möttes av när jag kom hem. Ett handskrivet kuvert skrivet med en handstil jag kände igen. I kuvertet fanns ett jättefint kort från en kär vän. Det gjorde mig väldigt glad! Det är ju så synd att vi inte skickar brev eller kort med vanlig post längre för det är så uppskattat. Man blir ju alldeles varm i hjärtat när man märker att någon lägger tid och omtanke på en och visar att man finns i personens tankar. Hon finns definitivt i mina också... Vännerna där hemma är mycket saknade.

Inlämnat!

I dag lämnade jag äntligen in den sista delen i Projektledning. Jag hoppas verkligen att jag blir godkänd! När det var klart så började jag med Arbetsledning. Eftersom jag bara har knappt tre veckor på mig, och med jobb inräknat bara ungefär två veckor så kan man nästan kalla det en intensivkurs. Jag har ju inte läst någonting i kurslitteraturen så jag kommer bara att ögna igenom böckerna för att försöka hitta relevant information som jag kan använda mig av i hemtentan. Sen tänkte jag börja skriva den och leta källhänvisning. Det blir kanske inte så hög kvalitet på tentan eller på det jag lär mig av kursen men det får räcka. 
I kväll var det träning med Malena som gällde. Vi körde överkropp/armar och det var riktigt tungt i dag. Varken Malena eller jag orkade så mycket som vi brukar. 
I morgon jobbar jag igen...

Helgen till ända

I går startade jag dagen med att baka bröd. Tiden gick snabbt och helt plötsligt var det eftermiddag. Jag hann inte med så mycket mer innan jag åkte till Emma och Jocke. Där bjöds det på jättegod middag och lek med barnen. På kvällen åt vi chips och choklad till Så mycket bättre. Efteråt visade jag bilder från Hong Kong och Peking och sen var det dags att åka hemåt. 
I dag har jag pluggat. Jag är inte riktigt klar att lämna in det än, men jag har inte så mycket kvar så nu närmar det sig inlämning vilket är både skönt och nervöst. På eftermiddagen tog jag en joggingtur och det blev drygt sex km. Det känns bra eftersom jag har legat på fem km länge nu. Jag sprang dock lite lugnare så det var nog därför jag orkade, vilket i och för sig inte var medvetet. Jag orkade bara inte springa snabbare. När jag kom hem åt jag middag (sista biten pizza, kanske inte den bästa maten efter träning). När jag hade duschat bakade jag proteinbarer. Det är första gången jag gör egna så det blir spännande att se hur de blir. Sen fixade jag matlåda, lax och broccolimos. I morgon är det nämligen dags för jobb. 

Lunchdejt

I går var det plugg som vanligt som gällde. Jag skrev mer eller mindre klart den mindre delen till hemtentan i nästa kurs, som jag annars inte har börjat på. Jag behöver säkert ändra en del men jag skrev i alla fall så många ord som det ska vara så jag har en bra grund att jobba vidare med. Skönt att ha det gjort så kan jag fokusera på den största och viktigaste delen till veckan. På kvällen gick jag och Malena och tränade på gymmet. Vi hade träningsvärk i armar/axlar/bröst efter tisdagens träning och nu byggde vi på det med benträning. :) 
I dag mötte jag tre klasskompisar och åt lunch. Innan jag åkte iväg hann jag med en grej till projektledningen så det var skönt att få lite gjort trots att jag skulle iväg. Efter en trevlig långlunch då vi hann uppdatera oss lite om vad som hänt för alla den senaste tiden, så åkte jag till skolan för att fixa ett par grejor som inte fungerade på min dator. Dessutom lämnade jag in två böcker i Campusbutiken som jag hoppas få sålt. I kväll har jag ätit hemmagjord pizza, om man nu kan kalla den hemmagjord när pizzadegen är färdig och bara att rulla ut. :) Nu är det Idol och godis som gäller och så testar jag den nya Coca Colan som ska vara lite nyttigare. Den var god och smakar ungefär som Coca Cola Light. 

