Jobba och plugga

I går spenderade jag dagen på jobbet och i dag har jag spenderat den hemma med läsning. Kvällen startade med ett pass GRIT och sen har jag suttit framför tv:n och även skrivit in de texterna som finns på Vasamuseets skyltar, som jag fotograferade i måndags. Nu är vi redo att börja analysera dem. :) 
 
Nej, nu är det dags att göra sig i ordning för att gå och lägga sig. 

Fotografiska

I dag var det dags för ett nytt seminarium. Jag var så trött så jag hade svårt att hänga med. Jobbigt att försöka sitta och lyssna när hjärnan inte hänger med. :) Efteråt åkte jag in till stan och fördrev tiden i affärer. Sen mötte jag upp Malena och gick och åt en lättare middag innan vi gick till Fotografiska. En trevlig kväll när vi bytte träning mot nöje. 
Ja, det var min tisdag. :)

Regnig träning

Så här fin är man efter en timmes träning i regnet! 


Eftersom det var mörkt ute och lite dåligt upplyst blev det ingen runda som det var tänkt, utan istället körde vi intervaller i parken. Det var lite jobbigt att springa när det var så blött och dessutom en massa löv, så man halkade till ibland. Mina nya skor blev verkligen invigda! 
Det här var ju sista träningen med löpgruppen och det har varit roligt och gått väldigt snabbt. Från början var vi ca 20 st men ganska snabbt försvann några och vi är väl ungefär tio st som har varit med hela tiden.

Så här ser mina skor ut, efter träningen och rengöring.



Ups and downs

I dag har jag och Emma i min klass varit till Vasamuseet för att fotografera utställningsskyltarna, eftersom vi har tänkt analysera texterna på dem. Det kändes lite konstigt och folk måste ha undrat vad vi var för konstiga besökare, eller framför allt jag, som aldrig stannade och läste eller tittade på sakerna utan bara fotograferade all text och föremålen och gick vidare. :) Det kändes ungefär som att man inte orkade läsa på plats utan tog kort på allt så man kunde sitta och läsa det hemma sen. 
 
När vi var klara åkte vi in till stan och åt lunch. Jag åt en god morotssoppa. Sen gick vi till Löplabbet eftersom båda två behövde nya skor att springa i. Tjejen som hjälpte mig där tittade på mina fötter och filmade mina löpsteg när jag sprang på löpbandet och så valde hon ut några skor som jag fick testa. Jag köpte ett par skor som jag hoppas blir bra. Det blir till att prova dem direkt eftersom vi har sista träffen med löpgruppen i kväll och ska springa då. 
När båda två hade köpt skor så gick vi till Löplabbet outlet där de säljer ut kläder till halva priset. Jag köpte en tröja, ett par strumpor och en mössa. 
 
Medan vi var inne i stan fick vi höra att betygen för hemtentan hade kommit ut. Det var nervöst att titta eftersom jag inte kände mig säker på att jag hade klarat den, men som tur var så blev jag godkänd och fick ett D. Skönt!
 
Väl hemma hann jag bara springa upp med mina saker för att sen gå till Vårdcentralen där jag skulle få provsvaren. Det mesta såg bra ut, men i de tre avföringsproverna jag hade lämnat för att undersöka om det fanns blod så hade de hittat blod i alla tre proverna. Därför tyckte läkaren att det var bäst att göra en tarmundersökning (koloskopi). :/ Precis det jag hade hoppats på att slippa. Det betyder ju att de måste in med en kamera i tarmen. Usch... Jag ser verkligen inte fram emot det, varken själva undersökningen eller förberedelserna när jag måste ta laxermedel och säkert också fasta innan. 
Men det är ju lika bra att göra det så man får veta om det är något problem eller inte. 
 
Nu måste jag laga mat så jag hinner äta en stund innan träningen. 

Partaj

Efter en härlig sovmorgon i går så satte jag mig för att göra ett grattiskort. Jag hann faktiskt inte göra så mycket mer under dagen, jag vet inte var tiden tog vägen. Men helt plötsligt var det dags att hoppa in i duschen och göra mig i ordning inför kvällen. Det var nämligen en av klasskompisarna som fyller 25 år i helgen och hade fest. 
Vi andra i vårt gäng träffades innan festen på Vapiano där vi åt middag, så vi kunde åka tillsammans till festen. Det var en trevlig kväll och roligt att både träffa nytt folk, men även att umgås med klasskompisarna (vårt tjejgäng) på en fest för det har vi inte direkt gjort tidigare. Det var ovant att se alla så fixade med smink och festkläder. :) Vi lärde oss lite nytt om varandra under kvällen och man inser hur lite vi egentligen känner varandra privat, hur lite vi vet om de andra. 
 
