National Geographic

Efter dagens arbete så mötte jag upp Malena inne i stan. Vi gick och åt toast skagen till middag inne på Hötorgshallarna. Tänk att jag inte har varit där förut och sett allt de säljer, fisk, kött och en massa annat. 
Efteråt gick vi till Konserthuset för att gå på en föreläsning med National Geographics första kvinnliga fotograf Annie Griffiths. Det var väldigt intressant och inspirerande och vi fick se många fina bilder. Hon var väldigt rolig att lyssna på och en duktig föreläsare. Hon berättade om människorna hon möter på sina resor och om världens utveckling, både det positiva och negativa. Den negativa utvecklingen med klimatförändringarna men den positiva utvecklingen i u-länder och för kvinnor i länder där de tidigare knappt haft något värde. Hon gav en hopp om att det går att göra förändringar och att de inte behöver vara så svåra. Till exempel berättade hon om kvinnor som lär sig att tillverka solenergilampor och hur de skapar trygghet på natten för kvinnor. Dessutom får unga kvinnor som arbetar ute på fält om dagarna gå i skola på kvällen, tack vare dessa solenergilampor. 
Hon verkar ha så mycket kunskap om världen och kulturer, vilket inte är så konstigt när hon har besökt 150 länder och dessutom skapar personliga möten för att få de bästa fotografierna. En väldigt intressant kväll! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0