Bara en massa plugg

I dag har jag återigen bara suttit hemma och pluggat och så har jag tvättat. Jag blir tokig på projektledningen snart. Usch vad less jag är. Vissa saker är så himla svåra och det tar sån tid. Jag har i alla fall fått en del uppgifter klara. Mitt mål är att bli klar med det här innan söndag. Tyvärr måste jag åka till skolan också och fixa några saker eftersom de program jag har på min dator inte verkar fungera för alla saker vi behöver göra.
I kväll skickade jag in den näst sista delen i alla fall. Det positiva med att bli lite less är att man till slut knappt orkar bry sig om det är lite fel utan man vill bara bli av med det, så jag chansade och lämnade in det. Det behöver ju dock inte vara positivt, om man blir underkänd! Jag har verkligen ingen aning om jag har gjort rätt. Det kan gå hur som helst, jättebra eller jättedåligt eller nånstans mitt emellan. Jag hoppas att jag slipper göra om någonting. 

Kämpar på

I går och i dag har jag pluggat och det går sakta framåt. Eftersom jag har kört fast lite i båda kurserna har jag lite svårt att verkligen få saker gjorda. I går satte jag igång med den andra kursen och lyssnade igenom alla föreläsningar. Jag lyssnade väl lite halvt ibland eftersom jag gjorde annat samtidigt. Packade upp väskan, rensade lite grann i garderoben och lite annat. I dag har jag börjat lite med den sista uppgiften i den första kursen. Eftersom jag fastnat på en grej i den näst sista uppgiften så gick jag vidare till nästa, för att i alla fall komma framåt. Det är så jobbigt när jag inte vet hur jag ska komma framåt... Men jag ska ta tag i det snart och verkligen försöka fundera ut något bra svar, eller kanske fråga läraren om lite hjälp. 
Mitt på dagen i dag kom mamma och pappa hit och hälsade på. Det var väldigt trevligt. :) Jag visade dem bilder från resan och sen gick vi och åt lunch. På eftermiddagen gick jag och Malena och tränade. Skönt att komma iväg till gymmet nu när det har blivit lite dåligt med styrketräning på ett tag. 
 
Bild från www.linabjorkskog.com

Kalas!

I helgen har jag umgåtts med familjen. Vilgot fyller två år i morgon så vi har haft kalas i dag. I går hjälpte jag till lite med bakningen. Jag och Emma bakade kanelbullar och tårtbotten. Emma och Jocke fixade klart tårtan i dag. Mamma och pappa och Jockes mamma kom i går kväll lagom till middagen så vi umgicks resten av kvällen och tittade på Så mycket bättre. Kul att det är igång igen! Älskar det programmet. :) Synd att det är så få program. 
I dag kom några fler i Jockes familj för att vara med och fira Vilgot. Vi fikade och delade ut presenter. Vilgot var dock inte särskilt intresserad av att öppna dem. :) Sen beställde vi thaimat. I kväll har jag filmkväll här hemma och tittar på Hypnotisören. 

Projektledning

Just nu sitter jag och kämpar på med den femte och näst sista delen i kursen Projektledning. De två sista delarna är ju lite större, där man ska "leka" projektledare och ta fram olika dokument. Jag har en sak kvar innan jag kan lämna in uppgiften. Det som jag trodde skulle vara lättast visade sig vara det svåraste så ibland känns det som om jag vill riva mitt hår för att jag inte kan! Men så dramatisk är jag som tur är inte... :) Det är bara så irriterande när man inte vet hur man ska göra och vissa saker kan jag inte heller läsa mig till. Man ska liksom bara komma på svaren själv, vilket är svårt när man aldrig jobbat med projekt och inte heller i den branschen som man nu låtsas vara inom. Jag tycker att jag har varit väldigt utförlig men jag vet inte om det jag skriver är rätt. Jag hoppas att det är viktigast att visa att man förstår hur man ska göra och att inte själva innehållet är absolut viktigast. Det kommer att kännas lite jobbigt att lämna in uppgiften eftersom jag inte har nån aning om jag har gjort rätt. Dessutom får jag vänta några veckor innan jag får veta om jag är godkänd. :( 
Ja ja, åter till att skriva en informationsplan. I kväll blir det tacos och Idol!

