Rolig helg!

På lördagen började jag med att ta det lite lugnt, som vanligt när det blir helg. Sen tog jag en skidtur på 5 km, innan det var dags att göra sig i ordning för kvällen. Tog sen en promenad hem till Therese där tjejerna väntade. Planen var att börja med att pyssla lite. Det blev ca en kvarts pyssling, sen kände alla att det inte fanns så mycket inspiration så vi la ner det och började göra maten i stället. Alla hade tagit med sig plockmat som vi gjorde i ordning där och det blev mycket mat! Och väldigt god mat!

   
  

Efter att vi hade ätit oss proppmätta satt vi och pratade och spelade sen några omgångar Med andra ord. Herregud vad vi skrattade! Riktigt rolig kväll! Vi blev kvar hos Therese hela kvällen. Vi hade nog roligare där än vad vi skulle ha haft på krogen.


På söndag eftermiddag kom Sandra hit och förgyllde min dag/kväll. Vi satt och pratade hela kvällen och smed lite roliga planer. Kom i säng lite senare än jag borde, men det är ju så svårt att avsluta kvällen för att sova när man har så trevligt, så det kan vara värt att vara lite trött. :)

Inköpslista

Mjukt hårdbröd??? :) Skulle stå mjukt tunnbröd och på nästa rad hårt tunnbröd.
Ursäkta min gräsliga handstil.


Veckan som gått

Nu har snart ännu en vecka gått och jag har bara en vecka och en dag kvar att jobba, när morgondagen är över, innan jag åker till värmen! Längtar så mycket!
I söndags tog jag och Therese en promenad (men det kanske jag redan har skrivit?)
På måndag kväll gick jag till Adele och Niklas och hälsade på en sväng och blev bjuden på fika.
Efter jobbet på tisdagen fick jag skjuts av Thomas och vi åkte förbi Rena rama verkstan på vägen. Han skulle köpa en ram och jag köpte på mig lite mer pysselsaker i deras utförsäljning.
I går (onsdag) åkte jag och Therese till Färila för att simma. Väldigt skönt avslut på dagen. Nu blir det tyvärr ungefär en månad till nästa gång pga utlandsresa och annat, men sen ska vi vara igång igen.
I morse började jag dagen med att ringa och troligen väcka min hyresvärd för att be henne att gå ut och flytta deras buss, som dom parkerat precis bakom min bil. Hoppas dom lärde sig att inte ställa sig där nåt mer. På jobbet hade jag utbildning som var bra. En hel del som jag kunde, men vi fick bra information som vi inte vetat om sedan tidigare, på grund av lite dålig kommunikation mellan avdelningarna ibland. Jag och Kristin åkte till Finess och åt god lunch. Jag åt bulgursallad med kycklingspett. I kväll blev det en promenad runt Kyrksjön tillsammans med Kristin.

I dag vann dessutom DHL Express SM i telefoni! Woohoo vad vi är bra! Hoppas kollegorna som fick vara på plats har roligt! Lite avundsjuk är man ju måste jag erkänna... Det hade varit roligt att vara med. :)

Söndag

Denna söndag startade jag med en härlig långpromenad med Therese och lilla Tilde som låg och hade det skönt i vagnen. Sen tog jag tag i städningen så nu är det klart! Skönt! Sen kom mamma hit och lagade mat och så följde hon med mig och handlade efteråt.
Nu tar jag det lugnt framför tv:n innan det är dags att förbereda sig inför en ny jobbvecka. Känns redan tungt eftersom jag är så otroligt trött på morgnarna nu för tiden. Men jag borde sova gott i alla fall eftersom jag ska bädda rent i sängen.


Hero

Tänk att min favoritgladiator är med i årets säsong också. Det trodde jag väl aldrig! :) Det var ju ändå några år sen sist... Han är snygg den där Hero...



Bilden är lånad från TV4.

Lördag

Började min dag med att koka blåbärsgröt till frukost. Den blev inte så jättebra men gick att äta. :) Tog sen en skidtur med mamma och pappa (eller egentligen bara mamma för pappa åkte själv en annan sträcka). Årets första skidtur och det gick bra.
Tog sen fika med varm choklad och lite fika som är kvar från i julas. Skulle storstäda i dag, men det blev bara dammtorkning. Jag får ta resten i morgon.
Nu blir det lövbiff, potatiskroketter och beasås till middag och en lugn lördagkväll. Ska börja skriva en packningslistan inför resan.


