Phone home

I dag testade vi att aka buss for forsta gangen. Det var inga storre problem. En dam kom och tog betalt och nar vi ville av stallde vi oss bara vid dorren sa skrek hon at busschaufforen att han skulle stanna. Vi hoppade av lite for tidigt men med kartan till hjalp sa tog vi oss till tagstationen. Vi kom till en byggnad och funderade pa om det kunde vara tagstationen. Vi gick och fragade en person och visade honom pa kartan och sa pekade han bara in, sa vi hade kommit ratt. :) Nu har vi kopt biljetter till i morgon, da vi aker till Saigon. Vi fick "Foreigner tickets" (direkt oversatt utlanningsbiljetter), vilket innebar mjuka saten i stallet for trabankar, samt air condition! Det blir en upplevelse att aka tag. :)
Sen tog vi buss tillbaka och hoppade av vid fiskehamnen och marknaden, men dom holl pa att stanga. Man ska vara dar pa morgonen tror jag. Sa vi borjade ga efter vagen tills vi kom till en busshallplats.
Vi hann med att ligga en stund vid poolen pa eftermiddagen och dricka ett par goda drinkar.
I kvall har vi atit pa en restaurang vid havet. Tva forratter, tva varmratter, en soppa, tva ol och tva coca cola kostade totalt ca 100 kr, inklusive dricks!
Och sa till rubriken da. Vi forsoker att ringa hem ska ni veta. I gar kopte jag ett telefonkort och Caroline ett sim-kort. Hennes telefon visade sig vara last sa det fungerade inte. I dag tankte vi darfor ringa fran en telefonkiosk sa Caroline gick och kopte ett telefonkort hon ocksa. Sen fragade vi efter narmaste telefonkiosk i hotellreceptionen och visade henne kortet vi hade for att hon skulle forsta. Da visade det sig vara ett kort man anvander till mobilen och da maste man ha ett sim-kort! Caroline fick iaf lamna tillbaka sitt kort, men jag kunde inte gora det. Det ar inte alltid sa latt att gora sig forstadd har. :)
Men nu vet vi i alla fall hur man gor, man betalar direkt i telefonkiosken efter att man pratat klart!! Sa enkelt var det. :) Vi forsoker att ringa i morgon i stallet fran Saigon. Nu ska vi ga till rummet och packa det vi ska ha med till Saigon.

Kommentarer
Postat av: Kristinen

vad konstigt, det går inte kommentera dina senaste inlägg.. Knas! Jag var tvungen och googla det där med facebook, och javisst, det är ju tydligen förbjudet med facebook i Vietnam :-) Jag kommer ihåg att det var så i Turkiet också :-)

2012-02-13 @ 13:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0