Nu sitter jag och tittar på reprisen av Så mycket bättre. Äntligen har det börjat igen! Jag har längtat. :) Men det är jobbigt att det är mycket mer reklam nu. Det är ju reklam mellan varje låt!

Ett efterlängtat inköp

I går startade jag dagen med ett seminarium. Efteråt åkte jag och Camilla till Söder och åt lunch. Efteråt gick jag en snabbis och kikade efter Årechoklad som jag ville ha själv, men även köpa till Emma. Sen gick jag till hennes jobb eftersom hon skulle sluta tidigt och jag skulle följa med henne hem. Det var äntligen dags för en hårklippning. Efter cirka tre månader är det verkligen på tiden, speciellt när man har en kort frisyr. Skönt att vara nyfriserad. :) Jag fick gosa lite med Vilgot och umgås med älskade systers familj. Dessutom blev jag bjuden på tortillas. Jag blev kvar och tittade på Idol men åkte hem före utröstningen. 
 
Jag beställde även något som jag länge har velat ha. Jag har presentpengar att använda till något bra och fick ett erbjudande jag inte kunde motstå. Via appen Let´s deal får man en massa bra rabatter och i går dök det upp en hushållsmaskin för bara 2000 kr. 
 

B363160.jpg


Först slappa, sen träna

Åh vad skönt det var att få sova i morse. Däremot vet jag inte om jag vaknade av mig själv eller av ett sms från jobbet. Det kändes som att jag vaknade av mig själv men sms:et kom precis samtidigt och det verkar ju osannolikt. :) 
Jag har fått en del saker gjorda här hemma i dag. Städat och plockat lite. Sen satte jag mig för att läsa lite kurslitteratur. Jag hann inte läsa så mycket som jag hade tänkt, eftersom Malena skrev att hon kunde sluta tidigare från jobbet och frågade om jag ville följa med och kika i lite affärer här i Sundbyberg. Det ville jag ju såklart så då fick jag göra mig i ordning lite tidigare. Det blev lite shopping på H&M, ett par byxor och två tröjor. 
 
Sen gick vi till träningen och det var dags för att pass GRIT. I dag gick det lite bättre, framför allt med Burpees. Jag lyckades hoppa in och ut med fötterna i stället för att ta ett steg i taget. :) Men efteråt mådde jag lite illa igen. 

Projektplanering

I dag hade vi seminarium på skolan för vårt projektarbete. Vi fick sitta och planera och vi har nu kommit fram till vad vi ska skriva om. Skönt att vara igång. 
Efteråt hade jag tänkt gå på stan för att köpa joggingskor men jag kände att jag ville åka hem och ta det lugnt i stället. Jag satte mig och läste lite kurslitteratur men kände mig för trött för att riktigt förstå allt jag läste så det kändes inte som någon mening att sitta och läsa bara för att läsa. 
I kväll ser jag fram emot Grey´s anatomy, att hinna läsa innan jag ska sova och att få lägga mig utan att ställa klockan. I morgon blir det skönt att få sova tills jag vaknar. :)

Lång dag med kollegorna

I dag har jag jobbat igen och efteråt hade vi kundtjänstmöte i två timmar. Efter det gick några av oss till ett ställe och tog en drink för att tacka av Lina som nu har bytt avdelning på jobbet. Hon är i samma lokaler som oss fortfarande men har jobbat sig upp ett steg i karriären och är inte längre en del av kundtjänst. Det var trevligt men jag är glad att jag gick samtidigt som de andra som gick först så jag kom hem tidigt. Jag är inne i en period då jag hela tiden känner mig trött så det är bäst att somna i bra tid. Alla säger att man blir pigg av att träna, men varför blir inte jag piggare då? 