Takida!

I mars ska jag och Sandra åka till Borlänge för att se Takida. Ok, vi har inte bokat det än men det ska mycket till för att vi inte ska åka. Här är min favoritlåt med Takida. Underbar!



Takida - You learn

Vackert

Så här fint var det idag. Jag kan inte låta bli att ta bilder!
Nu är det helg och det är så skönt för jag är trött!


Dimmigt

Tidigare i veckan var det så här dimmigt och fint ute. Kunde inte lägga upp den då via mobilen.


Utbildning

I dag har det varit utbildning hela dan¨kan man säga. Jag har suttit med en tjej som ska byta till våran avdelning och visat henne alla system. På kvällen var det utbildning för våran avdelning. Jättebra var det och vi fick mycket bra information. Men nu är man trött och det ska bli skönt med helg snart. Bara en dag kvar och då börjar jag 7.15. Ska titta på Biggest loser och sen gå och lägga mig. Update: Åh nej, Biggest loser börjar inte förrän 21.00. Typiskt...då blir jag väl uppe till 22.00 då.

Mitt i veckan

Då var det onsdag och bara två kvar att jobba den här veckan. Skönt. Jag behöver få sova! :) Hade på sätt och vis sovmorgon i morse eftersom jag började jobba 10.00, men jag skulle till Järvsö och vaccinera mig innan, så jag fick inte sova ändå i morse. Tänk att man oroar sig för att ta spruta, men när man väl gör det så är det ju inte så farligt alls. Det sitter kvar sen jag var liten och väldigt spruträdd. Kvällsjobb i dag och kvällsjobb i morgon blir det, fast i morgon blir det en lång dag. Börjar 8.00 och har utbildning på kvällen så jag blir kvar på jobbet till ca 19.00.

Middag!

I går var jag lat och orkade inte gör mat så i dag var jag tvungen att ställa mig vid spisen och jag blev väldigt nöjd med resultatet faktiskt. Jag slängde ihop nåt enkelt och gott. :) Man borde ju göra sådär snyggt med en bild på maträtten snyggt upplagt, precis som i alla matbloggar, men jag glömmer oftast bort att ta bild på maten, men här kommer i alla fall receptet. 500 g fläskytterfilé 250 ml matlagningsgrädde ca 3 msk mango chutney (jag tog 2 vanliga matskedar vilket nog blir lite mer än i vanligt msk-mått) 1 köttbuljongtärning salt svartpeppar Stek köttet och häll i övriga ingredienser. :) Servera med ris eller bulgur. Jag åt den med bulgur. Första gången jag har gjort bulgur och det gick ju bra att äta!

Monday morning

Glömde ju att berätta om min morgon. Jag var lite sen så jag tänkte ta bilen till jobbet. En hantverkare som var här och jobbade i grannlägenheten hade ställt sig bakom min bil så jag inte tog mig ut. Jag sa till honom och han följde med ut och flyttade sig. Han väntade på att jag skulle köra iväg för att sedan ställa sig där igen. Jag började skrapa rutorna men insåg snabbt att det inte skulle gå. Det var ren is som skrapan bara glider över. Bestämmer mig för att gå eftersom det nog skulle gå minst lika snabbt. Går fram till hantverkaren för att säga att han kan köra tillbaka för jag inte får bort isen utan måste gå i stället, varpå han säger "Men jag kör dig jag". "Nej men det behöver du inte göra" säger jag. "Jo, hoppa in så kör jag dig". Så det gjorde jag. :) Väldigt snällt av honom! Ibland ska man ju ha lite tur också! Det är inte alltid så dumt att ha hantverkare springande i huset. :)


Bilinskjutning

Så här såg det ut när bilen nästan var inne och det tog stopp. :)


Helgen!