Sista dagarna

På söndagen i Peking tog vi det ganska lugnt på morgonen. Efter hotellfrukosten åkte vi till en stor lokal loppmarknad och kikade lite. Vi hann inte gå så länge eftersom vi var tvungna att åka och checka ut från hotellet. När det var klart så gick vi och tittade i några affärer. Vi hade några shoppingcenter vid hotellet där vi gick. Det blev även lunch på Burger King. :) Ja, lite tråkiga var vi kanske med maten. Vi var lite fega för att prova så vi nöjde oss med Pekingankan. Sen var det dags att åka till flygplatsen. På vägen mot tunnelbanan såg vi en man som stog någon meter från sin son och väntade på att han skulle kissa. Han satt på huk mitt på trottoaren och kissade! Peking är lite ofräscht och smutsigt. Folk harklar sig och spottar lite överallt. Både i Hong Kong och Peking är det helt okej att rapa helt öppet. På flyget till Peking satt jag och Emma i mitten av fyra platser, med en kines på varsin sida och båda satt och rapade. 
 
Innan vi flög från Hong Kong så åt vi mat på flygplatsen eftersom vi inte trodde att det ingick mat på flyget. Det visade det sig dock göra så i Peking väntade vi till flyget med att äta. Tyvärr blev flyget försenat ungefär 1,5 timme så vi var hungriga när maten väl kom! 
 
På måndagen, tillbaka i Hong Kong, åkte Emma till skolan på morgonen. Jag packade väskan och tog det lite lugnt. Sen gick jag ut en liten sväng för att titta i några bakbutiker som Emma hade berättat om som låg efter hennes gata. Det var tur att jag inte hade så mycket plats i väskan och att pengarna var slut för annars hade jag kunnat shoppa mycket där! Sen gick jag och köpte lite lunch och gick hem till Emma. Hon åt lunch på skolan och kom sen hem. På eftermiddagen gick vi och åt glass på Häägen Daaz. Det finns överallt i Hong Kong och det visade sig vara som att gå på restaurang. Man fick sätta sig och beställa från en meny och det fanns ordentliga efterrätter där! Vi nöjde oss med två kulor glass. En servitris kom också och hällde upp vatten och såg till att man alltid hade vatten i glaset. Trevligt. :) Vi gick sen tillbaka till Emma och tog det lite lugnt. Sen tog vi med mina väskor och gick till en galleria där vi varit tidigare och ätit mat. Det blev en favorit i repris, friterad kyckling med sötsur sås. Den bästa maten vi ätit under dessa veckor förutom Pekingankan. Efter middagen var det dags för mig att påbörja resan hemåt. 
Jag hade gott om tid på flygplatsen och gick runt och kikade i affärer. För de sista pengarna så köpte jag godis. :) Flygningen till Dubai gick bra men jag var lite smånervös. Jag tycker om att flyga och skulle inte säga att jag är rädd, men turbulens gillar jag inte och det var väldigt mycket turbulens under den flygningen. Jag hade tänkt sova eftersom vi åkte mitt i natten men det blev inte mycket sömn tyvärr. I Dubai hade jag ett par timmar innan nästa flyg avgick. Det visade sig vara ganska lite folk som skulle till Stockholm och eftersom det var ett stort flygplan tror jag att de flesta sällskap hade en egen rad, vilket betydde att jag hade en rad för mig själv. :) Jag satte mig och kollade på film men orkade bara en stund innan jag somnade. Jag sov väl någon timme i alla fall men hann även kolla på två filmer. När vi hade landat och jag hade kommit igenom passkontrollen och kom till väskbandet så såg jag min väska direkt! Det har aldrig hänt tror jag att väskan har hunnit komma innan jag är där. :) 
När jag hade kommit hem så tog jag det bara lugnt. På kvällen somnade jag på soffan klockan åtta och sov nästan en timme. Sen la jag mig och sov i tolv timmar (med ett avbrott halv sex när jag vaknade)! Jag hade visst lite sömn att ta igen. :) 