Vasamuseet

I dag träffades vi i projektgruppen redan klockan åtta inne i stan för att förbereda oss inför mötet på Vasamuseet. Halv tio skulle ett team på museet ha ett möte som vi fick sitta och observera. Det var intressant och alla var jättetrevliga. När de var klara så fick vi gå in i själva museet för att reka lite inför projektarbetet. Vi gick runt och läste skyltar, fotograferade (både skeppet och skyltarna) och funderade på olika idéer till arbetet. Jag och Frida stannade kvar lite längre än de andra och gick igenom hela museet. Det var ju en trevlig bonus att få besöka museet gratis och dessutom fick vi två fribiljetter var så vi kan gå dit fler gånger för projektarbetet. 
Jag har inte varit på Vasamuseet på många år. Jag minns inte nånting av senaste besöket som jag gissar att vi gjorde när jag var kanske i 12-årsåldern eller nåt. Har egentligen ingen aning men längesen var det. 
 
Efter besöket åkte jag hem och skulle plugga, men det blev bara lite läsning. Jag hittade andra saker att göra, som till exempel att kolla alla ställen som jag nu har rabatt på med mitt anställningskort på jobbet. Förut har vi behovsanställda inte haft samma förmåner som de heltidsanställda men nu har vi också fått tillgång till dem och det visade sig att vi har rabatt på en massa ställen. Bland annat Löplabbet, så det kanske fanns någon mening med att jag inte har hunnit köpa skor de två gånger jag har varit in i den butiken. :) 
 
I kväll hade vi vår näst sista träff med löpgruppen. Vi tränade inget i dag utan fick lyssna på gymmets kiropraktor i stället. Han pratade lite om hur kroppen hänger ihop och vad som är viktigt att bygga upp när man ska springa, för att undvika skador. Sen pratade han även om de vanligaste löparskadorna. Efteråt stannade jag kvar och tränade i ungefär en timme. Jag börjar faktiskt känna mig lite starkare i kroppen. Jag slog nytt rekord i armhävningar på tå igen, 12 stycken. :) Nu känns de första lite lättare faktiskt. Förut har det känts tungt direkt från start. Skönt när man märker resultat. Jag längtar bara till att se resultat på kroppen också och inte bara känna. 
 
 

Födelsedagskalas

I dag fyller min goa systerson Vilgot ett år så det har varit kalas. Vilgots mormor, morfar, farmor, farfar och plastfarmor har varit där och även Jockes plastbror med familj. Emma och Jocke hade bakat goda kakor och en god tårta. Vilgot fick smaka tårta (både grädde och något sött) för första gången. Han verkade inte tycka om det. :) 
Tänk vad jag älskar lilla Vilgot. Han är så go och glad hela tiden och skrattar åt allt! Så snäll och kramgo. Och lite busig. :) Det är så spännande att se vad han blir för person ju äldre han blir. Dessutom ska han bli storebror om några månader och det ser vi fram emot!
 
 
 
 
 
 

The Summit

I dag har jag varit inne i stan med Emma, Jocke, Vilgot, mamma och pappa. Jag började att gå själv för att köpa presenter till Vilgot. Väldigt snabbt hittade jag presenter som jag gillade så sen mötte jag upp de andra. Vi gick och fikade, fortsatte att gå i affärer och mötte sen upp med Jockes mamma som kom med tåget. Då gick vi och åt middag på Vapiano. 
Jag gick därifrån före de andra för att träffa Malena och Martin. Vi skulle på en förhandsvisning av filmen The Summit, en dokumentär om en bergsklättringsexpedition på K2 där många människor miste livet. Svensken Fredrik Sträng var med på expeditionen och har även skrivit en bok om den som jag har läst. Därför var det intressant att även se filmen. Dessutom var Fredrik där och pratade om händelsen. Det var bra, intressant och gripande. 
Nu ska jag slå in Vilgots presenter innan jag ska gå och lägga mig. 

Ståndaktig?

I dag har jag jobbat igen och det har väl gått ganska bra, men det var ganska mycket krångliga ärenden för mig i dag så det blev många frågor. Det bjöds på godis och tårta i dag och efter att ha ätit en del godis så stog jag över tårtan. Det var väl duktigt? Eller kanske inte eftersom jag åt godis... :) 
I kväll tittar jag på Idol och filmen Flight. Filmen är bra tycker jag. Det är skönt med en hemmakväl framför tv:n (som om jag aldrig har det). Mamma och pappa har kommit till Stockholm i dag och det hade varit mysigt att umgås med dem i kväll, men eftersom jag jobbade till klockan sex så kändes det lite onödigt att åka hela vägen till Emma och Jocke. Jag skulle inte ha hunnit vara där så jättelänge. Kanske tre timmar och sen ska man åka hela vägen hem igen vilket tar ungefär en timme. Jag träffar dem i morgon och på söndag i stället. 