Mitt på dagen i lördags tog jag bilen och åkte till Sandra för det som skulle vara en heldag tillsammans. Vi tog en promenad och jag tog med mig kameran för att fota lite. Jag hade sån tur så jag lyckades få såna bilder som jag länge velat prova att ta, med lite längre slutartid då man tar kort på rinnande vatten, så det liksom blir rörelse i bilden. Ni ser resultatet längre ner. :)
Efter promenaden satt vi och pratade innan vi åkte hem till Sandras mamma, där hennes sambo Rolle bjöd oss på middag. Vi satt där och pratade några timmar.
Sandras bil stog hos dom också, eftersom den inte fungerar, så Rolle har försökt att laga den. Men han hade inte lyckats, men misstänkte att det kunde vara en ispropp och att den behövde stå inne i värme ett tag. Så hans förslag var att vi skulle bogsera den till macken, skjuta in den i tvätthallen och låta den stå där över natten, att jag skulle sova hos Sandra och att vi sedan hämtade den på morgonen. Efter några timmars funderande på om vi skulle lyckas med det, så bestämde vi oss till slut att försöka. Så halv elva på kvällen kopplade vi på hennes bil bakom min och körde iväg. Båda satt som gamla tanter, framåtlutad över ratten i varsin bil, skrattandes åt det vi skulle göra.
Vi kommer fram till macken och börjar skjuta på hennes bil. Framåt går det...en stund, tills det börjar bli uppförslut. Så på startmotorn tar sig Sandra framåt en bit, men precis vid ingången tar det stopp. Där var det för halt så hjulen snurrade. Vi försöker att hitta en lösning, letar sand att lägga vid däcken bl.a. Tänk er också mig stå och dra i bogserlinan medan Sandra kör på startmotorn, utan att bilen rör sig. :)
Till slut pratar Sandra med hennes mamma och dom kommer ner och hjälper oss att skjuta på. Då får vi till slut in den. :)
Sandra och jag åker hem till henne och lägger oss i sängen och kollar på film, men orkar inte så länge innan vi somnar.
Söndag morgon är det dags att åka och testa om bilen startar. Det gör den inte. Så då är det bara för oss att skjuta ut den igen. Det går lite bättre eftersom det inte är halt inne i hallen. :) Men vi inser ju att bilen kommer att börja rulla när den kommer över kanten. Det slutar med att Sandra springer och hoppar in i bilen för att kunna bromsa om den rullar för långt eller om någon bil kommer! Till slut står den iaf parkerad utanför macken, där vi lämnar den.
Tar sen en promenad igen och kollar efteråt klart på filmen. Jag kom hem kvart över fyra och Zelda hade varit själv i över ett dygn. :/
Sen blev det även middag hos mamma och pappa. Det var en intressant och mycket rolig helg. Det brukar ofta kunna hända roliga saker när vi ska göra nåt!




Spending money

Efter jobbet i dag gick jag ut på köpingen en sväng. Tänk vad snabbt det kan gå att spendera pengar! Började på Rena rama verkstan som har utförsäljning pga att dom ska stänga butiken. Väldigt synd...var ska man nu köpa sina pysselsaker? Handlade iaf inte så mycket som jag trodde, men lite grann blev det. Passade på att köpa lite nytt, men kände samtidigt att jag har ganska mycket hemma just nu.
Fortsatte till Bokhandeln där jag tittade efter pocketböcker. Jo, jag har ju några olästa böcker hemma, men var ändå sugen på några nya. Man fick köpa 4 för 3 så jag passade på även där. :)
Sen blev det Apoteket för att köpa solkräm och så avslutade jag på Synoptik för att köpa linsvätska. Fyra för tre där också. :) 



 Laddat upp inför resan. :)


Nu ska jag skriva om min helg!


Mys!

Haft en mysig pratstund med Kristin i kväll. Det blev inget filmtittande eftersom vi fick lite mindre tid än väntat, för hon var tvungen att jobba kväll. Men hon kom hit ändå och jag hade middagen färdig när hon kom. :) Lika trevligt som alltid att umgås med min goa Kristin!
Nu är det dags att sova...en jobbdag kvar, sen är ännu en vecka gjord. Det går framåt. :)

Simning

I kväll blev det simning med Therese. Härligt! Det var ju ett tag sen sist.
Sen blev det Biggest loser. Åt lite glass till det, vilket nästan känns dumt! Men faktiskt så kunde jag inte äta nåt annat för jag kan inte tugga ordentligt. Annars hade jag ätit godis också, om jag ville vara onyttig, men jag skulle ha tagit en frukt om jag kunde. Det är bara så jobbigt att äta... I morgon måste det vara bättre. Annars börjar jag oroa mig för att det inte bara är en blåsa i munnen, utan att det är något med visdomstanden. En inflammation? Brukar inte oroa mig i onödan, men nu gör jag det nog för att jag är rädd att det ska bli nåt innan resan.

