Lång men givande dag

I dag började vi med ett seminarium klockan 8.15. Vi var klara omkring 9.45 och då satte vi oss några stycken och pluggade på skolan. Det var vi i projektgruppen som satt kvar, så vi diskuterade även lite kring projektarbetet. Jag blev utsedd av dom andra att vara kontaktperson, så jag försökte att ringa ett företag men fick först inte tag på rätt person. Vi pluggade vidare och gick vid lunchtid till cafeterian och köpte en varsin wrap. Då hade en gruppmedlem åkt hem, så vi var tre kvar. Efter att vi ätit tog vi en liten promenad runt skolområdet för att få lite luft. Sen försökte jag att ringa till företaget igen och fick tag på rätt person, men dom var tyvärr inte intresserade. Så vi satte oss och brainstormade lite och ringde ännu ett företag som sa nej. Det tredje företaget vi ringde lät väldigt intresserade, så förhoppningsvis har vi nu det klart, så vi kan börja jobba med projektarbetet på riktigt.
 
Klockan 14.30 var det dags för en studentdag, som var till för nya studenter på vår institution Nordiska språk. Det började med fika och mingel och man fick chansen att prata med några fler i klassen och även studenter på andra kurser. Sen var det två timmar med några olika föreläsningar, bland annat om Studentrådet, Studentkåren, institutionen och Humanistiska föreningen som är dom som ordnar fester och aktiviteter för studenterna på vår institution. Vi fick även lyssna lite på tre personer som läst på institutionen tidigare och vad dom gör i dag. En annan ganska rolig föreläsning handlade om smeknamn. Man har ju inte riktigt tänkt på varför olika namn får sina smeknamn. Det handlar om hur språket flyter och om "var i munnen bokstäver uttalas". Han förklarade det dock lite bättre. :)
 
Efter det gick vi vidare till vår pub för att prata vidare med folk och dricka någon öl eller cider. Det var trevligt. En bra dag med nya bekantskaper och kunskap.
Vi pratade i kväll om att det inte har varit någon inspark för oss. Det har inte ordnats något bara för vår klass, som läser hela programmet, och kommer nog inte att ordnas något heller, så vi ska nog ta tag i det själva och bjuda in alla till en pubkväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0