Barnvakt

I dag har jag varit på Kungsholmen och passat Vilgot. Emma skulle till frissan så jag tog en promenad med Vilgot i barnvagnen. Det blev en 1,5 timmes lång promenad så det var härligt. Jag gick efter vattnet och gick bland annat till Stadshuset. Jag har bara sett det utifrån men nu gick jag in på gården för att titta närmare på det. Det var jag och turisterna kändes det som. :) Inte så många turister nu när det är höst. 
När Emma var klar så gick vi och fikade en god (och stor) bulle. Sen åkte jag hem och lagade mat. Försökte att äta så mycket jag kunde men jag var inte så hungrig efter bullen. :) 
Sen var det i alla fall dags för ett pass GRIT. Det är så jobbigt! Men det är ju roligt också och det ger bra träning. Men jag förstår inte hur svårt det kan vara med burpees! 
 
 

Ofrivillig diet

I går var det skola och dessutom fick vi äntligen klart med ett företag för vårt projektarbete. Vi ska arbeta med Vasamuseet och det kan nog bli roligt och intressant. På vägen hem från skolan mötte jag "snyggdoktorn" vid tunnelbanan. Konstigt att se honom dagen efter att jag var hos honom. :) På kvällen var jag och Malena och tränade. 
 
I dag har jag jobbat. Jag hade planerat lite dåligt så det blev en ofrivillig diet kan man säga. Först blev det stressigt i morse så jag inte hann göra gröt till frukost så det blev två mackor och några skedar kvarg. Sen hade jag inte gjort någon matlåda och på vägen till jobbet kom jag på att min plånbok låg i den andra väskan, som jag har till skolan. Så det slutade med att jag jobbade hela dagen utan lunch. Det gick förvånansvärt bra även om jag blev väldigt hungrig mitt på dagen och magen kurrade. Men efter ett tag gick det över. Men jag skulle inte vilja gå på diet och inte få äta. Det är jobbigt att vara hungrig!

Läkarbesök

I dag har jag varit helt ledig. Jag har inte gjort nånting som har med skolan att göra och det har varit väldigt skönt och antagligen välbehövligt att få slappna av en dag. 
Jag har nu äntligen varit till läkaren för att undersöka magen. En snygg, ung läkare dessutom! Han ställde en massa frågor, kände på magen, lyssnade lite och undersökte ändtarmen. Även om det var trevligt med en snygg läkare så hade man gärna kommit dit med en lite "sexigare" sjukdom där man slipper prata om sin avföring. Särskilt vid undersökningen av ändtarmen hade han gärna fått vara en oattraktiv lite äldre man, eller ännu hellre en kvinna! :) Men nu är det gjort. 
Jag passade även på att fråga honom om att jag gått runt och varit snorig i flera år och han skrev ut ett recept på en nässpray med kortison i. 
Efteråt fick jag gå och ta blodprover. Ovan vid vården som jag är så hade jag förväntat mig ett litet stick i fingret och att de tog nån droppe, men det var fyra-fem rör som skulle fyllas (för olika provtagningar). :/ Vid de sista rören började jag känna mig lite smått dåsig. Jag undrar om jag skulle kunna vara blodgivare eftersom jag är så känslig mot sånt där och har så lätt för att svimma när det ska göras något på mig. 
 
Jag hade tänkt gå och kika i ett par affärer efteråt men kände att det var bäst att gå hem, så jag satte mig hemma och läste lite. Framåt kvällen var det dags att träna med löpgruppen. Den här gången körde vi endast styrka, med fokus på löpning, så det var träning för armar, ben, axlar och core. Vi var ute i parken i kväll också och fick en liten publik en stund när det stog en kille och tittade på. :) 