I´m bad

I går skrev jag att det var dags att slänga ut onyttigheterna och in med nyttigheter. I dag var jag och handlade och det gick inte så bra... Vågar nästan inte berätta... Börjar med att försvara mig och säga att jag handlade till helgen också. :) Det följde med en godispåse, en coca-cola, ett big pac med glass och chokladsås. :/ Fy mig... Men det följde också med en hel del frukt faktiskt. :) Glassen köpte jag till den fruktsallad som jag och Kristin tänkte göra när vi ska ha filmkväll på torsdag. Men ok, ett big pac går nog inte åt!
Tyvärr är det mycket urplockat och en del dålig frukt så jag kunde inte köpa allt jag hade tänkt. Ett tips är också att kolla på bäst före-datumen just nu om du handlar på Ljusdals största mataffär! Brukar inte vara några problem annars, men dom verkar ha halkat efter i inköpen efter nyår.

Har så himla ont i munnen just nu, då jag har fått en blåsa längst in vid visdomstanden. Gör ont så fort jag biter ihop. Hoppas det är den värsta dagen i dag, för annars vet jag knappt om jag kommer att kunna äta i morgon. Det positiva med det är att jag inte hugger in på godiset eftersom jag ändå inte kan njuta av det!

Har pratat i en timme i telefon med syrran i dag. Skönt att prata av sig med henne. :) Det lutar nu lite åt att vi ska försöka få ner Zelda till dom under tiden jag är bortrest. Kattpensionatet som jag skulle vilja ha henne på blir lite för dyrt för över två veckors tid. Blir intressant att se hur det går att ta henne till Stockholm. Hon kommer nog att skrika så hon är helt utmattad när hon kommer fram.

Nu blir det film! Har sovmorgon och börjar 11.00 i morgon. Skööönt!

Beach 2012

Nej, nu är det dags att bryta dom onyttiga vanorna och börja tänka på figuren. Tror dock inte att jag kommer att hinna göra så mycket åt det innan vi reser iväg om mindre än en månad, men man kan ju ge det ett försök eller åtminstone se till att inte gå upp nåt i vikt. Slut på kakor och sånt på kvällarna, och in med frukt i hemmet i stället. Inte bara liggande för att se fina ut i fruktskålen utan även ner i magen. :) Det är ju så himla gott egentligen så jag förstår inte varför det vissa perioder är så svårt att äta frukt.
Funderar även på att köpa hem en del nyttiga ingredienser som jag inte vet om jag gillar, men kanske, som t.ex. bulgur. :)

I dag har jag för övrigt pratat lite mer med en mycket nära vän om vad jag känner för vissa saker, samma saker som jag pratade om med min vän i lördags. Tänk att jag inte fått ur mig det tidigare. Jag vet ju att jag har underbara, förstående vänner. :) Känns mycket bättre efteråt. Ursäkta att det blir lite hemlighetsfullt här nu, men det viktiga är inte vad det handlar om, utan att jag ska försöka bli bättre på att berätta när det är nåt jag går och grubblar över. Men en del av det har jag ju skrivit om.

Middag

Tackade nej till middag hemma hos mamma och pappa i dag (köttfärslimpa, inte inte min favorit men helt ok) och tänkte att jag skulle tvätta lite i stället. Orkade inte heller åka ut med bilen i dag. Tog fram lövbiff och tänkte göra ris och beasås till det. Kokade riset, började steka köttet och insåg sen att jag knappt hade nåt beasåspulver kvar. Förstår inte varför jag inte köpt hem nytt, som jag alltid gör när något börjar ta slut av sånt jag alltid har hemma. Det fanns så det hade blivit ca 0,5 dl sås, inte så mycket. Men jag fick hjärnsläpp och tog en dl vatten så det blev ju bara blask och var bara att tömma bort. Så himla tråkiig middag blev det i dag med ris och lövbiff. Har dessutom två matlådor så jag ser inte fram morgondagens lunch! Men orkar inte gå och handla heller...

