Lenas grönsaksgratäng

Här kommer mitt recept på grönsaksgratängen. Testa gärna att göra det och kom med feedback sen. :) Jag själv tycker om det men jag vill ju veta om andra också tycker att det är ett bra recept. Jag vill både veta vad ni tyckte om själva rätten och hur receptet var (lättläst, rörigt o.s.v.). Något som kan förbättras? Något ni saknade? 
 
 
Ingredienser:
1 sötpotatis
1 squash
1 broccolibukett
250 g mozarella
2 stora tomater
4-5 dl crème fraiche
1 schalottenlök
1 ägg
1 grönsaksbuljong
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1-2 dl riven ost
salt
peppar
 
 
1. Skär squash i skivor och lägg i lättsaltat vatten
2. Skala sötpotatisen och skär i skivor. Lägg i saltat vatten och koka upp. Låt koka i cirka två minuter så de börjar mjukna lite
 
 
 
3. Skär broccolin i mindre bitar medan sötpotatisen kokar upp
4. Ta ur sötpotatisen ur vattnet och lägg på papper så det suger upp en del av vattnet
5. Lägg broccolin i vattnet och låt koka i någon minut
6. Låt broccolin ligga i ett durkslag
7. Skölj squashskivorna och lägg på papper
8. Lägg sötpotatisen i botten på en ugnsform
9. Lägg squashskivorna över sötpotatisen
 
 
10. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över squashskivorna
11. Skär mozarellan i skivor och lägg över tomaterna
12. Lägg broccolin över mozarellan
 
 
Såsen:
13. Häll crème fraiche och hackad schalottenlök i en kastrull och koka upp
14. Lägg i buljongtärningen och rör om tills den smälter
15. Tillsätt tomatpuré, paprikakrydda, salt och peppar. Smaka av och krydda eventuellt mer efter tycke och smak
16. Ta kastrullen från spisen. Knäck i ägget och blanda snabbt ihop såsen. Häll den sedan direkt över grönsakerna
17. Strö den rivna osten över så den täcker gratängen
18. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ungefär 30 minuter
 
 
 
Alternativ:
Om man inte vill att den ska vara vegetarisk går det ju bra att lägga i t.ex. bacon eller kyckling i gratängen, eller servera på sidan om. Jag tycker dock att den här mättar väldigt bra för att vara enbart grönsaker, antagligen tack vare all ost. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0