Vilken lördag

Denna fina lördag har jag spenderat på jobbet. Det var jobbigt att kliva upp i morse och jag började lite senare än jag hade tänkt. Det är tur att vi inte har några fasta tider när vi jobbar helg. 
Efter jobbet gick jag och Malena och tränade. Vi tränade med kettlebells hela passet och höll oss i det lite mindre rummet där man tränar mer med lösa vikter än med maskiner. Efter en timmes träning kände vi oss nöjda och gick ut. Då var gymmet helt tomt och lite nedsläckt! Vi skyndade oss ut och såg att tjejen som jobbade i receptionen var kvar så vi frågade när de stängde och det visade sig att de stängde precis då, klockan sex. Vi hade inte haft en tanke på att de skulle stänga tidigt. Vi hade tänkt ta det lugnt och basta i dag, men det var bara att hämta sina saker och gå iväg i träningskläderna. Tur att vi inte blev instängda i alla fall! :) 
Efter att vi hade duschat hemma hos mig i stället så åt vi tacos till middag. Sen tittade vi på filmen Du gör mig galen. Den var rolig och bra. :) 
Nu är det bäst att jag gör mig i ordning och går och lägger mig för i morgon är det jobb som gäller igen. 

Kändisspotting

I dag har jag sett hela fyra kändisar eller "nästan kändisar". :) En skådis som jag inte vet namnet på, Ernst Billgren, han som spelar Roy i Macken och hon som spelar Sörens fru i Telenor-reklamerna. Emma och Jocke tyckte inte att hon kunde räknas som kändis, men jag undrar: är inte hon med i nån film eller tv-serie? 
Alltid lite roligt att vara ute på stan och se några kända eller halvkända personer. :) Undrar om det kommer att "växa" bort nån gång? Men jag har nog blivit lite mer van vid det så jag tar lite lättare på det.

Fredag!

I dag var det dags att starta en ny kurs på skolan. Läraren verkar härlig och rolig. Kursen kan nog blir rolig också även om jag än så länge inte har någon jättestor uppfattning om vad den kommer att handla om. 
Efter seminariet åkte jag in till stan och hämtade min sko som är lagad. Sen skulle jag gå och köpa joggingskor men efter att ha gått runt en stund i affären utan att få hjälp (igen) så ringde Emma och hade kommit in till stan och eftersom jag var hungrig så struntade jag i skorna och åkte och träffade henne i stället (vilket jag ändå skulle göra). Vi gick och åt en lätt lunch. Sen mötte vi även upp Jocke. De skulle på ett litet möte så jag skulle vara barnvakt åt Vilgot en stund. Jag tog en promenad på söder och hittade jättemysiga gator där jag bara ville fortsätta att gå längre och längre, men det hade jag inte tid med. 
När Emma och Jocke var klara så åkte vi till Sundbyberg och åt middag på restaurang. Sen gick vi hem till mig för efterrätt. Jo, kakan jag gjorde i går blev faktiskt god och inte så misslyckad. :) Tur!
Nu är det skönt med en hemmakväll framför Idol och en del av mig önskar att jag inte skulle jobba i morgon. Jag längtar efter sovmorgon, att inte behöva ställa klockan. :)
 
 

Inlämnad

Ja, nu har jag skickat in hemtentan. Det är lite nervöst... Jag är ganska nöjd med den, men jag vet inte om jag har förstått allt rätt så det kan lika gärna ha gått jättedåligt. Den fick vara max tre sidor och jag har skrivit exakt tre sidor. Hur svårt jag än tycker att det är så lyckas jag alltid skriva precis så mycket som man får skriva. :) Nu är det bara att hålla tummarna...
 
I dag fyller jag ju år också! Men det blir inte så mycket firande i dag. Jag har skrivit hemtenta, tvättat och bakat en kaka som jag tänkte bjuda syrran och Jocke på i morgon. Jag tror tyvärr att den blev misslyckad så jag ska provsmaka den i dag för att se om jag kan bjuda på den i morgon. :)

Bättre dag

I dag har det känts bättre med hemtentan. Direkt när jag började läsa artiklarna igen i morse så kändes det som att jag läste den med "nya ögon" så jag fick lite nya idéer. Det är bra att lägga ifrån sig sånt här ett tag och ta pauser. Bäst är det nog med en natts sömn som paus. :) Så i dag har jag skrivit två sidor och vi ska skriva max tre så nu känns det ganska bra. Sen vet jag ju inte om det blir så som läraren vill. Men jag har nånting att lämna in i alla fall. :) 
 