Confessions

I går hade jag en trevlig dag och kväll tillsammans med Sophia. Vi satt och pratade i ett, en stund in på nattkröken. Sen fick jag ett samtal som hastigt avslutade min kväll med Sophia. Jag satte mig i bilen och åkte till en vän som hade en jobbig kväll. Satt och pratade till morgonen. Vid sjutiden gick jag till slut och la mig.
Vi blev väldigt känslomässiga när vi pratade om hur vi känner inför vissa saker och det blev en del bekännelser över vilka tankar vi har om varför saker blir som dom blir. Det var skönt att berätta om det och även få höra vad det beror på.
Förstår att dom flesta som läser det här inte har nån aning om vad jag menar nu, men jag vill ändå skriva det till den som vet.
Jag önskar att jag var bättre på att ta upp saker som jag känner med personen det gäller, men jag är så rädd för att såra någon eller för att det ska komma ut fel. Men det visar sig ju att det oftast är bättre att prata om det, så man förstår vad som ligger bakom ett visst beteende.
Det visade sig också att det är fler än jag som sitter och känner samma sak, att ingen hör av sig och att man känner sig ensam ibland. Därför ska jag försöka att bli bättre på att höra av mig spontant och träffas utan att det ska vara en middag eller fest eller liknande.

Fika

I dag har jag och Sophia suttit i tre timmar på Finess och pratat en massa. Hon hörde av sig så lämpligt i går efter att jag skrivit mitt förra inlägg, så jag trodde att hon hade läst det och hörde av sig därför. Men det hade hon inte. Hon hade bara en bra tajming! :) Vi fortsätter att umgås i kväll. Ska åka till henne om en stund, när min bil har tinat fram och äta middag och fortsätta pratstunden. Trevligt!

Latmask

Ännu en ledig dag då jag inte fått något gjort. Skönt att det är två lediga dagar kvar i alla fall. Hade tänkt städa i dag, men kanske gör det i morgon i stället. Har insett att det är väldigt dumt att sätta på tv:n på morgonen för det är så lätt att fastna framför den.
Men jag är lite less på att sitta en hel dag själv utan att någon hör av sig och frågar om man ska hitta på nåt. Då är det tyvärr lätt att bara fördriva tiden utan att göra något särskilt. Ibland kan man känna sig väldigt ensam och undra var ens vänner håller hus. Ni kanske undrar varför jag då inte tar upp luren och ringer nån, men ibland behöver man någon som drar med en på saker och inte tvärtom. Det är också såna här dagar då jag verkligen längtar efter att flytta. Även om jag älskar mina vänner så kanske jag behöver träffa lite nytt folk (några singlar kanske?).

Jobb

På jobbet har det varit upp och ner i dag. Ibland väldigt lugnt och ibland mycket att göra. Eftermiddagen var lugn och vi trodde det skulle bli en lugn kväll eftersom många jobbar halvdag i dag. Men mellan 17 och 19 ringde det på större delen av tiden, med undantag för några korta perioder då man satt utan samtal i flera minuter. I kväll blir det tv- och filmtittande. Skönt med tre dagars ledighet nu. :)

Vietnam!

Idag bokades det en resa till Vietnam! Jag och Caroline åker den 7:e februari, två veckor. Ska bli helt underbart! Men jag har svårt att förstå det. :) Det gick ju ganska snabbt för oss efter att vi började prata om det och det är inte långt tills vi åker, så nu är det saker att fixa ganska snart.
Liten kom-ihåg-lista till mig själv:

- Betala resan (fixat)
- Boka tid för vaccinering
- Boka tid för att vaccinera Zelda
- Boka in Zelda på kattpensionat (därav vaccineringen)
- Växla pengar
- Köpa solskyddskräm och eventuellt någon medicin som kan vara bra att ha med
- Lära mig lite mer om funktionerna på kameran
- Kolla om jag kan ta med någon annan telefon än min iPhone
- Boka tåg till och från Arlanda
- Kolla igenom vilka sommarkläder jag har/kan ha
- Skriva packningslista/packa
- Köpa pocketböcker (har nog hemma så jag klarar mig)

Det är vad jag kommer på nu...kanske kommer fler saker.

Day one!

Då var den första jobbdagen på det här året avklarad. Jag har redan lite nedräkning till hösten, men det är nog bäst att bara ta en dag i taget och räkna ner månad för månad i början. :) Det blir så långt annars... Det har varit väldigt lugnt på jobbet och det var väldigt skönt.

Jag vet inte om jag nånsin har varit så glad för att ett nytt år har startat. Det här ska bli mitt år har jag bestämt!

RSS 2.0