Kinesiska muren

På lördagen i Peking klev vi upp tidigt och åt en ordentlig frukost. Det var för övrigt bra frukost där och det är ju alltid trevligt med hotellfrukost! Vi hade funderat fram och tillbaka över hur vi skulle ta oss till muren. Vi kunde ta en busstur via hotellet, men då var det andra stopp också som vi inte var intresserad av. Till slut hade vi bestämt oss för att ta lokalbussen, men vi hade beställt taxi från hotellet till busstationen för att spara tid och för att hitta dit. Tyvärr dök taxin aldrig upp så vi bestämde oss snabbt för att ta tunnelbanan i stället. När vi hittat till busstationen visade det sig att vår buss var den med absolut längst kö. Vi skulle inte komma med den första bussen och kanske inte heller den andra. De skulle gå var 20:e minut hade vi läst, men när vi hade stått där minst en kvart hade ingen buss kommit än. Vi funderade lite och bestämde oss för att leta upp en taxi. Tack vare att vi var pålästa om vad det ska kosta så kunde vi förhandla lite. En taxichaufför sa (eller skrev eftersom de inte kunde engelska) att han kunde köra oss båda vägarna för 700 yuan. Vi frågade då en annan som erbjöd oss att köra för 500, vilket var precis det vi hade tänkt oss. Vi bestämde att vi skulle betala 300 när vi kom dit, sen skulle han vänta på oss och köra oss tillbaka och få resten sen. Perfekt deal! 
Efter vägen hamnade vi i flera köer och taxichauffören verkade inte särskilt glad och diskuterade hett med andra i kön! Till slut kom vi i alla fall fram. Det kändes väldigt skönt att vi tog taxi, för vem vet när vi hade kommit fram med bussen med tanke på köerna! För att ta oss till muren skulle vi först åka buss en liten bit och sen linbana sista biten. På grund av dimman tog det ett tag innan vi såg muren, men till slut tornade den upp sig framför oss! Det var en häftig känsla när man klev upp på muren. Det är otroliga vyer där uppifrån med alla berg. Dessutom hade vi ju turen att vara där när det var lite höstfärger! Jättefint! Det var också fint med dimman, även om det hade varit roligt om man kunde se muren ännu längre bort. Vi gick åt det ena hållet så långt man kunde tills det var stängt för turister. Det gick upp och ner och avslutades med en lång stigning upp efter berget och allra sist var det en jättebrant trappa med ganska små trappsteg. Det gick långsamt uppför för mig eftersom det var lite krångligt att gå där och det fanns inte mycket att hålla sig i. Lite småläskigt. :) På vägen ner räknade vi trappstegen och det var 447 stycken! Det kändes i benen på väg upp kan jag säga och jag var tvungen att stanna några gånger för att vila. 
När vi kom tillbaka till starten så gick vi bara en kort bit åt andra hållet, men det började med en backe ner och vi kände att det var onödigt att gå hela vägen ner och behöva ta alla trappor upp igen! Så vi åkte ner och tog taxin tillbaka till stan. Det blev sen en lugn kväll med pizza och ett glas vin på hotellet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sightseeing i Peking

Det är väl dags att berätta om de sista dagarna på min semester. Nu är jag ju hemma igen och har varit lite seg sen jag kom hem. Jag har inte gjort så mycket dessa dagar, men i dag har jag i alla fall pluggat en del. Jag delar upp inläggen lite för att det inte ska bli så extremt långt. Det här är alltså dag 1 i Peking. :) 
 
De sista dagarna spenderades ju framför allt i Peking. På fredagen var vi ute på lite sightseeing och gick först till Förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Vi gick runt och tittade på alla tempel och vallgravar. När vi skulle gå ut från Förbjudna staden för att komma till torget kunde vi inte gå ut samma väg som vi kom in, så det tog en stund att hitta ut. När vi även hade gått över Himmelska fridens torg gick vi mot hotellet. Det blev lunch efter vägen och vi tog det säkra före det osäkra och åt på McDonalds. :)
Efter en snabbis in till hotellrummet gick vi till Himmelens tempel. Det visade sig vara inte bara ett tempel utan en jättestor park med flera tempel. Det var jättemysigt att gå runt där, lugnt och fridfullt och ljudet från bilarna stängdes ute helt. Det fanns både skog och en rosträdgård. När vi hade varit där hade större delen av dagen gått så vi gick (eller åkte tunnelbana när vi inte hittade) tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällen.
Efter att ha försökt att leta efter en bra restaurang så valde vi att åka till en restaurang som Emma hade läst om i en artikel i skolan. Det visade sig vara ett bra val. Vi hade bestämt oss för att äta Pekinganka och när jag skulle beställa sa jag två Pekinganka. Servitrisen sa "Two ducks? Wow!". Ha ha...nej, vi vill ha en anka för två personer! Inte lätt när man inte har nån aning om hur man ska beställa! Vi beställde även in två ris vilket hon såg lite förvånad ut. Efteråt förstog vi varför eftersom riset var helt överflödigt. Kocken kom in och skar upp ankan framför oss. Servitrisen visade sen hur vi skulle göra. Det var ungefär som att göra en tortillas, med pinnar. Inte helt enkelt för mig! Jag fick kämpa lite för att få ihop alla pannkakor, jag behöver lite bitar att greppa när jag äter med pinnar. :) Till slut fick jag i alla fall in snitsen. Vi kom dit ganska sent och det verkar som om Pekingborna inte är ute så länge, så vi var på slutet nästan ensamma kvar. Hela personalen gick och väntade på att vi skulle bli klar och så fort jag hade ätit sista tuggan kom de med notan! De ville visst gå hem. :) Det var i alla fall en av de godaste maträtterna jag har ätit! Otroligt god middag! Jag hade nästan kunnat äta en hel anka för att det var så gott. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avstängd från omvärlden