Vid femtiden kom Malena hit och jag gjorde i ordning stuvade makaroner och korv åt oss. Sen gick vi och tränade på det nya gymmet, där vi fick tio dagar gratis träning. Vi testade ett pass Kettlebell. När vi kom dit så var det första som slog mig hur väl man ser in i lokalerna utifrån. Precis sånt som jag inte gillar när jag tränar. Inne var allt nytt, fräscht, flashigt och fint. Men för mig och Malena är det helt enkelt för opersonligt, stort och öppet. Kettlebell-passet var konstigt nog placerat i ett hörn av gymmet och inte i någon egen sal. Det var inte särskilt roligt. Det som var bra var att jag fick testa lite olika övningar med kettlebells, men det var inte särskilt avancerade övningar så man hade kunnat komma på de flesta själv. Däremot var det jobbigt. Nu har jag ont vid handlederna där kettlebellen slog i varje gång vid en av övningarna, så nu kommer jag nog att få blåmärken. 
Det var lite roligt att se hur gymmet såg ut och så, men det blir ingen mer träning där, fast det visste jag ju redan innan. Efter passet gick vi och avslutade medlemskapet vilket kändes lite dumt efter att ha provat bara ett pass. Men de får skylla sig själva när de står och övertalar en att skriva på för tio dagar trots att jag säger att jag inte kommer att fortsätta. 
 
I kväll är det säsongsstart av Grey´s anatomy och dessutom ett dubbelavsnitt. Det är alltid lika roligt när det börjar igen!

Hemtenta

I dag har jag suttit hemma hela dagen och jobbat med hemtentan. Den känns väldigt svår och än så länge har jag egentligen ingen aning om vad jag ska skriva. I dag har jag inte börjat skriva något, utan bara suttit och försökt analysera och göra lite noteringar om artiklarna vi ska jobba med. Det känns inte så bra än så länge och jag hoppas bara att det ska lossna när jag börjar skriva och att jag får ihop något som är tillräckligt bra. 
 
Framåt kvällen gick jag och Malena och tränade styrketräning. När vi stog på löpbandet tittade jag upp på tv:n som visade en repris av Halvåtta hos stjärnorna. En av personerna i programmet var lik han som är med i en av artiklarna till hemtentan. Precis efter att jag berättat det för Malena så dyker hans namn upp och det visar sig vara samma person. Så konstigt sammanträffande. :) 

Nya tag

I dag hade vi det sista seminariet i den här kursen. Tänk vad det gått snabbt! I morgon är det dags att börja med hemtentan så nu blir det till att sitta och plugga hela dagarna i några dagar. Det är lite nervöst men jag hoppas att det ska gå bra. 
 
Efter skolan i dag åkte jag direkt hem för att äta något. Lite oplanerat blev det i dag så till frukost åt jag omelett och till middag havregrynsgröt. Jag vände liksom på måltiderna. :) Efter en stund hemma så gick jag till gymmet för en ny träff med löpgruppen. I dag sprang vi en runda på 2 km och sen körde vi lite intervaller. Det kändes faktiskt bra att springa så förhoppningsvis är jag bra i benet igen. Nu är det bara att ta nya tag med löpningen. Efteråt brukar jag ju stanna kvar och köra lite styrka, men i dag var jag dels så trött och dels lite smått illamående efter löpningen, så jag gick hem direkt. Jag tror att jag har ätit för dåligt i dag och därför kände mig lite dålig. Jag ska ju ändå träna både på tisdag och onsdag så jag tyckte inte det gjorde så mycket att jag inte tränade mer i dag. 
 
Nu ska jag göra mig klar för att sova så jag orkar upp ganska tidigt i morgon. 

Väntar...

I dag skulle det komma några hantverkare och installera nån internetbox i min lägenhet. De skulle komma klockan åtta så jag planerade att kliva upp en stund innan så jag hann klä på mig och så. 
Vid 7.40 var jag på väg att kliva upp...när det ringer på dörren! Snabbt fick jag kasta mig ur sängen och slänga på mig första bästa kläder och springa och öppna dörren. Slängde på mig mina jeansleggings och tröjan jag brukar ha på mig här hemma. Under tröjan stack nattlinnet ut när jag öppnade. :) Snyggt! 
Så nu sitter jag instängd med Zelda i vardagsrummet och väntar på att de ska bli klara. Jag hoppas verkligen att de är klara snart! Jag vill börja göra mig i ordning nu. Jag börjar inte förrän klockan ett på skolan, men jag hade velat åka in till stan innan och förhoppningsvis köpa joggingskor. 

