Grahamsbullar
½ paket jäst
2 msk margarin
2½ dl mjölk
1 msk sirap
½ tsk salt
2½ dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl
Smula ner jästen i bunken.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken = degspad.
Häll degspadet över jästen. Rör om så det löser sig.
Tillsätt sirap, salt och grahamsmjölet.
Tillsätt hälften av vetemjölet och resten lite i taget.
Arbeta degen kraftigt så den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.
Jäs degen ca 15-20 minuter.
Baka ut till runda eller avlånga bullar och lägg på plåten.
Låt bullarna jäsa i ca 15-20 minuter.
Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter mitt i ugnen.
Kommentarer
Postat av: ECVADOR
mums
Postat av: Tove-Li
Åh vad mumsigt det såg ut! Detta ska jag hem och prova nu :)
Trackback