Förresten så verkar Facebook vara blockerat i Kina och Instagram fungerar väldigt dåligt så räkna inte med så många uppdateringar, mer än kanske här på bloggen. 

Framme i Peking

Igår landade vi i Peking och resan gick bra. När vi hade åkt buss och tunnelbana in till stan så skulle vi leta upp hotellet vilket var lättare sagt än gjort. Efter att ha gått fram och tillbaka på några gator så frågade vi på ett annat hotell (eftersom de första vi frågade efter vägen inte kunde engelska) och där kunde de peka ut rätt gata. 
Nyss vaknade jag av att Emma sjöng för mig. Det måste ha varit första gången på flera år (sex år?)! Roligt. :) Nu ska vi äta hotellfrukost och bege oss ut i ett grått Peking.

Mer än halvtid

Nu har jag varit här i en vecka och jag åker hem om bara fem dagar. Först ska vi ta en weekend i Peking för nu är allt klart. :) 
I tisdags åkte jag till universitetet och mötte Emma, där vi åt lunch med en svensk tjej som Emma umgås med här. Sen åkte vi och hämtade våra pass, med visum i. Sen åkte vi till ett lite dyrare/finare område i Hong Kong och shoppade och fikade. Jag hade spenderarbyxorna på igen! Kanske lite för mycket till och med. Vi gick förbi en liten fotobutik som jag ville gå in i bara för att kolla vad de hade för macroobjektiv. En av de som jobbade där frågade vad jag ville ha och så visade han en lins till mitt vanliga objektiv som funkar både för macro och vidvinkel (båda två har jag funderat på länge). Han gav mig först ett pris på typ 2900 HK dollar (ungefär samma i SEK). Jag sa att jag skulle fundera och då sänkte han priset med några hundra. Så fortsatte det tills priset var nere i 1500. Efter att funderat länge så slog jag till trots att jag hade tänkt fundera och kolla vad de ska kosta, men jag tänkte att jag nog fick ett bra pris. Väl hemma googlade jag och då verkade det som om det vara kostade några hundra. :/ Vi åkte därför dit idag igen, redo att förhandla om att få pengar tillbaka. Så fort jag sa till ägaren att jag hade fått ett orimligt pris så blev han jättearg och verkade nästan förolämpad. Han ville att jag skulle bevisa det och jag visade bilder jag sparat från nätet med lägre pris. Han sa då att det var ett annat märke, vilket kanske stämmer. På det jag köpte står märket på Japanska så jag vet inte riktigt vad det är. Efter att ha stått och varit arg på varandra ett tag gick vi därifrån och jag behöll linsen. Det hade inte gått att diskutera eller förhandla med honom. Han sa att jag skulle gå till motsvarande Konsumentverket. Så nu har jag antingen en bra lins för ett bra pris, eller så har jag blivit blåst. Otroligt dumt att jag köpte det istället för att kolla upp det först men jag trodde inte jag skulle få samma pris igen. Jag får se det positivt, jag har en macro- och vidvinkellins som jag ändå har funderat på (fast jag har tänkt objektiv). 
Efteråt skulle vi åka till en strand i Hong Kong, eller som en liten mysig hamnby utanför själva stan. Vi tog tunnelbanan några stationer dit bussen går ifrån, men då gick den inte där nu pga att vägarna är avstängda pga demonstrationerna, så vi fick åka tillbaka nästan hela vägen och sen gå ett bra tag och leta upp var bussen gick. Till slut kom vi iaf till Stanley, som byn heter. Det var jättefint och mysigt. Helt annorlunda mot för resten av Hong Kong. Vi började med lunch och åt en pizzaslice (den största jag sett tror jag). Sen gick vi och tittade på en marknad där och sen gick vi efter strandpromenaden och fotade. Vi tog även ett glas rosevin innan det var dags att åka tillbaka. Den enda shoppingen blev en varsin sjal. 
När vi kom till stan igen så gick vi och tittade på ljusshowen som visas varje kväll här. De har en massa ljuseffekter på olika byggnader och laserstrålar upp mot himlen och allt är koreograferat till musik. Det var fint och roligt att se även om jag trodde att det skulle vara större och mäktigare. Resten av kvällen har vi bara förberett oss inför imorgon.