Bilförsäljning

Något annat som hände i helgen var att det kom en kille och köpte min bil. Pappa hade lagt ut annons på Blocket i fredags, så äntligen fick vi den såld. Men det kändes även lite sorgligt när den rullade iväg. 
 
Min översnöade bil. :)

Helg hemma i hälsingeskogarna

I helgen har jag, Emma och Vilgot varit hemma i Ljusdal. Jocke åkte också med upp, men han åkte vidare till Sundsvall på lördag morgon och kom tillbaka på söndag eftermiddag. 
På lördagen åkte jag först till Thérèse, dit även Kristin och lilla Elsa kom och hälsade på. Vi satt och pratade och fikade. Sen åkte jag hem och fikade lite till. :) Mamma och pappa hade köpt tårta för att fira min födelsedag lite i förskott. Lite senare åkte jag till Sandra som bjöd på god middag. Klockan blev halv ett innan jag åkte hem. 
På söndagen tog hela familjen en promenad. Sen hjälpte jag pappa att bära lite saker på vinden. Jag passade på att kika lite i mina gamla kartonger. Jag är så sugen på att gå igenom allt och se vad man hittar. :)
Efter lite mer fika och senare middag var det dags att åka tillbaka till Stockholm. 
 
Hemma är det full höst och så vackert. Här i Stockholm väntar jag fortfarande på höstfärgerna.

GRIT

I dag har det varit fullt upp. Klockan åtta hade vi en föreläsning på skolan. Efteråt åkte jag till stan för att lämna in mina skor. De skulle skicka den trasiga skon till skomakaren. Sen gick jag en sväng till Löplabbet för att titta på joggingskor, men efter att ha gått runt en stund i butiken utan att någon frågade om jag behövde hjälp så gick jag därifrån. Jag hade inte jättemycket tid ändå att prova ut skor. Så jag åkte till Stadshagen och gick och handlade lunch och mellanmål på ICA Maxi. Vilken enorm butik det var! Den är på två våningar och om man inte har varit där tidigare är det inte lätt att veta var man ska gå. 
Jag fick i alla fall med mig en sallad som jag plockade ihop själv, så gick jag till jobbet för att snabbt äta den innan det var dags att jobba i några timmar. 
Efter jobbet skyndade jag mig hem och bytte om för att direkt gå och träna. Jag och Malena skulle testa passet GRIT Strength för första gången. Man tränar bara i 30 minuter men det är intensivt och man jobbar med vikter så det var ett tufft pass! Jag var slut i armar och ben efteråt. Det som jag har absolut svårast för i träningsväg är Burpees. (När man hoppar upp och sen snabbt ska ner och hoppa bak med benen och sen tillbaka igen.) Jag har så svårt att komma bak ordentligt med benen när jag hoppar och sen har jag även svårt att komma fram med benen när man hoppar fram igen. Och det går oftast så snabbt så när jag väl har kommit bak med benen så är de andra uppe igen! När jag är trött i benen klarar jag inte heller av att hoppa bak, utan jag får sätta ut ett ben i taget. Det behöver jag verkligen träna på! 
 
Efter den här dagen är det skönt att slappa i soffan. Nu ska jag dock göra mig klar och lägga mig och läsa innan det är dags att sova. 
I morgon är jag ledig men har mycket att göra ändå. Det ska städas, diskas och packas och även fixa lite annat. Hoppas jag hinner med allt!

Tjejkväll

Idag startade jag dagen med att jobba. Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta eftersom vi skulle göra en övning. Mer visste jag inte. Det visade sig att det skulle vara en brandövning. Jag var dock där för att jobba och ta samtal medan de flesta andra utrymde lokalerna. Vi var några som blivit inbokade för det. Så egentligen blev det en helt vanlig jobbdag för mig. Dock bara halvdag. Sen åkte jag hem och pluggade.

I kväll har jag, Emma och Camilla varit på Fotografiska. Tyvärr var det bara en utställning vi kunde se för de höll på att hänga upp nya utställningar. Det fanns en till men där höll de på att duka upp bord för någon föreläsning eller liknande så vi kunde inte gå in. 
För mig gjorde det inte så jättemycket för jag köpte ett årskort där. Efteråt gick vi till Gamla stan och åt middag. Jag lyxade till det med oxfilé och en god citron/maräng-efterrätt. Trevligt att sitta och prata ett tag eftersom vi ses så pass lite i skolan nu.

RSS 2.0