Roliga dagar i Hong Kong

Här kommer en liten uppdatering från de senaste dagarna. I fredags åkte vi linbana uppe i bergen en bit utanför stan. Det tog ca 25 minuter och på vissa ställen var man väldigt högt upp. Det var härligt och lite småläskigt ibland. Väl framme kom man till en liten by med restauranger och affärer. Dessutom finns världens högsta sittande Buddha där. Det var fint och en väldigt häftig och imponerande utsikt. När vi kom ner igen gick vi i en outletgalleria men det blev ingen shopping. Trötta efter dagen köpte vi med oss soppa, bröd och vin till middag och cupcakes till efterrätt och hade en lugn kväll hemma. 




Lördagen startade vi med en joggingrunda. För att komma till det stället där de flesta springer, högt upp med utsikt över stan med mycket träd som ger en skugga, så var vi tvungna att åka tunnelbana och sen gå en massa trappor upp. När vi kom upp var jag ganska trött i benen så vi promenerade först en km. Sen sprang vi tre, gick en och sprang tre km igen. Det var bra eftersom jag oftast springer omkring fem km. Det var skönt att komma ut och springa och temperaturen var behaglig. De första dagarna var det omkring 30 grader men nu är det närmare 25 så det är skönt. När vi kommit hem igen tog vi det lugnt i några timmar innan vi gick till ett köpcentrum och shoppade. Det blev några blusar, en kjol, ett halsband och ett kort/sedelfodral för mig. Sandalerna på bilden köpte jag uppe vid Buddhan. Efter shopping och middag gick vi till Ritz och drack en drink i baren på 123:e våningen. Där hade man fin utsikt över stan.





I går, söndag, tog vi sovmorgon. När det började bli dags för lunch gick vi ut och köpte friterade bläckfisk- och potatisbollar som var goda. Sen gick vi mot Ladies market som är en lång marknad med lite allt möjligt. Vi fortsatte till en annan marknad där vi köpte Dumplings. Sen gick vi till the Goldfish market där de säljer alla möjliga djur. Fiskar hänger i påsar på rad, hundvalpar och kattungar som är till salu har de i burar. Jag hade lite svårt för den marknaden. Samtidigt som jag vill stå och titta på dem eftersom de är så himla söta så är det hemskt att se dem behöva sitta där. Efter marknadsbesöken köpte vi med oss mat och fixade hemma. Det blev lite småplock i en salig blandning: minipizza, nudlar, korv, tomater, bröd och vin. 


I dag tog jag sovmorgon medan Emma var i skolan, sen möttes vi upp och åkte till Air Chinas kontor. Vi försökte boka flygbiljetter till Peking igår men fick inte igenom bokningen trots att pengarna hade dragits. Som tur var kunde de hjälpa oss så att vi fick våra biljetter. Sen gick vi till stället där man ansöker om visum, som ligger i samma byggnad, och fixade det. Det tog över två timmar eftersom det var lång kö. I morgon ska vi hämta det så vi får hoppas att de godkänner oss som besökare till Kina. :) Sen åt vi middag och köpte med oss cheesecake hem som vi ska njuta av nu!




Första dagen

I dag har vi åkt ett gammalt tåg upp på ett berg, Victoria peak, där man har utsikt över hela stan. Det var väldigt brant upp, ibland var det nog mer än 45 graders vinkel! Väl uppe på berget var det häftigt att se stan uppifrån, med alla skyskrapor. Vi åt lunch där uppe, pumpasoppa för min del. 
När vi hade kommit ner igen gick vi runt och kikade lite. Vi gick till ett ställe där det är demonstrationer men det var väldigt lugnt just då. Vi fotograferade lite och kollade runt. Efter en stund kom det folk springande mot vårat håll så då gick vi därifrån. Senare på eftermiddagen, när vi kommit hem och såg nyheterna, hade det blivit större folksamlingar eftersom demonstrationerna trappades upp till kvällen. Tydligen ska de ockupera nån byggnad (typ regeringskansliet?) i natt om inte ledaren avgår. Ni kan dock vara lugna, vi skulle inte gå i närheten om det inte var lugnt. :) 
Vi fortsatte iaf sen att gå runt i de finare kvarteren där alla lyxbutiker ligger. Sen åkte vi hem och vilade innan vi gick till ett shoppingcenter och åt middag och kollade i några affärer. Vi åt koreansk mat, ris med kyckling och jag lyckades få i mig maten med pinnar. :) Tyvärr blev jag dålig i magen precis när jag hade ätit så vi stannade inte ute så länge. Magen hamnar väl i obalans med ny mat och så. Dessutom måste jag dricka mer vatten. Det är väldigt varmt här, idag har det varit omkring 30 grader med en luftfuktighet på 95%. Ungefär som att kliva ut i en bastu. :) 








Har ni någonsin sett så mycket folk i en elektronikbutik (om det inte är rea)? Det här är en Apple-butik och folk är där och umgås, kollar Facebook på datorerna i affären osv. :) Precis utanför gallerian står en man som säljer iPhones ur en resväska! Han tillhör nog inte butiken. :)

Dubai

Nu sitter jag och väntar på att få boarda planet från Dubai till Hong Kong. Jag har varit här i drygt fyra timmar och om en timme lyfter vi. Tyvärr fungerar inte flygplatsens wi-fi så jag får publicera det här inlägget när jag har internet. 
Första etappen har gått bra. På Arlanda gick allt väldigt snabbt trots att jag var där drygt 2,5 timme innan vi skulle lyfta. Först var det kö till incheckningen, sen gick jag i Taxfree-butiken och så åt jag lunch. Direkt efter maten gick jag till gaten där de började boarda nästan direkt, trots att det var en bra stund kvar. Emirates verkar vara väldigt tidig med allt. 
När jag satt och åt lunch satt det ett äldre par vid bordet närmast mig. Helt plötsligt ropar damen på hjälp för att hennes man inte mår bra. Jag ser att andra springer dit så jag känner att det är lika bra att hålla sig undan. Mannen svimmar av en kort stund och som tur är har ett par män hunnit dit så de kan ta emot honom, då han sitter på en barstol. Det är lite läskigt när sånt händer och man önskar att man kan hjälpa till. 

Emirates är för övrigt ett bra flygbolag med en lite lyxig känsla. På första flygningen tittade jag på två filmer, Återträffen och 22 jump street. Maten var god men tyvärr gled lådan med förrätt ner från mitt bord på golvet. :/ När jag senare bad en flygvärdinna om papper för att torka upp det frågade hon om det hade hamnat på mina saker. När jag sa nej så sa hon skämtsamt "I don't know anything". :) Så vi lät det vara kvar där... 

Dubais flygplats är den största och lyxigaste flygplatsen som jag har varit på, med den största taxfreebutiken jag sett. Vi fick åka buss från flygplanet och det tog säkert en kvart innan vi var framme! Det kändes som om vi körde runt i en liten stad nästan. Från ankommande terminalen fick jag åka tåg till den terminal där min gate var, bara nån minut men ändå! Trist bara att inte internet fungerade.

.…………
Detta skriver jag att jag kommit fram. Andra flygningen gick bra och vi kom fram 20 minuter tidigare än vi skulle. Jag sov i omgångar på flyget och fick nån timmes sammanhängande sömn. Väl framme var bagaget från vårt flyg lite försenat så vi fick vänta länge... Sen tog jag tåget mot stan. Från att vi landade till att jag satt på tåget tog det ca 1 tim och 45 min så det var lite drygt. Vid en tågstation mötte jag Emma och vi tog oddsen till henne. Vi har bara tagit det lugnt och suttit och pratat. Vi gick ut för att köpa mat och vi gjorde det enkelt för oss och gick på McDonalds! :) 
Det är väldigt annorlunda här och det ska bli spännande att se mer av stan. Nu ska vi snart sova. Det känns att man har varit uppe i nästan 1,5 dygn med bara en kort sovstund, eller några stunder rättare sagt.

RSS 2.0